(VM-184) Védekezés

Tibor bá’ vissza a múltba online

 

~ab004Na persze, pontosan arról a védekezésről van szó, ami sose volt könnyű. Gyerekkoromban egy kondom márka, az Ollagumi volt a „divat”, ami úgy átment a köztudatba, mint a frigidaire, ami eredetileg szintén egy márka volt, de ma már hűtőgépet jelent. Tízéves koromban úgy ismerkedtem meg vele, hogy egy „bácsi” megfogott, megkérdezte akarok-e 20 fillért keresni – persze akartam – és ezért be kellett mennem a drogériába (az illatszerboltok elődje) hogy hozzak neki egy csomag ollagumit. Aztán találkoztam vele élőben is, használat után, a kocsiút közepén, vasárnap reggel misére menet. A cselédlány-látogató nyilván nem dobta bele a szemetesvödörbe, nehogy a nassasszony véletlenül észrevegye, a vécét meg nem húzhatta le, mert azt meg meghallják. Ilyen húsz filléreket viszonylag gyakran kerestem, mert akkoriban még ilyen szégyenlősek voltak a férfiak. De azért a sikamlós viccek már akkor is közszájon forogtak: Két süketnéma bemegy egy drogériába ollagumi vásárlás céljából. Beszélni ugye nem tudnak, ezért az egyik előveszi az 5 centis farkát, ráteszi a pultra és mellé helyez egy pengőt. A másik ugyanígy jár el, de az ő farka 8 centis és egy pengő húszat tesz mellé. A kiszolgáló egy darabig nem érti, nézi-nézi, majd előveszi a saját 10 centis farkát, a pénzt besöpri – köszönöm uraim, én nyertem.

Az első állandó partnernőmmel mind a ketten 17 évesek voltunk, és mi más, mint a coitus interruptus űztük, jobban mondva én gyakoroltam, ami furcsa módon akkor egyáltalán nem zavart. Csakhogy ez az interruptus minden egyes alkalommal néhány ezrede másodperccel később következett be. Eredmény? Egy év után terhesség a Ratkó-korszak kellős közepén. A kedves mama rohangált fűhöz-fához, a végén valami javasasszonynál kötött ki, aminek következménye egy életre szóló meddőség, és persze örök-harag. Ez viszont nem volt méltányos, mert a kedves mama pontosan tudta, hogy éjjel-nappal dugunk, és egy büdös szót se szólt, legalább is nem tudtam róla. Esetleg felhívhatta volna a lánya figyelmét arra, amit az én nevelőanyám is alkalmazott. Ő ugyanis közösülés után az előkészített labdacs segítségével enyhén ecetes vízzel irrigálta a hüvelyét. Ez az a közeg, amit a spermiumok kifejezetten utálnak. Ami azt illeti az irrigálás hiába történt, mert egy szokatlanul szívós spermium nem tudott róla, hogy neki meg kéne dögleni, és persze célba ért. Nevelőanyám is teherbe esett két évvel később, amikor még tartott a Ratkó-korszak.

Aztán néhány évvel később, úgy 1955 táján a pesszárium jött divatba a hozzá tartozó zselével, ami a férfiak részére roppant kényelmes volt. Sajnos akadt a módszernek egy nagy hiányossága, a felrakásnál könnyű volt tévedni, ráadásul a belső szervek változása miatt idővel a pesszárium méretét is változtatni kellett, amit nem mindig végeztek el időben. Pontosan ez jött be az első feleségemnél nem egész egy év után. Ez alkalommal csak egy rakás pénzbe került a dolog, de utána – valamivel több odafigyeléssel – a pesszárium hosszú éveken át megtette a magáét.

Aztán megérkezett Magyarországra a C-film, ami rengeteg terhességet eredményezett, nálam is. De végül megérkeztünk a pirulához. Hurrá! Ugyanis a fogamzásgátló pirulák hozták magukkal a szexuális szabadság beköszöntését. De nem csak ezt, hamarosan kiderült, hogy átlagosan 5 kilót híztak tőle a nők. Természetesen akkoriban a nők zöme nem volt tehén, mint manapság, az 5 kiló elég komoly tiltó tényező volt. Aztán az is kiderült, hogy fokozza az infarktus hajlamot. Háááát. Ezek mára már rég ki lettek küszöbölve, és persze a szexuális szabadság is, mert előbb hüvely gombák, majd a HIV, később minden más a kezdeti örömöt kissé visszanyírta.

Mára a fogamzásgátlók letisztultak, majdnem mellékhatás nélkül működnek. Mondom majdnem. Újabban kiderült, hogy a hatóanyagok megváltoztatják a nők – nevezzük így – ítélőképességét.  Nem egészen azokat a férfiakat preferálják, mint amiket preferálnának fogamzásgátló szedése nélkül. Tudatmódosítás? Erősen elgondolkoztató!

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________

14 gondolat erről: „(VM-184) Védekezés

 1. Tudom hogy most a védekezésről kéne eszembe jutni valaminek, de egyre csak az jár a fejemben (ha tapintatlannak érzed a kérdést, hagyd figyelmen kívül kérlek) – hogy amikor megfogant az a gyerek, az első, a gimis osztálytársnőddel, 18 évesen- valóban fiatalon– nem volt egyáltalán opció hogy megtartjátok, felnevelitek, elveszed a lányt stb?(azért is érint a dolog érzékenyen, mert én is 18 évesen lettem állapotos az első fiammal (hasonló védekezési módszerrel)..de senki nem tudott volna rávenni egy abortuszra,az egész világgal szembeszálltam volna mint ahogy majdnemhogy azt is kellett tennem szó szerint. Hálás vagyok a sorsnak hogy soha nem volt ilyesmiben részem. Tudom hogy a „mi lett volna ha” típusu agyalások sehova sem vezetnek.. De azt is, hogy sok asszonyt akkor is élete végéig kísért egy egy elvetetett gyerek emléke és lelkifurdalás-az üresség érzés, ha nem lesz meddő, mint ahogyan a te történetedben szereplő lány, hanem többgyerkes anyák lettek. Most olvastam egy könyvet erről, és eléggé megráztak az abban leírtak. /Singer Magdolna- Asszonyok álmában síró babák/. Ugyanakkor bizonyára vannak akik úgy távolíttatnak el egy 10 – 12 hetes gyereket mint egy tyúksegget az ujjukról..(az egyik könyvedben is olvastam egy ilyen nőről, a született nőkben, azt hiszem a volt férje előtt a válás után még a nevét sem lehetett kiejteni vagy leírni, annyira meggyűlölte.

 2. 1:
  A kérdés tényleg tapintatlan, ezért magánban kapod a választ.

 3. „…Újabban kiderült, hogy a hatóanyagok megváltoztatják a nők – nevezzük így – ítélőképességét. Nem egészen azokat a férfiakat preferálják, mint amiket preferálnának fogamzásgátló szedése nélkül…”
  Valóban érdekes felvetés.Kifejtené bővebben Tibor-bá?

 4. Ez tenyleg erdekes, engem is erdekelne ez az itelokepesseg megvaltoztatasi folyamat… Hogyan jottek erre ra? Mikor es kik? Kerunk egy bovebb posztot Tibor ba’ 😀

 5. 4:
  Szerintem az állhat elő ilyen kéréssel, aki észreveszi, hogy van egy oldal Donate/támogatás felirattal. 😉

 6. Hmmmm….

  akkor ezek szerint az előfizetés nem ugyanaz mint a támogatás? Lehet félreértettem a dolgot… Jah és ezúton köszönöm a könyveket, apósom rendesen meglepődött amikor a címére megérkeztek, közvetlenül nyaralás másnapján 😀 Majdnem nem vette át, hiszen ő nem rendelt semmit 😀

 7. 6:
  Az előfizetésért kapsz valami konkrétumot.

  A támogatással hozzájárulsz 1) a honlap fenntartásához, 2) a felajánlott hirdetési lehetőségek visszautasításához (hogy ne idegesítsenek), és 3) a megélhetésemhez, mert fizetős fordításokat nem tudok vállalni, lévén, hogy minden szabad időmet leköti a honlap menedzselése, amibe jelentős mennyiségű fordítás is beletartozik. Mivel évek óta a tartalékaim felélése folyik (szerencsére nem túl nagy tempóban) most tárgyalásokat kezdtem folyamatos fordítás rendelések ügyében. Ha ez – a külső körülmények nyomása alatt – létrejön, akkor a napi friss posztolásnak, és a majd mindenkinek történő válaszolásoknak valószínűleg vége szakad.

  Bizony hmmmmm. 😀

 8. Tibor bá’! Barátném is sokáig ellenállt a reklámfelkéréseknek, és volt Donate-gombja, de egy éve alatt 5000 Ft érkezett rá,az is egy azaz egyetlen emberkétől.Eleve besült próbálkozás. Aztán beadta a derekát, és már vannak reklámjai vagy 5 éve. Már az első éven is kb. 150 000/hó jött be reklámokból,(pedig a gasztroblog csak heti egyszer -kétszer frissül, és előzetes moderáció is van. Hogy mostanra mennyi, azt nem tudom, de pénzből élünk, ha nem felugró ablakosak a reklámok, szerintem nem kell hogy bárkit is idegesítsen.Említett barátnőmnél is volt egy képmutató fanyalgókórus az első két hónapban a reklámok miatt,”eladtad magad- pénzre hajtasz, csalódtunk stb .” aztán elcsendesültek, és megszokták.Senki nem várhatja el, hogy ingyen tedd bele az idődnek azt a részét, amit már kötelességből, és nem élvezetből raksz bele-azaz elveszi a pénzkeresettől az időt.

  A másik előnye a reklámoknak hogy sokféle téma van a blogon.Egy egy reklámozó ha olyan téma IS van ami passzol a termékéhez,- működhet,a tyúktartástól a biotermelő eszközökig, vagy akármi bármi ami itt felmerül.És nem fog besértődni, ha neki nem tetsző poszt van.Egyszerűen a klikkelés számít, annyit meg meg tudunk tenni, hogy ahányszor fellépünk az oldalra, rá-rá kattintunk a reklámokra- ha már ilyen sóherek vagyunk..
  Ezzel szemben egy rendszeresen adományozó olvasó tutira beszólogatna, hogy a pénzemért nem akarok már megint szexes, orbános, zsidós, klímás(ki ki mit nem szeret)posztokat.Jobb a szabadság, ne kelljen az olvasók igényeinek megfelelni..
  szerintem.

 9. Van igaza Dorkanak nem keves… És megértem természetesen a te álláspontodat is Tibor bá’ szóval a döntés a te kezedben van. Sztem se venne senki rossz neven, ha mondjuk minden cikked után teszel egy gombot amire kattintva az ember kap egy reklamot, vagy akar csak kisebb reklamok lennenek egyben bannerkent a kommentek es a cikk kozott stb.

 10. Dorka és Kisvacak!

  A reklám egy nagyon aljas manipuláció, amit én az igazság bajnoka 😀 szívből utálok, és ráadásul lelkiismereti kérdést is csinálok belőle. Nem járulok hozzá, hogy valaki miattam kisebb vagyont adjon ki totálisan felesleges dologra.

 11. 10. Maximálisan egyetértek!
  A reklám gondolatától is frászt kapok. 😀

  Mivel inkább fizetek, mint azt a sok utálatot keljen kerülgetnem, az utalás külföldről kb. 3500 Ft/eset. (Ezt inkább meghagynám neked! 🙂 )
  De azért lenne egy javaslatom.
  Nyitnod kellene egy PayPal számlát, (már működik Mo-on is) Elhelyezel egy bannert, amihez hozzá kapcsolsz egy bizonyos összeget, (amennyit jónak, látsz mondjuk havonta) ezután, aki fizetni akar, annak egy-két kattintás és nálad a pénz pillanatok alatt.

  Bocsi, nem akarok programot csinálni neked, de ezt csak egyszer kell megcsinálni, utána már megy automatikusan. 🙂

 12. 11:

  Köszi! Már többször gondoltam erre, de valahogy nehezen indulok rá. —- OK, I am on the way now.

 13. 11:

  ez nem is rossz ötlet nem tudtam hogy a Paypalnél vannak ilyen opciók 🙂

 14. Tényleg erősen elgondolkoztató, amiről Tibor bá’ ír az utolsó bekezdésben. Csak egy kicsit olvassatok utána a ma legkorszerűbbnek tartott, közel 100%-os hatékonyságú, szinte „csak kedvező mellékhatású” hormontartalmú spirálnak.

  Egész fórumok vannak arról, hogy mennyire megváltoztatja a használók személyiségét az a 2% levonorgestrel hormon, ami nem helyileg hat, hanem a véráramba kerül belőle. A nők azt írják magukról, hogy fúriává változnak tőle, leordítják a férjük és gyermekeik haját, minden ok nélkül dühkitöréseik vannak és úgy általában nem kívánják a szexet, és ez csak a „tudatmódosító” mellékhatása.

  Nem is rossz, ha a legkorszerűbb és egyben egyik legdrágább „gyógyszer” ilyen, milyenek lehetnek az olcsóbbak?

  A nőgyógyászok viszont mindenkinek ezt ajánlják a szép summa jutalék miatt, a nők meg mindent szeretnek, amit csak az orvos ajánl nekik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük