(69-i) Az igazság keresése – Cigány vircsaft Magyarországon

Az alábbi karikatúra sorozat nem kitalált történet, hanem véres valóság. Lovat adtak alájuk, de miért? Milyen hátsó gondolattal? Igenis van cigány-kérdés. Már a múlt század 70-es éveiben cikkezett róla az ÉS, de nem történt semmi, se Kádár alatt, se az új „demokráciában”. Kiművelni, tanítani kellene őket, nem még jobban rászoktatni arra, hogy élősködjenek a többségi társadalmon.

cig

___________________________________________________________

cig-2

___________________________________________________________

cig-3

___________________________________________________________

cig-4

____________________________________________________________

cig-5

___________________________________________________________

cig-6

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________

131 gondolat erről: „(69-i) Az igazság keresése – Cigány vircsaft Magyarországon

 1. Jó reggelt!
  régóta nem szóltam hozzá, de ez a téma mindig is érdekelt, ezért most egy kérdést intéznék az itt kommentelőkhöz:
  – van valaki aki igazolni tudja, hogy a fenti képregény valós esetet/eseteket dolgoz fel?
  nem védem a romákat, de nekem ez „urban legend” kategória, mivel eddig senkit sem találtam, aki hitelesen megerősítette volna a fentiek igazságtartalmát. Kérem olyan valaki(k) jelentkezését, aki nem csak e-mail-en olvasta , hallotta, a fenti storyt, hanem valóban ismer ilyen esetet !
  A leleményesség határtalan, gondoljunk csak azokra a romákra , akik mohácsról Stockholmba ill Kanadába repültek. ott azonnal kérték a menekült-státust. 1 hónapig laktak a reptér elkülönített részében, kapták a napidíjat, majd a végén visszatoloncolták őket. csak az odautat kell megfinanszírozni, és pozitív szaldóval zárul a kaland. erről volt TV-riport, ahol nyilatkoztak a érintett romák is.
  az drága autókkal villogó gazemberek pénzbehajtásból, orgazdaságból, uzsorakölcsönből élnek. a pénzbehajtás című fejezet sajnos megvolt családon belül, ezért ennek hitelességét nem kell bizonyítanom.

 2. Párszor már leírtam : Ki kell őket képezni pénzbajtónak, bérgyilkosnak, zsebtolvajnak, autótolvajnak, stb-nek. Majd ki kell őket utaztatni az USA-ba. Mi csak jól járhatunk, akár sikerrel járnak, akár nem.

 3. 2: Üdv!

  Erről más fórumon már nyitottak vitát. Ott sem lett igazolva hogy valóban létezne ilyen eset. A képregény roppant kifejező felület, jobban üt, ezáltal kevesekben fogalmazódik meg kétely.

  De az is gond hogy sajnos hihető elemeket tartalmaz. Alaposan rá lehet ismerni a részigazságokra, és ilyenkor a tartalom kevésbé konkrét elemei automatikus elfogadást nyernek. Száz körmondatnak is egy a vége, én azért nem mernék tétet tenni sem arra hogy valós a történet, sem arra hogy fikció.

  Még egy apróság, nem hozok url-t, több hírmondó is hozta „”Románia: roma helyett cigány
  Megszavazta szerdán a román szenátus illetékes szakbizottsága azt a javaslatot, hogy a romániai roma kisebbség tagjait ezentúl nem romáknak, hanem cigányoknak nevezzék a hivatalos állami dokumentumokban.””.

 4. 4: Csak egy apróság, de árulkodó. 1938-ig tudok visszaemlékezni. Soha nem hallottam más szót, mint CIGÁNY, egészen 1990-ig. (beleértve Angliát, ahol „gipsy” volt a nevük)
  1990-ben hirtelen ROMA lett. Az anyanyelv az, amit nem lehet szabályozni, nem lehet rendeletek alá vonni, mert az emberek kommunikálásra használják. Csak így értik me egymást. Nekem a cigány az cigány. a roma pedig Farkas Flórián, aki egy megélhetési cigány.

 5. Létező probléma. Ingyen étkezést kap, de félredobja a reggelihez adott kiflit, mert pizzát vesz helyette a büfében.
  Szarik az igazolatlan hiányzás miatti feljelentésre, mert neki a szociális ellátás csak aprópénz – kiegészítés, a „jövedelme” máshonnan van (fekete munka, lopás, prostitúció, külföldi illegális munka idényszerűen). Saját gyereke van, de még általános iskolába jár, így a gyerek után és ő utána is megy a családi, meg az ingyen ellátás az adónkból. Csak 3 konkrét példa, ami mutatja, hogy nem jó helyre megy a segélyezés és az ingyenes ellátás, hiszen ezzel szemben természetesen vannak valóban rászorultak, becsületesek is, de az a kisebbségben is a kisebbség.
  Cs.

 6. Egy kérdés: Látott-e már valaki T-vel ellátott gépkocsiban cigányt vezetni 40 km/ó sebességben?
  Még egy kérdés: A „Karcsi szabadulban” látható 10 milliós gépkocsik részleteit miből fizetik a segélyből élő cigányok?

 7. 4: a románok azt hiszik, hogy a cigányok miatt olyan rossz a hírnevük a nyugati országokban. Pedig sok közös vonás van bennük, pl. barna a bőrük, szeretnek lopni, tökmagozni és köpdösni. Tény, hogy vannak rendes románok is, de ha hozzaférnék az adatbázis táblához, amiben a népeket tárolják, akkor azt mondanám, hogy: delete from népek where név like ‘rom%’

 8. „barna a bőrük”
  A románoknak nem barna a bőrük! Azok ilyen elcigányosodott románok, amire te gondolsz. Már náluk is össze vissza keverednek, de a sima románoknak fehér bőrük van.

 9. Volt egy cigány szobatársam. Nem volt vele semmi bajom, teljesen jól eléltünk egymás mellett, de nem sikerült velem megszerettetnie a kultúrájukat. Egyfolytában tökmagozott (aztán a szoba többi tagjai is rászoktak erre), kondiban gyúrogatott (ami engem nem zavar, mert én is) viszont aztán töltötte magáról fel a félmeztelen bodybuildinges képeket. Ja és kicsit büdös volt, hiába fürdött, mondjuk erről nem tehetnek.

 10. 11re: de tehetnek, nem szagosradirból van a bőrük, ha rendesen tisztálkodnak akkor ök sem büdösek. A fürdés minőségével lehetett a baj, ha úgy fürdött mint Banán Joe akkor értem :-))

 11. 13: A bőr szaga fajonként változó: A büdös néger, azért büdös, mert büdös. De a négerek szerint a fehér embernek is van szaga, azt meg ők találják büdösnek.

 12. 8: Tibor bá, Te láttál már „T” betűs Audit meg Mercédeszt? Mert mifelénk cigányt csak ezekben a márkákban látni (na ez nem teljesen igaz 🙂 )

 13. Valószínűleg nem a némileg eltérő bőrszag a probléma, hanem a mosdatlan bűz. Az igazán tiszta test belül is tiszta és az utoljára elfogyasztott gyümölcstöl illatozik. Itt valószínűleg az életmódbol származó étrend lehet a probléma, egyébként a négernél is, + a belső tisztátalanság.

 14. 17: Aztán mitől izzadna a cigány? 😀 Mer’ a munkába biztos nem.

 15. Ismeritek a viccet?
  Cigánykérdés megoldása: besorozni mindet, megtámadni Romániát. Ha nyerünk, miénk Erdély, ha nem, miénk Magyrország. 🙂

 16. Van egy bölcs mondás:
  A pénznek nincs szaga, csak annak akinek nincs pénze…. 🙂

 17. 20: Láttad a palotákat, Audikat, BMW-ket stb.? Egyrészüknek – kisebbségnek persze – annyi pénze van, amiről mi még álmodni sem merünk. Ettől még a gazdag cigány is „büdös cigány” 😉

 18. 22: Nekem ne mondd. A falu, ahol élek 50% cigánylakta. A kisboltban ha betömörülnek, ott az eladó (és én is)már ájuldozik. Ha kiürül az üzlet utánuk félórás kereszthuzatot kell beiktatni, hogy az áru nehogy szagot kapjon…
  Egyik ismerősömnek is mondták a cigányok, hogy a fehér mebereknek meg „rothadt tej” szaguk van. Van az annyuk picsá..nak! Legfeljebb annak a hasonszőrűnek, akik hajlandóak velük összebújni….
  Egyébként nézve a Maunikasót, mint az látható, Pesten úgy keveredik a cigány a fehérrel, hogy az már hajmeresztő. Egyik adásban egy viszonylag szép magyar lányka szomorkodott, hogy a szerelme nem törődik vele, mikor behívtak egy ordas fekete cigány szutykot….. (mifelénk ez a cigányok beceneve) 🙂

 19. 14. A japánok a legkevésbbé büdösek. Jah, és ők az európai embereket tartják kicsit büdösnek…

 20. Illatos út, illatszerbolt,
  Illatos nõje kinek nem volt?
  Rózsit imádtam, de kirúgott,
  Azt mondta, neki büdös vagyok.

  Szagos a flepnid, öreg haver,
  A nyomor szaga lassan száll fel,
  Szagos a pénz, de nekem még nincs,
  Egy szagos tévé lenne nagy kincs.

  http://www.youtube.com/watch?v=dguVTF8RmZ0
  Büdös a diszkó, én nem bírom,
  Büdös a sajt, de ettõl finom,
  Büdös a lány, hát hazamegyek,
  Büdös a meló mindenkinek.

 21. okos.kodo-nak egyébként igaza lehet az életmód/ételek kipárolgásra gyakorolt hatásában. Amerikában fehérek életformáját, étkezési szokásait követő néger hölgyek kapcsán nem tapasztaltam semmi visszataszítót /sőt/ 😀

 22. 25: mixi! Ilyen szart máskor ne rakj ide, mert kimoderálom. Ez se nem vélemény, se nem info.
  26: Ja barátom, ha a f@sz feláll, az ész megáll és csak 3,14na szagát érzed

 23. 28: Egész pontosan: 3,1415926535 8979323846 2643383279 5028841971 6939937510 … na 🙂

 24. A fiatalságnak van a legfinomabb illata,értem a pedofilokat.
  Azért jóillatúak mert nem gyültek még fel bennük a mérgek, most majdnem mindegy az életmód, de mindenki gyűjt több kevesebb mérget és annak van bűze.

 25. Zigány vircsaft! Ha má szapuljuk a Zigányokat, akkor legalább helyesen.(wirtschaft) A vége akkor is csak az, hogy emberekröl van szó!Nekik is vannak szeretteik, álmaik, céljaik, stb ugyanugy mint mindenki másnak. Szerintem ök is csak kihasználják minden területen adódó adottságotak, alkalmat, jogokat, stb. Akkor is ocsmárolnád öket ha véletlenül egy koszos, büdös, zigány mentené meg az egésségedet, életedet, vagy családod más tagjáét? Ugye az ilyesmi is benne van a pakliba. Nem régen olvastam a Police.hu oldalt, a Top száz, keresettek és körözöttek közül, kevés zigány van de, sajnos annál több magyar. Èvszázadok óta élünk együtt a zigányokkal, miér csak az utóbbi 20 év a zigány probléma? ès ha nem lennének zigányok kevesebb problémátok lenne? Nem hiszem mert a következö bünbak a külföldi lenne. Ha az nem, akkor éppen a másik magyar ugyanis mindig a másik annak az oka hogy nekem rosszabbul megy. Én soha! Ki az? és kik azok? akik lehetövé teszik a fenti képregényben, kommentekben, vázolt megélhetési formát? ” Hát a Törvények ” ès ki szavazta meg a törvényeket? Biztos hogy nem csak a zigány. Akkor most mi az értelme annak hogy szapuljátok öket? ( 17 -nek igaza van izzadságmirigy)

 26. 31: Csökken tőlük a komfortérzetünk 🙂

 27. 33: Korábbi hozzászólásaiból úgy tűnt, régóta külföldön él, és nemigen jár ide. Higyje el, mára sok minden megváltozott az évszázados eggyüttélésben. Időseket gyilkolnak, erőszakosak, félelmet keltenek, mindeközben nekik minden állampolgári jogon jár. Lehet, hogy a „segély” összességében nem akkora tétel (mint sokan hiszik), de aki semmit nem akar berakni a „közösbe”, az kivenni se akarjon!

 28. 33: nem a sokmilliós sikkasztások (top100?) nehezítik a lakosság életét napi szinten.
  Sokkal inkább az állandó cigányterror, fenyegetettség.
  Megmenteni az egészségedet? Hol él Ön mégis?? éppen ellenkezőleg.
  Minden napra jut legalább 1 ilyen hír, h cigány bántalmazta, és egyre gyakrabban gyilkolás is.
  Ők átlagban abszolút kb 6-8 éves gyerek szintjén leledzenek agyilag, semmibe véve mindenki mást.
  Persze van normális is, de megint az arányok…
  És felháborító, hogy itt mindenkinek joga van, kivéve a magyar embereket.

 29. Akinek nincs cigány szomszédja, szerezzen be eggyet. Úgy változik majd a véleménye, mint Vahorn Andrásé! 😀

 30. 36: Egy cigány szomszéddal nincs baj. Nálunk is van egy, abszolút normálisak. Ha sokan vannak, akkor szabadul el a pokol, mert akkor erősnek érzik magukat. Verekedést is csak akkor kezdeményeznek, ha minimum háromszoros túlerőben vannak, vagy idősekkel szemben. Ha nincs erőfölény, akkor alázatosak, meghunnyászkodók és várják a kedvező alkalmat.

 31. 27. Tibibá, a hobora gondoltál a „szar” jelzővel?
  remélem nem 🙁

 32. 34: hétköznapi genocídium, magyarirtás, napi egy falusi öreg alapon… Gyakran jelentéktelen összegért, az csak a ráadás.

 33. 38: Nem tudom kinek a lirikje, nem is érdekel, de nem ide való.

 34. Ugy mint minden Demokratikus Államban biztos megvannak a törvény §§ arra hogy bünözöket, gyilkosokat, felelöségre tudjon vonni, és valószinü hogy ez alol senki, vagy csak ritka esetbe tudja kihuzni magát. (ha mégis és gyakran, azt nem letne eltitkolni csak ugy.)Jómagam is zigányok között nöttem fel, persze hogy fekete volt a talpuk, meg ellopták a tyukot ,néha metizedelték a kerti termést. És ami igaz, van egy tipikus illatuk. Megérteném az aggódás ha csak kizárólag a fent emlitett honfitársak egyedüli bünözök lennének a társadalomba. Hozzásolásommal inkább annak szeretnék nyomatékot adni, hogy nincs értelme egymás ellen az embereket fel heccelni mert egypáran azt mondják hogy …. és mi is azt mondjuk jaaaa hozzá adunk, elveszünk belöle, kialakitjuk, minél szinesebb annál jobb stb. Nem kell bemutatni 21. évig éltem Magyarországon, Tv Internet , rokonok, esetenként régi barátok azért ha nem pontosan tájékoztatnak egymás dologrol.Persze jobb lenne ha ilyen téma nem lenne, de sajnos van.Ennek ellenére probáljuk akkor humánusan a dolgokkal szembe nézni, és reállissan megitélni. ( Mert aki, a másik fölé emelkednek, csökkenti saját értékét.)

 35. Egy kitanított cigány egyszer azt mondta, szarik rá ki – mit mond a cigányokról, hiszen a demográfiai mutatókat figyelembe véve, nemsokára (a tizenéves korosztály tekintetében már most is!) ők lesznek többségben. Ha majd „teliszaporodták” az országot, a magyarok összeszarhatják magukat, úgyis az lesz, amit ők akarnak. Ez persze tudjuk, hogy nem ilyen egyszerű, hiszen az ő kultúrájuk sosem működött önállóan, egy „gazdaszervezet-gazdanemzet” mindig kellett, és kelleni is fog a túlélésükhöz. Azonban az összes vélt vagy valós sérelmeinket, dühünket, előítéletünket, vagy bármi más cigányságunkat félretéve a legszörnyűbb, hogy az a hajó, amivel ezt a kérdést „békés eszközökkel” rendezni lehetett volna (lásd Ausztria esetében), már rég elment. A probléma egyre inkább a nyakunkon van, ráadásul ez a cigányságnak is legalább ekkora probléma, hiszen abszolút nyertesen ebből a helyzetből nem jöhetnek ki ők sem… Mégis a jelenlegi erőviszonyokat figyelembe véve (erőnlét, eddzettség, biológiai immunitás, keveredésből adódó genetikai előnyök, szociális gátlások teljes hiánya) sokkal jobban állnak, mint a magyarok, vagy nevezzük csak „fehérembereknek” magunkat.

  Én a szaggal kapcsolatban ilyen komoly biológiai különbségeket nem látok. A verejtékmirigy működése ugyanígy lehet probléma nálunk is. Létezik a táplálkozással összefüggő, vagy igen eltérő rasszok esetében valós testi-biológiai eltérésekkel magyarázható különbség, de én alapvetően a születéskor szerzett bakteriális összetevőket látom fő bűnösnek, és biztos vagyok benne, hogy van olyan eset is, ahol már ez a probléma egyáltalán nem érzékelhető (ha a család, szülők is áttértek az európai higiéniás szintre). Minden ember, az egy életen át tartó alapvető bakteriális összetevőit a megszületés pillanatában, ill. az azt követő 1 éves időszakban szerzi meg. Az anyatejjel is sok fontos, későbbiekben is meghatározó anyagot, összetevőt kapunk.

  Bárcsak a mentálhigiéniás szokásaik is megváltoznának! Egyelőre még a higiéniával is gond van, nem hiszem, hogy áttörő változásra lenne bármi esély, hiszen végignézhettük, miként ölnek kormányok milliárdokat olyan programokba, amelyek a probléma megoldását célozzák, s az eredmények tekintetében nemhogy stagnálás mutatkozna, de a helyzet egyre drasztikusabban romlik. Én ennek a felelőseit akasztanám fel először! Mondok konkrét példát is: A jól szituált, jó képességű cigánylány ösztöndíjjal tovább tanul, jól megy neki a középiskola is, de sosem kap még érettségit sem a kezébe, mert a szokás szerint 16 évesen „megszöktetik” és onnantól kezdve a „nőnek” a gyermekszüléshez (ill. nemzéshez) és a házimunkához van csak joga…
  Cs.

 36. 42: Gyuri! Már ott tartunk, hogy a cigány anya bemegy az iskolába és megveri a tanárnőt. Cigány környékre a rendőrök nem mernek kimenni. A karikatúra sorozatot nem véletlenül tettem fel. Nem fogsz találni olyan Magyarországon lakó magyart, aki megvédené őket (verbálisan)

 37. 42-re:
  „Kibicnek semmi sem drága!”
  Kedves Gyuri bácsi! Nekünk az életünk, az életminőségünk, a kultúránk és a jövőnk a tét!
  Cs.

 38. Még egy ki adalék:
  A diákjaim között sok cigánygyerek van, akiket az iskolában tanítok, sőt vannak köztük, akiket kedvelek is. Nem mindegyik elvetemült, sőt van az iskolában tisztelettudó, igyekvő, -mi több- kimagasló tanulmányi eredményű cigánygyerek is! Mégis, ha csak egyszerűen -iskolán kívül- a buszmegállóban vagy délután a lakótelepen látom őket, óriási csalódást okoznak, a viselkedésük, a csoportos vircsaftolásuk, szemetelő magatartásuk, nem törődömségük visszataszító, ha semmi rosszindulat nincs is mögötte, számomra teljesen idegen, indulatkeltő. Nem tudok jó megoldást javasolni a problémára!
  Cs.

 39. De ez a probléma nem cigány specifikus. Amcsiknál ez van a feketékkel és a latinokkal. franciáknál az arabokkal, Dél-Afrika feketékkel stb. Szóval itt nem a cigányokkal van a baj, hanem azzal hogy két különböző fajta ember nem tud együtt élni.

  Ti mit gondoltok az Izraeli megoldásról? Mármint hogy körbekeríteni őket egy magas fallal, néha bedobni kaját (mert humánusok vagyunk), ha lázadoznak kicsit lebombázni őket és punktum.
  Elbandázgatnának ott magukban.

 40. 48-ra:
  Az első rész teljesen igaz, bár én a „két eltérő kultúra” kifejezést használnám, hiszen az eltérő rassz (fajta) önmagában nem jelentene problémát, ill. én irtózom azoktól a fehérbőrű egyedektől is, akik a züllés útjára léptek…

  A második részben megfogalmazott „javaslatodat” nem kommentálnám, de nem tudom szó nélkül hagyni, hogy a felhozott példa esete -szerintem- nem tartozik ehhez a problémakörhöz. Nehéz megállapítani, ott ki a bárány és ki a farkas…

  A cigányság kiválóan megértené magát azzal a kultúrkörrel, ahová a gyökerei nyúlnak. Ott lett elbaszva ez az egész, amikor a nemzetállamokat feldúlták! A multikultúrális társadalom… Na ja! És legyünk őszinték, mi keresnivalója van magyaroknak a világ minden táján? Amíg mindenki a saját földjén tevékenykedett és azért felelt, a saját bűnéért mindenki saját maga lakolt. Ma megteheted, hogy a saját épülésed érdekében mások életterét szennyezve, visszaszorítva élősködj. És ez tényleg nem cigánykérdés! Az éremnek mindig két oldala van!
  Cs.

 41. 49: Persze az eltérő kultúrák nem kompatibilisek. Az együttélés kellemetlen és sok baj forrása. A cigányság viszont ennél sokkal rosszabb. Ugyanis – az én megfigyeléseim szerint – a magyar cigány arra szocializálódik a családban, hogy a többségi társadalmon élősköndni lehet és kell. A lopás és a prostitúció a legismertebb, de a tárház nem ürült ki: itt a piros-hol a piros, gagyizás, jóslás, kéregetés, csalás (pl. mérlegelésnél, hamisított áruk, maket eladása valódinak), stb.

 42. Várjátok ki, hogy az idén mi lesz, ugyanis megszüntették a közhasznú foglalkoztatást. Viszont jövőre csak az kaphat jövedelempótló támogatást (ez a segély idei új neve), aki tud igazolni egy hónap ledolgozottat!?! Kinek lesz ez meg, és mi lesz itt jövőre?
  A közhasznú munkának volt nevelő hatása is rájuk nézve, mert itt a faluban is volt egyszerre vagy 80 utcaseprő, ugyanis mással nem tudták foglalkoztatni őket. Szépen szedegették a szemetet napról napra, mert az természetesen mindig újra „termelődött”.
  Egyszer fültanúja voltam, mikor a brigád éppen sepregetett az egyik utcában, hogy egy kis cigánygyerek elhajít egy csokipapírt, mire az egyik öreg cigányasszony ráordított:
  Szeded fel rögtön, hogy a rák egye le a kezed! 🙂
  Mindjárt másképp viszonyulnak a dolgokhoz, ha a saját maguk munkájára sz.rik valaki….
  Bezzeg ők a miénkre…. (nem győzöm az utcai árkot takarítani utánuk)

 43. Az élősködő magatartás csak egy erős gazdaszervezeten lehetséges, és persze a megfelelő arányokat is figyelembe kell venni, ellenkező esetben mindenféle parazitizmus a biztos pusztulásba csap át (lásd az állatvilág élősködőit, amikor elpusztítják a gazdaszervezetet és így elpusztulnak az élősködők is). Balekot mindig találni, és ezt az átvágási formát én nem is ítélem el annyira. A „nyakkendős bűnözőket” előbb bitóra aggatnám! A makett eladás az olaszoknál bevett szokás… Én sokkal jobban félek a követelőző, semmitől vissza nem riadó hordáktól! Akkor is, ha ezek nem kifejezetten cigány-hordák…
  Cs.

 44. Toth györgy figyelmébe: Éppen most volt a hírekben szó némi önbíráskodásról a mokkák részéről. Egy motoros hagyta ott 4 fogát, a szó szoros értelmében. A motoros elé biciklizett egy kislány, aki (szerencsére) nem is sérült meg, befutott a házba, kijöttek a rokonok és el kezdték verni a motorost, aki kerítést átmászva bemenekült a nagymamája házába.
  Na, iyesmitől fél mindenki.

 45. Nos, mivel valaki kérte, ezért megteszem.

  A képregény szóról szóra igaz.
  Nem én rajzoltam, de igaz minden egyes szava.

  Nem egyszer voltam szem és fültanúja az itthagyom a gyereket jegyző úr, mondatnak.
  Az egyik ismerősöm gyámügyis, tényleg ezt csinálják.
  Másik ismerősöm rendőr, tényleg úgy van, hogy a jány az útnál a fiú futva keresi a kenyerét. Annyiból érdekes a történet, hogy míg a jány nem kefél, csak ott áll, várja hogy megálljon valaki, mert dugni nem fog. Ha megállsz, kiszállsz, akkor rajtad lesznek 3-4-en és kifosztanak iziben. Kurválkodni a „fehér” lányokat viszik.
  Az iskolában, (mert érdekes módon tanár ismerősöm is van, illetve az ottani étkezésért felelős emberke) szintén ez van. Kóla csoki a napi menü, plusz még amit a kicsiktől el tudnak szedni.
  És hogy miből telik a bmw-re meg a többi autócsodára?
  Nos, lopás, rablás, uzsora és egyebek a kötelező bevételi források. A magyar díler megveszi tőlük a cuccokat és kész. a kör bezárult.
  Mivel nincsenek tsztában az alapvető társadalmi normával, illetve pontosítok, nagyon is tisztában vannak vele, csak magasról leszarják, emellett kihasználják az állam által számukra biztosított magyarokhoz képest sokkal több kisebbségi jogot, ezért ne csodálkozzunk rajtuk.
  Részemről a kisebbségek részére tényleges kisebbségi jogokat adnék. Magyarul kuss, pofa be. Ha rosszul mozdulsz, mehetsz innen.
  Az, hogy a cigánysággal így elszaladt a szekér, nem az ő bűnük. (no ráadásul én vagyok az első aki még védi is őket, basszus) Tényként kezelem, hogy a felső vezetés az, aki elqrta a magyarországi állapotokat, ők azok, akik még most is mesterségesen gerjesztik a magyarság-cigányság között meglévő már így is hatalmas, gyűlölködésekkel (hozzáteszem jogosan a dolgos, munkát végző emberek részérő) teli szakadékot. A cél egyértelmű számomra.
  Mikor beüt a nagybadabumm, ők lesznek a végső aduász a kormány kezében. Kicsiny hazánk népességének megfelelő ütemű és mértékű megtizedelését semmivel sem fogják tudni jobban megoldani, mint hogy a két brigádot a végén összeugrasszák.
  Ha figyelitek a híreket, efelé tartunk, de gőzerővel.
  Mindennapossá váltak a hírek a romák által elkövetett durva, állati rablásokról. Nincs olyan nap, hogy ne lenne egy rászistázó hír. Nincs olyan nap, hogy ne kerülne bele a köztudatba, hogy mélyszegénység van, és a szegín romákok azok, akik a legjobban ki vannak szolgáltatva. (közben meg röhögnek a markukba. A hírszolgáltatók és a szeginromákok is)
  Egy roma ismerősöm mondta egyszer nekem: Figyelj már mi lesz, ha ti lesztek kevesebben? Mert az már biztos, hogy pár év és mi romák leszünk a többség. Ki fog minket akkor eltartani? Nos, nem jutottam szóhoz, mai napig nem tudnék választ adni neki.
  A kormány jelenlegi politikájával, a közfoglalkoztatás szigorításával egy dolgot fog elérni, konfliktust. Sajnos ezt azok fogják megszívni, akik a kritikus területeken élnek.
  Miért?
  Mert a jog még akkor is a romák mellett fog állni és továbbra is a magyart fogják pellengérre állítani, ha a hozzá betörő romákat leveri majd, mint a taxiórát. Ráadásul mire kijön majd a sittről, addigra a családja is ki lesz írtva.
  Nos, ez van.

 46. Az óvodás korosztály 53 százaléka cigány ma Magyarországon.

 47. Érdekes, hogy nem sok hozzászólás született a képregény eredeti témájához. Ezzel kapcsolatban önkormányzati dolgozók tudhatják az igazságot. Én annyit tudok, hogy itt nálunk még a leggazdagabb cigányok is sorba állnak a segélyért az önkormányzatnál, és ha valaki esetleg akadályt gördít az útjukba, akkor hirtelen megjelenik az egész nagycsalád és addig ordítanak, amíg el nem rendezik az ügyet (nem tart sokáig). Természetesen az iskolában is ingyen jár minden cigánypurdénak minden: tankönyv, reggeli, ebéd, stb. Egy átlag magyar a szégyenérzete miatt csak nehezen veszi igénybe a segélyeket, még akkor is ha esetleg papíron járna. A cigányok sportot űznek belőle. Biztos vagyok benn, hogy a fennti képregényben nincs semmi túlzás, ez a magyar valóság.

 48. Azokat kellene agyonverni, skik ezeket a törvényeket hozták, ill. helyben hagyják!

 49. 58,
  akkor az ahelyzet, hogy a magyaroknak magukat kell agyonverni, ugyanis a torvenyeket olyan politikusok hozzak, akiket a magyar valasztok valasztanak meg…
  Persze a magyar szavazok fele egyaltalan nem farsztja magat azzal, hogy elmejen szavazni. Mondjuk a Jobbikra…

 50. Ok. Erre a panaszáradatra nem számitottam és öszintén szolva nehéz elhinni amit Tibor bá irt. Hogy a cigány megveri a tanárt az még elképzelhetö, de az hogy a rendörség fél , vissza huzódik, nem intézkedik azt hogy, Európa szivébe élö Demokratikus országba mint magyarország nem kis tekintéjel és tudományal,ezeréves Kulturával rendelkezö orszába ilyesmi nem történhet. Miért engeditek meg a törvény tiprást a Rendörség részéröl? mert ez akkor az, ha az esküjét megszegve elnézést a kifejezésért, Gatyába szarva, elbujnak, vagy meg se jelennek. Akkor nem a zigányt kell az elsösorban elitélni hanem az államszerveket akik lehetövé teszik és türik a zigányok Anarhichta megnyilvánulásait, akik nem tesznek eleget a törvények alkalmzásához. Itt nálunk Németbe abszolut elképzelhetetlen az ilyesmi. Mint már irtam, minden bünözönek a megfelelö büntetést függetlenül kilététöl, státuszátol,megfelelöen használni jogot és kötelességet.Ebböl a szemszögböl nézve másként néz ki a dolog. Persze igaz én könnyen dumálok godolják egyesek.Bevallom most hirtelen én sem tudnák orvoslást erre témára, mégis azt ajánlanám az érintetteknek, keressék és használják jogaikat de ne olyan primitiv modon mint a fent záfolt honfitársak .Vagy ugyn kissebbség.

 51. 55: Ezt annyiban megerősítem, hogy amikor a gyerekeim születtek, a szülő nők fele cigány volt. ( A tapasztalt cigány „kultúra” amire olyan büszkék: átlag 40-en robogtak be a szülőszobába „látogatóba” hozzájuk egyszerre, ahova engem – lezuhanyozva, átöltözve eresztettek be a nővérek és persze csak egyedül. Az asszony már persze bennt volt 🙂 )

 52. 59: Véleményem szerint a Jobbik szétesőben van, OV ügyesen kifogja a szelet a vitorlájukból. Lehet, hogy nem tartanak ki a következő választásig sem. Egyébként, elég sok baromságot hordanak össze időnként, ami miatt soha nem lesz többségük szerintem Mo-n. (Mondom ezt, miközben én is… )

 53. 59-60-ra:
  Azért ez nem ilyen egyszerű!
  A szavazók között kisebbségben vannak azok, akik „gondolkodó szavazók”, ez van. A véleményük, javaslatuk többnyire nem érvényesül. Ha a kollektív bűnösség elvét követjük, akkor persze igazad van!

  A rendőrség és a közigazgatás nem azonos a politikával. Ők csak kvázi végrehajtók, de a törvényhozók – jogalkotók által hozott szabályok ellentmondásossága nem az ő számlájukra írható. Az a szarházi, aki kifelé azt szajkózza, hogy rend, fegyelem, munka, miegymás kell, aztán a törvényekben szándékosan olyan passzusokat hagy, amelyek alapján az elvárt feltételek nem teljesíthetőek. A rendőr gond nélkül elagyabugyálná az ellenszegülőt, de ha attól kell tartania, hogy utána még őt veszik elő a jogos intézkedésért, persze, hogy szarik rá nagy ívben! Magyarország ilyen szempontból tényleg két tűz között van, plusz még önmagával is küzd…

 54. 60-ra:
  A rendőr azért nem intézkedik, mert tudja, hogy amint leveszi a mundért, onnantól simán kinézhet egy jó kis ruha egy sötétebb utcasarkon, ráadásul tudják, hogy hol lakik. és tufják, hogy ki a felesége és tudják, hogy ki a gyereke.
  Míg a magyar család csak magára számít, úgy is rendezkedik be (hozzáteszem ez mocskos nagy hiba tőlünk magyaroktól, hogy ezt a divatot követjük, hogy bezárkózni minél jobban a kis magánszféránkba és minket aztán még a kutya se merjen megzavarni) addig a setétek a falkaszellemet, nomád őseink (érdekes, hogy visszatükröződik a múltunk vonása, hisz mi is nomád nép voltunk anno, akik egymás „szájában” éltek) életmódját követik.
  Magunk okolhatjuk csak, senki mást.
  Az, hogy a setét leleményes, azon meg ne siránkozzunk, hanem tenni kell ellene. Ő fineszes, mi meg beszari senkiháziak vagyunk. Tessenek összefogni, építeni a közösségeket, akikre számítani lehet. Minél erősebb, annál jobb. Család, barát, szomszéd, utcabeli, a gyerekeink társainak szülei, mind mind közösségek, amik előbb utóbb egybe fognak forrni, olvadni. Minél erősebb kötelékeket épít egy ember, annál több esélye van, ha bajba kerül.
  Az olaszliszkák innentől csak szaporodni fognak, mert a mokkák még rá is fognak játszani.
  Nincs már olyan, hogy jó roma, rossz roma. Magyarország jövője szempontjából, a jelenlegi szituációkban és a lehetséges jövőképekben számomra már csak rossz roma létezik, akitől minden pillanatban tartanom kell, mert bármikor robbanhat az a bizonyos puskaporos hordó, amin csücsülünk. Ezt ne feledje senki.
  Aki még nem találkozott feldühödött, piagőzös, netalántán csak szemlélődő igazi, nem amolyan pesti slendrián mokkacsapattal, az nem tudja, hogy mivel kell szembenéznie.
  Rózsadombról, dunántúlról én is tudok okos lenni.
  Aki szabolcsban, borsodban, hajdúságban él, az ne félj, nem jó napot kíván ilyenkor, hanem csak a szeme veti a szikrát, ha szóba kerül a téma.
  Itt nincs más ebben az ügyben, csak a tehetetlenség érzése.
  Mikor a mokka leköpi a rendőrt és azt mondja neki, hogy feljelentelek te ***ci mert lecigányoztál, mikor a mentő úgy megy ki a mokkához, hogy előtte a rendőrt hívja, hogy küldjenek ki legalább egy kocsit tele emberrel, mikor megverik a mentősorvost, mikor ellopják a gyermekorvosi rendelő vadiúj adakozásból összejött felszereléseit, mikor a tanár nem tesz semmit, mikor szinte agyonverik a gyerekedet, mikor téged is megfenyegetnek, hogy téged is agyonvernek, mikor tényleg megvernek, mikor csak azért megvernek, mert rájuk mertél nézni véletlenül az utcán, mikor kérnek tőled egy cigit-te nem dohányzol – és ezért vernek meg, mikor a rendőr ezt hallva azt mondja, hogy miért nem adtál cigit, mikor a másik rendőr azt mondja, hogy miért keveredtél velük konfliktusba és miért nek kezelted helyesen a helyzetet, mikor a szaros kölöknek leversz egy sallert, mert lekurvaanyáz, erre hirtelen tucatjával rontanak rád, mikor jogos önvédelemre hivatkozva nem tudsz fegyvert sem szerezni, mikor a rendőr megbüntet, mert 51-el mentél és nem 50-el, melletted meg épp hóttrészeg retekbanda szaggattatja fel az aszfaltot és a rendőr feléjük sem néz, mikor a retkek lerugnak egy 14 éves lányt, elveszik mindenét, megerőszakolják és még utána ők a szeginromákok, mikor csak heccből megdobálnak öklömnyi kavicsokkal, mikor szándékosan nekedmennek az utcán, csak hogy kiprovokáljanak egy balhét, mikor az orvost leverik a rendelőben, mert ki mer szólni nekik, hogy csendesebben legyenek kicsit, mert nem érti, hogy mit mond a bereg mi a panasza, mikor már azt hallja csak az ember, hogy azírmerciggánvadok?!?!
  No, ebből aztán már tényleg elég.
  Javasolni tudnék pár helyet az országban, hogy hova kellene költöztetni azokat, akik védik őket, akik pártolják őket, akik fennhangon mondják, hogy meg kell nekik adni az esély.
  Könyörgöm, mennyit kell még adni nekik?!?!
  Ideje, hogy a talpára álljon a magyarság és bár szívem lelkem nem kívánja, de most még lenne elég erő és kitartás a nemzetben, hogy helyre tegye ezt a kérdést. Pár év, és fikarcnyi esélyünk sem lesz, mi fogunk menni kanadába, nem a romák.
  Ha a politika ezt nem fgogja meglátni, akkor el van veszve minden. Zigányország leszünk nem más.

 55. Tibor bá, nagyon belenyúltál a kérdésbe.
  Amúgy a témához fág a tücsök és a hangya átdolgozott kiadása is, érdemes a téma után érdeklődőknek rákeresni a youtube-on.

 56. Köszönjük, hogy a képregényt felraktad Tibor bá!
  Már hónapokkal ezelőtt megjelent kör-emailekben, bátor dolognak tartom megrajzolni és megosztani egyaránt!
  Aki egy fikarcnyit is kételkedik a valóságtartalmában, az a saját álomvilágában él és valami oknál fogva nem akarja meglátni a valóságot, amely sokszor sokkal szörnyűbb eme kis „műalkotásnál”.

  Határ menti kisváros, önkormányzat folyosója, a „segílyke” napja: A másfél mázsás falkavezér, félmeztelenül üvöltve követeli az ő és az általa mozgosított „tezstvírek” jussát, mondván, hogy az „ő pénzével ne szórakozzon senki”. Közben az egész hivatal retteg, a polgármester meg őket elkerülve oldalog ki a hivatalból.

  Ez a valóság, egymást is „megeszik”. Nem gondolnám, hogy genetikai előnyben lennének bárkivel szemben is, ugyanaz jellemzi őket, mint bármely belterjes körben hirtelen felszaporodó életközösséget. Betegségek, ehhez hozzájárul az egészségtelen étkezés, a végeredményt még nem tudjuk, de magasztalni azért nem kell őket, hogy mennyire túlélők…

 57. Hmm. Alig van egy jó hete hogy elkeztem blogozni de úgy tünik mintha már régóta ezt tenném. Jó a blog szines izgalmas alkakmat ad olyan témák vitatására amit még eddig nem ismertem. Persze ti vitatkoztok, én meg mint kivülálló megpróbálom véleménymet kifejezni róla. Nem akarok nagyon okoskodni, én csak a megszokott környezetemböl kiindulva teszek a legtöbb esetbe véleménynyilvánitást.

 58. A sarkad városában lévő tescót is a cigányok miatt kellett bezárni. Gyakorlatilag szétlopták!

 59. 69. nem újdonság, mindent szétlopnak.
  Majd ha építenek egyet önerőből, no az lesz a hír.
  68.-ra
  Sajnos mi már ebben a témában nem véleményt nyílvánítunk, hanem tapasztalatot, személyes megtapasztalást is közlünk.

 60. A honvédségnél „kiváló lövész” voltam, 5 lövésből 50 kőrt löttem, igaz 1952-ben, de még néhány évig számíthattok rám, mert beszarni nem fogok, amíg élek.

 61. Én is kiváló voltam, a honvédségnél, igaz 5 lövésből már csak 47 körrel, 1990-ben. Hiába, silányulunk, egyre meredekebb függvény szerint, ehhez silányodik a minősítés is 🙂

 62. Egy két példát a Német rendörséröl. Ha valahol balhé van nem a falu felelös jön mert itt már ilyen nincs is.a közeli örsön, abbol van minden kerületbe legalább három, falvakban egy ez függ a falu lakosság számátol,lehet több is. Nem egy rendör jön hanem legalább négy felfegyverezve, minden rendörségi kocsiban legalább egy géppistoly (törvény) Akinél a gépfegyver van ki se szál,de figyel.Nincs nagy vitatkozás , éltveszéj esetén nem teketóriáznak sokat .és ha nem álsz meg a figyelmeztetö lövésre ha van, akkor neked annyi. De ezek még nem is kommandósok. Nálunk egy rendört lefizetni? Lehetetlen !

 63. Hej ! alakitsatok lönövészklubbokat, rengeteg taggal és jogos fegyvertartási engedélyel rendelkezök (Sportlövészek)-nel nem nagyon kell félni, mert van biztos az önvédelemre is törvény. Elég a 22 cal is.(Most lessz a báránybol farkas)mert abba én is biztos vagyok ha gyerekemet vagy családomat olyan veszéj erintené mint amit irtatok, akkor nálam is vége a humanizmusnak, többször egymásután kiüriteném 9mm-es táraimat, függetlenül attol hogy utánna mi lessz.

 64. 74: Na látod, magyar vér van az ereidben akárhová is mész.

 65. Magyarorszagon az a baj, hogy maga a politikai szandek sincsen meg a helyzet normalizalasara. Pedig nagyon egyszeru lenne a dolog, de nem teszik meg a politikusok.

  Itt a kornyekunkon van a Tent City. Joe Arpaio nagyon ugyesen kitalalta a dolgot, olcso, hatakony, ezt kellene atvennunk.
  Mi is meg tudnank ezt csinalni, sot egy kicsit jobbat is.
  Hortobagy kozepen bekeritve ketsoros drotkeritessel 10 hektar.
  A kozepere behajitani a tarsadalmi egyuttelesre keptelen embereket, aztan hajra, legyenek meg ahogy tudnak. Ja, par satrat nekik meg labbal tekeros generatort. Amit ott kitermelnek a foldbol, azt ehetik. Gyerekcsinalas nincs, a ferfiak atmenetileg kasztralva – mondjuk az ivovizben – a nok terhesseg eseten muvi veteles kipakolassal. Cigany, feher, kinai, szamojed. Mindet oda. Ennyi.
  Nem tudom, ki lenne kepes ennyire „naci” lenni a jelenlegi politikusok kozul, nagyon remenykedtem a Fidesz ketharmadaban – igaz nem jarultam hozza semmivel – de a ketharmaddal nem nagyon latom hogy ezen a teren kezdenenek valamit.

  Az igazi az lenne, ha Europa kapna ezhez vegre, de a tendenciat ott sem latom, ahogy valaki elkezdene – olaszok, franciak – azonnal megy a huhogas ellenuk.

 66. Hát mi is lehetne más? Azok akik más állapolgárágot választanak mert máshol élnek,még ha akarják sem tudják ömaguk elött letagadni származásukat. Akik ilyenmódon eladják magukat azok szarháziak.közel 40 év után még midig az vagyok aminek születtem,MAGYAR!

 67. Nem tudom mennyire viseled jó szívvel az építő vagy leépítő kritikát. szíved joga ezt a hozzászólást is kimoderálni hiszen ez a te oldalad. De ez nagyon rosszul esett. Nem alamizsnát kértem nem pénzt, hanem tanácsot, hozzászólást, mivel az írásaid alapján egy felelősségteljes, komoly intelligens, tanult embert véltem felfedezni benned. Eszembe jutott olyan frázis is hogy ezért tart itt a Magyar ahol van és ezért a cigány. Sem együtt érzés sem összefogás nem található meg bennünk, honunkból elszakadt emberek közül is sokan tartják irigy ember a Magyar, de még hogy ennyire is hogy egy gondolatra sem futotta.

 68. 78: Kedves Merike! Az előző bejegyzésedet a spam szűrő leállította. Mivel magyar szöveg volt olvasás nélkül feloldottam. Aztán ovastam és elmente a honlapodra. Nem olvastam végíg, mert nincs ennyi időm. Ebben az országban 10 millió ember él. legalább egy milliónak van a tiedhez hasonló története (nekem is). Legyünk őszinték, te nem tanácsot kérsz, hanem koldulsz, miközben saját honlapod van HIRDETÉSEKKEL. Ügyes vagy, talpraesett, én pedig tapasztalt. Az én honlapom nem azért van, hogy ügyes és zűrös családi helyzetben lévő nők kolduljanak rajta. És ennek semmi köze ahhoz, hogy magyarok vagyunk. És ezzel megkaptad a gondolataimat…..ingyen.

  Tudja valaki? Nyergesújfalú környékén vannak cigányok.

 69. 60 és 73 figyelmébe: azért a tökös német zsaruk sem akkora ászok, mint ahogy Te itt lefested. Többször jártam Berlinben, ahol azért vannakolyan kerületek, ahol már régen nem ők képviselik az erőt. Hovatovább, van a németeknek is olyan városa, amik egyes területekre be sem merik tenni a lábuka, és hidd el, egyáltalán nem túlzok, mikor ezt írom.

  itt egy polkorrekt cikk, a helyzet rosszabb, mint amit le mernek írni:

  http://hvg.hu/vilag/20100905_merkel_torvenytisztelet_bevandorlo#comments

  Megjegyzem, a franciáknál is hasonló a helyzet.

  Uff

 70. 73: Lám-lám. Sokan vagyunk, sokféle tapasztalattal. Itt nem érdemes nagyokat mondani, csak az igazat, mert lebuksz vele.

 71. Szégyen, nem szégyen, de most ebben az esetben a nagy többséggel értek egyet.
  Aki kisebbség, annak kevesebb jogot és több kötelezettséget.
  Aki pedig nem teljesíti a kötelezettségeit, az ne várjon el jogokat a semmiért.
  Mintha rémlene, hogy, aki nem dolgozik, az ne is egyék.
  A kormány ebben tudna nagyot alkotni, így lenne meg az áhított 1 milla új munkahely, hogy kiváltana egy csomó gépi erőt a mezőgazdaságból és humán erőforrások garmadáját építené be helyettük.
  Erre talán példa lehet a gátak környéki közmunkaprogram, illetve ha megkérdeznének tudnék még mondani olyat, ahol sok jó munkásember el tudna dolgozni úgy, hogy ténylegesen is termelés, vagy a társadalom egészére hasznos munkavégzés történne, amit érdemes megfizetni.
  No de most már húzok aludni.

 72. 74.-re!
  Felvilágosítalak, mára magyar országon gyakorlatilag felszámolták a lövész klubokat! Sport célú lőfegyverhez is szinte lehetetlen már hozzájutni!
  Ahhoz a 2, osztályú minősítést kell teljesíteni, de azt az egyesületi leharcolt puskákkal lehetetlen. Plusz három év aktív versenyzés. Ez a 22. -es (azaz a 0,22 cal.) csapdája 🙁
  Önvédelmi lőfegyverre engedélyt pedig lehetetlen nálunk megszerezni. A kint lévőeket is folyamatosan begyűjtik. Hacsak nem vagy képviselő, bíró, vagy polgármester, azoknak alanyi jogon jár.
  Az egyszerű flóbert pisztoly vásárlásához is engedély kell már! Légpuska is csak 7,5joule torkolati energia alatti tartható. A gázriasztó, és a gumilövedékes pedig nem ér semmit…….. Apropó a gázpisztoly viseléshez is engedély kell nálunk!!!
  Ha fegyvert akar a magyar akkor vadásznak kell hogy áljon.
  De azokat egyre jobban szívatják. De ha bármilyen jogszerűen is, de fegyverrel védekezel akkor neked annyi. A műanyag lakat is rád rohad! És a sitt a cigányok között hát…….!
  Közben a magyarországi illegális fegyver kereskedelmet a cigányok uralják szinte kizárólagosan.
  Szóval itt a helyzet siralmas. Folyamatosan megszüntetik a magyar nép még létező minimális önvédelmi képességét is.
  A kötelező sorkatonai szolgálat eltörlése óta pedig a fiatalabb korosztály hadra fogható képessége nem nulla! Hanem
  negatív szám.
  Nem régen kezdtem íjászni. És kiderült hogy még íjat sem lehet közterületre kivinni. Ha nem vagy igazolt versenyző! Még szétszerelt elcsomagolt állapotban sem! A rendőr az autóból is elkobzza mert „KKV”-cucc. (Közbiztonságra Különösen Veszélyes)+ Szabálysértés feljelentés ( min. 50e.Ft) Ja, ugyan ez vonatkozik a : Figyelem a CSÚZLIRA is!
  Tehát az esélyeink nem túl jók. Egy esetleges polgárháborúban mi magyarok harcolhatunk pl. íjal, csúzlival, gumigolyós, vagy esetleg sportlövő 22.es puskával.
  A cigányok meg AK.-val! Nekik áll a zászló sajnos.

 73. 84: Köszönjük a nagyon tényszerű, de igen szomorú beszámolót.

 74. 84: az ilyen felháborítóan antiszemita és cigánygyűlölő uszítók miatt, mint te volt kénytelen Orbán apánk meghozni a médiatörvényt!!! Legalábbis ezzel indokolta…
  A sok birka meg boldogan szavaz arra, aki nemcsak a gyapját akarja nyírni, hanem pörköltnek is szánja.

 75. 84: A legjobb, hogy nem csak a golyóálló, hanem a késálló mellény is különösen veszélyes eszköznek számít. Még passzívan sem védekezhetsz a késelők ellen!

 76. 84: a témában Nyikos Attila írt egy nagyon jó cikket:

  „Önök mit szólnának ahhoz, ha a tilosban parkolás büntetése az lenne, hogy 2 évig nem ülhetnének a volánhoz, és el kell adniuk a rendőrségi telepre leadatott autójukat, akár töredék áron is, különben hat hónap elteltével a rendőrség megsemmisíti? Vagy az autósboltot a rendőrség azonnal bezárná, amiért egy darab reflektor izzóval több van a raktárnyilvántartásban, mint amennyit leszámolnak a leginkább razziákra emlékeztető boltellenőrzésekkor, kavicsos szélvédőjű autójukat pedig üvegcsere után műszaki vizsgára kellene vinni?”

  teljes cikk: http://propeller.hu/itthon/1032124-puskak-es-galambok

 77. 87: Mondd hogy viccelsz! Azért ez már nagyon durva!

 78. 89: Jó hír! Módosították a kormányrendeletet (175/2003. (X. 28.) Korm. rendelet), és az új verzióból már ezt kivették. Tavaly még benne volt. 🙂

 79. Helló 80- 82 ! Nemtudom mikor jártál Nénetbe, de ha erre jársz probálj már nem meg állni a itteni zsaruknak ha leakarnak stoppolni. Probálj meg egy zsarut lefizetni ha szabálysértés követsz el, hidd el nekem már e két példa is elég ahozz hogy bebizonyosodj arról hogy tévedsz. A többit pedig rendör ismeröseim -töl tudom. Lehet hogy a valóság nem olyan éles mint mondta, de semmiképpen nem olyan felelöségtelen mint ahogy az otthoni helyzet mutatja. Mert akármelyik közigazgatáshoz tartozik is a rendörség, minden helyzetben köteles megvédeni az arra rászorulókat, kivétel nélkül. És azt a mesét akárhonnan is származik , hogy vannak itt olyan negyedek hogy az itteni zsaruk nem mernek bemenni, kizártnak tartom addig mig nincs rá bizonyitték. Képzeld el mekkora cikk lenne ez a Stern-nek ha ilyesmi kiderülne? ( külömben a géppisztolyos rendörök mindenütt láthatók) A megjegyzéseim nem dicsérni akarják az itteni nagy rendet és annak felügyelöit, de olyan komoly és életet veszéjeztetö helyzetekben mint amiröl beszámoltok, ezek biztos hogy másként viselkednének mint otthon . Itt ilyen esetbe nincs sógor, koma, meg ismerös, stb de itt van , vas fegyelem, és szakmai büszkeség. szerintem. Még egy tipp! dobj már el egy csikket München-be az utcán mindegy hogy ki látja rendör vagy más rendfeügyelö 10 € allul nem uszod meg , és még fel is kell venned. Vannak büszke emberek akik ezt nem teszik és elküldik öket az anyjukba , az meg még több száz € büntetés is lehet. Az is világos hogy egy turistával szembe akik nincsennek tisztába az itteni törvényekkel, lehet hogy elnézöbbek , de az nem jelenti azt hogy gyávák is. Akadhat köztük gyáva is, de hol nincs olyan?

 80. 84: Mit gondoltál? Fosnak a néptől, nem fogják felfegyverezni….
  Egyébként meg a fegyver a nem hozzáértő kezében fordítva sül el (pld. Zámbó Jimmy). Ha engednék a vásárlását, először a bűnözők látnák el vele magukat. Akkor aztán építhetnénk a bunkerokat….

 81. Szerintem is a zigányok jobban összetartanak mint a magyarok talán azért olyan nehéz velük szembeszálni. Ha a magyar a magyarnak nem lenne ellensége, nem lenne a zigánynak semmi esélye. Ezt az irott kommentekböl igy fogom fel.

 82. Miért nem azon csámcsogtok, amit Kata írt. Az óvódások 53 százaléka cigány. 9 millió magyar produkálja a 47 százalékot, 1 milliónál kevesebb cigány pedig az 53-at! Ez valamoivel fontosabb, mint a német és magyar rendőr összehasonlítása.

 83. Nálunk az óvodában már 99%-os arányban vannak a purgyék, az iskolában meg 99,99%-ban. A magyarok inkább elhordják a gyerekeiket innen a közeli városba, hogy itt ne azt a mentalitást szívják magukba, amit a cigányok. Itt az iskola mellett ha elmegyek, az óraközi szünetben már a cigit szívják az 5-esektőtől felfelé a suli mögött.
  A cigányokban valóban jóval nagyobb az összetartás, és a konspiráció is. Ez köszönhető a beltenyészetnek is. Itt a faluban minden cigány egymásnak a rokona. Ha valami új segély van kilátásban, másnapra már tudja az összes, és ott állnak a polgármesteri előtt, hogy ki ne maradjanak belőle. Ezért olyan járatosak a jogszabályokban, kiskapukban stb. hogy egy szocmunkás is tanulhatna tőlük.
  Míg ők segítenek egymáson, sajna a magyar embertársaink ha valamihez jutnak, inkább eltitkolják a többiek elől, minthogy segítsenek….

 84. 94: Mennyiii? Ez aztán nem semmi!!!Ez nem csak néhány falura vonatkozik? Ha ez országos statisztika akkor már most baj van. Még három generáció és ? ( Na ja elötte jön még 2012) De a fenti adatra rá kérdezek a követségen.

 85. 84; Ha ez igy van ahogy fent le irtad, akkor ki klell találni valami mást! Nem az összes gondolkozó költözött ki külföldre.

 86. 96. hiába kérdezel, ők még jobban vakfoltosak a témában, mint a kedves politikusaink.

  97. Pontosítsunk, még nem minden gondolkodó költözött ki, mert nincs hozzá elég pénze, hogy itt hagyja ezt az időzített bombát. Meg amúgy sem lenne hová menni.
  És csak hogy értsd, nincs rá lehetőség, hogy az ember ámerikához hasonlóan meg tudja védeni a saját tulajdonát.
  Egy érdekes sztori: Rendőr ismerősöm mesélte, hogy betörtek egy figurához 2-en a setétebbek közül. A pacák nem volt egy szívbajos ürge, leverte a két támadót, amúgy istenesen. Nem használt segédeszközt, nem volt rá szüksége, mert van vagy 120 kiló színizom, ha minden igaz, mert gazdálkodik. A jard kiment, a fickó által addigra szépen bandázsolt két támadó rabló, akiknél komoly bökők voltak (a rövidebb szamurájkard – nem tudom mi a neve – az egyiknél, a másiknál meg egy katonai szuronykés volt, ha minden info pontos) bevitelre került. Mire beértek, addigra az ámbúdszmen ot volt és elkezdődött a viccelődés. A két Támadót (!) orvosi látleletfelvételre vitték. a pacákot, akit megtámadtak otthon (!) a saját lakásában, feljelentették. Eljárás indult ellene testi sértésért. A két támadó felmentésre és szabadlábra került, a pacákot meg leültették.
  Nos, akkor mi lett volna, ha még fegyver is lett volna nála?!
  De ott van az öreg bácsi esete a villanypásztorral, no az volt a legdurvább eddig mostanság.
  Jelenleg a legegyszerűbb, ha betörnek hozzád, hogy kimégy a konyhába, főzöl egy jó kávét a betörő urakkal, hellyel kínálod őket és megkérdezed, hogy midet szeretnék elvinni. Aztán megvacsoráztatod őket, odaadod amit kérnek, csomagolsz nekik az útra és még segítesz is hazavinni a szajréjukat. Talán akkor nem lesz bajod.
  Vagy pedig ha jönnek a betörők, kinyírod mindet, aztán szépen elásod őket az éjszaka leple alatt a kert végében, de piszkosul mélyen, hogy ne találja meg őket még a kutya se. És utána kussolsz róla életed végéig, hogy akár még csak láttad volna is ezeket a figurákat.

  hozzáteszem én ez utóbbit fogom favorizálni, ha tovább így mennek a dolgok.

 87. 98: A „b” megoldás tűnik jónak, attól, hogy önként mindent odaadsz, még elszórakoznának a családtagokkal – meg veled is.

 88. Ki fogjuk irtani őket, ez nem kérdés, de rettenetes veszteségek árán, ez is tuti. Remélem egyszer sor kerül…………………………….

 89. hogy is van a mondás?
  öld meg mind, isten majd szétválogatja.

 90. A jó indián a halott indián… mondta valaki a demokrácia hazájában. 🙂

 91. 100: Nyugodtan kiírhatod a neved, mert az IP számod ki vehető a gépemből, még akkor is, ha nem adom meg. Vagy: Ne írj ilyeneket.

 92. 98; Megáll az eszem ! Eszméletlen dolgok! De a pasi nem jol csinált valamit nem szabad lett volna életbe hagynia egyiket sem, igy nem lett volna tanu , ok , és okozatra . a pasi valószinü hogy nem kávézni hivta a sötétbörüeket,a támadó fegyvereikkel. Én eléggé humánus beállitottságu vagyok , de egy ilyen esetbe itt, minden gondolkozás nélkül szitává löttem volna öket, és jogosan. Még akkor is ha bárkiröl lenne szó.

 93. 102: Philip Henry Sheridan (volt a „valaki”): The only good indian is the dead indian.

 94. no, ropog a tűz, két mondatra van időm most.

  104.-re.
  A pasi adott helyzetben a legjobban cselekedett.
  Ha kinyírta volna akármelyiket, akkor a családja már nem élne, vele egyetemben.
  Bár jogos lenne a szitává lövés, azért tuti, hogy egyszer megcseszne a rendszer, kétszer a sitt, háromszor a retkek rokonai, családtagjai.
  Ha eszméletlen dolgot akarsz látni, akkor egyszer gyere el egy szabolcsi faluba segélyosztáskor és maradj vagy egy hétig.
  A menetrend a következő:
  A szeginromákok felveszik a segélyt.
  irány a tecso, pennyi, spár és hasonlók társai.
  Amit a bevásárlókocsik 80%-ában látsz ilyenkor: pia dögivel, édesség – lilatehenes drágaságok és társai, parfümök, téliszalámi rudakban. Kenyeret, pékárut tartós élelmiszert nem nagyon találsz ilyenmkor a sáskáknál.
  A nagybevásárlás után elindul kb 6 óra körül a kocsmajárás. duhajkodás, pia hegyekben, kivagyokmivagyok stílus, mindenkit megölök, meg társai.
  Általában ilyenkor szokott lenni egy éjszakai csörte családok (30-40 fő per család) között scifi filmbe illő dolgokkal, de általában most a katana és hasonló társai a menők. Bár láttam már „dobócsillagos” nindzsaháborút is egy esetnél. volt már kapáskaszásszekeres letámadás, meg rugósbökős emberkedés. Űberelni viszont egyet nem lehet, a baltás összecsapást nem olyan rég hó elején mifelénk. Erről nincs hír, mert mér is lenne. A lényeg, hogy kb 50 ember ugrott egymásnak, mert az egyik retek meg akarta húzni a mási család „hölgy”tagját, de az nem akarta, max orál és kész. Erre az „úriember” emberkedni kezdett vele. A jány családjának közelben levő tagjai a „hölgy” védelmére keltek, erre az ifjonc elsietett. Nemsoká visszatért pár rokonnal, akiknél balták és egyéb erdészeti munkáseszközök voltak. Gondolom épp falopásból értek haza. No a lényeg, hogy megzavarták a jányos brigádot. Azok is hazamentek, aztán ment a ladás kergetőzés a környékükön. Kocsik baltás emberekkel megrakva. Szép volt. A lényeg: egy súlyosabban sérült, aki elesett, mikor kijött a kocsmából, két könnyebben sérült, akik összepofozkodtak. Személyi sérülés ennyi volt. Azt a pár pofonnyomot nem számolom, ami 1-2 nap alatt meggyógyult. Az anyagi kár jelentős lett, mert két kecónak a kerítése lebontásra került az ablakokat betörték, kocsikat (nem csak a sajátjaikat) törtek szarrá, szóval eléggé háborús szitunak nézett ki. Hál istennek ez mind a lepratelep határain belül történt, nem terjed kívülre, a város szinte nem is tudott róla. No, a lényeg az, hogy eltelt vagy két három nap és a két brigád tagjai már együtt italoztak duhajkodtak piaerősítéstől herkulesizálva. mintha mi se történt volna. Amúgy a polisz összeszedet valami 30 baltát, 10-12 katanát és ennyi. késekkel már nem foglalkoznak, lőfegyvert nem keresnek.
  No meg a szépreményű merész roma sem volt semmi, akiért kimentek a rendőrök, mert kapták az info-t, hogy verekedett, megsérült, oszt hazament. Kimentek a jardok, beszóltak neki hogy jöjjön ki. A muksó azt hitte, hogy be akarják vinni, erre katanával ment neki a zsaruknak. levegőbe kellett lőni, hogy ne legyen gáz, hogy megálljon a figura, mielőtt használná a vágót. Erre kicsődült a rokonság az utcában és a polisznak be kellett ülni a kocsiba, meg erősítést hívni, mert ott a minutumban megígérték nekik, hogy no most aztáln lesz egy kis csihipuhi.

  No de vissza a lényeghez. Egy hét múlva qrva nagy kuss lesz, onnantól max a polghivban hallani hangos szót, mikor a soron kívüli támogatásokért ajvékolnak, meg mennek kuncsorogni. Esetleg még ha temetés van náluk. (no az még egy külön sztorit megérdemelne…)

  Itt ilyen állapotok vannak.
  Ezt nem nagyon akarják meglátni az ország más környékén élők.
  A rendőr csak papíron az. Nem több, mint én vagyok. Ha fegyvert mer használni olyan papírmunka vár rá, hogy lerohad a műanyag lakat a műanyag kutyaól ajtajáról, mire befejezi. A szomszédom apjának a múltkor felszedték a veteményesét, kihívta a jardot. kimentek, szétnéztek. Nyom minden volt, a poliszman mégis annyit mondott az öregnek, hogy bácsi, írhatunk papírt, de felesleges. Ezek nem lesznek meg. Hagyja a francba, mert többe fog kerülni magának, mire lemegy ez az egész, mintha megvenné újra a termést. és otthagyták.
  Szóval ennyi. Vidéken nincs rendőrség. Egy valamirevaló erő van, a kommandósok. Viszont ezek mire kiérnek, addigra már lezajlott minden, csak sepregetni, meg vétleneket szarrá pofozni tudnak már. Volt olyan balhé pl. a diszkóban, hogy a kitöréskor hívták a jardokat, hogy oltári nagy gebasz van, itt késelés, meg tömegverekedés van kialakulóban, most ugranak egymásnak. A jard 500 (!) méterre van a dizsitől. Kocsik ott álltak előtte. Mégis 27 perc volt, mire kiértek. Persze addig megkéseltek 2 embert, akiknek semmi közük nem volt a dolgokhoz, meg volt még egy csomó betört orr, megrugdosott fej, meg lágyrész, no meg egy leamortizált diszkó és egy hetes munkával helyreállított közterület.
  És mikor kiért a jard azt mondta, mikor kiszállt, hogy akkor most mindenki nyugodjék meg, és valaki mondja el mi a tényállás. Már csak a sebesültek voltak ott, meg aki hóttrészeg volt és nem ment el onnan…
  Hozzáteszem ez is retekbalhéból indult ki.
  Sajnos elég jó rálátásom van a témára, történésekre, mert olyan a munkaköröm, hogy tudok a rendőrök tevékenységéről, meg hogy mi történik körülöttünk, amiről a civilek nem.

  Ez van.

 95. Lövedék helyet, Fotonok. Ilyesmi már van ,csak ki kellene kutatni egy még egyszerübb és hatásosabb modszert. Ez ellen a védekezés = o Bizonyithatósága = o( Nem sience Fiction)

 96. 108. akkor már inkább leszúrom egy jégcsappal, úgy istenesen.

 97. 90: Megnyugodtam.
  Valószínű, azért gondolták különösen veszélyesnek, mert ha viseled, akkor talán nem tudnak megkéselni és talán lehet esélyed jól széjjelhúzni a támadó száját, vagyis a támadóra nézve különösen veszélyes lehet. 😀 Van benne logika.

 98. 110: Ezesetben inkább a Gyurcsánykommandó hatékonyabb fellépése miatt lehetett szükség a tiltásra. Gumibot ellen is jó volt ( és tiltották a pajzsot meg a sisakot is 🙂 ).

  A gyereket nem mertük páncéloslovagnak öltöztetni farsangkor az oviban, nehogy elvigye a rendőr 🙂

 99. Tényleg a fegyveres dologról jut eszembe, egy külföldi, például amerikai állampolgár tarthat magánál Magyarországon is fegyvert?

 100. 112-re:
  Hát legrosszabb esetben is belecsap a villám.
  az a lényeg, hogy a nyelét gumikesztyűben kell fogni, hogy ne legyen újlenyomat, csak régi. 🙂
  De most hadd ne kelljen tippeket adnom. 🙂

  A jégcsapost amúgy mintha egy krimiben olvastam volna.
  de ott meglett a tettes.

  Lényeg a lényeg, van tucatnyi megoldás, hogy bárkit el lehessen tüntetni nyom nélkül.
  Én továbbra is azt mondom, hogy amíg elméleti síkon megmarad ez a téma addig a jó.

 101. A legjobb megoldás amúgy ellenük, hogy kiírod a kapura, hogy jó fizikai terhelhetőségű MUNKAerőt felveszünk napi 12 órában.
  Ne félj messziről el fognak kerülni 🙂

 102. 114; Nem Hüjeség, Itt egy bizonyos mikrohullámu fegyverröl van szó,amit inteligens bünözök, Bankok zsarolására, és egyes emberek halálba küldését teszik vele lehetövé,és tuják végrhajtani. A baj csak az egy ilyen készülék tul nagy ahoz hogy autó nélkül lehessen vele müködni. A müködédési elve fizikusok körébe már rég ismert tény.

 103. My daughter just walked into the living room and said: „Dad cancel my allowance, rent my room out, throw all my clothes out of the window, take my TV, stereo, iPhone and jewelry to the charity shop. Sell my car, take my front door key and throw me out of the house.”
  Well, she didn’t exactly put it like that. Actually what she said was ……”Dad, this is my new boyfriend, Mohammed.”

  Aki nem tud angolul, azok részére lefordítva (de valamit elveszítve a hangulatából)

  Felnőtt lányom átjött a szobánkba és a következőket mondta: „Apú ne adj több zsebpénzt, add ki a szobámat albérlőnek, az összes ruhámat dobd ki az ablakon, a tévémet, sztereó lejátszómat, iPhonomat és ékszereimet add le jótékonyságra. Add el a gépkocsimat, vedd el tőlem a lakáskulcsot, és rugjál ki a lakásból.” — Ami azt illeti nem pont ezeket a szavakat használta, hozott magával egy fiút és így szólt: „Apú, ismerkedj össze az új barátommal, Mohammeddel.”

 104. Tibor bá!

  Boldog születésnapot.

 105. 122.
  Ez alapján durva jövőt, még az eddigieknél is, amit itt kitárgyalgatunk, még azoknál is durvábbat jósolok magunknak…

 106. 122: Egyetértenék a gyerekek utáni szavazati joggal, de csak ha fizetnek is érte. 🙂

 107. Részemről már pár éve mondom azt, hogy csakis annak kellene szavazati jogot adni, aki munkaviszonyban áll és nem büntetett.

  Még a végén a fidesz 2/3-át le fogja győzni egy 3/4 vagy egy 4/5 és meglesz a 2. roma kormányfőnk. és ottantól tényleg megalakul majd romaland.

 108. Angliában óriási botrányt kavart a Telegraph cikke, amely bemutatott egy családot ahol az 5 gyermekes anyuka – aki életében soha nem dolgozott, ugyanúgy ahogy az élettársa sem – az 5 szobás ingyenesen rendelkezésére bocsátott házban, HETI 980 font (havi 1.3 millió Ft) segély mellett röhög a recesszió által padlóra küldött családokon. Büszkén kérkedik a plazma TV-jével és a gyerekeire szánt fejenként ezer fontos karácsonyi ajándékkerettel.

  Igen, a cigányok kultúráját – ha lehet annak nevezni – nehezen veszi be a magyar ember gyomra, de ahogy az angol példa mutatja, kitartó politikai akarattal bárkit le lehet zülleszteni az alantas élősködők szintjére.

  Angliában az évtizedes baloldali kormányzás zsákszámra tolta a segélyeket a söpredéknek, hogy biztosítsa a szavazóbázisát. Ugyanúgy ahogy itthon is az elmúlt 8 évben tejjel-mézzel folyó Kánaán volt a cigóknak.

  A külföldi kitekintést válasznak szántam a képregény utolsó kérdésére, mármint van-e még ilyen marha ország. Egy biztos az élbolyban benne vagyunk…

 109. Egyszer árut szállítottam egy jó nevű magyar szállodába. Volt némi fennakadás, és a mélygarázs parkolójában kényszerültem várakozni 1-2 órát. A mélygarázsban bárki parkolhatott, amíg volt a vendégeken túl hely. A várakozás alatt elbeszélgettem a parkolóőrrel, aki a kis kuckójában ült, és vagy tíz monitoron kisérhette figyelemmel a parkolóban történteket. Megkérdeztem, hogy vannak -e fura esetek egy ilyen parkolóházban, mire elkezdett mesélni:

  Egyszer, egy nagy BMW gördült le a parkolóba, benne egy öltönyös, tiszta, ápolt cigány fazon. Előszőr megpróbált alkudozni, hogy csak egy fél órácskára jött, had parkoljon ingyen, de aztán fizetett. Be is állt a kocsival, majd az őr a monitorn fura viselkedést vélt látni: az emberünk kiszállt, majd eltünt két autó között. Az őr odament, és látja, hogy a fickó átöltözött szakadt cuccba, és a földre tenyerelve koszolja össze a kezét, és keni össze magát. A számonkérésre az volt a válasz: Jaj testvér, hát jöttem a segélyért, mégse mehetek érte olyan cuccban…. ( a szálloda polg. m. hivataltól 50 m). Nem telt el fél óra, és vissza is ért a pasi. Elővette a nedves törlőkendőt, szépen lepucolta magát, visszaöltözött, és ment.

 110. 128: nem tudom, miért erről jut eszembe, de egy korábbi választásnál kritizálták sokat azért Orbánt (nem a Kolompárt), hogy amikor vidékibb helyeken kampányol, olyan ágrólszakadtan öltözik…

 111. 129: rejtőszín. 🙂
  Ha erdőbe mégy vadak közé, vegyél föl terepszínű culát. 🙂

 112. a gyerekek „bérbevétele” baromság, a nevelőszülőknek sok mindennek meg kell felelni!!! szóval a bevétel nagy része torzítás:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük