(668) Farrakhan

Tibor bá’ online

Teljes nevén Louis Farrakhan Muhammad, Sr. Éles, Amerika ellenes video felvételeivel vált híressé Amerikán belül és szerte a világban. Ha nem lenne Internet, akkor Magyarországon senki se hallott volna róla. Így viszont hallott, kérdés, hogy eleget-e? Farrakhan 1933 május 11-én született, vagyis pont 3 teljes hónappal fiatalabb, mint én. Természetesen Bronx-ban született. Meg is lepődnék, ha nem ott. És természetesen vezetékneve nem Farrakhan volt, hanem Walcott. Meg is lepődnék, ha nem így lenne. Szülei a Karib-tenger környékéről származnak, amit le se tudna tagadni. Taxi sofőr apja halálát követően (1936) édesanyja átvitte a családot Bostonba, ami valamivel „előkelőbb” mint Bronx, és már 6 éves korában a kezébe nyomott egy hegedűt, nem hiába. Tizenhárom éves korában már a Boston College Orchestra zenekarban játszott. 1946-ban ő az első színes bőrű előadóművész, aki nem csak részt vehetett egy országos tehetségkutató műsorban, de még díjazták is, amikor Amerikában még javában dúlt a szegregáció. Köszönet édesanyja erőfeszítéseinek, középiskoláit az igen előkelő Boston Latin School, majd az English High School intézményekben végezte. Ezt követve 3 év főiskolát is járt (Collage). Szóval törzsgyökeres amerikai, ami meglepő, ha beszédét hallgatjuk, ugyanis akcentusa minden csak nem amerikai. Mint gyakorlott szónok, lassan és tagoltan (és természetesen tüzesen)  beszél, hogy hívei között a bevándorlók is értsék. Híveit írtam? Na igen, végül is egy vallási mozgalom vezéralakja, mégpedig a Nation of Islam azaz az „Iszlám Nemzet” elnevezésű (NOI). Mielőtt a NOI vezetésére megválasztották volna Boston legnagyobb mecsetjének volt a főpapja. De ne higgyük, hogy eleve papnak készült. 1950-ben, alig 17 évesen calypso albumokat rakott teli zenével, megelőzve ezzel Harry Belafontét (egy kicsit). Azonban ekkortájt „fatálisan” beleütközik az iszlámba, ahol választás elé állították, ők vagy a zene. Hogy melyiket választotta azt tudjuk. Ekkor vette fel a Farrakhan nevet, ami arabul „elbűvölőt” jelent, azaz „charmer”-t, amilyen név alatt jelentek meg zenedarabjai.        

Mint az elején már írtam, Farrakhan, mint a társadalom egy csoportjának a vezéralakja, folyamatosan kritizálja, de inkább támadja az amerikai kormányt. Mint várható, számtalan híve van és nagyon sok éles kritikusa. Legsikeresebb szereplése 1995-ben volt, amikor megszervezte a Million Man March vagyis a Millió Felvonuló Ember tűntetést Washingtonban. Célja a színes bőrű emberek visszairányítása a családhoz, ami – legyünk őszinték – nálunk se ártana. A NOI mozgalmon belül természetesen nem volt kikövezve az út a csúcsig, de a folyamatosan fennálló hatalmi küzdelmek számunkra sok érdekességet nem nyújt. Bár Malcolm X meggyilkolásával kapcsolatban is történtek dolgok körülötte, sőt  évekkel később Malcolm X leányának Farrakhan meggyilkolására tett kísérlete is hírértékű volt. Annál figyelemreméltóbb politikai tevékenysége, aminek „termékéből” összeírok egy csokorra valót.

Moammar Gadhafi mellet évtizedeken keresztül kiállt, beleértve a  lockerbie plane crash esetet is.

„Jól figyeljetek oda mi történik Tunéziában, mert hamarosan itt is az lesz.” Mondta egyik beszédében, majd hozzátette: „Remélem Obama elnök emlékezni fog utasítására, a legyilkolt ártatlan nőkre és gyerekekre, amikor saját ajtajához ér a gyűlölet.”

Bevallottan kapcsolatban állt a Scientológusokkal, akiknek alapítóját, a néhai Ron Hubbard-ot nagyra tartotta, amiért követőit arra biztatta, hogy neveljék meg a fehér embereket.

Hirdeti, hogy a fehér embert 4000 évvel ezelőtt egy Égei-tenger szigetén élő fekete tudós hozta létre feketéből.

Szerinte a zsidók kihasználják a feketéket. A nem hívőket pedig isten parancsára UFOk fogják megbüntetni. Nem tartja helyesnek, hogy a muszlimok fehérek lakta területekbe települnek. A nyílt szexualitást pedig disznóságnak tartja, megjegyzendő, hogy a disznó egy rendkívül piszkos állat a muszlimok szerint. Ezekből nagyvonalakban meg lehet ítélni a most már hazánkban is ismertté váló Farrakhant.   

_____________________________________________________________
_____________________________________________________________
_____________________________________________________________

 

26 gondolat erről: „(668) Farrakhan

 1. Nem mond újat ez a jóember de izgalmas látni ahogy az igazság utat tör magának.
  Reméljük, hogy nincs dupla csavar a dologban.. 🙂

 2. 2:
  De igen, csak számolni nem tudok. 😀

 3. Nemrég láttam a Malcolm X-ről szóló életrajzi filmet Denzel Washingtonnal a főszerepben. Még a holivudi-holabudi feldolgozás alól is kilátszik, emnnyire „tiszta” és rokonszenves dolog ez az „Iszlám Nemzet”…
  Az összes, faji konfliktust kelőtő, közte „polgárjogi” mozgalom titkosszolgálatok és háttérerők manipulációs eszköze. Marthin Luther King is az volt, X is az volt, Farrakhan is az. Ettől még sok kritikája lehet önmagában igaz.

 4. 4:
  Remélem Farrakhan tiszteletbeli vakoló. 🙂

 5. „Hirdeti, hogy a fehér embert 4000 évvel ezelőtt egy Égei-tenger szigetén élő fekete tudós hozta létre feketéből.”

  Ez olyan mint Egyiptomban, a Szfinx azért nem lehet 4500évnél idősebb, mert azóta van civilizáció a muzulmánok szerint… (vagy valami hasonló indokuk van)

  Igaz, azok akik idősebb építménynek tartják a Szfinx-et, azok magyarázata se sokkal van előrébb, de legalább vizsgálják a dolgokat, nem utasítják el mereven a lehetőségét.

 6. 5: egyrészt lehet, hogy nemcsak tiszteletbeli. Másrészt ahhoz nem kell kötényes vakolónak lenni, hogy valaki titkosszolgálatok manipulációs eszköze legyen. De azt hiszem, Farrakhan része egy szereposztásnak.

 7. Szerintem nem kell túlkomplikálni.

  A hatalmak mindent és mindenkit megpróbálnak felhasználni ahogy lehet.

  Ugyanúgy mint itthon a kuruc, ott ez a csapat nagyon jó indikációja annak, hogy mekkora réteget fog meg a politikai korrektségen kívüli világban.

  Lehet, hogy adják alájuk a lovat, hogy mégtöbben színt valljanak, de nem hiszem hogy direkte ezért lettek volna létrehozva.

  A hardcore konteósokat hallhatva oda jut az ember, hogy tulajdonképpen nincs is igazi ellenállás a háttérhatalommal szemben, mert ami van, azt mind a vakolók hozták létre, irányítják, manipulálják. A legvadabb antiszemitákról derül ki hogy mind zsidók: Hitler, Kadhafi, Ahmaninejad, sőt Vona is, meg Morvai…
  A kérdés csak az, hogy ha tényleg nincs valódi természetes ellenállás, akkor minek?

 8. 8,mind zsidók: Hitler, Kadhafi, Ahmaninejad, sőt Vona is, meg Morvai…Ez mikor derült ki?

 9. 9. Paradoxon

  Arma Gedeon biztos tud tutit, de már egy középhaladó konteós is már fejből vágja a családfákat.

 10. 9: bammeg ott a szakirodalom, művelődj! 🙂 Kiről nem hiszed el? Magam Vonáért nem vállalok kezességet (de Csurka valamit motyogott, az ő dolga), a többiért igen.

 11. Arma Gedeon,Neked nincsenek zsidó felmenőid??

 12. #8

  „A legvadabb antiszemitákról derül ki hogy mind zsidók: Hitler, Kadhafi, Ahmaninejad, sőt Vona is, meg Morvai…”

  Kadhafi, Ahmaninejad (helyesen: Ahmadinejad), Vona, Morvai mitől lennének a legvadabb antiszemiták?
  Attól, hogy valaki kritikával illet egy vagy több zsidót, és nem elfogult irányukban; az nem jelent antiszemitizmust. Morvai „magunkfajtázott”, nem zsidózott. Ahmadinejad ráadásul többször is elhatárolódott ettől, nézz utána. Még a Wikipédián ezt találod:

  „[…] Ahmadinezsád… sürgette, hogy a „megszálló rezsimet” „száműzzék a történelem lapjairól”, s ezt a kijelentését Izrael állam elpusztítására való felszólításként értékelték. Javaslatot tett arra, hogy tartsanak „szabad választásokat” az izraeli-palesztin régióban, és arra ösztönözte a palesztinokat, hogy a térség jövője érdekében erőteljesebben hallassák a hangjukat. Véleménye szerint a holokauszt egy mítosz, amiért antiszemitizmussal is megvádolták.
  Ahmadinezsád azonban visszautasította az antiszemitizmus és holokauszttagadás vádját, mondván, hogy „tiszteletben tartják a zsidókat”.

  A megszálló rezsim, vagy a nemzetidegen vezetés elítélése nem antiszemitizmus; ha így lenne, akkor a fél világ antiszemita lenne.

 13. 14 Mvm9

  Nyitott kapukat döngetsz nálam.
  Ez a filoszemiták és a kőkemény összeeskuvés elméletek hívői közötti pofozkodás.

  Én azt a nézetet vallom, hogy a zsidók legnagyobb segítői a legszélsőségesebb antiszemiták, mert azok azt hirdetik, hogy már úgyis minden a zsidóké, és még a hátsó gondolataink is általuk vannak irányítva.

  Ez egy kicsit olyan mint a „rosz reklám is jó reklám, amíg a termékről beszél”… Ha ennyit foglalkozunk a zsidókkal, akkor nem csoda hogy elbízzák magukat, és azt hiszik hogy tényleg övék a világ.

  Az igényesebbeknek ott a szabadkőművesség, hogy a nemzsidó rosszarcúakattól is lehessen borzongani. Az igazán ínyencek meg csemegézhetnwek a Rózsakeresztesek, az Illumináti meg a többi „futottak még” szervezetekből.

  Nekem például a Bilderbergék a „kedvenceim”… szerintem ők mondják a frankót, vagy legalábbis igyekeznek úgy látszani, sok lelkes konteós segítségével.

 14. A vakolók elárasztották a piacot színes papírokkal (pénzzel), most mindenki fellélegezhet.
  De az angol huhogók már fújják a nótát, hogy „10 nap, és lőttek az Eurónak”…
  Mindenki dőljön hátra és élvezze az előadást 😉
  Köszönet a posztért (van még rengeteg videó, amit érdemes lenne lefordítani az öregtől 🙂 ).

 15. Valahogy nem jött ki az, hogy Farrakhan kritikái mennyire valósak, vagy sem. Igaz, a poszt inkábba személyét mutatta be.

  Lehet hogy szót érdemelne a média elleni kirohanása, amiben azzal vádolja őket, hogy nem merik megírni az igazat, mert gazdáik híreit írják. Ezt már egyszer lefordítottam. Miért nem azt linkeled be?
  http://www.youtube.com/watch?v=4EKrXFcVyXE

  A líbiai háborúról:
  http://www.youtube.com/watch?v=6EwiGk9TXCE

  A jövő armaggedonról:
  http://www.youtube.com/watch?v=bqvK2N-aSQU&feature=related

  A nőkről:
  http://www.youtube.com/watch?v=1a2H-hjNKOU

  Bocs a linközönért, de szerintem segít a témában…

 16. 13:
  Az ominozus beszédet lefordítottam, megtalálod ezen a honlapon.

  Nem mondta, hogy mitosz a holokauszt. Azt mondta, hogy történészeknek pontosan fel kellene tárni, nem elhinni azt, amit a zsidók hirdetnek.

 17. #17

  Tibor bá’, én idéztem, a forrást is megjelöltem. 🙂

  (Ezekről a Youtube-on terjesztett Farrakhan-videókról nekem mindig eszembe jut Alan Watt, John Pilger, Alex Jones, Michael Moore, meg a többi megmondó- és megvilágosítóember. Ők a játékban mindig a „jó rendőrök”, akik már a témavezetésükkel is be akarják csatornázni, az úgy tűnik egyre inkább lázongókat, egy kezelhetőbb mederbe. Ugyanakkor sajnos a szórakoztatóipari átlagpolgárnak nulla az affinitása, tudása, műveltsége stb. a probléma megfelelő kezeléséhez.)

 18. 16. Tiborbá

  Bocs… pedig eszembe volt, de ahogy a Youtube-on keresgettem a példákat, elfelejtődött.

 19. 18:
  Folyó nagypolitikai kérdésekben a Wiki nem mérvadó.

 20. 14!
  „Ha ennyit foglalkozunk a zsidókkal, akkor nem csoda hogy elbízzák magukat, és azt hiszik hogy tényleg övék a világ.”

  Pedig az övék..Csak ők sem mindig egységesen képzelik el a dolgokat odafönn..ott sincs teljes egyetértés..Az egyik erő,néha kioltja vagy csillapítja a másikat..Mint láthatod mostanában igen nagy a jövés menés a körükben is,az ö fenekük sincs mindig odaragasztva a titulushoz..

 21. A zsidó emberek nem jobbak semmiben a nem zsidó embernél. Csak annyi a különbség, hogy nekik nem kell mindennap küzdeni a betevőért, mindenük megvan, hogy maradjon elég idejük gondolkodni, művelődni, ügyeskedni, manipulálni. Nagyon jól felismerték, hogy a tudás adja a hatalmat.

 22. 22:
  Világos. Szabad a gazda, bárki tanulhat, művelheti magát és gyermekeit sörözés helyett, ahol lehet szidni a zsidókat.

 23. 23!
  Ez is igaz Tibor bá,de hiába tanul,csak a akkor érvényesülhet igazán,ha eladja magát nekik.Ha nem,akkor mégis csak marad az,hogy szidhatja a zsidókat… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük