(2457) AZ IGAZI „Felkészülés” by Sakkmatyi

Tibor bá online

Vasárnap lévén megismétlek egy régi, humoros posztot, elsősorban azért mert extrém időjáráskor otthon ülünk, és elképzeljük mi minden jöhet még. Sakkmatyi 5 éve lelkes olvasónk volt, de több vendég posztja is volt, különleges humorral átitatva. Ha él még, egész biztos jelentkezni fog.

A főszerkesztő megjegyzése: Sakkmatyiról fényképet a Netre nem lehet feltenni, mert gyerektartás miatt rengeteg nő keresi az országban 😀

Nem bírtam tovább! Billentyűzetet kellett ragadnom, hogy „helyre tegyelek” Benneteket, ebben a fránya felkészülésügyben.  Az is tuti, hogy hemzsegnek közöttetek a tecsó ügynökök, akik így rátok sózhatják az összes átcímkézett gagyi babkonzervjeiket. Tibor Bá’ pedig egy száraztészta díler. Na tehát, itt van nektek a Szent Felkészülés legfrissebb, tudományos megközelítése.

Először is válaszoljatok! Mi a definíciója a felkészülésnek? Most majd előadjátok a „céges” mantrát, hogy kaja, víz, menedék, biztonság bla, bla, bla…  és hogy most kell elkezdeni, és dolgozni, és dugdosni…. és hogy a család,  a kisközösség, ja, ja, ja……

Akkor kezdjük a családdal! Azért akarsz a családoddal együtt túlélni, hogy a vérvonalad fennmaradjon? Mert a Te vérvonalad. De hülye vagy! Mondd már meg, miért kínlódnál suttyó kölkeiddel, kiállhatatlan feleségeddel, akik kiröhögnek a hátad mögött, miközben a konzervjeidet leltározgatod a pincében? „A Főnök” (Tibor bá’) azt mondja, hogy a geddont az emberiség 1%-a fogja túlélni. Ezen axiómából kiindulva, abban az 1000 lakosú, istánhátamögötti porfészekben, ahová túlélni visszavonultál, a geddon után marad 10 személy, amiben lehet pontosan 5 darab nő. Neeem, nem a feleséged az egyik, mert ő már a válság elején lelépett a főnököddel Norvégiába. A Julcsa, a Marcsa és a Berta néni a nyugdíjas otthonból,  akiknek olyan lassú már az anyagcseréjük, hogy szinte semmit nem kell enniük, na, azok maradtak! És a Nellike, aki egy mázsa búzát is elkér egy numeráért, de az túl drága neked. És persze a Bögyös Erzsi, a szomszédod felesége, akire ha csak ránézel, az ura beléd állítja a vasvellát. Hát, ez pontosa 0 darab nő.

No, ezért kell a Jelenben „levarrnod” minél több csajt. Tekintsd magadat herének, a Világot méhkaptárnak. Mindegy hogy néznek ki, csak a mennyiség a lényeg. Mert most még néhány kattintással a Neten, könnyen találhatsz százat, míg a geddon után életed kockáztatásával is alig találsz egyet, s amilyen lúzer vagy, annak is három keze és egy melle lesz a sugárzástól, aztán meg annyi hablatyol – mert Ő férfit nem talált eddig – hogy lekonyulsz tőle.

Az ételről: Kérdem én: hol lehet a legjobban raktározni a leghatékonyabban az ételt? És Ti egymásra okoskodtok: kiszárítva, konzervek, újravethető magvakból megtermelem!.. Ugyan már! Megmondom Én: Kaját raktározni a saját testetekben kell. Csak nézz körül a természetben. A medve meghízik, aztán téli álmot alszik, csakúgy, mint a sündisznó. Csak utánozni kell őket, mind hajdanán majom ősöd tette a Marsról jött Istenekkel. Tennivalód annyi csak, hogy zabálsz és zabálsz, meghízol, mint egy disznó, lustává válsz, mint a lajhár. Ne törődj a koleszterinnel. Majd kiég a véredből a geddon alatt, ha nem lesz utánpótlása.

Betegség, egészség: A irány az most, hogy vigyázz az egészségedre, keresd fel az orvosodat, mert a geddonban nem lesz orvos. Depózz be otthon gyógyszert, mert az se lesz. Rámutatok egy újabb „természeti” példára. Menny le a Deák téri aluljáróba, és tanulmányozd a csöveseket. Nekik már geddon van. Látsz ott orvost? Nem látsz. Van gyógyszerük? Nincsen. Mégsem halottak! Sőt! Ez kérem azért lehetséges, mert koszosak. A koszban sokféle kórokozó tenyészik, ami edzi az immunrendszerüket. Szimbiózisban élnek velük, és a barátságos kórokozóik elüldözik az ellenséges kórokozókat. Ettől lesznek edzett vasemberek. Még a faszeszt is bírja a szelektáltabbja. Pedig attól a diplomások legott megvakulnak. El is neveztem őket Deák Téri Iron-meneknek. No, de nem elmélkedem tovább erről, mert a végén még orvosi Nobel díjat kapok. A te felkészülésed, tehát csak annyi, hogy nem fürdesz ezután, nem mosod ki a gönceidet, nem viszed ki a szemetet, hanem retekben és mocsokban élve készülődsz a geddonra.  Ha részegen bevizelsz, és pár hétig ugyanabban a húgyos nadrágban flangálsz, nemhogy Iron-men, hanem egyenesen Diamond-men válik belőled.

Biztonsági készülődés: Semmiféle fegyver nem kell beszerezned, ha híven követted fenti előírásaimat. Egy undorító, kövér, büdös disznóvá váltál, akinek semmije sincs, ezért nem is akarnak kirabolni, vagy megerőszakolni. Ám ha még mindig félsz, hogy a gonosz hordák majd rád törik a putrid ajtaját tedd a következőket: Kelts félelmet magad irányába. Válj a falurosszává. Rúgd föl az utcán a kóbor macskákat (kutyát ne, mert az megharaphat). Zörgess be kapukon. Terjeszd el, hogy már voltál börtönben gyilkosságért. Hatásos akkor lesz, ha csak a szomszéd Mari néninek súgod meg, azzal, hogy ez titok. Ne félj, esetére a Falusi Vénasszonyhíradó elvégzi a többit, és mindenki tudni fogja. Magadban morogjál az utcán, hőbörögj a kocsmában és mutatkozz rossz arcúak társaságában. Arra azonban vigyázz, ne köss bele igazi falurosszába, mert még megbicskáz a kocsmában. Egyedüli nőket se ijesztgessél, mert agyonver a férjük. A legveszélyesebb emberfajta a faluban, azok a traktoros gyerekek. Irányítja azt a nagy marha traktort, aztán azt hiszi a Világot is irányíthatja. Kerüld őket, inkább árnyék bokszolj.

Menedék: Még én is röhögök rajta, hogy az emberek szigetelik a házukat, átállnak fafűtésre, összevagdalja a kezüket az üveg, mikor csereberélik a nyílászárókat. Neked nem kell ilyet csinálnod. Ahogy majd beköszönt a geddon, a sok „felkészületlen” úgyis majd szép sorban feldobálja a talpát, otthagyva Neked a szebbnél szebb kérókat. Csak győzzél közöttük választani. Még azt is megteheted majd, hogy a hét minden napján másik házban héderelsz.  Hétfőn mondjuk egy hegyoldaliban a jó levegőért, kedden egy úszómedencésben, egy kicsit ejtőzni. Hétvégén, mondjuk egyikbe se menj, mert akkor mindig nagyon berúgsz majd, aztán nehogy legurulj a lejtőn, vagy belefulladj a medencébe.

A közösség: Na, ez a legnagyobb hülyeség! Hogy majd közösségben kell túlélni! Vallj színt! Most is mennyire utálod az embereket. Azért mert a rohadt gazdagjának több pénze van, mint neked. Mert újabb kocsija van. Irigyled a fiatal, szilikonos, néma nőjét tőle, mert a tied öreg és nagyszájú. Ha szegényebb nálad valaki, azért nézd le, mert mennyire balfasz, nem barátkozol vele, nehogy átragadjon rád a lúzer-kór. Megölnéd a főnöködet, ha csak egy napot késik a fizetésed, de Te alig akarod kifizetni a segédmunkásodat. Hiszen minek neki a pénz? Úgyis kocsmára költi!

Gondolkodjál! Ilyen vagy. Az első télen kinyírnátok egymást az Öko-faluban. Hát igen! Sejjjj… jön a szép Új Világ. Amiben majd a Felkészültek lesznek az Új Urak. Te leszel a legnagyobb. Mert „felkészült” vagy! Mert Te ANNYIRA „felkészült vagy.  😀

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

13 gondolat erről: „(2457) AZ IGAZI „Felkészülés” by Sakkmatyi

  1. lol!
    Kiváló időzítés Tibor bá’ itt a sarki hidegben – mielőtt túl komolyan vesszük magunkat a kihalásunk előtt 🙂 Nekem az ugrott be, hogy van ennek az „alaknak” egy előképe: „Svejk”, aki a túlélésből igazán világbajnok – nem akarod a folytatást megírni geddonra?!?
    https://szegedma.hu/wp-content/uploads/2014/05/svejk1_gs.jpg
    “Nem lehet mindenki okos, óberlajtnant úr – mondta Švejk meggyőzően -, kell, hogy a hülyék kivétel legyenek, mert ha mindenki okos volna, akkor annyi ész volna a világon, hogy attól minden második ember teljesen meghülyülne.”

  2. Valóban kár, hogy Sakkmatyit elveszítettük. Volt neki komoly munkája is, pl. a Szcientológiáról, aminek évekig a tagja volt.

  3. Voltak pontok, ahol hangosan felröhögtem 🙂

  4. 04. Vaszil

    „Most akkor ez a bejegyzés eredetileg SakkMatyi kommentje volt??”

    Szerintem ez eredetileg SakkMatyi egyik vendégposztja volt. Különben baromi jó volt olvasni. 🙂

  5. A legjobb, hogy nem lehet róla fényképet feltenni! 😀

    Kész vagyok teljesen.

  6. 07:
    Ez nem poénkodás. Ő mondta, mert nem akarta, hogy felismerjék.

  7. 03 Tibor bá’

    ez hol található meg? feltételeztem hogy itt a blogon (az sem kizárt, hogy már olvastam), de sehogy sem találom

  8. 10. Tibor bá’

    Köszönöm. Tudtam hogy már olvastam, de nem tudtam megtalálni.

    Azért szerettem volna újra elolvasni, mert a közelmúltban kezembe került pár nagyon figyelemre méltó írás. Olyan információkkal, amelyek az írás keletkezésének idején nem voltak közismertek, ráadásul feltünöen koreláltak más írásokkal amiknek viszont ismert volt a szerzöje. Nemrégiben pedig kiderítettem, hogy ezek az írások a zzcientológiához köthetök….
    A gond csak az hogy nagyon meggyözö erejüek, és olyannyira magas az igazságtartalmuk (jelen ismereteim szerint), hogy képesek valakit komolyan befolyásolni…

  9. Ide írom mert nincs időm migránsos posztot keresgetni.
    Svédeknél 25 ezer rendőrből már 5-8000 felmondott az állapotok miatt.
    Nyilván minél kevesebb a rendőr annál több dolga lesz a maradéknak és így a felmondás is gyorsul , lehet a végén marad 5000, 2000, 1000 stb…
    Ilyen szempontból elég hamar megszűnhet a svédeknél a rend annak ellenére hogy nincs gazdasági összeomlás.
    Új rendőrnek senki sem mer jelentkezni, ha csak pl. 1000 rendőr marad akkor meg a migrancsok mégnagyobb vérszemet kapnak hogy raboljonak fényes nappal , mert nem lesz rendőr aki megfenyítse őket.
    Ezáltal pedig egyre többen elköltöznek pl. a fővárosból.
    Szóval egy ilyen rendszer hamar összeomolhat.Talán a svéd nagyvárosok is olyanok lesznek mint kelet Mo. cigó települései?

  10. 12.Andrew”
    „Svédeknél 25 ezer rendőrből már 5-8000 felmondott az állapotok miatt.Nyilván minél kevesebb a rendőr annál több dolga lesz a maradéknak és így a felmondás is gyorsul , lehet a végén marad 5000, 2000, 1000 stb…
    Új rendőrnek senki sem mer jelentkezni,”

    Tisztelt Andrew.
    Mindez nem véletlen,hanem stratégia.
    Nálunk már egy lépéssel előbb vagyunk. Svarz Gyuri tanitványa és honfitársa,Ciprász a migránsoktol verbuvál új erőket a rendőrség számára.
    7OO.OOO Görög, többségükben müvelt fiatal hagyta el a Hazánkat, a munkanélküliség miatt. Helyettük 8OO.OOO fiatal emigránst -a világ 9O országábol- nemcsak állampolgárságot adni készülnek Nekik, hanem Görög nemzetiséget is.
    Ezekután csodálkoznak és háborognak az országgyülés képviselői amiért nyiltan akasztófával fenyegetik Őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük