(3890) Provokáció

Tibor bá’ szerkesztett fordítása online

Ha a Kreml egyszer felébred a Nyugatnak nagyon rosszul fog esni

szerző: Paul Craig Roberts

89. Útban a 90. felé

Amint azt már évek óta hangsúlyoztam, a Kreml provokációkkal szembeni passzivitása újabb és újabb provokációkra ösztönöz. Aggodalmamat fejeztem ki amiatt, hogy a provokációk átlépnek egy piros vonalat, és a Kreml megszűnik a provokációk passzív fogadója lenni. Amikor eljön ez az idő nem biztos, hogy a Nyugat fel lesz készülve az orosz reakcióra. Ugyanis  az Egyesült Államok külügyminisztériuma – ahogy a minap megfogalmazta – az orosz vörös vonalak csak „retorika”.

Azt mondtam, hogy ha Oroszország kemény választ adna, a provokációk megszűnnének. Azonban a véleményem nem volt hatással sem a nyugati „külpolitikai közösségre”, sem a Kremlre. Úgy tűnik, Oroszország elítéli a provokációkat, a Nyugat pedig gyártja azokat.

Gondoljunk az elmúlt hét Oroszországgal szembeni provokációira. Izrael megtámadta, és lezárta a szíriai damaszkuszi polgári repülőteret. Ez csak egy újabb módja annak, hogy nyomást gyakoroljon Oroszországra, miközben Oroszország Donbász-t megtisztítja az ukrán erőktől.

Szíriának hatékony orosz légvédelmi rendszerei vannak, de nyilvánvalóan nem használhatja őket az izraeli támadások elrettentésére. Úgy tűnik, a Kreml nem érti, hogy nem tudja egyszerre megvédeni szír szövetségesét és megbékíteni Izraelt.

Közvetlenül a NATO-baltikumi hadgyakorlatának a befejezése előtt, Litvánia blokkolta Oroszország vasúti és közúti kapcsolatát Oroszország egy részével, megsértve ezzel a régóta fennálló megállapodásokat. Oroszországnak el kellene fogadnia ezt az agressziót egy katonailag jelentéktelen országtól? Ha Oroszország elfogadja, vajon milyen durva lesz a következő sértés, amelyet a Kremlnek megint le kell nyelni. Mikor lesz elege a Kremlnek a sértések lenyeléséből?

Ez egy fontos kérdés. A kérdezés a felismerő érdekében áll, ami a háború kirobbanása előtt eltérő – békés – viselkedéshez vezet. Az USA és a NATO továbbra is fegyvereket tol Ukrajnába, és elkötelezte magát, hogy Ukrajnát győzelemhez támogatja, célul tűzve ki nemcsak Donbász visszahódítását, hanem a Krím „felszabadítását” is.

Az idióta, a brit játékhadsereg parancsnoka, néhány katonáját arra kötelezte, hogy szárazföldi háborúban harcoljon Oroszországgal. Ez vicc vagy teljes őrület? Milyen következtetésekre vezet Oroszország provokációkkal szembeni passzivitása? Az egyik következtetés az, hogy van elegendő befolyásos orosz, aki a nyugati befogadást részesíti előnyben az orosz szuverenitás helyett, és képesek megakadályozni a provokációkra adott hatékony orosz válaszokat.

Egy másik következtetés az, a Kreml úgy gondolja, hogy a nyugati vezetésben több az ész és az értelem, és kevesebb az ostobaság és a gonoszság, mint amennyi van. Valószínűleg a Kreml számára, hogy egy felfegyverzett nép atomháborút provokáljon.

A Kreml valószínűleg úgy gondolja, hogy a logika és az értelem előbb-utóbb utoléri a Nyugatot. Ez Oroszország tévedése. Amíg a Kreml nem látja a Fehér Ház és a katonai/biztonsági komplexum által elutasított Wolfowitz-doktrínát, valamint a neokonzervatívok száműzetésbe küldését, ez a nyugat integritásába vetett alaptalan hit pusztulásnak teszi ki Oroszországot.

Oroszország vezetői egyszerűen nem értik, hogy a nukleáris háborúhoz vezető úton több lépés van, de ezek egyre fogynak. Mosat kellene lépni, mielőtt mind elfogy.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

40 gondolat erről: „(3890) Provokáció

 1. Az érthető, hogy a szerző szerint provokációk a „nyugat” ukrajna lerohanására – vagy akár korábbról tekintve a Krím annektálására – adott válaszai. Nézőpont kérdése ez is. Viszont amit nem részletez és kíváncsi lennék rá, vajon milyen, nem nukleáris világháborúhoz vezető Orosz lépésekre gondol a szerző? Ezen szerintem sokmindenki gondolkodik mindkét oldalon.

 2. „Vörös vonalak” Paul bácsi.

  Ez mi?

  https://www.youtube.com/watch?v=WwuBzEZiHXo

  Kremencsuk város bevásárlóközpont, ahol ki tudja mennyien tartózkodtak ma délután. Legalább ezren, de lehet többen.

  Erről lesz post Paul bácsi? És az őt gyakran idézgető, magyarra átültető Tibor bá?

  Az ukrán elpusztuló civilek tízezrei megér egy postot? És a tönkrement életek milliói?

  Ott háború van. Háború alatt civilek is meghalnak. Ennek nincs hír értéke. Ha Pali bácsi lehülyézi az orosz vezetést, annak viszont van.

 3. Gondolom tök normális dolog légiriadó esetén plázában megpróbálni átvészelni a légicsapást.
  Miért nem egyből a fegyvergyárba irányítják a potenciális hullajelölteket? Ja mert ott biztos van óvóhely, a plázában meg tuti nincs? Ki az a hülye aki a polgári lakosságot egy plázában akarja megvédeni? Szerintem egyenesen egy reptér kifutópájájára kellene terelni minden civilt, hátha akkor nem lesznek lebombázva.
  Az emberi hülyeségnek tényleg nincs határa.

 4. „Nem orosz csapás, hanem ukrán légvédelmi rakéta okozott károkat a polgári infrastruktúrában a Kijev ellen vasárnap intézett orosz támadás során – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője hétfőn, a hadijelentést ismertetve.
  Konasenkov szerint június 26-án az orosz légierő négy nagypontosságú, levegő-föld rakétával mért csapást az Artem Rakétakombinátra Kijev Sevcsenkivszkij kerületében. Az üzem rakéta-sorozatvető lőszert gyártott. Az orosz célellenőrzés szerint mind a négy rakéta célba talált, a létesítmény megsemmisült, anélkül, hogy Kijev polgári infrastruktúrája megsérült volna.
  A tábornok azt mondta, hogy az ukrán fővárosba telepített Sz-300-as és Buk M1 légvédelmi rendszerek több mint tíz rakétát lőttek ki, de az ukrán rakétakilövők és a rádióberendezések összehangolatlansága miatt a Bukok lelőttek két saját Sz-300-as légvédelmi rakétát. Ezek egyike zuhanhatott lakóépületre.”

 5. Leírom.
  Ezt a zelenszkij nevű barmot egy mocskos undorító provokátornak tartom, aki a drogkarteleit az unió és az USA pénzén akarja jelenleg fenntartani. És szerintem még USA fegyverekkel is kereskedik a háttérben. Csak lassan elfogy körülötte az ukrán golyófogó haderő.

 6. 2 – Gyarmathy:
  Nekem úgy tűnik, hogy a felvételt a bevásárló központ parkolójából végezték. Csakhogy itt egyetlen egy gépkosit se lehet látni. Az 1000 bevásárló mivel érkezett? Gyalogoltak? Nekem ez bűzlik!

 7. 3. Dan,

  Amikor bemérik egy rakáta röppályáját, majd kiadják a légiriadót, utána hány perc áll rendelkezésre a becsapódásig?

  Ha ránézek a térképre, akárhonnan indították ezt a rakétát, akár a Fekete tengerről egy hajóról, akár az orosz közeli hátországból, vagy Belarusból, mondjuk 500 esetleg 600 km.

  Ne legyél már nevetséges és ócska áldozathibáztató. Gondolkozz!

  6. ötlet,
  Szóval szándékosan lőttek egy bevásárlóközpontot. Én naiv még azt hittem, hogy eltévedt egy rakéta.

 8. 🙂 🙂 🙂

  Erre mit lehet mondani?

  Ott van.
  Március 22
  A bevásárlóközpontot fegyverraktárként hasznosították az ukrán nacionalisták,a felderítés után – mivel nem gyilkosok az oroszok – kis veszteséggel lebontották.

  Hogy a megtámadott ukránok milyen túszokat ejtettek Azov területén az se tűnik fel?

  Hogy Putyin nem engedte az üzem porrá zúzását, az sem?

 9. 9. ötlet,

  Az oroszok az mondták, nyilván akkor úgy van.

  Azt is mondták, hogy nem támadják meg Ukrajnát. Sőt, azt is mondják a mai napig, hogy Ukrajnában nincs háború.

  Megnéztem más nyelvű oldalakat is. Ennyi ruszki seggnyaló, agykárosodott hozzászólás nincs sehol, mint a magyar oldalakon.

 10. 7. Tibor bá
  Ha 2 rakáta csapodik egy bevásárló központba az azonnal összeomlik nem pedig kigyullad. Itt meg az lehetet látni, hog a tetőszerkezet lángol és nem omlott össze az épület. tehát ez provokáció volt. Viszont csak férfiakat lehet látni a képeken, és majdnem mind katona volt, viszont nem volt mentőautó sem a felvéeleken.

 11. Gyarmathy, háborús helyzetben, mikor két ország hadban áll épp elméjű ember nem megy shoppingolni. Eleve irreális az egész, örülnek ha az alapvető élelmiszeteket, gyógyszereket be tudják szerezni. A cikkben EZER emberről írnak, hogy a plázában volt.
  Mi ez valami perverz bohózat?

 12. 12 – Dan

  Az összképhez hozzátartoznak a következő információk:

  1. A plaza egy része nehézfegyverek raktáraként volt használva az ukrán hadserege által. Állandóan sok egyenruhás tartózkodott az épületben és a környékén.
  Ugyanez volt a kijevi Retroville pláza esetében is, az pár hónapos történet.

  2. Mindössze 90 méterre a kremencsugi Amstror plázától van egy helyi gépgyár és gépjárműjavító üzem, a neve Dormas. Az ukrán hadsereg a nehézfegyvereik javítására használta. Láttam videófelvételeket, amin emberek egy nagy robbanás helyszíne felé mutogatnak és azt kiabálják, hogy „Dormas, Dormas!”.

  3. A plázát csak egy utca választja el a helyi vasútállomástól, Kremencsug egy fontos vasúti csomópont, ami eleve egy lehetséges támadási célponttá teszi.

 13. 2.
  Tibor bá’, a civilek halálának van hírértéke, és még annál is több.

  Amúgy nem értem, mi történik, miről vitatkoztok… Kremencsukban hétfőn (június 27-én hajnalban) megtámadtak egy bevásárlóközpontot.
  ‘ötlet’ belinkel egy március 22-ei incidenst, és arra utalgatva von le következtetéseket a kremencsuki bombázásról…

  A ruszki média amúgy az alábbi séma szerint számol be a barbárságaikról (a pontok variálódnak, különböző időkben hol ezt, hol azt állítva), ez most éppen a kijevi lakóházba csapódott rakétáról, amiben egy hétéves kislány megsérült, és az édesapja meghalt:

  1. The building was empty, there was no one inside.
  2. The Ukrainian air defence is to blame for shooting down a missile near the building.
  3. It’s all „fake”, just like the „White helmets” stuff in Syria was fake.

  És ahogy egy ukrán (civil) megjegyzi egy tweet-jében )a kremencsuki incidens kapcsán):
  “Look at all these men in camouflage near the explosion cite! Look, so many military people! They were in the vicinity, maybe even on the inside”

  Yes, they were IN THE FUCKING VICINITY.

  They’re EVERYWHERE.

  We’re AT WAR.

  It’s this degenerative logic that bothers me.

  There is never any military personnel in these multiple hospitals/schools/malls that Russia destroys. Never.

  BUT EVEN IF THERE WERE SOLDIERS IN THERE INSTEAD OF CIVILIANS? SO FUCKING WHAT?

  It’s OUR country. And we do as we please.”

 14. Tibor bá’, a civilek halálának van hírértéke, és még annál is több.

  Amúgy nem értem, mi történik, miről vitatkoztok… Kremencsukban hétfőn (június 27-én hajnalban) megtámadtak egy bevásárlóközpontot.
  ‘ötlet’ belinkel egy március 22-ei incidenst, és arra utalgatva ötletel a kremencsuki bombázásról, ebbe aztán mások is beszálnak…

  A ruszki média amúgy az alábbi séma szerint számol be a barbárságaikról (a pontok variálódnak, különböző időkben hol ezt, hol azt állítva), ez most éppen a kijevi lakóházba csapódott rakétáról, amiben egy hétéves kislány megsérült, és az édesapja meghalt:

  1. The building was empty, there was no one inside.
  2. The Ukrainian air defence is to blame for shooting down a missile near the building.
  3. It’s all “fake”, just like the “White helmets” stuff in Syria was fake.

  És ahogy egy ukrán (civil) megjegyzi egy tweet-jében )a kremencsuki incidens kapcsán):
  “Look at all these men in camouflage near the explosion cite! Look, so many military people! They were in the vicinity, maybe even on the inside”

  Yes, they were IN THE FUCKING VICINITY.

  They’re EVERYWHERE.

  We’re AT WAR.

  It’s this degenerative logic that bothers me.

  There is never any military personnel in these multiple hospitals/schools/malls that Russia destroys. Never.

  BUT EVEN IF THERE WERE SOLDIERS IN THERE INSTEAD OF CIVILIANS? SO FUCKING WHAT?

  It’s OUR country. And we do as we please.”

 15. Azért szerintem ironikus a Kreml passzivitásáról írni, miközben egy háború zajlik, négy hónapja. Mintha ez a szerző egy alternatív valóságban élne.

 16. Ezzel csak az a baj hogy a komédiás ezer civil halottról beszél.

  Ja „ötlet” ötletel,ukrán civilek angolul tweetelnek.

  Ezer civil, legalább 200 autónak kéne a parkolóban állni.

 17. 7. Tiborbá.
  Így van. Parkoló autòk teljesen épek, maga az épület szerkezete is sértetlen, csak begyulladt valamitõl. Biztos nem rakétabecsapódástól.

 18. Gyarmathy 10.

  „Megnéztem más nyelvű oldalakat is. Ennyi ruszki seggnyaló, agykárosodott hozzászólás nincs sehol, mint a magyar oldalakon.”

  De ennyire elvakult , a tényekről tudomást nem vevő Orosz gyűlölő sincs, mint te vagy !
  Amúgy te vagy az agykárosodott !
  Ne sértegesd azokat, akik más véleményen vannak.

 19. 17. ötlet
  Ki beszél ezer civil halottról???

  Amúgy nem csodálkozom azon, hogy odavágunk itt a kommentelőknek, akik tényeket ferdítenek el, hamis adatokat, információkat közölnek, és lehurrognak mindent, ami Putyin cárt „báncsa”… Lehet megsértődni, de vannak agykárosodott hozzászólások, ez van.

 20. Én nem írtam ezer civil halottról. Én azt írtam irreális, hogy egy előzőekben hatszor is bombázott város lakossága egy ellátásokkal komolyan küzdő országban boldogan plázázik,válogat a sok ruhanemü, cipő, vagy parfüm közt, aztán hírtelen rájuk esik két bomba. Maximum az hiszi ezt el, akinek fingja sincs a háborúról, és egy párhuzamos virtuális térben lebeg.

 21. 23 – Dan:
  Minden jel arra mutat, hogy megrendezett jelenet egy üres épületben. Az ukránok ehhez kurvára értenek.

 22. 21, elesz

  Minősített és osztályozott híreket itt ne keress.
  Ez egy magánblog, magánvéleményekkel és hobbi hírmorzsákkal.

 23. Az 1000 áldozatról kizárólag Vitalij Klicsko és Zelenszkij beszélt, ezt vette át a média mindenhol azonnal.

  A hivatkozott Astor bevásárlóközpont már 2 hónapja zárva volt.

  Tegnap estig összesen 10 halottról van információ.

  A térfigyelő kamerák rögzítették, hogy nem a bevásárlóközpontot, hanem a kremencsuki közúti gépgyár műhelyeit érte közvetlen találat.
  https://t.me/RVvoenkor/17653

  Egyelőre új infóm nincs, de a nyugati média által keltett zajjal és a nyugati politikusok villámgyors nyilatkozataival nem árt vigyázni, nem ez lenne az első Ukrajna esetében, amiről kiderül, hogy fake.

  Az orosz VM is megkeverte a lapokat, először azt mondták, nem érte találat az épületet, majd azt, hogy fegyverraktárnak használták az ukránok.

  Maradjatok észnél, mindegyik oldal ködösít és hazudik, csak egy dolog látszik biztosan: sem az USA/NATO, sem az oroszok nem tesznek semmit azért, hogy véget érjen a háború, ellenben mindkét oldal folyamatosan sokat tesz azért, hogy a feszültség fokozódjon.

 24. Elesz

  Már nem sértődök,de a Euronews videói alatti kommentekben ugyanez megy.

  Én nem akarok véleményvezér lenni,nem is tudnék,megjegyzem sokaknak nem kéne.

  Adódnak dolgok hozzászólok,leüvöltenek érte,aztán megunom.

  Ez van.

  De örülök hogy engem találtál meg,úgy gondolod túl fiatal vagyok a blognál,és mint a seregben,megmutatod ki az öreg katona és igazad lesz?

  Nem védem Putyint se,de amit a nyugat művel ezzel a báb majommal,hogy még a rohadt sorozatát is Magyarországon nézetik az arra alkalmas néppel miközben terrorizálja a fél világot ez túl sok nekem.

  Köpködj.majd letörlöm.

 25. Amúgy a 17-ben írtam

  ötlet
  2022-06-28 – 09:10

  Ezzel csak az a baj hogy a komédiás ezer civil halottról beszél.

  Ja “ötlet” ötletel,ukrán civilek angolul tweetelnek.

  Ezer civil, legalább 200 autónak kéne a parkolóban állni.

  Tehát kérdésedre,ki beszélt ezer civil halottról.
  Azért elolvashatnád , és csak akkor írnál rám.

 26. Továbbra sem találom a forrást, ki beszélt 1000 civil halottról. Egy is sok, de ha erre a nem kóser adatra hivatkozva dobáltok követ Zelenszkijre, akkor illene, hogy tényleg igaz legyen az állítás.
  (Zelenszkij egyébként azt mondta, hogy 1000-en tartózkodhattak az épületben, nem azt, hogy ezren haltak meg.)

  Mindegy, a lényegi mondandóm az igen, angolul(!) tweetelő ukrán személy hozzásszólásában van.

 27. Re:17
  Nyilván angolul twittelnek, mert fele propaganda ügynök, másik fele nincs bent a NATO NATO zsoldos, harmadik fele ukrán civil, aki ingyen is közzé teszi az infót, puszta hazaszeretetből(ez nem fikázás részemről, becsülöm a hazaszerető embereket, de erre sok hülyeség is rá tud telepedni, ukránoknál most különösen).

  Az egész úgy bűzlik, mint a 30 fokon rohasztott hetes hal, nyilvánvalóan nem plázázott unalmában 1000 ember, és aki bent is volt, nem jókedvében töltötte ott az idejét, hanem dolga volt egy 2 hónapja bezért plázában, pl sorozó irodában volt, vagy kiképző helyen.

 28. Helyesbítem magamat, hétfőn délután bombázták le a plázát, nem hajnalban. (‘ötlet’ éjjelt említett, ez vezetett félre)

 29. 23. dan / 30. dajtás
  Nem értem, miért gondoljátok, hogy egy háborút, jaj nem, bocsánat, különleges katonai műveletet megszenvedő országban mindenhol megáll az élet.
  Tibor bá’ kijavíthat, ha nem írok igazat (nem éltem akkoriban ugyanis), de például Magyarországon 1944-ben már igen gyakori légitámadások voltak, őszre a keleti országrészt már javában a szovjetek birtokolták, de Budapesten még működtek a kávéházak. Az Andrássy úton lévő Japán kávéházat “a háború alatt a légitámadások miatt előbb minden nap kettőkor, majd éjfélkor be kellett zárni”.

  Idézek nektek egy tanulmányból:
  “Egy másik, a kávéházak életét ékesen szemléltető történésztől, Zeke Gyulától származó frissebb adatgyűjtés szerint is hasonló tendencia érvényesült: „1880-ban 168, 1885-ben kereken 200 volt belőlük [kávéházakból – H. G.], 1900-ban 376. Számuk 1908-ig ismét háromszáz alá szállt, de csak egyetlen évben, 1905-ben volt két és fél száznál kevesebb (246), hogy azután 1909-ben 329-el [sic!] újra fölfelé íveljen. Az utolsó békeévben 368 állt nyitva, 1916-ban pedig még mindig 343 várta reménykedve, hogy visszazökkenjen régi kerékvágásába az idő, de a nagy összeomlást 1922-re már csak 223 élte túl. Az 1920-as években számuk valamivel kétszáz alá szállt, hogy 1930-ban és 1931-ben még utoljára fölé emelkedjen (208; 206). Onnantól már folyamatos a csökkenés, de 1944-ben még pontosan 150 kávéház hitte Budapesten, hogy városával együtt elkerülheti pusztulást.” (Zeke Gyula: „Budapest, a kávéváros”. Mikes International – Magyar Szellemi Fórum)

  Szóval igen, az emberek plázáznak a mai Ukrajnában is, légkondit vesznek, boltba járnak stb.. Az, hogy a ruszkik azt állítják, hogy a hely üres volt, az hazugság.
  Amúgy akit érdekel, itt egy fact-check a BBC-től: https://www.bbc.com/news/61967480

  1944 szent Este mentünk le az óvóhelyere. A „belövések” 1-2 nap múlva kezdődtek. Ez előtt néhány nappal még mindenki a karácsonyi bevásárlását végezte. Nagy volt a forgalom a belvárosban. Miközben az igen közel lévő robbanásokat jól lehetett hallani.

 30. 32. elesz,

  „Nem értem, miért gondoljátok, hogy egy háborút, jaj nem, bocsánat, különleges katonai műveletet megszenvedő országban mindenhol megáll az élet.”

  Mert a putyin/orosz agresszió mentegető mindent elkövet, hogy a megtámadott ország lakóira, az áldozatokra kenje a felelősséget. Putyin egy jó ember, nagy ember, hazafi, ő nem lehet tömeggyilkos és egyébként is ő csak védekezik. Nem tudták azok az emberek, hogy háború van? Minek mentek oda?

  A ruszkik – ahogy szokták általában – először tagadták, hogy ők voltak. Aztán amikor kiderült, hogy melyik harci gépükről, honnan és pontosan milyen típusú rakétákat lőttek ki erre az épületre, akkor nem lehetett tagadni, így hazudnak tovább. Mi voltunk, de….fegyver raktár volt ott, meg eleve üres volt, régen be volt már zárva stb stb..

 31. Re:33
  Látom nagyon russzofób becsípődésed van, remélem leesik mit is jelent ez:
  „Az egész úgy bűzlik, mint a 30 fokon rohasztott hetes hal”
  Ebben a háborúban, mindkét fél úgy torzít, ahogy az érdekei diktálják.
  „Ukrán” vezetés többszörösen bebizonyította, hogy ordas nagyokat tud kamuzni, de az orosz fél sem kezdő a témában. Előbb utóbb itt is ki fog derülni minden, hogy kb mi az igazság, és az sokaknak nagyon fájni fog, mert összetöri majd az eszményképét.

  Privát véleményem az, hogy minél hamarabb be kell fejezni a háborút, mert ez sok civil és katonaéletébe kerül, de a nyugat ebben nem érdekelt, így gyors befejezésre nem lehet számítani, sajnos…
  Tetszik nem tetszik ez egy USA(NATO) vs. orosz proxy háború, ami azért folyik, hogy megmaradjon az USA politikai/katonai dominanciája, ergo az utolsó ukrán katonát is fel fogják áldozni, hogy a céljukat elérjék. Végtelenül szomorú, hogy kettő testvérnép hogy öli egymást az angolszász szarkavarás miatt…

 32. Én nem tudom milyen Putyin valójában és mit is csinál.
  Elég volt 2-3nyilatkozatát meghallgatnom anno.
  Nevén nevezett dolgokat, míg a másik fél nem.
  Világossá tette, hogy mi fog történni a világgal ha folytatódik a szarkavarás.
  Tudta, hogy az elitek(aminek ő is része) szembenállása és fizikai konfrontációja csak idő kérdése, mivel az élettér fogy.

  Olyan mértékű a torzítás ma, a cenzúra, hogy minden kicsit is épeszű embernek el kell engednie a történetet.

  Ha az események felszíne alá nézünk láthatjuk a kiosztott aktív-passzív játékot. És hiába dumálnak sokan orosz katonai aktívitásról, az csak a történés.
  Valójában az USA aktív, a Nyugat asszisztál, az orosz meg reagál(t), meg fenyegetőzik, kissé súlytalanul, mert ezek komoly dolgok.
  Lokálisan elképzelhető atom is, de ettől, az eszkaláció lehetősége miatt -érthetően- mindenki ódzkodik.

  A háború és felvezetője Mr. Covid elérte célját. Az európai gazdaság megnyekkent. A kifutás tart és a többi szereplő próbálják áthelyezni a súlypontokat gazdasági értelemben.
  Az egy 5 éves gyerek számára is világos kell, hogy legyen, hogy amit manapság a nyugati politikusok hangoztattnak azok nem felelős döntések.

  Egy megütött( boksznyelvben így hívják ha megszédült, de még nem K.O.) ember -aki épp dőlne el vagy térne észre- nem kalimpál gyenge kis kezével az ellenfél irányába, hanem próbál tisztán látni először is.
  Tehát mai politikusaink nagy része nem ért hozzá, vagy direkt csinálják(jó pénzért) a gyenge kis kalimpálást. Én nem gondolnám, hogy hülyék, max. annyiban, hogy kicsit sem látják át azt a hiearchikus rendszert, melyben feljebb mar ők is mint „felelős” lófaszjóskák semmit sem számítanak, csak kiváló hangulatkeltők befolyásuk révén.

  Szegény emberek, ukránok és oroszok! Semmiféle hazaszeretetről nincs itt szó -magasabb körökben -valójában, sőt hazákról sem. Csakis a bolygóról, mint megmaradt erőforrásról, a többi süket duma.

  A hülyék persze bekajalják a humanitáriánus dumákat, meg gazdasági szándékokat, melyek léteznek ugyan, de tökéletesen sokadlagosak.
  Ezért zavarodtak össze a geopolitikai történések is.

 33. 30
  Dajtás

  „Nyilván angolul twittelnek, mert fele propaganda ügynök ”

  Pontosan erre gondoltam.

  Köszi

  Nem kiragadva a mondandódból,de ha másban is felmerül az csak jó.

 34. 36. ötlet/dajtás
  A hozzászólásaim lényegesen fontosabb részeire érdemben nem reagáltatok, tudomásul vettem, magáért beszél.

  32.
  Tibor bá’, köszönöm a múltidézést!

 35. Re:30 elesz
  Nem beszél magért, mert részemre nem tettél fel kérdést. 😉
  Ha kérdezel, szívesen válaszolok.

  Privát véleményem az, hogy az ukrán propagandának semennyire nem lehet hinni, többszörösen bebizonyították, hogy notórius kamuzók, elnökök egy twitterhuszár, így erős szkepszissel élek bármilyen kijelentésüknél. Oroszok is nyomják a maguk műsorát, de ha nem a mónika show szintű szajha médiát fogyaszt az ember, és rá ránéz néhány OSINT csatornára az ember, akkor az látszik, hogy az oroszok kevesebbet kamuznak. Nem kell aggódni, róluk is leveszik a keresztvizet, ha ordas nagyot hazudnak.

  Néha harcias kommentjeim nem a személy, hanem a gondolat ellen szólnak, csak ezt az emberek 99% magára veszi.
  Pl Gyarmathy nyugati propaganda szajkózása nagyon távol áll tőlem, de vallásos, és elég jól benne van a Biblia olvasásban/értelmezésben, és itt van köztünk pl egy közös platform. Ezt csak azért írom, hogy engem be lehet skatulyázni, de Tibor bá’ is megtapasztalta, hogy a rám húzott dobozt nagyon gyorsan átlépem, mert a doboz amibe beleraknak csak egy illúzió. 😉

 36. 38

  Többször válaszoltam,már éjjeli támadást ” említettem ” pedig Gyarmathynak írtam.
  Elesz fogadd szeretettel .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük