(101) Már megint szex?

Tibor bá’ online

~q191Igen, megint szex! Szerinted sok? Szerintem is, de haladni kell a korral. Alig kapcsolom be a számítógépet jönnek az ázsiai szépségek kínálgatják magukat, vagy a szentendrei széplányok. Valahogy megtudták, hogy itt lakom a környéken. Tehát, szex beszarásig!

Sosem fogom elfelejteni, amikor a nagymamám, aki még a XIX. században született, átköltözött az általa feltételezett árnyékvilágba, a „hagyatéka” felszabadult. Volt neki egy kulcsra zárható fiókja, aminek a tartalmát soha senki nem láthatta, amíg élt. Az előbb említett átköltözés után azonban megszűnt a titok. Nem mondom, hogy remegő kézzel nyitottuk ki a fiókot, de az illő izgalom ott lebegett a levegőben. Nos, legfelül, rózsaszín masnival átkötve egy köteg levelet találtunk, amelyeket nem a nagyapám írt hozzá. A címzés úgy kezdődött, hogy „Szépreményű…..” és úgy fejeződött be, hogy ….kisasszony saját kezeihez”. Hát stílusuk volt eleinknek, azt meg kell hagyni. Természetesen magázódtak, és epekedtek egymás után, de bugyi lehúzásig egészen biztos nem jutott a dolog. Ennek ellenére, és dacára annak, hogy végül is másnak lett a hites felesége, a levelek hatvan éven át maradtak a fiókban. Kissé elméláztam, egy árnyalattal tovább tartó kézfogás, egy röpke csók tudott olyan élményt nyújtani, ami kiérdemelte a levelek megtartását? Minden bizonnyal. Aztán volt két világháború, egy feminizmussal spékelt szexuális forradalom, majd az Internet az alkalmi pop up-okkal. Meztelen nő vonaglik szilikonnal felpumpált mellekkel és megkérdezik tőlem akarok-e szexelni még ma este Szentendrén? Mondjuk, én nem akarok, amire számtalan okom van, de valószínűleg vannak, akik akarnak, mert fogyasztók hiányában gyorsan megszűnne a kínálat. Persze nincs ebben semmi kivetnivaló, semmivel se avatkozik be az életembe jobban, mint az a nő, aki ma felhívott telefonon, nem akarok-e kötni lakásbiztosítást? Mindenki árulja a portékáját és azt sózza rá a másikra, amit tud. A szex tehát árucikk. Csak a fogyasztók nem olvasták el Madách Ember tragédiáját (helyette nézik a Valós Világ közönségességben egymással versenyző leendő celebeit), így nem ismerhették meg azt a bölcsességet, ami ezen mondat mögött van: „Egy csepp víz ízét szomjaddal kell kiérdemelned.” Aki ma este (helyettem) kimegy szexelni Szentendrére, nem hiszem, hogy hatvan éven át fogja rejtegetni azt a cetlit, amire a megadott címet felírta. Hatalmasat változott a világ. Illetve alaposan elcsesztük a dolgokat, a kérdés mindössze az, ez így jobb?

________________________________________________________________________
________________________________________________________________________
___________________________________________________
 
 

20 gondolat erről: „(101) Már megint szex?

 1. Sok dolog megváltozásához köze volt a világháborúnak és a feminizmusnak, de az egész világunk rettentő mód felgyorsult, és nincs annyi időnk olyan apróságokon mélázni, mint korábban, hanem gyorsan továbblépünk. Nem tudom jobb-e ez.

 2. Új idők, új szelet fújnak …
  Korábban az ország elsző számú uzsorása volt a leggazdagabb. Most egy fazon, aki az interneten nőket „futtat”. 🙂

 3. 1. Vasgerinc

  „Nem tudom jobb-e ez.”

  Nem tudod?
  Nem úgy van ez, hogy amíg lépést tudunk tartani a gyorsuló élettel, addig szeretjük, de amikor elkezdünk lemaradozni, akkor átkozódunk?
  Nem lehet, hogy az egésznek kellene egy „független” értelmezési keret?
  Ugyanis amíg ez a verseny tart, egyre kevesebb a nyertes, és szaporodnak a lúzerek…

  Ami meg a szexet illeti…
  Meddig „szabadítjuk” felfelé?
  Könnyű szex, nyitott házasságok, vagy akár házasság felszámolása, lassan már csak a homokosak lesz fontos ez is…

 4. Off!
  Tibor bá’!
  Mi a helyzet a klímával? Most olvastam valahol, hogy kezdik komolyan mérlegelni a klímaváltozás túlfutásának lehetőségét (értem alatta a nem lineáris, inkább exponenciálisba hajló változásokat). Mi a te véleményed erről?

 5. 4:
  Ez nem új, csak eddig nagyon hangos volt az ellenvélemény. A megfutás most már bizonyosság, csak az időpont bizonytalan, de nagyon közeli. Például ilyen kevés jég az Északi sarkon április 13-án még sohase volt.

 6. A poszthoz:
  Latom Tibor ba´felveszi a fonalamat.
  Es innen egyenes az ut a tulnepesedesig, ami majdnem minden baj okozoja.
  Ugyanis a fejlett orszagokban (ahol a tul- szexualizalas ural mindent- zene, TV, internet) a tulnepesedes es a modern technologia- egeszsegügy mind- mind a fogyasztas exponencialis növekedesehez jarul hozza.

  5- 6:
  Merlegelni lehet sokmindent, a kerdes, hogy mit teszünk- nagyon ugy nez ki, hogy semmit.
  A megfutas hivatalosan 2014 novembere ota tart (Paul Beckwith).
  Az idenre vart Super El Nino, lehet hogy valami teljesen mas lesz, nem is El Nino, hanem egy magasabb hömersekletü klima- ekvilibrium.
  3 kompartment- modell:
  ocean- legkör-vilagür
  Ebböl most az ocean höleadasaval a legkör magasabb hömersekletre all be, az pedig igy több infravörös höt kepes majd leadni az ürbe.
  A folyamat addig megy, amig a CO2 (ekvivalens)- nek megfelelö hömersekletet el nem erjük. Ez legkör eseteben a paleoklima (mult) adatok alapjan + 4- 5 C. A kerdes innentöl kezdve csak az, hogy milyen gyorsan erjük el ezt az ekvilibriumot es hogy azt tul lehet-e elni.

  Ferenc Papa(civilben a kemia doktora) enciklikaval keszül es lassan a G20- vezetöknek sem artana elöallni a valosaggal…

 7. 6:
  Egy mérsékelt El Nino eleve folyamatban van. [Az El Ninol lényege a Csendes-óceán egyenlítő körüli rész vízfelszín hőmérsékletének az anomáliája, azaz az átlagosnál melegebb mivolta.]

  METÁN! CO2 kiegyenlítődés egy álom. Hamarosan beindul a tömeges metán felszabadulás. Csak az isten tudja, hol áll meg a felmelegedés.

 8. 7:

  A CO2 ekvivalensben benne van a metan.
  Csakhogy ott is vita van,
  egyesek szerint az 484 ppm (többseg)
  viszont masok szerint mar most is 600- 800 ppm.
  Az se mindegy.
  Illetve, de nekünk mar teljesen mindegy.

  Az elöbbi „csak” 15 millio evvel visz minket vissza az idöben, az utobbi meg 25- 30- cal.

 9. Tegnap is , nagyon meleg volt. Áprilisban emlékeim szerint nem szokott ilyen meleg lenni, de lehet tévedek.
  A másik dolog, hogy valahogy érezni , hogy már most éget a nap , akkor mi lesz júniusban, júliusban.A metán elvileg az ózont is kinyírja, lehet ez már el is indult.
  Nekem a fejem is kissé megfájdult,de lehet nem az erős sugárzástól.
  Ami még érdekes : végigmenve tegnap a városban ebben a jó időben szinite alig lehetett embert látni az utcán, udvarokon, még ilyenkor is elhúzódnak az emberek.

  Vélemény valakinek ?Ti is érzitek , hogy nem úgy süt a nap mint régebben?Szinte éget, pedig ez még csak tavaszi nap….

 10. Na tessek, a szex a tema, erre egyböl jövünk a Klimaval.
  Meghogy tulszexualizalt a vilag 😀

 11. 10:
  Úgy tűnik a klíma érdekesebb, mint a szex. Ez van. 😀

 12. 5.-11.
  Szex ez is. Egész pontosan szopás. 🙂

 13. 6 Ouse M.D

  „Es innen egyenes az ut a tulnepesedesig, ami majdnem minden baj okozoja.”

  Ez egy régen rágott gumicsont és roppant félrevezető.
  Nem a sokan vannak sokan, hanem a kevesen levők…
  Ugye nem érted?
  Pedig világos.
  Ha a világ szegényebb felét megnégyszereznénk, még mindig kevesebb problámát okoz, mint top 10% fogyasztása és szennyezése.

  Tehát nem azokkal van a baj, akik sokan vannak, hanem azon kevesekkel, akik KÉPESEK rá, durván belepiszkálnak a természetes folyamatokba.
  Nem azokkal a milliárdokkal van a gond, akik napi egy marék rizsen élnek, hanem azokkal a milliókkal, akik 6-8-10 szobát hűtenek-fűtenek télen nyáron, hogy 25 fok legyen, a sarki újságoshoz is kocsival mennek, a kocsit 3 évenként lecserélik, és a megtermelt élemiszer felét a kukába dobják.
  Ez a réteg többet tesz a klímaváltozásért, mint az összes többi összesen.

  A szexvideók, meg a pornó, a fizetett örömök mind abba az irányba mutatnak, hogy a fejlett világ azon része, aki „meg tudja fizetni” szépen kihal, mert normális párkapcsolatra képtelen… de addig a testi örömök mellé az összes anyagit is betárazzák, hogy mire a fehér faj kipusztul, addigra a világ is leamortizálódjon…

 14. 13:

  En is ezekröl beszelek. Nagyon keveseknek esik le, de az USA nepessegnövekedese 3% / ev magasabb, mint jopar 3. vilagbeli orszage. 23 evente duplazodik. Azert az odaver.
  1,5%- os a Föld viszonylataban- 41 ev a duplazodasi idö.

  „Growth Shock”

  Mi vagyunk az aszteroida

 15. 13:
  Azért nagyon nem mindegy, mekkora a teljes népesség.
  A nagyfogyasztó elit a piramis csúcsa, és arányos a piramis méretével. A csúcsot meg nem tudjuk megúszni, ha lefejeznék, a maradékból azonnal újraépülne. Ez még a legvonalasabb diktatúrákban is így volt, a csúcs közelében lenni életveszélyes volt, mert egymást is levadászták koncepciós perekkel, mégis akadt jelölt, az igen valószínű halál kockázatát is bevállalták a hatalomért és viszonylagos jólétért.
  A teljes piramis fogyasztása pedig arányosan nő a piramis méretével, az meg nő rendületlenül. 🙁

 16. 3: Nem tudom. Nem arról van szó, amire gondolsz, hogy nem tudok lépést tartani vele, csak lehet, hogy jobb lenne, ha nem így tennénk, hanem több figyelmet fordítanánk a kisebb értékekre.
  Nyilván nem lehet egzakt egy boldogságkutatás, de úgy tudom, hogy ezen kutatások szerint általában véve ma boldogtalanabbak vagyunk, mint korábban.

  9: Jajj! Tudtommal nem volt ez rendkívüli meleg, ahogy a ma reggeli hideg sem az, az április az már csak ilyen. Mivel nagyon fehérbőrű vagyok korábban égtem már meg szeptemberben, sőt februárban is, de tegnap nem sikerült, pedig voltam kint bőven, mert élveztem ezt a kellemes időjárást.

 17. 15. Hubab

  „A csúcsot meg nem tudjuk megúszni, ha lefejeznék, a maradékból azonnal újraépülne.”

  Nem hiszem.
  Ez is eltartott pár ezer évig, és a csúscs alattiak is tudják, hogy ha nem csinálják másképp, akkor rájuk is ez a sors vár.
  A maradékban pedig egyszerűen nincs meg az a felhalmozott „tudás”, ami a csúcs működtetéséhez kell.

 18. Az, hogy a szex helyett a kommentelők minden átmenet nélkül a klímaváltozás tragikus felgyorsulására és a társadalom szerkezetének deformálódására váltsanak intő jel kellene, hogy legyen. Ez vagy az élemedett kor, vagy a súlyos szexuális deviancia jele.
  Ilyen problémákkal csak az foglalkozik aki már elfelejtette a kenyér, a vörösbor és a punci ízét!

 19. 18.
  „Ilyen problémákkal csak az foglalkozik aki már elfelejtette a kenyér, a vörösbor és a punci ízét!”
  Vagy az akinek a szex nem probléma, de esetleg szeretné még a jövőben is élvezni és nem a cigányok által is preferált dugunk a vakvilágba oszt majd lesz valami filozófiáját képviselik, esetleg van gyerekük, akinek aggódnak a jövője miatt, vagy egyszerűen csak a szexet csinálni szeretik és nem beszélni róla. Vagy ilyen problémákkal csak az foglalkozik, aki saját magát egy kicsivel az állati lét fölé helyezi és a csajok stírölésén meg a focimeccsen bambuláson túl esetleg felelőséget érez a Világ iránt, amibe beleszületett és nem birkaként megy a vágóhídra. Hirtelen ennyi.

 20. 18:
  Azt kellene bevezetni, hogy a nikneve után zárójelbe mindenki írja be az életkorát. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük