(2388) Gondolatok a megcsalásról

Tibor bá’ online

 

Amikor szex a téma, a magyar nyelv vagy otrombán durva, vagy megmosolyogtatóan mellébeszélő, vagy inkább kétértelmű. Az egyik ilyen szavunk a megcsalás, ami esetünkben a házasságban élők házasságon kívüli szexuális kapcsolatát jelenti. Csalásnak csak annyiban csalás, hogy a házasságot fel lehet fogni egy polgári szerződésnek is, ami a sok kitétel mellett azt is tartalmazza, hogy a „szerződő felek megegyeznek abban, hogy szexuális kapcsolatot kizárólag csak egymással létesítenek és (persze) tartanak fenn”. Az ilyen felfogásnak értelmet kölcsönöz az a tény, hogy napjainkban vannak olyan házasságok, ahol ez a klauzula a szerződésből kimaradt.

A világ persze változik és a világgal mi magunk is. Ma már nem olyan nagy ügy egy megcsalás, mint 50 éve volt, de adott esetben még ma is képes szétdúlni egy házasságot, habár a változásnak a megcsalás újkori megítélése, csak az egyik szegmense. Másik szegmense, hogy ha tetszik, ha nem, az emberi szexualitás is „áldozatul” esett.

Az én időmben a legnagyobb bubus a lányok teherbeejtése volt. Napjainkban a fiatal férfiak komoly százaléka funkcionálisan magtalan, vagyis olyan alacsony spermaszámmal rendelkezik, hogy teherbeejtő képessége gyakorlatilag nulla.

Az ötvenes években az akkor 80 éves apai nagyapámat a szociális otthonból kicsapták, mert az intézmény legfiatalabb (75 éves) női gondozottját szexuálisan letámadta. Ma a negyvenes férfiak elég jelentős része impotens. 

A múltban az volt a kérdés, hogy az állandó migrénnel küzdő feleség férje kielégítheti-e magát házon kívül? Most az a kérdés merül fel, hogy mihez van joga egy szexuálisan elhanyagolt feleségnek? Kereshet-e magának házon kívüli kapcsolatot?

Na most jön a bukfenc. Etológusok, szociológusok, szexológusok és pszichológusok (hogy ők se maradjanak ki) – mivel az ember esetében a szex elsődleges szerepe nem az utódnemzés (kb. 2000 ejakulációra esik egyetlen gyerek megszületése) – kényszert éreztek arra, hogy előálljanak valami újabb dologgal. Ez pedig az, hogy az újra meg újra véghezvitt szexuális aktus folyamatosan fenntartja az összetartozás érzetét. A „fáj a fejem” és „nincs merevedésem” tehát nem járható út. Sajnos a kettő csak ritkán esik egybe, és akkor jön a gubanc.

A régebbi gubancról (fáj a fejem) nem fogok értekezni, mert az már lerágott csont. Az új keletű gubanc már sokkal érdekesebb. Természetesen nem az ideiglenes, megbeszélhető, stb. esetre gondolok, hanem az abszolút kőkemény impotenciára. Szóval mit tehet ilyen esetben a feleség? Az roppant kézenfekvő válasz lehetne, hogy akkor szabad a gazda, elvégre a férj mégsem várhatja el…stb.

Nem bizony, de most jön a következő gubanc. A nő már csak olyan lény, – ellentétben a férfival –  hogy „mechanikusan” nem tud szexszelni, legalább is 99 százalékuk nem. Ebből az a meglehetősen nyugtalanító tény adódik, hogy a feleség a házasságon kívüli szexuális partneréhez is lojális lesz, hozzá is fűzik majd érzelmi szálak, az illető nem lesz csereszabatos, vagyis a nő ragaszkodni fog a személyéhez, aminek súlyos „visszajelzései” lesznek a férj felé.

Végezetül vegyünk egy szélsőséges esetet. A feleség 35 éves és kielégítetlen. A férj egy idő után rájön, hogy ha tetszik, ha nem, a szexet illetően neki annyi. Most a feleségen a sor. Belenyugszik? Egy darabig gondolom megpróbálja, aztán kiderül, amit előre tudott, hogy nem megy. Elválnak? Kézenfekvő megoldás, de van két gyerek, közös ház és tulajdonképpen szeretik egymást. Marad a megcsalás és a minél tökéletesebb eltusolása a ténynek.

Sajnos tudomásul kell vennünk, hogy az életben van olyan helyzet, amikor csak rossz és még rosszabb döntés között választhatunk. Aki ilyen helyzetbe kerül, legyen neki némi vigasz, hogy problémájával nem áll egyedül az egyre bonyolultabbá váló életben.   

____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
__________________________________________________________________________________________
__

13 gondolat erről: „(2388) Gondolatok a megcsalásról

 1. Ejnye!

  Márhogy a nők 99 %-a nem tud mechanikusan szexelni,? A prostituáltak, beleszeretnek minden kuncsaftba, naponta 4-5 ször ?

 2. 01 – bogozy:
  A kurva nem szexel. A kurva bérbe adja a pináját. – Különben nem beleszeretésről van szó, hanem érzelmes és érzelem mentes szexről.

 3. „férj egy idő után rájön, hogy ha tetszik, ha nem, a szexet illetően neki annyi. ”
  Vagy nem nyugszik bele és elkezdi feltárni hogy hol a probléma gyökere?
  Jó szexuális élethez kell :
  1.Szervi épség ( pl megfelelő érhálózat, rugalmas kötőszövet a merevedés megtartáshoz stb)
  2. Akarat (ebből a férfiben ritkán van hiány)
  3. Ösztön ( 20 évesben magasabb mint 50 felett,a gyermekálldás már nem téma, biológailag lehetséges de a természet nem hülye (nevelés…)
  4. Érzelem (igen,nem csak a nőknek van :))
  mind a négy lehet negatív és pozitív (közelíthet- távolíthat)
  Utána kell menni mi a probléma gyökere . Ehhez van amikor szakember kell..
  És sok önismereti munka de van hogy elég egy felismerés. Pl. Stresszes vagyok a munkahelyen akkor teljesen jól reagál a szervezet ha nincs libidó /merevedés. Vagy létfenntartás (menekülök a főnök elől,üvöltök a tőzsdén és magas a vérnyomásom) vagy fajfenntartás.
  Oldalakat tudnék írni most abbahagyom 😉

 4. „Amikor szex a téma, a magyar nyelv vagy otrombán durva, vagy megmosolyogtatóan mellébeszélő, vagy inkább kétértelmű. Az egyik ilyen szavunk a megcsalás, ami esetünkben a házasságban élők házasságon kívüli szexuális kapcsolatát jelenti. ”

  VAn egy olyan szavunk is, ami nem beszél mellé és nem is kétértelmű, hanem határozott és kifejező arra, ha valamelyik fél félrelép, ez a szó a házasságtörés.

  Először azt gondoltam, hogy nem nagyon használatos, de beírva a gugliba több, mint 52 ezer találatot mutat, meg azt gondolom, hogy minden magyar anyanyelvű ember pontosan érti, ha meghallja.

  Bár változnak az idők, de ha a házasságban, ebben a legszorosabb bizalmi és intim közösségben élő egyik fél más ágyába fekszik, ezzel olyan törést okoz, ami soha nem múlik el, még akkor sem, ha a házasság nem bomlik fel. Akkor sem múlik el, ha a másik fél nem szerez tudományt a félrelépés tényéről, mert aki félrelépett, annak lelkében végérvényesen megváltozik valami.
  A házasság tehát törött lesz, megroppant, sérült.

 5. 04 – Gyarmathy:
  Valóban „szép” szó ez a házasságtörés, csak sántít. Az együtt élők egyre nagyobb százaléka nem él házasságban. de nem örül ha megcsalják. Aztán nem csak erre gondoltam. Mit jelent pontosan a „fajtalankodás”, a „megrontás”, az „erőszak”, az „orális szex” ami mellesleg friss jövevényszó, takarja az angol fellacio és cunnilingus fogalmakat, egyszerre mind a kettőt.

 6. Tibor bá’, magad írtad, hogy „megcsalás (. . .) házasságban élők házasságon kívüli szexuális kapcsolatát jelenti”, tehát ugyanazt, amit Gyarmathy helyesen házasságtörésnek nevez, és nagyon pontosan körülír. Erre Te előrántottad a fajtalankodást, a megrontást, az erőszakot meg az orális szexet. Ezekről nem volt szó, minek keverted őket ide? Te a férfiak korai impotenciájáról meg a nők „fejfájásáról” elmélkedtél a fenti írásodban, nem?
  A témáról sokat lehetne vitatkozni, mint ahogy már eddig is rengetegen foglakoztak vele, hiszen számtalan szempontból vizsgálható. Az ún. félrelépésekről nem akarok szólni, hanem csak arról a két esetről, amelyek úgymond indokolttá teszik a házasságtörést. Az egyik, amikor a férj impotenssé válik. A feleség eldöntheti, hogy mi legyen: válás vagy együttmaradás? A szeretkezésnek számos módja létezik, amelyekhez nem szükséges a merev hímtag. Hogy akad olyan férj is, aki beleegyezik, hogy a felesége rendszeresen mással dugassa meg magát? – mit tudom én. Abba a házasságba bele lehet tojni.
  A másik eset, amikor a nővel van baj. Ilyenkor a férj igazoltan léphet félre? De mi a baj valójában a feleséggel? Nem hajlandó elégszer szexelni? Vajon miért? Mert nem leli benne örömét? Tudtommal a nők jelentős százaléka egész életében nem találkozik az orgazmussal, de a párja kedvéért megjátssza, hogy jaj de jól esik neki. Meg hát valóban jól érzi magát a férje karjaiban. Ha nagy a különbség kettejük között, s csak utólag derül ki, hogy a férj egy szexmániákus, a feleség pedi egy jégcsap – akkor jőjjön a válás. Ellenkező esetben pedig ugyancsak akad néhány békésebb megoldás, pl. a maszturbálás.
  Most pedig, Tibor bá’, miután kellőképpen kiröhögted magad, engedd meg, hogy felhívjam a figyelmedet, hogy a felláció és a cunnilingus nem angol, hanem latin eredetű szavak.

 7. 06 – Pexi:
  Így kezdődik a poszt: „Amikor szex a téma, a magyar nyelv vagy otrombán durva, vagy megmosolyogtatóan mellébeszélő, vagy inkább kétértelmű.” Ezért rántottam elő a….. Mond már meg nekem, mit takar a fajtalankodás?

  Mondtam én, hogy angol eredetű? Azt mondtam, hogy angol szavak. Az angolban több ezer latin eredetű szó van.

  Tanulság. Jobban oda kell figyelni, mit írok.

 8. O7. Tibor bá
  „Mondtam én, hogy angol eredetű? Azt mondtam, hogy angol szavak. Az angolban több ezer latin eredetű szó van.”

  …és még talán ugyanannyi görög eredetü szó.

  17000 görög szó van a latin eredetü spanyol nyelvben, és ez a dal egy kis izesitöt ad ennek bizonyitékül.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=5h3P-WclRSo

  «Armonia neurotica en el microcosmο de la metropoli cultura narcisista en una monarquia dogmatica simfonia cacofonica, pandemonium en la atmosfera melodia simbolo, melodrama y tragedia. Orgasmo ideologico del barbarismο a la teoria politico dislexico en parodia onirica tirania fantasma, dilema megalomano de un metabolismο retorico sin tesis ni antitesis. Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2) Patriota heroicο, tragicο, sistematico hipocrecia paranoica sin dialogo esotericο teatro ironicο, sindicato plasticο y epicentro de la epidemia, una quimera, una utopia. Energia hyperbole, antidotο democraticο Laberinto critico sin entusiasmo, sin rima musica epidermica en un pentagrama masoquista y la simetria toxica de un epilogo necrologico. Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2) Hay un oasis aromatico, paralelo, fisiologico profeta enigmatico, fenomeno cronico y ortodoxo sin racismos ni extremismos, sin tabues etnicos en lirica extasis sus praxis es el melodico y fantastico antropo. Este mi ultimo tango en Atenas tango lloron, que corre por mis venas. (X2)»

 9. Írásod címe: „Gondolatok a megcsalásról” – erről is szól. Nem tudhattam, hogy Te eközben a fajtalankodásra és társaira is gondoltál. A felláció meg a cunnilingus pedig bármennyire is erősködsz, nem angol, hanem latin szavak, amelyeknek megfelelőt a saját nyelvükön az angolok nem tudtak kitalálni. Azt írtad, hogy az orális szex jövevényszó(!), amely takarja az angol f. és c. fogalmakat.
  Tanulság: Jobban oda kell figyelni, hogy mit írsz.
  Mindettől függetlenül régi tisztelőd vagyok, s maradok hűséges olvasód, és azt is tudom, hogy nekem adsz igazat, csak nem vagy hajlandó a nyilvánosság előtt ezt beismerni.

 10. O9. Pexi
  ” A felláció meg a cunnilingus pedig bármennyire is erősködsz, nem angol, hanem latin szavak”

  Felláció – hímvessző szájjal való ingerlése.
  Φαλλός-fallosz -phallosz-az erekcióban lévő pénisz- felmeredt hímvessző.
  A szó az Ókori Görögből származik [1], de ma a legtöbb nyelven használják (például dán: Fallos, német: Phallus, angol: Phallus, spanyol: Falo, francia: Phallus).
  Az ősi Görögországban a fallosz a termékenység szimbóluma volt és stilizált ábrázolások tárgya.
  Phallosz nagyméretü másolatát Dionüsi és Bacchusz ünnepségeken használták, és fügefából, agyagból vagy bőrből készítették.

  http://www.enacademic.com/searchall.php?SWord=%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CF%8C%CF%82&from=xx&to=en&did=greek_greek&stype=

 11. 10. L. S. – Ne keverjük a szezont a fazonnal. Amit a falloszról írtál, az mind igaz. Csakhogy itt a fellációról van szó, ami a latin felare szóval kapcsolatos, amely azt jelenti, hogy „szopni”. Lásd pl. Tóthfalusi: Idegenszó-tár

 12. Léteznek vállalt tartózkodások, amikehez a vállaló őszinte erős szándékkal hűséges.
  Nem csak azért nem lopunk, mert szankció jár érte.
  Legalábbis vannak emberek sokan,akik ilyenek.
  Ezt hívják erkölcsnek vagyis önkéntes, belső meggyőződésből fakadó tartózkodás a bűntől és önkéntes belső meggyőződésből való teljesítése a kötelességeknek.
  Amikor valaki nagyon dühös, akkor még az is lehet, hogy az embertársa halálát kívánja.
  Nem annyira különleges és ritka eset ez.
  „Így rendezte a természet”
  Úgy is mondhatjuk ez egy ismert tényállás.
  De mégsem öli meg, ha lehetősége van büntetlenül megtenni,akkor sem.
  Amikor a cigány megerőszakolja 13 éves lányát azt is „a természet rendezte így”
  A civilizáltság – itt most ennek pozitív értelemére gondolj – szerencsére felülírja a természetet.
  Mindenkinek jogában áll ezt másképpen gondolnia, de én azt, amikor egy férfi nem bír a „hatalmas természetével” és házon kívüli szexuális kalandozásaival veszélyezteti a családi békét azt én bűnnek tartom.Tudom, Tibor bá’ és sokan mások nem osztják a véleményemet.

 13. 12 – mosógépszerelő:
  Mi köze ennek a poszt témájához?
  Mindenki ismeri a hitvallásodat, minek azt – ha kell, ha nem kell – állandó emlegetni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük