Putyin figyelmeztetése

VIP.130.

 

A nyugati újságíróknak tartott, Szentpétervári sajtókonferencián Putyin levette a selyemkesztyűt és alaposan megmondta a véleményét.

 

….Évről évre, előre meg tudjuk mondani, mi fog történni, és ők tudják, hogy mi tudjuk. Éppen ezért csak önöknek szólnak a kitalált gyerekmesék, és önök ezeket beszopják, majd tovább adják saját olvasóiknak, mert a közelgő veszélyből semmit se fognak fel, és ez az, ami engem aggaszt. Hogy lehet az, hogy nem értik meg, a világot egy visszafordíthatatlan irányba tolják? Miközben úgy tesznek, mintha mi se történne. Fogalmam sincs, hogyan tudnám ezt önökkel megértetni.

_________________________________________________________

A teljes fordítást elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu

________________________________________________________________

July 07, 2016 – The Russian president was meeting with foreign journalists at the conclusion of the Saint Petersburg International Economic Forum on June 17th, when he left no one in any doubt that the world is headed down a course which could lead to nuclear war.

Putin railed against the journalists for their „tall tales” in blindly repeating lies and misinformation provided to them by the United States on its anti-ballistic missile systems being constructed in Eastern Europe. He pointed out that since the Iran nuclear deal, the claim the system is to protect against Iranian missiles has been exposed as a lie.

The journalists were informed that within a few years, Russia predicted the US would be able to extend the range of the system to 1000 km. At that point, Russia’s nuclear potential, and thus the nuclear balance between the US and Russia, would be placed in jeopardy.

Putin completely lost patience with the journalists, berating them for lazily helping to accelerate a nuclear confrontation by repeating US propaganda. He virtually pleaded with the western media, for the sake of the world, to change their line:

We know year by year what’s going to happen, and they know that we know. It’s only you that they tell tall tales to, and you buy it, and spread it to the citizens of your countries. You people in turn do not feel a sense of the impending danger – this is what worries me. How do you not understand that the world is being pulled in an irreversible direction? While they pretend that nothing is going on. I don’t know how to get through to you anymore.

Does anyone in the reeking garbage heap that is mainstream western media have a conscience? Do they even have enough intellect to get what Putin is saying – that they are helping to push the planet towards World War III?

________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________

26 gondolat erről: „Putyin figyelmeztetése

 1. Ráébreszteni a nyugati újságíróknak a saját politikusaik hazugságaira, tisztességtelenségére, valami olyan reménytelen mint az utcán elmagyarázni az őrjöngő kutyáknak, hogy én jó ember vagyok, és a ti gazdátok a rossz, aki uszít benneteket, minél hangosabb ugatásra.

 2. 1:
  Valószínűleg igazad van (bár akadnak újságírók, akik lemondanak egy-egy feltárás után), de az ember néha hányja a borsót a falra, hogy a saját lelkiismeretét megnyugtassa.

 3. Tibor bá’

  Már megbocsáss, a lelkiismeret a legkevésbé számít egy újságírónál. A jó fizetés, a részben kötetlen munkakör, az már súlyos érv a gazdi melletti ugatásra.

 4. Ez ugyanaz a konferencia, mint ahol az általam korábban belinkelt Putyin-CNN riporter beszélgetés zajlott.
  Az igaz, hogy ezek az újságírók, riporterek zömében meg fogják hamisítani riportjaikban Putyin mondanivalóját, de azért az eredeti forrásanyagok valahogy mégiscsak felkerültek a netre, ahonnan igenis hozzájuthat az érdeklődő ember, ahogy én is szörfölgetés közben bukkantam rá az anyagra.
  Persze ezeket is ki lehet egészíteni olyan megjegyzésekkel, ami csak orosz propagandának állítja be, vagy éppen annak a jelének, hogy működnek a dolgok, az oroszoknak már nagyon fáj, ahogy a töküket szorongatjuk, és próbálnak kibújni a szorításból, most kell ütni a vasat tovább…
  De kétségtelen, a nagy tömegek a média kezében vannak, mert ők a neten legfeljebb a való világ, vagy a tehetségkutatók műsorait vadásszák le… 🙁

 5. Mi tudjuk, hogy ők tudják, hogy tudjuk…! Évek óta mondom, hogy az USA Európába telepített ABM rendszere nagy szálka, kvázi furkósbot farönk léptékkel, az Orosz Föderáció szemében…!

  A NATO nem működik együtt Oroszországgal a gyakorlatban, ugyanakkor nem függesztette fel a párbeszédet Moszkvával, ennek fóruma a NATO-Oroszország Tanács, amelynek mindig készen kell állnia a nagykövetinél magasabb szintű egyeztetésre is, jelentette ki Jens Stoltenberg. A NATO négy zászlóaljat telepít a Baltikumba és Lengyelországba, ezek pontos elhelyezéséről az aktuális csúcstalálkozón döntenek. A fehérorosz külügyminiszter szerint válaszlépést követel a megerősítendő NATO-jelenlét.
  http://www.origo.hu/nagyvilag/20160707-stoltenberg-a-nato-nem-fuggesztette-fel-a-parbeszedet-moszkvaval.html

 6. Nagyjából olyan a helyzet, mint az első világháború előtt, csak nem a gyarmatbirodalomért megy a „meccs”, hanem az úgynevezett szabad országokért – Ukrajna, Grúzia –, melyek az ütközőzónában helyezkednek el. Oroszország nem akarja engedni, hogy a Nyugat közelebb kerüljön hozzá, ezért olyan regionális konfliktusokat generáltak, melyek lehetetlenné teszik az ütközőállamok felvételét a nyugati integrációs rendszerekbe. A szabad piacokért megy a verseny – jelentette ki Kiszelly Zoltán politológus az M1 Ma reggel című műsorában.
  http://www.hirado.hu/2016/07/08/kiszelly-olyan-a-helyzet-mint-az-elso-vilaghaboru-elott/

 7. Az újságírók azt írják meg, amit fizetőik elvárnak tőlük és ez elhangzott hozzászólásban.
  Tegnap olvastam, hogy a német újságíróktól azt várják el, hogy Merkelnek tetszően írjanak.
  Udo Ulfkotte oknyomozó újságíró facebook profilját pedig deaktiválta a fb, követői listáját törölte a fb.

 8. Tudomásul kellene venni hogy a media a negyedik hatalmi ág, amit se választani se felelőssére vonni nem lehet, de hatalmas véleményformáló ereje miatt nagyon fontos minden rendszerben.

  Tehát „független” újságíró nincs… Legalábbis a fősodratban.
  A nagyobb befolyással rendelkező médiák már mind be vannak tagozódva.

  Tehát Putyin kritikája NEM az ott ülő újságíróknak szólt, hanem az ő újságaik olvasóinak, hogy felhívja a figyelmüket, hogy hazudnak nekik.
  Végülis…
  Aki érdeklődik a politika iránt, ahhoz eljut ez a videó.
  Aki meg nem annak meg úgyis hiába hazudoznak.

 9. A NATO eldöntötte, pontosan milyen lesz a kelet-európai jelenléte:
  Kanadai, német, brit és amerikai irányítással működnek majd a Lengyelországban és a balti államokban állomásozó zászlóaljak – jelentette be Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára Varsóban, az Észak-atlanti Tanács július 8-ai, pénteki ülése után.
  http://www.origo.hu/nagyvilag/20160708-nato-csucs-stoltenberg-kanadai-nemet-brit-es-amerikai-iranyitassal-mukodnek-a-kelet-europai.html

 10. 6 hoz.

  Az orosz piacokat az usa megszerezte azzal hogy kiadta eunak parancsba a oroszok elleni szankciózást az meg viszont….közben megy a kereskedelem az usával…usának az orosz földek és ásványkincsek kellenek, még mindig van félnivalója orosz-kina szövetségtől bőven.
  És 45 óta usa állandóan háboruzott lepusztitva lassan a föld országainak városait…afrika totál arab tavaszok a földközi tenger déli részén totál irak sziria afganisztán totál előtte wietnam(60 évekbe oda készitett sok bizbaxt a telógyár)

  Azért a fegyverkereskedők nem álltak le se a gyártók….a katonai konszernek…

  A földön egyes emberfajták rákos daganatként müködnek és csak fegyverben a másik értékeire rátelepedve tudnak gondolkodni…és ez a biznicelők és tözsdézők sora!

  Nem a normális kereskedelem hanem a mindent pénzért tevő kereskedelem a káros, az erdők irtásától a GMO-s nővényekig meg az emberek egymásnak ugrasztásáig hogy folyjon a fegyver.

  Azt hiszem ez génhiba az elitben.

 11. Ja és európa a következő szétbarmolásra kijelőlt terület náluk – látni előre….Az amit 45 óta felépitett és esetleg begyüjtött érték még arra fáj a foga.

  Iraki múzeumokból ma a londoni és amerikai múzeumokban vannak a tárgyak régészeti leletek, egyszerüen tetü tolvajok rablógyilkosok.

  És az összes gyarmattartó ugyan az!

 12. 14:
  (tűz)vezetést, (tűz)irányítást szoktak érteni alatta. Most jelentik hivatalosan be.
  korai előrejelző radarok, román rakétaállomás, műveleti területek, ún. 11 db. logisztikai központ, kölcsönös hadgyakorlatok melynek során pár percre feltérképezik a szomszéd informatikai rendszereit…az informatikai háborúzás már javában tart.
  Jövőnk kolléga erről sokkal többet tudna mondani. De már biztosan belefáradt.

 13. 14:
  Tiszteknek, főtiszteknek, tábornokoknak épült egyfajta „agyközpont”, ahonnan a különböző harcállás- és vezetési pontok tarthatják egymással a kapcsolatot, és itt kiadhatóak a megfelelő parancsok, a beérkező információk feldolgozása után. Gondolom ez is integrálódik a jövőre megerősítjük a NATO dél-keleti határszakaszát is feladatsorba, amit Varsóban jelentettek be. Így alkalmas lesz csapaterők áttelepülésének levezénylésére, a romániai ABM bázis részleges irányítására amennyiben az ottani vezetési pont kiesik, az ide hadgyakorlatokra települő amerikai erők koordinálására, stb.!
  Vagy csak szimplán kiegészítik a veszprémi sziklát egy újabb irodarészleggel és feladatkörrel. Pontosan mi civilek nem fogjuk megtudni, hogy ez mit is takar, csak azt, hogy telepíteni fognak egy vezetési pontot.

  Ilyesmit képzelj el, csak modernebb kiadásban:
  http://kameraaltal.blog.hu/2015/06/01/vas_megyei_vedett_vezetesi_pont

 14. 17 ilyen Pécelen és a Mátrában valamint a Gellért sziklában is van. Valamikor itt volt a Varsói 2 számú vezetési pont….Pécelen.

 15. 12. Kékavian

  „Iraki múzeumokból ma a londoni és amerikai múzeumokban vannak a tárgyak régészeti leletek, egyszerüen tetü tolvajok rablógyilkosok.”

  A kissebb része.
  A túlnyomó részüket szarrá bombázták.
  Észre kellene venni, hogy ezek a konflitusok a történelemszemlélet alakítására is fel vannak használva.
  Irakban volt a világ legnagyobb vetőmagmúzeuma és vetőmag génraktára…
  6 ezer éve ezek a népek „találták fel” a mezőgazdaságot…
  És most kötelezően vásárolják évről évre a génpiszkált Monsantó szemetet.
  A legtöbb ásatási színhely fáradt uránnal lett ripityára lőve, hogy generációkig senkinek ne legyen kedve ott ásogatni.
  A helyzet az, hogy minden alkalmat megragadnak, hogy az Ószövetség előtti kultúrális bizonyítékokat elpusztítsák.
  Ezt csinálja az ISIS is… Vajh miért?
  Vannak azonos érdekek?

 16. 19. Attila(PV)

  Vigyázz, kezdesz túllépni egy határt, ami a megszállottságot a józan ítélettől elválasztja.
  Sokminden írható bizonyos körök számlájára, de azért azt erősen kétlem, hogy az ősi kultúrák relikviáinak szándékos pusztítása ezek közé tartozna. Ezek az ősi kultúrkincsek az egész világon hatalmas értéket képviselnek mind az értelmiség szemében, mind az egyszerű emberek fantáziavilágában.
  És ez alól a zsidók sem kivételek, sőt, a világ legnagyobb gyűjtői, múzeumalapítói között is igen tekintélyes részt képviselnek, szerintem nagyon is tisztelik a kulturális értékeket. Még a saját történelmük is szorosan kapcsolódik az ókori birodalmakhoz. (lásd egyiptomi fogság)
  A tárgyak megsemmisítése egyébként is kevés a történelmi ismeretek eltörléséhez, így lehet, hogy a mai napig is tudunk az ókori nagy alkotások és műkincsek létéről, még ha azok a történelem viharaiban már rég el is pusztultak (lásd rodoszi kolosszus, alexandriai könyvtár).
  A műkincsrombolás egyszerűen barbárság.

 17. 20:
  „Vigyázz, kezdesz túllépni egy határt, ami a megszállottságot a józan ítélettől elválasztja.”

  Már rég túllépte, csak nem vettétek észre, mert többen tapsolnak neki.

 18. 20. hubab

  ” Még a saját történelmük is szorosan kapcsolódik az ókori birodalmakhoz. (lásd egyiptomi fogság)”

  Hát ez az.
  Pünkt az egyiptomi fogságot NEM támasztja alá semilyen történelmi tény az Ószövetségen kívül.
  Az ókori birodalmakat mind valamilyen módon az Ószövetség szűrőjén keresztül tudjuk, ismerjük, a valóság meg múzeumok raktáraiban van gondosan becsomagolva.

 19. 20. hubab

  „Ezek az ősi kultúrkincsek az egész világon hatalmas értéket képviselnek mind az értelmiség szemében, mind az egyszerű emberek fantáziavilágában.
  És ez alól a zsidók sem kivételek.”

  Kultúrkincse válogatja.
  Az Ószövetség külön kitér, hogy a „bálványimádók” egyrészt kiirtassanak, másrészt bálványaik, templomaik, szent helyeik leromboltassanak.
  A történelemben sajnos hagyomány, hogy a legyőzöttek kultúráját, lelkesítő hagyományait elpusztítsák.
  Ide tartozik, hogy II József, a Kalapos Király miközben „rendezte” a zsidók helyzetét az országban, (kereskedhettek, fuvarozhattak, céhelbe léphettek, stb) közben feloszlatta a kerestény szerzetesrendeket, betiltotta a koporsós temetést, a búza és a kenyér megáldását, és a szent helyek látogatását meg hasonlók…

  Mivel ez itt elégé off, nem sorolom a példákat, de sajnos rengeteg van belőlük.

  Szóval valahogy nem tűnik véletlennek, hogy az ISIS ott folytatja a kultúrkincsek pusztítását ahol az USA abbahagyta…

 20. A katonai feszültség nem kommunikált meglétének érzését nálam nagyon fokozza, hogy érzésem szerint sokkal intenzívebb a katonai gépek járőrözése a légtérben, és az éles hadgyakorlatok hanghatásai gyakorinak tűnnek.
  Gyakran hallom, hogy a járőröző gépek szinte egymásba érnek, állandóan morog az ég.
  Ma meg egész nap távoli mennydörgésre emlékeztető morgás hallatszik szinte folyamatosan. Megnéztem a neten, persze a szomódi lőtéren gyakorlatozik egy lövész dandár.
  Igen kellemetlen lélektani aláfestés a hírekhez, a gyomromban érzem a dübörgést, pedig elég távol vagyok a helyszíntől.
  Ilyesmitől mindjárt komolyabban veszi az ember a negatív híreket…

 21. A fönti Putyin videó magyar felirattal:

  Putyin orosz elnök még június 17-én a Szentpéterváron megtartott Nemzetközi Gazdasági Fórum második napján beszélgetett a világ különféle pontjairól érkezett újságírókkal.
  http://youtu.be/GUSiOjU51-s

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük