Homoszexuális maffia a Katolikus Egyházban

Bobkó Csaba vendégposztja

 Egy nem feltétlenül kis bomba robbant a lengyel nyilvánosságban egy lázadóként elkönyvelt katolikus pap, Tadeusz Isakowicz-Zaleski most megjelent könyve nyomán.

Az „Engem csak az igazság érdekel” c. könyv egy riportfolyam, melyet a sokoldalú, elszánt, harcos, de ugyanakkor megfontolt és megkérdőjelezhetetlen hitű pappal a Fronda nevű radikális-militáns ultrajobb katolikus portál főszerkesztője készített. (az alcíme szerint „megszentelt portál” logóján egy angyal a mennyország kulcsaival püföli a Sátánt…)

Őszintén szólva a Frondát nem követtem, amióta a második Öböl-háborúban harciasan lelkesített Szaddám Husszein megdöntésére, mert elkönyveltem katolikus álcájú nekon szócsőnek. A Fronda ma is Jarosław Kaczyński PiS, Törvény és Igazság pártjához áll közel (e párt szimpatizánsai tüntettek március 15-én Budapesten az EU ellen és Orbán Viktor mellett), ahogy Isakowicz-Zaleski is. Az ő mindig független álláspontját azonban hitelesítően árnyalja, hogy a könyvben többek között helyteleníti a pártelnök néhai fivére, a szmolenszki légi katasztrófában elhunyt Lech Kaczyński köztársasági elnök eltemetését a krakkói Wawel, a királyi vár katedrálisában, a „Nemzeti Panteonban”. (van ott több más vitatott személyiség is eltemetve…)

Hogy a Kaczyńskik miért hiteltelenek egy magamfajta reakciós, anticionista ördögűző számára, azt talán később fogom alaposabban kifejteni, de itt most az atya és a Fronda tiszteletreméltó harcba kezdtek a Gonosz ellen, ami végre hitelesnek tűnő forrásból nyújt konkrétabb információkat a katolikus egyház ellenség általi megszállottságáról. A médiumokban zajló intenzív kampány a katolikus egyház pedofilbotrányai ügyében magától értetődően hamis és aljas szándékú, hiszen, amennyiben a vádak igazak (márpedig tömeges és durva esetekben nyilvánvalóan azok), az épp azoknak a köröknek az egyházba való sikeres behatolását és hatalomátvételét jelzik, amelyek a kampányt folytató ballib médiumok mögött is állnak. Ez egy tipikus orwelli háttérhatalmi színjáték egy mesterségesen keltett konfliktus titokban mindkét oldalának egy központból kontrollálásával. Az egyházat elfoglaló háttérhatalom jellegéről ugyan ebből a könyvből és a szerzők nyilatkozataiból se fogunk semmit megtudni, de e blogon és az „igazságkereső mozgalom” blogjaiból világszerte tudjuk és tovább fogjuk feltárni, hogy mik ennek a gyökerei. Isakowicz-Zaleski azonban eddig páratlan nyíltsággal beszél a katolikus almába behatolt illuminátus (sabbateánus-frankista) kukac viselkedésének egyes tüneteiről.

Mivel a könyv még nincs a kezemben, egyelőre csak az arról megjelent recenziókból, cikkekből tudok idézni, érdemes.

Wprost: Isakowicz-Zaleski atya: A Vatikánban homoszexuális lobbi működik

 – Soha nem próbált engem elcsábítani egyetlen pap sem, de a homoszexuális lobbi jelen van az Egyházban – mondta a Rádió Zet adásában Tadeusz Isakowicz-Zaleski atya.

– Nincs olyan hely, ahol (a homoszexuális lobbi) ne lenne jelen, de a római közegben különösen aktív. De ez nem csak Rómát és a Vatikánt érinti – hangsúlyozta Isakowicz-Zaleski atya a riportfolyamot, amely az „Engem csak az igazság érdekel” c. könyvben jelent meg.

– Semmi olyat nem írtam le ebben a könyvben, ami ne lenne ismert a lengyelországi papok összessége előtt. Szó esik erről különféle találkozókon, de nyilvánosan csend van – tette hozzá.

Az atya  az említett könyvben felidézte többek között, hogy római tanulmányai idején egy lengyel pap ilyen tanácsot adott:

Ne feledd, ez egy maffia. Ne állj az útjukba, éjszakára pedig zárd kulcsra az ajtódat.

Jellegzetes, hogy milyen tálalásban igyekszik hiteltelennek beállítani a lázadó pap valóságfeltárását a balliberális szennylap Gazeta Wyborcza, az uralkodó, globálisan kanonizált PC-liberális világnézet dogmáinak szócsöve, amelynek lapjain a homoszexuálisok csakis mucsai gyűlölködők, náci ordasok által üldözött, elnyomott kisebbségként szoktak megjelenni. Zavar az Erőben, hogy ugyanakkor a katolikus papok szexuális visszaéléseit ez a közeg szereti szétharsogni, azonban nem igazán így, ahogy most a botránykönyv szerzői teszik: Gazeta Wyborcza: Isakowicz-Zaleski atya: Homoszexuális maffia mozgatja az egyházat

Ha a Kúria nem bírt egy pap homoszexuálisságával, akkor átdobta Rómába – állítja a pap-átvilágítás élharcosa.

A krakkói érseki kúriának azóta van baja Tadeusz Isakowicz-Zaleski atyával, amióta az néhány éve kezdte szorgalmazni az egykori kommunista belbiztonsággal együttműködő ügynökpapok nevének nyilvánosságra hozatalát. Azóta élesen kritizálja Stanisław Dziwisz kardinálist ( II. János Pál pápa egykori vatikáni személyi titkárát B.Cs.) is. Amikor a krakkói metropolita életre hívta a krakkói papok ügynökügyeinek kezelésére az „Emlékezet és Gondoskodás” bizottságot, Zaleski atya tétlenséggel vádolta azt. Az érseki kúriával való legnagyobb összeütközéshez az vezetett, amikor Zaleski atya „Papok és a belbiztonság” c. könyvén dolgozott, melyben feltételezett ügynökpapok nevét hozta nyilvánosságra.

Most új konfliktus készül az Isakowicz-Zaleski atya-Kúria fronton. A napokban jelenik meg a pap új  „Engem csak az igazság érdekel” című könyve, egy riportfolyam, melyben az ultrajobboldali Fronda.pl vezetője, Tomasz Terlikowski beszélgetett vele.

A könyv máris sok papot megbotránkoztat. A legerősebb szál az állítólagos „homoszexuális maffia”, amely az Egyházat mozgatja. Terlikowski kérdésére, hogy „Probléma-e a homoszexualitás a papok között?” Isakowicz-Zaleski atya így válaszol:

Minél feljebb nézzük, annál rosszabb.

A belbiztonsági akták tanulmányozása megmutatta számomra, hogy ez a szál szinte szünet nélkül végighúzódik. Az aktákból az is kiderül, hogy amikor a Kúria nem bírt egy pap homoszexuálisságával, akkor átdobta Rómába. Ha már ott sem lehetett tovább titkolni egyes ügyeit, akkor az ilyen pap diplomáciai küldetésre utazott egy másik országba. Ez mutatja a hatalmas engedékenységet az ilyen helyzet iránt az Egyházban.” Isakowicz-Zaleski atya bizonygatja, hogy „a homoszexuális közegnek mindig hatalmas befolyása volt a Vatikánban. A homoszexuális lobbi nagyon jól álcázza magát, rejtőzködik és összetart.”

És hogy a homoszexuális papok „veszélyesek az Egyházra”. „Nincs rendben, hogy valaki kizárólag homoszexuálissága miatt kap fontos és felelős beosztást. De sajnos ez előfordul, ami különösen jól látható a feudális rendszeren, ami az Egyházban uralkodik. Képzeljük el, hogy egy helyi ordinárius olyan valaki, mint Paetz érsek*. Magától értetődik, hogy a magafajtákat fogja megbecsülni és hűbérbirtokokkal jutalmazni. Az egyházi gay-lobbi mindenkit tönkre tud tenni, aki az útjába áll.” Ráadásként Isakowicz-Zaleski atya azt állítja, hogy ismer „olyan egyházmegyét, amelyben a püspöktől a komornyikig kizárólag ilyen hajlamú egyének dolgoznak.” Egyes plébániákon pedig „ismer eseteket papok közötti hosszantartó viszonyról”.

A pap azt mondja, hogy épp a belbiztonsági iratokban látta meg „az Egyházban létező hatalmas homoszexuális alvilágot”.  Hozzáteszi, hogy Dziwisz bíboros kérte, hogy a „Papok és a belbiztonság” c. könyvben ne írjon a homoszexuális ügyekről.  Gúnyolódik, hogy Dziwisz bíboros „Emlékezet és Gondoskodás” bizottságát sokan „Emlékezetkiesés és Gondatlanság” néven nevezik.
2006-ban Dziwisz bíboros megtiltotta Isakowicza-Zaleski atyának, hogy a sajtóban nyilatkozzon, kiemelten a papok és a belbiztonság kapcsolatairól, de a könyv megírását engedélyezte.

Isakowicz-Zaleski atya nem kért engedélyt a legújabb könyvére – nem volt ilyen kötelessége. Vajon a Kúria megbünteti a papot? – Nincs róla tudomásom, hogy Isakowicz-Zaleski atyára valamilyen szankció várna – mondja Nęcek atya, a krakkói Kúria titkára.

* Paetz: volt poznani érsek-metropolita, aki hosszú évekig a szeminárium kispapjait molesztálta homoszexuálisan, nyílt titkát évekig rejtegette a teljes egyházi vezetés a pápai nunciussal az élen, végül országos közbotránnyal kikényszerített önkéntes lemondása óta sem részesült semmilyen egyházi büntetésben, érdemei teljes elismerése mellett szerepel nyilvános egyházi rendezvényeken, római luxuslakásában él.

Dziwisz bíboros Rómában II. János Pál, a lengyel pápa személyi titkára volt, ilyen minőségében ő is tájékoztatva volt Paetz metropolita egy idő után már lengyel országos sajtótémát képező botrányáról, még maga Isakowicz-Zaleski atya is azt állítja, hogy feltételezi, a pápának azt az esetet nem hozták tudomására, én azonban ezt személy szerint nem hiszem el. Márcsak a néhai lengyel pápa személyes származása és a Római Katolikus Egyház meghódítását a 18. században szó szerint célul kitűző sátánista sabbateánus-frankista zsidó szekta összefüggései miatt sem. Ha meg (elvileg) nem tudott volna róla, mi zajlik az egyházában, akkor milyen vezető lett volna?? De természetesen a könyvben emlegetett, mindent átható homoszexuális lobbi nem ismerete egy főpap számára teljességgel lehetetlen, amikor annak léte a vidéki plébánosok előtt sem titok..

A fent említett komplett buzi-garnitúrájú egyházmegye-vezetésről pedig esetleg beugorhat a pécsi püspök esete…

___________________________________________________________________
___________________________________________________________________
___________________________________________________________________

10 gondolat erről: „Homoszexuális maffia a Katolikus Egyházban

 1. Üdv Csaba.
  Nem gondoltam volna, hogy PONT a Lenygyeléknél pakolnak így ki.
  Amúgy mindíg úgy gondoltam, hogy hogy csk ferde férfi vállaja a katolikus papi szabályokat. Biztos van elhivatott rendes gyerek is közöttük, de akinak nincs „hárszele” 🙂 az valszeg nem tud elég magasra mászni a grádicson.

 2. 2: nyilván, a szerző is azt álljtja, hogy karriert nagyobb eséllyel csinálnak a buzi papok és a Vatikán a „büntetőtelep”, ahova küldik őket. 🙂
  A papok zöme nyilván nem buzi. Isakowicz választhatóvá tenné a cölibátust.

 3. 2 Arma
  Ha nem lesz cölibátus, lazulnak a szabályok, akkor a papok „levarrják” majd a a sok megvezethető „hívő” nőt ami persze nem egészségtelen dolog. 🙂 A viszont, gondolom probléma lenne, – nem lenne túl etikus – ha pl a gyóntató-pásztor huzogatná a rábízott „jerkéket”, akiknek minden titka tudója, és kvázi hipnotikus hatalommal bír. /e technológiával teszik ezt a kisgyerekettel, akiket félelemben tartanak/
  Nemhiába bűntető kategória, ha a prichiáter megszeretgeti a betegét – ez kb hasonló tett.
  Ja.. az hogy buzulnak, engem nem zavar. Egészségükre. Több nő marad nekem. 🙂

 4. 3: teljesen felesleges a feltételes mód, a heterosyexuális papok közül soknak van viszonya nővel, gyereke is, erről is beszél a könyvben. Mindjárt kikeresek valami idevágót. Sok pap ezért ugrik ki, de sok marad és vagy hivatalosan gyerektartást fizet, vagy nemhivatalosan, zsebből. Van, amelyiket pereli a nő, mert esze ágában sincs fizetni…
  A nőket vonzza a reverenda, hogy a pap a(z elméleti) cölibátus miatt „tiltott gyümölcs”, ami mindig édesebb. Nem egy kiugrott pap panaszkodott is, hogy amint levetette a reverendát, megszűnt a varázs, már nem ragadnak rá a nők úgy, mint addig… 🙂

 5. Csaba

  Persze van ilyen, csak a dolog „eltömegesedés”-e miatt ahsználtam feltételes módot. Nics nekem bajom a hetero papokkal, meg a kiváncsi lányokkal.
  Csak a piszkos-hit-elme-trükköt írtam le kicsit.

  Szép napot4 Megyek haza. Este visszanézek.

 6. hogy Isakowicz-Zaleski egy jófej pap, azt bizonyítja a cölibátusról vallott nézete is, egy részlet a könyvből:

  – Hiányzott az atyának néha az asszony és a gyerekek?
  – Természetesen, hiányzott. Azonban jobb helyzetben vagyok, mint a papok többsége, mert húsz éve nem plébánián élek, hanem fogyatékosok és a dolgozók, valamint önkéntesek közösségében. Ez az én családom és nem panaszkodhatok az emberi kapcsolatok hiányára. Azonban ez semmit nem változtat a tényen, hogy hiányzik nekem egy olyan teljesen normális család. Feleség és saját gyerekek. A cölibátus hatalmas kihívás és a szeminárium nem készít fel erre.
  – De tagadhatatlan, hogy a lelkészek házassága sok új problémát okoz.
  – Viszont ezeket a problémákat meg lehet oldani. Olyan érzésem van, hogy a cölibátust főleg azért vezetik be, hogy nyugtuk legyen.Nincs feleség, nincsenek gyerekek, legjobb lenne a papot még ki is herélni.

  (…)

  Isakowicz: – Ezen csak egy harmadik világbeli pápa tudna változtatni…
  – … mert ott a cölibátus megszegése általános, a papoknak feleségei vannak.
  – Egyáltalán nem kell Brazíliáig, vagy Argentináig menni, hogy tartós kapcsolatban élő, többgyermekes papokkal találkozzunk. És ez egyáltalán nem jó. Nem jobb lenne a cölibátust csak azoknak fenntartani, akik ezt tényleg akarják?

 7. Arma: Még mindig nem értesz egyet a Konzival? Miszerint: „Az egyházi pedofilbotrányok igazából melegügyek”

 8. 7: csak részben értek egyet. Szerintem rituális háttere is van. Ezt Isakowicz se írja meg, nem tudom, egyébként tud-e róla.

 9. 6:
  „Nincs feleség, nincsenek gyerekek, legjobb lenne a papot még ki is herélni.”

  Bizony Károli még így fordította a Máté 19.12-t:
  „Mert vannak heréltek, akik anyjuk méhéből születtek így; és vannak heréltek, akiket az emberek heréltek ki; és vannak heréltek, akik maguk herélték ki magukat a mennyeknek országáért. Aki beveheti, vegye be.”

  A Szent István társulat katolikus bibliájában jelenleg ez így szerepel:
  „Van, aki azért képtelen a házasságra, mert úgy született. Van, akit az emberek tettek a házasságra alkalmatlanná. Végül van, aki a mennyek országáért önként mond le a házasságról. Aki fel tudja fogni, az fogja fel!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük