(2416) Néhány fehér folt a klitorisz körül

Tibor bá’ online

 

A férfiak klitorisszal kapcsolatos ismereteik meglehetősen szerények, de a nők se tudnak mindent. Aztán meg tévhitek mindenütt vannak, miért pont itt ne lennének? Na, akkor álljunk hozzá és nézzük a tényeket!

A klitoriszban legalább 8.000 idegvégződés van. Na jó, ez neked nem jelent semmit, akkor megtoldom azzal, hogy a péniszben makkjában az idegvégződések száma 4.000 körül van. És akkor isten a mi bordánkból faragta Évát! 😀 De ez nem elég, ez a 8.000 végződés be tudja indítani a környék további 15.000 idegvégződését.  Amelyik nőnek nincs orgazmusa, tényleg sajnálhatja.

Tudtál-e róla, hogy Napóleon másod unokahúga, Marie Bonaparte klitoriszát sebészetileg közelebb helyezték a vaginájához? Lehet, hogy a történet nem igaz, de az ok valódi. A hölgy (nem kizárólagosan) képtelen volt vaginális orgazmusra. Tény az, hogy ha a klitorisz és a hüvelyszáj közötti távolság 20 mm alatti, akkor szinte biztosított az orgazmus a behatolás által. Ha tehát probléma mutatkozik, vedd elő a centit és járj utána a dolgoknak. 😀  Különben a műtét sikertelen volt, mert akkoriban nem tudták, hogy a klitorisznak mindössze egy negyede van kívül. Vagyis az arrébb helyezése nem könnyű mutatvány.

A klitorisz mérete nem konstans, az élet folyamán folyamatosan nő, de nem azért amire tippelsz. Nem a szex oka a növekedésének. A növekedés oka a hormonális rendszer átalakulása az élet folyamán. A kislányok klitorisza a serdülőkor elején kezd el növekedni, a serdülés végére a mérete közel a duplája. Harminckét éves korra a négyszerese lesz. A változókorra a méret hétszerese annak, ami a születéskor volt. Tekintve, hogy a kiindulási méret se nagy, ez a növekedés nem túl feltűnő. Viszont megmagyarázza, hogy egyes idősebb nők miért állítják, hogy a szex fantasztikus.

A nő testén több érzéki zóna is található, de azoknak más elsődleges funkciójuk van. Kivétel a klitorisz, aminek a szexen kívül semmi más funkciója nincs.

Klitorisszal nem csak a homo sapiens tagjai rendelkeznek. Minden emlősállat nőstényének van.

Ma már nem fér kétség ahhoz, hogy vaginális orgazmus létezik (sokáig éles vita tárgyát képezte), de a nők nagy része nem képes rá. Behatolás útján mindössze a nők 30 százaléka jut orgazmushoz. A többinek közvetlen stimulációra van szükségük a klitoriszukon keresztül. A stimuláció milyensége nem fontos, mert egyedenként változik.

Ahány nő, annyi klitorisz. Egyik kicsi, a másik nagy, van amelyik alig látható, míg a másik kirívóan látható. Nem ritka, amely izgalmi állapotban megnő, a többin semmi változás. Van amelyik bármit elvisel, miközben a többinek finom érintésre van szüksége. Egy tulajdonságukban azonban tökéletesen egyformák, egyik se öregszik. Beérése után az élet végéig az érzékenysége azonos marad. Tehát, nem csak az öreg ember nem vén ember, de az öreg asszony se vén asszony. 😀

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

4 gondolat erről: „(2416) Néhány fehér folt a klitorisz körül

  1. Hol egy nő, aki a fentieket megerősítené vagy megcáfolná? Miért hagyják, hogy sötétben tapogatózzunk? (!)

  2. 02 – Pexi:
    Megszokták, akkor járnak jól, ha a sötétben hagynak minket. 😀 (nem viccnek szántam, ez tény – sunyi, élősködő társaság)

  3. Már megijedtem, hogy a candidiasis- ról lesz szó…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük