Pepperjohny vendégposztja

Hagyjatok már békén

 

Az egész úgy kezdődött, hogy miközben relaxációs hétvégémet tartottam a termálfürdőben, összeismerkedtem egy kákabélű taggal a 38 fokos medencében. Kiderült: vega, környezetvédő, és zöld az istenadta.  Pár mondat után már le is tolt: mennyi üzemanyagot égettem el, míg idejöttem CSAK  FÜRDENI, Ő bezzeg vonattal jött! Hasba akasztós dumáját elkerülendő, felmentem a szobámba, ahol tovább füstölögtem.                                           

Hagyjatok már békén!

Mondják, hogy fogytán az olaj. Tehetek én róla? Iszom én a kőolajat? Magamra kenem a Nap ellen? Hát nem. Autóval járok, mert a tömegközlekedés veszélyes. Influenzát, tetvet szedhetek össze, amit haza vihetek a családomnak. Mindenki félti a gyerekeit.  Miért kell Engem felelőssé tenni? Nem vagyok én, kagyló, hogy újratermeljem.

Itt ez az „Önellátás, Permakultúra” fityfene. Az én klaviatúrára gén-specifikált kezemet törje föl a kapa? Vessek-arassak?  Mi vagyok én khéhrem? Pharhaszt!?

Arra akarnak rávenni – arra akartok TI rávenni, hogy tanuljak, mindenféle kétkezi munkát: Hegeszteni, fazekaskodni, szőni, fonni. Mennyetek már! Miért nem mindjárt gyűjtögetni akartok megtanítani, mit az a hülye Bear Grylls, aki kétpofára zabálja a cserebogár pajorokat a dzsungelben. Nincs annyi esze, hogy bemenjen a MC’Donalds-ba? Ne mondjátok már, hogy ennyire csóri a sok film után! A végén még szakócát fogok veletek pattogtatni az Aggteleki Barlangban.

Még hogy élelmiszer válság van. Ez kérem hazugság. Csak be kell menni az Auchan-ba.  A polcok tele, a kenyér fillérekért. Még az egereik is malackövérek a polcok alatt!

Aha. Legyek állatbarát.  Ne használjak libatollat! Mivel tömjük ki a párnákat? Növesszek a hátamra tollat? Legalább azok a nyomorult gúnárok évente egyszer lássák az asszonyt meztelenül!

Riogatnak: Az embert kirabolják a Nyílt utcán, betörnek a lakásába, még meg is ölnek a gázpalackomért. Ja….Jönnek itt nekem az önvédelemmel.  Talán Rákóczi Huszár vagyok Én, exkommandós, egy kokastollas csendőr?  Ott van az igazi rendőrség. Követelem, hogy Pintér védjen meg! Küldje a rendőrséget, a TEK-et, a Gárdát…..a….aa…a…. Nemzeti Gárdát…. Magyar Gárdát, a Magyar Nemzeti Gárdát! Igen, tessenek küldeni mindenkit. Mert fizetek érte Fizetek Adót!

Na, az Adó-K.  Fizetek nagyadót, kisadót, illet, olyat, ebadót. Hát eb vagyok ÉN? Fizessen ebadót a kutya. Hajtsák be azon. Hehe. Majd fizetek, ha akarok! De nem akarok. Azért, hogy „odafenn” ellopják? Majd, ha ők nem lopnak. Majd akkor. Különben is: fizessenek a gazdagok!

Ha már politika. – Vannak ezek a Zöldek. Ezeknek kérem, semmi sem jó. A. atom sugároz, a szén és a földgáz széndioxiddal szennyez, a vízerőmű  meggátolja a folyók folyását. Akkor miből legyen áram és fűtés? Feküdjek a tehén mellé melegedni? Persze az sem jó, mert a tehén metánt fingik. Ezek kérem, még a farkast is visszatelepítenék. Na ez speciel nem lenne baj, mert azok szépen kiszelektálnák a zöld-gyerekeket. Előbb-utóbb csak kihalnának! Lassan mindenki megzöldül. Állandóan engem nevelnek. A TV, az óriásplakátok, a gyerekemen keresztül a környezettanár az általánosból. Megsülünk, megfagyunk, éhen halunk, besugárzódunk.

És még Ti is, Geddon Vészmadarak! Nem kell annyit okoskodni! Azért vannak a tudósaink, vezetőink, kormányunk. Ezért fizetjük őket. Hogy dolgozzanak ÉRTÜNK, és gondolkozzanak HELYETTÜNK. Hogy DÖNTSENEK helyettünk. Könyörgöm, ne vegyétek el tőlem a Wellnesst, a hétvégi plázatúrákat, a Tescó hatalmas bevásárló kocsijait. Hadd kergessem a lányokat Thaiföldön és törjem el a lábam egy Aspeni sítúrán. Ne irigykedjetek! Ne manipuláljatok és ne ijesztgessetek.

Nézzetek ki az ablakon: Szépen esik a hó. Hol van itt felmelegedés? Kukkants  be a sütőbe: Ott pirul a hízott kacsa. Én  bekérdeztem az összes szobába: senki nem éhezik! A sószóró kocsik járnak: a csapból is üzemanyag folyik!

Én vagyok a Természet Koronája, ÉS A JÓ ÉLET NEKEM JÁR! Csak nyugalom! A Világgal semmi baj. Vígan elél még vagy ötmilliárd évig.!

____________________________________________________________________
____________________________________________________________________
____________________________________________________________________

 

49 gondolat erről: „Pepperjohny vendégposztja

 1. Meggyőződésem ,hogy kianalizálható az, hogy egy egy személynek miért pont az vesszőparipája ami.

 2. GEDONOZÁS

  -negyven éve folyamatosan -vannak barátaim akik emlékeznek erre-

  Valamilyen meghatározó élmény munkál háttérben.

  Olyan élmény,ami végleges vagy ahhoz nagyon közel álló változást okozott a személyiségben.

  Nem pontos a kifejezés,de mégsem tudok másképpen fogalmazni ,fogságában tartja a személyiséget, az átlagos normális élménynél sokkal több gondolatot érzelmet lelki aktivitást köt meg.

  Persze nem én vagyok ilyen bölcs, hanem Dr Sigmund Freud derítette fel, ezt az ő munkássága előtt rejtett összefüggést törvényszerűséget.

  Ez az előbb említett meghatározó élmény pedig kerülőutakon ad hírt magáról.

  ……nos ezt gondolom azoknak a lelkéről akik huzamosan érdeklődnek a hamarosan bekövetkező gedon iránt és kényszeresen élvezettel tárgyalják ezt a számukra érdekfeszítő témát.

  Lehet hogy majd veszek egy mély lélegzetet és teszek rá egy kísérletet ,hogy kibontsam ezt a valószínűsíthető mögöttes rejtőzködő élményt.

  Már most sejtem ,hogy hatalmas agresszió

  / —> azt kívánom pusztuljon el az egész világ! /

  és ennek nyomán, ennek következtében, ezzel párhuzamosan ,hatalmas félelem

  /—-> mi lesz ha teljesül a szörnyű vágyam? /

 3. Üdv Susnyás.
  Engem már kianalizáltak. Kiderült beteg ember vagyok. Skizofrén.
  Van egy személyiségem, aki Geddonista.
  Van egy másik, aki Hedonista.
  Van…..nem..nem, Alkoholista nincsen.
  Van egy…bakkamakka! Ö nem tudja leirni kicsoda, mert analfabéta.
  És van pár Énem, akik annyira titkosak, hogy még Magam sem tudok róluk. 🙂

 4. Ha humorizálsz elkomolyodom.
  Ha komolyan beszélsz humorizálni kezdek.
  Ezzel tudok bárkit pillanatok alatt az őrületbe kergetni.
  Civil nevem Feldmár András.

 5. Van egy sajtom ami trappista.
  Van egy bátyám aki nem Pista.
  Van egy fegyverem sörétes puska.
  Kedvenc ételem a pampuska.

 6. 3:
  Pepperjohny a választ humorosra vette, pedig te halál komolyan vetetted fel gondolataidat. – Az remberi psziché az ösztön és öntudat különös (és egyedülálló) keveréke. Életünk folyamán ért behatásokból tanulunk, sokszorm tudat alatt. Igen, bizonyos kimagasló élmények befolyásolják világlátásunkat, de ez természetes. Azonban ezeknek az élményeknek a hatását ésszel korrigálni tudjuk bizonyos mértékben.
  Nálam a geddonizmus alapjait Budapest ostromának átélése, a háborús jegyrendszer és élelmiszerhiány, és az 56-os felfordulás itézkedései képezték. De, ehhez hozzájön az emberiség helyzetének a figyelése, a trendek alakulása, és sok értelmes ember véleményének a megismerése is.
  Nem kivánom, hogy pusztuljon el az egész világ, de azt viszont kijelentem, hogy az emberiség megérdemli a rá leselkedő sorsát.

 7. 5. Szóval önmagaddal találkoztál a termálfürdőben. Ezért érdemes relaxálni. (Vérbeli zöldek is megfordulnak ilyen helyeken?)

 8. Tibor bá’

  Értem,köszönöm az őszinte választ, megerősítetted véleményemet.

  Sajnos az egyén nem teheti meg,hogy megtagadja saját érdekeit és
  mártirként megmentse az emberiséget.

  De helyesebb lenne azt leszögezni, hogy milliárdoknak kéne szembe menniük saját egyéni érdekükkel ehhez.

  Ez nem elvárható, ezért én nem gondolom,hogy az emberiség bűnös és megérdemli a büntetését .

 9. 8. Tibor Bá.
  Az Emberiség lehet, hogy megérdemli a sorsát,DE É N AZTÁN NEM!!! 🙂
  Én egy egyszerű lélek vagyok. 1989-ben beijedtem, hogy a munkásőrök forradalmat csinálnak, aztán két hétig nem lesz kaja a boltokban. Ott éhezünk majd két pici gyerekkel. Na, akkor raktam tele először a kredencet borsókonzervvel.

 10. 10. Glouchester.
  Bakker! Lehet nem is járok thermálfüldőbe!? Lehet ithon ülök azt’ magamban beszélek!? lehet, nem is itthon… mi ez a négy fehér gumifal!?
  Ez már nem vicces!

 11. Yikes!
  Végre, egy hozzám közelálló gondolat: pepperjohny-é.
  (Habár azért valami tényszerű dolgokat illő volna számításba venni)

 12. 11 & 12:
  Senki se ártatlan. Az Ember önző és csak magára gondol, ami mindíg is előnyös volt a számára. Most nem fogja fel ésszel, hogy tenni kellene valamit, mert a kipusztulás felé rohanunk, és most is csak saját irhánkat próbáljuk menteni. Én is.

 13. mentsük meg a földet!!! még mindig hallom a szavakat a tudatalattimból előtörni, pedig már aludni szeretnék. Fáradtam nem fogom tudni megmenteni a földet. Úgy érzem senki nem akarja megmenteni a földet. Nem baj, a faluban ahol laktam, ott is csak én voltam aki megmentette a csigákat mikor át akartak kelni a főúton. Bár a föld nagyobb mint a csigák, mégis muszáj elgondolkodnom rajta, lehet hogy csak én akarom megmenteni a földet. Na de hová mentsem? És különben is mit mentsek meg rajta? Az egészet? De hát akkor ugyanez lesz a helyzet!!! Mentsem meg azokat akik meg akarják menteni a földet? Akkor már nem marad mit csinálniuk. De várjunk csak? A föld sokkal régebb óta létezik mint mi. Eddig ki mentette meg? Az nem lehet hogy emberek nélkül nem tud létezni egy bolygó!!!Ja persze hogy tud, hisz rengeteg bolygó van. (őket ki menti meg?) Lehet hogy a bolygó volt az, és ő az a mai napig aki megment minket? A csigákból kiindulva a nagyobbik menti meg a kisebbiket. Hát persze hogy az Öreg Föld az aki biztosította számunkra a tüzet vizet földet levegőt. Folyamatosan megment minket. Minden pillanatban. Folyamatosan megújul, hogy amikor elalszom végre és másnap felkelek megint legyen hol melegednem, innom, ennem és lélegeznem. Rendben. A föld megment engem, mindennap. De akkor az emberek miért akarják őt nap mint nap megmenteni. És miért az minden mondatuk vége, hogy az emberiség így meg úgy. Most a Földet akarjuk megmenteni vagy magunkat?? Mert ha a Földet akarjuk megmenteni, akkor azt hiszem nagyon önző dolog hogy folyton a saját magunk érdekeit nézzük. Nem értem az embereket. Összezavarnak. Azt hiszem nem is a földet akarják megmenteni.

 14. 6000-7000 éve tudunk kb. az felmenőink viselt dolgairól, és senki sem volt ártatlan.Egyik új generáció sem jobb vagy rosszabb a másiknál. De attól még az emberiség nem „érdemel” meg semmiféle geddont.” Kis geddonok mindig is voltak és lesznek, személy szerint mindenkinek az a geddon ami épp érinti. A jégkorszaktól, Róma bukásától a középkori pestisjárványokon keresztül, a világháborúkig, és a mostani válságokig mindig is volt és lesz egy egy megfogyatkozás- Aztán mindig lesznek akik nem adják fel, mert túlságosan szeretik a tyúkszaros kis életüket, és bíznak benne, hogy az egész nem lehet teljesen értelmetlen.
  Soha nem volam geddonista, és nem is leszek.
  Volt egy blog, aminek rendszeres hozzászólója és olvasója voltam. Tara/Ildikó blogja, ami először zöld, bio, és idealista valamint kő liberális volt,mint én magam majd fokozatosn átalakult. Geddonos lett, konzi, és Vasalbertes, Tormayceciles. De maradt egy bio/életmódos ága is, ahol a pálmazsírról írt, keresgélve a sok katyvasz meg divat közt az igazságot. Itt volt belinkelve Tibor bá’blogja,korrekt poszttal, divatáramlatoktól mentesen, így keveredtem ide. És aztóta olvasom. Geddonista nem lettem, de mégis -mi van ha jön valami gebasz-megfontolással,nem hessegetem már el az esetleg bekövetkező újabb kis geddont.

 15. 16:
  Kösz a belinkelés, bár már ismerjük, igaz, nem volt magyar aláírt szöveg. De van egy apró csúsztatás. Nem a Föld megmentéséről volt szó, hanem az emberiségéről.

 16. Tökéletesen leírtad azt a lelki állapotomat, amikor már napok óta csak geddoni gondolataim vannak, és a végén hirtelen elegem lesz az egész témából. Hosszú távon egyszerűen nem szabad a shit hits the fan forgatókönyvvel foglalkozni: depresszív hatása van.

  Amúgy meg kit érdekel milyen lesz a shtf utáni korszak, ha az az előttit sem élvezed? 🙂

 17. – M A L E V I L –

  francia, fekete-fehér, fantasy ‘geddon’ témájú játékfilm.

 18. 18. S köszönöm
  16. Gedd-on. Kit érdekel a Kő-Föld! törődök én vele, ha rakásra döglenek a legyek és a patkányok. Mi csak a hozzánk. érzelmileg közel álló élőlényeket sajnáljuk, és persze saját életszínvonalunk csökkenésétől félünk.
  20. Samsara
  Sőt! SHIFT után még jobban akarok élni, mint előtte. A belem dolgozom ki ezzel a „felkészüléssel”. 🙂
  21. Susnyás.
  Ajánlom a Contagion – Fertőzés (2011) című filmet. Az ember 26 millió halott után jön rá, hogy sűrűbben kellene kezet mosni.

 19. 6. AZ a Feldmár András akit szoktam olvasni? 🙂

 20. 21. Susnyás

  A Malevil könyvben a legjobb, mikor leszaladsz olvasás közben a közeli közértbe, sóletet venni, tuti ami tuti, mert azt szereted egyedül, a kapható 6 fajta közül.. Mindez 19 évesen 🙂

  Védett férfiak….Állati elmék…..Sziget…

 21. 21. Susnyás

  Kérlek szépen mond meg a geddonosoknak mi hozza el a fellendülést végre?
  Ha ezt megteszed, akkor nálam a geddonnak lőttek és visszaállok normál üzemre.

 22. 26:
  A fellendülésnek annyi. Nincs kereslet, nincs fogyasztás, ezért nem kell a termelés. Kevesebb termelés miatt elbocsátások, munkanélküliség, kevesebb jövedelem, az pedig kevesebb vásárlás, azaz a fogyasztás visszaesését jelenti, és a körbe-körbe folytatódik. – – – A dolgozó mindig többet termel, mint amemnnyi fizetést kap. Ezért nem tudja felvásárolni azt, amit megtermelnek. Tehát árubőség áll elő. Ezt egy darabig leplezni mlehet azzal, hogy kölcsönöket adnak, igy a dolgozók el tudják költeni azt, amit még meg se kerestek, de aztán vége, meret a kölc sönt vissza kell fizetni, de nincs miből, mert nincs munka és kereset.

 23. 26

  Senki sem növekedhet olyan sebességgel egész éltében mint a magzat vagy a kamasz, még Magyarország sem.

  Ha valakinek egy év alatt nem sikerült 10 cm -t növekednie az még nem a halál bevezetője, nem maga a végelgyengülés kezdete.

 24. 27

  Csodák csodája az 1929 -es nagy válságnak mégis vége lett egyszer.

  hogyisvnez ?

 25. 29:

  „Peak oil” keress rá, és akkor jobban képben leszel.

  1929-ben volt korlátlan energiaforrás, most nincs.

 26. 29:
  Bizonyára szeretnél egy jót vitatkozni velem, mert vannak ötleteid, elképzeléseid, stb. De én itt, ezren a honlapon már tzöbbszörf levezényeltem ezt a témát, jó lenn, ha átlapoznád a múltat. Röviden a lényeg az, hogy a növekedésnek vannak határai (lásd Romai Klub), a Föld erőforrásai nem végtelenek. (lásd Peak Oil) Az emberiség az elmult 250 évben nem tett mást, mint felélte a több százmillió éves múlt összegyüjtött erőforrásait. Ez már nincs tovább. Szóval valahogy így. Különben az 1929-es válságnak nem lett vége, hanem szép lassan átment háborús konjunktúrába.

 27. 28. Susnyás

  „Ha valakinek egy év alatt nem sikerült 10 cm -t növekednie az még nem a halál bevezetője, nem maga a végelgyengülés kezdete.”

  Minden rendszernek van tűréshatára. Ha azt átlépik a rendszer szereplői, akkor megszünik a működés. Egy híd építésénél nem megendedett, hogy középen 10cm szinteltérés legyen az útpályában. Egy két kilométeres híd esetén a hosszához viszonyítva %-s értékben 0.0005 lenne az eltérés. -Bagatel-. De én nem mennék rá arra a hídra. Vannak rendszerek amiknek mindig stimmelniük kell.
  Én egy úszót látok aki elfáradt és ezért leállt nála a kar és lábtempó és elkezdett süllyedni, de kapott egy búvárcsövet amin lélegezhet tovább. Jelenleg mi lennénk a süllyedő úszó. De a pipa nem végtelen hosszú. Vannak akik felnézve látják, hogy a cső végén a víz nemsoká beömlik és vannak akik a merülés élményéért még plusz pénzt is hajlandók kifizetni.

 28. A közgazdaságtan nem tudomány.
  Még a 2008-as válságkezdetét sem,volt képes megjósolni.
  Túl összetett, túl bonyolult és túl humán a tárgya.
  Maradnak a vélemények meg a segglyukak.

 29. 32

  Tetszetős és szellemes matafora.

  A kérés csupán az, hogy igaz e ?

  Akár döglöttnek is gondolhatnánk a teli hassal szunyókáló oroszlánt.

 30. 34:
  Néhány ősünk gondolta is. Nos, ezekenek nem lett utóda. Aki nem gondolta, hogy döglött lenne, annak az utódai itt élnek a Földön. Így tanult az emberiség, és így jutalmazta az evolúció az okosabbakat. Itt közöttünk pedig úgy működik, hogy aki ilyen ötletekekel áll elő, azt nem veszik komolyan. 😉

  33:
  Nem egyedülálló. Kérdezz meg egy orvost, hogy meddig húzod a gyomorrákoddal? Nem fog rá válaszolni, de ha mégis, akkor tévedni fog. Kérdezz meg megy gépészt, hogy VW Golfodba hány kilómétert tehetsz be meghibásodás nélkül. Csak hümmögni fog és felhívja a figyelmed, hogy sok függ a vezetési stílusodtól, a karbantartás betartásától, az utak állapotátol, stb. Nekem úgy tűnik, hogy rosszul állsz a dolgokhoz. Megfogod a szarva közt a tőgyét. Pedig az máshol van.

 31. Szégyenkezve vallom be ,hogy évek kellettek mire megértettem,hogy a fórumozás tökéletesen súlytalan passzió időtöltés hobby, amit veszélyes túl komolyan venni.

  Tibor bá’

  I agree with you. Én nem mindig – Tibor bá 😀

 32. 35

  Mitől is függ akkor szerinted ,hogy mitől tudomány valami és mitől nem az?

  Miért is tudomány a fizika és miért nem tudomány az asztrológia ?

  Teach mi please !

 33. Közgazdászok törpe minoritása jósolta meg a kredit krencs -et.

 34. 38:
  Tanítsalak? OK. Lesson number one: Accusative of I = me. 🙂

  Nézd meg mit jelent a falszifikáció. Itt szunnyad a válasz. Nálam megtalálod „Kuhn kontra Popper” posztban.

 35. GRACIAS Senor Antalffy sinceramente yo te digo eso.

  ‘Egy tudományos elméletet egy áltudományos elgondolástól az különböztet meg, hogy az előbbi előre meghatározott módon cáfolható (meg lehet mondani azon eseményeket, amelyek ha bekövetkeznek, akkor elvetjük az elméletet. Ehhez kapcsolódik Popper “döntő kísérlet” fogalma, amelyet elvégezve, két rivális elmélet között választani lehet, mivel az egyik szükségszerűen hamis.

  Amit többeknek meg kellene jegyezni, hogy ha egy állítás nem cáfolható, akkor az nem tudományos. Ez rettenetesen fontos, mert ez a tudományosság alappillérje. Ezért van az, hogy különböző szektaszerű állítások nem cáfolhatók, viszont éppen ezért nem tudományosak’

 36. 22: A fertőzés című film annyira manipulatív… pff. Én végigröhögtem az ócska manipulációs technikákat, amit a filmben felvonultattak.

 37. Robert Merlének voltak jó könyvei amit többször is olvastam az a Malevil,Jó városunk Párizs,Mesterségem a halál ezek csokrot később is elolvasom mint ahogy a Csendes Don sem elhanyagolható mű attól függetlenül,hogy vitatják ki az írója.
  A könyvekkel az a baj,hogy túl sok jó van de túl kevés idő olvasni:) Személy szerint érdekelne ki milyen témában olvasgat könyvet itt a blogon,szerintem sok közös kedvenc lenne 🙂

 38. 44. Intuitív
  Minden film manipulálja a nézőt készítői kedve szerint.
  Megmanipulálva egy „mégilyen” film hatására is elgondolkodom: Mi történhetett volna Magyarországon a sertésinfluenza alatt, ha annak halálozási aránya a 0,1-0,5 helyett, mondjuk 1-5%?
  Mert kimondhatjuk, most szerencsénk volt, a spanyolnátha pusztításához mérve.

 39. 46: valóban, minden film valamilyen szinten manipulál.
  A film kapcsán: vicces, hogy a WHO és a járványügy úgy van beállítva, mint egy makulátlan szervezet, amely tényleg az emberek egészségéért dolgozik, ha kell az életüket is feláldozva. Miért is kételkedek én bennük? Van valaki aki, elhiszi, hogy ezek a szervezetek tényleg az emberiség egészségével törődnek? Hát kinek az érdeke az emberlétszám szinten tartása? Szerintem a világ urainak biztos nem ez a célja.
  A film megtekintése előtt én bevettem a piros pirulát:).

  Az influenzáról és a vírusokról is kicsit sajátosan gondolkodok, ezt most inkább nem fejtem ki :).

 40. 47 Intuitív
  Ha soraid közt jól olvasok, akkor én már jól tele lehetek „nanochippekkel”, mert én vakcina fan vagyok. 🙂

  Na további jó mulatást. Megyek dolgozni. 🙁

 41. 47: a nanochip szerintem túlzás, arra vannak egyszerűbb megoldások már :).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük