Kína elkezdte telepíteni az Amerikát elérő, interkontinentális, nukleáris robbanófejekkel ellátott ballisztikus rakétáit.

VIP.114.

 

A kínai hadvezetés nem hagyhatja figyelmen kívül az agresszív amerikai fenyegetést, legalább is ez az ő véleményük. A múltban a kínai védelempolitika a türelemre volt felépítve, ami az azonnali válaszlépés helyett a hosszú távú retorziót jelentette. Ez a politika Xi Jinping elnöklete mellett elkezdett megváltozni. A kínai katonai vezetés készenléti állapotot rendel el, ami konkrétan azt jelenti, hogy nukleáris fegyverei állandó riadókészenlétben vannak, ami lehetővé teszi, hogy egy amerikai támadás első jelére azonnal kilőhetőek legyenek……..

~p005__________________________________________________________

 A teljes anyagot elküldöm a VIP előfizetőknek. Kapcsolat felvétel: evatibor#t-online.hu
____________________________________________________________
__________________________________________________________
__________________________________________________________

23 gondolat erről: „Kína elkezdte telepíteni az Amerikát elérő, interkontinentális, nukleáris robbanófejekkel ellátott ballisztikus rakétáit.

 1. Van a kínaiaknak hatékonyabb fegyver is a kezükben az atomnál.
  Ez a tulajdonukban lévő Dollár milliárdok!
  Ezt a mennyiséget ha rövid idő alatt piacra dobják, úgy omlik össze a pénzpiac, magával rántva az amerikai, illetve a fejlett világ gazdaságát, hogy ehhez képest az atom csak újévi petárda. 🙂

 2. 1:
  Most már csak azt szeretném tudni, hogyan lehet dollár milliárdokat a piacra dobni? 😉

 3. 1.
  Eddig úgy tudtam, hogy ezek a dollár milliárdok finanszírozzák az USA
  gazdaságát. A kölcsönt pedig nem akarják visszafizetni. Talán ezért a
  nagy készülődés.
  Piacra dobni nem lehet, legfeljebb beszüntetni a további kölcsönöket.

 4. Félig meddig kapcsolódik ehhez a témához:

  A Legújabb Világrend
  A nemzetközi politikában az ISIS-szel kapcsolatosan és részben a szervezet által elkövetett 2015. november 13-án elkövetett párizsi terrorcselekmények eredményeként egyfajta politikai paradigmaváltás figyelhető meg. A változás évtizedes normákat és érdekkapcsolatokat bont le és a mai szemmel különösnek tűnő közeledéseket idéz elő. Az alábbi, közvetlenül a 2015. november 13-án bekövetkezett párizsi terrorcselekmények után íródott elemzés – úgy gondolom – mit sem vesztett aktualitásából és jól ábrázolja azt a politikai és katonai transzformációt, ami a két-, majd egypólusú világrend sokpólusúvá válását kíséri.
  http://nagypolitika.hu/2016/04/02/elemzes-a-legujabb-vilagrend/

 5. 2 Tibor bá. Úgy , hogy minden lehetőséget megragadok, csak szabaduljak a Dolláromtól. Lehetőleg hatalmas csindarattával, hangsúlyoza fedezetlenségét, ami igaz is.
  Mi a dollár fedezete ma? A bizalom. Semmi több. Amit, mint tudvalevő elég nehéz megszerezni, de könnyű elveszíteni. Főleg, ha meg tudjuk támogatni egy pármilliárd Dollárral az akciót. 🙂

  3. „Piacra dobni nem lehet, legfeljebb beszüntetni a további kölcsönöket.”
  A követelést viszont el lehet adni, „piacradobni”!

 6. Mindez az orosz, amerikai, indiai és észak- koreai rakétatesztelések és készültségbe helyezések mellett nagyon aggasztó.
  Ahogy az is, hogy Szaúd- Arábia is beszerzett már 2 atomfegyvert.

  USA:

  http://www.stripes.com/news/us-conducts-submarine-drill-in-arctic-1.397280

  http://www.thebarentsobserver.com/security/2016/02/us-military-returns-iceland

  Oroszország:

  http://www.sputniknews.com/russia/20160302/1035660040/russia-submarine-missile.html

  India:

  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=129619

  Szaúd- Arábia:

  http://www.youtube.com/watch?v=e-LMwVoQbS4

 7. 2:

  Azzal hogy Kjna gyűjtötte a dollárt, és felhalmozta azzal kivonta a felhalmozott pénzeket a piacról.

  Ha elkezdenek a dollárért vásárolni, akkor az a pénz a piacra kerül.

 8. Hű-ha fiúk (na jó + egy lány)! Szóval iparkodtok megmondani nekem a tutit. — Az amerikai állam kötvényeket bocsát ki (ahogy a magyar is), így tesznek szert pénzre, amiket Kína szorgalmasan felvásárolt, mert mi mást tudott volna tenni az árukért kapott pénzzel. Na, ezeket a kötvényeket a piacra lehet dobni. Miért nem teszik? Egyfelől rendkívüli mértékben veszítene a dollár a vásárló erejéből, amit úgy neveznek, hogy infláció, és ezzel Kína jól kibaszna magával. Aztán meg a kötvényért kapott dollárral ugyanott lenne, ahol a kötvényekkel (US Bond). Hogyan is mutatkozik be a 007 ügynök? I am Bond, James Bond. Nehogy valaki US Bondra gondoljon. 😀

 9. 10:
  Azokat az országokat amelyek az USA felé vannak eladósodva szerintem meg lehetne vásárolni a dollárkötvényekért. Az adott ország kap egy adósságának megfelelő összegű kötvénycsomagot, amit odaadnak az usának, hogy tessék már nem tartozunk nektek, meg mellé x ezer kínait engednek letelepedni, a kínai állami ykitermelő cég pedig megkapja a jogokat az országban található ylelőhely kitermelésére.

 10. 10. Ez tökéletesen így van Tibor bá, csak arra szerettem volna rámutatni, hogy Kína kezében hatásosabb fegyver van mint az atom.
  Kína és USA jelenleg jólműködő szindiózisban élnek és ezt egyik fél sem tudja, akarja, ezt felrúgni. Ezzel Kína nagyobb biztonságban van az USA oldaláról mint a föld legtöbb állama.
  Egy nukleáris háború esetében viszont nem hiszem, hogy érdekelné Kínát, mennyit veszít a dolláron.

 11. Kína és Oroszország már hetente számolja a felvásárolt arany mennyiséget.
  Az USA meg csak tehetetlenül állva szemléli az új trendet; Kína megvette az egyik legnagyobb biztosítót, s a biztosítón keresztül egy óriási hotelláncolatot ( az USAn belül és kívül 350ezer(!) szobával rendelkezik. Tehát beindult a nagy haszonnal müködö szolgáltatóipar felvásárlása is, bár továbbra is megtartják a filléres kacatok piacát, de az értékesebb iparcikkekét is,….

 12. 12:
  Valóban hatásos fegyvere van, de ha elsüti magát is seggeb lövi vele, és ezt te is tudod. Minden esetre, ha majd hadrendbe állítja az ICBM rakétáit, hangnemet fog váltani. Erre fogadok.

 13. 10:

  Nagy vonalakban azért ne számítsunk arra, hogy majd jól látható pénzháború lesz a világban ahol a dollárok 45-össel, a yüanok meg kitudja mivel lődöznek.

  Kína nem fogja nyíltan piacra dobálni a dollár kötvényeit, majd azok szépen lejárnak, a dollár odacsorog a Kinaiakhoz, stb.
  Ezzel tudja Kína a legjobban csökkenteni a dollár mennyiségét, és egyben a legjobb áron kiszállni a dollárból.
  Értelemszerűen ezzel párhuzamosan egyre kevesebb dollárkötvényt jegyez, de valamennyit jegyez (amennyit nem tud máshogy elkölteni).

  Most már a Kínai növekedés gyakorlatilag a devizatartalékokból van pörgetve és ennek ellenére lassul a kínai növekedés…

  14: A hangnem váltás csak annyi lesz, hogy nem fogják gyűjteni a dollárt, és ez bőven elég lesz az amcsiknak ahhoz hogy idegesek legyenek.

 14. Nem a pénzzel van gond, mi lenne vele, az papír nem több.
  A gond az emberrel van, ugyanis 1 nagyságrenddel több van a Föld lehetőségeihez képest. Gondolkozzatok, 10ed annyi szennyezés, 10X annyi időre elegendő fosszilis energia etc. Van idő kitalálni a jövőt úgy, hogy az életszínvonal nem csökken jelentősen. Viszont központilag mindenbe beleszólás, főleg a szaporulatba. Totális összeolvadás, a népek szerepe, nyelve gyakorlatilag megszűnik. Egy(en) nyelv, mindenki egyfelé néz, mert élni akar, valahogy. Tiszta MAD MAX. This is the future.

 15. 17:
  Ilyen alapon a III. V.h. akkor kezdődött el, amikor a II. V.h. véget ért, és Berlinbe légihídon szállították még a szenet is.

 16. 17. Vannak benne érdekes dolgok.
  Feltűnt, hogy a privatizációt egyenes útnak tartja az USA csapdájába csúszásnak. És valóban logikus, hogy ha egy ország gazdaságának a zöme magánkézben van, akkor az állam kiszolgáltatottá válik a világpiac legerősebb szereplőinek akaratával szemben, úgy kell táncolni, ahogy az fütyül.
  Mert a nyugati világban a fő jelszó a „Liberalizáció, privatizáció, dereguláció”, és nem szeretik az unortodox gazdaságpolitikát, hogy minket is érintsünk. Habár Viktorék is erősen privatizálnak most a mezőgazdaságban…
  Egy kis nyelvészkedés:
  „the Russian and Chinese governments are setting themselves up for Washington.”
  Ezt a „set up for sg” kifejezést szótár segítségével sem sikerült maradéktalanul megfejteni, nem találtam olyan értelmét, amely pontosan megfelelne a tartalom által sugalltnak. Valószínű, több jelentése is van, mint amit a szótárak kifejtenek.
  Ilyenkor látja az ember, hogy az angol nyelvtan egyszerűségéért az összetett kifejezések végtelen értelmezhetőségével kell fizetni. 🙁
  A mondat értelme szerint valami olyasmire utalhat, hogy az oroszok és kínaiak Washingtonnak tetsző úton haladnak, de ez csak sejtés.
  Ismeri valaki ezt a kifejezést ide illő értelemben?

 17. 19:
  Tálcán kínálják fel magukat Washingtonnak.

 18. 20.
  Köszönöm, Tibor bá’, ez így frappáns fordítás.
  Mondanom sem kell, hogy ezt az értelmezést angol-magyar szótárakban nem találtam meg, habár a szövegösszefüggésből sejthető volt, hogy valami ilyesmi lehet. 🙂

 19. Az amerikaiak attól rettegnek, hogy pár év múlva… nos, nem pár év múlva, hanem már most:

  hadrendben áll 12db DF-41 ICBM indító (önjáró tehergépjárműre szerelt), mindegyik 10db 250kt töltetet hordoz (MIRV/MARV). Mindegyik indítóhoz tartozik egy utántöltő – ez nem túl gyakori -, ami további 12db DF-41 ICBM. Ez összesen 24 DF-41-es 240db 250kt töltettel. Ráadásul mobilitásuk miatt nem lehet őket megsemmisíteni. Valamint a korszerű visszatérő egységet se nagyon lehet lelőni.

  Szóval, amitől az amerikai szaklapok rettegnek, az már van.

  A kínai fegyverkezési ütemet tekintve, jövére a 24-ből, 48 lesz, majd 72…

  Azért ne feledkezzünk meg a Jin osztályú SSBN tengeralattjárókról sem, melyek 12db JL-2 SLBM-et hordoznak (90kt vagy 1Mt).

  Tibor bá’ köszönöm az infót, hogy már a kínaiak is félig LoW (Launch on Warning) protokollra tértek át, ahogy ugyanis írtad, korábban ők a tölteteket és a hordozókat nem összeszerelve tárolták. Aggasztó, ahogy az 50C fok is Indiában és egyéb anomáliák.

  Köszönöm a cikket!

 20. A háború kísértete:
  Hetvenegy évvel ezelőtt ezen a napon állapodott meg Dwight D. Eisenhower hadseregtábornok, a nyugati szövetséges erők főparancsnoka a szovjet főhadiszállással, hogy a Jaltában elfogadott, politikai jellegű kapitulációs okmány helyett aláírják a német haderő feltétel nélküli fegyverletételét. A szakemberek ma arra figyelmeztetnek: nemcsak az üvegházhatást okozó gázok koncentrációja növekszik a bolygó légkörében, hanem a puskaporé is. A szakértők figyelmeztetését már csak azért is érdemes komolyan venni, mert az orosz kormányzathoz talán legközelebb álló agytröszt, a Valdaj klub vezető szakértői tették közzé a napokban. Szerintük a világ az utóbbi két évben igen veszélyes pályára állt át. Beindult egy folyamat, amely igencsak emlékeztet az I. világháború előtti időszakra, amikor a nagy világégést megalapozó konfliktusok kialakultak a nagyhatalmak között. Ezeket a konfliktusokat idézi Európában a NATO és Oroszország szembenállása Ukrajna jövőjét illetően.

  A szakemberek szerint azonban ez a mai háború alapvetően különbözni fog a XX. század egész világot lángba borító és országokat leromboló összecsapásaitól. Európa, Oroszország vagy Kína területének elfoglalását ma egyetlen épeszű hadvezér vagy politikus sem tűzné ki célul. A nagyhatalmak ugyanis rendelkeznek olyan nukleáris fegyverzettel, amely elrettenti a potenciális ellenséget ezektől a nagyszabású szárazföldi hadműveletektől. A nagy pontosságú irányított fegyverek, valamint a rakétaelhárító rendszerek azonban a szakértők szerint tompítják a nukleáris fegyverzet visszatartó erejét.
  http://magyaridok.hu/kulfold/a-haboru-kisertete-645040/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük