2: Nem. Csak a beállítás kedvéért tettem oda a kést a tányér mellé. (Bal kézzel nehéz lenne a hurkatöltőt tekerni. 😆 )
1. Nagyon guszta. Beleharapnék. 🙂
Tibor bá’!
Meg volt a kolbász töltés? Várnánk a képeket, ha esetleg készültek…. 🙄
A kolbásztöltés megtörtént, de az eredmény messze nem tökéletes. Két napig füstöltem és ez sok. Elég lett volna egy nap az én füstölöm intenzitása mellett. Lustaságból a húst ledaráltattam a hentesnél, ahol apró lyukú a daráló. nagyobb kellett volna, bár ez nem túl nagy hiba. Végül egy hajszállal több benne a köménymag, mint kellene. Ettől még ehető, de nem tökéletes. ismétlés következik! 🙁
Nálam a hordóban annyira intenzív a füstölés, hogy már én is levettem max. 8 órára az idejét. A kömény nem rontja el, ha szereted. Legfeljebb kissé megnöveli az éjszakai szeleket… 😆
A darálásnál tényleg jobb, ha legalább 6-os tárcsával van darálva, mert attól lágyabb „mozaikosabb” lesz a kolbász. Egy ősrégi szakácskönyvben úgy is javasolják, hogy ne daráljuk a húst, hanem késsel vagdaljuk apróra. Na de kinek van arra annyi ideje?!
Csak így tovább! Előbb utóbb összeáll a tuti formula. 💡
Sok sikert kívánok hozzá! 😛
Az enyémek már két hete készen vannak, most kezd beérni az íze:
http://kepfeltoltes.hu/131126/Kolb_sz_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Most a legfinomabb, még nincs kiszáradva:
http://kepfeltoltes.hu/131126/Kob_szt_l_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Lehet hogy nem is nagyon lesz ideje… 😆
1:
Te balkezes vagy?
2: Nem. Csak a beállítás kedvéért tettem oda a kést a tányér mellé. (Bal kézzel nehéz lenne a hurkatöltőt tekerni. 😆 )
1. Nagyon guszta. Beleharapnék. 🙂
Tibor bá’!
Meg volt a kolbász töltés? Várnánk a képeket, ha esetleg készültek…. 🙄
A kolbásztöltés megtörtént, de az eredmény messze nem tökéletes. Két napig füstöltem és ez sok. Elég lett volna egy nap az én füstölöm intenzitása mellett. Lustaságból a húst ledaráltattam a hentesnél, ahol apró lyukú a daráló. nagyobb kellett volna, bár ez nem túl nagy hiba. Végül egy hajszállal több benne a köménymag, mint kellene. Ettől még ehető, de nem tökéletes. ismétlés következik! 🙁
Nálam a hordóban annyira intenzív a füstölés, hogy már én is levettem max. 8 órára az idejét. A kömény nem rontja el, ha szereted. Legfeljebb kissé megnöveli az éjszakai szeleket… 😆
A darálásnál tényleg jobb, ha legalább 6-os tárcsával van darálva, mert attól lágyabb „mozaikosabb” lesz a kolbász. Egy ősrégi szakácskönyvben úgy is javasolják, hogy ne daráljuk a húst, hanem késsel vagdaljuk apróra. Na de kinek van arra annyi ideje?!
Csak így tovább! Előbb utóbb összeáll a tuti formula. 💡