(VM-196) Szóval a zsidók meg akarják hosszabbítani Orbán uralkodását?

Tibor bá’ vissza a múltba online

 

Szakasits és Rákosi
Szakasits és Rákosi

Az összes magyar zsidó valószínűleg nem, de Schiffer és csapata egészen biztos igen. Schiffer nem hajlandó október 23-án közösködni a többi ellenzékkel. Pedig könnyen lehet, hogy a nagy nehezen összekapart 2-3 százaléka fog pont hiányozni az ellenzék győzelméhez. Schiffert ez nem érdekli, mert úgy gondolja, ő biztos bekerül a parlamentbe, az ő megélhetése biztosítva van, a többi meg nem érdekli, ahogy dédapját se érdekelte. [Azért vállal egy kis kockázatot, mert 2010-ben, egyéni körzetben 12,5 százalékkal a harmadik helyen végzett, pedig a VII. kerültben akad néhány zsidó]

Mert akik nem tudnák Schiffer András dédpapája, Szakasits Árpád volt. És ki volt ő? Bár ezt a terminológiát Rákosi találta ki, és semmi esetre se Szakasitsra, valójában ő volt az igazi munkásáruló. Iskolázottsága nem volt, állítólag összesen 6 osztályt végzett, ennek ellenére 5 éven át a Népszava Főszerkesztője lehetett. Ugyanis jó érzékkel már 13 évesen bekapcsolódott a szocdem mozgalomba. Előrelátó, okos bibsi volt. Már 1944 végén „tudta”, hogy itt vörös uralom lesz, és mint a Szociáldemokrata párt főtitkára, majdani egyesülést írt alá a komcsikkal.

Aztán, amikor eljött az ideje (a Fordulat éve) a szocdempárt és a MKP „fuzionált”, vagyis összeolvadt. Rákosi azonban nem szerette a túl sok konkurenciát, ezért a szocdemek kisebb – nagyobb vezetőit „eltávolította”, de Szakasits megkapta a köztársasági elnöki címet, mert aranyszabály, hogy az árulók mindig meg vannak jutalmazva.

Schiffer tanult a (családi) történelemből. Hangzatosan össze kell hozni egy mozgalmat, ami párttá alakul, benne egy nagy rakás jó szándékú, jót akaró, de naiv emberrel, akik elhiszik, hogy lehet más a politika, és majd ők nem fognak lopni, stb. Aztán, ha eljön az idő, ki lehet őket játszani, és ki tudja? Ha ebben az országban egy Schmitt Pál is lehetett köztársasági elnök, ő miért ne lehetne? Elvégre a faszkalap Torgyán is majdnem az lett a kismillió visszaléptetés jutalmaként.

_____________________________________________________
_____________________________________________________
_____________________________________________________

146 gondolat erről: „(VM-196) Szóval a zsidók meg akarják hosszabbítani Orbán uralkodását?

 1. Ez csak a jéghegy csúcsa. OV kb. olyan zs csodafegyver, mint egykor Hitler. Gyurcsányt direkt azért hagyták garázdálkodni, hogy kétharmada lehessen a nemzeti Messiásnak.
  Csak egy konteó, ne tessék rám figyelni…
  (ki tudná prezentálni Orbán mama családfáját???)

 2. Mit jelent a konteo szó ?
  Orbánt sajnos már nem lehet megállítani.
  Az ő lelki, érzelmi, szellemi változásai regulálják 8 éven át a magyar társadalmat.

 3. Tibor bá tegyük fel, hogy nyerni fog az ellenzék, ergo kormányváltás lesz jövőre.

  Mi fog történni?

 4. 3:
  Orbán ámokfutása a végére ér – Golyhó!

 5. Ez a dolog egyik olvasata.

  A másik olvasata az, hogy tényleg komolyan gondolja a lehet más szlogent.
  Ebbe nem fér bele, pl. az MSZP-vel való közösködés, pont a múltja miatt.
  Ezzel az ellenzéki összefogással csak az előző rossz-rosszabb váltógazdálkodást folytatnánk.

 6. 4:

  ..és elkezdődik a másik ámokfutása, balról.

  Mennyivel leszünk előrébb? Újra 1,60-an lesz egy kilo kenyér?
  Vagy 150 ft a benzin?

 7. Én már lassan azt sem tudom ki-kivel van..
  Egyik innen ki jön,a másik pártba bemegy,egyszer ezt mond egyszer azt mond..
  Már tényleg bele fáradtam ebbe..
  Curixnak most igaza van..Mi lesz akkor ha az ellenzék nyer?
  Hát kíváncsi vagyok nagyon..

 8. 6:
  A kenyér sose volt 1,60. Amikor 3,60 volt, akkor a benzin 5 forint volt, (majd 7,70)

  Tapasztalataim szerint csak tudatlan emberek állítják, hogy MINDEGY, mert képtelenek felfogni a különbséget, esetleg két rossz között. Sose, semmi se mindegy, az alternatívák között mindig van különbség, legfeljebb nem számottevő. – – – Abban van ráció, hogy az ismert rosszat nem hagyom el egy ismeretlen rosszért, de esetünkben nem ez a helyzet áll elő, mert mind a két rosszat ismerjük. – – – Hogy te egy érzelmi állat vagy, az egy dolog, de ezt ne követeld meg másoktól is.

 9. 8:

  Tibor bá, az én tapasztalataim szerint is csak a tudatlan emberek állítják, hogy VAN jelentősége melyik párt kormányoz ezek közül.

  A kenyér árába kötsz bele, mert másba nem tudsz. Te is tudod, hogy igazam van.

  Megkérdem még egyszer. Miért lesz jó nekem, ha a Gyurcsány, vagy a Bajnai banda visszajön?

 10. 9: „Miért lesz jó nekem, ha a Gyurcsány, vagy a Bajnai banda visszajön?”
  Nem biztos, hogy személy szerint neked jobb lesz, de várható egy igazságosabb /sávos/ adórendszer bevezetése, adójóváírás visszahozása, ami kedvezőbb lehet a szegényebbek számára. A családtámogatások jövedelemtől független juttatása szintén. Ezeket bizonyára meglépik. Racionálisabb lépések a gazdaságpolitikában, stb. Lopni persze fognak, tehát lesznek ‘nagyberuházások’, csak majd nem stadiont építenek, hanem valami mást.

  Mivel OV 2014-ben nyerni fog, erre a kérdésre 2018 előtt lesz érdemes visszatérni, akkor már majd többet tudunk. Addigra talán már az államforma is más lesz… 😉

 11. 10:

  A sávos adórendszerrel én nem fogok jól járni, max a jobb keresűtek szívni. A költségvetési többletből semmit nem látunk.
  Adójóváírás nem lesz, mert amikor eltörölték, annyit emeltek is a minimálbéren, és Orbán most is meg akarja emelni, az inflációt jelentősen meghaladó mértékben.
  Családtámogatásokat Orbán vezette be. 2-3 gyerekesek jobban jártak.
  Tanároknak most durván megemelte Orbán a fizetést.
  Az EÜ-ben is ez várható.
  Ezért jó a választás előtti időszak, ilyenkor lehet költekezni. Választás után meg… nos ismerjük.

  Igen lopni jól tud mind a két banda, és szerintem is marad Orbán, csak érdeklődöm Tibor bánál, hogy miért is lenne jó nekünk Bajnai/Gyurcsány?

 12. Akkora füst é ködgépek üzemelnek, hogy még hozzávetőleg sem lehet tudni hány óra.
  A politológia különben sem egzakt tudomány az

  ” egyrészt másfelől azonban…”

  mondatszerkezetek azt hozzák ki, amit az akar, aki fizeti a szóbanforgó (szélkakas) megmondóembert.

 13. 11: „Családtámogatásokat Orbán vezette be.”

  Szerintem mi nem ugyan abban az országban élünk… 🙂

 14. 11:
  Neked neme lesz jobb, ha nyer az ellenzék. Síró görcsöt fogsz kapni. 😀

  Nekem tök mindegy, győz-e Orbán vagy a bukott baloldalé lesz a kormányrúd. Létem, jó létem egyik csapattól se függ. Valójában azért drukkolok, hogy Orbán maradjon a trónon. Hadd szívjon a jó nép a kétharmadért. Megérdemlitek!

  Aki 3,5 év Orbán uralom után is rájuk szavaz, annak nem lenne szabad idejárni. Testhezállóbb lenne számukra a Hárs-hegy.

 15. 13:

  Hát nem tudom te hol laksz, én Magyarországon. Kérdezz meg légyszíves egy 2-3 gyerekest, hogy jól járt e Orbán családi adótörvényeivel, aztán visszatérhetünk rá.

  14:

  Megmondtam már százszor, hogy nem fogok Orbánra szavazni.
  De Gyurcsányra se. Egyikre se!
  Szívni fogunk így is meg úgy is, és én többé nem aszisztálok hozzá, még egy nyamvadt X-el sem!

  Továbbra sem kaptam választ a kérdésemre, mert te is tudod Tibor bá, hogy semmi nem fog változni, csak a zsigeri Orbán utálatod beszél, de hogy miért lesz jó ennek az országnak Gyurcsánnyal, vagy Bajnaival…????
  Gőzöd sincs, de ne is törd rajt a fejed. Nem lesz jobb.

 16. Az LMP-t a Jobbik szerint a Fidesz találta ki. (Jobb egy haver szdsz mint egy ellenfél szdsz alapon.) Még a végén igazuk lesz?!

 17. 15: „családi adótörvényeivel” Ja, hogy te az szja-kedvezményről beszélsz – ez nem derült ki korábban. 🙂

  Elhiheted, annak, aki 100 ezret keres /ne adj isten 47.000-et/, annak a családi pótlék jóval fontosabb, mint az adókedvezmény – nem ok nélkül találták ki /azt a baromságot/, hogy a nyugdíjjárulék ‘terhére’ is lehet majd a kedvezményt érvényesíteni.

  „A családi kedvezmény mértéke

  Az összevont adóalapból családi kedvezmény címén levonható összeg … fejenként és havonta 206 250 forint”
  Vagyis /3 gyerek esetében/ gyerekenként ennyivel csökkenthető az adóalap. Hogy teljes egészében igénybe vehesd a kedvezményt, ahhoz 618.750 Ft-os havi fizetés kell. Szerinted ez a fizetés jellemző a többség/ünk/re?
  Ha te ennyit kapsz, jó neked…

 18. 17: Ha ennek felét keresi anyuka és apuka fejenként, akkor is kihasználhatják a kedvezményt maximálisan, nem? Ha meg fele ennyit keresnek akkor is beljebb vannak havi 50 ezerrel, ami nem olyan rossz.

  Vagy inkább azt látnád követendő példának, ha a 47 ezret kereső (vagy a segélyből élő) kapna csipőből 100 ezret?

  Értem én, hogy lehetne ezt jobban is csinálni (ne csak szja-ból lehessen levonni), de akkor mond azt, ne legyen csak azért minden szar, mert orbánviktor. Ennél talán okosabb emberek járnak ide.

 19. 15:
  Havonta egyszer deklarálom, hogy nem utálom Orbánt, sőt téged se utállak, pedig több okom lenne rá. 😀 Egyszerűen nem foglalkozom az utálattal, nem alacsonyodom le oda. Kérem ezt tudomásul venni.

 20. 19: Miért hazudsz saját magadnak? Utálod Orbánt. Én is utálom, nem kell ezt szégyellni. Igaz, Gyurcsányt és Bajnait is utálom. Amúgy a bejegyzés víme enyhén szólva túlzóan általánosító, ha szabad a zsidók védőügyvédje szerepbe beugrani… 🙂

 21. 18:
  Nem értek az adó jóváírásokhoz, meg az adókhoz, meg nem is érdekel. A 27 % ÁFA csak 2 százalékkal több, mint korábban, leszarom, de…. Orbán eltapsolt 3000 milliárd magánnyugdíj vagyont. Ami az összes tartozásunk több mint 10 %-a, miközben az összes tartozásunk is nőtt. Ezt senki se érzi direktben a bőrén, de mi fogjuk meginni a levét. A MOL, E-on vásárlásról már nem is érdemes szót vesztegetni. Az IMF hitel visszafizetése is kb. 30 milliárdba került, amiért csak azt kaptuk, hogy a kormány meghirdetheti (a mi pénzünkből) hogy nincs IMF tartozásunk. Ez igaz, de van helyette untig elég más. Aki ezeket nem érti, az ne nyissa ki a száját, mert kurvára unom a hülyeségeket és a végén radírozni fogok.

 22. 19:

  Oké nem utálod Orbánt, csak erősen bírálod viselkedését és tetteit. Rendben felfogtam, noha tudod te nagyon jól mire céloztam.

  Mivel érdemi válasz sokadszori kérdezés után sem érkezett, így feltételezem, hogy ez a baloldal preferálása, – mint kisebbik szar – részedről egy teljesen érzelmi alapon nyugvó kijelentés.

  18:

  Kösz Szurkoló, nekem ilyen részletesen már nem volt kedvem, se erőm leírni a választ.
  Haveromnak nem egészen 200 a nettója, és ők is jobban jártak az Orbán féle adózással.
  Azt is első kézből tudom, hogy egy huszon éves angoltanárnak, akinek eddig 107e volt a fizetése nettóban, most 165e ft-t visz haza nettóban.
  Azért ez nem olyan kis emelés.

  Közben ne higyjétek, hogy nem látom a szart is. Kezdve a munkanélküléségtől a szegénységtől és a nagy ellátó rendszerek döglődéséig. A nem létező gazdaságunkról nem is beszélve.
  Ezek azonban nem fidesz sajátságok. Emlékszem még 2007-re. Nem felejtem el mit műveltek az egészségüggyel, de lehet tekerni vissza az idő kerekét, hogy ki mennyi pénzt tapsikolt el… és nem csak pénzt. Stratégiai cégeket veszteni/eladni nem csak pénz kérdése. Ha valamiben, hát ebben qrva jó volt az Mszp-Szdsz páros.

  „Az IMF hitel visszafizetése is kb. 30 milliárdba került”

  Legkésőbb jövőre MUSZÁJ lett volna visszafizetni, de nem ez a lényeg.
  Ki vette fel, és minek?????
  Tibor bá te már elvakult vagy az elfogultságod miatt.

 23. 22, Tibor bá: Igen, az mnyp pénz elköltése rossz, de a családi szja kedvezmény (nagyjából) jó.

  Ha valaki azt mondja, hogy az adóból leírható adókedvezmény szar akkor azzal vitatkozni fogok.

  Ez azonban nem jelenti azt, hogy ezzel automatikusan egyetértek az mnyp vagyon felélésével!

 24. 23:
  Érzelmi alap, lófasz. Odafigyelek és tudok számolni. te pedig nyomod a Fidesz propagandát. „Ki vette fel és minek?” Már ezt is leírtam százszor. Minden évben van államháztartási hiány, MINDEN KIBASZOTT ÉVBEN legalább 3 % Ez azt jelenti, hogy állandóan kell felvenni kölcsönt, amikor egy régebbi kölcsön lejár. Tök mindegy, hogy abban a pillanatban ki a miniszterelnök. Ami nem mindegy (ha már fel kell venni a kölcsönt), hogy 2 vagy 6 százalék-e a kamat. Ha ezt nem érted, akkor ne is válaszolj, mert személyeskedéssel ezt nem lehet kivédeni.
  Tudod mi az igazi különbség a szocik és a Fidesz között. Hogy a szocik loptak, ami belefért, a Fidesz lop, ami belefér plusz az egyéni hülyeségük is pénzbe kerül. És ez az, amit képtelenek vagytok felfogni.

 25. 18: „Vagy inkább azt látnád követendő példának, ha a 47 ezret kereső (vagy a segélyből élő) kapna csipőből 100 ezret?”

  Ezért a mondatodért megérdemled, hogy kezet foghass Zsiga Marcell képviselő úrral! 🙁 További komentet ez ügyben mellőzném, bár tudnék mit írni…

  „Ha ennek felét keresi anyuka és apuka fejenként, akkor is kihasználhatják a kedvezményt maximálisan, nem?” Vagyis koponyánként 300 ezret… Ez nagyon átlagos Mo-n bizonyára…

  Azt nem akarod látni /meg Curix sem/, hogy ezek az SzJA intézkedések a magas jövedelműeknek kedveznek, az alacsony jövedelműek pedig rosszabbul jártak. – Vajon miért kellett rálőcsölni a munkaadókra a bérkompenzáció fizetését? Amit aztán vagy adtak, vagy nem…

  Addig is, a valós magyarországi /tényleges/ bérekről egy kis olvasnivaló:

  http://iksz.beszolunk.hu/hanyan-keresik-meg-ebben-az-orszagban-az-atlagbert-lerantottuk-a-leplet-a-kamu-adatokrol-es-az-egykulcsos-adorol/

  http://ujasz.hu/komment/6565-kivancsi-hanyan-keresik-meg-az-atlagbert

  23: „Az IMF hitel …Ki vette fel, és minek?????”

  Ennyire nem lehet rossz az emlékező tehetséged… 🙂
  Gyurcsány vette fel, és azért, hogy a gazdasági válságban ne omoljon össze az államháztartás. A lóvé egy részén szépen berakták az MNB-be, a többi részét meg le sem hívták.
  Aminek Orbán nagyon örült, mert az így ‘talált’ pénzből MOL részvényt vehetett…
  Sajnos, ezek a tények.

 26. Az eü-i dolgozók bérét tavaly, és idén is emelték. Aug-ban, januárig visszamenőleg kapták meg, min. havi bruttó 10.000-et. A diplomások magasabb összeget. A pedagógusok szintén kaptak idén, ki-ki örülhetett is. Ezzel feszültséget keltettek azokban, akik kimaradtak a rendszerből. Nem azért, mert irigylésre méltó összeget visznek haza, hanem a jelenlegi helyzetben mindenki részesévé szeretne válni egy fizetés rendezésnek.
  Lehet naív vagyok, de nem adom fel az álmomat/hitemet. Hátha, vannak csodák, és eltakarodik jövőre ez a gőgős banda. Kommunikációjukban tökéletesek, a valóságot azért sokan látják. Gusztustalan politikájukat erőltetett menetben tolják a képünkbe, miközben milliárdokat tőzsdéznek el.

 27. Tibor bá’, ha megreggeliztél, engedd ki az előző komentemet… 🙂

 28. 25.,,Minden évben van államháztartási hiány, MINDEN KIBASZOTT ÉVBEN legalább 3 % ,,
  Gyakran hallom hogy a hiteleinket 35 év alatt már többszörösen visszafizettük.
  De az egyszerű ember elfelejti hogy minden évben meg is újítjuk,azaz újra felvesszük a hitelt.Persze hogy sohasem fogy el.
  Nagyon rossz tecnika magasabb kamattal újrafinanszírozni a hiányt.Tavaly egyébként negatív rekordként csak 675 milliárd volt.Idén lesz 850 körül.
  IMF ingatlanadót javasolt.Viktor ezt nem akarta mert akkor elvesztené a választásokat.

 29. 25: VAlójában mindkét csapat rápakolja a szokványos harácsolására az ideológiai őrültségeit is, csak Orbánnál ez feltűnő és a baloldali tudatipar által támadott mániákat jelent, míg a balos kormányok genderprogramjai és hasonlói e tudatipar támogatását élvezik. Szerintem nincs két politikuscsőcselékünk, az egész színjáték. Azért egy fej legördülésének tudnék örülni, főleg, ha nem hungarocellből van.

 30. 25:

  Oké Tibor bá befejeztem. Itt Armán kivül kevesen látják jól, hogy mi folyik, Te sem. Pontatlan számokat idézel, és te is propagandát nyomsz. Balról.
  Obszerver te is. Nézz után a pénz felhasználásának aztán ne írj butaságokat!

 31. 32:
  Mutass rá, melyik szám volt pontatlan, mert ez így csak blöff.

 32. 26, Observer:

  „Azt nem akarod látni /meg Curix
  sem/, hogy ezek az SzJA
  intézkedések a magas
  jövedelműeknek kedveznek, az
  alacsony jövedelműek pedig
  rosszabbul jártak.”

  Ha 150 000 a havi bruttód, akkor gyerek nélkül 98 000 a nettód, 3 gyerekkel 122 000. Erre mondod, hogy ROSSZABBUL jártak.

  A véleményemet fenntartom. Ha valaki a második gyerek mellé vállal harmadikat is, akkor legyen már állása!

 33. Felszíni kérdés az adó, meg a családtámogatás, amikor a kirohadt gazdasági alapok helyreállítását mulasztja el OV az oligarchái birtoképítése kedvéért.

 34. Egykulcsos adó jó dolog. Nem csak a „gazdagoknak”. Gyerekeseknek járó kedvezmények átalakítása szintén. Már rég így kellett volna lennie. Végre a rendesen bejelentetteknek kedveznek, nem a cigánytenyészetnek. Közmunka szintén jó, végre nem tudnak rápihenni nappal a lopásra. Az első kormány, ami végre csinál a népesedési katasztrófa ellen valamit. A baloldal csak dumálni tud. Az IMF, a Manyup egy virtuális szám, a számlámon lévő pénz meg több. Sok szarságuk van, de mivel nem cigizek, engem a trafikmutyi se érdekel. Azért olvaslak tovább.

 35. 34: „Erre mondod, hogy ROSSZABBUL jártak.” Azt nem erre mondtam, hanem általában az egységes 16%-os adókulcsra, illetve az adójóváírás megszüntetésére /gondoltam, a bérkompenzációra való utalásból ez kiderül – bocs, ha nem volt érthető 😉 /. Az nem kétséges, ha a jövedelemnek nem kell megfizetni a 16%-át adóban, az ‘plusz’ jövedelemként megmarad. Ezt botorság lenne vitatni. Nem is ez volt a mondandóm lényege, hanem az, hogy Orbán minden ilyen jellegű intézkedése a magasabb jövedelműeknek kedvez /még a rezsicsökkentés is/ – például nekem is. De azért láttam és hallottam azt, hogy a környezetemben levő alacsony fizetésű adminisztratív és technikai dolgozók miket mondtak, mikor megszűnt az adójóváírásuk és a kompenzáció ellenére kevesebb lett a nettó keresetük.

 36. 36:
  Ennél primitívebb hozzászólással ritkán lehet találkozni ezen a honlapon. Te esténként eliszod az eszed egy pub-ban?

 37. 33:

  Tessék ebben megtalálod, hogy a 2008-as „mentőcsomagnak” mennyi voltak a kamatai, ami szerinted 2% volt, az valójában közelít a duplájához:

  http://t7.hu/0tpm

  A 6%-ot neked kell bizonyítani, mert nem fogok utánajárni, hogy 2008-ban mennyiért tudtunk volna devizakötvényt kibocsátani.

  Sokan keverik a szezont a fazonnal ezzel a hitellel kapcsolatban. Nézik a valóban alcsonynak mondható devizakötvények kamatait és összehasonlítják a Forintkötvény kamataival.
  A kettő nem ugyan az, azt hiszem ebben egyet tudunk érteni. A Forint kötvények az indokolatlanul magas alapkamat miatt (is), mindig drága volt.

  Az EU-tól kapott hitel is 4% körül mozgott, szóval ennyit a 2%-os kamatról.

  De ez csak a kamat. Nézd meg hová jutott Görögország az „olcsó” mentőcsomagokkal.

  Egy normális ország szabadul az IMF-től, maradjunk ennyiben, ha ezt nem tudod felfogni, sajnálom.

  Tévedés az is, hogy Orbán tapsikolta el MOL részvényekre. A valutaalap pénzének nagy részét az Mszp költötte el 2009-ben. 1726 milliárd forintot költöttek belőle az ország finanszírozására.

  Tibor bá tudomásul kell venned azt is, hogy a mai pénzrendszerben az úgynevezett „piacnak” nagyon rossz üzenet, ha egy ország IMF, EU, vagy VB pénzből finanszírozza magát.
  Orbán ezt visszafizette. Ha marad az Mszp kormány, akkor valószínűleg most is IMF pénzekből léteznénk.

  A MANYUP pénzek lenyúlásával egyet értettem, azzal viszont nem, amire költötték.

  35-ben Armának igaza van, ez ha nem is teljes egészében likvid pénzként, de rendelkezésre állt.
  Ha már a bankok nem hiteleznek, akkor Orbánnak ebből a gazdaságot kellett volna legalább alapjaiban megtámogatni, és elindítani.

 38. 35 Arma: Így igaz. A 2009 decemberében elfogadott titoktörvény volt az egyik legordítóbb kinyilatkoztatása annak, hogy a fidesz és mszp malom közös, maximum a zsákvarrótű beszállítója más.
  Az egyik egy hangyafasznyit az egyik csoportnak kedvez, a másik a másiknak, de ha nagy a tét a saját zsebre akkor nincs ellentét.

  Az akkori titoktörvény módosításakor a fidesz és mszp közösen megszavazta, hogy ha kiderül, hogy a titkosítás oka nem megfelelő (pl. törvénytelenség miatt) akkor sem oldható fel a titkosítás.

  Mindez a választások előtti utolsó ülésszakon.

 39. 40:
  Nem tudsz olvasni. Egy szóval se mondtam, hogy a 2008-as mentőcsomag kamata 2 százalék volt. Én ezt írtam: „Ami nem mindegy (ha már fel kell venni a kölcsönt), hogy 2 vagy 6 százalék-e a kamat.” Ugyanis arról írtam,hogy az állandó hiány miatt állandóan kölcsönt kell felvenni. Csak az érdekesség kedvéért bányászd ki, mennyi volt a kamat az utolsó kötvény kibocsátáskör. Különben az IMF honlapján világosan meg van írva milyen kamatokat kérnek és milyen esetekben. Ezek mindig alacsonyabbak, mint a szabad piac.

  „Egy normális ország szabadul az IMF-től, maradjunk ennyiben, ha ezt nem tudod felfogni, sajnálom.” mond már meg nekem, hogy miért? Szerintem a válogatás egyetlen logikus módja, ha a kamatláb szerint válogatok. Persze, ha Orbán kikiáltja az IMF-et mumusnak, az természetesen egészen más. Akkor a talpasok utálni fogják az IMF-et. Csak tudnám, miért töri ki minden állam a nyakát, hogy tag lehessen? Felteszem a 2 % kamat miatt (jó esetben)?

  privatebankar.hu:
  „Orbán Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára augusztusban azt nyilatkozta, hogy Magyarország törlesztette a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) szemben fennálló tartozását, ősszel újabb dollárkötvényt kell kibocsátania az Államadósságkezelő Központnak (ÁKK), hogy a jegybanki devizatartalékot visszaállítsa a korábbi szintre – fejezi be az MTI.

  Vagyis a leendő kibocsátás az IMF-től származó alacsony kamatozású források pótlására szolgálna. Kérdés, mi lesz ennek az ára? Februárban egy öt éves és egy tíz éves dollárkötvény-sorozatot bocsátottak ki, 4,125, illetve 5,375 százalékos kamattal, a névérték alatti ár miatt kicsivel efeletti hozammal. (Számításaink szerint 4,25, illetve 5,49 százalékkal.) Most e két sorozatot szerdán délelőtt 4,5/4,7, illetve 6,18/6,25 százalékos hozammal jegyezték a Frankfurti Értéktőzsdén. (A kisebb szám azt jelenti, hogy ekkora hozammal adta volna a legjobb eladó, a nagyobb szám, hogy mekkora hozammal vették volna.)

  Vagyis a tíz éves kötvényekre 5,4-5,5 helyett jelenleg legalább 6,2 százalékos hozamot kellene biztosítani a vevőknek. Illetve valószínűleg ennél is pár bázisponttal magasabbat, mert ha nem adják olcsóbban a kötvényeket a kibocsátáskor, mint a másodpiacon, akkor akár a tőzsdén is vásárolhatnak.”

 40. 43: akkor tudatosult bennem, hogy ez a szavazósdi többé nem nekem való, amikor felismertem, hogy legutóbbi kedvencem, a Jobbik is bűnben fogant.

 41. Aztán most meg csak moderálgassál! Ehhez értesz, mikor nincs igazad, és más indokot nem tudsz hozni. Gratulálok!

 42. 44:
  Nem szeretem elragadtatni magam, de most az egyszer kivételt teszek. Ez a bejegyzésed:

  „Aztán most meg csak moderálgassál! Ehhez értesz, mikor nincs igazad, és más indokot nem tudsz hozni. Gratulálok!”

  Kifejezetten szemétkedés, mert az „derül” ki belőle, hogy most kimoderáltam valami ütős érvedet. Szó sincs róla. Hónapok óta egyetlen betűt se írtam át. – Nincs rá szükségem, mert amiket írsz, azok magukról árulkodnak. Szöveged visszhangozza a Fidesz propagandát. Épeszű ember ma már nem áll a Fidesz mögé.

 43. 42:

  Az IMF hitelről beszélgettünk előtte szerinted mire kellett volna gondolnom? Nem szeretem ha hülyének nézel!

  Azt is nagyon kevered, hogy az Valutaalap NEEEM a szabad piac, de ne is törődj ezzel a kis aprósággal.
  Nem is értem miért nem finanszírozza magát minden ország az IMF pénzéből, ha olcsóbb, mint a piac pénze….

  Ajánlom olvasásra ezt, ugye még emlékeztek, de érdemes végigolvasni, főleg a feledékenyeknek:

  http://t7.hu/0tpt

  Fidesz=Mszp

  Hát ezért nem ixelgetek. Meghagyom a tudatlanoknak.

  A többire, amit utólag beírtál itt van ez:

  http://t7.hu/0tpu

  Tibor bá’: Ha beírsz 2 db URL-t akkor automatikusan vissza vagy tartva, Ezt te nagyon jól tudod, akkor hagyj fel a gyakorlattal. Ha annyira fontos, akkor tedd be őket két különálló hozzászólásba, és ne hazudozzál, hogy kimoderállak

 44. 48:

  Nem, nem tudtam Tibor bá, én le voltam ott ragadva, hogy 2 vagy 3 webcímet is be lehet másolni, mert korábban így volt.
  Így a félreértés miatt elnézést kérek.

  43:

  Ezzel pont így vagyok én is. 2010-ben rájuk szavaztam, reméltem hátha, de csak ha nincs 2/3 a fidesznek az is valami. A Jobbikról pedig kb 2 év alatt lehullott a lepel.
  Szóval egyik se jött be, és itt fejeztem be én is.

 45. 51

  A valóságosnak látszó históriák Felkent Papja vagy.
  Gondozásba vetted a lebilincselő áradását a mitoszoknak, intelligens hozzáértéssel összekeverve a valóságost a képzelttel, a tényeket a sokatmondó ráutaló célzásokkal.
  Mindezt egy rendesen leharcolt ezerféleképpen értelmezett fogalom habarcsa tartja egyben a ” ZSIDÓ ”
  Ja és a rettegő gyanakvás, a paranoiás pojekciók és a gyűlölet.

 46. 53: Amit én írok, az tele van konkrétumokkal, amit te írtál ide, az személyem elleni támadás, NULLA konkrétummal. Becsszóra higgye el neked bárki, hogy ez az AG ilyen gonosz. Én inkább javaslom az én konkrét, téárgyszerű írásaimat is megtekinteni előbb…

 47. 11.Curix

  „Tanároknak durván megemelte a fizetését”

  Tényleg elég durván, ha hozzátesszük, hogy bevezetett hozzá egy olyan osztályzási rendszert amiben mindenki az első fizetési sávból indul – függetlenül az előző 30 évi munkától amit az oktatásban töltött és függetlenül az eddigi képzettségeitől.
  Előrelépési lehetőség 2 év múlva néhány ezer pedagógus számára (nyilván szigorúan szakmai szempontok alapján).
  Erzsébet utalvány eltörölve.
  Az emelésnek köszönhetően a feleségem 3 diplomával kevesebbet kap, mint előtte. Ja,a túlórákat (szakkörök, előkészítők, konzultációk stb.)kötelezővé tették és eztán nem fizetik.
  Miről beszélsz?

 48. 54

  Senkinek nem kötelező hitet adni az én véleményemnek.
  Az állítólagos tényeidet nekem nem áll módomban ellenőrizni.
  A fórum a vélemények megjelenítésének szintere. (fóruma)
  Egyébiránt egy percig sem gondolom ,hogy gonosz vagy, csak fertőzött az antiszemitizmus vírusával.

 49. 56:
  Nem voltál elég figyelmes. Arma nem antiszemita, csak felkutatója a tényeknek. Én már régen előléptettem zsidóológussá.

 50. 57

  Hogyan csináljátok azt,hogy ilyen tengernyi anyagot képesek vagytok hitelt érdemlő és kamu címszó alá, látszólag egészen nagy biztonsággal besorolni ?
  A judeológus is jól , Zemberek 30 % – a azt sem tudja mi az.

  Vagy még jobb a hebrencs !

  🙂

 51. 56, Húha, az antiszemitizmus már vírus?!? Mióta az? Esetleg most kapott valaki biológiai Nobel-díjat a bizonyításért?

  Egyre keményebbek a hozzászólások.

  Arma: Morvai nem a szívem csücske, ahogyan a kisdobos sem. Szerencsére ők csak ketten vannak, még ha szerepük meghatározó is.
  A cikkeidet később elolvasom, köszönöm őket.

 52. 55:
  Hogy Curix miről beszél? Arról, amit a Fidesz szóvivőktől hall. Első kézből, a leghitelesebb propagandáról. A tények nem érdeklik, csak a rizsa.

 53. 60:

  Sajnállak Tibor bá, de tényről beszéltem, nem rizsáról. Mivel nem nézek TV-t így fidesz szóvivőt sem hallok.
  Egy nettó 107-ről 165-re történt fizetésemelés számomra elég sok. Nem irigylem tőlük, mert a dupláját is megérdemelnék azért, hogy egyáltalán képesek elviselni ezt a rakás idióta kölköt.

  És igen, valóban szegényeknek most meg le kell dolgozni a 8 órát.
  Na még ilyet…

 54. Curix, Te otthon mennyi időt töltesz a másnapi melód előkészítésével?
  Tanítottál már?

 55. 59.

  Az antiszemitizmus természetesen fertőzéssel terjed, mint a többi vírus, joggal használható ez a fajta szimbolikus képes beszédet, ugyanis messzemenő a hasonlóság.
  Az emberek egymásnak adják át ezeket a sztereotípiákat.
  Tudott dolog, hogy a paranoia elkapható….tényleg és ez nem egy vicc.
  Aztán, ha már elég sok ember megfertőződött, akkor jönnek a vérvádak meg a pogromok.

 56. 62.
  Maradjunk egy kicsit a fizetésemelésnél!
  Most akkor emelték vagy sem és mennyivel?
  Utána lehet nyiválkolni, hogy miért kell nyolc órát dolgozni.
  ..utána majd ha ha ezt tisztáztuk.

 57. 64: „Most akkor emelték vagy sem és mennyivel?”

  Egy szóval: emeltek.

  Ugyanakkor azokat az /túl/órákat, helyettesítéseket, szakköröket stb. amiért eddig plusz pénzt kaptak, most ingyen kell megcsinálni (ahogy FG írta 55-ben). Van akinek emelkedett a bére, és van, akinek csökkent.
  Az egészet próbálták úgy megoldani, hogy minél kevésbé fájjon a költségvetésnek.
  A feszültséget az okozza, hogy az egységes 30-akárhány(?) %-os béremelés nem igaz mindenkire.

 58. 65:
  Majdnem mindenkinek van a családjában egy pedagógus. Az enyém szentségel.

  61:
  Curix! Tök lejáratod magad. Ráadásul kilóg a lóláb. Gyűlölöd a fél társadalmat a saját helyzeted miatt. Sokallod a 47.000 forintot. És a pedagógusoktól megköveteled a napi 8 órát. Nem vagyok tanár, sose voltam, de egy tanártól megkövetelni a napi konkrét 8 órát oltári hülyeség. Arról nem beszélve, hogy a tisztességes tanár jóval több időt tölt a hivatása ellátására, mint heti 40. Mi van azzal, amikor éjjel dolgozatot javít? Mi van azzal, aki meglátogat egy családot, mert problémát észlel? Mi van azzal, aki vasárnap kirándul az osztállyal? Mi van azzal, akihez vasárnap délután fel lehet menni „irodalmi kőr” címen? Mi van azzal, aki felkészíti a szavaló kórust az október 6-i ünnepségre? Mi van azzal, aki elmegy egy osztálytalálkozóra – ami 30 év után már nyaranként akár két tucat is lehet? Mi van azzal, aki egy éhes tanulónak a saját pénzén vesz két vajas zsemlét? Mi van azzal, aki tanulóját elviszi a szemorvoshoz, mert valószínűleg rosszul lát? ……. és te ezektől megkövetelnéd a 8 óra pontos betartását? Normális vagy te?

 59. 62:

  Nem, nem tanítottam és nem is akarok. Ettől függetlenül az én munkám pont olyan fontos és értékes, mint egy tanáré, és mindenkié, aki dolgozik.
  Én is had kérdezzek. A feleségedet szokták hívni telefonon, hétvégén vagy este 11-kor, hogy gond van az iskolában, be kéne menni, de sürgősen?
  Mindezt saját pénzen, és nem elszámolva túlóraként?

  62, 66:

  Nekem nincs se tavaszi, se nyári, se őszi, se téli fizetett „szünidőm”. Mondjuk azt, hogy ez kompenzálja a munkaidőn túli készülést, dolgozat javítást. Bőven.
  Egyébként ma már nem kötelező túlórát fizetni.

  Miért is gyűlölném a fél társadalmat? Miért sokkallom a 47 ezer Forintot, hol írtam ilyet?
  Mellesleg mi van az eü dolgozókkal, Tibor bá? Őket nem sajnálod? Pedig ők 12-be vagy 24 órába nyomják sok esetben! Már aki még itthon maradt.

  Egyébként meg lehet fogadni kedvenc politikusod bölcs mondásást:
  el lehet innen menni!

 60. 67:
  Szóval te azért mentesz fel egy gyilkost, mert más is gyilkolt (ha nem érted, ne fantáziálj). Ha jól emlékszem Nem az orvosokra írtad, hogy dolgozzák csak le a 8 órát És lapozz vissza, mit írtál a 47 ezresekről! Észre se veszed, hogy mind a két témában támogatod a Fideszt.

 61. 69:

  Tibor bá annak se sok értelme van, hogy a 2100-es klímánkról vitatkozzunk, de annak végképp semmi értelmét nem látom, hogy Fidesz kontra Mszp vitát nyissunk.
  Pont ez a célja a jelenlegi és mindenkori politikának, és én itt ebből kiszállok, még azon az áron is, hogy vállalom, támogatom a Fideszt.

 62. 70:
  Itt van elásva a kutya. Én nem Fidesz kontra MSZP vitázok, hanem a tényeket tárom fel és ragaszkodom hozzá tűzön vízen át.

 63. 64.

  Esetünkben nem emeltek, csökkentettek.

  67.

  Sürgős bemenet nincs, hétvégi munka van…majdnem minden hétvégén.
  A kérdés nem azért szegeztetett neked, mert munkád értékét bárki megkérdőjelezné, hanem azért, mert az azt megelőző hozzászólásod felesleges volt…

 64. Egyébiránt a felsorolt nehézségek a munkád kapcsán – amint azt írtad – tisztességesen megfizetettek.
  Nem sajnálom tőled, hidd el!

  Egyszerűen az idevágó propaganda taszít.
  A kirakat amire mutogatni lehet – most ennek a tanárok az eszközei, holnap mások

 65. 72:
  Curix imád kekeckedni, ha kell unfair módon is. Ő állt elő a pedagógusok 8 órájával, majd átváltott az orvosokra, akiket senki se kritizált. Hogy került a csizma az asztalra?

 66. Az öszödi beszéddel és a kicsempészésével Gyurcsány és Orbán jól megalapozták a nyolcéves fidesz regnálását.
  Az is eléggé sajátságos,furcsa dolog , hogy három és fél év alatt lehetetlennek bizonyult létrehozni egy rivalizálásra képes politikai erőt.

  74.
  Mindenkiből dől az ész ,de az olvasók számára nem derülek ki a pedagógus béremelés konkrét adatai.
  Engedtessék meg, hogy ezt is elengedhetetlennek tartsam,ha már iyen parázs a vita erről.

 67. ” Az államtitkárság hétfői közleményében hangsúlyozta, a PDSZ azután jelentette be az újabb munkabeszüntetésre vonatkozó felhívását a tanárok munkaterheinek növekedése miatt, hogy szeptember 1-jétől 160 ezer pedagógusnak növekszik átlagosan 34 százalékkal, vagyis mintegy 35-80 ezer forinttal a jövedelme”

  Most engem is lehet majd orbánfannak gyalázni , a mai klimakatasztrófával fenyegegetett és összeomlásba rohanó társadalomban ez nem jelentéktelen hanem érdemi fizetésemelés.
  Az idézett persze éppen csak a lényeget nem mutatja
  – naná nehogymá tisztán lássa az összefüggéseket a szavazópolgár –
  jelesül, hogy akkor átlagosan mennyit.
  Gyanítható hogy e szám sokkal közelebb van a 35 -höz mint a 80-hoz.
  Ja és ha 160 000 – nek emelkedik és akkor hánynak marad a régi?

 68. ” – Mi szeretnél lenni ha felnősz? – kérdik az egyik gyereket.
  – Nyáron tanár, télen medve.”

 69. Azt senki sem emelte ki, ha a túlóráért nem jár pénz, és ide tartozik a szakkör, kirándulás, sportesemény stb. is, vajon melyik tanár vállalja majd ezeket? Még fontosabb: mivel honorálják azt, aki elvállalja, sőt lelkesen csinálja? Mi lesz a motivációval, a minőségi munka elismerésével? Nem azt mondják, ez a közalkalmazotti lét hátulütője, mindegy mennyit és hogyan dolgozol, ugyanannyi a béred? Eddig legalább volt különbség.
  Ami a nyári stb. szabadságokat illeti: nem olyan hosszú az, amilyennek látszik. Elején-végén mindig van még/már mit tenni a tanároknak, emellett van ügyelet tartás, táborok. 21 + x nap meg amúgy is mindenkinek jár, ha a fentieket is nézzük, nem sok különbség marad.

 70. Nem se lehet komoly kérdés, hogy a kormányzati intézkedéseknek
  mi a főcsapásiránya.
  Természetesen a Fidesz választási győzelme, minden más magasról leszarva.

 71. 71:

  Nincs semmiféle kutya elásva. Olvasd vissza az első hozzászólásomat, amiben kérdeztem egyet, de te erre nem tudtál válaszolni. Ebből kerekedett hitvita, és be lett vonva az IMF meg egyéb dolgok, de az alap kiinduló pont az Mszp és a Fidesz kormányzások különbségére irányult, ez meg bizony Mszp-Fidesz vita.
  Tényeket társz fel? Való igaz. Olyan tényeket, amik beleillenek a világképedbe. Abba a világképedbe, ahol az Mszp a kisebbik szar hát szavazzunk a… Kire is? Már 8 baloldali párt van. Mindegy, legyen Gyurcsány, őt már kipróbáltuk, ő a tuti.

  73.

  „Egyébiránt a felsorolt nehézségek a munkád kapcsán – amint azt írtad – tisztességesen megfizetettek.
  Nem sajnálom tőled, hidd el!”

  Ne haragudj, de nem rémlik, hogy a fizetségemről bármit is írtam volna, így nem tudom konkrétan mit nem sajnálsz tőlem.
  Egyébként amit valóban keresek azt ne is sajnáld, de nem fogom ez miatt telepanaszkodni a blogot.

  Tibor bá imád mondatokat félreértelmezni, kitekerni, még unfair módon is, aztán ezeket tényként kezelni.

  78:

  „Még fontosabb: mivel honorálják azt, aki elvállalja, sőt lelkesen csinálja?”

  Megmondom Ivett: nem rúgják ki!
  Pont, mint a versenyszférában. Ennyi!

 72. 80.
  A versenyszférában van differenciált bérezés.

 73. 80: „Megmondom Ivett: nem rúgják ki!
  Pont, mint a versenyszférában. Ennyi!”

  Ez komoly motiváció egy tanárnak.

  Mondjuk, ha nekem se lenne gyerekem, talán nem érdekelne a tanárok sorsa – viszont azt látom, hogy baromira nem mindegy, hogy egy frusztrált, állásáért rettegő, túlterhelt pedagógus foglalkozik a gyerekeimmel, vagy egy elégedett, nyugodt, kiegyensúlyozott…
  Épp ez évben szembesültünk azzal, hogy amit korábban meg lehetett beszélni egy tanárral a gyerekkel kapcsolatban, azt idén már nem merték megtenni… mert mi lesz, ha…

 74. 80: szerintem egy időre szállj ki a vitából. Tibor bá kénytelen lesz mást találni a pofozózsák szerepkörre… Emlékszel Batka minapi hozzászólására?

 75. 80:
  próbáld lehűteni magad, mert így nem igazán élvezet a pofozás. 🙂

  3,5 éve az MSZP nincs hatalmon, nincs mit írni róluk, nemigen vannak tények. Ezzel szemben Orbán teljes gőzzel üzemel. Szerinted stadion építések (plusz alcsúti kisvasút) helyett a pénzt nem inkább az egészségügybe kellene rakni? Mondjuk fizetés emelésre, hogy ne menjenek külföldre? Ezzel kapcsolatban mi a fenét tudnék megállapítani az MSZP-ről? Tárj fel te tényeket róluk, de ne 5 éveset, hanem frisset, mint például 10 mázsa tűzifát annak a cigánynak, aki a Fidesz jelöltére szavaz. Te pedig írd be, hogy mit ígért az összefogás és honnan vette hozzá a pénzt.

 76. Szerintem nem Orbán vagy Gyurcsány a mi ellenségünk, hanem az unió. (Szándékosan írtam kisbetűvel, mert annyira gyűlölöm). Magyarországnak úgy kell táncolni, ahogy brüsszelben fütyülnek. Azt senki sem mondja, hogy az adófizetők pénzéből mennyi tagdíjat fizetünk az uniónak. Aztán ha szerencsének van, egy részét pályázat formájában visszakapjuk. Pedig sokkal jobb lenne, ha az a pénz itt maradna helyben. Az unió összes intézkedése a francia és a német parasztokat védi, a magyar mezőgazdaság meg megy tönkre. A gazdák vagy hitelt vesznek fel külföldi bankoktól, vagy lehúzhatják a rolót. A külföldi tulajdonú multik is tömik a zsebüket rajtunk. Mitől lesz a szabolcsi 69 Ft-os alma a sparban 329 Ft? Mi keresi rajta halálra magát? A magyar termelő? Még folytathatnám, de az akkor is tény, hogy a tagság előtt jobban élt az ország zöme. Persze van egy réteg, pl. pályázatíró cégek, uniós parlamenti képviselők, jogászok, ügyvédek, akik ebből is hasznot húztak. Jah és ha már korábban szóba került a családfa. Nem csak az a cigány vagy zsidó, akinek a neve Damu, Lakatos, Weisz, Hoffmann, stb. Vannak zsidók Magyar, Székely! és hasonló vezetéknévvel. Ezek a legveszélyesebbek!
  És nem véletlenül utláják őket évezredek óta. De tudással őket is le lehet győzni és akkor baszhatják a pénzüket! Nem mindent lehet pénzért megvenni!

 77. GYönyörűen meg lett kerülve, elsikkadt,
  pedig kőkemény tény és nem indulatos vélemény….
  Magyarországon hány pedagógus közül hánynak emelték a fizetését mennyivel.
  Mintha ez nem is lenne fontos lakmusz papír,pedig az.
  Engem érdekel, mert néhai szüleim pedagógusok voltak.
  Persze fröcsögni enélkül is tudunk …..

 78. 85:
  Pontos számok helyett nagy vonalakban az történt, hogy felemelték a pedagógusok alap jövedelmét de minden mást eltöröltek (túlóra, helyettesítés, stb.). Akinek csak alap tevékenysége volt (többnyire fiatalok) azok jobban jártak. Az idősebbek viszont rosszabbul. Ráadásul a kötelező heti óraszámot is megemelték (begyömöszölve az alapfizetésbe), ami nekem megfújta a vészsípot, mert hamarosan ki fog derülni, hogy néhány ezer pedagógus feleslegessé válik. Mindent összevetve, a költségvetés számára az alapfizetés megemelése könnyítést jelent.

 79. 86: „Magyarországon hány pedagógus közül hánynak emelték a fizetését mennyivel.”

  Kérdezd meg őket egyesével, és megtudod…

 80. Felháborító a maszatolás szándékos fényezés.

  A tájékztatás kizárólag ilyen formában lenne korrekt.

  Magyarországondolgozó 10 000 pedagógus
  (valójában nem tudom hány )
  bérnövelése a következőképpen valósult meg.

  38 % -nak nem változott a nettó jövedelme.
  37 % -uk nettó jövedelme 30 %-kal növekedett
  10 % -uk nettó jövedelme 35 % – kl emelkedett
  15 % – uk jüvedelme 15% – kal emelkedett

  Az objektív tájékoztatáshoz tartozik, hogy a pedagógusok 70 % – a számára ez a bérnövekedés nem ingyenes, ugyanis több munka órát kell érte teljesíteniük.

  További részletesebb adtokat az érdeklődő a
  http://www.magyarorszagjobbanteljesit.hu kormány által üzemeltetett honlapon talál.

 81. Ha jól tudom, akkor a fizetésemelések egyénre szabott mértékét az adott intézmény vezetője dönti el. Ha smucig, akkor magának megduplázza, a többieknek meg lefelezi. A lényeg, hogy kijöjjön az átlag százalék.

 82. 93: Rosszul tudod.
  A fizetést az új bértábla dönti el.

 83. 92:
  Hát, ha te egy hazug kormány propagandáját olvasod éjjel-nappal, akkor minden világos. 😀

 84. 96

  Vannak a tények, amik töredékesen illetve szándékosan szelektálva (meghamisítva) jutnak el a választópolgárhoz.

  Vannak továbbá a tényeken alapuló, de mégis óhatatlanul önkényes és szubjektív elemeket is tartalmazó ,rendszerint elfogult és prekoncepciós VÉLEMÉNYEK és következtetések.
  Ez utóbbiakat harsogja a média éjjel és nappal, erre mondta teljes joggal Gyurcsány, hogy hazudtunk megállás nélkül.

 85. Az egyetlenegy tisztességes eljárás az lenne, ha minden közleményben,cikkben, műsorban, riportban, hozzászólásban kommünkében szigorúan elkülönülne a tények ismertetése azok minősítése.
  Akkor egy árnyalattal kisebb esély lenne a tömegek hülyítésére és tökéletes megvezetésére.

 86. 98:
  Et rendben is lenne, de miért kell ide beírni a kormány propagandát, és HIVATKOZNI rá?

 87. 96:

  Nem olvashatom a németországi híreket hazai pedagógus ügyben…

  Tibor bá nem tűnt fel, hogy kb. fél év múlva választások lesznek?
  Ilyenkor a propaganda duma jóval nagyobb része kerül megvalósításra, mint választások után.

  Lásd 2006 Gyurcsány esetét. Dübörög a gazdaság, adócsökkentés..bla-bla-bla. Be is cumizta az ostoba X-elő gép, 2 hónap múlva meg pislogtak az Mszp szavazók, mert jött a megszorítás, meg hazudtunk éjjel nappal.
  Most is ugyan ez lesz, tök mindegy ki nyer.

  Csak úgy mellesleg Tibor bá. Mi a propaganda az új bértáblában? Ez kötelezően érvényes minden pedagógusra nézve, és most Fodor Gábor felesége is meg fogja kapni az emelést. Ha mégsem, akkor azért, mert csak a juttatásai meghaladják a 100 ezer forintot.

  Propaganda rész mindössze annyi, hogy jövőre újabb béremelés várható.

 88. 101:
  Rossz hírem van számodra Curix. A Fidesz belső rohadása megindult. Olvasd el Csányí nyilatkozatát és a fideszesek válaszait. A pökhendi Fidesz arrogancia nem ismer határt.

 89. 101.

  Curix

  …mellé.
  De nagyon… 🙂

 90. Curix: A magyar ember már csak olyan, hogy akkor örül, amikor úgy érzi jobb a helyzete, mint korábban, nem pedig akkor, amikor a kormány mondja, hogy most kell örülni. Fene a pofájukba.
  A minimálbéresek bérei is 33%-kal emelkedtek 2010 óta a kormány kommunikációja szerint, ami igaz is a bruttójukra, csak éppen azt az emelést szinte egy az egyben be is szedte tőlük az állam, a nettójuk csupán 6,6%-kal nőtt 3 év alatt.
  http://mfor.hu/cikkek/Orbanek_nyertek_a_legtobbet_a_minimalber_emelesein.html
  És ebben még nincs benne az sem, hogy ha a minimálbéres átutalva kapja meg a fizetését, akkor annak újabb 0,3% v 0,6%-a azonnal az állam zsebébe megy, amikor kifizet belőle valamit, vagy felveszi az automatából.

  Ez a tranzakciós adó egyébként eszméletlen köcsögség, ugyanis még az adóbefizetések után is fizetni kell tranzakciós adót, azaz lényegében minden adónem megemelkedett emiatt 0,3%-kal…

 91. 102:

  Ez számomra nem rossz hír. Az Mszp-Szdsz már többé-kevésbé szétrohadt, itt lenne az idő, hogy a Fidesszel is ez történjen.

 92. 105: A maradék választék: Jobbik, LMP, Bajnai. Ezekkel sem leszünk előrébb…

 93. Ideje lenne végre megérteni,hogy a választásokkal kapcsolatos berendezkedés egyáltalán nem nép által kívánt változások előmozdítását célozzák.

  A nép egyébként valljuk be két dolgot akar,minél kevesebbet dolgozni és minél többet keresni, fogyasztani, ez az amit érzékel és ez az ami egyáltalában érdekli.

  Egy történelmileg kialakult sajátságos kompromisszumról tradícióról van szó, ami mára gyakorlatilag kiüresedett.
  Nem szól arról a legkisebb mértékben sem, ami declarálva van.
  A nép nem választhat se személyeket, akikben megbízik, se programokat amiket végrehajtanak majd azok akikben megbízik.

  Egyébként meg érdemes észrevenni, hogy a TŐKE az, ami megállíthatatlanul uralkodik és regulálja a társadalmi folyamatok zömét.

  Mindenféle pártok, koalíciók, és kormányok mozgástere minimális.

 94. 104:
  Curix-szel most már nem érdemes törődni, mert kiderült, hogy az információit a hivatalos kormány kommunikékből nyeri ki, amiket abszolút hitelesnek és valósnak fog fel. Ki a fene akar vitázni a kormány szóvivőkkel? 😀

 95. 102: Ez egy reménykeltő folyamat. Minden jelét kezdik felmutatni a hatalomba belehülyülő elitnek, amely elveszti a valóság érzékelésének képességét és ezért megbuktathatóvá válik. Egyes fideszes politikusok parlamenti bunkóságai (Illés, Semjén) jól jelzik ezt. Minél arrogánsabbak, annál inkább nő az esélye, hogy nem békés hatalomváltásban fogják a székeiket veszíteni. (hanem esetleg a fogukat is…)

 96. Orbán Viktor utánozhatatlan politikai szónokként bravúrosan mosta össze az összemoshatatlant.
  A rákosi rendszer és az ötvenes évek Szovjetuniójának kommunistáit a mai ellenzékekkel ,
  a 2006 -os gumilövedékeket az 56 után kivégzettekkel a Habsburgokat Brűszellel.
  Sikeresen osztotta föl a világot jókra és rosszakra, önmagát és pártját jelölve az ország alternatíva nélküli megmentőjének.
  Miközben a valóság az, hogy határozottan bontogatja le a magyar demokráciát és ad egyre nagyobb és nagyobb jogosítványokat övéi kezébe.
  Reménykedünk még mindig, hogy nem lesz majd egészen gyászos vége ennek a példátlan hatalom koncentrációnak.
  Ugyanis MINDIG nagyon rossz vége szokott lenni, erre tanít az újkori történelem.

 97. 115:
  Zsidó a zsidónak nem vájja ki a szemét? 🙂
  Ez a fickó a farizeusság professzora.

  Az ilyen toptanácsadók hozzászoktak ahhoz, hogy a politikusok bálványozzák őket, és hogy növekvő, idővel korlátlan beleszólást nyernek egyes országok irányításába. Pontosan olyan addikció ez, mint a politikai hatalom és az abból következő befolyás – annyi különbséggel, hogy nem kell elszenvedni vagy épp kiélvezni a nyilvánosságból adódó hátrányokat és előnyöket. Hozzászoknak a győzelmek okozta eufóriához, a hátbaveregetésekhez, s mindig újabb és újabb elismerésekre, trófeákra vágynak. Ez élteti őket.”

  „Finkelstein a legritkább esetben utasít írásban, döntően verbálisan kommunikál. Finkelsteinék tanácsadási tevékenysége immáron egészen konkrét gazdasági tárgyú ügyekre is kiterjed, a Narancs értesülései szerint „a kötvénykibocsátásnál egy olyan cég is dolgozott, amelyet az amerikai konzultánsok ajánlottak”.”

 98. Mivel köztudott, hogy a szociknak is van pár zsidó tanácsadójuk (pl. Weber), a zsidó befolyás mindkét oldalon megállja a helyét.

 99. 116: Egy buzizó és zsidózó kampányjelszavakat javasló buzi zsidó kampányszakember! 🙂 Ezek után az elméletem, hogy a Jobbik lehet a moszat játékszere, kimondottan reálisnak tűnik.

 100. 115 PZuj
  Az életrajzot elolvasva Finkelstein is egy példa arra, hogy nem minden zsidó született bele a gazdasági-kultúrális elitbe, apja taxisofőr volt NY-ban.
  Persze ettől még működhetett a családban a Tibor bá’ által gyakran emlegetett szemlélet, amely szerint a zsidó családok jellemzően nem sajnálják az energiát a gyerekek kiműveléséhez, ő is jó útravalót kapott.
  Az érvényesülési mechanizmusban pedig az lehet a működőképesség titka, hogy a támogató gépezet nem minden zsidónak nyúl a hóna alá, csak annak, aki tehetségesnek bizonyul, és ehhez a családnak nem kell feltétlenül befolyásos körökhöz tartozni.
  Ezért óvakodnék arra a konklúzióra jutni, hogy érdemtelenek jutnak a pályára, viszont ha valaki tehetséges, akkor komoly hátszele lehet a klubon kívüli tehetségekkel szemben.

 101. 119: minden normális szervezet vadászik a tehetségekre, alacsony származás nem akadály. Egyház, hadsereg, filmipar, bankok, stb. Etnikai hálózat esetén érthetően a vezető posztok törzsön belüli tehetségeknek vannak fenntartva. Érdemtelenek sokféle karriert csinálhatnak születési alapon, de az érdemesek mindig beverekszik magukat mindenféle jó helyekre. Más kérdés, hogy mi haszna a nagyobb közösségnek az olyan tehetségből, mint Finkelsteiné.

 102. 104 és 108: RE: „A minimálbéresek bérei is 33%-kal emelkedtek 2010 óta a kormány kommunikációja szerint, ami igaz is a bruttójukra, csak éppen azt az emelést szinte egy az egyben be is szedte tőlük az állam, a nettójuk csupán 6,6%-kal nőtt 3 év alatt.”

  Csak beleolvastam most és zavar ez a keserű és alapvetően hibás megközelítés.Ugynis. a 6,6 % még mindig reál emelkedés. ÉS a lényeg- hogy míg az állami szférában valóban csak egy egyik zsebéből pakolja az állam a másikba a sok pénzt, addig a magánszférában ez egy komoly befizetési kötelezettség növekedéssel járt a minimálbéren alkalmazó vállakozók számára – kis pista egyéni vállakozó (akit azért köveztek korbban hogy nem fizet rendesen tb-tmeg adót merthogy minimálbéren alkalmazza magát). Továbbá a tesco és társai számár, akik mind mind gyakorlilag adókedvezményt kaptak az adójóváírás intézménye és stb formákban. Ettől most elestek. (szerintem hurrá)

  Mellesleg az a hogy most itt ez a nav adómegkerülési rágalombotrány – az akár össze is függhet azzal, hogy igenis ezek a nagy óriáscégek tudnak kedvezményeket kierőszakolni még maguknak akkor is ha az imént említett kis pista nem.

 103. Nem olvastam végig az összes reakciót, csak a címre reagálva azt gondolom, hogy a baloldal bénázását látva a „zsidók” mégis inkább megpróbálják a Fideszen keresztül érvényesíteni érdekeiket. Úgy tűnik, egyszerűbb lesz beszivárogni a Fideszbe, mint életképes formációt kihozni az egymással torzsalkodó baloldalból.
  Lehet hogy nekik is kényelmesebb egy 2/3-os legitimáció mögül vigyorogni…

 104. 122: kétségkívül jobban járnának, mint a jobbik erősödésével…

 105. 122-123: A tegnap linkelt cikket (Finkelsteinről) elolvasva nem kétséges, hogy nem üres szlogen, hogy a Fidesz a Likud testvérpártja. Finkelstein a Likud kampányguruja és a Fideszben is óriási a hatalma. Honlapján büszkélkedik, hogy ő vezette győzelemre a jeruzsálemi polgármester, Liberman izraeli külügyminiszter és sok más mellett természetesen Orbán Viktor kampányát. Egy Likud kormányban még kormánytisztviselő is volt évekig. Zseninek tartják a választási matekhoz, erről annyit, hogy az ő ötlete volt, hogy jövőre már egyfordulós választás legyen, kiszámolta, hogy ez a Fidesznek kedvez, a kétharmad egyből megszavazta.
  A baloldali pártocskák marakodása bábszínház, a főzsidók pártja a Fidesz. Meg a Jobbik is, de az más szerepkörben (pl. mumus). A balosok is az övék, most cirkuszi előadás céljára. Melyik párt nem a zsidóké? Jó kérdés… (Ángyánt is behálózták!)

 106. Arma, szerintem te kicsit túl sötéten látod a dolgokat.
  Nyilván a zsidók mindenüvé igyekeznek beszivárogni, és több-kevesebb sikerrel sikerül is nekik, de ha igazad lenne, akkor azt jelentené, hogy már nincs mozgástér…
  Akkor viszont a te tényfeltáró munkád is hiábavaló, maximum annyit és, mint a forróvízbe dobott ráknak megmondani, hogy pontosan hány fokos a víz.

  Én azért szeretném remélni, hogy van kiút.

 107. 125: Te a reményeidről, vágyaidról írsz, én meg tényekről.

  1. sz. tény. A fidesz választási főguruja egy korábbi LIKUD-alkalmazott és máig LIKUD választási főtanácsadó. Tudnád cáfolni? Nem, nyilvános tény.

  2. Nem ilyen szintű tény, hanem logikus következtetés, hogy a Jobbikot a zsidó sajtó juttatta be az európai és magyar parlamentbe. A sajtó negatív reklámmal népszerűsítette Morvai Krisztinát a radikális közönség körében, a nap huszonnégy órájában fasisztázva. E körök tisztában vannak az ismertség és publicitás működésével, tudták, mit csinálnak, amikor hónapokig szidták a gyanúsan köreikből származó provokátornőt. (férje Lauder hazai médiacégének igazgatója volt) Tehát a Jobbik is a zs hatalom eszköze, csak másképp.

 108. 125: a tényfeltárás hiábavalósága: nem hiábavaló, akit érdekel, az jobb, ha tudja, mintha nem tudja. De azt nem álljtom, hogy e tudás birtokában bármit tudnánk befolyásolni a nagypolitikán. Ilyen ambícióm nincs, tehát ez nem aggaszt. Ambícióm arra van, hogy átlássak a szitán (legalább egy kicsit).

 109. Ja, még valami… A munkaadót a foglalkoztatás teljes költsége érdekli. Ebben a cikkben van egy jó grafikon erről is:
  http://www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/hova_emelkedett_a_netto__minimalber.192495.html

  Míg 2010-ben egy minimálbéres dolgozó 94 ezer forintjába került (ebből 60 a melósé, 34 az államé), jövőre 130 ezer forintot kell majd kifizetnie (ebből 66 a melósé, 64 az államé). Ha a melós nem termel ki 130 eFt-t akkor jobban megéri kirúgni, mint foglalkoztatni, hiszen csak veszteséget termelne.
  Ez nem igazán javítja a az alacsony képzettségű rétegek foglalkoztatási esélyeit, rendes meló helyett mehetnek közmunkára, ami valami fura okból legális, annak ellenére, hogy minimálbér alatti fizetést ad…
  Mert az állam megteheti, hogy a mindenkire kötelező szabályok rá nem érvényesek.

  Szóval ahogy a grafikonokat nézegetem, az Orbán kormány nem a minimálbért emelte igazából, hanem a minimáladót.

 110. 120 Arma Gedeon

  Hogy mi haszna egy Finkelstein féle tehetségnek?
  Ha morális szemüvegen át nézzük, akkor nyilván nagy gazember, másrészről viszont minden párt megnyalná a tíz ujját, ha ilyen tehetséggel „megáldott” kampányfőnöke lenne.
  Meg abban sem vagyok biztos, hogy egy ilyen figura mindent valamilyen sajátos ideológiából tesz. Én el tudom képzelni, hogy van az a pénz, amiért az ördög kampányát is bevállalná… 🙂

 111. Arma,
  De akkor minek a színjáték?
  Ha úgyis már a titkos gondolatainkat is ők kontrollálják, akkor minek ez Fidesz, MSZP, SZDSZ, porhintés ? Nem felelsleges energiapazarlás?

  Igaz, nincs olyan hátterem ebben a dologban mint neked, de van olyan érzésem, hogy a háttérhatalom rendszere nem olyan tökéletes ahogy láttatni szeretnék, meg ahogy te is (akarva-akaratlanul) segítesz nekik láttatni.

  Végülis csak az hazudozik, ködösít, csúsztat, aki fél az igazságtól. És ha az igazságot ilyen energiákkal rejtegetik, akkor nyilván vannak még gyengeségeik. Mondtad, hogy nem ambíciód, de szerintem ezt a gyengeséget kellene megtalálni…
  Lehet hogy nem is állsz tőle távol.

 112. 131:
  Ez nem színjáték. Kevés a fóka és sok az eszkimó. Ezért az eszkimók hadakoznak értük. Aztán fóka csámcsogás közben megjelennek a zsidók és rábeszélik őket, hogy kóser fókát egyenek, és nem érdekli őket, ki fogta meg a fókát, de a kóserséghez ragaszkodnak. Gedeon látja a kóser fókát zabáló Orbánt és azt hiszi, hogy elkötelezettségből teszi, pedig csak a hatalmát erősíti és szarik rá, hogy milyen a fóka.

 113. 125!
  „Én azért szeretném remélni, hogy van kiút.”

  Ezt a reményt adják el neked a politikusok.. 😀

 114. 133:
  Az én ráérzésem szerint nincs kiút. Totális összeomlást követően lehetséges egy hatalmas katarzis, azoknak, akik túlélik. 🙁

 115. 131: „minek ez Fidesz, MSZP, SZDSZ, porhintés ? Nem felesleges energiapazarlás?”

  Oszd meg és uralkodj. Ismerős, nem?

 116. 135.
  De minek megosztani, amikor már a kommunizmus alatt is egy tömbben prímán kezelhető volt a nép… ez a demokráciásdi inkább csak megzavarja őket, és néhányan még komolyan veszik, ezt a szabadságosdit meg demokráciát.

  Ha van egy csomó rabszolgám 100% kontrol alatt, akkor mi haszna bedumálni nekik hogy szabadok ?

  Egyelőre kitartok amellett, hogy a sok hazudozás valós gyengeségeket takar. Igaz egyelőre nem tudom bizonyítani, ez is csak egy érzés…

 117. 136:
  Az a sok hazugság csak nálad akad fenn. A tömegek nyelik, mint kacsa a nokedlit. Az amerikai nép lenyelte a Warren bizottság jelentését a Kennedy gyilkosságról, most lenyelte a WTC tornyok lerombolását, pedig mind a két esetben az igazság fellelhető volt annak, aki kereste.

 118. Lehettem Volna

  A valós gyengeség, amit takargatnak, az igazán nem az ő gyengeségük, hanem a tömeg ereje lenne, ha végre eszéhez térne. Végül is az ember gyengesége, hogy jobban szereti a most jót, mint kicsit visszafogni ma, hogy holnap is biztos legyen a holnap. Ők a most jót hirdetik, s tudják, ha az ember képes lesz egy kicsit változni, változik minden.
  A szabadság nagyon jó, csak nagyon nehéz.

 119. 135. Igen ez a lényeg. Ha az embernek van egy margaringyára és el akar adni jó sok margarint, célszerűbb 10 féle csomagolásban árulni. Így sokkal hamarabb meg lehet tőle szabadulni, mintha csak egyféle lenne. Ugyanazt a szart fogyasztja mindenki, de a szép csomagolás elhiteti, hogy ez valami más.

 120. 132: A kettő nem mond ellent egymásnak. Attól, hogy színjáték a pártpolitika az egészet a háttérből manipuláló (menedzselő) erők számára, attól még a versenyzők halél komolyan ölik egymást. Épp a folyamatmenedzselés miatt az sose biztos előre, hogy pl. pont ki lesz a vezér egy adott pártban, bár persze vannak favoritjaik, akiket futattnak, felépítenek. OV tipikusan ilyen, másképp hogy került volna az iskolapadból a parlamentbe?
  A bábjaik egy része nem tud erről, egy része tud. Tanulságos olvasni az OV-ről és akkori menyasszonyáról készült egykori besúgói jelentéseket, vidéki (okos) besúgók szintjén ismert volt, hogy „ezek a fiatalok az ország leendő vezetői”, egy évvel a Fidesz megalakulása előtt! Horváth belügyminiszter tartott védőernyőt feléjük, a rendszere ellenzékijei felé és ezt vidéki besúgók megírták iktatott jelentésekben…
  Nem bábszínház a politika?

 121. Ha már Orbán, egy újabb gyöngyszem:
  http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/a_nav_segithet_a_kormanynak_megszerezni_a_kinezett_ceget.571290.html#

  „Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai helyettes államtitkár azt mondta a portálnak, hogy egészen biztosan átveszik a céget még idén, ha nem adják el annyiért amennyire a kormány felbecsültette, akkor „majd kitaláljuk, hogyan”, de állami hatáskörbe kerül az a munka, amit most csak ők tudnak végezni. – Jó tudni, hogy teljesen új kódot írni év végéig szinte lehetetlen lenne.

  Viszont szerinte mostani fegyveres adóhatósági razzia és az NFÜ nemrég viasszautasított vételi ajánlata közt nincs semmi összefüggés. „Nem hiszünk az ilyen módszerekben” – mondta a 444.hu-nak az államtitkár.”

  Aha…

 122. „Magasra tette a lécet 2013-ban Simicska Lajos cége, a Közgép, hiszen várhatóan fennállása eddigi legjobb évét zárta: a cég és leányvállalatai összesen 395 milliárd közbeszerzést nyertek el.A Közgép tavaly önállóan 29,8 milliárdnyi tenderpénznek örülhetett, konzorciumok tagjaként pedig 336 milliárdnak. A boldog tulajdonosok novemberben már ki is vettek 1,8 milliárdnyi osztalékelőleget.

  Nem fogják elhinni, de ez a fantasztikus szerencsesorozat 2014-ben sem szakadt meg!

  3,88 milliárddal indul az év a Közgépnek”

  http://index.hu/gazdasag/2014/01/13/sajat_rekordjat_dontheti_meg_a_kozgep/

  Ők is biztosra mennek.

 123. „Több mint 1300 hektár állami földet nyert a hódmezővásárhelyi Gorzsai Mezőgazdasági Zrt., melynek a legnagyobb tulajdonosa Lázár János anyai nagybátyja, írta a hvg.hu.”

  „A zrt. saját jogon 10 pályázattal 295 hektár földbérlethez jutott. De sikeresen pályázott a zrt. érdekeltségébe tartozó Gorzsai Takarmánytermelő Kft., amely 804 hektár földbérletét kapta meg 10 pályázaton, valamint a Gorzsai Paprikatermelő és Értékesítő Szövetkezet, amely 262 hektárral gyarapította a csoport által művelt birtokot, 7 nyertes pályázaton.

  Az érdekeltségek mind önálló jogi személyként pályáztak, így külön-külön egyikük „nyereménye” sem haladja meg a törvényben meghatározott 1200 hektáros plafont.”

  http://index.hu/gazdasag/2014/01/09/lazar_nagybatyja_tarolt_a_foldpalyazaton/

  Ők is.

 124. Szóltam!

  Szóltam, hogy jönnek a fasiszta celebek,
  > szóltam, hogy nem lesz jó, ha a szart lenyeled,
  > szóltam, hogy ki fogják lopni a szemedet
  > azt mondtad, nyugalom, ezek nem ilyenek.
  >
  > Szóltam, hogy nem lesz se földed se hiteled,
  > szóltam, hogy bilincsbe verik a gyereked,
  > Szóltam, hogy leköpnek költői esteden,
  > azt mondtad, nem kéne ördögöt festenem.
  >
  > Szóltam, hogy be fogják mocskolni apádat,
  > szóltam, hogy elő lesz írva az alázat,
  > szóltam, hogy nevükre íratják hazádat,
  > azt mondtad, nem eshet meg ez a gyalázat.
  >
  > Szóltam, hogy több lesz az erőszak szervezet,
  > szóltam, hogy lapít majd minden szakszervezet,
  > szóltam, hogy lesz majd itt bankszámla zárolás,
  > azt mondtad, unalmas már ez a károgás.
  >
  > Szóltam, hogy te leszel hibás az árvízért,
  > szóltam, hogy nem kapsz majd gyufát se száztízért,
  > szóltam, hogy rajtad verik le a havazást,
  > azt mondtad, hagyjam már abba a savazást.
  >
  > Szóltam hogy viszi az egyház a sulikat,
  > szóltam hogy mérnökök helyett majd kulikat
  > képeznek ezerrel, s bezárják a gyárat,
  > azt mondtad, ilyen a kereslet-kínálat.
  >
  > Szóltam, hogy felbontják mindegyik leveled,
  > szóltam, hogy feltörlik a padlót teveled,
  > szóltam, hogy nem lesz a várad a te házad,
  > azt mondtad, béke van, nyugi, ne parázzak.
  >
  > Azt mondtad, nem érint téged, ha úgy lesz se,
  > azt mondtad, „védje meg magát a férgese”,
  > azt mondtad, ráérek, elhiszem ha látom,
  > így jártál, megszoptad, édes egy barátom „

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük