Címkearchívumok: infant

(813) Minden, amit a női mellekről tudni lehet

Tibor bá’ online

 

Legyél férfi vagy nő, ha azt hiszed, hogy mindent tudsz a nők kebléről, akkor valószínűleg nagyot tévedsz. Bizonyára abban a hitben ringatod magad, hogy a női mellekkel kapcsolatban két dolgot lehet megemlíteni, az egyik a férfi figyelmének a felkeltése, a másik a csecsemő szoptatása. De tudod-e, hogy ez az a testrész, ami a legfogékonyabb a rákos sejtek elszaporodására? Hogy a körülöttünk halmozódó szennyezésből ez a testrész szív fel a legtöbbet, és továbbít a csecsemők felé? Hogy a leggyakrabban plasztikázott testrészünk? Hogy az átlagos mérete egyre nagyobb. Hogy a kamaszlányoknak egyre korábban kezd kialakulni? A legérdekesebb kérdés pedig:

Egyáltalában, miért vannak emlők? Legvalószínűbb ok az evolúciós fejlődés, de lehet szerepe a szexuális vonzásnál is. Emlősállatoknál (az emberen kívül) ez a funkció nem létezik. Viszont a férfiak – kivétel nélkül – egy csupasz női kebelről képtelenek levenni a szemüket. Persze az is lehet, hogy csak azért, mert állandóan le vannak fedve.

Van-e tökéletes kebel? Erre a kérdésre lehetetlen válaszolni. Ha a csecsemőszoptatás lenne az egyetlen funkció, akkor meg kell jegyezni, hogy a mérettel nem arányos a kinyert anyatej mennyisége. Kicsi mellekkel is tökéletesen el lehet látni a szoptatási szükségletet. Amennyiben a méret és a forma lenne a szempont, akkor azt kell figyelembe venni, hogy a férfiak véleménye nem egységes. Vannak, akik a közepes, vagy kifejezetten a kis melleket kedvelik, és akkor a formáról már nem is érdemes beszélni.

Mi a helyzet az implantátumokkal? Az első szilikon kebeltöltésre 1962-ben került sor, vagyis 50 éve. Az első kuncsaftok a szórakozó iparban dolgozó nők voltak, akiknél a „tökéletes” forma egzisztenciális kérdéssé vált. Később a társadalom más tagjai is igénybe kezdték venni ezt a szolgáltatást a 70-es évek végétől, amikor aztán a férfiak is beálltak a sorba. A 90-es években feltűnően sok nőnek lett problémája az implantátummal, aminek következtében az USA-ban 14 évre be is tiltották, de ez már tavalyi hó. Ma már az USA-ban évente több mint 300.000 nő szabatja át a melleit, találjátok ki, hogy milyen szándékkal.

És a méret? Eltekintve a szilikon feltöltéstől a női keblek átlagos mérete folyamatosan növekszik. Ennek elsődleges oka az étrend. A nyugati világban (és ilyen vonatkozásban mi is oda tartozunk) a társadalom tagjai, férfiak és nők egyaránt egyre kövérebbek. Ez egymaga a mellek növekedését okozza. Valószínűleg egyre több mesterséges hormon jut a szervezetünkbe az élelmiszeripar jóvoltából, és ez is ez irányba hat.

És a tinédzserek? Egyre fiatalabb korban kezdenek az emlők kifejlődni, aminek szintén az étrendben kell keresni az okot. Aztán része a kábé 100 éve észlelt akcelerációnak. Viszont a jelenség létezik alultáplált leányoknál is, ami azt sugallja, hogy más, ismeretlen tényezőnek is kell lenni szerepének.

Szoptatás: Az emberi ős szoptatása 200 millió éve kezdődött a tényleges emlősállatok megjelenése előtt. Kezdeti célja nem annyira a táplálás, mint a fertőzés elleni védelem volt. Egyfelől antibakteriális hatása volt, másfelől pedig segítette az infant immunrendszerének a kialakítását. A mai anyatejben fantasztikus összetevők vannak, amelyek gátolják a parazitákat, megölik a baktériumokat, felfuttatják az immunrendszert. Éppen ezért az anyatej messze nem helyettesíthető semmivel. Az anyatejnél jobb táplálék ember részére nem létezik. Ennek ellenére az anyák egy része kifejezetten menekül a szoptatás elől, aminek alapja az a téveszme, hogy a szoptatás elrontja a keblek formáját. Nyúlcipő! A szoptatás utáni mellforma hormonfüggő. Van nő, akinek  nem rontja a formáját, és megint csak van nő, akinek néhány hét szoptatás után az életben se tér vissza az eredeti formának még a karikatúrája se.

Végül pedig a rák: Az emlőrák az utolsó évtizedekben járvány méreteket ölt. Bizonyíték semmire sincs, csak sejtések. Az statisztikailag igazolt, hogy a hosszantartó szoptatás és a több csecsemővállalás komoly védelmet jelent az emlőrákkal szemben. Vannak olyan hangok, amik szerint a nagyobb szexuális aktivitás is ad védelmet, de ez még nem nyert sziklaszilárd bizonyítást. – Én minden esetre rá szavaznék, mert legrosszabb esetben nem nyújt védelmet, viszont kellemesebbé teszi az életet. Vesztenivaló nincs. 😀

Forrás: http://www.tracyclarkflory.com/archive 

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________

 

Éljetek a lehetőségekkel!