(VM-109) Vissza a múltból

Tibor bá’ vissza a múltból

fényképpel frissítve

 

Szóval ma van a születésnapom. Ezt nem azért írom, hogy gratuláljatok, meg ilyesmi, hanem mert fel akarok vágni vele. Éppen ezért alig vártam, hogy belépjek a nyolcvanadik évembe, fölrakjam az új fényképemet, amit egy teljes éven át láthattok, verhessem a mellem, hogy…… most nem jut eszembe semmi ütős, de nem csoda, hiszen öregszem. 😀

Igen, ezt így mondják, és magam is rájövök, ha egy kicsit is odafigyelek. Különben az öregedésnek vannak abszolút jelei. Például az embernek állandóan 60-70 évvel korábbi események jutnak az eszébe, de ami a múlt héten történt, azt gyorsan elfelejti.  Emlékszem gyerekkoromban jött egy vendégházaspár, akikkel apámék jókat beszélgettek. Anyám főzött egy teát és tálcán behozta a csészéket, kanalakat, üvegkancsóban a friss teát, kockacukrot a tartóban, ahogy kell. Ekkor a vendéghölgy megkérdezte, Bözsikém van szaharinotok? A férje pedig közbeszólt, hagyd Bözsikém, van nálam, és ezzel elővet egy apró szelencét, amiből bolhanagyságú pirulák gurultak ki. Ezeket aztán beraktak a teába cukor helyett. Amikor elmentek anyám azt mondta, hogy cukorbetegek. Szegények nem ehetnek semmilyen cukorkát, ami akkor szerintem istencsapása volt. Milyen jó, hogy nekem ilyen sose lesz. Frász karikát, lesz az, csak ki kell várni. Most már van, és én is rakom a bolhapöcse pirulákat a teámba. Öregszem, de nem vagyok elkeseredve, mert eszembe jut az öregedés alternatívája. Az alternatíva kell a halálnak, na ez az, pont ő az alternatíva.

Kedves halál légyszi, nekem még annyi mindent kell csinálnom, például….. például….. na jó most nem jut az eszembe, de tényleg. Aztán felébredek arra, hogy élek, de mennyire. Ha nem jutna eszembe, akkor a térdem eszembe juttatja, mert azzal kezdi a reggelt, hogy fáj. Hogy melyik térdem fáj? Ostoba kérdés, mind a kettő, legfeljebb hol az egyik, hol a másik fáj jobban. Váltogatják, nehogy megunjam. Persze nem mutatom, engem ne sajnáljon senki, amikor olyan fickós vagyok még mindig. Na igen. Síkosak az utak, busszal megyek át Ürömbe a helyi CBA-ba, elfogyott a kutyakaja, ezek az apró dögök mindent felzabálnak. Nem a végállomáson szállok fel, minden ülés foglalt. Semmi baj, összesen három megállót megyek. Odalapulok az egyik üléshez, amiben egy egészen fiatal leány ül, olvassa jegyzeteit, én meg iparkodom felülről belesni a V-nyakú pulóver alá, hogy formás melleiből elkapjak néhány domborulatot. Hiábavaló a próbálkozás – tudom – de sose adom fel. Ekkor a leányzó feltekint a jegyzeteiből, én egy kicsit késve kapom el a tekintetemet, amit ő leplezetten észlel. Egy másodperc néma csend, majd felpattan és átadja a helyét nekem. Micsoda finom egy teremtés, ennél szebben nem közölhette volna velem, hogy „mit akarsz te vén fasz?” Nem fogadtam el, arra hivatkozva, hogy rögvest leszállok, és a megállóban elfeledkezve a térdeim arthritiszéről, szinte leszögdécseltem a buszról. Legfeljebb este majd Éva borogatja őket, ha esetleg eszükbe jut feldagadni.

Kamasz koromban a szomszéd házban egy idős matróna lakott három kutyával, akiket halálra gondozott. Állandóan azon röhögtem, hogy kitotyogott a háza elé a kertbe néhány csontdarabbal és nyávogó hangon hívogatta a kutyáit. Anyám szerint azért tartott kutyákat, mert egyedül érezte magát, nem volt senkije. De ez nem volt igaz, mert egyszer összefutottam vele a fogason, és együtt jöttünk fel végállomástól végállomásig. Az út pont 20 perc, ami alatt a hölgy szája be nem állt. Kiderült, hogy nem azért tart kutyákat, mert egyedül van, nem is vágyott társra. Hanem igénye volt arra, hogy valakinek viselje a gondját, mert így hasznosnak érezte magát. Kuncogtam magamban, micsoda felesleges időpocsékolás. – – – A napokban előállt Éva, hogy ha elviszik a kiskutyákat, üres lesz a ház, mert nem lesz akik után óránkét felpucolhatja a kutyaszart és cserélheti az almot. Ja, én meg naponta foltozgatom a kutyajászolt, mert mindenhonnan kimásznak. Ezekből az apró dögökből gátfutók lesznek. Na jó, de  mit fogunk utánuk csinálni?

Ifjú koromban hatalmas szilveszteri bulikat szerveztem. Jó volt a társaság, de még ennél is jobb volt a felkészülés. Nem ittunk megállás nélkül, hanem szellemes játékokat játszottunk, személyre szabott versekkel, prózával készültünk fel, majd mindenkinek volt egy-egy meglepetése. Éjfélkor meg rohantunk a telefonhoz és mindenki hívta a szüleit – akkoriban ez volt a szokás. Anyám minden alkalommal előre figyelmeztetett nehogy hívjam őket éjfél után, mert 10 körül lefekszenek, ahogy szoktak, és ha felébresztem őket, nem tudnak megint elaludni. Micsoda hülyeség – gondoltam – én állva el tudtam aludni, sőt a honvédségnél menetelés közben is. Járt a lábam és közben aludtam, na jó, csak félálomban, de akkor is. – – – Ez csak ezért jutott eszembe, mert szilveszter előtt Éva megkérdezte  tőlem, hogy fennmaradunk? – Minek? – Kérdeztem vissza. A TV műsor szar, inkább aludjunk. És húzd ki a telefont, mert a végén még valaki telefonálni akar.  

1962/63 telén érkeztünk haza, és majd egy évig a szüleimnél laktunk, amíg sikerült összehozni magunknak egy lakást. Nem  volt könnyű, mert az ingatlan vásárláshoz 5 év budapesti helyben lakás kellett, hogy Budapesten születtem és nőttem fel, az nem számított. Anyáméknak volt egy özönvíz előtti fekete-fehér tévéjük, ami előtt napokon át ültek, és nézték a korcsolyabajnokságot. Mondtam nekik, hogy a téli sportokat nem nézni kell, hanem gyakorolni, és ezzel felkötöttem a síléceket, majd kicsúsztam a Normafához, ugyanis a Széchenyi-hegyen laktunk, és akkor még nem volt autóforgalom. Az idén én is a korcsolyabajnokságot néztem, igaz színesben, de csak azért, mert nincs sílécem. 😀

#                      #                     #                    #                    #

Ez itt balra én vagyok 23 évesen.

Mlbourne-i egyetemen még 1958-ban összefutottam egy magyar (származású) professzorral. Nem jártam az előadásaira, mindössze annyi közünk volt egymáshoz, hogy mind a ketten Magyarországon születtünk. Néhány perces beszélgetésünk alatt kiderült, hogy amatőr grafológus, ez a hobbija. Kért hogy írjak néhány sor, majd kianalizálja. Első nekifutásra furcsának találtam a dolgot, ingyen és egy professzor? Aztán kiderült, hogy az angol betűvetés erősen eltérő a magyartól, következésképpen csak magyarok írásait tudja elemezni. Szóval, valójában én tettem a szívességet, hogy írtam neki pár sort. Egy héttel később megkaptam az analízist, ami           [itt fenn látható az akkori kézírásom]       akkora seggnyalásnak bizonyult, hogy arra gyanakodtam a pasi buzi. De nem volt az, mert soha többé nem jöttünk össze. Kianalizált, kiélte a hobbiját, tovább nem volt rám szüksége. Most átmásolok néhány mondatot ebből az egy oldalas analízisből: „Az átlagtól erősen eltérő egyéniség. Kivágyik a hétköznapi keretek közül. Minden kívülről jövő benyomásra azonnal reagál. Nem tud semmi mellett közömbösen elmenni s így mindig tárva van a külvilág benyomásaira. Minden mögött a mozgatót, a rugót, az ismeretlent keresi. Nem elégszik meg a dolgok felszínes megismerésével, a lényegre törekszik. Megszerzett ismereteit rendszerezi – mintegy beskatulyázza. Precizitás, pontosság a lényege. Szótartó, megbízható, pontos, lelkiismeretes ember, és ezt természetszerűen másoktól is elvárja. Elég erős akarata van problémáinak megoldására. Kutató típus, s itt is azonban inkább a magasabb rendű feladatokat, nem a részletkérdések kutatása felel meg leginkább egyéniségének. Meggondolt – gyakran a makacsságig akaratos. Sohasem a szíve, hanem mindig a feje után megy, ítélkezéseiben meggondolt, sohasem elhamarkodott, mindig higgadt, és előrelátó. Számol a következményekkel. Erős az önfegyelme, s érzelmeit sokszor tudatosan fojtja el. A jó megfigyelőképesség, realizmus, pozitívizmus a jellemzői. Minden kérdésben önmagát állítja középpontba – Így értékel. Némileg kielégítetlen, társtalan.”

Állítólag ilyen voltam 25 éves koromban. Nem tisztem eldönteni, hogy megfelelt-e a valóságnak, és ha igen, változtam-e a kissé több mint 50 év alatt.

___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________

 

78 gondolat erről: „(VM-109) Vissza a múltból

 1. Erőt kívánok, egészséget, a farkának keménységet! 😀

 2. Még legalább 80 évet kívánok Tibor bá !

 3. Fiúk! Ezt hagyjátok abba. A fenének kell 5 percenként emlékeztetni rá! 😀

 4. Tibor Bá!

  Sok erőt, boldogságot, katonaszerencsét kívánok még az elkövetkezendő 30-40 évre 😀

 5. sorry nem láttam a kérésed mielőtt elküldtem 😀

 6. 7:
  Semmi baj! Néhányat még elbírok. 😀

 7. Tibor bá, nehéz így felfogni ezt a 80 évet, de segített az a matuzsálemi kocsis kép, hogy Te még olyanokba furikázhattál, az nem semmi, nem most volt. Ha kint maradtál volna Ausztráliába, biztos sokkal gazdagabb ember lettél volna mint itthon, de lehet, hogy nem érted volna meg a mai születésnapodat, bár ki tudja. Szerintem teljesen jól döntöttél, hogy hazajöttél. Mindenkinek érdemes kivándorolni egy időre, nagyon hasznos, de aki kint marad, el veszti pont azt a hasznot amit megszerezhet.
  Erőt, egészséget és minden jót kívánok.

 8. 9:
  Pontosan. Csak kevesen értik meg IDŐBEN, hogy minden élőlény ott érzi magát jól, ahová beszükletett. 18-20 éves kor után nem szabad áttelepülni máshová, még nagyon nyomós anyagi érdekből sem. Sokkal jobb helyek vannak a világban, mint Magyarország, de nem azoknak, akik itt születtek. Sok százezer magyar van szanaszét a nagyvilágban, de ne irigyeljétek őket, mert xszarul érzik magukat, csak ezt soha a büdös életben nem fogják bevallani nektek. ragaszkodnak ahhoz a fikcióhoz, hogy ők jól döntöttek.
  10:
  Az unokámé volt, itthagyta nekem emlékbe. 🙁
  11:
  ööö…köszönöm. Különben pont olyan minden, mint tegnap volt.

 9. Kedves Tibor bá,kivánok neked nagyon sok boldog születésnapot erőben és egészségben.

 10. 13:
  Köszönöm, te kis huncut, tehát lányoknak szabad? Alaposan kihasználtál egy joghézagot. 😀

 11. Engem úgy jellemeztek, hogy szelektíven fogadok szót. Ezért Boldog Születésnapot Kívánok!

 12. Kedves Tibor bá’ én csak annyit szerettnék irni, nem a életkor számit, hanem, hogy hány évesnek érzi magát az ember!! Egészség legyen az a legfontosabb! 🙂 És ezért kivánok neked sok erőt, és boldogságot!

 13. Boldog Születésnapot Tibor bá!

  Ezzel a bloggal sok embernek segítettél, segítesz kinyitni a szemét, még sok erőt a folytatáshoz!
  majd a tábortűz mellett, rongyokban mesélünk a gyerekeknek, hogy volt egy öreg, aki időben szólt, csak kevesen hallgattak rá.

 14. Kedves Vezető-nk!
  Az Ember 150 évre van hitelesítve, tehát van + 70 éved.
  Ezután digitalizáld magad.
  Légy Szellem a Gép-ünkben. 🙂

 15. Én csak annyit kívánok, hogy még láthasd azt amire kíváncsi vagy! Vagyis hogy nem is tudom mivel járunk jobban 😀

  18:
  Legenda születik?

 16. Jó, legyen neked a te hited szerint !

  NEM kívánok boldog születésnapot, ellenben a blog látogatóinak kívánok még nagyon sok hosszú évet, hogy egymás agyát tréningezzük az Alzheimer kór ellen, és Tiborbá jókat röhöghessen rajtunk !

  Tiborbának meg a boldog születésnap helyett kívánok sok érdekes támát amit sajátos humorával megízesítve közcsámcsogásra közzétesz !

 17. Basszátok meg, könnyes lesz a szemem. De, tényleg.

 18. Tiborbá, ha nem lennél ki kéne találni téged. Ma iszok egy jót az egészségedre!

 19. Isten éltessen, Tibor Bá’! Én is ma tartom, sőt az egyik szomszédom, aki olvasód, szintén.(December 26-án találkoztunk Pilisborosjenőn.)

 20. 23:
  Máris másnapos lettem tőle. 😀
  Kitalálni? Hmmm…. tudok olyanról, aki temetni akar.

  24:
  Ennyi vízöntőt! Lefogadom mindden második kommentelő vízöntő. 😉

 21. Tibor bá’ tiszteletben tartom kérésed! 😉
  De hadd kívánjam e jeles napon Neked és a „sleppednek” azt amit magamnak is kívánok:
  Egészség! Boldogság! Sok pénz!
  Jó, az utolsót ízlés szerint bárki lecserélheti bárakármire…
  (írta ezt egy bak/nyilas, aki tojik a horoszkópba, viszont örül az EMBER-nek!)

 22. Uramatyám a vízöntők…
  Egy szem skorpióként körbe vagyok véve 3 (lassan négy) vízöntővel..Meg egy ikrekkel. Sok szabadságharcos egyénisség 😀
  Szóval náluk is szülinaphegyek:) éljenek a vízöntők, és boldog szülinapot Tibor bá’

 23. Akkor próbáljuk ki. Szavazzunk!

  27:
  Én is tojok a horoszkópra. Ez csak egy játék.

 24. Én inkább söröntő lennék, de hóesésben nincs esete, marad a forralt bor, majd nyáron bepótolom. 😉
  Tibor bá’ 80 év szép kor, de vígasztalódj, vannak nálad idősebbek is, apám már 82 múlt 🙂
  Még sok szép évet kívánok Neked és Évának, együtt és boldogan.

 25. Uncle Tibor!

  I wish You Happy Birthday, and for all the Aquarius, like me too!

  Amit a grafológus professzorod írt, az eléggé jól jellemzi a vízöntőket!

 26. Mindenki annyi éves amennyit érez. Még sok szép esztendőt kívánok, egészségben és békességben. Neked és Évának.

 27. További aktív elmeháborút kívánok Tibor bának!!
  Köszönet a mindennapi gondolataidért!

 28. Sok boldogat még Neked és Évának,Tibor bá.
  Ne siess még sehova,mert engem még tanítanod kell, csak most kezdtem nálad,és nehéz eset vagyok. 🙂
  Aranyos a képed.. 🙂

 29. Most nézem a szavazást.És lenne egy kérdésem…A január 20 hova tartozik?Mert valahol vízöntő,valahol bak..

 30. Ez olyan jeles alkalom, ami megérdemli, hogy megszegjem a „némasági fogadalmamat”. Boldog születésnapot és minden jót!

 31. Isten éltessen Tibor bá’ még nagyon sokáig, s a Vízöntő mellé azt tudtad, hogy a 11. az mesterszám? Én is 11-én születtem, csak januárban… Boldog szülinapot!

 32. Drakonisz és én kívánunk neked Boldog szülinapot 🙂
  Még sok ilyen szép napot 🙂

 33. Mindenkinek

  Ennyi kedvességet és figyelmességet, amit egyetlen nap alatt rám zúdítotok, se a szüleimtől, se a gyerekeimtől nem kaptam az összes évek alatt. Köszönöm.

  Külön öröm Jancsika, mert nem lehetett könnyű neki megszólalni, amitz nyilván a kedvemért tett meg.

  40:
  Ha-ha S! Most egy kicsit szarban vagy. 🙂

  37 & 41:
  ha ennyire marasztaltok, akkor azért se megyek el. 😉

 34. Ezennel kívánok mindannyiunk kedves Tibor bá’-jának sok erőt, egészséget, mély-dekoltázsos tavaszt, sok állóhelyet a buszon fiatal lányok felett (ha Éva is olvassa, akkor nem is úgy értettem ám).

  Isten (vagy az ősrobbanás, esetleg Xenu) éltessen sokáig!

 35. 44:
  Éva ismeri a párját. Pontosan tudja, hogy ura vagyok a hormonjaimnak. 😉

 36. Egy nyaralás alkalmával minden különösebb „mutatvány” nélkül megrándult a lábam és alig bírtam menni, erre a barátom 20 éves fia megszólal (neki már mi is öregek voltunk): „De szar lehet öregnek lenni, én nem akarok megöregedni!”
  Válaszom: „Nem az a nagy dolog, hogy valaki ezt a kort nem éri meg, mert az a legegyszerűbb, hanem ha megéri!”.

  Ezzel kívánok sok bódogat Tibor bá’nak!!

 37. 38, Melyik évben és megmondom… Így kell megkérdezni egy hölgytől, hány éves… 😀

 38. 42. Elvégre a fiúknak meg van tiltva a jókívánság… 😀

  47. Aki megéri a 100 éves kort, megmenekült. 100 fölött nagyon kevesen halnak… 😀

 39. Kedves Tibor bá !
  Kívánok boldog születésnapot…na jó persze és komolyan kívánom,hogy negyven év múlva is téged olvassunk (live) és pl akkor én 80 évesen „csak” annyi tapasztalattal legyek bölcsebb mint te…és legyen annyi csigavér,humor meg empátia meg tolerancia meg széles látókör …szóval ezek a „szarságok” amik manapság nagyon hiányoznak az emberekből..
  Becsülöm ezt a blogot amiért nem adod fel..ritkaság…ma fiatalabbak is mindent feladnak meg legyintenek,belefáradnak…
  Na és a humor!…Annyira életszagú és emészthető,hogy többször is jó olvasni…
  Kívánom,hogy olvasóid adjanak sok erőt és egészséget a folytatáshoz!

 40. 50. és a többiek:
  Nehéz lenne eltitkolni, hogy jól esik a megbecsülés. Évekkel ezelőtt azt igértem nektek, hogy itt sose lesz hírdetés. Most megigérem, hogy itt fogok kimúlni posztírás közben, valamikor a távoli jövőben.

 41. Az én Évám és a magam nevében is csókoltatunk, leginkább a Te Évád által, a jeles nap alkalmából! Mármint, hogy ma 22 éves Éva lányunk! 🙂 !

  Én nem vettem észre, hogy változtál volna az analízis óta, de lehet, hogy felületes vagyok. De szerintem, így félidőben, már nem is érdemes erőltetni a változást.

  Tiltások ellenére azért rendszeres, problémamentes székelést kívánok, egy korosodó embertől hallottam, az is tud örömforrás lenni! 🙂 (Mondta az illető, midőn a fiatalabbak folyton a szexről dumáltak.)

  A buszon pedig az összes lányok üljenek, de ne csak Te álljál!!!

 42. MINDENKINEK KÖSZÖNET, HOGY ILYEN KEDVESEK ÉS FIGYELMESEK VAGYTOK TIBOR BÁ-HOZ.

  Nagyon boldoggá tettétek, hogy érezheti, nem terméketre földre hull munkája.

  Remélem, hogy a továbbiakban is sikerül Neki kellemes és hasznos perceket szereznie olvasói számára.

  Tibor bá’: Ezt alatvalói engedetlenségnek fogom fel. Ilyen mértékben nem illik visszaélni a szabad akarattal. 😀

 43. Tibor bá!
  Köszönünk mindent,
  és még szeretnénk köszönni
  mindent legalább 30 évig!

 44. Úgy tűnik, vonzod a vízöntőket….

  Arányuk majdnem duplája a statisztikusan valószínünek…
  36-ból 3 lenne várható…

  Az hogy ilyen kis mintából elég nagy a szórás, az várható. De hogy pont a vízöntőre jöjjönki, az érdekes…

  nincsennek véletlenek ! 🙂

 45. 54:
  Méltányolom visszafogottságodat, és bejelentem, hogy a székelésemmel semmi baj. A vesemedenece gyulladásomat követő vizelési problémám komoly mértékben megszűnt. Az ultrahang vizsgálat szerint a prosztatám normális méretű. Húsz év múlva valószínűleg úgy kell majd agyoncsapni.
  57:
  Engem nem lep meg. 33:3, 44:4, 55:5 lenne várható statisztikailag, szórás nélkül.

 46. Ha a többieknek lehet, akkor nekem is: kívánok még sok hosszú esztendőt Tibor bá-nak! Én még csak kb fél éve vagyok itt, de kb. napi rendszerességgel visszajárok.

 47. Boldog születésnapot kívánok Tibor bá’!

  április 11, kos. (ha már egyezőségeket keresünk az ide olvasók között, én ugye nem számítom magam ide írónak)

 48. Üdv Tibor bá!

  Most döbbenek rá! A fiam is tegnap ünnepelte, igaz csak a kilencediket! És akkor most Ő is olyan lesz mint Te? Olyan nagy tudású, és határozott? Meg jó szervezőkészségű, elképzelései mellett kitartó? Meg még sorolhatnám!
  Hát jó, legyen!!! Meg lennék elégedve!!! Csak a jóképűsége legyen azért valamivel magasabb fokú! 🙂 Majd az összehasonlító elemzéseket elvégezzük 70 év múlva!

  Jó egészéget „Öregúr”! 🙂

 49. 61:
  Azért ez a vízöntő dolog nem szentirás. Ami pedig a jóképűségedet illeti, egyetértek, bár a 23 körüli fényképemről visszatekitő pasit ma örömmel elfogadnám. De tudod mit? Felrakom

 50. Bátyámuram !
  Nemcsak én hanem Édesanyám is szívből kíván Neked még hosszú-hosszú dolgos éveket. Kívánjuk még ezenkívűl, hogy rövid időn belül a szíved valószínűleg a legfontosabb kívánsága mihamarabb testet öltsön !

 51. 63:
  Mi a szösz! Ti gondolatolvasók vagytok? 😀 – és természetesen köszönöm.

 52. Jó egészséget, nyugodt, kiegyensúlyozott további életet kívánok Neked és Évának is!

  Üdv (egy külhonba szakadt magyar, aki bár 18 évesen került oda, ahova -amúgy sejtésem szerint meglepően közel Jancsikához- , mégis igazat ad Tiborbának, hogy nem jól döntött és ezen mielőbb változtatni akar) Orgon

 53. 62:
  Így már azért pozitívabbnak látom a jövőt!
  Legalábbis a fizimiska kinézetének terén! 🙂

 54. Na jó, én valszeg egy apakomplexusos csaj vagyok, de nekem a mostani kép jobban bejön 🙂

 55. Kedves Tibor bá, Isten éltessen még sokáig, egészségben, és ebben a vitatiltásban, amit sok 30-as, 40-es is megirigyelhetne. Boldog szülinapot!

  Csatlakozom a Vízöntők táborához is 🙂 Én azonban már 1-én öregedtem egy évet. 🙂

 56. 66:
  Izlések és pofonok, lásd 67.

  67:
  Nem vagyok a trágárság abszolút ellenzője. Néha valóban kifejező erővel bír, de ebben a szövegben felesleges durvaságnak érzem. Ha nem haragszol, felcseréltem.

 57. Semmi baj,igazad van, én csak el vagyok durvulva, és nem érzékelem. Csajnak egy pöppet már öreg vagyok, de azért bevállalom 🙂

 58. 70:
  Osztálytalálkzók alkalmából a 80 körüli (volt) osztálytársnőimet is csajozzuk. Az élő nyelvben a csajhoz nem kötődik életkor.

 59. ‘Az élő nyelvben a csajhoz nem kötődik életkor’

  A csajhoz azonban, szerencsére élő nyelv kötődik.

 60. Azt mondjak 7 napon beluli jo kivansag meg megbocsathato kesedelem, ugyhogy kivanok mindenek elott nagyon jo egeszseget Tibor ba’, a tobbi ugy is jon magatol! Isten eltessen meg legalabb ennyi ideig!

 61. 74:
  Köszönöm. Jobb későn, mint soha. 🙂

 62. Hétvégén nem volt alkalmam gépközelbe jutni, úgyhogy most kívánok boldog születésnapot, és jó egészséget, Tibor bá’!
  Életünk fontos része ez a blog, úgyhogy nyilvánvalóan mi szorulunk rád! 🙂

 63. Mártának Svédországba
  Köszönöm a jókivánságodat. – Válaszom: Az A-t, az A-t és csakis az A-t.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük