Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére

Telefonon beszélt egymással Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter – 2023 márciusa óta nem volt ilyen beszélgetés. A Pentagon szerint a két fél a nyitott kommunikációs csatornák fenntartásának szükségességéről beszélt, az orosz védelmi minisztérium szerint arra figyelmeztették Washingtont, hogy tovább eszkalálhatják a konfliktust az Ukrajnának nyújtott fegyverszállítmányok. Donald Trump amerikai elnökjelölt két tanácsadója olyan béketervet tett le az asztalra, amely az Ukrajnának nyújtott támogatás felpörgetésének fenyegetésével késztetné Oroszországot béketárgyalásokra. A Kreml úgy reagált, nyitottak a tárgyalásra a „harctéri realitások” tükrében, vagyis az elfoglalt területeket semmiképpen nem adják vissza.

(Portfolio)

39 gondolat erről: „Égett a forró drót Washington és Moszkva között, reagáltak az oroszok Trump béketervére

 1. Ha nyer is Trump, ott fogja folytatni, ahol Biden abbahagyta.
  Nem lesz semmilyen békemegállapodás. Nem fogja hagyni a deep state hogy elforduljon Ukrajnától.
  Sőt még neki fog menni Iránnak is. Igaz ott nem nagyon fog működni a proxy, mert Irán, ha vesztét érzi, akkor kész tények elé állítja az USA-t.
  Attól tartok, hogy ő fogja igazán kiterjeszteni a háborút, akár globális méretűre.
  A demokraták elcsesztek amit lehetett. Igaz nem így tervezték, mert ha 2016-ban nyer Clintonné, akkor minden másképp lett volna. De nem így lett. Most, hogy zátonyon a nagy ukrán háború, és a hátország sincs jó bőrben, rá kell az egészet nyomni a republikánusokra (na értük sem kár, egy kutyák a másikkal).
  Békével nem tudja az USA megoldani ezt a globális felfordulást és a saját, illetve a kollektív nyugat otthoni gondjait. Csak háborúval. Még több háborúval. Lassan fel fogják pörgetni. Legutoljára 8-10 évről beszéltek nyilvánosan. Kérdés, hogy a medve megadja-e ezt a kegyelmi időt. Majd meglátjuk.

 2. 1 – Bendegúz

  „Ha nyer is Trump…“

  És nyer? A Trump-Biden élő vita után, amelynek folyamán Joe bácsi a végletekig leégett és már a Demokraták is fejüket fogják miatta, nekem lenne pár kérdésem:

  1. Sem a Republikánus Párt, sem a Demokrata Párt elnökjelölési nagygyűlései még nem zajlottak le, ez lényegében azt jelenti, hogy formailag és legfőképpen hivatalosan még az egyik személy sem tekinthető elnökjelöltnek. Eddig úgy nézett ki, hogy de facto igen, de újra aláhúzom, hogy hivatalosan nem! A vita most éppen emiatt még egyáltalán nem volt szükségszerű, igazából logikusabb lett volna egy későbbi időpont, mondjuk szeptemberben. Az első kérdés tehát: miért most?

  2. A vitára a CNN hívta fel Trumpot és Bident; az a CNN, amely a hosszú évek során egyértelműen és kategorikusan a Demokraták szekerét tolta. Az elmúlt hetekben viszont mintha ez a lelkesedés mintha alacsonyabb fokozaton valósulna meg. A második kérdés: ez miként lehetséges?

  3. Joe Biden bakijainak, beszámíthatatlan viselkedésének és logikátlan szóbeli szerepeléseinek a száma megszámlálhatatlan. Ezt tudva, ugyan miként lehetséges az, hogy Biden választási csapata mégis könnyedén rábólintott a CNN felhívására? Mégis mit vártak: Joe szellemi ébredését és szellemes riposztokat a részéről Trump irányába? Tényleg?!

  4. Első ránézésre ez egy magas labda Trump irányába, amelyet – a látszat teljesen ezt támasztja alá – szőke Donald rendesen le is csapott.
  Na most, második ránézésre viszont én azt látom, hogy a Demokratáknál felülkerekedett az az álláspont, hogy Bidennel zéró esélyük van, mert Joe bácsi szellemileg teljesen kuka és Biden családnak túlontúl sok a szennyes ügye. Ezért szinte garantált az, hogy a „varázskalapból és teljesen új tapsifüles“ fog kikerülni hamarosan a Demokratáknál, ami a Trump-kampány számára eleve probléma, mivel az erőteljesen Biden fikázására és (teljesen jogosan!) alkalmatlansága bemutatására irányult, ami minden szempontból veszélyezteti az amerikaik biztonságát.

  Konklúzió: valakik, akik a Demokrata Párt mögött (is) állnak azt szeretnék, hogy a következő amerikai elnök se nem Donald Trump, se nem Joe Biden legyen.

  Tipp (ami egyébként lehet, hogy rossz, de majd meglátjuk): például a fiatalabb Robert F. Kennedy jelölése esetén Donald Trumpnak gondjai lehetnek a befutónál. Szerény véleményem szerint pl. Obamáné és Hillary Clinton jóval megosztóbb személyiségek lennének és ezzel eleve növelnék Trump esélyeit. A Kennedy névnek mégiscsak jobb a csengése az amerikai fülekben! Ellenérv lehet, hogy a pandémiás ügyekben Kennedy nem éppen a fősodrású álláspont szószólója volt. De ki tudja, hogy milyen erők csapnak össze a háttérben és mely lobbi kerekedik most felül éppen, mi nyom éppen többet a latban?

  Tény, hogy Putyinnak Biden elnöksége lenne a jobb. Ezt egy nyílt kérdésre meg is mondta, igazából logikus, hogy neki a jó öreg Joe bácsi tökéletesen megfelelne. 🙂
  Orbán meg Trumpban reménykedik. Ha Bident nem léptetik le, akkor jó eséllyel reménykedik, feltéve persze, hogy Trumpot közben éri egy „szerencsétlen baleset” vagy bekasztlizzák (ami egyébként a fennálló jogszabályok szerint nem kizáró ok arra, hogy valaki ne lehessen az USA elnöke, szóval elvileg lehet irányítgatni egy luxus börtönlakosztályból is az ügyeket úgy Al Capone módjára, de azért ez elég bizarr dolog lenne…).

  Oszt ha lesz egy „új tapsifüles”? Akkor mi van?

  Csak feltettem néhány kérdést. Lehet, hogy jók, lehet, hogy nem, ez majd ki fog derülni.

 3. 2. Zsolt

  Jó meglátások.
  Könnyen lehet, hogy a soha ne is volt tudjuk ki, az sem a demenst sem a pojácát nem akarja elnöknek és a harmadik lesz a nevető.
  Ki lenne a harmadik? Simán lehet, hogy Kenndey.
  De, hogy a témához is hozzászóljak a következő megjegyzést teszem.
  Bár ki is lesz Ameróka elnöke, az semmit sem fog változtatni azon a mély-állam (vagy annál is mélyebb entitás) elképzelésén, hogy:
  1. az USA kell legyen az elkövetkezőkben az egyetlen hatalom aki a világot irányítja (nem első, hanem egyetlen!),
  2. ezért minden útba eső riválist le kell győzni/megsemmisíteni bármi áron:
  2/a. először Oroszországot,
  2/b. közben Iránt és a többi aprót,
  2/c. legutoljára Kínát.
  Szóval ez nem fog változni, bárki is ül a Fehérházban.
  Putyin jobb ha felköti a gatyáját, mert ami jön azt nem lehet különlegeshadmüveletecskézni.
  Én jövő ilyenkorra, minimum egy közel keleti bulira számítok, miközben az ukrán front 3-asba kapcsol a mostani 1-eskéről (vigasztaljon a dolog bennünket, hogy lesz még hátra 3 sebesség).

 4. Trump kiszámíthatatlanul politizál…és a második front megnyitásával bűvészkedik a mélyállam.

  A hetekkel ezelőtt nyugatra hátrarendelt – ép testű középkorú katonákat Zelenszkij elnök jóváhagyásával, vajon milyen feladattal megbízva válogatják be őket az Aranyhorda mesterséges intelligenciájával támogatott drónezredekbe?
  2023 októberétől Kijev több ezer mérnök -informatikus, sötét hacker, szoftverfejlesztő állást kínált közvetítőcégeken keresztül ( említettem nektek hónapokkal ezelőtt). Gondolom csak egy kis részük foglalkozik a „mindentudó, mindentlátó” digitális ukrán kormányzati szoftver fejlesztésével, a nagyobbik részük pedig a saját ukrán katonai kommunikációs szoftvert fejleszti tovább.

  Szerintem Orbánfőni nem reménykedik már a szíve mélyén. Ő már jó ideje a szittya gondolkodásmód szerint, igyekszik mindenféle összetevőt hozni a konyhára és spájzolni a raktárba.

 5. Kedves Éva!

  Valami van a honlappal, mert az írások nagy része nem jelenik meg, s ha igen, akkor ha szükség okán – megengedett időn belül – belejavítunk, akkor már az is elvész.
  Kellene valamit csinálni.
  Bosszantó, amikor az összeállított írás, elvész a semmibe.
  Na meg sok ilyen eset után írni sincs kedve az embernek.

 6. 5.
  Amikor gyakrabban írtam nekem is gyakran nem ment át sok hozzászólás.
  Én onnantól kezdve lementettem wordbe is biztos ami biztos.
  Szerintem ha nem megy át és elküldöd Évának akkor kiteszi.Nem tudom lehet a blogmotorban lehet valami beállítás ami miatt nem mennek át a hozzászólások.
  Kár lenne ha elvesznének az értékes hozzászólásaid.
  Amúgy nálunk munkahelyen kb. 3 hónapja letiltották azt hogy pl akármilyen bloghoz tudjak kommentet írni.Én úgy csinálom hogy ott megírom a kommentet a munkahelyen mert ott van idő, lefényképezem szövegfelismerővel majd átküldöm magamnak emailben.Itthon pedig emaiből beírom ide.Kicsit bonyolult de ez van.
  Még jó hogy nem Kínában vagyunk ahol véleményt sem lehet nyilvánítani:D
  (épp volt egy kommentem a háborús inflációról amit 1,5 hónapja írtam de nem engedte betenni,na majd ma lehet beteszem most eszembe jutott)

 7. Nem tudom, hogy mi lehet az oka, hogy nem jelennek meg a hozzászólások. Elfogadásra váró hozzászólás nincs.

 8. 3.Bendegúz
  Lehet még csak az egyes fokozaton vagyunk háború tekintetében és itthon illetve az EU-ban relative ezért nem érződik szinte semmi (balaton tele, nyaralások
  meg minden) maximum egy kis infláció.
  Ha Iránban lesz valami nagyobb dolog akkor lehet számítani hogy az olajár is elszáll.Ugye mondogatják hogy háborúk lesznek az erőforrásokért és a
  vízért.Lehet hogy lassan élesednek majd ezek a dolgok is.
  Egyébként valahol olvastam hogy egyes amerikai nagyágyúk arra számtanak hogy a világtörténelem legnagyobb recessziója jön olyasmi mint 1929 vagy
  nagyobb vagy hasonló.(ha megtalálom a linket beteszem).
  Természetesen nem lehet hinni senkinek mert ha igaz lesz akkor a mai gazdasági struktúra mellett vége lesz mindennek 100 milliók halnak éhen és 100 milliók ölik le egymást, mert nincs már otthon önellátás.

  Persze ha gondolatban eljátszunk lehet jól is jönne az elitnek egy ilyen nagy összeomlás ami gyakorlatilag pár év alatt leépítené a fogyasztói társadalmat a
  világban.

  Ha a háború a 3-as fokozatba kapcsol szerintem azt mi is megérezzük majd a bőrünkön pl. elindul a magasabb infláció éppen ezért is majd beteszem azt az
  irásomat az inflációról amit régebben írtam de talán most pont jól jön ide. Egyrészt kitárgyalni hogy várható g ilyen nagy infláció És ha igen hogyan
  védekezzen ellene aki tud a kisember szintjén hogy ne veszitse el az ember a maradék kis megtakarítását.

 9. Szokták mondani, hogy „figyeld a pénz útját és sok mindenre választ kapsz!“…

  Nos, Ukrajnában jelenleg az a nagy helyzet, hogy a nyugati „pénzcápák“ már túl sok mindent vásároltak fel az országban, elég ha csak magára a termőföldre gondolni, de az mellett van ott egy csomó bányászati koncesszió, feldolgozóüzemek, infrastrukturális létesítmények, szóval egy csomó minden, ami a termelést, feldolgozást illetve a logisztikát szolgálja.
  Mondjuk vegyük csak a Black Rock-ot, ami a termőföldekbe meg a mezőgazdasággal kapcsolatos létesítményekbe fektett be méghozzá azzal a céllal, hogy hatalmasat kaszál majd a nem is távoli jövőben (egyébként már a csapból is a Black Rock meg a Vanguard folyik, erről is meg van a véleményem, hogy miért van ez; na mindegy, ezt a vonalat most ejtem, de ez a nagy felbolydulás az információs térben körülöttük minden, csak nem véletlen).

  Igazából itt Európa a cél, annak a saját termelői kapacitásainak a leépítése és tönkretétele, hogy utána az élelmiszeriparon keresztül egy újabb óriási ellenőrzési lehetőséghez juthassanak a tömegek felett ezek a korporatív fasiszták. Mert ellenőrizni akarnak ezek majdnem mindent, ami a létszükségletekhez fontos: az energiát, az élelmet, meg még az ivóvizet is, hogy csak a legfontosabbakat említsem.

  Hogy ez működjön, be is kell kicsit fektetni, kiépíteni az egész rendszert, miközben persze a fényességes EU vezetése, akik csontra megvett korrupt alakok, szépen nyírják ki Európát és készítik elő a terepet.

  Na, az ilyen Black Rock-oknak meg kellnek jó nagy hitelek, mert ezeket a beruházásokat nem saját zsebből fizetik, ez nem így működik. A bankok viszont garanciákat szeretnének látni, hogy ezek a kölcsönök biztonságok beruházásokba mennek majd és nem vesz el a pénzük. Az nagyon nem jó garancia, hogy megy a lövöldözés, hullanak a bombák, a papíron megvett tulajdonod nem tudod használni, sőt, hogyha az oroszok elfoglalják ezeket a területeket (mondjuk a Black Rock esetében a harkovi és a zaporizzsjai régiókat), akkor minden elúszik.
  Mi következik ebből: korporatív fasisztáéknak jelenleg bizony jó lenne egy kis béke, megegyezni az oroszokkal és menteni, ami menthető Ukrajnában. Csak egy nagy bibi van: a bankoknak a legnagyobb garancia hosszútávon az lenne, hogy ha a maradék Ukrajna NATO-tag lenne, ami viszont vörös vonal Oroszország szempontjából és az el nem foglalt Ukrajnáról a semlegesség irányában gondolkodnak.

  Szóval, most az lesz, hogy nagyon hamarosan óriásit fog fordulni az ukrán propaganda és azt fogja szajkózni, hogy az is győzelemnek fog számítani, hogy ha Kijev és Ukrajna nagyobbik része nem kerül orosz befolyás alá, ebbe beleértve azt is, hogy az országnak megmarad a fekete-tengeri partvonal egy része is. A béke jegyében meg azt, amit eddig az oroszok elfoglaltak, vigyék, nincs mit tenni, ez a béke ára. Ilyen irányba fogják nyomni a kijevi rezsimet a befektetők éppen azért, amiről a fentiekben szó volt.

  Szóval nagyon hamarosan az a „kijevi nóta”, hogy az utolsó négyzetméterig vissza kell adni az oroszoknak mindent, a múlt emléke lesz csupán. Mert ezekben a „befektetőkben“ felmerült a gondolat, hogy jobb biznisz, ha az európaiak nem atomháborúban dögölnek meg, hanem csak úgy simán éhen döglenek és közben ők meg ezen kaszálnak egy jó nagyot és szórakoznak a „műsoron“.

  Figyeljétek majd az ukrán propaganda változását!

 10. Elnézést ide teszem , régebben írtam az inflációról csak akkor nem engedte betenni:

  Egyik fontos dolog ami még bekövetket az az infláció a háború éveiben.Ugye itt az elmúlt 3-4 évben volt 3-400%-os infláció.Most hogy mi miatt az mindegy.
  Fontos, hogy elképzelhető a következő 2-3 évben egy szintén 3-400%-os infláció (?).Ugye ez akkor működik ha az árak emelkednek és mellette a fizetések is ugyanolyan mértékben emelkednek.
  Például a pár éve 5 milliós kockaház most 20-25-öt ér.De ha lesz egy 400%-os infláció 3 évene belül akkor a most 25 milliós ház 100 millióba kerül majd.Igen de csak akkor ha lesz rá fizetőképes kereslet.
  Tehát ha a bérek is a 4x-esére emelkednek.Kérdés hogy ha beindul az infláció (drága energia, háború stb… )akkor a bérek le tudják e követni? Vagy azt mondják a munkáltatók hogy nem.

  Ha lesz egy 300%-os infláció, akkor nézzük hogy alakul 5 millió forint értéke:
  2020 környékén : 1 kockaház 5 millió
  2024-ben : ugyanaz a kockaház 20 millió
  2027-ben feltételezhetően: ugyanaz a kockaház 400%-os inflációnál : 80 millió
  Tehát röpke 7 év alatt ugyanaz a pénz ért egy ház árát ,2027-ben pedig 1/16-odát azaz mondhatni semmit.

  Nem csak a ház ára hanem nagyjából minden leköveti majd a emelkedést.Most vagyunk félidőnél azaz 400%-nál az elmúlt kb. 5 évben.Csak esetleg ha valaki készpénzben tart tartalékot lehet számolni vele
  hogy ha beindulnak a dolgok akkor a következő pár évben ismét lehet egy 3-400%-os infláció ami az egyén pl. 7-8 évvel ezelőtti vagyonára nézve majdnem nullázás.
  Persze semmi sem biztos csak valószínűsíthető.
  Azt is hozzá kell tenni hogy háborúban a cash is king.Tehát ha bármi történik jó ha van tartalékod, mert pénzért bármi vehető, de ha van valamid azt nehezebb eladni mert befuccsol minden.
  Így nem egyszerű helyzetben van az ember hogy eldöntse hogy vegyen valamit vagy kézpénzben legyen a pénze (pl kincstári takarékjegy ami azért kamatol valamit) és pár év alatt észrevétlenül elviszi az infláció.A legtöbb ember észre sem veszi hogy ez történik a megtakarításával mert nem emlékszik vissza pár évre de tulajdonképpen az infláció az ami a legjobban érintette az embert.

 11. 9, Zsolt

  Mindez így is van, de kérem, mi lesz a vén kontinens védelmi iparával, amit fejleszteni és beruházni kezdtek?

  Az ukrán ember becsapva fogja magát érezni és ettől is nagyon bizonytalan a terv…

  No és a földgáz, kőolaj témája honnan lesz megoldva? Az Usa adósságával mihez kezdenek?

 12. 4. János

  Igen.
  Lesz II. front.
  De nem USA érdekből.
  Ő csak követi az eseményeket.
  Most valószínű, hogy orosz/Iráni proxy nyílik meg k-keleten.
  Az nagyon fog fájni a kollektív nyugatnak, főleg ha lesz III. front is.
  Nem véletlen, hogy USA kihátrál Ukrajnából és inkább a töketlen Európára bízza. Csakhogy legyen ideje és ereje a k-keletre, mert oda aztán lehet, hogy be kell menjen.
  Főleg, ha a Hezbollah megrakétázza a Ciprusi repülőtereket, ahová Izrael szükség esetén menekíteni akarja a gépeit. Az NATO terület. Kérdés mi lesz. Megyünk k-keletre háborúzni?
  De akkor azt már a világ muszlimjai egy új keresztes háborúnak fogják tekinteni. Amelyik kormány/király nem áll bele a Hezbollah támogatásába az bukik.
  És mi lesz nyugat Európában, ha a palesztinok miatt ekkora tüntetések robbantak ki, mint amekkorák. Nem lesz arrafelé egy kicsit nagy káosz? Hogy lehet egy ilyen felfordult (ne add isten polgárháborús) háttérországból működtetni egy k-keleti NATO hadviselést?

 13. 4. János

  A dronokról pedig annyit, hogy ez a jövő.
  A hagyományos eszközök nagy része megy a szemétbe.
  Méretes hadihajókat, harckocsikat, harci repülőket el lehet felejteni. Nem véletlen, hogy a NAVY már nem kéri a két gyártás kezdése előtt álló anyahajót (amint látjuk nem sok értelmük van egy valós dronos háborús környezetben – lásd orosz f-tengeri flotta sorsa, vagy a huszik elől most elmenekülő amcsi anyahajó esete), na meg az ARMY-nak sem kellenek, vagyis nem rendel új csúcs harci helikopterek! Ez sokat elárul a haditechnika jövőbeli fejlődési tendenciáiról.
  Szerintem a jövő az autonóm, MI vezérelt harci eszközöké. Mini dron-hajók, személyzet nélkül métert meg nem haladó harckocsik, pár méteres repülő gépek, idővel pedig akár robot katonák.
  Az sem kizárt, hogy ezekre az új technikákra már folyamatban van az átállás.
  Nem véletlenül szólta el magát Kissinger, amikor azt mondta, hogy amikor az USA elindítja a világot megleckéztető nagy háborút, mindenki el fog csodálkozni azon amint a sokszor lenézett számítógép-játék függő fiatalok tömege nekivezeti a dronokat az orosz hadseregnek és mindenkinek aki ellenáll. Könnyen meglehet, hogy már nem is annyira az emberre támaszkodik a nyugat, mint inkább a dronokra (legyenek azok bármilyenek is).

 14. 4. János
  A dronokról pedig annyit, hogy ez a jövő.
  A hagyományos eszközök nagy része megy a szemétbe.
  Méretes hadihajókat, harckocsikat, harci repülőket el lehet felejteni. Nem véletlen, hogy Amerika flottája már nem kéri a két gyártás kezdése előtt álló anyahajót (amint látjuk nem sok értelmük van egy valós dronos háborús környezetben – lásd orosz f-tengeri flotta sorsa, vagy a jelmeniek elől most elmenekülő amcsi anyahajó esete), na meg az szárazföldi hadseregnek sem kellenek, vagyis nem rendel új csúcs harci helikopterek! Ez sokat elárul a haditechnika jövőbeli fejlődési tendenciáiról.
  Szerintem a jövő az autonóm, MI vezérelt harci eszközöké. Mini dron-hajók, személyzet nélkül métert meg nem haladó harckocsik, pár méteres repülő gépek, idővel pedig akár robot katonák.
  Az sem kizárt, hogy ezekre az új technikákra már folyamatban van az átállás.
  Nem véletlenül szólta el magát annak idején vagy 10 éve Henry K., amikor azt mondta, hogy amikor majd Amerika elindítja a világot megleckéztető nagy háborúját, mindenki el fog csodálkozni azon amint a sokszor lenézett számítógép-játék függő fiatalok tömege nekivezeti a dronokat és egyéb a nagyérdemű számára még ismeretlen harci eszközöket az orosz hadseregnek és mindenkinek aki ellenáll. Könnyen meglehet, hogy már nem is annyira az emberre támaszkodik a nyugat, mint inkább a dronokra (legyenek azok bármilyenek is), azért is nem aggódik egy nagy háború emberszükséglete miatt. Elég lesz a sok nyomkodáshoz szokott ifjú.

 15. Jéé, előkerült az elveszett hozászolásom, amit módosítgattam, hogy átmenjen a szűrön és megjelenjen valahogy. Így most kettő van. A mondandóm lényege azonban egy és ugyan az. Sajnos nem tudok mit tenni, mert nem enged át a rendszer. Most már 10-ből kilencszer visszadob.

 16. 9. Zsolt

  Nagyon jó összefoglalás.
  Szerintem is meg kell egyezzenek a befektetők az oroszokkal. Ha nem, úszik minden. És a bankok is csődbe mennek, főleg, ha az orosz mindent visz és bosszúból elengedi mindenkinek a korábbi nyugati bankoktól felvett hiteleket (ahogy tette, a most elfoglalt területeken is).
  Ha megegyeznek egymással, akkor maradhat a beruházás/befektetés és használhatják, persze orosz adminisztráció mellett, sőt lehet EU-s tagság a maradék országnak, cserébe pedig nem lesz NATO tagság. Ha ezt nyélbe ütik papíron és lezárják a háborút, akkor az éppen elég garancia lesz a nyugati bankoknak, persze ha nyugat betartja a papírra írtakat, ti. nem szokása. Vagyis elsősorban a nyugati bankoknak nem az orosz a veszélyforrás, hanem maga a nyugati mentalitás, amit képviselnek a politikusaik. Márpedig ha felrúgják a megállapodást, akkor az orosz nagyon oda fog csapni. Kérdés, hogy eddig miért nem kötötték meg ezt az alkut Putyinnal. Elvégre nyitott lenne rá. Szerintem azért, mert nekik, mint pénzügyi alapkezelőknek is jobb lenne egy végtelen erőforrás birtoklása (amit Oroszország jelent), mint csak Ukrajna területe. Amíg lehet próbálkoznak, ha már nem lesz már esély a medve kifektetésére, megegyeznek. Jobb kicsi mint semmi alapon.

 17. 8. andrew
  Erőforrások a kulcsszó!
  Ebben van hiány a nyugaton.
  Az esztelen pazarló életmód már nem fenntartható, a rendelkezésre álló mennyiséggel.
  Ezért kellene a korlátlan orosz nyersanyagforrás.
  Az ukrán is jó, de kevés. Azzal nem lehet még 100 évet uralni a világot.
  Létkérdés a nyugatnak, hogy meglegyen ez. Ha nem lesz meg, akkor bukta. Ezt pedig nem akarják. A baj, hogy a medve sem akar elpusztulni, hogy nyugat éljen. De nem lehet mind a kettőnek megmaradni, ti. ha nyugat csak korlátoltan fog hozzájutni a javakhoz, vissza kell vegyen az életszínvonalból. Nem mellékesen így is úgy ukrán kimeneteltől függetlenül is levágni tervezik (erről írtam az imént, de nem engedik át).
  Az infálció gerjesztése is erről szól. A középosztály kivéreztetéséről. Ha nem lesz már pénz az általad vizionált 900%-os infláció is leáll, a házak ára visszaesik 5 millióra. Főleg ha életbe lép az ingatlanokat érintő karbonadó. Aztán akiknek lesz pénze, azok felvásárolja őket, a nép majd visszabérli (erről is írtam, ezt sem engedik át).

 18. 11. János

  Ha úgy lesz ahogy Zsolt mondja és én is régóta gondolom, azaz, hogy ha nem bírnak Oroszországgal a befektetők megegyeznek vele, akkor nagyon nagy baj lesz Ukrajnában. Akár puccsok sorozata is jöhet. Az a sok ember aki meghalt az akkor értelmetlenül halt meg? Kérdi majd a nackó ukrán. Na ezt nem fogja elfogadni. Lehet, hogy ezért sem lehetséges egy orosz-befektetők megállapodás. A fellázadt ukránok kiűznék a nyugatot Ukrajnából. Az orosz pedig kérne egy kávét és hátradőlne. Sajnos a nyugatnak végig kell mennie az úton amit magának készített.
  Az olajra és adósságra sajnos csak egy válasz van.
  Tudjuk mi.

 19. 17 Bendegúz
  Itt a cikk: Egyre riasztóbbak a jelek, életünk legnagyobb gazdasági válsága jöhet hónapokon belül, megszólalt a szakértő
  promotions.hu/orszagos/szines/2024/06/22/gazdasagi-valsag-jelek-osszeomlas-szakerto

  Ray Dalio jóslata I. – Az USA bukása youtube.com/watch?v=TyjCPPyZZAs

  Persze nem kell őket kézpénznek venni, mert mi van ha Ray Dailo is például a nézettségre hajt.Ha nagyokat mond abból lehet sok pénzt csinálni.
  Hirtelen most csak ennyit volt időm írni.
  (Remélem átjönnek a még nem átjött írásaid , bár erről az ingatlan elvételes dologról írtál régebben)

 20. 19. andrew

  Nem vesznek el erőszakkal senkitől semmi ingatlant, az emberek önként fogják oda adni azt.
  A többségnek nem lesz lehetősége fizetni a magas karbonadót.
  Na jó, ennek tükrében el is veszik attól akinek nagyobb adóséága lesz karbonadóból, mint az ingatlana értéke.
  Egyébként a karbonadó nem kitaláció vagy terv. VALÓSÁG! Az EU direktíva már megszületett, csak időben eltolják az alkalmazását. Lehet, hogy olyanok ültetik gyakorlatba, akik az elfogadásakor még csak óvodások voltak. Egyébként is a mai fiataloknak esélyük sincs ingatlant vásárolni. Nem lehet, hogy ez az ármegfutás is véletlenül azt a célt szolgálja, hogy jó vastag nincstelen réteget hozzanak létre, akik majd tapsolnak/segítenek a burzsuj ingatlantulajdonosok kifosztásának, mint anno a komcsik segédhada a kulákok kicsinálásának. Ismerik az emberi természetet és annak gyengéit,, pl. irigység.
  Az egész disztópia a zöld fasizmusra van felépítve. Ennek leple alatt fogják a tömegeket rákényszeríteni az új életformára. Ahogy Schwab mondta, nem lesz semmid és boldog leszel. Mindent béreltetni akarnak. Az emberiség 99,9%-a a fallanszter típusú városokban fog élni. Abszolút kiszolgáltatottság lesz az új rendszerben. Nem lesz félrecsalinkázás, önállóskodás, tanyára elvonulás. A kilógókat szépen felderítik a drónok, majd begyűjti őket az akármilyenökónevőhatóság. Ember embernek ellensége lesz, ahogy a COV19 alatti is volt, pl. oltott vs. nem oltott. A bujkálókat a falanszterben élők fogják leghamarább megbüntetni.
  Mindenki magát okosnak vélő készül a madmax világra (jó magam is ezt tettem egy darabig), aztán szépen lassan átszervezik körülöttünk a világot, úgy, hogy amire észbe kapnánk, már nincs mit tenni.
  Engedjük el a történetet.
  Nyugi van még legalább 5 évet (addig nem lesz nagy háború – ami mellékesen kell az átszervezéshez).
  Most élvezni kell az életet. Persze közben azért kell alternatív útvonalat építeni. Mert mi van ha mégsem lassan főznek meg, hanem egyből? Akkor jól jön a madmax tudomány. Persze két konzervvásárlás között azért el lehet menni egyet a hegyekbe túrázni. vagy akár az Adriára sátorral, hadd szokja a család a ridegebb körülményeket.

 21. Bendegúz. Ez teli találat volt. Jól látod…

 22. 19. andrew

  A gazdasági válsággal való riogatás is szándékos. Azok csinálják akik a vagyonkoncentrációt végzik. Vegyél jó drágán, merthogy meg akarod menteni a megtakarításaid, aztán szépen beszakad az egész és odaadod a spekulánsnak, vagy ha még most nem, akkor majd, ha lesz rajta egy komoly karbonadó. Ki van ez találva.

 23. 18, Bendegúz és Zsolt

  Véleményetek szerint, nagyjaink, ott a Magyar Parlamentben meg efféle helyeken, olvassák a mi gondolat – és egyéb saját beszerzésű híreinket? Vajon hasznosítanak belőle valamit?

  Csak azért kérdezem, mert nem biztos, hogy Bölcsek Tanácsa és a Szolgáltató intézményeik minden hazai vonatkozású külpolitikai eseményt, háborús történést, technológiai – gazdasági apróságokat a jövőre vonatkoztatva mindig helyesen következtetnek ki.

 24. 21 Valaki

  egyébként olyan mértékű örvénylés van körülöttünk (politikai – ezen belül geo- és katonapolitikai, gazdasági – azon belül pénzügyi-, energetikai-, nyersanyag, stb. gondok, társadalmi – ezen belül egyéni, család, szociális, értékbeli, stb. romlás), hogy szerintem még a beavatottak is mostanra majd semmit sem látnak, megoldani pedig végképp nem tudják az előállt helyzetet;
  a rendszer komplexitásából kifolyólag olyan áttétes és mindennel összefüggő és ráható képleteket/struktúrákat hozott létre, hogy már nem lehet irányítani azoknak sem akik azt eltervezték, hogy amjd fogják;
  márpedig egyes magukat mindenhatónak gondoló köröknek az volt a tervük, hogy irányított összeomlás legyen, ahogy azt 2008-ban kicsiben ki is próbálták és jól működött (meg is nyugodtak, újból elkezdték fújni a pénzügyi lufit);
  azonban ez az örvénylés már messze túl van azon, hogy gazdasági ál-válsággal le lehetne csillapítani.
  vagy akár háborúval!;
  halkan jegyzem meg, hogy a nagy aktorok is meg vannak rettenve tőle;
  van akinek ez az állapot nagyon jó;
  na de mindegy is, hosszú lenne;
  maradjunk a földön és annál ami látható, tapasztalható;
  szóval a magukat aktornak gondolóknak sincs sok lehetősége;
  szerintük le kell állítani a rendszert, hogy újratervezzék egy átlátható és így irányítható struktúrának, majd újból beindítani;
  csak az a baj, hogy erre egy opció van;
  a sokkolásos módszer;
  ami rájuk nézve is kellemetlen;
  ha pedig hagyják, hogy a vélt irányításukkal szép lassan menjenek a folyamatok, azzal csak azt érik el, hogy az örvény nem a leépülés irányába mozdul el, habnem a még nagyobb forgás felé;
  persze ezzel sokan vitatkoznának, tekintettel az entrópia szabályaira;
  csak azt felejtik el ezek, hogy a mostani örvénylés még rengeteg külső energiát tud felvenni, melyek az elmúlt 200 évben halmozódtak fel;
  és amíg lesznek ilyenek, addig csak nőni fog az örvénylés;
  és még csak az elején járunk;
  egyébként nem fogják tudni kézben tartani az eseményeket.

 25. 23. János
  Illúzió azt gondolni, hogy minket itt pár tucat embert valaki komolyan vesz. Egyébként miért is. Milyen infónk van olyan ami nekik nincs? Talán annyi az előnyünk, hogy hátrébb tudunk lépni és onnan nézzük az eseményeket, így objektívebben tudjuk megítélni azokat.
  Egy biztos. ha olvasnának, már rég rendbe tették volna az óvóhelyeket (pl. metró), ahogy azt a lengyelek és más okos népek teszik. De mivel nem tették rendbe, vélelmezem nem is olvasnak,. Arra gondolni sem merek, hogy szándékosan hanyagok.
  De válaszolva a kérdésedre, az átlag politikus gondolata a maga szintjén megcélzott luxus, ezt biztosító pozíció és pénz Bermuda háromszögében mozog.
  Hogy mit olvasnak. Hát akiket én ismerek, azok kb. a 444. telex, origó, index, 24, magyar nemzet szintjén tájékozódnak. Minden azon kívül van az összeesküvés elmélet.
  Lehet, hogy vannak a magasabb szinten olyanok akiket másból is tájékozódnak, de a többség a F.O.S. rabja.
  De mit is várunk egy olyan rétegtől akinek még a nagy szülei zsellérek voltak, szüleik pedig valami kádárintézmény tagjai. Nem véletlenül irtották ki a több száz év alatt kialakult arisztokráciánkat. Ezért olyanok vagyunk mint a fejetlen csirke. Egyébként erről a hírős arisztokráciánkról is lehetne cifrákat írni, azonban volt egy elvitathatatlan jó tulajdonságuk. Még ha sok is volt köztük a kutyaütő, az évszázados neveltetésük okán (ami rögzült genetikájukban is) mindig ki tudták termelni a hazáját népét szerető vezetőket.
  A mostaniakból, magukat elitnek nevezőkből, mi termelődjön ki? Hiányzik a mély biológiai alap, amit nem lehet pénzel pótolni.
  Szóval sokat ne várj ezektől.
  A régiek pedig már nem jönnek (jöhetnek) vissza.

 26. 25, Bendegúz

  Amúgy a Parlament 200 főnyi létszámából, hány személy ill. gyermekei voltak mostanában az Egységes Alapkiképzési Program 5+3 hetes beugró foglalkoztatóin?

  Elöljáróink járjanak már elől a jó példával, kiváló fizikumukkal, erkölcsös életvitelükkel!

  No meg a fizetést sem kellene sajnálni a rendelkezésre álló közkatonától és a rendszeres hosszú hétvégés behívást sem a lelkes területvédelmisektől!

  Valami elképesztő sötétség van a fejekben ennek a kiéheztető hosszú háborúnak a jelenlegi, bevezető szakaszáról.

  Én személy szerint azt szeretném, hogy magyar gyerekek fürödjenek 30 év múlva is a Tiszában.

  Azt hiszik tömegek, hogy ha kimenekülnek Angliába, Spanyolországba, Hollandiába, akkor ott nem lesz káosz…el sem tudnak odáig menni.

  Kíváncsi leszek, hogy az EU- ban lévő jenki támaszpontokon az amerikai választások után hány héttel fogják emelni a készültséget?

  Mire várnak honatyáink, pedig most még a jogrend állapota is lehetővé tenne a sokféle honvédelmi intézkedést és felkészülést !!
  Ott van a lengyel (és dán) toborzási – népszerűsítési minta, csak azt kellene lemásolni.

 27. 20 – Bendegúz

  Elég sötét meglátások.
  … de csak az érdekesség kedvéért, lehet ezt fokozni, nem is kicsit!

  A jó hír az, hogy a végén minden jóra fordul!

  De most jön a rossz hír – rátéve kb. egymillió lapáttal a te negatív meglátásaidra!

  A hindu kronológia szerint jelenleg az emberiség éppen a démonikus időszakát éli, szóval azt, ami a lehető legrosszabb a további háromhoz képest. Ez már – szerintük – Krisna halálával elkezdődött, konkrétan i.e. 3102-ben. Na, és most jön az igazi feketeleves: ez az korszak, aminek a neve a hindu terminológiában Kali-juga, 432 000 évig tart! Szóval, a sötétség korszakának a hajnalán vagyunk még mindig, lényegében csak a legelején.

  Szóval, ezek marhára „pozitív kilátások”; a tieid ehhez képest maga a Paradicsom!

  És még érdekességként idézem a Kali-juga korszakának a jellemzőit, érdekes elgondolkodni rajta, hogy a régi hinduk teljesen hülyék voltak vagy nem is annyira:

  „A Kali-juga időszakában általános a vallástalanság, a viszály és az erkölcsi, morális állapotok romlása. A Védák áldozatokra vonatkozó előírásait rendszertelenül tartják be, a társadalom légköre romlott, működése önző számításokon és üzleti érdekeken alapul, a dharma követelményeit semmibe veszik. Betegségek pusztítanak, félelem, nyugtalanság jellemzi az emberek csoportjait, éhség, türelmetlenség, düh és bánat uralkodik rajtuk.

  A Srímad Bhágavatam szerint a Kali-jugában az emberiség morális állapota megromlik, barbárság uralkodik a világon. Az emberek állatokat ölnek, hogy élelmiszerhez jussanak. Semmibe veszik a szexuális korlátokat, családok szakadnak szét, nők és gyermekek elhagyatva és bántalmazva áldozatokká válnak. Egyre degradáltabb generációk fogannak a véletlen vágyak következtében, és nőnek fel vadon. A politikai vezetés elvtelen gazemberek, bűnözők és terroristák kezébe kerül, akik kihasználják a társadalmak gyengeségeit. Népeket tesznek rabszolgává vagy pusztítanak el. A világ megtelik fanatikusokkal, szélsőségesekkel és spirituális csalókkal, akik hatalmat nyernek a hedonizmus, valamint a kulturális és erkölcsi relativizmus rabjai körében. A társadalom egész körében a vallás, igazmondás, a tisztaság, a tolerancia, a kegyelem erénye, a fizikai erő és az emlékezet napról-napra csökken.

  Ebben a korban az emberek kapzsik, rosszak és könyörtelenek, csupán a birtoklás határozza meg az egyén társadalmi státuszát. A törvény és a jog biztosítja az egyén tekintélyét és hatalmát. A házasság mint „szent unió” megszűnik létezni, a férfiak és nők egyszerűen együtt élnek testi vonzalom és szóbeli megállapodás alapján, és csak a szexuális öröm tartja össze őket. Az emberek nem törődnek a szüleikkel, és nem biztosítják gyermekeik jövőjét. A teheneket leölik, ha már nem adnak elég tejet. Az istentelenség, az ateizmus virágzik. A vallási szertartásokat kizárólag hírnevük megőrzése miatt végzik.

  A Mahánírvana-tantra írja e korszakról:

  Az emberek elfordulnak az erényes tettektől és megrögzötten gátlástalanná, büszkeségtől őrülté, ördögi tettekbe habarodottá, kéjessé, zavarttá, kegyetlenné, durvává, trágárrá, álnokká, rövid életűvé, tompa eszűvé, betegségtől sújtottá, szomorúvá, gyengévé, hitvánnyá, aljas magatartásúvá, gonosz társaságot keresővé és tolvajokká válnak. Gazemberekké lesznek, akik csak kritizálni, felelősségre vonni, rágalmazni és másokat megbántani tudnak, akik nem éreznek bűnt, félelmet vagy ellenérzést mások feleségének elcsábításában… ”

  Jó kilátások, nemde? 🙂

 28. 26. János

  Igen, sokan azt gondolják, hogy ha jönne a baj, akkor ők jól elmennének nyugatra. Csak azt felejtik el, hogy ott minket nagyon nem szeretnek, mert nem vagyunk hajlandóak beállni a terveik mögé. Aki kimegy oda, jó eséllyel lefogják, kifosztják a nála lévő javaktól, majd visszaküldik egyenesen a frontra. Nehogy már a derék francia atyafi harcol a muszka ellen és mi magyarok majd békében elleszünk náluk.

 29. 27. Zsolt

  Köszönöm a leírást. Hallottam róla, de ilyen mélységben még nem merültem el benne. Egyébként a Biblia is foglalkozik ezzel a korszakkal, csak ott rövidebb időszakkal számolnak. Ha jól tudom egy csillagjegy 2000 éves ciklusait veszik alapul. Jézussal talán a vízöntő korszaka kezdődött, ami mostanában jár le, hogy átadja a helyét a halak korszakának. Ez állítólag egy békésebb korszak lesz. A mostani felfordulás a minden változással együtt járó események következménye.

 30. 27. Zsolt

  „Jó kilátások, nemde? ”

  Nagy szerencse, hogy keresztény vagyok, így nem kell ezek miatt aggódnom 🙂

 31. Kedves Fórumtársak!
  Mindenkinek válaszoltam, aki megszólított, sőt azon is túl. Azonban sehogy sem tudom betenni/megjelentetni amit írogattam, így a „hallgatásom” nem az udvariatlanságom jele.

  Azért nem adom fel.
  Ma újra próbálkozom.
  Csak egy kicsit meddő „munkának” érzem, hogy folyton elvesz amit írok.

  Ettől függetlenül, valaki hozzáértőnek kellene segítenie Évának a honlap újrahangolásában.

 32. 30 – Na ja! Mi Krisztus második eljövetelére várunk! Az se lesz sétagalopp, de mégis szebb kilátások. És nem kell rá négyszázezer évet várni – remélhetőleg.

 33. 26. János
  „Azt hiszik tömegek, hogy ha kimenekülnek Angliába, Spanyolországba, Hollandiába, akkor ott nem lesz káosz…el sem tudnak odáig menni.”

  Ha nyugatra menekülne valaki jó ha tudja, hogy vissza lesz küldve, persze azután, hogy minden magával vitt értéket elvettek tőle.

 34. 20. Bendegúz
  Egyrészt így van a mai fiataloknak bizonyos szemszögből kevés esélyük van ingatlant vásárolni.Mamáim idejében a kockaház hátsó melléképületekkel, 2
  gyerek huszonévesen szinte alap volt különösebb erőfeszítés nélkül.
  Ma ehhez képest huszonévesen két gyerek és egy újépítésű ház átlagembernek, átlagszakmával lehetetlen de épp azon gondolkodtam hogy még egy 50-es
  éveiben járó multi manager sem
  veszi az 50 milliós befektetési ingatlanokat vagy éppen nem épít újat, már ott is elérhetetlen álom a többségnek. Iszonyat hogy röpke 40 év alatt mennyit
  változott a világ.
  Másrészt ha valaki dolgos, és huszas éveiben megházasodik és összeáll valakivel és spórol akkor két ember egy lerobbant kockaházat tud venni viszonylag
  elérhető áron pár év spórolással.
  Persze az ilyen ritka és egyedülállóként puszta picsával, normál melósként pl. egy 35 millás panel rohadt sok.

 35. folyt
  A világon ez mindenütt így van már, drága a lakhatás USA-tól nyugat európáig.
  Persze ehhez hozzájön az is hogy pl. egy újépítésű háznál már most is van „adó” ami miatt a tehetősek játéka lett építkezni Nevezhetjük ezt is karbonadónak. Ugyanis annyi plusz gépészet meg megújulót kell beleépíteni a házba kötelezően ami több millió forint. Így emiatt az „adó” miatt is az újépítésű ház már most is elérhetetlen a tömegeknek.
  Magad feje alapján nem építhetsz pedig egy újépítésű ,fapadosan, cigányosan megépítve lehet kijönne 15 millióból ha te építed.De igen itt a bibi, te már nem építhetsz csak mester , és nem úgy ahogy akarod, tehát el van lehetetlenítve a dolog.Mindezt csak azért írtam le mert amit írsz lehet bizonyosság arra hogy igaz lesz amit mondasz hisz röpke 30 év alatt ellehetetlenítették az újházépítést
  Ami talán jó dolog, hogy ez az ingatlan elvétel talán még nem fog a közeljövőben talán 10-20 éven belül lejátszódni. Bár lehet ahogy írod egy nagy háborúval
  csinálják meg.
  Talán 10-20 évig még nem vezetik be ezeket a fallanszter városokat., mert én olyanban már nem akarok élni. Most leszek 40, ha 50-60-ig elélek szerintem a
  mai világból elég.Főleg amiatt is amit Zsolt írt a 27-es megjegyzés alatt.Lehet tapasztalni ahogy ez az elmúlt 20 évben felgyorsulva végbement.
  A városban élést bevezetni szerintem inkább 100 év, mert csak több generáción keresztül tudják ezeket véghezvinni. Például eldózerolni több millió falusi
  lakást és helyette épiteni több millió városit magyar viszonyaltban
  lehetetlen pár év alatt,plusz végigvinni az embereken, maximum apró lépésekkel de azt a mi generációnk már lehet nem éli meg.

 36. 35. andrew

  Lassan vagy gyorsan viszik véghez, nagy kérdés.
  Ha lassan, ami ideálisabb, mert kisebb sokkal jár, akkor mi nem érjük meg, talán az unokáink (már akinek lesz)..
  Ha gyorsan tervezik, akkor kell valami „hajtómű” ehhez. Mondjuk egy nagy háború, vagy sok apró polgárháború és az ezzel járó társadalmi összeomlás. Nagy megrázkódtatás kell, hogy a tömegek félelmükben elfogadják az elfogadhatatlant. De ha olyan helyzetet teremtenek, hogy jobb lesz egy fallanszterben élni, mint kint a falakon kívül, ahol lészen jajveszékelés és fogcsikorgatás, akkor a többség a bevonulást és az önként alávetést választja. Minden esetre a főpróba (COV19-el kapcsolatos mizéria) jól sikerült, lehet alkalmazni a módszert.
  Mivel úgy látom, hogy ezeknek a bizonyos okult és obskúruus eliteknek egyre fogy az idejük, így utolsó lehetőségként megpróbálnak egy gyors lejátszást összehozni. Ha megnézed a világban zajló eseményeket, nem a lassú lefolyás irányába mutatnak.

  32. Ábel

  Ha már elalszol, teljesen mindegy, hogy meddig vársz a feltámadásra. Egy nap is pont annyi időt fog jelenteni, mint 392.000 év. Mint a népmesében amikor a levágott fejét a királyfinak a testvére visszaforrasztja életvízzel és az azzal ébred, hogy de jót aludtam pajtás – mire az ébresztő, aludtál volna te az ítélet napjáig ha én nem támasztlak fel. Egyes protestáns hittudósok szerint, az elhunyt személy lelke egyfajta alvó állapotban van, míg mi katolikusok azt hirdetjük, hogy a személy a tettei alapján megérdemelten elnyert helyen várja az utolsó ítélete. Na de majd meglátjuk, ha oda érünk:-).
  Nem akarok visszaélni az alapító (szép emlékű Tibor bá’) honlappal kapcsolatban meghatározott szellemiségével, ezért a teológizálást részemről befejezem.

 37. Folyton spam – ként vannak a hozzászólásaim elkönyvelve, 07.04. hajnala óta.

  1-2 dolgot szerettem volna mondani.

 38. 36 – nem az a kérdés, hogy mennyi ideig kell halottként várni a feltámadást, hanem hogy meddig kell még az éppen élőknek elviselni ezt a zakkant világot. Szerintem már nem sokáig.

 39. 38 hogy MELYIK feltámadást várja az ember, az a lényeg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük