(1061-sz) Meditálás

Tibor bá’ (majdnem) szatirikus online

 

~at0002Szeptembertől az általános iskolákban kötelező lesz a meditáció. Ne nézegesd a naptárt, mert nem április elseje van, ez nem az én hülyeségem, hanem a kormányé, illetve Orbáné, mert ebben az országban másnak nem lehet ötlete. Neki viszont van, bőven. Az esti tévé hírekben be is mutattak egy próbaórát, ahol a tanító néni hipnotizőrhöz hasonló módon szuggerálta a behunyt szemű gyerekeket, hogy „a feszültség most végigmegy a testeden”, majd ütemesen a gyerekek parancsszóra leültek – felálltak – leültek – felálltak. [Még mindig nem hülyéskedek.] A gyerekek behunyt szemmel meditáltak, ahogy ezt már biztos látták az édesanyjuktól, mert újabban mindenki meghülyült. Az egyik barátom felesége egy nap azzal ment haza, hogy mostantól kezdve ő pozitíven gondolkodik, és lebarmozta a férjét, aki belenézett a szakirodalomba, és azt mondta, ezek meg vannak hülyülve. Garantáltan minden második embernek elment az esze, és ebből hatalmas üzletet is lehet csinálni. Ugyancsak a tévében hirdetik – de halál komolyan ám – hogy csökkentett deutériumos vizet lehet kapni a rák gyógyítására. Száz magyar közül 98 nem tudja mi az a deutérium, a maradék kettő közül az egyik ugyan hallott róla, de nem tudja, hogy az izotópok vegyileg azonosan viselkednek, ezért a rákos sejtnek fingja sincs, hogy egy adott víz molekulában H van-e vagy D.

Normál körülmények között az emberek tömegesen békében élnek, kivéve azt, akinek valahogy sikerül összeszedni egy problémát. Nálunk mindenkinek van problémája, és különböző kunszt stikliket kell csinálni annak érdekében, hogy ez a probléma megszűnjön. Így derült fény arra, hogy az egész társadalom egy emberként szenved vitaminhiányban. Éppen ezért a menő cégek már 40-50 oldalas katalógusokat adnak ki az általuk forgalmazott étrend kiegészítőkről, amelyek annál drágábbak, minél haszontalanabbak.

Közben a legkulturáltabban propagandát sugárzó TV adó (az ATV-re céloztam 😀 ) felvállalta a Hit gyülekezetét, ahol Németh Sándor tovább butítja a népet, mert szerinte még mindig nem elég hülye, amit személy szerint én kétlek, mert Orbán szövegeitől szemmel láthatóan még senki se fordult le a székről. És persze hülye népnek, hülyék a politikusai. Nekem meg megáll az eszem. Valamelyik nap a TV-ben láttam Kuncze Gábort, aki kijelentette, ha valahol kell, hát ő készen áll. Erre tegnap Bokros Lajos rátett egy lapáttal, mert pártot alapított.

Értem én hogy lop az Orbán-Simicska kormány, de minek kell hülyeségeket csinálni. A múltkoriban kiadták a baltás gyilkost, hadd legyen belőle nemzeti hős, amin az örmények kiakadtak. Most két unatkozó közeg agyonvert egy román állampolgárt, hadd akadjanak ki a románok is. Röhej a köbön, a román kormány védelmez egy székelyt a magyar állammal szemben. De ez még semmi. A rendőrség feljelentette az agyonvert hullát, hivatalos személy elleni erőszak miatt, amit összebilincselt kezekkel hajtott végre, amikor még élt valahogy . Ugyanis országos verseny van kiírva, ki tud nagyobb hülyeséget csinálni, cím alatt.  Az Izsáki rendőrségnek komoly esélye van a verseny megnyerésére.

Hogy ezekben mi a jó? Lehet, hogy miután Orbán kiöregedett a fociból a sorozatos öngól lövés lett a perverzitása?

A szovjetek tündöklése idején a legnagyobb bunkóságot Nyikita Szergejevics Hruscsov követte el, amikor a levett félcipőjével verte az asztal az ENSZ közgyűlésén. Ez a tett évtizedeken keresztül tartotta a Guinness rekordot, de ennek vége. A magyar kormány tagjai alpári módon kötekednek a Európai Unió vezetőivel. Nemzetközi színtéren a világ politikusai eddig még úriemberek voltak. Az Orbán-Simicska kormány most szakít ezzel a hagyománnyal. Lassan visszatérünk az ó-kori szokásokhoz, ahol a kéttagú idegen küldöttség egyik tagjának levágták a fejét, és a visszaküldték a másik taggal. Kíváncsi vagyok erre mikor szánja el magát az Orbán-Simicska kormány azon az alapon, hogy mi Ázsiából érkeztünk és 1100 év nem volt elég a kicsiszolódáshoz. Végül is Orbánt idézve „dagadt erekkel, vastag nyakkal ordibálnak liberális, baloldali és zöld képviselők” bizonyítottan ekkora bunkók Rákosi által suszterekből kinevezett magyar nagykövetek se voltak, pedig azok is kitettek magukért.

Valami furcsa perverzitás miatt, nálunk olyanok hozzák meg a döntéseket, akik képtelenek felmérni azoknak a következményeit. A múlt évben egy új törvény megszabta, hogy az a gyerek, akik augusztus 31-ig betölti a 6. életévét, annak szeptember 1-én kötelező iskolába járni. Hogy ez jó-e vagy rossz, én nem tudom eldönteni. Minden esetre újabban a kölykök tömegesen nem iskolaérettek hat éves korban, de ez most mellékes. Ami a lényeg, hogy a törvénnyel egy időben bezártak egy rakás iskolát, most meg kiderült, hogy az óvodában lapultak miatt az idén 25.000 gyerekkel több elsős lesz, mint a múlt évben. Van egy rakás elsős, de nincs hozzá osztályterem. De nem csak a fiatalokkal csesznek ki.

A Kékgolyó utcai onkológiáról (rákos betegek kezelése) nyugdíjba küldenek 157 egészségügyist, gyakorlatilag mindenkit. Tényleg, mi szükség rákos betegekre. Meggyógyítani úgyse lehet, akkor meg minek zabálnak, fogyasztják az egyre kevesebb és egyre megfizethetetlenebb élelmiszereket? Nekik tök mindegy, hogy néhány évvel korábban patkolnak el, az országnak viszont jól jön, amikor mindenki minket támad. De Magyarország nem hagyja magát! Megérdemlitek szemetek, mert Orbán követelésére odadobtátok a rokkantnyugdíjasokat. Most mennek a rákos betegek is a jó fenébe, Csakhogy emlőrákja lehet egy 35 éves nőnek is, vagy tüdőrákja egy 40-es férfinek. Vesszenek, világválság van, Magyarország harcban áll. Majd mi megmutatjuk, de MIT?

Egyszerűen képtelen vagyok úgy kinyitni az újságot, hogy ne találkozzak valami oltári nagy marhasággal. Lehet, hogy itt mindenki elitta az eszét? Ez lenne a következménye az évi 50 liter jövedékmentes lepárlásnak? Mikor lesz megengedve a havit két szál marihuána elszívása, vagy a heti egyszeri házasságtörés, hogy a család egybe maradjon?

Már rég be akartam fejezni ezt a posztot, de nem lehet, mert Navracsics világgá kürtölte, hogy Manuel Baroso, aki azért nem volt Navracsics ovitársa, „levele tények nélküli aggálykifejtés”. Végigolvastam a tudósítást, hátha Navracsics azzal fejezi be, hogy „különben Baroso nyalja ki a kétharmados, nemzeti seggem”.

~at497Naná, hiszen itt már semmi se szent. Orbán a parlamentben „botrányosnak” nevezett egy bírói döntést, Aztán meg egy másik bírói ítélet miatt, azt nullifikáló rendeletet fogadtatott el a Parlamenttel, természetesen visszamenőleges hatállyal. A magyar nemzeti katekizmusban mindössze két sarkalatos kinyilatkoztatás van: 1) Orbánnak mindig igaza van. 2) Amennyiben Orbánnak nem lenne igaza, akkor az első pont lép érvénybe. – Ne röhögj, mert ez nem vicc, ez abszolút tény.

________________________________________________________
________________________________________________________
________________________________________________________

41 gondolat erről: „(1061-sz) Meditálás

  1. sziasztok

    Végigröhögtem a posztot, ütősre sikeredett.
    Én ezzel a sok őrültséggel- amit ezek a narancsagyúak a totyakos törpecigánnyal az élükön művelnek- szemben úgy veszem fel a harcot, hogy jó egy éve nem nézek tv-t, csak online helyi újságot olvasok, de az is kimerül legtöbb esetben az időjárásjelentésben és a nap lánya fotójában. Egyszerűen nem éri meg felhúzni magam, nem akarok hergelni senkit, de ez még semmi, azt várom-illetve várja a feje-, hogy mikor fog az jönni, hogy különadót vet ki ez a vadbarom, mert az uniókülönbírságot vet ki ránk.
    Unióról: elő kell venni a kockás papírt, jobb oldalára előnyei, bal oldalára hátrányai, mérleget vonni és dönteni. Vagy kilépni, vagy bennmaradni, de akkor értelmesen politizálni.

  2. 1:
    Valamit elfelejtettél. Értelmes politizáláshoz értelemre van szükség. Góllövéshez nem kell értelem, csak állandó támadás. Aztán vagy bemegy a labda, vagy nem. A gázsi mindenképpen jár. 😀

  3. „Valamelyik nap a TV-ben láttam Kuncze Gábort, aki kijelentette, ha valahol kell, hát ő készen áll. Erre tegnap Bokros Lajos rátett egy lapáttal, mert pártot alapított.”

    Meg ez az agyonverős sztori, meg a többi. Néha elgondolkodom, hogy jó dolog-e, hogy nincs TV-m, de hamar elhessegetem, mert a Szappanopera főbb eseményeiről Tibor bá’-nál úgyis értesülök. 🙂

  4. Tegnap elmentem egy fidesz iroda mellett, és tényleg az van kiírva, hogy Magyarország nem hagyja magát! Ez engem eléggé irrirtál, mert milyen alapon azonosítja magát a fidesz Magyarországgal? Nekem nagyon is úgy tűnik, hogy Magyarország – vagyis a társadalom többsége nagyon is hagyja magát, hogy saját kormánya reménytelen gazdasági helyzetben tartsa.
    Demagógia ez is, mint a rezsicsökkentő kampány, vagy a békemenetek. Undorító.

  5. Undorító? Miért nem tesztek ellene, ti, fiatalok? Fogjatok össze, keljetek fel a számítógép elől és hajrá. Éppen ideje lenne valami jót tenni az országunkkal, és persze a bolygónkkal.

    Ha tehetném, azzal kezdeném, hogy megszüntetném a pártrendszert és elzavarnám a teljes mostani politikai elitet. Kormányozzák szakértők az országot. Hogy hova vezetne? Nem tudom. Most csak azt látom, hogy semmilyen másik párttal sem lenne jobb. Így sem jó, az tény. Valami óriási kataklizmára van szükség, úgy tűnik, hogy a bolygónkon valami lényeges változás legyen. Mert az összes kormány, az összes párt, az összes mostani államforma úgy xar, ahogy van. De állandóan uszítani, bírálni az éppen aktuális kormányt a karosszékből teljesen felesleges. Elfecsérelt energia. Orbán, Gyurcsány, Bajnai vagy Vona, tök mindegy.

  6. „Száz magyar közül 98 nem tudja mi az a deutérium, a maradék kettő közül az egyik ugyan hallott róla, de nem tudja, hogy az izotópok vegyileg azonosan viselkednek, ezért a rákos sejtnek fingja sincs, hogy egy adott víz molekulában H van-e vagy D.”

    Nem mintha nagyon hinnék ebben a rákos sztoriban, DE mivel a nehézvíz jó pár paramétere ELTÉR a normál víztől, a reakciókészség eltérése se kizárt.

    Pont a hidrogén jó példa erre, mivel kicsi az atomtömeg, a deutérium izotópnál az a plusz neutron jelentős változást okoz ebben.

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Neh%C3%A9zv%C3%ADz

    Fizikai tulajdonságok fejezet táblázata.

    ” A nehézvíz sűrűsége körülbelül 10%-kal nagyobb, mint a normál vízé. A sók általában kevésbé oldódnak nehézvízben, mint közönséges vízben. A nehézvizes oldatok vezetőképessége általában kisebb, mint a közönséges vizes oldatoké.”

    „Az oldó- és a reakciókészség csökkenésének oka a hidrogénatom nagyobb tömege. Emiatt ugyanis alacsonyabb a molekularezgések frekvenciája, és ezek nullponti energiája. Ezért a disszociáció több energiába telik, így a reakciók lelassulnak. Hasonlóan, a hidrogénkötések is nehezebben épülnek ki.”

    „3 nap vagy hosszabb idő alatt a sejtosztódás gátlása miatt halálos lehet”

    „Ugyancsak a tévében hirdetik – de halál komolyan ám – hogy csökkentett deutériumos vizet lehet kapni a rák gyógyítására.”

    Egyébként meg a fent leírtak alapján, talán éppen a NAGYOBB Deutérium tartalmú víz kéne, ha már a rákos sejteket akarjuk pusztítani….
    Ez nagyon érdekes.. 🙂

    Korábban utána olvasva ennek a halálra verésnek, azért ez nagyon durva.
    Különösen érdekesek egyes kommentelők hozászolásai a site-okon, pl itt:

    http://magyarinfo.blog.hu/2013/04/13/leesett_a_szekrol_meghalt_es_kozben_megverte_a_rendoroket#more5220871

    Lesújtó, hogy az ideológia szemellenző mire képes.
    Az orruknál tovább nem látnak Tőle.

    Egyetértve a poszttal, a helyzet nagyon szomorú és csak rosszabbodik.
    A racionális döntések már üdítő kivételek.

  7. 6:
    Nem kötelező elmenni rendőrnek, ahol a kis senkik egyből valakikké válnak.

    3:
    Szappanoperát még Éva se néz, de sose volt jó politika elefántcsonttoronyban élni, és semmit se tudni a körülöttünk zajló világból.

    5:
    Olvasva a soraidat, nekem olyan érzésem támad, hogy te tulajdonképpen Orbánt védenéd, de már ez teljesen lehetetlen. Akko9r pedig össze kell őt mosni mindenki mással. Csak az érdekesség kedvéért, mi bajod van Bajnaival?

  8. Bajnaival az a bajom (és most nem jövök a libás sztorival, pedig az sem egy egyszerű történet) hogy éppen olyan báb lenne, mint az összes többi, akit felülről mozgatnak. A neoliberális elit embere, az USA támogatja (és gondolom pénzeli). Az ő esetében is más vezényelné a parádét.

    Az Orbánt gyűlölők sorába nem állok be, vannak itt elegen. De rajongója sem vagyok. Szerintem ő sem független, nem azt tesz, amit akar, ez csak a látszat. Szeretnék hinni neki, de egyelőre nem tudok. Összemosom mindenki mással, pontosan így van. Mert az egész pártrendszert ítélem el mélyen, ahogy az előbb is leírtam. Ebben pedig a Fidesz is benne van, Orbánostól.

    Viszont ha és mert a pártrendszer marad, akkor Orbán. Ez egyértelmű. Egyedül benne lehet még reménykedni, az összes többi pártban nem. Éppenséggel kaphat 8 évet ő is, mint az elődei.

  9. De azért alakul valami az országban: előbb idézte be PZuj Kásler Árpád nyílt levelét. Lehet csatlakozni hozzá. Vagy Géczy Gábor kezdeményezését támogatni (Magfalva). Sokkal beljebb lennénk, ha őket támogatnánk, mint állandóan a geddont mantrázni. Ha fiatalabb lennék, mennék, csatlakoznék boldogan. Így is tettem már eleget geddon ellen. Tibor bá’ te tudod, miről beszélek.

  10. 3: Néha elgondolkodom, hogy jó dolog-e, hogy nincs TV-m, de hamar elhessegetem, mert a Szappanopera főbb eseményeiről Tibor bá’-nál úgyis értesülök
    Kedves Jani! Má’ ha nem sértelek meg, rokon lelkek lehetünk. Ugyan van tv-m de max rádiót hallgatok rajta. Jó tudni h nem vagyok egyedül… Sajnálom h nem tudtam ott lenni 7.-én

  11. A meditálás a tanárok ötlete volt, kis pénz, kis foci.
    A deutérium felfedezésért Urey 1934-ben a Nobel-díjat kapott. A felnőttek testének 60-70%-a víz. A vízmolekulák egy része deutériumot is tartalmaz. Kiderült, hogy a deutérium koncentrációja a szervezetben jóval magasabb, ha összevetjük más létfontosságú elemek (kalcium, magnézium) mennyiségével. Ennek élettani hatásait figyelte meg 70 évvel később egy magyar orvos. Klinikai tesztek igazolták a deutérium-megvonás daganatellenes hatását. Ezek tények, persze más kérdés, ha valaki ennek ürügyén átvágja a rákosokat.
    Kuncze szavait abszolúte félre magyarázták. Ő a nejének mondta: „jöhetsz anyukám, készen állok”.
    A rendőrök „szakszerűen” jártak el az izsáki férfival szemben. Előre megfontolt szándékkal rosszkor rossz helyen meghalt.
    Egyszer sok, egyszer meg kevés a kölyök. Erről is ez a szerencsétlen Orbán tehet?
    A lényeg a lényeg: a közszférában senki se kapjon egyszerre fizetést és nyugdíjat. A rákosok igyanak csökkentett deutérium-tartalmú vizet.

  12. „a tanító néni hipnotizőrhöz hasonló módon szuggerálta a behunyt szemű gyerekeket, hogy „a feszültség most végigmegy a testeden” ” Ez csak a kamerák előtti mantra volt. Az igazi forgatókönyvben a „Csaaak a fiiideeeesz” mantra szerepel. Mossák a gyerek agyát… 🙂

    7: „mi bajod van Bajnaival?”
    Mit is csinált IGAZÁN Bajnai ME.-ként/a pár megszorítást leszámítva/, amiért szeretni kellene?

  13. 13 adjunk neki is 8 évet hisz időnk mint a tenger…az idő meg pénz szóval gazdagok vagyunk így nem számít ki mit hülyéskedik ott fent.
    Egyébként az 5hsz-ben megírták ha nem tetszik tegyél ellene vagyis a fiatalok,hiszen ők még úgysem tettek le semmit az asztalra pedig hely az van még bőven.

  14. 12:
    Deutérium ügyben kihúztad nálam a gyufát. Első lépésként lenne két kérdésem.
    1) „Hivatalosan”: a sejtek érzékelik a deutérium koncentrációjának csökkenését. A sejtek miként érzékeli a D koncentrációt?
    2) Hogyan csökkentik a víz D koncentrációját?
    3) Mivel csak minden 3250. víz molekula tartalmaz egy D atomot, miként jön össze, hogy – idézlek: „a deutérium koncentrációja a szervezetben jóval magasabb, ha összevetjük más létfontosságú elemek (kalcium, magnézium) mennyiségével” ?

  15. 7. Tibor bá’
    „…sose volt jó politika elefántcsonttoronyban élni, és semmit se tudni a körülöttünk zajló világból.”

    11. Feco
    „Ugyan van tv-m de max rádiót hallgatok rajta.”

    Internetet olvasok, bár főleg kültpolitikai híreket szoktam. A Bajnai időszak alatt azért nem követtem, mert egyrészt kampány van, másrészt a Fidesz úgyis mindent megváltoztat. Amióta meg a Fidesz van azért nem követem, mert egyrészt kampány van, másrészt a Fidesz úgyis mindent megváltoztat. 🙂 A lényeges hírekről tudomást szerzek beszélgetésekben, vagy itt, azután esetleg célzottan utánaolvasok. Néha pár nappal lemaradok. Van TV-készülékem, de még nem fizettem elő adásra. A vendéglátás miatt előbb-utóbb úgyis bevezetem. Nem érzem hiányát a TV-nek. Azt nézek meg a youtube-on, vagy az archívumokban, amit akarok, és nem azt, amit elémtesznek a műsorszerkesztők. Nem kell reklámblokkokat és előzeteseket végigvárnom, vagy addig is kapcsolgatni (persze időnként visszakapcsolva, hogy nem folytatódott-e az adás). De inkább olvasok, és zenét hallgatok hozzá, így nem szuggerálja belém a bemondó a metakommunikációjával, hogy mi a helyes értelmezés, magamnak ütemezhetem az információk áramlási sebességét, kihagyhatom a fölösleges, vagy már ismert részeket.

    5. Tara
    „Undorító? Miért nem tesztek ellene, ti, fiatalok? Fogjatok össze, keljetek fel a számítógép elől és hajrá. Éppen ideje lenne valami jót tenni az országunkkal, és persze a bolygónkkal.

    Ha tehetném, azzal kezdeném, hogy megszüntetném a pártrendszert és elzavarnám a teljes mostani politikai elitet.”

    14. ejha
    „Egyébként az 5hsz-ben megírták ha nem tetszik tegyél ellene vagyis a fiatalok,hiszen ők még úgysem tettek le semmit az asztalra pedig hely az van még bőven.”

    Miért nem tesztek valamit ti, öregek? Úgysincs már vesztenivalótok. Ti most komolyan arra biztatnátok a cselekvőképes fiatalságot, hogy bebörtönöztesse, lelövesse magát? Vagy láttok más módszert a „teljes politikai elit” elzavarására? Nem érzitek ennek az abszurditását? Szerintetek segít a helyzeten ha zavargások vannak, károkozás, esetleg emberhalál? Ha itt előbb polgárháború lesz, mint ahogy Európa többi részén összeomlana a központi kormányzat, akkor beküldik békefenntartónak a románokat és a szlovákokat. Erőforrás-hiányos helyzetünkben nem a károkozás a megoldás, hanem az alkotás.

  16. Nem azt csinál egy nép a saját országával amit akar bizonyos kereteken belül? Ha valakinek az a meglátása,hogy szét kell verni a parlamentet és a többség ebben támogatja akkor az elég demokratikus nem? Mi számít alkotásnak? Az őshonos állatok és növényfajok tetszés szerinti újrarendezése az már alkotás? Egy épület lerombolása is alkotás…egyszerűen újrarendezed az anyaghalmazt.Az embereket nem lehet megóvni saját maguktól mert ahogy nem érdekeli őket az,hogy inkább a kutyáját eteti a saját embertársa helyet az sem nagyon fogja érdekelni,hogy szétverik a belvárost amihez neki semmi köze mert nem érdekelt benne…mindenki mást tart fontosnak és jelenleg egyre többen(7milliárd+) egyre több mindent akarnak és az érdekek előbb vagy utóbb ütközni fognak.A szép megkapó nemzeti ideológiák mögött nem állnak véletlenül fegyverek ?
    Miért van betárazva több tízezer atomrobbanó fej ha nem arra,hogy egymást pusztítsa az emberiség…ja igen a békét védjük de a béke csak a másik halála árán lehetséges.Lehet a háború kevesebb áldozatot szedne mint a béke:)

  17. Elnézést, hogy elsőként idézetekkel reagálok (Popper Pétertől), ám magam sem tudnám jobban/pontosabban megfogalmazni:

    „A meditáció az a pszichés gyakorlatforma, amely körül a legtöbb félreértés és tévedés tapasztalható a köztudatban. […] Tévedés a meditációt sui generis valamilyen misztikus, transzcendentális célzatú tevékenységnek tartani.”

    „Nem tartjuk véletlennek, hogy a nyugaton bizonyos divathullámként elterjedő ún. transzcendentális meditáció megkapta jelzőjét. Ez mutatja, hogy adott esetben nem általában van szó meditációról, s ezt a technikát többek között misztikus világképbe ágyazottan is lehet művelni. Mi nem ezen az úton járunk. Számunkra a meditáció nem a realitásoktól való eltávolodás, hanem a valóság mélyebb megismerésének lehetőségét jelenti.”

    „A meditációnak az a célja, hogy behatolhassunk a pszichés élet olyan tartományaiba is, amelyek ma még közvetlenül nem megragadhatók a racionális megértés számára. Ezért lényege a gondolkodási aktivitás időleges felfüggesztése, szüneteltetése. A gondolatilag „üres edénnyé” válás lehetőséget ad arra, hogy élményvilágunk nem tudatos szférájáról közvetlenül szerezhessünk tapasztalást, félretéve a logikai és kronológiai „szűrőket”. A meditáció tehát az önmegismerés egyik legmélyebbre hatoló eszköze.”

    Szerintem egy hatalmas lépés lehet a helyes irányba a meditáció oktatása a gyerekeknek, ami által egy önismeretet elősegítő technikával gazdagodhatnak, jó néhány egyéb pozitív hatás mellett. Ugyanakkor attól tartok, hogy a gyakorlatban sok olyan tanár fog/lesz kénytelen meditációt oktatni, aki nem ismeri fel a lényegét vagy a jelentőségét, illetve aki eleve negatív előítélettel tekint rá. Azt is el tudom képzelni, hogy valójában inkább relaxációs technikákról van szó, a szemléltető videó, amit láttam, erre utal. Ez bár a meditációhoz képest kisebb jelentőségű, de szintén nagyon hasznos.

    „a tanító néni hipnotizőrhöz hasonló módon szuggerálta a behunyt szemű gyerekeket, hogy „a feszültség most végigmegy a testeden””

    Ezzel önmagában nincs semmi gond, igen hatékony technika az ellazult állapot eléréséhez. Később az ember maga is végig tud menni ezeken a lépéseken. Persze fontos, hogy a cél ténylegesen az ellazulás maradjon (ami klasszikus értelemben a meditáció előfeltétele).

  18. 17. ejha
    A versenyképes tudással rendelkező fiatalok és a tőke jó része elhagyta az országot. Ha fegyveres konfliktus robbanna ki, a maradék is megpattanna. Az ittmaradt kilátástalan fiatalokat küldenétek a karhatalommal szembe. A titkosszolgálatok kiemelik a hangadókat, mielőtt tényleges akcióra kerülne sor. Eleve ügynököket telepítenének a szervezkedők közé, hogy azok átvegyék az irányítást, és persze mindenféle provokatőröket. Sokakat lelőnének, még többet bebörtönöznének. Megfelelő vád a fennálló államrend elleni, bűnszövetkezetben elkövetett fegyveres lázadás, illetve terrorizmus. Tökéletes alap, hogy jobban kiépítsék a megfigyelés, ellenőrzés rendszereit, újabb jogosítványokat adjanak a rendvédelmi szerveknek. Magyarán, hogy az elnyomás eszköztárát bővítsék, a diktatúrát könnyebben építhessék. Ha véltetlenül a forradalom a győzelem esélyének legkisebb jelét is mutatná (amit kétlek), a nagyhatalmak közbeszólnak. Rasszizmust, vagy antiszemitizmust kiáltva csapatokat küldenének be helyreállítani a rendet, esetleg a saját bábujukat idehelyeznék helytartónak. Mindegy, hogy Szent Szövetség, az oroszok, vagy a NATO/EU, indokot úgyis találnak, miért a felkelőket kell megint elnyomni. Nem mindegy, hogy a fegyveres felkelőt a nemzetközi híradásokban hogy nevezik. Lehet harcos, terrorista, ellenálló, szabadságharcos, felkelő, lázadó, gerilla (régen partizán)… Különféle felhangokat hordoznak mind, amihez oda lehet tenni mindenféle jelzőket. Nálunk nem iszlamista, hanem antiszemita, náci, fasiszta, rasszista.

    Ha jól tudom, Magyarországon 100 lakosra 2,2 lőfegyver jut, amiben a rendőrök, katonák is benne vannak. A rendőrökön, katonákon kívül még van fegyvere bűnözőknek, vadászoknak, a többi elenyésző.

    „Ha valakinek az a meglátása,hogy szét kell verni a parlamentet és a többség ebben támogatja akkor az elég demokratikus nem?”
    Szerintem, ezt nem támogatja a többség jelenleg. Ha támogatja, akkor demokratikus, de nem túl célszerű.

    „Mi számít alkotásnak?”
    Nem szeretnék belemenni terminológiai vitába. Egy fát elültetni, egy házat, vagy bútort renbehozni, egy disznót felnevelni, tanulni, vagy tanítani valami hasznosat, valakinek a boldogulásában, vagy a boldogság elérésében segíteni. Nekem ezek mind alkotásnak számítanak.

    „Az embereket nem lehet megóvni saját maguktól…”
    Így van, de legalább az „értelmes emberek vitafórumán” ne hergeljük őket.

    „egyre többen(7milliárd+) egyre több mindent akarnak és az érdekek előbb vagy utóbb ütközni fognak”
    Már most ütköznek. Ezért is lenne jó, ha a központi kormányzatunk minél tovább kitartana. Ez a nemzetközi érdekképviselet is jobb, mint a semmi. Még mindig kapunk olajat és egyéb nyersanyagokat, termékeket külföldről.

    „A szép megkapó nemzeti ideológiák mögött nem állnak véletlenül fegyverek ?”
    De igen. Ugyanazok az érdekkörök, mint az összes -izmus mögött. Nem vagyok ideológiák követője, önálló értékrendem van.

    „Lehet a háború kevesebb áldozatot szedne mint a béke:)”
    Globálisan igazad van. Bár én átfogalmaznám. Lehet, hogy ha időnként lettek volna komolyabb háborúk az utóbbi évtizedekben, azok kevesebb áldozatot szedtek volna, mint a mostani béke.

  19. 18:
    Meditáció, ellazulás, pszichológusok, és mindenféle hokusz-pokuszok nélkül elég jól végigéltem az elmúlt 80 évet. A kutya máshol van elásva. A mai gyerek mire iskolába kerül már rég el van cseszve. 🙁

  20. 21. Tara
    PZuj még nem linkelt videót ehhez a poszthoz. Gyanítom, azok közül gondolsz valamelyikre, amelyeket a Kásler Árpádos poszt alá tett be. Köszönöm a filmajánlót, de ez így nem érvelés. Nem tudom, milyen hosszú, és mi is az, amire reagálnom kéne belőle. Írott forrás nincs? Ha van valami az itteni vita szempontjából releváns érv benne, azt igazán ideírhatnád. És persze reagálhatnál azokra, amiket én írtam.

  21. Jani igen, arra a videóra gondolok. És ezt szántam válasznak a felvetett gondolataidra.

    http://kaslerarpad.hu/?p=3302#post-3302

    Igazad van, belinkelhettem volna. A videón többen megszólalnak Kásler Árpádon kívül is. Kásler elmondja a történetét, így még nem hallottam, de nem meglepő, hogy mennyi ellenállásba ütközik. Viszont nem ez a lényeg. Hanem az, hogy komoly szerveződés folyik a rendszer megdöntésére, a Szent Korona tan visszaállítására, mindezt komoly jogi és egyéb indoklással. Több mint érdekes az egész, de ha te a videó hosszát firtatod (2 óra) akkor nyilván nem is fogod megnézni.

    Pedig láthatnád, hogy van megoldás az öldöklésen kívül is, hallhatnád értelmes, tanult emberek komoly érveit, láthatnád, hogy jogilag a dolog abszolút megalapozott, láthatnád, mennyi pénzzel tartoznak nekünk a németek, milyen komoly fejlődésnek indulhatna az ország. Kell hozzá persze a kritikus tömeg – hogy lesz-e valaha is, abban nem vagyok biztos. És ha meg is történne, hagyna-e bennünket élni a globális elit? Nos….ebben viszonylag biztos vagyok: nem.

    De a videó mindenképpen fontos szerintem. Rólad alapból feltételeztem, hogy érdekelni fog. Tibor bá’ nem fog rászánni két órát, ezt is tudom, pedig nagyon szeretném, ha megnézné és írna róla egy posztot, ahol megvitathatnánk.

    Igen, elég sok releváns érv van benne az itteni vita szempontjából. De beszélni nem elég a vieóról. Meg kell nézni.

  22. 23:
    Kedves Tara!
    Jog ott van, ahol az erő. Orbán viselkedése ezt nagyon jól kihangsúlyozza. Azt tesz, amit akar, és ha a jog ezt nem teszi lehetővé, akkor megváltoztatja a törvényt és a jog máris őt szolgálja.
    Csodálom Árpit és segítem, ahol tudom, de csak apró dolgokban van igaza (pl. kétféle árfolyam vétel/eladás). A főtételben nincs. A tipikus CHF adós felvett (mondjuk) 30.000 CHF-et), amit mindjárt el is adott a banknak forintért, amit kifizetett a lakás/ház tulajdonosának. Akkor ő a 30.000 CHF-ért kapott @ 140 forintot, vagyis 4.200.000 forintot. Ha most egyben vissza akarná fizetni ezt a kölcsönvett 30.000 CHF-et, akkor azt ő @ 240 = 7.200.000forintért tudná megvenni a banktól. csak árfolyam változás miatt bukott 3 milliót, de természetesen a kamatok miatt a bukás ennél is több. – A CHF adósok hazardíroztak, és buktak, és ezt a buktát át akarják másokra hárítani. Ami azért nem fair, mert ha nem buknak, a hasznot nem osztották volna meg „másokkal”. – A rábeszélés, stb. egy külön téma.

  23. Tibor bá’, a videó csak töredékében szól a devizahitelesekről. Érdemes lenne megnézned és írni róla (Szent Korona Tan, avagy vissza a királyságot – erről szól)

  24. 25:
    A Szent Korona Tan EGY VICC, hetente kapok tőlük levelet, egy kecskeméti utcából.

  25. 25: 3.14csába a koronával! Állítsuk helyre a Vérszerződést! Vissza Etelközt! A besenyők pedig fizessenek nekünk kártérítést!

  26. A meditáció sokat segíthet az önismeret fejlődésében. Ha nekem fejlődik az önismeretem, akkor egyszer rájövök, hogy egy csomó dolog értelmetlen, használhatatlan, felesleges, negatív hatással van rám a környezetemben.
    Vízionálom amint gyerekek a jövőben sztrájkolnak az jelenlegi iskolarendszer ellen, és későbbiekben az aktuális rendszer megdöntésén tevékenykednek majd… Ennek fényében mennyi a vektor Viktor? 😀 Kő még az a meditáció? 😀

    Félretéve a mókát, azért érdekes nagyon, hogy megint nem a probléma forrást próbálják megtalálni, és azon javítani. Újra a problémát kezelik felszínesen. Pl. ha én megfelelő munkahelyet teremtek, anyu-apu jobban keres (kevésbé frusztráltak ezáltal), talán kapnak megfelelő mennyiségű szabadidőt is, így jönnek a hasznosabb szabadidős programok, több hasznosan a gyerekkel tölthető idő, kevesebb idő jut a megfélelmlítő híradóra/tv műsorra, kevesebb gyerekre átrujázott feszültség. Nem, a gyerek maradjon csak fursztrált, és hagy menjen csak rá a szar…
    Ez csak egy gyors gondolatmenet, de nekem ez így logikusabb lenne.

    A poszt mondanivalójával tökéletesen egyetértek egyébként. De várjuk csak ki a végét a dolgoknak, hátha felül tudják még múlni önmagukat. 🙂

    Jah, és a meditáció jó, és hasznos dolog valójában (tapasztalataim alapján). Szeretem, és támogatom, de lehet, hogy soha nem gondoltam volna ezt, ha rám próbálták volna eröltetni.

  27. Dr. Molnár Csaba ma ezt íra a fészen..
    „Orbánék megint a leggazdagabbaknak kedveznek, a valóban rászorulókon ismét nem segítenek

    Budapest, 2013. április 15., hétfő (MTI) – A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a rezsicsökkentés egy „közönséges blöff”, amellyel a kormány a legszegényebbek kárára próbálja helyzetbe hozni a leggazdagabbakat – mondta hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Molnár Csaba alelnök.

    A független képviselő arról beszélt, hogy a háztartásoknak az a húsz százaléka, amelyik a legkevesebb áramot fogyasztja, a rezsicsökkentéssel megmaradó összegnek csak 1,09 százalékából részesül. A legtöbbet fogyasztó húsz százalékhoz viszont a teljes rezsicsökkentési összegnek valamivel több mint ötven százaléka kerül – tette hozzá.
    A legszegényebb háztartások évente átlagosan 150 forintot takarítanak meg az áramon, míg a leggazdagabbak több mint 26 ezret. Ez az összeg az úszómedencés házzal rendelkező csúcsfogyasztóknál elérheti a 88 ezer forintot – sorolta tovább a számokat Molnár Csaba. Hozzátette, a háztartások közül a legtöbbet fogyasztó húsz százalék több pénzhez jut a rezsicsökkentésből, mint a másik nyolcvan együtt.
    Kérdésre válaszolva azt mondta, nehéz kiszámolni a teljes megtakarítás összegét, de az áram esetében körülbelül évente 30 milliárd forintról van szó.
    Vissza kellene állítani a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányok alatt működtetett szociális áram- és gáztarifákat, valamint a fogyasztásarányos ármegállapítást – jelentette ki végül.”

    Na én olyan rohamot kaptam,hogy azt hittem összetöröm a saját monitorom..Kérdezem én ,hogy csak csalással lehet szert tenni úszómedencés házra?Vagy nagy házra?Ebben a hazában csak meg lehet dögleni kötelezően?Tehetek én arról hogy másnak nincs ekkora háza és nincs rezsije?Nem a lottón nyertem.Ő csak az én holmimat ne osztogassa szét szolidárisan,ha már kapitalizmus van..Ne én tartsak már el mindenkit,.De ha már itt tartunk,sok ember lakik nyomoronc körülmények közt a panelban két szobában,miközben 20 millája van a bankban..Az nem baj ugye?
    Mikor én sz@rba vagyok,akkor oldjam meg ahogy tudom..Igazi Demokrata dolog..És a szociális gáztámogatást ki fizetné?Szabad kérdeznem?
    Na Tibor bá kérdezte hogy Bajnai mért nem jó.Nahát ezért..

  28. 23. Tara
    Fél órás videó esetén is egy-két hét türelmet kértem volna, hogy megnézzem, így végképp. A kedvedért megnézem majd. Nem vagyok szakértő közgazdász és jogász témákban, nem tudom megítélni, hogy mikor hazudik, vagy téved az „értelmes, tanult ember”.

    Ha egy írott szöveg van hivatkozásokkal, akkor könnyebben utánajárok, hogy a leírtak mennyire reálisak. Beidézhetek részleteket, és szétcincálhatjuk a többiekkel, talán valaki még ért is hozzá.

    Sokaknak vannak ötletei, hogy milyen rendszer lenne jobb. Van, aki szerint a Szent Korona tan. A kérdés az, hogyan veszi át a hatalmat. Erre vonatkozólag mi a javaslatuk?

    A németek tartoznak nekünk? Ezzel kapcsolatban adtak meg valami forrást?

  29. Jani, csak úgy kerek, egész a történet, ha megnézed a videót. Azért írtam csak erről, mert gyakran beszélünk arról, hogy jó lenne valami változás. Csatlakozni kellene, sok embernek, és akkor igen, át lehet venni a hatalmat. De nem is hatalomátvételről van szó egyébként. Hanem arról, hogy vissza kell állítani egy rendszert, ami jogilag még érvényben van. És nem Kásler Árpád nyilatkozik erről a videón, hanem hozzáértők.

    Sok okos, művelt, tájékozott fiatal van itt, te is, ezért szeretném nagyon, hogy megnézzétek, megbeszéljétek.

    „A szívós generáció tanult hangja” – mondja a főcím. Hát nem. A beszűkült, negatív gondolkodás mintapéldája inkább. Fakarddal, papírcsákóval való küzdés a karosszékben. Mi ellen? Valami jóféle változás ellen, ami bekövetkezhetne, ha elegen lennénk, és be tudnánk hívni a gondolataink erejével, a tetteinkkel. De mit lehet tenni, ha Tibor bá’, anélkül, hogy megnézné a videót, „lehülyeségezi” a Szent Korona Tant. Mert ő mindent tud, sőt, mindent sokkal jobban tud mindenkinél:)

  30. 32. Tara
    „Jani, csak úgy kerek, egész a történet, ha megnézed a videót.”
    Jó, de egy-két hét türelmet kérek. Nem szoktam TV-zni, ez sem a pihenés kategória. Most hétvégén lesznek a záróvizsgáim a gazdasuliban, és többet kéne addig megtanulni, mint amennyi idő még hátravan. A veteményesemre sem tudtam még rámenni a rotációs kapával idén, talán egy hét múlva ültethetek, ha visszamentem Jásdra. Ingatlanokat is kéne néznem, épületeket felújítani,… És még nem is beszéltem magán-, illetve közösségi életről.

    „Fakarddal, papírcsákóval való küzdés a karosszékben.”
    Van ötletem, hogy töltsem hasznosan az időt, ha felkelek a karosszékemből. Én sem értettem, miért nem lázad mindenki, de akkor 14 éves voltam. Úgy alakítottam az életem, hogy minél kevésbé befolyásolják azt a belpolitika viharai. Nem más emberekkel és hatalmi szervekkel küzdök (energiapazarlás, kontraproduktív), hanem másokkal együttműködök, legfeljebb az elemekkel küzdök.

    „De nem is hatalomátvételről van szó egyébként.”
    De igen, ez a fő kérdés. Legitimációt kell hozzá szerezni. Aztán biztosítani, hogy akiket betettünk a hatalomba, azok ne kurvuljanak el. Ha csettinthetnék, és én határozhatnám meg az államszerkezetet, akkor csak a biztonság fenntartását hagynám meg állami hatáskörben. Határőrizet, diplomácia, katonaság, rendőrség. A többi hasznos együttműködés mehetne megyei-, de leginkább településszinten. A központi költségvetést oldják meg vámbevételekből, egy-egy település költségvetése az érdeklődő átlagpolgár számára is áttekinthetőbb. A listás helyeket megszüntetném, ne kerüljön a parlamentbe olyan, akit sehol nem választanának meg. Ez szerintem, lassan megszüntetné a pártokat, az számítana, hogy ki, mit tett egy adott környékért.

    Most már csaknem fél órát eltöltöttem a témán gondolkodással, ez már a filmnek a negyede. 🙂 Ez az idő viszont a tanulás közbeni pihenés kategória, agytorna, míg a filmnézés az unalmas feladatok közé tartozik.

    Tibor bá’-t sokat szapulod, mégis itt olvasgatsz. 🙂 Miért akarod megváltoztatni őt? Megvan neki az ismeretterjesztő szerepe, amit jól csinál. Persze, megvannak neki is a tévképzetei, de jóval kevesebb, mint a legtöbb embernek. Önbizalma is van, de meggyőzhető releváns érvekkel. Sorakoztasd az érveket, hogy miért is jó a Szent Korona tan.

  31. 32:
    A belinkelt videóból 10 percet végignéztem, és találtam benne két csúsztatást is. Ez nekem elég volt. 10 perc után beugrott valami, amit 80 év tapasztalata sugall. Árpi megvehető, most tornázza fel az árát, titkon hatalmas (politikai) ambíciói vannak. Ennek ellenére, amit most tesz az hasznos, mert minden hasznos, ami szemebe helyezkedik egy ilyen korrupt bandával. – Te pedig már áttértél a „fröcskölés” szintre. Soha nem állítottam, hogy mindenkinél mindent jobban tudok. Tudok, amit tudok, és ezt az olvasóm vagy fel tudja használni, vagy nem. Ez az ő magánügye. Ezzel szembe te állandóan idolt kergetsz. Hol ennek hiszel, hol annak, mert az ismereteidben hiányzanak az alapok, nincs mire felépíteni a reális véleményedet.

  32. Elnézést kérek. Tényleg túlmentem egy határon, nem mentség, hogy úgy éreztem, okom van rá. Visszavonulót fújok:) Egy érdekes vitát szívesen olvasnék a videóról.

  33. 24!
    A nagy durrogásomban ezt a hozzá szólást el sem olvastam.. 🙂
    De ami a lényeg,ebben a dologban (is)igazad van Tibor bá..

  34. 30. melike00:

    „Na én olyan rohamot kaptam,hogy azt hittem összetöröm a saját monitorom..Kérdezem én ,hogy csak csalással lehet szert tenni úszómedencés házra?Vagy nagy házra?Ebben a hazában csak meg lehet dögleni kötelezően?Tehetek én arról hogy másnak nincs ekkora háza és nincs rezsije?Nem a lottón nyertem. ”

    Na álljon meg a menet!

    A propaganda az, hogy a rezsicsökkentés azért van, mert a multik
    extra profira tesznek szert és a szegyén magyar családok meg nyomorognak.

    Ez ebben a megvilágításban DK (korábban mások is említették) egy burkolt TOVÁBBI SZJA CSÖKKENTÉSNEK felel meg.

    Ha Te azzal az SZJA csökkentéssel egyetértesz, akkor nincs miről beszélnünk.

    A kis jövedelműek kárára alakították át az adórendszert, a nagyobb jövedelműek hasznára.
    Ha meg valaki azzal jön, hogy na de a gyerektámogatás, akkor megkérdezném Tőle, hogy egy kisebb jövedelmű ezt a támogatást mennyire tudja kihasználni?
    Erről is vannak idevonatkozó tanulmányok.

    Ha ez szerinted OK, akkor megértem a felháborodásodat…

  35. 37!
    „Ha Te azzal az SZJA csökkentéssel egyetértesz, akkor nincs miről beszélnünk.”
    Te most miről beszélsz?Mert én nem erről szóltam..A hozzá szólásom első felét idézted ide,holott az egészet kellett volna,úgy van értelme..

    Ha ugyanezt Jancsika írja amit én mondtam,vagy esetleg más,akkor az oké?..Arról beszéltem,hogy nem lehet osztogatni gázártámogatást,és egyéb támogatást.Erről le kellene szokni..Meg arról,hogy a másiktól akinek esetleg több van,vagy jobban megy attól elszedni a lomot..El kellene dönteni hogy kapitalizmus van,vagy szocializmus,vagy mi fene..Tibor bá is elmondta már ezerszer.Mindenkinek nem lehet jót csinálni..A rizsa csökkentéssel már nem is foglalkozom..

  36. 35. Tara
    Végigment a film, bár én jórészt aludtam. Azt tudom, hogy a 35. percnél még ébren voltam. Nem hallottam érdekes információt. Említette, hogy a németek, osztrákok tartoznak hadiszállítások árával, de forrást nem adott meg.

    Számomra ez egy unalmas, semmitmondó rizsa, amiben vadászni kell a konkrétumokat. Inkább bizonygatják, hogy nekik van igazuk, más út nincs (mert Árpád mindet kipróbálta már), tehát mindenki kövesse őket. Higgyük el, hogy sikerülhet, és akkor sikerülni is fog.

    Az én kérdéseim, hogy:
    – Hogy veszik át a hatalmat?
    – A hatalommal mit kezdenek? (Nem elegendő válasz, hogy a történelmi alkotmányt visszaállítani, adósságokat elengedni. Választási program, hatástanulmányok.)
    – Mi a garancia, hogy megtartják az ígéreteket?

    Elnézést, hogy ígéretemmel ellentétben, nem néztem végig a filmet, de képtelen vagyok rá. Ha írásos forrást tudsz mutatni a lényeges infókról, azt szívesen átolvasom (talán lényegretörőbb), érdemben megvitathatjuk.

  37. 35.
    Van egy dolog ami szerintem nagyon nagyon fontos. Ha magunkat mint egy hegyet határozzuk meg, (tök mindegy hogy hegy, vagy másvalami ami ezt demonstrálni tudja, nekem a hegy jött be..)
    -akkor fontos, hogy a hegy felszínén mindig változik minden.. jön a tél, beborítja a hó, felolvad, újra lefagy.Szikrázik a hó, gyönyörű, mitha gyémántporral szórták volna le.A barlangokban kis medvebocsok alszanak az anyjukkal, félhibernált állapontban. Kirándulók jönnek mennek, majd nem jön senki. Pockock, üreginyulak, rigók, itt maradt madarak vészelik át a telet, de úgy ahogy van, szép az egész. Semelyik állatnak nem jut eszébe fikázni a telet, a tavaszt, a nyarat, és a hegy maga sem változik, csak a felszínén történnek a dolgok, amik nem jók, nem rosszak, hanem így kell lenniük. Végeredményében nézve mégiscsak úgy jó az egész ahogyan van.Tavaszodik, kivirágzik a hegyoldal, a nyulak bagzanak, a madarak úgyszintén, a szarvasok, őzek stb.. mégsem mondhatjuk, hogy ez jó, ami eddig volt, pedig rossz. Majd jön a nyár, és az ősz.. De a hegy belseje változatlan. Nyugodt és békés. nem szalad bele mindenbe, attól hogy tél van, tavasz, vagy nyár, mindennek adja saját magát, és mindenből elveszi ami jó.
    éterendek, politikai irányzatok, internacionalizmus, liberalizmus, konzervativizmus, és minden fajta izmus jöhet mehet, ami jó belőle, vegyük el, építsük be. Szentkoronatan, paleolit, majd ellenpaleolit, vadász majd vegaétrend.. teljes erőbedobással és harckészültséggel ezek mellé állni.. nem tudom, azaz de. Közbe a „hegy” belsejének állandónak kell lennie, nem tör ki belőle vulkán, és nem fagy le örökké, nem szakítja magára az eget. Az értékek, a szilárd önbizalom, a megbocsátás (őseink, az emberiség, vagy a nálunk „rosszabbak” felé bent kell lenni, a hegy belsejében. Ami a felszínen történik, ahhoz is van közünk, de nem ez a lényeg. Egy hegy- nem változgat. A sebzett „hegy”- amely bárki és bármelyikünk lehet itt– akkor tud stabil maradni és nem ide oda csapódni kétségbeesett rejtőzéssel-ha megbocsát, és elfogadja ami történt. Ezzel meg is szabadul, és önmaga lehet.

  38. 40!
    Bár nem nekem írtad Dorka,de olyan szépen leírtad,nagyon tetszett,és megfogott ez a gondolat sor(sorok)..

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük