Tibor bá blogja (188) Választás – 2010

önarcképAzzal kapcsolatban most már senkinek se lehet semmi kétsége, hogy a választások után jön el az igazság órája. Vagyis a kormánynak nem csak azt kell megmondani a népnek, hogy milyen helyzetben vagyunk, hanem azt is, hogy milyen intézkedéseket kell tenni az összeomlás elkerülése érdekében. Már nem lehet olyan üres lufikat eregetni, mint „munkahelyteremtés”, „adócsökkentés” és hasonlók. Azt kell feltárni, hogy mi a módja annak, hogy az állam a rendelkezésére álló adóbevételből hogyan tud minden kötelezettségét teljesíteni, miközben a kölcsönöket szép lassan visszafizeti az adósságszolgáltatással együtt. Akkor, amikor az egész világ – és így mi is – szembenéz a folyamatosan emelkedő energia (gáz, benzin, dízelolaj) árakkal.

Az egyértelműen nem járható út, hogy folyamatosan egyre több pénzt vonnak el a különböző helyekről, ami miatt a leglátványosabb romlás az egészségügyben van, de természetesen nem kizárólagosan. Az nyilvánvaló, saját bőrünkön tapasztalhatjuk, hogy az önkormányzatok saját fenntartásukra fordítják a legtöbb pénzt (miközben virágzik a korrupció), ami azt jelenti, hogy a társadalom jelentős  – mint önkormányzati alkalmazott – valós teljesítmény nélkül, jóval átlag feletti színvonalon él. Ugyanez elmondható az államapparátusról is. Amennyiben az ezekkel kapcsolatos teendőket nem lépik meg, akkor hamarosan bekövetkezik az államcsőd és megy vele a forint. Önmagában azonban ez kevés. Az államnak be kell szüntetni mindenfajta támogatást, minden területen. Más szavakkal kifejezve, minden állampolgárnak, mindenért pontosan annyit kell fizetni, mint annak a kialakult ára. Ez kilakoltatásokkal, gáz, villany kikapcsolásokkal, éhezéssel, megfagyással jár. Tudom szörnyen hangzott, de mi most 120-an evezünk egy 80 személyes mentőcsónakban. Képletesen szólva, vagy belefulladunk mind a 120-an, vagy csak 40-en és 80 megmenekül. Tudom az ország hozzászokott a „szociális” érzékenységhez, és amit írok az elképzelhetetlen. De a helyzet az, hogy a világ számtalan országában pontosan ez van, még a sokak által csodált Amerikában is, ahol 70 millió embernek nincs egészségbiztosítása és megbetegedése esetén egyszerűen meghal olyan betegségben, amiből könnyedén ki lehetne gyógyítani, ha korházba kerülne.

Nem húzom a szót, valamennyi párt azt a szcenáriót vallja, vagy sejteti, ami a 120 ember vízbefulladását eredményezi. Egyetlen bátor, és szókimondó ember létezik, Bokros Lajos, aki 80 embert meg tudna menteni, amennyiben lehetőséget kapna rá. Ez azt jelenti, hogy aki gondolkodik és átlátja a helyzetet, akit nem lehet félrevezetni, az a Magyar Demokrata Fórumra szavaz. A magam részéről bevallom, még soha nem szavaztam rájuk, most lesz az első alkalom. Nem azért mert Bokros Lajosnak akár a legkisebb esélye is lenne, hogy miniszterelnök legyen, de még azért sem, mert lenne esélye a pénzügyminiszteri székre. Sőt még annak is lehet, hogy a MDF nem éri el az 5 %-ot. Azért szavazok rá, mert ráérzésem szerint az ország össze fog omlani, de az én lelkiismeretem épségben marad. Tízmilliót nem tudok megmenteni, de magamat igen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük