(144-sz) Marx röhög a markába

Tibor bá’ szatirikus online

 

~q191A közhiedelem szerint egyes emberek forognak a sírjukban. Szép emberi szokás, de remélem, én nem fogom követni. Ismerek viszont egy Marx Károly nevű pasit, aki fittyet hányva a szokásnak forgolódás helyett hülyére röhögi magát, még a könnyei is kicsordulnak. Nem azért mert a Das Kapital című művével bizonyítottan antikapitalista volt, és ennek ellenére Londonban, a korai kapitalizmus fővárosában temették el. Hanem azért mert a világot egy Tőke nevű kísértet szelleme járja át. Átjárja? Hülyeség, uralja és irányítja.

Huszonöt éve még azt tanították, hogy „tőkésnek” lenni csúnya dolog, és mi meg voltunk győződve róla, hogy csúnya ide, csúnya oda, azért mégiscsak jó lenne tőkésnek lenni. Akkor még nem tudtuk, hogy az egész koncepció, úgy ahogy van, rossz. Mert mindenki, minden egyes ember tőkés, és ugye valamennyien nem lehetünk csúnyák. Ugyanis nem attól tőkés valaki, hogy milliárdjai vannak, hanem attól, hogy pénzre, egyre több pénzre iparkodik szert tenni. Márpedig ez alól nincs kivétel, mert mint írtam a Tőke nevű elvont fogalom irányítja az egész emberiséget. Egyszerűen uralkodik rajtunk. A célja pedig nem más, mint ami minden lénynek célja, a szaporodás. De a Tőke – vesszük észre, nem kis riadalommal – jobban szaporodik, mint bármely biológiai élőlény, és csupán egyetlen célja van, a proliferáció. Ha ezt a célt szabadság jogokkal éri el, akkor azt segíti elő, ha szólásszabadsággal, akkor azt vívja ki, ha cenzúrával, akkor betiltja a sajtószabadságot, ha népirtással, akkor anyagi juttatásban részesíti a kegyetlenkedőket, ha igazságszolgáltatással, akkor nemzetközi bíróságok finanszírozásával, ha diktatúrával, akkor demokratikus országok felforgatásával, ha menekült áradat befogadásával, akkor segélyek küldésével, ha a nyersolaj hiány megszüntetésével, akkor megszállással vagy atombomba bevetésének a kilátásba helyezésével, és így tovább.

A Tőke olyan, mint a vírus, addig szaporodik, amíg meg nem öli azt, akiben szaporodik. Pillanatnyilag a Tőke célja az emberiség kiirtásához vezető út megteremtése, mert ezen az úton haladva tud a Tőke a lehető legjobban szaporodni. Aztán velünk együtt majd a Tőke is kipusztul, mint az agyhártyagyulladás vírusa, amikor meghal a beteg, de addig Marx Károly csak röhög, csak röhög, csak röhög tovább.      

___________________________________________________
___________________________________________________
________________________________

36 gondolat erről: „(144-sz) Marx röhög a markába

 1. Tibor bá’, akkor át is utaltam (kis késéssel) a soron következő negyed éves támogatásomat 🙂

 2. Kedves Tibor bá’! Még így összefűzve soha nem gondoltam át a világ ezer bajának okozóját, nekem az egész sokkal bonyolultabbnak tűnt eddig. Pedig csak 4 betű… 😀

 3. Nagyon jó, rögtön gerjeszt egy-két gondolatot.
  Ahogy az ember ezt a sok negatívumot olvassa, azt is el kell ismerni, hogy a folyamat során létrehoz ez a tőketobzódás olyan átmeneti időszakokat és formációkat, amikor a pozitív oldal domborodik ki, voltak olyan korszakok és helyek, ahol biztosította az általános jólétet, az embereket eltöltötte optimizmussal.
  De biztosak lehetünk benne, hogy ezek a helyzetek átmenetiek, fenntarthatatlanok, hogy aztán még elviselhetetlenebb legyen a lecsúszás megélése.
  És ami rossz hír, eddig még nem sikerült megtalálni a jól működő alternatíváját, igaz,ebben nem kis szerepet játszhatott a kortársként működött kapitalizmus, meg a jó öreg emberi természet. Úgy látszik, az emberi természetet keményen korlátozni kell, a kapitalizmus meg inkább megsarkantyúzza a negatívumait. 🙁

 4. Mi a tőke a valóságban?
  Pénzösszeg.
  Mi a pénz?
  Univerzális eszköz csereérték mérésre.
  Hogy tudott a tőke (pénz) ennyire uralomra jutni az emberiség felett?
  Egyszerű a válasz: az emberi gyűjtögető, felhalmozó ösztön által, amely elsősorban a mérsékelt égövi népességre jellemző, féktelen kapzsiságba torkollott.
  5. Hubab
  A kapitalizmus kezdetén, a technikai civilizáció fellendülése során a nagy néptömegek is jobb létbe kerültek.
  Viszont amikor felütötte fejét a tőzsdei manipulációk korszaka, a működő tőke (értékteremtő) mellett teret nyert a spekuláció, amely során értékteremtés nélkül, pénzkereskedés révén jutnak nagy pénzösszegekhez, felborult a gazdasági egyensúly. Amely alapvetően termelésre/vásárlásra alapult.
  Tőzsde spekulációk tesznek veszteségessé jól működő iparágakat, hajtják fel, vagy verik le a nyersanyagok árait.
  A spekulánsok (többnyire tőzsde információkkal visszaélő csalók)pénznyeresége szükségszerűen más emberek, vagy országok vagyonának csökkenésével, vagy akár teljes elvesztésével jár.
  Mindaddig, míg vissza nem térnek a valóságos kereskedésen és a cégek valóságos értékéhez közelálló árfolyamokon alapuló tőzsde rendszerhez, nem várható változás.

  Az univerzális csereérték mérőt a pénzt, úgy kellene felhasználni, alkalmazni, hogy nagyobb részben az áruba valóságosan belefektetett szellemi és fizikai munka mennyiségét, és kisebb mértékben az áru iránti vágy mértékét jelezze.

 5. 5.Hubab

  Az emberi természet az ösztönök rendszere.
  Korlátozása szükségszerű, de látni kell, hogy a társadalmi szabályrendszernek figyelembe kell (kellene) venni az emberi ösztönöket, és szabályozott formában lehetőséget kell adni a kiélésükre.
  Nyilvánosházak, szabályozott, tisztességes keretek között vagyon gyűjtés, sport versenyek az agresszivitás kiélésére és fenntartására stb.
  Hasonlóan a vízi építkezéshez, nem várhatjuk el, hogy a víz felfelé follyék a kedvünkért, medret kell ásni, átemelőket építeni, hogy a kedvünk szerinti helyre jusson.

 6. Bogozy:
  Én nem mondanám, hogy a kapitalizmus kezdetén jó volt, ez volt az a szörnyűséges, Dickens és Zola által lefestett rémálom. Akkor javult fel valamelyest, mikor az állam belenyúlt a spontán folyamatokba, és nem engedte meg a korlátlan kizsákmányolást. De azért nem lehet mindent csak a pénzkereskedésre fogni, az csak egy fejlett eszköz volt a gazdasági harcra, de a tőke alapvető tulajdonsága, hogy mindenáron koncentrálódni akar, a tőkések minden eszközt felhasználnak arra, hogy piacaikat bővítsék, konkurenciájukat tönkretegyék, költségeiket leszorítsák, hasznukat növeljék. Ebben a közegben a kiegyensúlyozott mértékletesség, a jövőbeli korlátok figyelembevétele a bukás biztos receptje, mert a többiek megesznek vacsorára…
  És a nagy tőkék tulajdonosainak elemi érdeke, hogy a profittermelésre alkalmas területekre rátegye kezét, megakadályozandó új kistigrisek születését, és növelni saját nyereségét. Tőkéjével pedig ezt többnyire el is éri. Az újgazdagok azok, akik valahogy elkerülték a figyelmét a kezdeti stádiumban, különben leuralta volna területüket idejében, és megvette volna őket kilóra, mielőtt komolyan labdába rúghattak volna.

 7. Hubab

  „Akkor javult fel valamelyest, mikor az állam belenyúlt a spontán folyamatokba, és nem engedte meg a korlátlan kizsákmányolást.”

  Nem egészen…
  A kapitalizmus nem spontán alakult, hanem profit maximalizáló céllal. És az állam nem azért nyúlt bele, mert aggódott a kizsákmányolásért.
  Egyszerűen a fogyasztói társadalomnak átmenetileg szüksége volt nagy keresetű és nagy fogyasztó rétegekre, hogy hatalmas vagyonokat halmozzanak fel, amit aztán uzsorával ki lehet belőlük csikarni, és aztán felszámolni a középosztályt… Ebben a stádiumban van most a kapitalizmus.
  Amikor az elit már magáénak tudja az összes hatalmat, és a rabszolgák mozgásterét a minimumra csökkentette, már nem lesz szügség se pénzre, se kereskedelemre, se fogyasztásre csak abszolút közvetletlen hatalomgyakorlásra, és az elit igényeinek kielégítésére, a minimális számú rabszolgák igényeinek a minimumon tartással.

 8. Az emberiségnek egyetlen esélye van, hogy elkerülje ezt a megtervezett szép új világot, amely rabszolgák és rabszolgatartók számára készül – a BRICS és az oroszok Putyinnal.

  Na, most lesz kapsz… 😀

 9. 11 Kyra

  Putyin csak átmenetileg késlelti a katasztrófát.
  A valódi menekülés egy valódi terv alapján képzelhető csak el.

  Évszázadokig hülyítettek bennünket, hogy a világ spontán fejlődik bizonyos erővonalak mentén. Közben az elit precízen megtervezett terv alapján rendezgeti be nekünk a világot. Beillesztette az Ószövetségi ideológiát a kereszténységbe, hivatalossá tette a kamat intézményét, bevezette a kapitalizmust (elhitette az emberek jó részével, hogy az önzés természetes dolog), felhizlalta a középosztályt mint a boszorkány Jancsit és Juliskát, és ha nem tudjuk kicsavarni a ketrec kulcsát a kezéből, bizony megsüt bennünket.

  ŐK… tudják, mit akarnak, mi meg lépéshátrányból kényszerpályán reménytelenül védekezünk, mert se célunk, se stratégiánk.

  Ha nem találunk sürgősen VALÓDI célt, addig nem fog menni a hozzá vezető út megtalálása sem.

 10. 12:
  Ha nem lennél, ki kellene találni. Nincs semmi különbség a kisember és a nagyember között. Mindössze annyi, hogy az egyik itt van, a másik ott. Egy vallást összehozni nem könnyű dolog. Ezért van az, hogy mindegyik támaszkodik egy előzőre. Nincs VALÓDI cél. Egyéni célok vannak. Neked is. Engem az nyugtat meg, hogy nagyon sok cél nem valósul meg. A tied se fog. 😀

 11. 13. Tibor bá

  „Nincs semmi különbség a kisember és a nagyember között.”

  De van.
  A kisember ha akarná sem lenne képes elpusztítani a világot, az elit meg úgy is elpusztítja, hogy valójában nem akarja.

  Ami a vallást illeti, itt nem egyszerű támaszkodásról van szó.
  Az ugyan igaz, hogy a keresténység a mazdaizmusból, zoroasztrizmusból meg hasonló ősvallásokból alakult ki Jézus idejére.
  Ebbe a vonalba judaizmus parazitaként könyökli be magát, és nem igazán része a folyamatnak, csak felhasználja a kereszténységet, hogy legitimálja magát egy népszerű vallással.

  A VALÓDI cél pedig az üdvözülés…
  Ennek igazi jelentését sajnos elveszítettük a sokszor átírt és átértelmezett és az évszázadok óta az „ellenség” által tálalt vallásban.
  Ez pedig nem más, mint maximális harmóniára törekedni a teremtett világgal.

  A csupán egyéni érdekek kergetése nyilván a világ elpusztulásához vezet, ezt jól látod.
  De pontosan azt a célt szolgálja a vallás, hogy a pusztulást (poklot) elkerüljük.
  Ezért az „értelmes” emberek megpróbálták meggyőzni a tömegeket, hogy az ÉLET záloga valamilyen szintű közösségi gondolkodás….
  Ez volt az az ősi arisztokrácia, amit mára majdnem teljesen sikerült kiirtani, és kicseréni olyan félművelt társasággal, aki csak a technikát tanulta meg, a miértet pedig nem…
  A technikát meg csak egy szűk elit rövidtávú hataloméhségének kielégítésére használják.

  ISTEN pedig nem más, mint az „örök élet” koncepciója, legalábbis addig, ameddig az ember a közösségi gondolkodás szikráját meg tudja őrizni az önzés (Sátán) nyomásával szemben.

  Ezt ugyan pedzegetik a „fenntartható fejlődés” ötletével, de még hosszú út van addig, hogy a „fejlődés” alatt nem okosabb gépeket, hanem egymásra és a természere figyelő emebereket értsenek.

  Sokan úgy gondolják, hogy az „ember” alapvetően hibás konstrukció és ezért van bukásra itélve, én úgy gondolom, hogy most csupán zsákutcában tévelyeg, elvakítva a technika parasztvakításától meg az 500 éve nyomtatott szöveg ipari méretű hazugságaitól…

 12. Tibor bá

  „Egy vallást összehozni nem könnyű dolog. Ezért van az, hogy mindegyik támaszkodik egy előzőre. ”

  Remek.
  Ezek szerint az első vallás megalkotói okosabbak voltak mint az utána következő nemzedékek, akik évezredek alatt elinflálták az eredeti jelentéseket… A végén, amikor már semmi nem maradt, a világ a kardjába dől.

  Végülis ez egy precíz és frappáns összefoglaló…
  Bár valami azt súgja, hogy te nem így értetted. 😉

  Azért kiváncsi vagyok hogy mikorra teszed az első vallás „összehozását”… Idő, szókincs, abszrakció, stb tekintetében…
  Két kőpattintás között az ősember megalkotta a vlág teremtésnek vázlatát, aztán a test és a lélek elképzelését, elméletet a szeretetől és az önzetlenségről, és addig verte önző és kapzsi társait, amíg el nem kezdték követni agymenését ?

 13. 14-15:
  Mire elolvastalak, teljesen elálmosodtam. 😉

 14. Ma is képesek lennének a TŐKE emberiséget boldogító módon való felhasználására, ha a cél az emberiség „boldogítása” volna és nem az elpusztítása.

  Miután a korcs fehér európai emberből létrejön egy egészséges eurázsiai-negroid faj, melyet vezetni majd a jóságos Gondviselés akaratából Európának ajándékozott, ésszel megáldott nemes fajta fog, akkor majd hirtelen eszükbe jut, hogy a szükséges adópénzek legjobban progresszív vagyonadóval teremthetők elő. Ennek megfelelően a vagyon bizonyos százalékarányát fogják adóként fizetni, ami senkit sem fog szorongatott helyzetbe hozni vagy tönkretenni. A gazdagoknak tudatában kell lenniük, hogy kötelességük feleslegük egy részét az állam rendelkezésére bocsátani, mivel az állam szavatolja vagyonuk többi részének biztonságos birtoklását és a tisztességes nyereséghez való jogot. A tisztességes nyereségről van szó, a vagyon feletti ellenőrzés ugyanis véget fog vetni a törvényesség látszatával folyó rablásnak.

  A szegényekre kivetett adó magában rejti a forradalom csíráját és kárára van az államnak, amely így semmiségek után fut és közben lemarad a kövér falatokról. Ettől teljesen eltekintve is a tőkések megadóztatása csökkenti a magánkezekben lévő vagyon növekedését, amelyekben ma azért összpontosítjuk a vagyont, hogy azzal ellensúlyozzuk a kormányok erejét – államvagyonukat. A tőkével százalékos arányban növekedő adó sokkal nagyobb jövedelmet fog hozni, mint a jelenlegi fej- vagy vagyonadó, amely most csak azért hasznos számunkra, mert zavart és elégedetlenséget okoz.

  Az erő a béke egyensúlyában és szavatolásában rejlik, s ennek érdekében a tőkéseknek le kell adniuk jövedelmük egy részét az államgépezet zavartalan működésének biztosítására. Az állami szükségleteket azoknak kell fedezniük, akik nem érzik a terhet s akiknek van elég, amiből el lehet venni. Az ilyen intézkedések arra vezetnek majd, hogy vége szakad a szegény ember gyűlöletének a gazdaggal szemben; azt az állam szükséges pénzügyi támaszának, a béke és jólét fenntartójának fogja tekinteni, mert látni fogja, hogy az ezek megvalósításához szükséges pénzt a gazdagok fizetik.

  Amíg ez be nem következik, addig úgy tesznek, mintha nem tudnák, hogy a tőke így is működhetne.

 15. 14. Attila

  A vallás is csak eszköz és a keresztény vallás a kultúrával együtt elpusztítandó, illetve csak kettő maradhat. Egy a „nemes fajtának” és egy másik a eurázsiai-negroid faj részére. Tulajdonképpen a kereszténység csak arra volt jó, hogy a hátán cipelve 2000 éven keresztül biztosítsa az Ótestamentum népének a túlélését. Volt olyan időszak, amikor Jeruzsálemben csak egyetlen egy volt ebből a nemes fajtából. 😀

 16. 10 Attila (PV)
  Hát persze, hogy nem a tömegek iránti szimpátiából avatkozott bele az állam a folyamatokba, hanem azért, mert enélkül válságok pusztították, a féktelen nyomor szociális és egészségügyi vészhelyzetekhez vezetett, ami az államra rótt egy csomó kockázatot és terhet…
  A vallás ügyében meg jó, hogy a kőpattintást említetted. Ott is azzal kezdődött, hogy rájöttek, hogy ütés hatására bizonyos kövek gyönyörűen hasadnak éles törésvonalak mentén, és jó esetben ez volt a szerszám. Aztán valaki rájött, hogy a nyers szerszám tovább alakítható finomabb ütésekkel és nagy tapasztalattal, hogy még élesebb és tenyérbeillőbb legyen. És százezer évek alatt a sarkos kődarabból szépen megformált, „ergonómiailag megtervezett”, kifúrt, simára csiszolt kőbalta lett, amit az első fémöntőknek csak le kellett másolni.
  Hát persze, hogy nem az első laposfejű volt a legokosabb, de tőle indult a folyamat! A
  vallásoknál is nyilván az első természetből induló elképzelésekhez ragasztották hozzá az utódok saját felfedezéseiket és elképzeléseiket, ragaszkodva az előzményekből ahhoz, ami már bevált, és hatott az emberekre…

 17. 13. Tibor bá’, A két vallás összeboronálása (judeo+keresztény), már legalább 1800-1900 évvel ezelőtt elkezdődött és az utolsó 3 magyar esztergomi érsek már a jóságos Gondviselés akaratából Európának ajándékozott, ésszel megáldott nemes fajtából származott… 😀 És a nagyon szeretett János-Pál pápa is vér szerint közülük érkezett a Vatikánba.

  Szerintem van valódi cél és eddig minden megvalósult úgy, ahogy eltervezték.

 18. Attila: a két vallás összeboronálása azzal kezdődött, hogy Jézus egy zsidó családba méltóztatott leszületni, és zsidó messiásként hirdetni az igét születésétől a haláláig. Minden másoduk mondatbában hivatkozik a zsidó törvényekre és hagyományokra. Emellett nem lehet elmenni.

  17: Kyra, érdekes ez az elképzelésed a vagyonadóról, bár időnként jövedelemadóról beszélsz. Egy baj van vele, de az nagy: minél nagyobb valakiken a vagyona, annál könnyebben tudja olyan formába hozni, amivel az adót elkerüli, elvinni az országból. Ettől pedig mindenki csak szegényebb lesz.

 19. 20:
  Kyra!
  Ne álmodozz, és ne dőlj be a propagandának. Gondolkozz logikusan. Jézus zsidó királyi leszármazott. Apostolai zsidók. Az Ó-szövetségben jövendölik meg az eljövetelét. Ha nem veszik át az Ó-szövetséget, akkor nekik kellett volna kitalálni valamit a Föld és az élet keletkezéséről. stb.

 20. 21. Ábel

  Nem az én elképzelésem és csak egy részlete a terveknek, amelyet meg fognak valósítani ill. részben már meg is történt a megvalósításuk. Arra is van megoldás, amit kifogásolsz. Senki nem visz el semmit az „országból” mert a tervek szerint nem is lesznek országok, nemzetek…

  22. Tibor bá’

  A zsidók mondták: „Tudakozódjál és lásd meg, hogy Galileából nem támad próféta”
  A Föld és az élet keletkezése már ki volt találva, a zsidók a babiloni fogság alatt vették át a történeteiket a környező népektől.

 21. 23:
  Drága Kyra, úgy értettem, hogy az Újszövetségben kellett volna kitalálni, mondjuk Pálnak.

 22. 23: Az rendben van, hogy a Teremtés könyve nagyrészt átvétel a Sumér vallásból. De hogy Jézus zsidónak született, azt nehéz letagadni. Illetve lehet, csak minden ismert adatot figyelmen kívül kell hagyni hozzá, és teljesen új, légbőlkapott mesét költeni.

  Én is olvastam a Jézus király, a pártus herceget. Izgalmas is, csábító is a gondolat, de sajnos minden egyéb ismert adatnak ellentmond.

 23. Kedves Tibor bá’ hidd el nekem most kivételesen, hogy ki volt már találva és a zsidók ótestamentumi meséje csak egy volt a sok közül, a többi sokkal ismertebb volt. Rómának ezért volt érdemes támogatni az összegyúrást, ezért lettek a keresztény ünnepek „pogány” ünnepek helyén, mert így könnyebb volt a néppel bánni. A zsidó vallás csak egy volt a sokkal nagyobb és sokkal régibb vallások között. Csak a keresztények tették naggyá őket.

 24. 25. Ábel

  Én nem olvastam Jézus király, pártus herceget, de amit olvastam, azt bátran merem neked is ajánlani Zajti Ferenc könyvét. Már azért is érdemes, mert történelmileg is érdekes és hasznos olvasmány annak a számára aki szereti a történelmet.

  http://www.angelfire.com/realm3/hmult1/konyvek/zsjezus3.htm#r0044

  A zsidó törvények alá tartozott, de nem volt zsidó származású. Ez az oka többek közt annak, hogy a legfontosabb 18 évével nem képes elszámolni a kereszténység. Ismerte a zsidók vallását, de nem csak azt és mivel ismerte a többit is, azért szerette volna őket is a helyes útra terelni. Nem sikerült és a pénz uralma el is érte a csúcsot, aminek a mai generációk fogják meginni a levét.

  A keresztények meg várják a megmentőjüket. Pedig ő már eljött – mint ahogy azt egy zsidó rabbi mondta. Most az ő messiásuk fog eljönni, az ő útját egyengetik, az áldozatok nem számítanak, a zsidó áldozatok sem…

  Egy rövid ismertetés Zajtiról, csak hogy lásd érdemes-e megismerni az ő kutatásait.

  http://www.egipatrona.hu/mvsz/index.php/2012-07-30-20-33-02/2012-07-30-20-39-52/2014-04-10-10-54-49/mtf-14?id=962

 25. 26:
  Azt feltételezem, hogy félreértesz. Azt próbálom megértetni, ha nem veszik át az Ószövetséget, akkor az Újszövetségbe be kellett volna valahogy fabrikálni olyan fontos tételeket, mint például a teremtés, meg egy rakás példabeszéd, tiltás, stb. Egyszerűbb volt elé ragasztani az Ószövetséget. Különben is azon nőttek fel a vallás alapítok.

 26. 23: Kiknek a tervei? Nehéz elképzelni a titkos háttérhatalomról, hogy olyan adórendszert akarnának bevezetni, ami elsősorban saját magukat sújtja. Eddig legalábbis nem sok minden mutat a részükről ilyen önfeleláldozásra.

 27. Drága Tibor bá’ hidd el, hogy értelek. Te azt hiszed, hogy Jézus a „vallását” az Ótestamentumra építette, de nem így volt! Ő ismerte az Ótestamentum előzményét, amelyből Ezsdrás Babilon után a Mózes 5 könyvét fabrikáltatta az irnokaival, majd kihirdette a népnek, akik ezt követően kötelesek voltak nem bálványokat imádni. Addig bálványimádók voltak! Persze, hogy ki vagy mi a „bálvány” és a „pogány” – az egy másik történet.

  Sem arról a Mózesről, sem arról a Salamonról, sem Dávidról nincs bizonyíték, de Ábrahámról sincs, pedig össze-vissza turkálták a sivatag homokját.

  Viszont az előzményekről rengeteg bizonyíték van, ezért pusztítják az ősi emlékeket az egykori Mezopotámia területén. Ur városát szinte legyalulták, lebetonozták, most repülőtér van a helyén. Pedig állítólag ott született Ábrahám…

  Az előzményekből fabrikálták össze az Ótestamentumot, de Jézus nem a fabrikált mesét ismerte, hanem az eredeti történetet.

 28. Ábel, szeretsz olvasni? Armagedeon honlapjáról jutottam el Nesta Webster „Titkos társaságok és felforgató mozgalmak” című könyvéhez. Nagyon tanulságos, pedig 1924-ben adták ki először. Ez is olyan kérdés, amiről könyvtárnyi anyagot gyűjtöttek össze neves kutatóktól, akik közül Nesta Webster csak egy.

 29. 29:
  Ma már közismert, hogy az Ószövetség nagyrészt utólag kitalált mese.— De az alapkérdés az volt, hogy miért vette át a (ma már) Római Katolikus vallás az Ószövetséget.

 30. 33: Inkább úgy fogalmaznék: átvette, vagy eleve arra épült? Minden jel szerint az utóbbi.

 31. 34.

  Igen, arra épült fel téglánként, csakhogy nem az a személy rakosgatta a téglákat, akire hivatkoznak ma a vatikáni jezsuiták és szabadkőművesek. Nézzétek meg, hogy kik voltak azok a korai egyházatyák, akik ezeket a téglákat rakosgatták és válogatták össze az egyes vallásközösségek által használt iratokból a négy evangéliumot.

  Jusztinosz még nem ismerte az evangéliumokat, soha nem idézett belőlük és az Apostolok cselekedeteiből sem. Művei arról szólnak, hogy a gnosztikusokkal szemben cáfolja azt a „pogány” véleményt, mely szerint a keresztények hite ugyanolyan mítoszokon nyugodna mint bármely más akkor virágzó vallásmisztikai meggyőződés. Ebből is látszik, hogy Jézus után nem sokkal még tudták, hogy Jézus nem a zsidók vallását követte, kb. 100 évvel később Jusztinosz volt az első, aki ezt a vitát megörökítette az apológiájában. Ő 100-165 között élt.

  Irenaeus zsidó származású volt 130-200 között élt, 100 évvel később született, mint ahogy Jézus a „mennybe ment”. Ő volt az első, aki a négy evangéliumot egyáltalán elnevezte… Az Apostolok cselekedeteiből is ő idézett először.

  Tertullianusz volt a harmadik korai egyházatya, aki az írásaiban könyörtelenül támadja a „pogány” és gnosztikus vallásosság minden formáját. Ő kb. 160-ban született. Így alakulgatott a vallás és nem úgy, ahogy azt a keresztények torkán a mai napig könnyedén lenyomják.

 32. Kyra.
  Még létezik olyan fogalom hogy jogi személy.És még ez létezik,b@jszinthatod a progresszív vagyon adódat..

  Itt a tőzsdén kellene rendet teremteni,illetve reálgazdaságba fektetni bele a pénzt.
  Valaki írta hogy a katasztrófát nem lehet elkerülni,ez igaz,de lehetne vele lassítani.
  Putyinról annyit hogy a világ első számú oligarchája,és talán a világ leggazdagabb embere.Csodát szerintem tőle sem lehet várni.Mert nem isten.BRICS ide vagy oda..
  Talán annyi hogy igyekszik mindenkivel valahogyan kiegyezni megegyezni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük