Tibor bá blogja (36) S.O.S. Őrültek vezetik az országot!

önarcképCsak az isten tudja Gyurcsány hány szakemberrel konzultált ma ahhoz, hogy meghozza élete legrosszabb döntését. Adó és járulékcsökkentést vezetnek be. A magyarázó szöveg szerint, ez élénkíteni fogja a gazdaságot, megmenti az országot. Nem fogja! A vállalkozók a nagyobb jövedelmüket ebben a helyzetben tartalékolni fogják, azaz forintjukat átváltják Euróra és biztonságos helyre teszik az előttük álló ínséges évek átvészelése végett. Ugyanakkor az állami költségvetésben nagyobb hiány fog keletkezni, ami további kölcsönök felvételét teszi szükségessé.

Az exportra termelők pedig már eddig is nyertek, mert a megtermelt 1 Euró értékű árujukért 250 forint helyett 280-at kapnak, vagyis máris nyertek 12 %-ot. Miközben a rezsijük, kifizetett bérek, stb. forintban nem változik (egyelőre).

Az ország a gazdasági összeomlás szélén áll. Már többször megírtam, évtizedek óta többet fogyasztunk, mint amennyit termelünk. Vagyonunkat feléltük, hatalmas összeggel tartozunk. Egyetlen egy út vezet ki a bajból, amit úgy hívnak, hogy megtakarítás. A kormánynak azonnal össze kellene vonni az önkormányzatokat, elbocsátani a felesleges állami alkalmazottakat, megregulázni az egészségügyet, lenyirbálni a szociális juttatásokat. Az ország vegye tudomásul, hogy nincs tovább. Az adó és járulékcsökkentés az utolsó és egyben végzetes hiba, aminek árát természetesen nem a jómódúak, hanem a széles tömegek fogják megfizetni. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük