Tibor bá (szatirikus) blogja (123-sz) A 95 oktános benzin

önarcképIstenem, mióta vártam, és most végre, valahára valóra váltak álmaim. A 95-ös oktánszámú benzin ára átlépte a (lélektanilag fontosnak tartott – csakhogy használjak egy zsurnalisztikai klisét –) szóval nagy nehezen átlépte a lélektanilag fontosan tartott 300 Ft./liter árat. Én, személy szerint, majd kiugrok a bőrömből, sőt madarat lehetne velem fogatni. Tankolásra adom a fejem és a kért összeg meghaladja a 10 rongyot. Csakhogy ezt  is megértem!!!

Te meg azon töprengesz, hogy meghülyültem-e? Őszintén bevallom nem tudom. Az ember a saját hülyeségét rendszerint nem veszi észre, és ha más felhívja rá a figyelmet, akkor nyomban megsértődik. Isten látja lelkem, mentek már így szét barátságok, de most más a helyzet. Én fel tudom sorakoztatni örömöm okait, és nem sértődöm meg, ha nem értesz velem egyet.

1) Amíg nem volt a benzin 300 Ft, boldog-boldogtalan gépkocsival járt le a Svábhegyről a belvárosban lévő munkahelyére. Teli voltak az utak gépjárművel. Most viszont az emberek elkezdenek Fogaskerekűvel járni, és döcögés közben olvasni fognak. (Na, erre majd még visszatérek.)

2) Az utóbbi 10 évben mást se olvasok a statisztikai jelentések között, minthogy „hízik a magyar”. Az egyre nagyobb nyomor közepette, egyre többet zabálunk. Minél drágább a sertéshús, annál több bécsi szeletet fogyasztunk, és akkor a pacalpörköltet még nem is említettem. Már iskoláskorú gyermekeink 20 százaléka túlsúlyos. Az ok egyértelmű és világos, még a vécére is gépkocsival járunk. Na ennek most vége. A 300 forintos benzin megtanítja a nemzetet a rég elfelejtett gyaloglásra. A testmozgás pedig a legnagyobb ellensége az elhízásnak.

3) Amerre csak járok, az egész országban egyre több fakeresztet látok az útszélén, friss virágokkal teliaggatva. A közlekedési áldozatok hozzátartozói temető látogatás helyett a halál helyszínére hordják virágaikat. Ha ez így megy tovább, akkor hamarosan a teljes magyar úthálózat temetővé válik. Na de ennek most vége, mert a 300 forintos benzinnel megszűnik a száguldás, kevesebb lesz az utunkat álló járművek gondatlan előzése, és csökkenni fognak az út menti fakeresztek száma.

4) 300 forintos benzinár mellett már megéri etanolt és biodizelt gyártani mezőgazdasági terményekből, ami oda vezetett, hogy a kenyér és étolaj ára, plusz a gabonafélékkel etetett haszonállatok húsa minden korábbi mértéket meghaladva emelkedett. Ez pedig azt jelenti, hogy ezentúl az se hízhat el, akinek eddig nem volt kocsija. Ennek a társadalmi rétegnek nem kell többet mozogni az elhízás ellen, hiszen eddig is gyalog járt, viszont  mostantól kevesebbet ehet, ami felér a legjobb fogyókúrával.

5) Na ez lesz a legszebb!  Visszatérve a 2) pontra, az emberek nem csak a Svábhegyről fognak tömegközlekedési eszközökkel le-fel mászkálni, hanem más vonalakon is. Az emberek sokkal többet fognak utazni és a hosszú utakon unalom elűzése végett olvasni fognak, újra megtanulnak olvasni. Újra könyveket fognak vásárolni, hogy legyen mit olvasni és a nagy olvasnivaló keresgélés közepette rá fognak bukkanni az én könyveimre is, és akkor hatalmasakat fogok kaszálni, és akkor ki fogom tudni fizetni majd a 400 forintos benzinárat is, aminek következtében még több ember fog utazni és még többen fognak olvasni és……. Ez a kurva ébresztő óra! Mi a fenének kellett nekem ezt reggel 8-ra beállítani? Pont akkor kezd el csörögni, amikor a benzin ára már majdnem 500 forint.       

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük