(69-i) Gilad Atzmon blogjáról – Farkasok völgye (filmszemle)

A „Farkasok  völgye” egy új török film, amely bemutatja a Mavi Mannara békehajó fedélzetén véghez vitt mészárlást, mint egy előre  megfontolt, olyan támadást, aminek célja a béke-aktivisták legyilkolása volt.

A film Németországi bemutatásának napja tegnap, január 27. lett volna (nem tudom, hogy megtartották-e), ami éppen egybeesett a Nemzetközi Holokauszt Megemlékezési Nappal. Ez az egybeesés hatalmas tiltakozást váltott ki. Úgy tűnik, hogy a film forgalmazója nem tudott a dátum jelentőségéről. Azonban Gilad Atzmon aktivista szerint az egybeesés még szerencsés is. Indoklása: „Ha a Nemzetközi Holokauszt Megemlékezési Nap célja, hogy emlékeztessen minket egy múltban létező etnó-centrikus, rasszista, emberiség elleni bűnöket elkövető rezsimre, akkor ez a török film felébreszt minket, hogy szembenézzünk azzal a kolosszális bűnnel, amit egy etnó-centrikus, rasszista, emberiség elleni bűnöket elkövető rezsim a jelenben követ el. Amennyiben Németországot valóban érdekli a náci múlt, akkor jobban teszik, ha közelebbről megtekintik Izrael jelenlegi brutalitását.” 

A képaláírások fordítása: 

Gázának fordultunk, tartjuk az útirányunkat.

Parancsot kaptál, hogy fordulj vissza. Teljesítsd a parancsot.

Az arabok túlszaporodnak minket.

Ezt csak úgy tudjuk megakadályozni, ha megteremtjük Nagy Izraelt.

Az otthoniak humánus nézeteik miatt azt se engedik meg, hogy a házában megöljük az ellenséget, ha éppen beteg.

Türelmesek leszünk…. Azt fogjuk mondani, rájött, hogy hibázott.

Türelmesek leszünk…. Azt fogjuk mondani, hogy tanult a hibáiból.

Ha ez nem válik be, nem fogunk csodára várni.

Feláldozzuk a Földet….Egyetlen ártatlanért.

Polat Alemdar és társai egy különleges török alakulta tagjai.

Uram, Önnek ezt komolyan kell venni.

Miért jött Izraelbe?

Én nem Izraelbe jöttem, hanem Palesztíniába.

Tud meg, hogy az Ígéret Földjéről nem lehet menekülni.

Nem tudom mi lett neked ígérve.

De meg tudom neked ígérni itt a sírjaitokat.

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________
 

37 gondolat erről: „(69-i) Gilad Atzmon blogjáról – Farkasok völgye (filmszemle)

 1. „Farkasok völgye” 2006 botrányfilmje
  Főszereplő: Billy Zane
  Rendezte: Rerdar Akar, Sabdullah Sentürk
  Forgalmazza: Best Hollywood Kft.

  Egyébként egy kiváló török film, amely jól bemutatja az iraki/török/kurd/amerikai háború belső viszonyainak egy „török nézetét”

 2. 3: Azt hiszem itt a „hírértéket” az adja, hogy a némegt bemutató a Holokauszt Napjára esett – szerintem nem véletlenül – és az izraeli születésű, zsidó pékeaktivista Gilad véleményezi az eseményt. Gilad honlapja: http://www.gilad.co.uk/ — Különben fantasztikus zenész és a honlapjáról elképesztően jó zene tölthető le.

 3. Izrael minden héten humanitárius csomagok tonnáit szállitja Gázába. A török hajók is lerakhatták volna rakományaikat egy közeli izraeli kikötőben, ha igazán segíteni akarnak a gázai embereken.

  Meg lett mondva nekik, hogy ne menjenek oda békeaktivistázni.
  De ők csak azért is odamentek. Keresték a bajt. És meg is találták.

  (Azóta ők is a hagyományos útvonalat választják a segélyek eljuttatásához.)

  „Megfelelő pszichológiával mindenki nevelhető.” Himmler

 4. 6: Milyen humanitárius csomagokat? Bombázásokat? Rakétatámadásokat? Géppuskasorozatokat?
  „Az izraeli légierő hétfőre virradóan újabb több tucatnyi légicsapást mért a Gázai övezetre, és hét palesztin halálát okozta, köztük hat gyerekét – közölték palesztin kórházi források. (..)Az izraeli hadsereg szóvivője megerősítette, hogy a légierő több tucatnyi támadást hajtott végre az éjjel az övezetben, de részleteket nem közölt ezzel kapcsolatban. (..)Hétfőn újabb országok ítélték el az izraeli hadseregnek a Gázai övezet elleni offenzíváját, illetve mindkét felet az erőszak elharapózásáért.
  http://www.parameter.sk/rovat/kulfold/2008/12/29/izrael-bombazza-gazat

 5. 6:
  „Az izraeli erők megtámadták azt a flottillát mely 10000 tonna humanitárius segélyszállítmánnyal a Gázai övezetbe tartott. Korábban Izrael jelezte, akár erő alkalmazásával is, de megakadályozzák a hajók gázai kikötését, csak ahhoz járul hozzá, hogy a hajók az izraeli Haifa városában kössenek ki és a szállítmány átvizsgálása után az ENSZ továbbítsa azt. ”
  http://zipp.hu/kulfold/2010/05/31/izrael_megtamadta_a_gazai_segelyszallitmanyt

 6. 4: a fütyülős After Midnight a Club de Jazz adásban azonnali kedvenc, mondjuk inkább a fütyülős rész miatt, de ez mindegy is. 😀

 7. He-he-he. Tibor bá megint kifogott egy zsidó propagandistát mixi név alatt. Koserkém, itt kár időznöd, mert tudjuk mi a valóság. Testvérkéid fasiszta cionisták, akik népirtást rendeznek, mert „túl sok az arab”.

 8. 7. Lemaradt a történet eleje. Az hogy hétfő előtt rakétákkal lőtték Izraelt. Erre volt a válasz a támadás. Azért lőnek polgári célpontokat, mert a Hamasz kórházakban, iskolákban, óvodákban helyez el rakétakilövőket stbket. Ha nem az oviban bujnának el, akkor nem az ovit lőnék. Ha nem lőnének Israelre, akkor Isreal egyáltalán nem lőné őket. Szóval keverjük az okot és az okozatot.

  9.
  ” Korábban Izrael jelezte, akár erő alkalmazásával is, de megakadályozzák a hajók gázai kikötését”
  Szóltak előre, és aztán betartották amit igértek…

  11. Tudom hogy nagyon könnyű feketének és fehérnek látni a világot. (Ha valaki nem antiszemita akkor az zsidó propagandista…)
  Kb egy éve olvasok napi rendszerességgel tibibácsit.. Sok dologban egyetértek vele sokban nem. Pl elfogadom hogy az öreg masszív fajgyűlölő. Vagy hogy világvége parája van folyamatosan. De ennek ellenére szerintem értékes ember, értékes gondolatokkal. Elfogadom hogy dolgokat másképp gondol mint én. Liberális vagyok tibibával szemben. Azt gondolom hogy joga van hozzá másképp gondolkozni egy-két dologban mint nekem. Szóval ha tetszik neked, ha nem, fogok itt időzni. Az internet már csak ilyen… 🙂

  ui.: népirtás témában keress rá a török-kurd, a török-örmény szavakra. Tudom a kurdok is zsidópropagandisták az örményekkel együtt. 😛

  Jah és még valami. Én az egész arab-zsidó témára, mint evolúciós kérdésre tekintek.
  Ülök a szobámban és nézem a fajok kiválasztódását.
  Bármi is lesz a vége, egy biztos, az erősebb életben marad a gyenge elhullik. (Mi meg közben commenteljük az eseményeket 🙂
  Joga van mindkettőnek a túlélésért harcolni. A zsidóknak éppúgy mint a palesztinoknak.

 9. 12: mixi, ne dobálózz a „fajgyűlölővel”, mert túl korán ellövöd a puskaporodat!
  Egy bíró a kérdésre, hogy miért nem az adható maximumot szabta ki egy gyilkosra, azt válaszolta, hogy akkor mit adnék később egy mondjuk darabolós sorozatgyilkosnak?

  Ha Tibor bára pazarlod a „fajgyűlölő” jelzőt, minek fogsz nevezni engem???!!! 😀 😀 😀

 10. Emberek, siessünk a kommenteléssel, az egyiptomi és a szíriai kormány is lekapcsolta az internetet, az utóbbi nyilván prevenciós céllal…
  HA ez átterjed az Öböl-menti olajtermelőkre és netán kiesne az export egy számottevő része, az a Geddont előrehozza nekünk az idénre.

 11. 12.
  Mi szamit massziv fajgyuloletnek? Van erre valami meghatarozasod? Kivancsi vagyok, hova soroljam magam. Mondjuk en messze nem vagyok liberalis, gondolom ez sem segit sokat…:-))
  Ja, a torok izraeli konfliktusrol irottakkal egyetertek, bar az is igaz, hogy ezt nem nehez, szinte nincsen nemzet a foldteken, akinek ne lenne valamilyen vaj a fejen…
  Egyebkent meg a szemelyes velemenyem, hogy azok a nemzetek ott a Kozel-keleten jol megerdemlik egymast…

 12. 6: 12:
  Mixi, akkor ne írjál olyanokat, hogy (6:-ban)
  „Izrael minden héten humanitárius csomagok tonnáit szállitja Gázába.” 😀 😀
  Érdekli is a zsidókat, h van-e a palesztinoknak ennivalójuk, gyógyszerük, stb.stb. Szerintem nagyon nem érdekli őket. 😛

 13. 15 (Gedeon): Ez itt a lényeg, én is ilyesmitől tartok… Ráadásul mindez plusz egy ok lehet (ha „keményvonalas” rezsimekre váltanak), hogy a perzsa szőnyegekre és macskákra mielőbb csúnya világ jöhessen…

 14. 15 & 18: Ne reménykedjetek 😀 A zsidók nem fogják hagyni, hogy Egyiptomot elveszítsék, mert lőttek a Gáza stratégiájuknak. Ott még hatalmas vérengzések lesznek. De az olaj kitermelésben lehet fennakadás. — Nem akarlak hátbatámadni, de egy tunéziai pikniket, hogy tudnak betervezni AZOK, és annak a dominó effektusát?

 15. LIVE (folyamatosan megy) Kairóból

  http://bit.ly/gy1hkw

  Az egyiptomi parlament perceken belül fontos bejelentést készül tenni.

  Úgy tűnik, hogy a katonaság nem védi Mubarakot, eltűri a tüntetőket. Ezt már lassan forradalomnak lehet nevezni. A biztonasági erők a palotát és fontos épületeket védenek.

  Mubaraknak már rég meg kellett volna tartani a beszédét, de ez elmaradt.

  Az uralkodó párt székházát felgyújtották!

 16. 20: Érdekesek a kommentek is. Elég nagy a felfordulás.

 17. 19: rég készülnek AZOK az ilyesmire. Tudják jól, hogy elkerülhetetlen, azt nem mondanám, hogy konkrétan ők kezdeményezték volna.
  Mit gondolsz, miért építik ki az ilyen vidéki királyságokat, mint menekülési útvonalakat, amilyeneket I.Viktornál is?
  Amúgy nagy rutinjuk van mindenféle hullám meglovagolásában.
  Pl. kik voltak a legvéresszájúbb antikommunisták nálunk? Az ávósfiak. Ki volt egy időben a magyarországi antiszemitizmus zászlóvivője? Balóné, Schwarc Klári lánya.
  (Kik szerkesztik a kurucinfót?)
  Mindent meg tudnak lovagolni…

 18. 22: Engem nem. 😀 — Téged se. 😀 Ez már kettő.

 19. 23: magánbloggereknek nincs politikai jelentősége, bár téged többen olvasnak mint engem, gondolom két nagyságrenddel többen.
  De ha már politikai szereplőkről van szó, simán meg tudnak lovagolni olyanokat is, akik teljesen megvesztegethetetlenek és velük szembenállnak. Ravasz technikák.

  Egy percig nem beszélünk monolitikus „háttérhatalomról”, az egy darvinista oligarchikus szövevény, egymással is bunyózni fognak, ha olyan kevés lesz a mentőcsónak.
  És e ponton lép be a képbe, hogy a világ atomfegyverkészletei milyen oligarcha-csoportok kezében lesznek és némelyikük milyen elkeseredett helyzetbe kerülhet…

 20. 24: Hát ez az! Golda Meir azt mondta, ha kell magukkal viszik az egész világot. És nem viccelt.

 21. 26: 2010.03.21. posztomból:
  Golda Meir több évtizeddel ezelőtti interjúja The Times-ban, Alan Hart tollából. — „Miniszterelnök asszony, meg akarok arról győződni, hogy jól értelmezem a szavait. Arra gondolt, hogy ha Izrael a csatamezőm (az éppen dúló 1973-as háborúra utalva) vesztésre állna, hajlandó lenne elpusztítani az egész Közel-keletet (célozva az izraeli atomtöltetekre) és vele az egész világot? Ahogy ezt a „Zionism: The Real Enemy of the Jews” (Cionizmus a zsidók valódi ellensége) című könyvem első kötetének prológusában: “Waiting for the Apocalypse” (Az Apokalipsziosre várva) már megírtam, Golda egy pillanatra se akadt meg beszédében, bármely amerikai elnököt meggyőző, kemény hangon folytatta Igen, pontosan erről beszélek.”

 22. 12:”Én az egész arab-zsidó témára,mint evolúciós kérdésre tekintek”.Én meg úgy tekintek erre a témára,mint egy vallási fanatikusok által irányitott testvéri marakodásra.Ábrahám gyermekei a világ feletti uralom megszerzésének érdekében minden trükköt bevetnek,hogy célhoz érjenek.Konfliktusok,háborúk kirobbantására szükségük van,mert ebből az energiából „táplálkoznak”.Szeretet,együttműködés,kölcsönös megbecsülés.Ezek a Természet Törvényei,melyek az egész élö rendszer árdekét képviselik.Jó a jót vonzza,rossz a rosszat.A szeretethez tulajdonságazonosságra van szükség.Ezek figyelembevételével vajon hová tartoznak a civakodók,az egymásban hibát keresők,a háborús bűncselekményt,népirtást elkövetők?Mit jelent valójában a „szemet szemért,fogat fogért”elve valójában?

 23. 27. Aha… ezt nevezzük Sámson effektusnak.

 24. 28.
  „.Ábrahám gyermekei a világ feletti uralom megszerzésének érdekében minden trükköt bevetnek,hogy célhoz érjenek.”
  Nem a világ feletti uralomért teszenek meg mindent, hanem az életben maradásukért. És a kettő közt óriási a különbség.

  „Szeretet,együttműködés,kölcsönös megbecsülés..Ezek a Természet Törvényei”
  Érdekesen gondolkodsz a természetről. De imponál az idealizmusod. 😉

 25. „Nem a világ feletti uralomért teszenek meg mindent, hanem az életben maradásukért. És a kettő közt óriási a különbség.”
  Sajnos ebben nincsen igazad. A ketto egy es ugyanaz.
  Logikus hogy minel nagyobb terulet illetve hatalom birtoklasa a cel barki szamara, hiszen minel nagyobb a hatalmad, annal inkabb vedve vagy, azaz annal jobbak az eletben maradasi eselyeid.
  Ez vonatkozik az allatvilagra is – hiszen egy elefantnak sokkal nagyobb eselye van a tulelesre eppen a hatalmi ( hatalmas ) pozicioja miatt, mint egy hangyanak, akire barki ralephet…:-))
  Szoval ez mar igencsak a hatalomrol novelesrol szol, nem csupan a tulelesrol. A ketto egy es ugyanaz.Bar ez minden orszag, vagy nemzet eseteben igy van.
  Sem az USA, sem Izrael „tulhatalma” nem tesz jot a vilagnak, ezt mindannyian jol tudjuk.

 26. A nagy attrakció az, ahogy a hangya irányítja az elefántot.

 27. 32. Ez igaz, csak te most masrol beszelsz, mint en…

 28. Ezen idealizmus nem az én találmányom,a Tiltott Természeti Törvények az aspektus sorozat 7.könyve.Nézd má! 7-es ,az egy szerencse szám!Félretéve a tréfát,nem az én álláspontom szerinti törvények ezek.Melyek megértéséhez szükségeltetik a „Nagy Egész”megértésének információja,amikor a mikro-,és makrokozmosz mozgásvilágát(ÉLET) képesek vagyunk egyetlen felbontásban meglátni.Idéznék pár sort ebből a könyvből.:”A káoszban,az emberek vágya a rend felé fordul,ás olyan embert keres,vagy enged hatalomra,aki a demokrácia félresöprésével rendet tud teremteni.Minden túl szabadossá vált társadalom öntudatlanul is a rend helyreállitására törekszik.Az eredeti kezdeti államtörvények természetes folyamatnak ismerték el az anarchia kialakulásakor,hogy diktatórium vet véget a szabályozatlanságnak.A korai társadalmak ezt beépitették a törvényekbe.A türannosz és a Római köztársaság diktátori státusza jogilag beépitett és elfogadott lehetőség volt,de az ilyen igazgatási időszak minden esetben a rend helyreállitása végén a DIKTÁTOR HALÁLÁVAL végződött.A diktatóriumok bukását rendszerint demokratikusabb megosztott kormányzás,pl.triumvirátus követte,de ezek szükséges velejárójaként a dominánssá vált vezér később rendszerint kivégeztette a konkurenseit.A társadalomfejlődés ilyen hullámzásai nem véletlenek,azok egy ősi,de hasonló elven működő analóg rendszer öröklött megoldásai.”

 29. 35: A történelem nem azt mutatja, hogy ez törvényszerű lenne. Sztálin halálával semmi se változott. Kádár halála természetes volt és véletlenül esett egybe a rendszerváltással. Tito halála se hozott változást. Pinochet is túlélte diktatúráját. Nem folytatom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük