(121) Néhány szó a leszbikusokról

Tibor bá’ online

~k001Honlapom statisztikája szerint a tegnapi napon 28 IP mögött leszbikus nő csücsült, és minden bizonnyal információra vadászott, majd nálam nem talált és csalódottan tovább állt. Én magam férfi vagyok és nem meleg. Ebből következik, hogy ennél messzebb nem állhatok a leszbikusságtól, de megértem őket, és szolgálok számukra néhány hasznos adattal. Íme:

Leszbikus nők már a görögöknél is voltak, elég szép számmal, és persze azóta is vannak, csak a velük szemben tanúsított társadalmi magatartás volt számukra meglehetősen kellemetlen. A jelenség tehát latens maradt, egészen 1953-ig, amikor is Dr. Kinsley (USA) nyilvánosságra hozta híres jelentését (az elsőt), ami kissé „felkavarta” a társadalmat. Kiderült, hogy a nők 28 százalékát egy másik nő nemi izgalomba tudja hozni. Csak hát ugye, ez nem ildomos. Ezért aztán a nőknek csak 19 százaléka volt (1953-ban) tényleges szexuális kontaktusa egy másik nővel, akiknek kábé kétharmada, tehát az összes nők 12-13 százaléka eljutott az orgazmusig. A leszbikus nők fele férjhez menés után felhagyott a leszbikus gyakorlattal (ezek szerint a másik fele nem). A magam részéről gyanúsnak tartom azt a tényt, hogy minél magasabban volt iskolázott egy nő, annál nagyobb valószínűséggel mutatott leszbikus magatartást. Ez szerintem azt jelenti, hogy a kevésbé műveltek között sok leszbikus nő latens maradt a felmérés során. Mindent összevetve a leszbikusság egyáltalán nem nevezhető ritkaságnak.

Harminchárom évvel később egy szexológusnő, Shere Hite  végzett egy újabb felmérést, ahol a mintavétel 3019 nőből állt. A Hite kutatás nem volt a Kinsley kutatásainak a megismétlése. Shere Hite inkább az indítékokra és a megkérdezettek önértékelésére koncentrált, ami véleményem szerint kevésbé volt képes feltárni a tényleges helyzetet. Ennek ellenére a Hite jelentés szerint a nők 17 százaléka leszbikus, de megközelítőleg fele nem idegenkedik a férfiaktól se, vagyis inkább a biszexuális kategóriába tartozik. Hite-ot viszont (mint nőt) meglepte, hogy a 17 százalékon felül igen jelentős számú nő jelezte, hogy nyitott lenne leszbikus kapcsolat kialakítására. Érdekessége még a jelentésnek, hogy a biszexuális nők leszbikus kapcsolatánál főszerepet a klitorisz kapta, míg a férfiaknak jutott az „érzelmi” rész.

Kedves női látogatók. Ha valamire kíváncsiak vagytok, ne bolyongjatok a világháló magyar oldalain, pláne így vasárnap, kérdezzétek meg Tibor bától. Ígérem, utánanézek.

_________________________________________________________
_________________________________________________________
_________________________________________________________

10 gondolat erről: „(121) Néhány szó a leszbikusokról

 1. Az egész emberi társadalom teljesen logikus és érthető okok miatt, a heteroszexuálisoknak előnyös módon van berendezve.
  Az eddigi történelemben szabad szórakozás, megengedett népi passzió volt a szadistáknak,akik élvezik a fölényes agressziót a gyengébbel szemben , a más szexuális beállítódásúakat , üldözni, zaklatni, csúfolni, verni.
  Úgy tűnik legalábbis a világ modernebb részén ,hogy győzött a jóérzés és ennek most már nagyjából vége van.
  Akik az előbbi jelenség miatt egyáltalán nem aggódtak, azok most nagyon aggódnak ezen változás túlkapásai miatt.
  Belátható – már annak, aki hajlandó ezt a tényt belátni, hogy az utóbbiak sokkal kevesebb személy agresszív inzultálásával járnak.
  Ha valaki az empátia minimumával rendelkezik, az nem fog más emberek szerencsétlenségén, születési rendellenességén, természetes adottságán élcelődni.
  Tudom, hogy az én fogalmazásom sem hibátlan, de szerencsére nem ombudsman vagyok és elnézést kérek, ha valakit sértene a kifejezésmódom.
  „homár”

 2. Én teljesen a leszbikusok pártján állok. Nekem is a nők ‘jönnek be’.

  /Ennyi élcelődést talán Yalom is elvisel… 😉 /

 3. 2.

  Pusztába kiáltott szó.

  Nehéz lemondani az örömökről, még akkor is ,ha azok kicsit illegitimek netán nem igazán elegánsak.

  „Lárifári….. az öröm, az öröm az élvezet, az élvezet nincs mitől tartani.
  A szentfazekak meg csak károgjanak muhahahaha „

 4. Na jó, a poszt lényege, hogy sokkal több a leszbikus nő, mint azt az ember kapásból gondolná. A másik pedig, hogy nemigen van hajlam, inkább szabad választáson múlik. Cinikusan azt mondhatnám, hogy az önkielégítésnek egy speciális formája. Olyan mintha lusta lennék kiverni a farkam, ezért szólok a munkatársamnak, hogy ő végezze el a csuklómunkát. 😀

 5. IP cím alapján honnan lehet megtudni, hogy valaki leszbikus?
  És honnan derült ki, hogy csalódott?
  Már az IP címek is coming outolnak? 😀

 6. 4

  ….mert nem, akarsz teniszkönyököt kapni …..

  🙂

 7. 5 Chani
  A kérdésedben „IP cím alapján honnan lehet megtudni, hogy valaki leszbikus?” benne van az az állítás, hogy IP cím alapján meg lehet állapítani, hogy ki …
  Ez az állítás nem lehet igaz, mert robotok is nézik ezt a lapot.
  Ezek biztosan nem …
  Abban sem lehetsz biztos, hogy „csak” az IP címek alapján azonosítják a hozzászólókat.
  Ez elkanyarodás a poszt témájától, de ez a kommunikációs hiba ezt indokolja (szerintem).

 8. 5 Chani
  Lemaradt…
  A mosoly jelet érzékeltem.

 9. A nők ugye kulsőre esztétikusak, szerintem már régota nincs ilyen hogy ‘nem ildomos’.
  Egymással általában jol megvannak; ahhoz képest még alacsony is a 17 bevallott százalék.

 10. 9: na te se dolgoztál még nőkkel teli munkahelyen…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük