(1342) Szuper mikrobák


Tibor bá’ online

~ab108Éld bele magad a következő helyzetbe: Napközben fájni kezd a fejed, estére a torkod is, majd lefekvés előtt megméred a lázadat és 38,0 °C és izomfájdalmat is érzel. Semmi kétség – gondolod – influenzát kaptál. Éjjel hánykolódsz, reggelre alig kapsz levegőt. A helyzet rohamosan romlik, a kihívott háziorvos már hívja is a mentőket. A kórházban kezelésbe vesznek, délután már az intenzív osztályon vagy. A dolog kétesélyes. Vagy két hét múlva hazaengednek, vagy levisznek a proszektúrára. Az egész okozójának angol elnevezése MRSA (meticilinre rezisztens sztafilókkusz aureusz), vagyis egy olyan sztafilókokkusz, amelyik rezisztenssé vált a meticilinre. És ez csak egy a sok közül. Van már antibiotikumra rezisztens e-koli, szalmonella, tuberkulózis és tífusz kórokozó is.

Ha most azt hiszed, hogy hercig sztorikat veszek át különböző forrásokból, akkor elmondom, hogy mi történt velem karácsonykor. A szokásos éves laborvizsgálati lelet szerint a vizeletem üledékében baktériumokat találtak. Ezek szerint két hete nem a megfázás miatt fájtak a veséim, hanem a fertőzéstől – futott át rajtam a gondolat – A háziorvos pedig felírt egy csomag, 10 db CIFRAN tablettát (hatóanyag: ciprofloxacin). Öt napon át reggel és este egy-egy darab. Abbahagyni nem szabad éppen azért, hogy a baktérium ne lehessen rá rezisztens. Betartva az utasítást, a helyzetem semmit se változott. Na, ekkor eszébe jutott a háziorvosnak, hogy ki kellene tenyészteni a baktériumomat. Ez egy további hét. Az eredményért én mentem el és szörnyülködve láttam, hogy az én kis kedves baktériumom totálisan rezisztens a ciprofloxacinre, plusz még három másikra is, de érzékeny volt többek között az amoxicillinre. Vettem tehát egy csomag AUGMENTIN tablettát (14 db), amit egy hétig kell szedni. Harmadnapra a vese fájdalmam megszűnt, de természetesen a 14 darabot végig szedtem. Most jön a poén. Teljesen gyógyultan elmentem a háziorvoshoz és közöltem vele mi történt. Utólagos engedélyével, a lelet alapján, amoxicillint szedtem, és céloztam rá, hogy több mint két hetet vesztettünk, mert nem a kitenyésztéssel kezdtük. Erre azt válaszolta, hogy húgyúti fertőzésekre rutinszerűen CIFRÁN-t írnak fel, mert az mindig hat. Az én esetem egy teljesen rendhagyó dolog. Szóval olvasd a posztot tovább, mert lehet, hogy egyszer az életedet mented meg vele.

Most akkor beszéljünk arról, mitől lesznek a szuper mikrobák? Az első és leglogikusabb ok, vagy feltételezés, hogy van egy fertőzésed, ami azt jelenti, hogy egy adott baktériumból néhány százmillió tanyázik benned. Régen, az antibiotikumok felfedezése előtt, ezeket az immunrendszered vagy legyőzte (ritkán) és akkor meggyógyultál, vagy belehaltál. Most azonban kapsz rá egy antibiotikumot, amit egy hétig kell szedned. Mindjárt harmadnapra az élősködő baktériumok száma 1 %-ra csökken, azok is szédelegnek a gyengeségtől, de valahogy még állják a sarat. Te viszont kitűnően érzed magad és vagy elfelejted szedni tovább az antibiotikumot, vagy feleslegesnek tartod. Erre az egymillió szédelgő baktérium magához tér és valahogy kikerülve belőled megfertőznek másokat. Csakhogy ők képviselik azt az 1 százalékot, akiket az adott antibiotikum nem ölt meg, mert ők voltak a legstrammabbak. Ezekkel megfertőzött új személy szintén beteg lesz és neki is felírják az előző antibiotikumot és ő is úgy jár el, mint az első beteg. Benne is marad 1 % baci, méghozzá a legstrammabbakból. Ez a játék megy még néhányszor és a végén kialakul egy olyan baktérium törzs, amelyik az adott antibiotikumra totálisan rezisztens lesz. Egy ilyen fertőzésre már hiába írják fel, és a beteg hiába szedi, nem fog meggyógyulni. Nincs túl nagy baj – mint az én esetem is mutatta – mert van még legalább 8 másik antibiotikum is. De mi van, ha egy olyan szuper mikrobát „tenyésztünk” ki, akaratunktól függetlenül, amelyikre már semmi se hat? Időutazás! Ezzel fertőzött beteg 1926-ban találja magát. Ágyánál ott áll az orvos, tördeli a kezeit és azt mondja a feleségnek „reménykedjünk, hogy férje le tudja győzni a betegséget.”tehén etetés

És akkor most jön a második felvonás, mert nem csak hanyag betegek vannak, akik az orvosi utasítást csak addig tartják be, amíg szarul érzik magukat, hanem vannak…… kik? Állattartók, akik a nagyobb profit reményében nem akarják, hogy az állományuk megbetegedjen. Mit csinálnak a drágák? Antibiotikumot kevernek a tápba. Ebből adódik, hogy például az USA-ban az összes előállított antibiotikum 70 százalékát az állattartók vásárolják fel. És mennyit tesznek a tápba? Subterapeutikus dózist, vagyis annyit, amennyitől nem gyógyulnának meg, ha betegegek lennének, de nem kapják meg a fertőzést, ha egészségesek. Most persze azt hiszed, hogy az antibiotikumokat a betegségek megelőzésére adják. Tévedsz, mert csak részben. Az ok az, hogy kénytelenek adni, mert a vágóhídra termelt állatok tartási körülményei (zsúfoltság, kosz és piszok) egyenesen megköveteli a megelőző védekezést. Ez a gyakorlat azonban a lehető legjobb módja annak, hogy kialakulhassanak a szuper mikrobák, amik aztán rászabadulhatnak a társadalomra.

Csak egyetlen egy példa. Magyarországon a TBC népbetegség volt az 1930-as években. Aki megkapta, kicsiny eséllyel gyógyult ki belőle. A megfelelő antibiotikum segítségével az 1950-es évekre a TBC (morbus hungaricus) gyakorlatilag eltűnt Magyarországon. Ma az országot olyan szuper rezisztens Koch baktérium járja, hogy aki megkapja, 1930-as eséllyel gyógyul ki belőle.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
________________________________________________

17 gondolat erről: „(1342) Szuper mikrobák

 1. Már évek óta kering a Világhálón az MMS= Master Mineral Solution ami a klor egyik változata vizfertötlenitésre régóta használatos baktérium és virusölö hatása miatt.
  Nos, az MMS használatának kidolgozója Jim Humble állitólag elképsztö hatása van a szernek ill. a protokollnak amit ö dolgozott ki.
  Az ellenzók tábora itt-ott szép számmal föleg a gyógyszergyárak függöségében álló mediák , személyek.
  Az Interneten sokat lehet róla olvasni magyarul is.
  Itt az egyik angol változat:
  http://jimhumble.org/
  Szeretném tudni mi a véleményetek róla. Egy magyar orvoscsoport már sajátjaként forgalmazza igaz csak mint szájöblitö szert- Solumium néven.
  Tibor bá’ a kullancsok is terjesztenek sokféle virusos és bakteriális kort, azok ellen mi a legpraktikusabb védekezés, hogyan lehet irtani öket valamiféle permetezéssel talán?

 2. 1. kóborkutya

  Ebben a cikkben a klór-dioxidot tárgyalják.

  „Megvan a megoldás az antibiotikum rezisztenciára? – kérdeztük a professzortól.

  Igen is meg nem is – válaszolta Noszticzius Zoltán.- Egyértelműen igen a válasz, ha például van egy seb, amelyet antibiotikum rezisztens mikrobák fertőztek meg. Ezt a bajt gond nélkül meg lehet gyógyítani a klór-dioxiddal. Ám ez egy lokális szer, ott hat, ahova közvetlenül el tudom juttatni. A tüdő- vagy a mellhártya-gyulladásra például nem alkalmazható, mert oda nem tudom „elvinni” a szert. A szép jövőben, amikor már mindenhol alkalmazzák majd a klór-dioxidot, ahol lehet, mert ismétlem, nem lehet mindenhol, akkor a baktériumoknak sokkal kevesebb esélyük lesz arra, hogy hozzászokjanak egy-egy antibiotikumhoz, sőt, szerintem egy idő után el is felejtik, hogy ők rezisztensek valamelyik szerre.”

  http://hetivalasz.hu/itthon/magyar-kutatocsoport-oldja-meg-az-antibiotikum-rezisztencia-problemajat-70615

 3. 1: A kutyákra elég hatékony kullancsűző megoldások vannak. A legjobb talán a nyakörv típusú, az egy évig védelmet ad, mi az elmúlt évben ilyet adtunk a kutyánkra, lassan cserélni kell.

  Kóbor kutyáknál nyilván nehezebb a helyzet: nincs gazdni, aki elvigye az állatorvoshoz, de ha ilyen ügyes vagy, hogy ide írsz, akkor talán meg is tudod venni magadnak. 🙂
  (Bocs a szóviccért, nem megbántani akarlak, csak nem tudtam kihagyni.)

  Emberre sajnos nem tudok ilyen megoldást, gondolom vannak a szernek mellékhatásai, és nyilván bonyolultabb és drágább az engedélyeztetése, emiatt nem vezették be emberi orvosságként. Vagy ha be is vezették, nem adják folyamatos prevencióként.

 4. „a kullancsok is terjesztenek sokféle virusos és bakteriális kort, azok ellen mi a legpraktikusabb védekezés?”

  Védőoltás

 5. Szerintem azért hallgatnak róla mint szar a füben mert a gyógyszeripar elesne a haszontól. Kézzel-lábbal tiltakozik ellene és ott tesz keresztbe ahol csak tud—tehát ha a klordioxid beválna mint gyógyszer akkor ezek a gazemberek milliárdos haszontól esnének el.
  A klordioxidból korlátlan mennyiség áll rendelkezésre és gyakorlatilag filléres áron.

 6. 2.tomcat

  Jim Humble már vagy tíz éve mondja és a gyakorlatban teszi is a klor-dioxidos kezelést a virusok és baktériumok hatástalanitására.Gondolom a szemfüles magyar orvoscsoport ezt akarja lekoppintani annyi változtatással, hogy ök vegytiszta anyagot használnak. Fantasztikus.

 7. 6:
  Lime-kór ellen nincs, de az nem halálos, és antibiotikummal gyógyítható.

 8. Kutya-kullancs ellen jelenleg a leghatékonyabb a Foresto nyakörv, kb. egy évig hatásos. A hatóanyag a nyakörv anyagában van, onnan terjed szét, és az állat teljes szőrzetét bevonja. Kiltix, Scalibor és társai, valamint az ultrahangos nyakörvek nem elég hatékonyak. (Nincs érdekeltségem a Foresto-nál.)
  Az emberi kullancs által terjesztett két legsúlyosabb betegség a Lyme-kór (nem tévesztendő össze a gyümölcs lime-mal) és a vírusos agyhártyagyulladás. Ez utóbbi veszélyesebb, mert halálos is lehet, de létezik ellene védőoltás, amit a fertőzés ELŐTT kell beadni, ha jól emlékszem legalább 2-3 héttel. Utána 1-2 évente emlékeztető oltások szükségesek. A családon belül mi már rutinszerűen adjuk be magunknak. A vírus ekkor is fertőz, de nincs halálos szövődmény.
  A Lyme-kór – HA IDŐBEN! észreveszik – teljesen gyógyítható egy kéthetes intravénás, nagydózisú antibiotikum kúrával. Kórházi körülmények között.
  A baj az, hogy nagyon ritkán szokták észrevenni a Lyme legjellemzőbb tünetét, a kullancscsípés körüli, féltenyérnyi piros foltot. Általában súlyos állapotban, a szövődményekkel szoktak háziorvoshoz menni; azok pedig a legtöbbször félrekezelik. Az eredmány a visszafordíthatatlan, részleges- vagy teljes végtagbénulás, súlyos izületi degeneráció, amin már nem lehet segíteni.
  A fentieket azért mondtam el, mert erdő mellett élünk, és a kullancsfeltőzés valamennyi esete – Lyme és sajnos az agyvelőgyulladás is – többszörösen előfordult már a közvetlen környezetemben. Mindenki vigyázzon a kullancsokkal, a hazai populáció nagy része fertőz! (Ha az első 6-8 órában sikerül kipiszkálni, akkor nem fertőz.)

  A poszt témájához még annyit, hogy léteznek erős, természetes alapú antibiotikumok ill. vírusellenes szerek; pl. Grape Vital, fokhagyma, propolisz, kakukkfű stb.

 9. 9: Mvm9! Le merted írni, hogy természetes antibiotikum a fokhagyma? :-/
  Ne tudd meg mit kaptam Tibor’bá-tól amikor a mézes fokhagymát ajánlottam megfázás ellen! 🙂

 10. Egyszer hallottam egy katonaorvos előadását egy konferencián (technikusként, én nem vagyok orvos), aki Afganisztánban műtétileg ellátott harci eszközök okozta sebesülésekkel beszállított embereket, de nyugati katonát és helyi afgánt egyaránt, mert ugye „békefenntartás” volt és van 🙂 Szóval, a „bennszülötteket” nem kellett antibiotikumozni, láz nélkül gyógyultak tenyérnyi kimeneti sebbel a seggükön, míg a „fejlett” nyugatiban ugyanazok a baktériumok, amelyekkel a bennszülött szervezete simán elboldogult, azonnal ugrásszerűen elszaporodtak, ha nem kaptak volna antibiotikumos utókezelést, akkor nem a golyó, hanem a mikróba nyírta volna ki őket. A nyugati civilizáció aláássa az immunítást, lehet ezt részletesen taglalni (gyerek esetében a „fúj, köpöd ki”-vel kezdődik, azután a „csúnya baktériumokat is lemossa” szappanokkal folytatódik) de nem akarom. A háziorvos, aki 37,5-nél szigorúan lázat csillapíttat, „nehogy má” a gyerek immunrendszere magától rendet tegyen… (én 39,5 alatt nem engedem a lázcsillapítást, magamnál sem, sőt 38-nál szoktam venni egy forró fürdőt „segítség képpen”, de a 39,5 szintet sosem érjük el, előtte meggyógyulunk). Na de ha csillapítasz 37,5-nél, akkor szépen ideális bakter-tenyéstő tégellyőé teszed a szervezetet, aztán pár napra jöhet az antibiotikum, ami kiöli a 99%-ot, de az 1 % marad, és az már az az 1 %, ami ellenáll, a másik emberben majd más ellen lesz rezisztenssé tenyésztve.
  Van a másik iskolapélda: kevés folyadék fogyasztás = magas vérnyomás, utána folyadék itatás helyett vérnyomás csökkentés, azután jön a keringési teljesítmény leszaályzás következtében fellépő vizesedés (méreganyag koncentráció csökkentő válasz a szervezet részéről,amit a szar vérkeringés okoz a vérnyomás csökkentés okán), de sebaj, van vízhajtó is. Na ennyit a modern orvoslásról 😀

 11. 9-re. Négy
  /!/ közeli ismerősöm is Lyme kóros.Ebből nem lehet teljesen kigyógyulni.Antibiotikumos kezeléssel hármójuknál sikerült határérték alá vinni a vérükben keringő kórságot. Aki legutoljára kapta el ,-egy nő-neki viszont nem sikerült visszaszorítani.
  Talán mutálódott a vírus időközben?
  Én sem vagyok nyugodt,mivel már több kullancsot is beszereztem az erdészeti különmunkáim során.
  El kéne mennem vizsgálatra de sajnos fehérköpeny-fóbiás vagyok.
  Persze tudom ,ez nem egy bölcs dolog.
  És még valami : a 4 esetből háromban nem volt vörös folt!

 12. 13: hídrobbantó,
  Teljesen gyógyítható alatt azt értettem, hogy semmilyen szövödménye nem alakul ki. De aki volt Lyme-kóros, az pl. vért már sohasem adhat. A környezetemben egy olyan fertőzöttről tudok, akiben már nem tudják kimutatni a vírust (a kezelés után több évvel).
  Ezt az erdészeti munkát nem értem. Munka után megnézed, hogy van-e benned kullancs… ha van, akkor kiszeded. (5 perc) Bárhogyan ki lehet szedni, akár úgy is, hogy a feje bentszakad, a lényeg az, hogy ne öklendezze vissza a fertőzött vért. (6-8 óra, a csípés után.)
  Vörös folt majdnem mindig látható, csak általában nem tudják, hogy mi az.

 13. 14.nekem pl a köldöknél bújt meg legutóbb.Amatőr módon nem néztem meg ott. A 8 óra letelt mire észleltem a viszketést.A dög eleinte talán valami fájdalomcsillapitó anyagot fecskendez be hogy ne érezd.
  A vörös folt már nagyon közismert,sőt 10 éve is az volt.
  Kimondottan természetjáró mániás ismerősöm /az egyik fertőzött/-sem vett észre semmi gyanús jelet és mégis elkapta a Lyme kórt.
  Manapság már ha néha felületesen is ,de tájékozottak az emberek mert bulvárszinten is sokat cikkeznek az egészségről./hogy utána berakhassanak pl egy étrendkiegészítő reklámot/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük