Tibor bá (szatirikus) blogja (95) A bolsevizmus vírusa

önLapozgatok egy napilapot, de nem árulom el melyiket, mert teljesen mindegy. Na, jó, nem M-betűvel kezdődik a neve. Szóval lapozgatok egy újságot, olvasgatom a hirdetéseket egy nyugat-európai szemével, és megállás nélkül csóválom a fejem. Morgok a bajuszom alatt, a magyarok nem tudnak hirdetni, pedig most már így, itt bent az unióban, igazán kellene tudni. Rossz az egész konstelláció úgy, ahogy van. Mert mi a lényeg? Ő hirdet, nem pedig én, tehát neki van szüksége az én figyelmemre, nem pedig nekem az övére. Úgy gondolom, nekem kell megértenem, mit akar a hirdető, nem pedig neki, hogy mit akarok én. Egy hirdetőnek az a célja, hogy hirdetésének segítségével megnyerjen engem ahhoz, hogy el tudja érni célját nálam. De ezek a magyar hirdetők hülyére idegesítenek. Ugyanis arra kényszerítenek, hogy felesleges, úgy értem az én szempontomból felesleges hirdetésekből felesleges sorokat olvassak el, vagy vágjam földhöz az egész újságot. De mit papolok ennyit, itt van néhány példa:

– Eladnám alig használt, megkímélt állapotban lévő, OTP-n nyert… Mit?  

– Családi okok miatt eladom, vagy telekre cserélném…. könyörgöm, mit?

– Igényes vevőnek eladnám újszerű állapotban lévő, metál piros, . . . . Mit, az istenért, mit?

Miért kell nekem elolvasni az egész hirdetést, hogy megtudjam, nem ezt keresem. Szóval ez nem vírus, ez puszta hülyeség. Miért nem lehet kezdeni a felkínált tárggyal? Például: Honda Civic gépkocsimat eladom…. Na, jó, de mit szóltok ehhez? 

35/29 éves házaspár bedolgozó munkát keres. Ügynöki munka nem érdekel. Nem meg­gazdagodni akarunk, a megélheté­sünket kívánjuk biztosítani. Kiss Kálmán 4299 Bujdosófalva, Petőfi u. 3.

 

Lefogadom, nem találtok benne semmi kivetnivalót. Persze, hogy nem, mert meg vagytok fertőzve a bolsevizmus vírusával. Egy európai munkaadó hülyére röhögi magát, ha elolvassa. Miért alkalmaznám ezt a pasit – kérdi magától a munkaadó – amikor az életkorán kívül semmit sem tudok róla. Mihez ért? Mi a szakképzettsége? Eddig hol volt, mit csinált?

Mi persze rögvest kiigazodunk ezen a Kiss Kálmánon. Bizonyára egy tisztességes ember, nem egy galád szemét alak, aki munkája révén meg akar tollasodni. Ennek a becsületes munkásembernek az életben maradáson kívül semmi más vágya nincs. Szilárdan hisz abban, hogy a puszta vegetálásához morális joga van, és konokul bízik abban is, hogy a munkaadónak erkölcsi kötelessége hozzásegíteni őt ehhez a vegetáláshoz.

De nem csak ennyi. Ezen kívül ez a Kiss Kálmán úgy gondolja, hogy a munkaadónak kötelessége elnézni, hogy esetleg rossz munkát fog végezni, nehezen lesz betanítható, az orvos gyakran ki fogja írni, mert amúgy eléggé beteges ember, de ő is ember. A munkaadónak bőséges anyagi hátrányt is le kell nyelni pusztán azért, mert ő Kiss Kálmán és neje becsületes munkásemberek, akiknek nem igényük a csúnya meggazdagodás.

Nyilvánvaló, nem csak ti vagytok megfertőzve ezzel a rohadt vírussal, hanem én is. Nem csak a ti szívetek sajog ezért a két emberért, de az enyém is. Ebben az esetben viszont valamennyien elkövetünk egy kurva nagy hibát. Vagy maradtunk volna benn a szocialista táborban, vagy ha már megszűnt, akkor ne léptünk volna be az Európai Unióba. De ha már beléptünk, akkor azt a rohadt bolsevik vírust ki kellene ölnünk magunkból, és oda kell rikkantani ennek a Kiss Kálmánnak és a feleségének: dögöljetek meg! – Dögöljetek meg! Mert ebben a rendszerben úgysem vagytok életképesek, és előbb vagy utóbb úgyis meg fogtok dögleni. De mi van akkor, ha engem hívnak Kiss Kálmánnak?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük