Tibor bá (szatirikus) blogja (223-sz) G8…G20…G??

Sajtó jelentések szerint Angéla Merkel úgy érzi, hogy a Torontói Összeröffenés egy váratlan sikernek mutatkozott. Lehet, hogy arra gondolt, fekete hím karjaiban még nem érezhette magát, ez végre megtörtént. Barack magömlése mellett Angéla bugyija komoly mértékben átázott. Így mulatnak a világ nagyjai! Barack úgy megilletődött, hogy a németek által vezetett európai spórolási rohamra is áldását adta, bár nekik egy jobban eladósodott Európához nagyobb kedvük lett volna.

M&O

Minden esetre az Euró övezet tagjai 2013-ra a költségvetési hiányukat felére csökkentik – nem ténylegesen, csak az ígéret szerint, de a Honecker keblein szocializálódott Angela Merkel, die tüchtige hausfrau, már ezzel is mennyei örömökben részesül. Bár az ilyen ígérgetés betartására nincs semmi garancia, mégis megbecsülendő mert más nem is történt. A bankok és spekulációs ügyletek megadóztatásáról szó sem lehet. A világ vezetői a láthatatlan főnökeiktől ilyen felhatalmazást nem kaptak.

G-20

A csoportképből (ahol egy kicsit többen vannak, mint húsz) mindenesetre kiderül, hogy piszok jól érezhették magukat, oly annyira, hogy az egész vircsaftot ősszel megismétlik Dél Koreában, feltéve, hogy addig nem tör ki egy aprócska háború, mert a világtörténelem 30 éves háborúról tud, de egy 60 éves tűzszünet kifejezetten botrányos. — Jaj, majd elfelejtettem, legkésőbb 2016-ban az Euro-övezet elkezdi visszafizetni az államtartozásokat. Aki nem tudná, ezt azt jelenti, hogy a megszokott államháztartási hiányokból államháztartási megtakarítás lesz. Ez most az évtized vicce.   

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük