Tibor bá blogja (9) Hamisítunk, hamisítunk?

önarckép

Látjátok ez az a hír, ami egyetlen magyar sajtótermékben se fog megjelenni (se jobb, se baloldali), a TV-ről meg nem is beszélve. Amerika ezer szállal gyűri maga alá az egész világot, amit a helyi politikusok (és persze a negyedik hatalmi ág, a sajtó is) gondosan takargat.

Annak idején – adja közre legújabb könyvében a Pulitzer-díjas amerikai újságíró: Ron Suskind – Sadam Hussein uralkodása alatt, volt neki egy titkosszolgálati főnöke, egy bizonyos Tahir Jalil Habbush, akinek a fejére mind a mai napig 1 millió dollár van kitűzve, és Bush elnök 52 lapos (legkeresettebb iraki „bűnösök”) francia kártya paklijában ő volt a káró bubi. Ez így rendben is lenne, de Suskind felderítette, hogy Habbusht, az iraki titkosszolgálat főnökét az amerikai titkosszolgálat 2003 januárjában beszervezte (bizony-bizony a pénznél nincs nagyobb hatalom az egész Világon) és havi rendszerességgel küldött jelentéseket.

A jelentésekből egyértelműen kiderült, hogy Sadam Husseinnek nincs semmiféle titkos fegyvere, és csupán azért viselkedett olyan „gyanúsan”, mert attól tartott, hogy Irán rájöhet, hogy valójában csak egy fogatlan tigris.

A jelentések besöprése után az amerikai titkosszolgálat 2003 februárjában, a támadást megelőzőleg, Habbusht elrejtette Jordániában és szolgálataiért kapott 5 millió dollár Júdáspénzt.

2003 őszén, miután a Világ rájött, hogy az amerikai megszálló csapatok nem bukkantak a nyomára semmiféle tömegpusztító fegyvernek, a Fehérház kiadta a parancsot a CIA-nek, hogy valamilyen módon csapja be a támadás indokaiban kételkedő embereket (elsősorban az amerikai állampolgárokat). Igaz a CIA kartához 1991-ben csatoltak egy módosítást, ami szerint a CIA dezinformációt nem közölhet az amerikai állampolgárokkal, de Bush elnök némi törvénytelenségtől sose riadt vissza.

A lényeg tehát az, hogy 2001 júliusára visszadátumozva Habbush kézzel írt egy levelet Saddamnak, amiben kifejti, hogy a toronyrombolást vezető Atta kiképzése Irakban történt és az Al Kaida segítségével Nigériából urániumot vásároltak. Aztán ez a levél valahogy előkerült Bagdadban és 2003 decemberében tele volt vele a világsajtó.

Mindez megtudható Ron  Suskind: The Way of the World című könyvéből. http://www.ronsuskind.com Copy right © 2008 HuffingtonPost.com, Inc. 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük