Breaking news

 

The presidential jet was there at 16:21 Moscow time and the Malaysian aircraft – 15:44 Moscow time,” a source told the news agency on condition of anonymity. http://rt.com/news/173672-malaysia-plane-crash-putin/

A maláj gépet Moszkvai idő szerint 15:44-kor lőtték le. Putyin elnöki gépe, amely kifestését illetően (kék-vörös csík végig a gép hosszában) összetéveszthető volt a maláj géppel, 37 perccel később, 16:21-kor repült át a maláj gép lelövési koordinátái felett. Ezek alapján feltételezhető, hogy Putyin gépét akarták lelőni.

~q377

__________________________________________________________
__________________________________________________________
_____________________________

274 gondolat erről: „Breaking news

 1. A hírt olvasva nekem is ez fordult meg először a fejemben, de a franc se tudja ki lőtt, mire és miért, én még várom az információkat.
  Mindenesetre ha engem megbíznának azzal, hogy lőjem le Putyin gépét, biztosan nem tévesztem össze.

 2. Hogy melyik gépnek milyen a festése, az süket duma. Ki látná 10 km magasságban, lentről?
  Amit látni lehet, az a kondenzcsík – az IL-76-osnál négy, a Boeingnél 2!
  És miért nem lőttek Putyin gépére is? Addigra már kiderült, hogy a maláj gép esett le.
  Ha le is akarták volna lőni Putyin gépét, elég dilettánsak voltak. Inkább „valakik” meg akarták mutatni, hogy le tudnák lőni… Ha Putyin nem indul be a népirtásra, majd beindul egy ellene irányuló fenyegetésre.

  ‘Mi ez? Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Én már szart érek?!’ 😉

 3. 3: „az amerikai légi irányítás még február 19-én parancsba adta, hogy a légi közlekedést tereljék el a Krím-félsziget fölötti légi folyosókról dél felé” Milyen alapon?

  Inkább:

  „Az ukrán állami légiügyi minisztérium repülési tilalmat rendelt el az úgynevezett antiterrorista műveletek területén, így ott sem katonai, sem polgári gép nem repülhet.”
  http://hu.euronews.com/2014/07/08/repulesi-tilalmat-rendeltek-el-ukrajnaban/

  Szóval az ukránok sárosak, de nagyon, ha arra engedték/irányították a maláj gépet.

 4. 3 :
  Állítólag még az USA elnöke is visszafogta magát és nem állítja biztosra, hogy lelőtték-e és ki lőtte le a gépet. Ez már gyanús!

 5. Mindkét történet egyszerre nem lehet igaz.

  Ami nekem gyanús, hogy Putyin olyan lúzer lenne, hogy ellenséges műveleti terület fölött repked az elnöki gépével, ahol ráadásul repülési tilalom van. Bár persze lehet, hogy csak a gépet küldték oda, akár robotpilótával, hogy meglássák, lőnek-e rá.

 6. Idén szeptember 11 július 17-én volt.
  Az épen maradt útlevelek meg … legalább azok megmaradtak épen.

 7. 3:

  Ezzel kapcsolatosan több kérdés is felmerülhet. Először is a szakadárok állítják, hogy nem tudnak olyan magasba lőni, tehát vagy nem lehet igaz ez a történet, vagy hazudnak a szakadárok.
  Másodszor tudtommal a térségben 4 repülőgép is tartózkodott ebben az időben, vagyis nem értem miért, ha le volt zárva?
  Továbbá miért pont a kémrepülőt lőtték ki a szakadárok?

 8. Továbbviszem a gondolatmenetet: az amerikaiak beküldték a kérdéses területre a polgári gépet, hogy kémkedjenek. Miután a szükséges információkat összeszedték, a helyben állomásozó zsoldosaikkal lelövették a gépet, hogy azt azután a „szakadárokra” fogva ürügyet szerezzenek a brutális támadások fokozására, esetleg a háborúra Oroszországgal.

 9. „Az ukrán sajtó eközben arról ír, hogy pár hete épp az orosz-barátok dicsekedtek azzal az interneten, hogy zsákmányoltak egy Buk típusú közepes hatótávolságú légvédelmi rakétarendszert a hadseregtől.
  Az újságírók tudni vélik azt is, hogy a fegyveresek valójában a hadsereg szállítógépét akarták leszedni. Azt időközben megerősítette az ukrán védelmi minisztérium is, hogy a légierő gépe valóban az utasszállítóval egy időben húzott el a közelben.
  Az orosz állami hírcsatorna – amelyről köztudott, hogy szoros kapcsolatban áll a donyecki szeparatistákkal – arról tudósított csütörtökön este fél 7 után pár perccel, hogy Kelet-Ukrajnában a szakadárok lelőtték az ukrán hadsereg egyik szállítógépét délután fél 4-kor Torez közelében – vagyis ott és akkor, ahol és amikor a malajziai repülőgépet találat érte.
  A luhanszki szeparatisták viszont azt állítják, saját szemükkel látták, ahogy egy ukrán vadászgép megtámadta a malajziai óriásgépet. Azt mondják, ők a vadászgépet végül lelőtték, igaz, annak roncsait egyelőre nem találják.”
  http://hu.euronews.com/2014/07/18/lezuhant-a-malaysia-airlines-egyik-utasszallitoja-ukrajna-folott/

 10. Szerintem is az Ukránok a sárosak a dologban.
  Ha rá tudják kenni a szakadárokra, akkor azokat terroristának kiálthatják ki. És akkor már a terror ellenes harc keretében legálisan jöhetnek az amerikaiak, és a Nato.
  De tényleg, lehet hogy a Putyin gép volt a célpont.
  Akárhogy is, ebből szinte csak az Ukránok profitálhatnak.
  Erről jut eszembe egy vicc:

  Székelybácsi összevész a feleségével. Odáig fajul a dolog, hogy felkapja a baltát és felédobja, de az asszony félreugrik, és a balta pont az anyós fejében áll meg, aki holtan esik össze. Székelybácsi megpödri a bajszát és csak ennyit mond:
  – Így se rossz!

 11. Furcsállanám ha egy elnöki gép publikusan és előre bejelentett útvonalon repülne. Érthetetlen volna továbbá, hogy a minden katonai radaron látszó utasszállító után, miután eltűnésekor csak a gyanúja felmerül hogy valószínűleg lelőtték, ugyanazon koordinátákon 37 perc múlva elrepülne egy elnöki gép.

  Furcsállom, hogy az ehhez szükséges technika, felszerelés, tervszerűség biztosításán túl a merénylők -akárkik is azok – mellélőnének ha már erről lenne szó. Furcsállom hogy a felkészülés fázishoz szükséges eszközök beszerzése, maga a technika felvonulása, a rákészülés és a végrehajtás ennyire titokban tudott maradni abban a régióban.

  S végül furcsállanám, hogy Vlagyimir Putyint, a világ egyik nukleáris nagyhatalmának vezetőjét ilyen egyszerű volna elintézni. (miközben filmklisé szintű közhely mondjuk egy kamu „dublőr” második gép küldése a „publikus” irányban, miközben az elnök másfelé megy mondjuk egy DHL géppel). Katyvasz az egész ahogy van.

  A másik oldalról: a világ legegyszerűbb orosz provokációja lehetett volna egy megrendezett, elnöki gépre irányuló merénylet (amin véletlenül azért nem ül Putyin:-)), majd egy ezt követő megtorló megszállás, ha ez lett volna a cél.

  Bár, ha esetleg mégis ez volt a terv, és sapkás tüzér kisember ezt „baszta el” (idézve az állítólagos rádióforgalmazásból) és véletlenül egy utasszállítót talált el, akkor nagyon nagy a baj, elkurjantotta a hadműveletet egy blamával.

  De zseniálisan, ezt pre-pozicionálva, épp erről szólhat a NATO összeesküvés koholmány, hogy namostaztán megmondtuk, tessék, itt a bizonyíték Putyin ellen, naugye megszálló-hódító-háuuooóó

  Természetesen mindkét fél a fekete dobozt a maga háza tájára igyekezne hazavinni az „igazságos” szakvéleményért. Az USA tamáskodva áll hozzá, mi is történhetett, miközben a napnál világosabb hogy lelőtték mint a pintyet. De ide „nemzetközi szakértők” kellenek. (fontos érdeke hogy nemzetközi közvélemény elé ne egy USA vélemény kerüljön az objektivitás látszatát megőrizve).

  Legfrissebb hír, mégis találtak vmi felvételt egy állítólagos felkészülő konvojról, alkalmas technikával. (a „szakadár” harcosoknak állítólag nincs ilyen fegyvere), az ukrán hadsereg lépéseként pedig értelmetlennek van beállítva az eset… Marad néhány felbérelt USA bozót-Rambo, aki leszedte a gépet, vagy felfegyverezték és néhány ügynök beszivárgásával mégis alkalmassá tették ezeket a csapatokat technikailag a merényletre, amit blamával elbaltáztak??? Nos, lehet ez az egy tényleg nem volt tervezett, és most megy a fejvakarás, elcsúszott az akció az emberi tényezőn.

  Kíváncsian várom a folytatást…

 12. Bocsánat még egy gondolat: amúgy remek figyelemelterelés arról, ami Gázában zajlik. ’56-ban ugye a magyar híreket is elnyomták a szuezi események…

 13. Miért repül egy polgári gép a tiltott övezetben? Ha ez kiderül, akkor az magyarázat lehet az incidensre. Sima véletlen is lehet, bár én nem hiszek a véletlenekben.

 14. Adatok: A gép 10.000 méter magasan repült, lezuhant az orosz határtól 80 km-re, szakadár területen. A repülési iránya Oroszország felé mutatott. Ezeket az adatokat a lelövőnek tudnia kellett. Mire lehet következtetni ezekből az adatokból? Ukrán katonai szállítógép nem lehet mert mit szállít Moszkvába? Szakadárokat támadó gép nem lehet, mert mit keres olyan magasan? Amerikai megfigyelő nem lehet, mert miért olyan magasból figyel? Vagyis a szakadárok részéről semmi ok, hogy lelőjék. De az ukránok részéről sincs harci logika a lelövésre, mert a gép nem felettük volt és távolodott tőlük. A gép lelövésének tehát egyetlen oka lehetett, bárki is tette azt, a konfliktus nagyságrendű növelése. Ez pedig senki másnak nem volt érdeke Amerikán kívül.

 15. Ezt a gépet a az orosz szakadárok lőtték le.
  DE!
  Az USA utasítására repült a tiltott légtérbe.
  Ezért lapít most Obama csimpi.
  Olyan ez, mint 89-ben a dél-koreai utasszállító lelövése.
  Az USA mindig „sárgákat” küld a vágóhídra. A malájoknak már semmi nem számít. Ez az öngyilkosok légitársasága.

 16. Felmerül még, hogy miért pont maláj gép. Csak konteózok, de mi van, ha a maláj társaság pilótáin egy tudatmódosítási programot gyakoroltak, hogy azok távirányítással (az agyukba sugárzott Hófehérke-adással???) letéríthetők legyenek a rendes légifolyosóról. Az ukrán légiirányítás rászólt a maláj pilótákra, hogy a tiltott hadiövezetben repülnek?

 17. 17: Na, ez az, amiben nem hiszek. Akkor már inkább azt hiszem el, hogy megpiszkálták a robotpilótát, ami átvette az irányítást a gép fölött, akár észrevétlenül a pilóta számára.

 18. 16: A 154 holland nem annyira sárga. Így az eset maláj kondenzációjának szerintem még mellékszál szerepe sincs, ez már a továbbgondolás túlhúzása.
  Ettől függetlenül, pont érvrendszered alapján, épp alkalmasabb lehet így az eset egy európai felháborodás és gyűlölethullám kiváltására „terrorista” Oroszország ellen, és a káosz növelésére a régióban amelynek logikailag egy ésszerű felbujtója van. Ez a helyzetben még mindig szkeptikus EU-t közvélemény szinten segítheti összekovácsolni a „nagy ellenség”-gel szemben, aki – mintegy sugallva: íme vigyázzatok, nemcsak a gázszámlát fogja nyomtatni Szása. Ezzel el lehet érni, ne tengerentúli embargókkal pufogjon USA, hanem lépjen a kontinens is, ami egy nagyságrenddel bonyolultabb helyzetet teremt Oroszország számára is ugyan, de minden gazdasági résztvevőnek. És erre mondtátok is sokan, hát persze, és mehet is az amcsi palagáz.

  Tehát van helyzet, indíték, ráutaló magatartás, cselekedet, pressziók és nyomásgyakorlás, politikai és gazdasági indok.
  Ez nem lehet mind a véletlen műve, az események sorszerű láncolata, partizánakció.

  Kérdés, egy nem fegyverekkel vívott háborút amikor ekkora károkat okoz, mikor kezdenek el fegyverekkel vívni. Egyébként ha már odüsszeuszi állandó jelzővel egy szakadár „oroszbarát”, akkor a terület is allegórikusan illethető ugyanígy „USrajna” névvel.

 19. HA az elkapott beszélgetés az oroszok között hiteles, akkor ők lőtték le, tévedésből. Simán lehet egy ilyen zónában. De mit keresett ott a gép, ha az ukrán hatóságok rég letiltották arra a forgalmat???

 20. 19: „USrajna” – ezt megvettem és illegális módon mást posztokon is használni fogom, természetesen „by Arkon” megjegyzéssel.
  Szerintem is egyértelmű a dolog: az oroszellenes oldalnak kedvez a sztori, hacsak ki nem derül az igazság természetesen.
  Hogy lelőtték rakétával vagy előre elhelyezett táskabomba robbant, szinte lényegtelen.
  A lényeg: több európai NATO tagállam állampolgárai haltak meg, így akár indítható is lehet az európai Nagy Háború. Csak kreálni kell néhány kamu hangfelvételt, egy-két kamu e-mailt és egy csomó kamu bizonyítékot.
  Az USA ebben rendkívül nagy rutinnal rendelkezik, mióta csak az Alapító Szabadvakoló ElvtársAtyák megszülték a meseállamot.

 21. Ábel, szerintem a lehet, hogy az USA valóban kémkedési céllal rendelte a maláj gépet a hadi zónába, és lelövették, hogy az oroszokra kenjék. Ezzel Izraelnek adtak egy lehetőséget, hogy közben bemenjenek Gázába…

  Tehát ha megnézzük, hogy ki járt jól, a dolog kétségtelen.
  Az oroszoknak úgy kellett ez, mint ablakos tótnak a hanyattesés, de ez megnyithatja az utat a NATO terjeszkedés előtt és Izrael is profitál.

 22. Jóindulatú magyarázat : a gép repülési útvonala a harci zóna felett némileg rövidebb,ezért a légitársaság kockáztatott hogy kerozint spóroljon.A szakadárokat valósággal irtották az utóbbi napokban az ukránok,ezért ők egyfajta pszichózisban, mindenre lőttek ami fenn van az égen.
  Életszerű magyarázat : kémgép volt,az utasok élete mellékes körülmény.Ha adatot gyűjt az jó, ha véletlen lelövik az meg duplán jó a megbízóknak.
  17-nek: A 150 holland lehet maláj is,aki állampolgárságot szerzett és csak hazalátogatóba indultak.
  Hollandia megtelt bevándorlóval.
  A hírben nem részletezik a származást.Csak az utaslista alapján az állampolgárságot.

 23. 20: „az oroszok között hiteles, akkor ők lőtték le”
  Nem mondom, hogy lehetetlen, de ennek a legkisebb az esélye /nem lehet annyira balfék az orosz légvédelem, amúgy is miért lőne át ukrán területre/.
  A szakadárok mondjuk lelőhették volna, de ez is elég valószínűtlen. HA van is alkalmas fegyverük és HA van alkalmas kezelőszemélyzetük, akkor sem indokolja semmi, hogy a légterüket éppen elhagyó, 10 ezer méter magasan repülő ismeretlen gépre lőjenek.

  Ha leszámítjuk azt a verziót, hogy a gép áldozatul esett a rezsicsökkentésnek, akkor az ukránok a leggyanúsabbak.
  Miért nem tett semmit az ukrán légi irányítás, ha érzékelték, hogy a gép eltér a meghatározott(?) repülési iránytól? Mikor nálunk volt, hogy az arab vagy milyen gép nem reagált a légi irányítókra, mellé küldték a Grippeneket.
  Sőt, az ukránok telepítettek a térségbe olyan légvédelmi üteget, ami ilyen feladatra képes.

 24. AIDS konferenciára utazott a többség.Talán mégiscsak tősgyökeres hollandok voltak.
  Index szerint valaki épp műszakot cserélt, így utazott a gépen.
  Pár hónapja a szintén műszakot cserélő neje viszont megúszta a lezuhanást az eltűnt maláj gépen

 25. A hídfő neten azt is írják,hogy a Maláj gépnek nem is ez volt ez eredeti útvonala..Ez jelenleg tiltott repülési útvonalnak számított..
  Azon is el kellene gondolkodni,hogy 10 km magasságban lelőni egy gépet,milyen fegyver képes,és kinek lehet ilyen?Egy mezei felhasználó szakadárnak biztosan nem..
  Számon tartják gyári szám alapján kinek milyen fegyverei vannak,akkor nem olyan nehéz kikövetkeztetni mi hiányzik,és kinek..

 26. Többen írják, hogy miért repült a gép tiltott zónában.
  Tudomásom szerint csak most tiltották be a repülést ott, a gép lelövése óta. A mai hírek ezt nyomatják egész nap, hogy betiltották a repülést Kelet-Ukrajna fölött.
  Igaz, még így is nagy balfácánság volt az ukránok részéről, ezt már rég meg kellett volna tenni.

 27. Nem vagyok tájékozott az eseményekről, de az a benyomásom, hogy Oroszország anyagi érdeke (földgáz) Ukrajna egyes területeinek annektálása, vagyis ebben az konfliktusban Oroszország az agresszor. Ennek fényében gyomorforgató a ‘ha béke lett volna Ukrajnában…’ kijelentés. Arkhon nagyszerű 12-es hozzászólásának fényében azt valószinűsitem, hogy a hir hoax, Ukrajna semmi esetre sem akart provokálni vagy cassus bellit szolgáltatni. Ha esetleg sikerült volna likvidálni Putint, az orosz hadigépezet valószinűleg az ideiglenes hatalmi űr ellenére is életképes maradt volna. A gépet szakadárok(=Putin katonái) lőtték le, mindegy, hogy véletlenül-e vagy sem.

  Ergo, bár többen belekevertétek már a szabadkőműveseket meg Izraelt, én mégis egy USA/NATO intervenciót tartok a lehetséges legjobb forgatókönyvnek. Mindegy, hogy gáz, épülő atom, ez egyszerű morális megfontolás.

 28. 29: „ebben az konfliktusban Oroszország az agresszor”
  Ebben nem vagyok teljesen biztos.
  Annyit biztos nyer vele, hogy addig sem a Krímmel foglalkozik a világ.
  Nekem inkább úgy tűnik, hogy a Krím félsziget megszállása után Putyin lapít, mint az a bizonyos a fűben.
  Ugyanakkor, ha szarban hagyja a kelet-ukrajnai oroszokat /most erősen úgy néz ki/, akkor az nagy mértékben gyengíti majd a pozícióját.
  Putyinnak ez így sem jó, meg úgy sem jó… Az körvonalazódik, hogy Kelet-Ukrajna biztosan nem ér meg neki annyit, hogy emiatt nyílt konfrontációba kerüljön az USA-val és Ny-Európával.

 29. 29,

  „én egy USA/NATO intervenciót tartok a lehetséges legjobb forgatókönyvnek… ez egyszerű morális megfontolás.”

  Izéé.. miért nem mindjárt héber intervenciót?
  Morális megfontolásból, persze.

 30. „A szakadárok lőtték le a gépet – ez az amerikai hírszerzés előzetes értékelése, amely szerint a kelet-ukrajnai szakadárok által kilőtt rakéta találta el a csütörtökön lezuhant maláj utasszállítót – jelentette az MTI a The Washington Post információja alapján.”

  ‘Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet!’

  http://www.hir24.hu/Kulfold/2014/07/18/A-szakadarok-dicsekedtek-a-lelott-malaj-geppel/#sl

  Annak idején a „második háborúban” légvédelmi géppuska /ZU-2/ kezelő voltam – papíron. Nem kaptunk rá kiképzést, párszor megnéztük, hogy jé, ez az. FINGUNK sem volt róla, hogyan kellene lőni vele… Egy légvédelmi rakétát sem úgy kell kilőni /gondolom/, hogy a kezelőpulton megnyomjuk a naaagy piros gombot. Kezelni kell a radartól elkezdve a fene tudja, még mit, beadni a koordinátákat, magasságot stb.
  HA volt ilyen fegyverük a szakadároknak, HA volt hozzá személyzetük… HA elég hülyék voltak ahhoz, hogy ekkora bajt hozzanak a fejükre… na, akkor lőhettek – de hogy elsőre el is találták, na az már teljesítmény.

 31. „Az ukrán hadsereg éppen szerdán telepített BUK légvédelmi rakétákat a térségbe, csütörtökön pedig Harkovba is.
  A BBC egyik elemzője szerint műholdfelvételekkel igazolni lehet majd, honnan lőttek ki rakétát, ha valóban az csapódott a gépbe.
  A Kommerszantnak nyilatkozó orosz légügyi illetékes szerint függetlenül attól, hogy mi történt, Ukrajna viseli a felelősséget a 295 ember halálát okozó tragédiáért, mert le kellett volna zárnia légterét a harci cselekmények érintette délkelet-ukrajnai terület felett. Igaz, 7800 méter alatt megtiltották a légtér használatát. Az ukrán légiközlekedési hatóságnál megerősítették, hogy 7,5 ezer méter alatt nem engedélyezték a polgári repülőgépeknek a légtérhasználatot a térségben.”

 32. 32 :
  Observer, te megrekedtél a 2. világháborús géppuskánál. 🙂 🙂
  Ma már úgy mennek a dolgok, hogy az akár kiskocsira is szerelhető radart ráirányzod a gépre, az felismeri a célpontot, átadja a rakétába épített radarnak, és a célpont nem menekülhet.
  Csak akkor, ha megzavarják a rakéta radarját. De ezt egy felkészületlen polgári repülő nem tudja megcsinálni.

 33. 34: László:

  Így legyen mindig igazam:

  „Az ukrán légiközlekedési hatóságnál megerősítették, hogy 7,5 ezer méter alatt nem engedélyezték a polgári repülőgépeknek a légtérhasználatot a térségben.””

  Délelőtt írtam egy hozzászólást mobilról, ami elszállt, és nem írtam újra.

  4, 14-re pont arról, hogy csak bizonyos magassagig tilthatták be a repülést. Egyébként korábban egy hírben is meg volt említve.
  Ezért érdemes sokoldalúan tájékozódni, mert így nagyobb az esélyed kirakni a puzzlet.

  Mivel 10 Km környékén nem voltak eddig (!) csatározások, semmi sem indokolta, a totális légtérzárat. Ami ugye tényleg megzavarta volna a polgári légiforgalmat.
  Az Eurocontrol tilalom gondolom okot adott egy kis légifolyosó sakkozásra jó pár szereplőnek. A plusz üzemanyag költségről nem is szólva…

  3: Montezuma:
  Az rendben van, hogy állandóan hidfo.netet idézgeted.
  Úgy látom az cseppen sem zavar téged, sorozatban könnyen cáfolható hülyeségeket nyomnak, az egyértelmű ideológiai töltetről nem is szólva.
  Pl. az általad is látogatott htka forumon is szóvá tették, hogy kik pénzelhetik őket. A balraddal egyetemben.
  De gondolom ezen könnyedén átsiklasz, mert hasonló gondolkodást vallasz.

  12: Arkhon:
  A hozzászólásod egy jó példa mindenkinek arra, hogy hogyan kéne KIEGYENSÚLYOZOTTAN megközelíteni egy témát.
  De látható, hogy az ilyen hozzállás sokaknak nehezére esik.
  Elismerem, hogy minimum kérszeresen fárasztóbb, mint az egyoldalú nézet terjesztés.

  10: Pithon
  „A luhanszki szeparatisták viszont azt állítják, saját szemükkel látták, ahogy egy ukrán vadászgép megtámadta a malajziai óriásgépet. Azt mondják, ők a vadászgépet végül lelőtték, igaz, annak roncsait egyelőre nem találják.””

  Biztosan köddé vált.

  Már korábban egy másik posztnál is akartam írni, hogy azzal, hogy egy RT-es hír idézését azzal kezdett (közelítőleg), hogy „Tudom, hogy az RT írta, de…” ezzel még nem tájékoztatsz sokoldalúan.

  Majd ha ha pár ukrán forrást is így vezetsz be, akkor talán jobban kiegyenlített lesz a mérleged és jobban látszik a kiegyensúlyozott tájékoztatásra való törekvésed.

  15 Tibor bá’
  „Mire lehet következtetni ezekből az adatokból? ”

  Ha a világ a logikus következtetések, a racionalitás mentén szerveződne, nem itt tartana az emberiség!!!

  A nem racionális, hanem irracionális, emocionális gondolkodásra jó pár példát mutatott fel az ukrán, a nyugati és az az orosz oldal a konfliktus során.

  Így itt nem sokra mész racionális magyarázatokkal.

 34. Egyébként szépen megfigyelhető a kissé elvakult orosz fanoknál a kijózanódás az ukrán sikerek kapcsán.

  Próbálják megmagyarázni, hogy az oroszok miért nem lépnek.
  Az új helyzethez új ideológiát kell gyártani.
  Ez jól megfigyelhető volt a htka forumon, de az echo TV-n a Szaniszló műsorban is.

  Ebben a kissé zavaradott helyzetben, az egyik oldal melletti hit, a másik oldal melletti utálat mellé kissé jobban beszivárgott a kijózanító valóság is.

  Hogy ez a helyzet ( a valóság beszivárgása) mennyire lesz tartós, az kérdéses számomra.

  Ja és nyilvánosan beismerem, hogy nyugati, fizetett antlantista ügynök vagyok, így az ezirányú cimkézésemmel ne fáradjon az, akinek erre támad kedve… 🙂

 35. 37 :
  „Ja és nyilvánosan beismerem, hogy nyugati, fizetett antlantista ügynök vagyok, így az ezirányú cimkézésemmel ne fáradjon az, akinek erre támad kedve…”

  Én ezt egyből tudtam . 🙂 🙂
  De most szólok, hogy hiába is írnád ide a józan valóságot, mert úgyis az lesz az „igazság” amit az erősebb fél mond. Pontosabban, ha az erősebb fél a hibás, (még ha ez ki is derül) nem lesz senki, aki megbüntesse.

 36. 37. Pzuj
  Jelenleg az amerikai rakétavédelmi rendszerek veszik körbe Oroszországot, és nem fordítva.
  Ha az ukrán konfliktus Dél-Keleten Kijev győzelmével ér véget, az ABM-elemek azonnal megjelennek az orosz határ mellett. Nyilvánvaló, hogy elhelyezésük Oroszország közvetlen közelében automatikusan azt jelenti, hogy az orosz nukleáris csapás leblokkolásának lehetősége többszörösére növekszik.
  Nem vagyok orosz fan, de Oroszország tudatos elszeparálása egyre nagyobb ütemben folyik, és a tények azok tények.

 37. Na de hogy az oroszoktól is húzzak ügynöki fizetést:

  Idézett laudarage hozzászólásából a htka fórumról:

  „A maláj repülőgép nem a megszokott útvonalán haladt, hanem északabbra, a normál útvonalterv szerint az Azovi-tenger felett kellett volna repülnie:”

  http://s00.yap.ru/pics/pics_original/9/3/7/3577739.jpg

  A kép nagyon érdekes, miért repült arrébb az a repülő máról holnapra?
  A képen Lengyelországban van egy kis bakugrás.

  Egy régi szovjet géplelövésnél is azzal magyarázták a gép irány eltérését, hogy valami tehetetlenségi giroszkópot nem álló helyzetben kalibráltak, hanem amikor már a gép mozgásban volt és a felszállásra készülödőtt.Így az fokozatosan torzította az irányt.
  Bár ezt gondolom a légiirányítóknak illene korrigálnia.

  Mondjuk ha konteot gyártunk, erre a Malaysia Airlines-re nagyon rá jár a rúd. A cég gyakorlatilag csődben a tőzsdei szereplés alapján.

 38. htka joker hozzászólása:

  papichulo mondta:
  » show previous quotes
  Komolyan azt gondolod, hogy minden egyes polgari jarat, minden egyes alkalommal ugyanazt az utvonalat koveti??? Szamtalan alkalommal devialnak az elore meghatarozott folyosoktol… legtobbszor idojarasi okokbol, de barmi mas miatt is.

  Az UA jaratokon peldaul kulon IFE csatorna van az ATC kommunikacionak. Probald ki egyszer, meg fogsz lepodni! 😉

  Visszanézve az elmult két hét repülési útvonalait, mindig sokkal délebbre ment a gép. Semmi nem utal arra, hogy bármikor is használták volna még ezt a légi folyósót.”

 39. 3: Montezuma:
  A hidfo.net-es cikk cáfolata?
  Jó példa az állítasaikra, annak ideológia töltetére és racionalitására.

  Szintén a htka-ról laiki hozzászólása:

  „Azonban hogy a NATO felderítő gépnek használta volna?
  – Minek használnának ilyen célra egy utasszállítót, ha odaküldhetnek töredék akkora költségen, amennyibe egy utasszállító titkos felszerszámozása kerül egy drónt is?
  – Hogy nem vette észre az utasszállítót kiszolgáló szeméyzet a felderítő felszerelést?
  – Mire jó naponta egyszer, előre meghatározott időben, amit a menetrend miatt a felderítendő ellenfél is ismer 10 km-ről fényképezni ? Egy drónnal alacsonyabbról jobb képeket készíthetnek és bármikor, váratlanul megjelenhetnek, órákig ott repkedhetnek. Egy menetrend szerinti útvonalat repülő utasszállító elég alkalmatlan felderítő eszköznek.
  – Mióta tagja Malajzia a NATO-nak?
  – Miért nem találtak felderítő berendezéseket a roncsok között?”

  htka-ról Python hozzászólása:
  „Az általad is említett hidfő, vagy a bal rad pl. orosz nyelvű sajtó lefordított, és az adott környezetbe megfelelően átalakított formátumú hírközlést végez.”

 40. 10:
  Pithon
  Egy személyes kérdés:
  Azonos vagy a htka Python-nal?
  A név a kígyóból vagy a programnyelvből eredeztethető?

 41. htka:
  „A luhanszki szeparatisták viszont azt állítják, saját szemükkel látták, ahogy egy ukrán vadászgép, egy Szu-25-ös megtámadta a malajziai óriásgépet. Azt mondják, ők a vadászgépet végül lelőtték, igaz, annak roncsait egyelőre nem találják.
  Ez marhaság, ugyan hogy támadna meg egy 10 km magasan repülő utasszállítót egy Su-25ös csatarepülő, aminek a legkomolyabb A2A fegyverzete kb kimerül az R-73al. Arról nem is beszélve, hogy a gép elég nehezen kapaszkodna fel arra a magasságra..”

 42. 36:
  Persze a logikus eszmefuttatást félretehetjük azzal, hogy az egész világ hülye, de akkor nincs miről beszélnünk. Három ismeretlenhez egyetlen egyenlet nem elég.

  44:
  ” Minek használnának ilyen célra egy utasszállítót, ha odaküldhetnek töredék akkora költségen, amennyibe egy utasszállító titkos felszerszámozása kerül egy drónt is?” Érdekes, magadnak megengeded a logikát, nekem nem?

 43. htka:
  „Mar az adott napon is jopar masik jarat repulte ezt az FR-t.
  http://www.bloomberg.com/news/2014-07-18/malaysian-airline-took-flight-route-avoided-by-qantas-asiana.html mondta:
  „Malaysian Air wasn’t probably the only airline flying that route, a popular path for flights between Europe and Asia, according to Mikael Robertsson, co-founder of Stockholm-based Flightradar24 AB.

  Prior to the turmoil in the Ukraine, there were about 300 to 400 daily flights over the region, Robertsson said. In recent months, there have been about 100 a day, he said.””

  Többet nem idézek, érdemes olvasni, persze illő kritikákkal.

 44. 47:
  Csak azt állítottam, hogy a világ NEM tiszta racionalitás mellett müködik. Nagyon nem!!!

  Ebből következik, amit írtam.
  Mert így kizártál minden mást, ami nem racionális.
  Tévedés, hülyeség, majd mi megmutatjuk stb.

  „Érdekes, magadnak megengeded a logikát, nekem nem?”

  Idéztem, de természetesen lehet hinni a hidfo.net szájbarágos nyugati kémkedési történetében is.

  Ahogy látom a politikát, a világ vezetését az irracionalitás legalább olyan gyakori makroszinten, mint mikroszinten.
  Csak az irracionalitsá hatásai jóval nagyobbak az emberiségre.

  Az adott helyzetben egy kémkedés levezénylése kevés szereplős feladat. Tehát nagyobb az esély a racionalitásra.

  Annak megítélése hogy ki lőtte le a gépet és miért már több szereplős feladat.
  Tehát nagyobb szerepe van a racionalitáson kívűl egyébb tényezőknek.

 45. PZUJ:
  Mesélj és taníts még minket a kijózanító valóságra, kérlek… ;D

 46. 50:Montezuma:
  Neked meghagyom a hidfo.netet, mint pártatlan, objektív hírforrást.
  Igyad minden szavát.

  De ha tényleg tanulni akarsz, akkor olvasd el pl. 12-ot de akár 51-et is.
  🙂

 47. Az orosz propaganda magyarul legalább két olyan vasat tart a tűzben, ami szőröstül-bőröstül az övék. Le akarják fedni a protesthajlamú spektrumot, ezért nyilas-széljobbereknek a hídfő-neten, balosoknak a Balradon keresztül nyomatják az orosz kormánypropagandát. Finomabban nekik dolgoznak a jobbikos orgánumok is. Gondolom, hasonló a taktikájuk más nyelvterületeken is. Ezzel nem mondtam, hogy csupa hazugság olvasható ezekben, de a vak is látja, mi a felállás.

 48. Pzuj:
  Én mindenféle oldalt olvasok.
  Egyébként nem sok konkrét és szakmai cáfolatát láttam még eddig a hídfőnet írásainak eddig sehol. Médiakampányt annál inkább.
  Egyébként az iraki kamu tömegpusztító fegyverek és a szíriai lázadók által bevetett – de először Asszadra hárított – nyugati propaganda után még miről beszélünk?
  Egyvalamiről lehet: minimum 911 óta szimpla köztörvényes bűnüzők irányítják az USA-t és a FED-et.

  Ellopni a világ aranyát, eladósítani a saját hazádat miközben agyonbombázol mindenkit akit csak bírsz, mersz és érsz – ember, ez a kijózanító valóság!

 49. 54!
  Egyetértek Montezuma..
  53!
  „nyilas-széljobbereknek a hídfő-neten”
  Nyilas szélsőjobber lennék?És Montezuma is? 😮

 50. Eddig arra sincs semmiféle bizonyíték, hogy a gépet lelőtték. Gondolom a roncsokból meg lehet állapítani, hogy rakéta találta el, de erről még szó sincs, bemondásra hiszünk el mindent, a médiák sugallnak, a politikusok szörnyülködnek. Úgy büdös az egész, ahogy van. Ráadásul a fekete dobozoknak is hűlt helye.

 51. 44. PZuj

  A maláj utasszállító gépe több okból is jó ötlet…
  Elméletileg semleges, tehát senki sem gyanakszik kémkedésre.
  Aztán ha belevesszük, hogy a gázai megszálláshos ez most úgy kellett mint egy falat kenyér, 3 legyet is ütött a NATO egy csapásra: megvannak a kémfelvételek… ők tudják, mire kiváncsiak… ( a drónok túlságosan nyilvánvalóvá tették volna az amerikai befolyást, és most látszik, hogy az USA mennyire szeretné megjátszani a semleges szerepet.)
  A harmadik légy pedig a helyzet eszkalálása, tehát most a NATO helyzeti előnybe került, az oroszok meg defenzív pozícióból erőlködnek.
  A roncsok közül pedig elvihették a felderítő berendezéseket mondjuk a „szemfüles” fosztogatók, akik valahogy hamarabb értek oda mint a hatóságok… (lehet hogy előre drótjuk volt…)

 52. bal-rad:

  „… Igor Sztrelkov elmondta, hogy az imént beszélt kettő olyan helybélivel, akik az áldozatok után kutattak. A balesetet követő fél órán belül a helyszinen voltak.

  “Az ő szavaikat irom le: azt mondták, hogy a megtalált holttestek teljesen vértelenek voltak, mintha a vér megalvadt volna. Az pedig hosszú idő. A kutatók pedig erős hullaszagot éreztek. Ebben az időjárásban pedig (tegnap elég hűvös-felhős idő volt) a bomlás még nem lehetséges fél óra elteltével…”

 53. 49:
  Ez már olyan bla-bla, amit az én gyomrom nem vesz be.

 54. 55: Én is olvasom a hídfőnetet és az ukrán háborúig egész jónak is tűnt, azóta kicsit óvatosabb vagyok. Ha jól rémlik, a szerkesztők felvállalják, hogy nemzetiszocialisták. Én ezt nem ítélem el, de talán szabad néven nevezni?

 55. 60: Talán inkább a hungarista a helyes kifejezés. Nem ők a világnézeti ellenfeleim, de érdekes, hogy ők kommunistáznak, a Balrad meg büszkén kommunista, nácizik és vállvetve támogatják az orosz ügyet propagandával.

 56. 58. barba
  Ugye nem azt akarják sugallni, hogy a most lelőtt gépen a márciusban eltünt járat hullái voltak?

 57. Naponta átlagosan (2008-as statisztikai adatok szerint) 93 ezer járat közlekedik a világ mintegy 9000 repülőtere között, ami az időponttól függően azt jelenti, hogy egyszerre 8-13 ezer repülőgép van a levegőben.=2 Maláj gép?:)

 58. Occam borotvája

  Többször szó volt már Occam borotvájáról, én most is inkább a legegyszerűbb lehetőségre gondolnék. A gépet egyszerűen tévedésből lőtték le, ami nem jelenti azt, hogy ne kellene felelni érte. A beazonosítás nem távcsővel történik, a gép folyamatosan ad egy szignált ami alapján pontosan beazonosítható lenne. Ez szerintem sem az Ukrán, sem az Orosz hadseregnek nem okozna különösebb nehézséget. Ez egy tipikus buklövés volt, elnézést a rossz humorért. A felvétel szerintem hiteles, habár nincs rá bizonyíték. Nekem nagyon is emberinek tűnik a reakció. Tudják hogy elbasztak valamit, nem kérdés. Most meg, hogy akadályoztatják a vizsgálatot…

 59. @53 A szélsőjobb orosz fanatizmusa számomra érthetetlen. Miért nem látják a párhuzamot a magyar és az ukrán helyzet között?

 60. 64:
  Ha a lelövés szándékos volt, akkor csak Washington tehette. Sokkal valószínűbb, hogy balfaszkodás történt. Ez viszont bármelyik fél lehetett.

 61. 64: „Az MTI kérdésére Trautmann Balázs elmondta… ‘Buk’ föld-levegő légvédelmi rendszerrel kapcsolatban a Magyar Honvéd szerkesztője kifejtette: az 1980-as években rendszerbe állított, közepes hatótávolságú rakétakomplexum kezeléséhez és a sikeres célleküzdéshez mindenképpen szükséges az eszközt jól ismerő szakképzett személyzet. A komplexumhoz a rakétaindító járművek mellett egy mobil parancsnoki tűzvezető pont, valamint egy nagyobb hatótávolságú felderítő lokátor tartozik, azonban létezik olyan rakétaindító jármű, ami önmagában is képes a rakétaindításra; ekkor viszont korlátozottabb képességekkel rendelkezik.
  Ha egy ilyen komplexumot használtak, akkor annak van nagyobb valószínűsége, hogy a szóban forgó rakétarendszert Ukrajna vagy Oroszország haderejében szolgált, vagy szolgáló emberek kezelhették. Nulláról kiképezni kormányellenes erőket, akik korábban sosem találkoztak ilyen rendszerrel, az nem túl valószínű – vélekedett a szakember.”

  http://kuruc.info/r/4/130511/

  Ugyanakkor, ha képzett személyzete volt a szakadároknak, akkor újfent nem valószínű a „buklövés”.

  Egyébként egyre több a kép a roncsokról, és nekem egyre kevésbé tűnik úgy, hogy külső robbanás /srapnelhatás/ okozta volna a gép sérülését. Az, hogy nagy területen szóródott szét, az mindenképpen robbanásra utal. Hajlok arra, hogy bomba volt a gépen, amit aztán a „megfelelő helyen” robbantottak fel.
  CIA?

 62. 54: Montezume:

  Akkor nem olvasod ezt az oldalt.
  Legalább két cikket támadtam szakmai oldalon itt korábban.
  Különösen a gazdasági cikkekben lehet megfogni őket.
  Mert az konkrét.
  A politikai történéséseknél is gyakran.

  Ha sugall egy összesküvés elméletet pl(nyugat kémkedésre használta a maláj gépet), bizonyíték nuku.
  Az a taktikájuk, hogy keverik az igazságot a kitalációkkal.
  Az olvasó gondolja, hogy ha a cikk egy része igaz, akkor az egész is az.

  Mondjuk ez sok helyen bevett módszer.

 63. 67:
  Ha a balfaszkodást kizárjuk, akkor csak a CIA lehetett. ha a gép belülről robbant fel, az a roncsokból megállapítható.

 64. 59:
  „Ez már olyan bla-bla, amit az én gyomrom nem vesz be.”

  Akkor pár mondat, amit talán Te is megértesz.

  Korábban volt róla szó, hogy mennyire lehet racionálisan, tudatosan irányítani a világot.
  A Te véleményed az volt, hogy nem lehet, mert mindent kiszámítani nem lehet.
  Nos ez ugye az egyre nagyobb rendszerkomplexitással van kapcsolatban.

  A kérdés az, hogy az egy szereplős vagy a minimum három szereplős a komplexebb???
  Melyiknek van esélye a nagyobb racionalitásra?

  A másik kérdés:
  Lehet -e értelmes emberekből, olyan értelmes tömeget képezni emely legalább a tömeg egyedeinek átlagos értelmi szintjét eléri ?

 65. 65.Bockó Egy magasabb látásmóddal azért sok minden érthető.

  Putyin gondolkodásában valamikor döntõ fordulat következett be, melynek eredményeképpen a volt kommunista ügynökbõl ma orosz hazafi és igazi államférfi lett. Ezt jelzi, hogy tanácsadójává fogadta az orosz népszellem XX. századi legnagyobb alakját, Szolzsenyicint. Szolzsenyicin legalább olyan jól ismeri az orosz néplelket, mint Dosztojevszkij. Már Szolzsenyicin Putyin néhai nagy tanácsadója is az ukránok Amerikához való közeledését árulásnak tekintette.Meggyõzõdése szerint az orosz népnek nem a nyugati demokráciára van szüksége, erre lelki alkata nem alkalmas.
  Mi lehet a legveszélyesebb a gazdasági világuralmat gyakorló USA számára? Az, ha a szlávság egysége helyreáll,
  és a németséggel kiengesztelõdik. Ha létrejönne
  egy orosz–német együttmûködés, akkor a már
  ingatag lábakon álló USA európai uralmának egy
  szempillantás alatt vége szakadhat, és Putyin tudja ezt.
  Ahhoz, hogy az ember felismerje a mai helyzet fonákságát, ismernie kell a történelmet is, hogy hogyan irányította Anglia – és mögötte Amerika titkos utakon, rendkívül széles történelmi látókör alapján a szláv balkáni mozgalmakat.

 66. 54:
  „Ellopni a világ aranyát, eladósítani a saját hazádat miközben agyonbombázol mindenkit akit csak bírsz, mersz és érsz – ember, ez a kijózanító valóság!”

  Látom, még mindig nem értjük egymást.
  Hogy a nyugatnak sok bűne van egyet értek.

  Csak könnyen át lehet lépni a határt, amikor már minden rosszat el lehet mondani róluk propaganda célokból, mert már volt jó pár szemét húzásuk.
  És a jó nép bekajálja a hazugságot is.
  Na így tűnik el az objektívitás.

  Ahogyan az USA-t elítéltem(pl. Ronald Reagan), amikor a gonosz birodalmával példálozott (SZU, Irán, Észak-Korea stb.), ugyanúgy elítélem, ahogyan most egyesek a nyugatot látják el hasonló címkékkel.

 67. Az angolszász népek történelmi missziója az egységes világgazdaság kiépítése. Ez együtt jár az önmagát a Római Birodalom örökösének tekintõ anglo-amerikai világbirodalom kiépülésével, és az ennek során lezajló mérhetetlen pusztítással, ami a gazdasági világhatalomért folyó háború mellékterméke.
  A XIX. századig a németség Kelet felé kiáradó kultúrmissziója hosszú idõn keresztül békében zajlott, a német-szász telepesek kiáradtak délen Erdély pereméig, keleten a lengyel területre és tovább, a Volga-mentéig. A német filozófia, kultúra és a telepesek által hordozott ipari és földmûves kultúra harmonizálta Európa keleti felét.Ez a folyamat szakadt meg a németség XIX. századi és XX. század eleji mulasztásával és ennek következményével, a két világháborúval.
  Itt az idő szakítani kellene a Civilizációk összecsapása koncepció permanens konfliktusokra alapozott angolszász doktrínájával, mely számunkra csak a gyarmati sort és a csatlós szerepet szánja. Az új, az ország és Közép-Európa jövõje szempontjából egyetlen, szellemileg és morálisan is megalapozott stratégia alapja a megértés és Európa valódi, élõ szellemisége lehet. Mert világbirodalmak jönnek-mennek.

 68. Kis melléklet az egyre inkább minden frontra kiterjedő propaganda háborúról:

  „A változtatást a RuGovEdits nevű twitterbot szúrta ki, ami automatikusan figyeli az orosz állam tulajdonában lévő IP-címekről végzett Wikipedia-változtatásokat. A változtatás előtt az szerepelt a cikkben, hogy a repülőt az egyoldalúan kikiáltott Donyecki Népköztársaság terroristái lőtték ki egy Buk légvédelmi rendszerrel, amit az Orosz Föderációtól kaptak.
  A RuGovEdits botot az amerikai congress-edits fiók mintájára hozták létre, ami az Amerikai Kongresszus IP-címeiről közölt Wikipedia-változtatásokat figyeli. Nyílt forrású, ezért az orosz bot létrehozóinak valószínűleg csak a megfigyelt IP-címeket kellett megváltoztatni, és átállítani a bot nyelvét oroszra. Elég folyékony üzeneteket hoz létre a robot”

  http://index.hu/kulfold/2014/07/19/lelott_gep_a_wikipedian_trollkodik_az_orosz_kormany/

  A félreértések elkerülése végett nem csak az a gond, hogy valaki átírja a saját szájíze szerint a wiki cikket (mert erre van egy szerkesztői konszenzusos korrekciós lehteőség), hanem az, hogy már mindkét oldal teszi.
  Ugye a propgram egy USA konresszust figyelő program forkja.

  Na ilyen helyzetben egyre nehezebb kihámozni, hogy mi is az igazság, mert mindkét oldalról dől a propaganda.

  Egyébként a független, pártatlan orosz média nemrégébiben, több alkalommal saját hazájában élő adásban nyiltan fenyegeti az orosz ellenzék egyes tagjait. Természetesen nem direkt, hanem egyes riportalanyok szájába adva a mondanivalót.

  Ami állítólag már magyarországon se elvetendő módzser.
  Már mint az, hogy fizetett stiszták mondják el az „utca emberének” a véleményét.
  Lehet tippelni, hogy ezek a statiszták mennyire az írott szöveget mondják vissza a riportjukban.

  És megint, nem azt állítom, hogy esetleg nyugaton ilyen nem fordul(fordult ) elő, hanem azt, hogy annyira az oroszok se szentek.

 69. Na akkor elmezzük az alábbi cikket:
  http://www.hidfo.net/2014/05/28/beindult-tokekivonas-elo-akarjak-idezni-magyar-allamcsodot

  A cím magáért beszél, propaganda töltetű.

  „Három hónap alatt a „lakosság” 130 milliárd forintot vont ki a banki betétekből, ezzel tovább folytatódott a vagyonkivonás. Ugyanennyi idő alatt a külföldi pénzintézetek 1200 milliárd forintot vontak ki az országból.”

  Itt a cikk elfelejti megemlíteni, hogy a magyar alapkamat folyamatosan csökken, a betéti is, ezért a lakosság alternatív befektetéseket keres.
  A befektetési alapok, köztük az abszolut hozamúak folyamatosan növekvő vagyonról számolnak be. Ergo megvan, hogy a pénz hova megy.

  „Pontosan két hete a Templeton alapkezelő visszavásároltatta a birtokában lévő magyar államkötvények nagy részét, az augusztusban lejáró kötvényekből mintegy 142 milliárd forintnyit. A tőkemozgások alapján a befektetők azt valószínűsítik, hogy a magyar állam még a nyár vége előtt fizetésképtelenné válik. Vagyis folyamatban van egy széleskörű piaci művelet a magyar államcsőd előidézésére, ami kellően hatékony ellenlépések hiányában még az ősz előtt bekövetkezhet. A Templeton visszavonulását követően velószínűsíthető lett, hogy a hitelminősítők is aktivizálják magukat, a közeljövőben Magyarország leminősítési hullám célpontja lehet.”

  Kiváncsian várom ezek bekövetkeztét.

 70. A fenti cikkhez adalék:
  http://www.portfolio.hu/deviza_kotveny/akk/a_templeton_tenyleg_szereti_a_magyar_papirokat.200170.html

  Hát úgy néz ki annyire nem utálja a magyar állampapírokat.

  A folyamatosan csökkenő kamatkörnyezet viszont csökkenti a vonzerejét a magyar állapapíroknak ez tény, de erről nem a Templeton vagy a nyugati befektetők tehetnek.

  Egyébként a Templeton folymatosan vette (veszi?) az ukrán államkötvényket is. Náluk ez a startégia, eddig bejött nekik.

  Itt szeretném megemlíteni, hogy a Matolcsy vezette MNB eddig nem csinálja rosszul a dolgát.
  A csökkenő MNB és magyar állampapír hozam, a magyar állam kamatfizetését is csökkenti az adósságmegújítások során.
  A 75-ben említett hidfo.net cikk ezt is elfelejtette megemlíteni.

  A 2.5% MNB hitelprogramnak vannak kockázatai, ha elkezd nőni a kamat.

  A bankok MNB betétetkből való „kiűzése” kifejezetten jó húzás volt.
  A swap ügylet segítségével az itt felszabaduló betéteket szintén a magyar állampapírokba terelték.
  Szépen növelik a magyar adósság forintban meglévő részét, csökkentve azáltal az árfolyamkockázatot.

  Aztán egy tolvonással nullázzák ezt az eredményt a 10 milliárdos paksi devizahitellel…
  Mondjuk ez nem az MNB bűne.

  Ha meg tudják csinálni a devizahitelek kivezetését, akkor a forint árfolyama miatt is kevésbé kell aggódni.

  Persze a magyar, vállalati deviaza adósság árfolyamkockázata ezután is megmarad.

 71. No de nézzük ezt:
  http://www.hidfo.net/2014/07/18/megdontottek-magyar-koltsegvetes-stabilitasat

  „Brüsszel pedig egyenesen követeli a megszorító intézkedéseket.”

  Valóban, mert ez nem lenne érdekünk nekünk is?

  „Ezekből a nyilatkozatokból a sorok között kitűnik, hogy a bevételi oldalon tapasztalható kiesések miatt a közmunkaprogram is veszélybe került – és ezzel a munkahelyek 10%-a, mivel jelenleg minden 10. foglalkoztatott közmunkás. Varga nyilatkozatában el is ismerte, hogy a közmunkaprogram csak átmeneti megoldás – vagyis számolni kell a leállításával.”

  Tán nem kéne annyi stadiont építeni, annyit mutyizni, akkor lenne pénz másra is és nem kellene zárolni.

  „Ahogy korábban jeleztük, hónapok óta egy a magyar kormány anyagi mozgásterének csökkentését célzó nemzetközi művelet van folyamatban.”

  Ezt a hivatkozást már korábban kitárgyaltam.

  „A radikális atlantista nemzetközi körök egy öngerjesztő folyamatot építenek ilyen módon, amivel belekényszerítenék a kormányt egy olyan helyzetbe, hogy anyagi okokból a kormánypárt népszerűségét biztosító projekteket kénytelen legyen leállítani. Ha nem lesz pénz közmunkaprogramra, stadionépítésekre, egyéb látványprojektekre, a Fidesz népszerűsége jelentősen visszaesik.”

  Mág egyszer lenne pénz mindenre, csak kevesebbet kéne lopni.
  Meg nem kéne olyan intézkedéseket hozni, ami egy megvalósított jó intézkedés hatásait lenullázza.
  Lásd fent említett MNB és paksi hitelt.

  „az RTL Group is minden követ megmozgat annak érdekében, hogy a kormánypárt szavazóbázisát aláássa.”

  Vajon ezt a szemét RTL miért is teszi ezt?
  Nem a reklámadó miatt?
  És valótlanságokat állít?

  „A minisztériumok rohamléptékben történő átszervezése mutatja, hogy az Orbán-kormány nyugati felforgatási kísérlettel számol a közeljövőben, és puccskísérlet elhárítására készül.”

  Ja csak a minisztériumok állományának nagy része nem hajlandó vidékre költözni. Nem is beszélve az ottani elhelyezésükről.
  Gondolom ingázni nem akarnak, a budapesti lakást, kötödést meg nem akarják feladni.

  Felhívnám a figyelmet az állandó jelzőkre itt „radikális atlantista körök”, balrad-nál a „lator”.

  Mindenki megítélheti, mennyire pártatlan, objektív ezen hírforrás(ok).
  Részemről a hidfo.net témát befelyeztem.

 72. Pzuj! Rendkívüli módon beleástad magad a néhány ezres látogatottságú hídfő.net elemzésébe, az alternatív magyar médiának e nagyon vékony szeletébe. 😉

 73. 77:
  Fogd úgy fel, hogy a mosógépszerelőnek ez a véleménye, a sok ezer vélemény közül egy. Én ilyenre nem is reagálok. te is állandóan belinkelsz URL-eket, más is megteszi. Én meg nem nyitom meg őket, csak azt olvasom el, amit leírtok. Te persze bekopírozol bekezdéseket, de az is kibirható. 😀

 74. 80!
  És vajon ki akarta ezt nyomatékosítani?Mindenáron be akarják Európát rángatni egy háborúba,ha nem ment szép szóval,majd megy másképpen.. Meg hogy nehogy az oroszoktól kapjunk energiát.Kvázi,sehonnan ne legyen energiánk.Ez vajon kinek az érdeke?Nem olyan nehéz rájönni.

 75. ’15től a peak oil már érezhetővé válik, új válságot kell kreálni, ugyanis ezzel kicsit húzni lehet az időt.
  Robogunk a végső megoldás felé, bár szerintem ez is csak mítosz.
  Az önleszabályozás a legvalószínűbb, úgy 40 év alatt.
  Magyarán az 1 vagy 0 gyermekes családmodell.

 76. Igen ez egy háború, és ez a baleset – csak erre vártak – egy jó lehetőség, hogy a NATO országokból fegyverek garmadája mehessen Ukrajnába, és szétverjék a szakadárokat, és ezáltal még nagyobb menekültáradat menjen Oroszország felé.
  És ez az ára, hogy végre a NATO ABM rakétái megjelenjenek az orosz határ mellett, közel a stratégiai célpontokhoz. És a térség békéje ezáltal végleg elvész, és ebbe beletartozik a mi országunk is.

 77. 80. Mit tett világossá? Már azonnal a lezuhanás után elkezdte harsogni a cionista sajtó, hogy mi történt, holott még most sem tudjuk mi történt, jó eséllyel nem is fogjuk megtudni. Lezuhant egy gép, ennyit lehet tudni. Robbanhatott pokolgép, levegő-levegő rakéta, vagy ki tudja, gondolt egyet és szétesett. Semmiféle független szakértői vizsgálat eredménye nem látott eddig napvilágot, mégis milyen érdekes, hogy a „radikális atlantista körök” már a lezuhanás pillanatában tudták, hogy „Putyin bajban van”.

 78. Két hónappal ezelőtt a West Pointon Obama ezt üzente a világnak: „“I believe in American exceptionalism with every fiber of my being. But what makes us exceptional is not our ability to flout international norms and the rule of law; it is our willingness to affirm them through our actions.”

  És a szavakat tettek kísérik, a lepusztult közel-kelet után jön Európa militarizálása, vagyis még nagyobb amerikai haderő, légierő exportálása hozzánk.
  Obama kijelentette: „Tovább kell erősíteni kapcsolatainkat az olyan szövetséges (!!!) országokkal, mit Ukrajna, Moldova és Grúzia, akik saját védelmi rendszert tartanak fent.” – És ehhez egy milliárd dollárt kért a kongresszustól.

 79. 84. Ha a szakadárokról ki is derül, hogy tőlük jött a rakéta, az már nem fog kiderülni, hogy nem volt e közöttük beépített nyugati ügynök, aki az orruknál fogva vezette őket, és szépen megnyomta a gombot. Ahogy 9.11 felől mind a mai napig megvezetnek minket Bin Ladennel, itt sem fogunk belelátni teljesen a lapokba.

 80. „Anna Kurcsatova szakértő azt nyilatkozta a Siberian Times újságnak, hogy a kráter természetes úton jött létre. Víz, gáz és só keveredett egymással, ami robbanást okozott a felszín alatt, ami a globális felmelegedésnek köszönhető. Szerinte homokkal keveredett jégtakaróban gyülemlett fel annyi gáz, ami sóval érintkezve robbanást okozott, mint amikor egy pezsgősdugó kipattan a palackból. Ez megmagyarázná, miért sötét a lyuk pereme: a fekete foltok égésnyomok lehetnek. Tízezer éve ez a terület egyébként még a tengerhez tartozott. Már kutatócsoportot is küldtek a helyszínre, hogy mintákat vegyenek és megvizsgálják a lyuk keletkezésének okát.
  Ha valóban valami ilyesmi történt, az veszélyes is lehet a jövőben, hiszen a terület tele van gázcsövekkel. A lyuk 30 kilométerre található Yamal Bovanenkovo nevű, legnagyobb gázmezőjétől, amelyet 1972-ben fedeztek fel, és 2012-től használja a Gazprom.”

  „Anna Kurcsatova szakértő azt nyilatkozta a Siberian Times újságnak, hogy a kráter természetes úton jött létre. Víz, gáz és só keveredett egymással, ami robbanást okozott a felszín alatt, ami a globális felmelegedésnek köszönhető. Szerinte homokkal keveredett jégtakaróban gyülemlett fel annyi gáz, ami sóval érintkezve robbanást okozott, mint amikor egy pezsgősdugó kipattan a palackból. Ez megmagyarázná, miért sötét a lyuk pereme: a fekete foltok égésnyomok lehetnek. Tízezer éve ez a terület egyébként még a tengerhez tartozott. Már kutatócsoportot is küldtek a helyszínre, hogy mintákat vegyenek és megvizsgálják a lyuk keletkezésének okát.
  Ha valóban valami ilyesmi történt, az veszélyes is lehet a jövőben, hiszen a terület tele van gázcsövekkel. A lyuk 30 kilométerre található Yamal Bovanenkovo nevű, legnagyobb gázmezőjétől, amelyet 1972-ben fedeztek fel, és 2012-től használja a Gazprom.
  A Sidney Morning Heraldnak azt nyilatkozta dr. Chris Fogwill tudós, hogy egy ritka geológiai jelenség, az úgy nevezett pingó történhetett. Ennek az a lényege, hogy a mélyből felpréselődött víz megfagy a föld alatt, ezzel egy kisebb dombot hozva létre, ez robbanhatott fel a gáznak köszönhetően. A tudós szerint egyébként sokkal aktívabb geológiai mozgások érzékelhetőek a a fagyott földrészeken az utóbbi években, mint a történelem során bármikor, erről pedig a globális felmelegedés miatti magasabb hőmérséklet tehet.”

  „Időközben a helyszínre küldött kutatók elérték a lyukat, és az első felvételek igazolják az előzetes tippeket. A nyílásba leeresztett kamera vizet mutatott a gödör alján, a vájat falán sem látszik semmi, ami földönkívüli tevékenységre vagy meteorbecsapódásra utalna. ”

  http://index.hu/tudomany/2014/07/16/hatalmas_lyuk_tatong_sziberiaban/

  Szóval lehet, hogy az ukrán helyzeten kívűl ez is fenyegeti a gázellátást?

 81. 87:
  te aztán jól megdolgozol minket. Amit fontosnak vélsz, azt kétszer is elolvastatod velünk. 😀

 82. 88: Bocs 🙂

  A hír azonban érdekes.

  Lehet kacsára is gyanakodni, de a permafroszt felolvadásába ez szerintem simán belefér.

  Érdekes lehet, amikor a több ezer km gázcsőhálózat alatt itt-ott véletlenszerűen meglágyul a talaj.

 83. An–26
  Az An–26 kéthajtóműves, légcsavaros gázturbinás szállító repülőgép. A kijevi Antonov tervezőiroda fejlesztette ki az An–24T teherszállító repülőgép alapján. 1969-ben mutatták be először, módosított raktérrel és nagyobb rámpával. Wikipédia
  Hatótávolság: 2 500 km
  Végsebesség: 540 km/h
  Súly: 15 020 kg
  Utazósebesség: 440 km/h
  Hossz: 24 m
  Fesztávolság: 29 m
  Hajtómű típusa: Légcsavaros gázturbina, Gázturbinás sugárhajtómű

  Kérdésem : Mennyire sötétnek kell lenni ahhoz, hogy valaki az AN-26-ot összetévessze egy sugárhajtóműves, kétszer gyorsabban repülő géppel??? 🙂

 84. 89 hozzászólás, és SENKI nem tuja az igazat, és mindenki csak találgat, összeesküvés-elméleteket gyárt, mindenki tudja a „tutit”, de valóságos konkrétumot senki sem.
  A gépet lelőtték. A TÖBBI (89 HSZ.) CSAK TALÁLGATÁS.

  Ki tudja mi áll a háttérben. Szerintem senki közületek.

 85. Szerintem is érdekes, de nagyon off-topic. De annyira az, hogy szerintem megérne egy külön topicot. Ami a témát illeti nekem nagyon úgy tűnik, hogy a jelenlegi helyzet kényesebb mint valaha az elmúlt 50 évben. Ebbôl most tényleg könnyen lehet világháború.

 86. Virág elvtás :

  A te hülyeségeiddel húzzál el az értelmes emberek vitafórumáról.

  Te nem vagy értelmes ember. 😮

  A hozzászólásaid mind nagy baromságok.
  Úgyhogy többet ne írj erre az oldalra!

  Csak Tibor bá’ szakértő írásait alázod meg.

 87. 90.: AN-26 maximum repülési magassága 7500 méter, tudomásom szerint nincs kondenzcsík. Nem áll ez össze sehogy.

 88. 93:
  Ezt a témát szíveskedj meghagyni nekem. Ha valami valóban nem illik ide az a „húzzál el”.

 89. 94. csókacsalád

  Találgatás, találgatás. Semmi konkrétum.

  Senki nem tud semmit miközülünk, de mindenki találgat, összeesküvés-elméletek gyárt.

 90. Anti, nem minden összeesküvés elmélet. Olvass vissza a korábbi hozzászólásban épphogy a legegyszerűbb eshetőségre próbálok rámutatni. A vodkát még ki is hagytam, pedig annak szerintem legalább van olyan 36-42% os esélye a történtekben. 😉

 91. 91:
  nem egészen!
  Tény: A maláj járat naponta indít gépet ezen az útvonalon. Ez alkalommal a maláj gép a kijevi irányító központtól azt a parancsot kapta, hogy repüljön 200 kilométerrel északabbra. Rendben van, ez orosz propaganda, nem igaz, a maláj gép pilótája saját szakállára ment ott, egy háborús zóna felett. Miért? Ilyen súlyú döntésnek nyomos oka kell, hogy legyen. Üzemanyag spórolás esete nem áll fenn, mert ez az útvonal hosszabb, tehát éppen hogy ez az üzemanyag pazarló. Ez nem megmagyarázható másképp, mint oda irányítással. De ha ez nem történt meg, akkor a kijevi légi irányítás miért nem parancsolta vissza a szokásos útvonalára? — OK. mind ez megmagyarázható emberi hülyeséggel. Háborúban, ha odakeveredik egy polgári gép és lelövik, miért vádolják a lelövőt? ÖNVÉDELEM. Miért feltételezné, hogy békés a szándék, ez háborúban nem szokás. A new-yorki rendőr simán lelő egy pasit, ha igazoltatás közben benyúl a zsebébe, jogos önvédelemre hivatkozik és fel is mentik minden egyes esetben.

 92. 95: Tibor bá’

  Csak a véleményemet mondtam el Virág elvtárssal kapcsolatban.

  Tibor bá’, úgy hiszem, hogy a TE oldaladon lehet ilyen kritikával élni.

  Ha nem, akkor bocsánatot kérek.

  De amit Virág elvtárs írogat, az abszurdum, és engem zavar, ennek adtam hangot.

  Ha durva voltam ebben, akkor Tőled kérek bocsánatot, de Virágtól nem.

 93. Rebels Shoot Down Ukrainian Military Plane: Russian Roulette (Dispatch 59)
  http://www.youtube.com/watch?v=FRcMD9i8InE

  Exclusive VICE News Footage of MH17 Aftermath: Russian Roulette (Dispatch 60)
  http://www.youtube.com/watch?v=Px2rfWBW4wg

  Kelet-Ukrajna – Krasznodon
  http://www.youtube.com/watch?v=YnSmHr7scA8

  Amiről pedig nagyjából senki sem beszél a maláj gép lelövése óta:

  „A donbasszi népi milícia eddigi legnagyobb győzelmét aratta az elmúlt napokban. A győzelemhez remek stratégiai érzék, sok áldozat és nem kevesebb vakmerőség kellett. A kivívott győzelemhez kellett azonban a kijevi vezetés makacssága, önteltsége, elbizakodottsága. Nézzük sorban az eseményeket.
  Porosenko, a kijevi junta elnöke június 21-én egyoldalú tűzszünetet léptetett életbe. A kijevi vezetés próbálta a tűzszünetet mint békülési lépést tálalni. Ezzel szemben az ukrán katonaság tovább folytatta a megtorló intézkedéseknek nevezett katonai csapásokat. Több falut ért rakéta- illetve tüzérségi támadás. Ekkor már Putyin elnök felszólította a kijevi elnököt, hogy kezdjen tárgyalásokat a milíciával. Majd két nap múlva Putyin nyomatékosította felszólítását, Merkel kancellárnő pedig telefonon szó szerint utasította Porosenko elnököt, hogy azonnal kezdjen tárgyalásokat a donbasszi vezetéssel. A kijevi vezetés figyelmen kívül hagyva a mérsékelt vezetők felszólításait tovább folytatta a csapásokat. A tűzszünet valójában arra terjedt ki, hogy az ukrán hadsereg leállította a támadó hadmozdulatokat, csak állóháborút vívott, de azt tüzérséggel, rakétás egységekkel, repülőgépes bombázásokkal. Ez a konokság lett a mostani déli hadseregtörzs veszte.”
  http://www.hidfo.net/2014/07/18/megsemmisult-deli-offenziva

  PZuj, igen hídfőnet, ami egy…! Fenntartásokkal kezelendő, de ennél jobb magyar nyelvű leiratát a déli katlannak nem fogod máshol megtalálni. Ajánlom a cikkben szereplő ábrákat a hadmozdulatokról.

  Egyértelműen látszódik, hogy sok afganisztáni veterán lehet a saját terminológiájuk által Népi Miliciának nevezett egységek tagjai között, nyugati szóhasználattal szeparatisták. És valószínűleg aktívan részt vesz a műveletekben a GRU is.

  Aztán hirtelen lepottyant az égről az MH17 -es járat az égről, valakik által BUK (Bükk) légvédelmi rakétakomplexum által lelőve.

  A valóságot nem fogjuk megtudni, de az „igazság” propagálása nagyon úgy néz ki az lesz, hogy az oroszok voltak. Sőt, ma már ott tartunk az ukránok szerint, hogy egyenesen Oroszországból érkezettek kezelték, az Oroszországból odaszállított légvédelmi indítóegységet.
  http://hu.euronews.com/2014/07/19/engedtek-vizsgalodni-a-megfigyeloket-a-malaj-gep-lezuhanasanak-helyszinen/

  http://hu.euronews.com/2014/07/20/egyre-no-a-nyomas-moszkvan-a-lelott-malaj-gep-miatt/

  „Egymással ellentétes találgatások tömege önti el a médiumokat az Ukrajna délkeleti, az orosz határhoz közeli része fölött július 17-én, csütörtökön lezuhant/lelőtt malajziai utasszállító repülőgép katasztrófájának lehetséges okairól. Ráadásul a legtöbben figyelmen kívül hagyják, hogy az orosz vezetésnek kifejezett érdeke a feszültségnek a határai mentén való csökkentése.

  Célszerű tehát higgadtan fogadni az állításokat, és mondjuk, figyelembe venni, hogy Viktor Porosenko ukrán elnök már a repülőgép katasztrófájának napján utasítást adott a vezérkar számára annak megvizsgálására, hogyan lehetne külföldi csapatokat bevonni a hadműveletekbe. (Nem mellesleg: van itt egy Kijevben dolgozó légiforgalmi irányító bejegyzése arról, hogy ukrán vadászgépek lőhették le az utasszállítót. Magam elsőre nem adok hitelt ennek, ezért le sem fordítom, de…) Az sem érdektelen, hogy Victoria Nuland, az USA európai és eurázsiai ügyekben illetékes államtitkár-helyettese, aki jó ideje Kijevben is mozgatja az eseményeket, már pénteken hosszabb nyilatkozat megtételére kapott lehetőséget az Euronews-tól, s abban az Európai Unió nevében is (!) újabb szankciók bevezetését követelte Oroszország ellen.”
  http://bekialtas.blog.hu/2014/07/18/ukrajna_moszkva_nem_akar_haborut

 94. 91, Anti

  „Ki tudja mi áll a háttérben. Szerintem senki közületek.”

  De azért akik figyelik a napi politikát meg az eddigi eseményeket, igen jól meg tudják saccolni.

  A kérdés, hogy ki jár jól, mindig sokat segít például…

 95. Tibor bá, milyen dolog ez?
  Engem támadnak, és erre válaszul engem tiltasz le? 🙂
  Ezek után mit háláljak meg neked?

 96. 99 :
  Kedves Anti !
  Természetesen így ismeretlenül is a szívembe zártalak.
  Ha megadsz valami konkrét elérhetőséget, esetleg küldök egy repülőjegyet a maláj légitársaság valamelyik járatára.
  Jelige : “Csak egyszer élünk.” 🙂

 97. A C.I.A le akarta lőni Putyint, de elvétették. Most meg rákenik az ottaniakra a vétlen utasok halálát. Ilyen a világ.

 98. 104!
  Na de 37 perccel? 🙂
  És egy műhold sem látott semmit…
  Holott a 9/11-et, 30 kamera állásból várták.. 😮

 99. Melike, igen. Ha az oroszok vagy a szakadárok lőttek volna, biztos lelövik Putyin gépét….De nekik nem érdekük Putyin halála.

 100. Mi a hihetetlen egy csapat félrészeg, botcsinálta, túlbuzgó militáns brigád „balfaszkodásában”? Valószínűleg Putyin is tépkedte a haját amikor megtudta mi történt.

 101. 107: „Mi a hihetetlen egy csapat félrészeg, botcsinálta, túlbuzgó militáns brigád “balfaszkodásában”?”

  Csak annyi, hogy le tudtak /volna/ lőni egy 10 km magasan levő repülőgépet…

 102. Én csodálkozom azért ezeken a nyugatiakon. Nemrégen tűnt el nyomtalanul a maláj légitársaság gépe, és azóta sincs magyarázat az ügyre.
  Ezek meg felülnek a malájok gépére.
  Talán félárú volt a jegy? Vagy miért ?

  A Hetes-stúdióban (Klubrádió) egy fazon azt mondta, van fent a neten két telefonbeszélgetés.
  Az elsőn lelkendezve mondják, hogy lelőttek egy AN-26-ost. A másodikon, (az a későbbi) káromkodva mondják, hogy nem fegyverek, hanem gyerekek a játékaikkal potyogtak az égből.

  Itt egy végtelenül aljas provokáció lehetett, aminek „felültek” a rakétások. (Szándékosan odaküldték valakik azt a gépet.)
  Valahogy úgy, mint az MSZP Gyurcsány bajai videójának, még a választások előtt.

 103. „73,9 méter hosszú, 18,5 méter magas, 60,9 méteres a fesztávolsága: ezek a Boeing 777-es méretei. A tripla hetes a világ egyik legnagyobb kéthajtóműves utasszállító repülőgépe, 440 utas befogadására képes – változattól függően …”

  http://atom.blog.hu/2011/06/15/tripla_hetes_time_lapse_boeing_777

  Ez a gép majdnem háromszor hosszabb, mint az AN-26-os. 🙁

 104. 109: Az AN-26-os NEM tud 10 km-en repülni /légcsavaros gép/. A BUK-kal NEM tud képzetlen személyzet lőni. Képzett személyzet meg NEM lő egy 10 km magasan repülő „AN-26-osra”.

  Nekem ne akarják beadni, hogy szedett-vedett szakadárok csak úgy pikk-pakk elsőre lelőnek egy gépet egy általuk nem ismert légvédelmi rendszerrel…

 105. 111 :
  Hazudik itt mindenki . Úgy értem, mindegyik oldal .
  Nyilván képzett katonák lőttek.
  Provokáció volt. Úgymint a dél-koreai gépnél 1983-ban . Ennek a gépnek nem lett volna szabad itt repülnie. Ezt ideküldték .

 106. 111!
  „Nekem ne akarják beadni, hogy szedett-vedett szakadárok csak úgy pikk-pakk elsőre lelőnek egy gépet egy általuk nem ismert légvédelmi rendszerrel…”

  Na itt jön a képbe a logika..Olvastam valahol egyszer,hogy az oroszok a légvédelmi rendszerüket nem adják ki a kezükből,állítólag már Irán is kérte tőlük.Hogy pénzért vagy másért nem tudom.Viszont itt csak USA és NATO légvédelem jöhet szóba..

 107. 112: Ez így van, csak nem ennél a viszonylag korszerűtlen technológiánál.

  Az oroszok korábban megszívták, amikor egy szerintük baráti országnak eladták az egyik legfejlettebb légvédelmi rendszerüket, amit aztán azok később, a politika változásával, továbbadtak az USA-nak, akik részben lekoppintották, részben úgy fejlesztettek, hogy a hatásait ki lehessen védeni.

  A BUK a jó néhány volt SZU tagországban előfordul.
  Így az ukránok is rendelkeznek jó néhánnyal.

  No ennek kapcsán szállnék vitába 111-el.
  Miért nem lehet feltételezni ( mi cáfolja?), hogy

  a) a szakadárok között is akad, aki valamilyen szinten tudja kezelni ezt a technikát.
  Akár korábbi múltjából a volt SZU vagy ukrán hadseregben is szerezhette a tudását.

  b.) Esetleg pár orosz tanácsadó is besegített.

  Az orosz segítséget lehet vitatni, de azért csak megjelentek (szakadár képek, videok alapján) a csecsenek, orosz kozákok, más veteránok.
  ÉS nem üres kézzel érkeztek…
  Az orosz zöld határ jó pár helyen eléggé átjárható, nemhiába akarják az ukránok lezárni.

  Azoknak is lehetett e technikával némi tapasztalatuk.

  Aztán nézzük a híreket.

  1.) Felkerül a szakadárok oldalára, hogy lelőttek egy ÚJABB ukrán gépet.
  Amikor kiderül, hogy mi esett le, akkor törlik.

  2.) Van egy kompromittáló hangfelvétel, amiről az oroszok azt állítják, hogy hamisítvány.

  3.) A szakadárok kb. két hete örömmel jelentették be, hogy elfoglaltak pont egy BUK támaszpontot. Utaltak rá, hogy ezzel fogják védeni a légteret.

  Az egyik ukrán nagykutya cáfolta, hogy érdemi haditechnikát tudtak itt elfoglalni. Ezzel az orosz direkt befolyásra akart utalni. Kérdés, hogy az ott elfoglalt technikát ki lehetett-e javítani, vagy kiegészíteni, hogy a rendszer használható legyen.

  4.) Az egyik hír az közölte, ,hogy a szakadárok egyik parancsnoka lemondott. Azt nem csekkoltam le, de mintha az mondott volna le, aki lelkendezve bejelentett az újabb ukrán gép lelövését, amit később töröltek.

  5.)Csatlakozva 107-hez csókacsalád-hoz, az alkohol befolyásoltságot én se zárnám ki.

  Szerintem simán elképzelhető az a verzió IS, hogy a szakadárok tévedésből, részleges hozzá nem értésből, alkoholos befolyásoltság alatt, arra számítva, hogy az ukránok TOTÁLISAN ( nem részlegesen) lezárták a légteret, ergo ha gép repül a fejük felett, akkor csak ukrán lehet lelőhették a gépet.

  Hogy orosz direkt beavatkozás volt, saját haditechnikával ( mint ahogyan az ukránok állítják), ami már távozott is Ukrajna területéről, azt azért nem hiszem, mert ők azért csak józanabbak annál, hogy így a fejükre hozzák a bajt.

  Gondolom ha volt, akkor valami hadsereg közeli csoport lenne, amit minimum instruálnak a feleteseik az akció előtt, hogy mit lehet és mit nem.

  Egy cseppet gyanús, ez a nemzetközi vizsgálat körüli huzavona is.

  Ha megtalálnának pár fekete dobozt, (gondolom duplikálva vannak (9 db-ról szólnak a hírek), de az adattartalmuk azonos lehet( megegyezik) ), abból kéne kapniuk az ukránoknak, az oroszoknak, meg valamilyen semleges nemzetközi csoportnak is.
  Ezzel csak ki lehetne zárni az utólagos hamisítást.

 108. „A Buk-M1-es közepes hatótávolságú orosz légvédelmi rendszer és a Tor-M1-es kis hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer, valamint a Pancir-Sz1-es légvédelmi rakétarendszer képes arra, hogy lelője a Tomahawkokat. Az említett orosz rakétaelhárító eszközöket rendszeresítették a szíriai hadseregben.”

  http://htka.hu/2013/09/13/orosz-raketavedelmi-rendszerek-a-tomahawkok-ellen/

  Tehát exportálják is..

 109. „Az ukrán légvédelem kötelékében Buk-M1 típusú légvédelmi ütegek vannak, karbantartásukat az Ukroboronszervisz nevű vállalat végzi mind az ukrán hadsereg, mind pedig a külföldi megrendelők számára. Az ukrán vállalat az orosz Goszoboronexport hadiipari vállalattal együttműködve dolgozott a Buk-M1-es továbbfejlesztett változatán, a Buk-M1-2 rakétarendszeren, de Krím bekebelezése után mindenfajta hadiipari együttműködés megszakadt a két ország között.”

  http://www.hirado.hu/2014/07/18/kozel-3-ezer-kmoras-sebessegu-raketaval-lohettek-a-malaj-gepre/

  Szóvak Ukrán vállalat végzi a szervizelést, ergo a szükséges szakértelem meg lehet az ukrán oldalon, az ott dolgozók körében is.

 110. 114-116:

  Az beismert, megdönthetetlen tény, hogy a gép 200 km-el északabbra vonult, mint a korábbi járatok. Ezt elemezd ki! Az ukrán légi irányítás miért utasította, illetve mikért engedte, hogy ott menjen?

 111. 114-116: „mi cáfolja?”

  Meg lehet ezt fordítani is: mi bizonyítja? Mert az eddigiek elég gyenge lábon állnak…

  Nem a szakadárokat védem /bár a népek önrendelkezési jogának elvét általánosságban elfogadom/, de mára már tudjuk, hogy nem volt légtérzár. Vagyis „ha gép repül a fejük felett, akkor csak ukrán lehet” ez egyszerűen nem igaz, hiszen „látniuk kellett” a napjában tucatszám a fejük felett elszálló polgári gépeket /ahogy mi is látjuk a felettünk repülőket/. Ez a gép már nem messze a határtól húzott el kifelé Ukrajnából, 10 km /ahol az AN-26 már nem tud repülni/ magasan polgári légifolyosón /bár a megszokottnál ‘feljebb’???/. Erről még a ‘félrészeg’ kezelőszemélyzetnek is tudnia/látnia kellett, hogy polgári gép. Szerinted olyan részegek voltak, hogy erre nem jöttek rá, de annyira nem voltak részegek, hogy ne tudták volna tökéletesen bemérni a gépet és lelőni egy bonyolult légvédelmi rendszerrel?
  Akárki is lőtte le azt a gépet /már ha lelőtték/, annak TUDNIA kellett, hogy mire lő.

  „Egy cseppet gyanús, ez a nemzetközi vizsgálat körüli huzavona is.” Te hogy viselkednél, ha tudnád, hogy mindenki! rád akarja húzni a vizes lepedőt? Mi a biztosíték, hogy az átadott bizonyítékokat aztán nem hamisítják meg a te károdra?
  Az első pillanattól kezdve a nyugat terrorcselekményről ír. Ami nonszensz, ha feltételezzük, hogy NEM SZÁNDÉKOSAN lőttek le egy POLGÁRI gépet. Ez így egy „sima” baleset, csinált már ilyet az amerikai hadsereg is. Bocsánatot kell kérni és kártérítést fizetni. Ha a szakadárok lőtték le, a leglogikusabb a ‘baleset’ mielőbbi beismerése lenne.

 112. 117: Nekem az is furcsa, hogy azonnal, „látatlanban” ‘mindenki’ tudta, hogy a gépet lelőtték, méghozzá egy BUK.

 113. Az első pillanattól kezdve a nyugat terrorcselekményről ír. Ami nonszensz, ha feltételezzük, hogy NEM SZÁNDÉKOSAN lőttek le egy POLGÁRI gépet. Ez így egy “sima” baleset, csinált már ilyet az amerikai hadsereg is. Bocsánatot kell kérni és kártérítést fizetni. Ha a szakadárok lőtték le, a leglogikusabb a ‘baleset’ mielőbbi beismerése lenne.

  Ebben maximálisan egyetértek veled. Terrorcselekmény akkor lenne, ha civil életek szándékos veszélyesztetésével, kioltásával nyomást gyakorolnának. Ami Tulajdonképpen egy zsarolás, terror. Egyértelmű, hogy a szakadároknak ilyen céljuk nem volt. De példának okáért ilyen volt drezda bombázása a la churhil, illetve a két bomba japánra.

  Ugyanakkor az is nyilvánvaló, hogy ha beismernék a balesetet, azzal tulajdonképpen el is veszítették a háborút. Legalábbis erkölcsileg egészen biztos.

 114. Persze, lehet azon filózni hogy a CIA keze van dologban, de én inkább arra hajlok hogy az emberi tényező az ami itt közbe játszott. Mulasztás, hanyagság, forrófejűség, adrenalin ja és némi vodka.

 115. A BUK, SA-11 több okból is jöhetett egyből szóba: 10000 m, korábbi jelentések a zsákmányol,t illetve oroszok által bevont és ott mozgó egységek miatt. Hogy a korábbi Antonovokat mivel szedték le nem tudom, de valószínűleg azok se válról lettek indítva.
  Azt is erőssen elképzelhetőnek tartom, hogy korábban az oroszok felügyelték az akciókat, itt meg magánakcióztak a szakadárok. Mondom feltételezés.

 116. Egyébként a rakéta ha jól tudom nem csapódik be célba, hanem a közelében robban fel ami akkora sérülést okoz amitől a gép irányíthatatlanná válik, ha meg a pilótafülke közelében robbant akkor nyikkanásnyi idejük se maradt hogy jelezzék mi történik. Ami persze igaz lehet a gépen elhelyezett bomba esetében is. Viszont a vadászgépes támadást elég hihetetlennek tartom, főleg hogy Levegő-levegő rakéták nem okoznak akkora sérülést.

 117. 123:
  Most már harmadszor írom, senki se gondolkozik el azon, hogy a gép miért ment 200 km-el északabbra a szokásosnál. A légtér nem jégpálya, ahol mindenki oda csúszik, ahová akar. Minden ország légterét IRÁNYÍTJÁK. Ha valaki arra téved, akkor elparancsolják. Tehát a gép a háborús zóna felett Kijev szándékának megfelelően volt jelen. Innen kell kiindulni. A szakadár lehetett részeg, hősködő, meggondolatlan, simán hülye stb. de háborús zónában, ha nem saját gép, akkor lelőhető. Elvégre ott már a kijevi gépek bombáitól több tucat ember halt meg.

 118. 105 melike

  „Na de 37 perccel? 🙂
  És egy műhold sem látott semmit…
  Holott a 9/11-et, 30 kamera állásból várták.. 😮 ”

  Ne felejtsd el, hogy 9-11-nél otthon voltak, és a CIA minden kamerát ott és akkor kapcsolt be-ki amikor akarta.

  Itt viszont a helyi „értelmiségre” voltak kénytelenek hagyatkozni, úgy hogy a CIA befolyás 1000%-ig tagadható legyen.
  Ez nem kis elvárás, és nem lehetett túl nagy a választék a közreműködőkben.

  Ne felejtsük el, hogy a tét hatalmas:
  Most folynak az EU-USA szabadkereskedelmi tárgyalások, és az EU-t bele kell kényszeríteni egy oroszellenes pozícióba, hogy a végén a génpiszkált szarok mellett az amerikai palgázt is megvegyük tízszeres áron.

 119. 124: Tibor bá’!
  Hát ez az, hogy került oda?
  A másik nagy kérdés:
  hol vannak a tanúk, akik látták, HALLOTTÁK a Buk rakétaindítását???
  Ha tényleg volt ilyen?
  A +10 km magas/hosszú füst/kondenzcsík a közel 3 M-el emelkedő rakéta után elég feltűnő kell, hogy legyen + hang, nem hiszem el, hogy senki nem vette észre!
  Ha tényleg föld-levegő rakéta volt.

 120. 124:
  Lásd 43.
  Az tény hogy északabbra szállt az előző napinál.

  Viszont erre jött ellenérv más site-okon kommentelőktől, hogy

  a.) lehet, hogy zavaró időjárási helyzet volt, amiatt kellett kitérni

  b.) Volt egy kép, hogy mi a nyílegyenes irány a felszállási és a leszállási célállomás között.
  Nos a maláj járat utoljára ezzel párhuzamosan repült.
  Azaz részükről üzemanyag takarékosság is lehetet a repülési útvonal kiválasztásában.

  Ami érthető, mert még az első gépük eltűnése előtt is már rossz anyagi helyzetben voltak.

  Olvasva a dologról, az jött le, hogy az útvonalválasztás részben a légitársaság felelőssége, a hatóságok, amíg nincs tiltás, csak ajánlásokat tehetnek, hogy kerüljék el pl. a háborús övezetet.

  A malájok az ukrán magassági tiltást betartották.
  Azon belül lehet hogy van valamennyi szabadságuk, hogy milyen útvonalon repülnének.
  Világos, azon, amire számukra a legkedvezőbb.

  Egy előzetes repülési tervet be kell nyújtaniuk (itt korlátozottan variálhatnak), amit a légi irányításnak jóvá kell hagynia.
  Világos, hogy olyat be se nyújtanak, ami nagyon szembe menne a fennálló forgalmi rendel.

 121. 127: „a közel 3 M-el emelkedő rakéta után”

  Mondasz valamit – nem mintha értenék hozzá, bár légvédelmi rakétaezredben voltam katona 😉 – amikor a rakéta átlépi a hangsebességet, valószínűleg hallani lehet a ‘hangrobbanást’. Tehát a szemtanúknak két robbanást kellett volna hallaniuk, nem egyet, de ilyenről senki sem számolt be. Mindenki egy robbanást hallott.

  Különben arra gondolok, hogy „olvasnak” bennünket is, meg más fórumokat, ahol sok okos ember megvilágítja a kényes pontokat – ezzel is segítjük a minden szempontból ‘megfelelő’ bizonyítékok előállítását.

  Pl. nekem vicces, hogy a repülőgépet lelövő „terroristáknak” szuper légvédelmi rendszer áll rendelkezésükre, de olyan rádiójuk nincs, amin titkosítva tudnak beszélni /vagy esetleg futárral üzenhetnének kényes témában/, ehelyett mobiltelefonon locsognak a gép lelövéséről, amit köztudomásúan mindenki lehallgat/hat/.
  Én tisztában vagyok vele, hogy az emberek általában sokkal hülyébbek, mint ahogy feltételezem, na de azért ennyire… 🙂

 122. 118: „Meg lehet ezt fordítani is: mi bizonyítja? Mert az eddigiek elég gyenge lábon állnak…”

  „Nekem ne akarják beadni, hogy szedett-vedett szakadárok csak úgy pikk-pakk elsőre lelőnek egy gépet egy általuk nem ismert légvédelmi rendszerrel…”

  114-116 erre volt válasz.
  Pár érv fel lett sorolva, hogy a szakadároknál meglehetett a szükséges szakértelem.

  Szóval most te jössz a bizonyítással, 3-4 érvvel, hogy miért nem helyesek az állításaim a szakértelem lehetőségéről.

 123. „Vagyis “ha gép repül a fejük felett, akkor csak ukrán lehet” ez egyszerűen nem igaz, hiszen “látniuk kellett” a napjában tucatszám a fejük felett elszálló polgári gépeket /ahogy mi is látjuk a felettünk repülőket/.”

  „A szakadár lehetett részeg, hősködő, meggondolatlan, simán hülye stb. de háborús zónában, ha nem saját gép, akkor lelőhető. Elvégre ott már a kijevi gépek bombáitól több tucat ember halt meg.”

  Esetleg ezt megvitathatjátok egymással. 🙂

 124. 129:
  „nekem vicces, hogy a repülőgépet lelövő “terroristáknak” szuper légvédelmi rendszer áll rendelkezésükre, de olyan rádiójuk nincs, amin titkosítva tudnak beszélni ”

  Szerinted, ha van, hány Buk-juk lehet nekik?
  Ha van titkosított rádiójuk szerinted mindenkit el tudtak vele látni?
  A futárnak meg van az a hátránya, hogy nagyon lassú.

 125. 129. Observer

  Szerintem az igazság hivatalosan nem fog kiderülni, ahogy 9-11 esetén és Irak megtámadaása esetén (na jó ott ott maszatoltak egy kicsit) sem.
  Aki a „világ ura” annak nem kell magyarázkodni.
  És most még az USA a világ urának képzeli magát.

  Mert szerintem világos, hogy az oroszok se taktikailag se profitáltak belőle, és technikailag is jobban meg tudták volna oldani. Az szakadároknak se volt sok nyernivalója semmilyen gép lelövéséből.
  Tehát hadászatilag értelmetlen az egész.
  Itt csak PR akcióról lehet szó, és ebben csak az oroszok húzhatják a rövidebbet.
  És a dolognak két nyertese is van (ami valójában egy) az USA, amelyik egy bizonyos időre az oroszok ellen tudja fordatani az európai közvéleményt, és Izrael, aki a tragédia árnyékában „büntetlenül” mészárolja a palesztinokat.

 126. Egyébként én azt nem értem, hogy a műholdas képek miért nincsenek már régen közzé téve.

  Az oroszoknak is van olyan műholdjuk, ami ezt látná, és biztosan jobban nézegetik is a határuk környékét a konfliktus kapcsán.

  Tehát hol vannak, az USA, orosz műholdképek?

  Mert e nélkül marad a bomba verzió, amivel egészen más lesz a leányzó fekvése.

  És akkor jöhetnek a konspirációs elméletek…
  Ekkor hallandó vagyok Tibor bá’ korábbi elméletét támogatni az amerikai indítékról.

  Esetleg Izrael figyelem elterelésként Gázáról, illetve meggyengíteni az orosz befolyást a térségben pl. Szíria támogatásában ( az orosz erőmegosztásra játszva).

  Mert így nagyon egyszereplősre redukálódik a játék és nagyobb szerep van a racionalitásnak.

 127. 124:

  De gondolkodik rajta Tibor bá. Sőt van olyan, aki más anomáliákat is észrevett.

  „Miközben a maláj repülőgép katasztrófájával összefüggésben vádaskodásokkal vannak tele a médiumaink, senki nem teszi fel a kérdést, hogy miért nem küldték már a helyszínre az ukrán fővárosban dekkoló légibaleset-vizsgálókat.”
  http://bekialtas.blog.hu/2014/07/21/ukrajna_kijevben_dekkolnak_a_szakertok

 128. 129:
  Az az egy robbanás szerintem a becsapódáskor felrobbanó üzemanyag hangja lehetett, kb. 100000 liter kerozinról van szó.
  Büdös ez az egész…

 129. 135:
  „“Miközben a maláj repülőgép katasztrófájával összefüggésben vádaskodásokkal vannak tele a médiumaink, senki nem teszi fel a kérdést, hogy miért nem küldték már a helyszínre az ukrán fővárosban dekkoló légibaleset-vizsgálókat.””

  „„Miért nem küldik végre a maláj, meg az ukrán, meg a bárhonnan verbuválódott szakértőket a katasztrófa helyszínére, noha Oroszország, meg a felkelők is napok óta ezt kérik, sőt követelik?”

  Miután a nemzetközi megfigyelőket is csak hosszas huzavonával engedték be, akkor az ukránokat biztosan tárt karokkal fogadják. Ha követelik a nemzetközi megfigyelőket, akkor miért akadályozzák/ták őket???
  Logikus…

  Egyébként a forrás arra is hivatkozik, hogy az egyoldalúság ellen van.

  Csak figyelmesen végig kell olvasni a cikket.
  Valahogyan ezt magára nem értelmezi.

  Jó pár állítását cáfolhatnám, de most már kezdem unni az ilyen „pártatlan” oldalakat.

  Observer figyelmébe:

  „Szolgálati viszonyban lévő orosz katonák sem feltétlenül kellettek a föld-levegő rakéta kezeléséhez – amint ez oly gyakran elhangzik. Ukrajnában ugyanis vannak olyanok, akik még a szovjet, mások már az ukrán hadseregben kaphatták meg erre a kiképzést. Emellett amiként az ukrán oldalon jó néhány lengyel, olasz, svéd, magyar, csecsen, amerikai és más nemzetiségű zsoldos harcol, a felkelőkhöz is csatlakoztak Oroszországból, saját elhatározás alapján érkezett önkéntesek. Mi több, számuk állítólag nő. Tegyük ehhez hozzá, hogy gazdag orosz patrióták a kormányuk megkérdezése nélkül jelentősebb összegeket, vagy másutt – például Gagauziában, a Dnyeszter keleti partján fekvő, 170 ezres orosz köztársaságban – vásárolt és a határokon átcsempészett fegyvereket is juttatnak az önállósodni akaró területre. ”

  A posztom és az idézet cikk időrendiségből akár ez is következik:

  „Különben arra gondolok, hogy “olvasnak” bennünket is, meg más fórumokat, ahol sok okos ember megvilágítja a kényes pontokat – ezzel is segítjük a minden szempontból ‘megfelelő’ bizonyítékok előállítását.”

 130. 128:
  Két pont között a legrövidebb út (legkevesebb kerozin) az egyenes. Ha a gép délre tér ki jóval rövidebb az út, mit ahogy északra tért ki. Lásd a közölt repülési útvonalakat.

 131. 134: Pzuj
  Figyeld a htka.hu ‘Az ukrán’ helyzet témában boki bejegyzéseit, úgy néz ki talált valamit!

 132. „A milícia egy hete vonult vissza Kramatorszk térségéből, hogy az ukrán haderőt rákényszerítsék a városon belül harcra. A parancsnok elmondása szerint azóta zajlanak a harcok a belvárosban, a hátrahagyott csapatok sikeresen tizedelik meg az ukrán erőket és ehhez a helyi lakosságtól minden segítséget megkapnak. ”

  http://www.hidfo.net/2014/07/21/nemsokara-megkezdodhet-donyeck-ostroma

  Szóval ha rá akarják kényszeríteni az ukrán haderőt a városon belüli harcra, akkor miért csodálkoznak a civil áldozatokon?

 133. 139:
  „a megszolalt az orosz vezérkar is.
  Kozétettek az orosz kémmuhold felvételeket, melyek az ukrán Buk rendszereket ábrázolják az ukrán fegyveres erok muveleti zonájában és amely felett a maláj gép repult. A gép a katasztrofa elott 17.20-kor kezdett a sebességébol veszíteni, majd 17,23-kor eltunt a radarokrol. Az oroszradarok észleltek még egy ukrán gépet, amely emelkedik a Boing irányába és olyan 3-5 km távolságban volt tole.”

  Ha erre gondolsz, ez még nem sok.

  A rakéta indítása a fontos.

  Az hogy hogy jó pár ukrán BUK van felvonultatva a környéken ezt eddig is tudtuk, ezt az oroszok korábban közölték.

  Hogy a környéken volt ukrán gép (korábban két vadászgépről volt szó), az se új információ.

 134. 138:
  „Két pont között a legrövidebb út (legkevesebb kerozin) az egyenes. Ha a gép délre tér ki jóval rövidebb az út, mit ahogy északra tért ki. Lásd a közölt repülési útvonalakat. ”

  A képen , amin összekötötték az indulási és a cél állomást, ez az összekötő szakasz FELETTE volt a maláj gép repülési irányának.
  Ergo még északabbra kellett volna menniük az optimálishoz.

  Nincs rá energiám megkeresni Neked a képe(linket), valamelyik cikk komment halmai között volt.
  És az ilyen témájú cikkeknél sok komment szokott lenni…

  139, 141:
  http://rt.com/news/174412-malaysia-plane-russia-ukraine/
  A cikkben a kép valami konkrétum.

 135. 134:
  Azért a bombához is bővülhet a szereplők köre:
  htka-ról magic hozzászólása:

  „Ha azt a gépet belülről robbantották fel amire azért van némi esély akkor bárki lehetett akinek érdekében áll az USA és Oroszország lefoglalása gyengítése. Kína és az Arab szélsőségesek „és vagy országok”. Gondoljunk csak a Csecsenekre például.
  De majd több kiderül a fekete dobozból ha egyáltalán előkerül és az igazi kerül elő.
  Ha a felkelők lőttek volna csak valami banális hibáról lehetett jó.

 136. PZuj:
  Kár reménykedni. A gépet az ukránok lőtték le amerikai adatok alapján – az USA be fogja indítani a III. VH-t, hacsak előtte le nem tartóztatja a US Army az egész amerikai kormányt.

  Hídfőnet, aki mindig hazudik: az amerikai kongresszus Oroszország elleni háborúra készül.
  A másik hazug média – Oroszország hangja: Július 22-re Putyin összehívta az Orosz Nemzetbiztonsági tanácsot Oroszország területi védelme érdekében.
  A harmadik hazug média – ATV: Moszkva magyarázatot követel az ukrán vadászgéppel kapcsolatban, ami a maláj gép közelében repült.
  Főhazug – HVG: Az orosz rendszerek földi lérak indítást nem láttak, ukrán vadászgépet ellenben igen.

  Tök mindegy, hogy ki lőtt a gépre, ez sajnos mostanra teljesen lényegtelen momentum – a lényeg a háború kirobbantása.

 137. 144!
  Most olvastam én is.. 🙁

  „a lényeg a háború kirobbantása.”
  Ettől félek én is.Ha nem ment szép szóval,majd megy erővel.. 🙁

 138. 142:

  Ennél azért jobban átgondolhatnád!
  Amszterdam az északi szélesség 52 fokán van. Kuala Lumpur pedig az északi sz élesség 3 fokán. A gép 52°-tól a 3°-felé tartott. Ha északabbra tért ki (200 km-el) akkor nyilvánvalóan a repülési pályájának hosszabbnak kellett lenni.

  144:
  Az US Army akarja legjobban a háborút. 😀

  145:
  Igen, de milyen háború? Nem az USA és Oroszország között.

 139. 146: Tényleg nem értek hozzá – de ez sose akadályozott abban, hogy beledumáljak 🙂 – nem feltétlenül a hosszabb úton fogyaszt a repülő több kerozint, ezt számos egyéb tényező is befolyásol/hat/ja. Amennyire én tudom, érdemes bizonyos mértékig a sarkok felé „kerülni”, takarékossági okból.

 140. 137: „Observer figyelmébe”

  PZuj figyelmébe 😀

  Eddig egy biztos tényt tudunk: a maláj gép lezuhant /és nincs túlélő/.

  Az összes többi tippelés.

  Egy repülő lelövése legalább 3 emberke összehangolt munkája. Természetesen nem lehet kizárni, hogy a szakadárok között van 3 ilyen ember, aki képes kezelni egy ilyen rendszert. DE HA képesek kezelni, ekkora baklövést egyszerűen nem követhettek el. A rendszernek „tudnia kell”, hogy ellenséges, semleges vagy barát gépet fogott be a radar. Különben hogy lehetne biztosítani, hogy zsinórban ne a saját gépeiket lőjék le egy nagyobb kavarodás esetében???

  132: „A futárnak meg van az a hátránya, hogy nagyon lassú.”
  Helyette inkább bemondatjuk a hírt a BBC-vel. 🙂 Mert a mobiltelefonálás majdnem ezt jelenti… 😉

 141. 148:
  Na igen, csakhogy az összes többi tényező azonos maradt. — A sarkon átrepülés bizonyos esetekben valóban rövidíti a távot, de ez egy másik tészta. Különben én se értek hozzá, csak ismerem a mértant, mg egy-két egyéb érdekességet. 😀

 142. 148: „..érdemes a sarkok felé „kerülni”…”
  Hát persze! A sarkok felé laposabb a föld! 🙂

 143. 144 :
  Egyelőre nem a háború a cél, hanem a válságból való kilábalás a többi országot megelőzve, azok hátrányára.

 144. 144: „az USA be fogja indítani a III. VH-t, hacsak előtte le nem tartóztatja a US Army az egész amerikai kormányt.”

  Megértem hogy aggódsz, mert valóban szar egy helyzet a mostani. De az ilyen kijelentésekkel az a gond, hogy hamar elfelejtik az emberek amikor azt látják hogy a korábbi végzetesnek hitt konfliktus valahogy mégis rendeződött. Még ha mindenre választ nem is kaphatunk. Szóval, ha teszem a két fél mégiscsak talál valami módot a konfliktus kezelésére, akkor azt fogod mondani, hogy az USA bár mindvégig azon volt hogy kirobbantsa a 3. Világháborút, hála Putyinnak ez meghiúsult?

 145. 146:
  „Ennél azért jobban átgondolhatnád!”
  Még egyszer, a képen a két város össze volt kötve egy szaggatott vonallal.
  Ez ALATT volt a maláj gép TÉNYLEGES útvonala.
  Ha feltételezzük, hogy a két várost összekötő egyenes az optimális útvonal, akkor a térképen a gépnek felfelé (azaz északra) kellett volna kitérnie.

  A gép tényleges útvonala az előző napihoz képest már északabbra volt.
  A szaggatott vonali „optimálishoz” még további kitérésre lett volna szüksége.

  Bár mivel a gép ezzel az „optimális útvonallal” párhuzamosan haladt, üzemanyag felhasználás szempontjából mindegy, hogy ezt hol ejti meg.

  144.
  „Kár reménykedni.”
  Gondolod, hogy érzelmileg érintene, ha kiderülne, hogy az ukránok voltak?

  „A gépet az ukránok lőtték le amerikai adatok alapján”
  Miről maradtam le?

  „Hídfőnet, aki mindig hazudik:”

  Látom nem olvastad el azt, amit korábban írtam.
  Az igazságot keveri a hazugsággal, vonalas módon.
  Ezt nem tudod azzal megcáfolni, ha néha igazat mond.

  A többi „hazug” média az idézetek alapján pedig éppen tényt közül, ráadásul az utolsó kettő, mintha ugyanazt a hírt tárgyalná.

  149:
  „Az összes többi tippelés.”

  Amíg nem jössz elő a cáfolattal, addig a szakadárok szakértelmének lehetséges megléte talán 50%-nál nagyobb valószínűséggel bír.

  „A rendszernek “tudnia kell”, hogy ellenséges, semleges vagy barát gépet fogott be a radar. Különben hogy lehetne biztosítani, hogy zsinórban ne a saját gépeiket lőjék le egy nagyobb kavarodás esetében???”

  Szerinted mi számít saját repülőgépnek a szakadárok viszonylatában?
  Én egy zsákmányolt repülőről tudok.

  „132: “A futárnak meg van az a hátránya, hogy nagyon lassú.”
  Helyette inkább bemondatjuk a hírt a BBC-vel.”

  Viszont kommunikálni kell, néha közel real-time.
  Te hogyan oldanád meg az adott helyzetben?
  Nyilvánvaló, hogy a haditervet nem mobilon tárgyalják meg.

 146. Ami tény, a helyzet sajnos eléggé vészes ütemben eszkalálódik.

  Vajon ki rántja félre előbb a kormányt?

 147. 155: „a szakadárok viszonylatában” Pl. Ellenséges gép az ukrán. Nem ellenséges /semleges/ a maláj. Bár mostanra már lehet, hogy az… 🙁

  Szerintem ezeket a rendszereket nem úgy tervezik, hogy mindenre lőnek, ami mozog… 😉
  „”Különben hogy lehetne biztosítani, hogy zsinórban ne a saját gépeiket lőjék le egy nagyobb kavarodás esetében???”” Természetesen ezt általánosságban mondom, nem a szakadárokra…
  Veszel egy légvédelmi rendszert, azt be kell programozni, hogy melyik gépet minek ismerje fel. Gondolom, az ukrán gépek sugároznak egy ‘saját’ jelet, arra kell belőni a rendszert. Ukrán Szu-25-öst, An-26-ost lelőni, oroszt nem. Maláj utasszállítót sem. Egyszerű…

  „Nyilvánvaló, hogy a haditervet nem mobilon tárgyalják meg.”
  Neked ez nyilvánvaló, nekem meg más 😀

 148. Ezek a malájok egyre gyanúsabbak nekem:

  „Az évek óta véres polgárháborúban őrlődő Szíria légterébe irányította át egyik járatát a Malaysia Airlines azután, hogy annak szokásos útvonalán, Kelet-Ukrajna felett a múlt héten vélhetően lelőtték a légitársaság egy gépét – közölte hétfőn a Flightradar24 honlap.”

  http://www.atv.hu/kulfold/20140721-okos-ukrajnabol-sziria-fole-iranyitotta-at-egyik-jaratat-a-malaj-legitarsasag

  Ezek nem normálisak…

  „A légitársaságot bírálatok érték, amiért pont egy másik háborús övezet felé irányította át elterelt járatát. Ugyanakkor a Malaysian Airlines az ezekre válaszul kiadott közleményében azt írta, hogy az MH4-es járat útvonala összhangban volt a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) szabályaival.

  A társaság közölte, hogy a gép nem lépett be olyan légtérbe, amelyet az ICAO vagy a szíriai nemzeti légügyi hatóság hivatalosan a polgári légiközlekedés előtt korlátozottnak minősített.

  Az amerikai légi közlekedési hatóság ajánlása szerint viszont „erősen ellenjavalt” a szíriai légtérbe való belépés a polgári gépek számára.”

  Na itt jön elő a légitársaságok felelőssége.

 149. 158: Van orosz-román ellentét. /Szerencsénkre./

  Ezek a nyilatkozatok húzzák alá legjobban, hogy először az ítélet készült el… A vádiratot most szerkesztik.

  Ha a szakadárok lőtték le a gépet, az ‘baleset’ volt, nem terror cselekmény.
  De én tudom hinni azt is, amit az oroszok állítanak, hogy nem föld-levegő rakéta ‘szedte le’ a maláj gépet. /Bár szerintem bomba volt a gépen, azért szóródott szét ekkora területen…/

  159: „Ezek nem normálisak…”
  Vagy van egy kurva jó biztosításuk. Ez is egy lehetőség.

  161: ” ha a BUK 25km-re is fellőhet” Képzett orosz személyzettel. Na de részeg kozákokkal? 😀

 150. „Malaysia Airlines filed a flight plan requesting to fly at 35,000 feet throughout Ukraine airspace but was instructed by Ukraine air traffic control to fly at 33,000 feet upon entry, it said in a statement late on Friday.

  „MH17 filed a flight plan requesting to fly at 35,000 feet throughout Ukrainian airspace. This is close to the ‘optimum’ altitude,” the airline said.”

  http://www.reuters.com/article/2014/07/18/us-ukraine-crisis-flightplan-idUSKBN0FN1HR20140718

  Kérdés, hogy ez mennyire számít, ha a BUK 25km-re is fellőhet.

 151. 160:
  „Vagy van egy kurva jó biztosításuk. Ez is egy lehetőség.”
  Na látod erre nem gondoltam…

 152. 163: Tanulságos. Nézd meg a korábbi járatokat is. Minden nap elrepült nagyjából azonos időben, hasonló útvonalon ez a járat.

  Ezeknek a faszkalap szakadároknak meg fel se tűnt korábban a menetrend szerinti Kuala Lumpur-i járat a fejük felett.

  Jött valami, puff lelőtték…
  😉

 153. 160: „Képzett orosz személyzettel. Na de részeg kozákokkal?”

  Gondolod, hogy az a kb. 1 km a hibahatár a részeg kozákoknál?
  Azaz 10 km-en repülő gépet le tudják lőni, 11 km-en már nem?

  164: A helyzetet akkor kell kihasználni, amikor jön.
  Aztán az orosz infot hozzáadva az ukrán vadászról, lehet, hogy azt akarták leszedni, aztán ez lett belőle.

  Na ehhez a verzióhoz mit szólsz?
  Ha ez a verzió megállja a helyét, akkor a következő kérdés, hogy mit keresett ott az ukrán gép?

 154. 165: „hibahatár”

  Ez poén volt /lett volna 😉 /

  „mit keresett ott az ukrán gép”
  Vigyázott a maláj gépre… 😉

 155. Hoppá:

  htka spikespiegel hozzászólása:

  „Manipulálják a maláj gép járatainak útvonalait 17 előtt.
  Érdemes megnézni a flightawaret vagy flightradart.
  flightaware.com/live/flight/MAS17/history/20140716/1000Z/EHAM/WMKK”

  41-ben hivatkoztam a két egy más utáni napi útvonalra, ami eltért.

  A 41-ben van egy lementett kép, ami az adott helyzetet rögzíti, de emlékeim szerint, megnéztem a 16-i forrás linket is, és ott is az Azovi-tengeren volt az útvonal.

  Ez mostanra megváltozott, most mindkét napi útvonal ugyanott fut.

  Más is megnézte a tegnap a 41-ben belinkelt 16-i linket?

 156. Azt lenne jó tudni hogy az az állítólagos IL 76 milyen közel volt. Ha tényleg ott volt akkor ez lehet a válasz a tévedésre. Főleg, hogy az IL76 tud zavarni, a civil gép nem. Egyébként az az érzésem, hogy mindenki balfasz ebben történetben. Ukrajna azért mert nem zárta le már korábban az egész légteret. Szerintem pont azért mert jó fedezéket nyújtottak neki az olyan balfasz légitársaságok gépei mint az MA. A szakadárok meg azért mert ennek ellenére vagy nem számolták bele vagy egyszerűen leszarták az az ezzel járó hibalehetőséget, kockázatot.

 157. 158:
  A románok mindig nagyon jól helyezkedtek politikailag. Lehet, hogy most pofára fognak esni.

 158. „Bár elképzelhető, hogy egy ukrán An-26-os szállítógéppel keverték össze a maláj gépet, ez az elmélet több dolog miatt is támadható. Az An-26-os két hajtóműves turboprop repülőgép, maximális repülési magassága 7500 méter, utazósebessége is alig 235 mérföld. Ehhez képest a 777-es 10 ezer méter magasban, 476 mérföldes sebességgel haladt. Ez azért jelentős különbség, amit egy megfelelően képzett radarkezelőnek érzékelnie kell.”

  http://www.origo.hu/techbazis/20140719-mi-tortenhetett-a-malaj-geppel.html

  Tibor bá, moderálj! 😀

 159. 148.északra hidegebb a levegő.az jót tesz a fogyasztás szempontjából.Nem véletlen van sok autóban ,,intercooler,, A beszívott levegőt hűti így több jut a motorba egységnyi idő alatt.javul az égés.
  Egyébként nem az egyenes a legrövidebb út.Legalábbis egy mercator térképen nem :). Ha két pontot összekötsz egy vonalzóval,akkor nem feltétlen az a helyes haladási irány.Enyhén ívelten kell haladni./loxodroma-ortodroma/
  De ez gömbgeometria.A repülés nyilván más . 🙂

 160. 172: Semmiféle síkvetületi térkép esetén nem igaz, hogy a két pont összekötése a legrövidebb út, a torzítások miatt.
  Illetve egy elméleti kivétel lehetséges, ha a föld felszínét nem az egyenlítő kerülete, hanem a tervezett útvonal két végpontját összekötő átmérő köré terítenék síkba. 🙂
  Az utasszállító repülőgépek ma már főleg jet hajtásúak, nem robbanómotorosak. Viszont igaz, itt méginkább kedvez a hidegebb levegő a hatásfoknak, nagy melegben a gázturbinás erőművek hatásfoka is leromlik.
  Így viszont, ha nagyon precíz optimumot akarnának a fogyasztásban, akkor nem is csak a földrajzi szélességet, hanem a konkrét, időjárási helyzet által meghatározott hőmérsékleteloszlást is figyelembe kellene venni. Akkor meg igencsak fura görbék szerint kellene repülni. Nem is túl rég volt olyan extrém helyzet, hogy Skandináviában melegebb volt, mint errefelé. 🙂

 161. „a mentőalakulatok befejezték a holttestek utáni kutatást. Volodimir Hroiszman elmondta, hogy 282 holttestet és 87 testrészt találtak, amelyek további 16 tetemhez tartoznak.”
  http://www.galamuscsoport.hu/tartalom/cikk/396350_malaj_utasszallito_elhagyta_torezt_az_aldozatok

  Ezek az áldozatok vajon mitől szakadtak szét, ha a BUK rakétája nem a gépben robban, hanem a gép közelében?
  Bár tulajdonképpen van rá magyarázat:
  http://hvg.hu/tudomany/20140719_Hogyan_pusztit_a_legvedelmi_raketa

  „Bár elképzelhető, hogy egy ukrán An-26-os szállítógéppel keverték össze a maláj gépet, ez az elmélet több dolog miatt is támadható. Az An-26-os két hajtóműves turboprop repülőgép, maximális repülési magassága 7500 méter, utazósebessége is alig 235 mérföld. Ehhez képest a 777-es 10 ezer méter magasban, 476 mérföldes sebességgel haladt. Ez azért jelentős különbség, amit egy megfelelően képzett radarkezelőnek érzékelnie kell.”
  http://www.origo.hu/techbazis/20140719-mi-tortenhetett-a-malaj-geppel.html
  Ez utóbbi egy jó cikk, olvassátok el.

 162. 171, Observer: An 26-ossal kizárt hogy összekeverték. An26-osra nem is lőttek volna SA-11 el szerintem. De ahogy azt a korábban belinkelt oldalon említik volt ott egy IL 76-os ami miatt nem is térhetett már le déli irányba a maláj gép, illetve az azonosításnál is problémát okozhatott ha az IL76 volt az eredeti célpont. De ennél tovább itt már tényleg nem szeretnék belemenni, mert nem értek hozzá. Viszont kérdezem, hátha esetleg tudja valaki:

  Azt írjak, hogy amikor BUK befogja a célt, az adatokat továbbítja a parancsnoki kocsinak, ahol az azonosítás is történik illetve a friend-foe is itt dől el. Kérdem én, nem lehet, hogy parancsnoki kocsi nélkül lőtték ki azt rakétát?

 163. 174 :
  És a 777-es ráadásul majdnem háromszor olyan hosszú. Vagyis sokkal nagyobb gép.

 164. Induljunk el a kályhától. Kinek az érdeke?

 165. @168. PZuj:
  Én minden nap figyeltem a fligtaware.com térképeit és bizony keményen belenyúltak. Gondolom a flightradar24 oldal térképeit is manipulálták, és jóval előbb, mint a flightaware-t (gondolom a népszerűsége miatt itt többen nézegetik a repülők útvonalát, így rövidebb idő alatt jutottak arra, hogy ezt manipulálni kell a sztorihoz).
  Nekem már korábban is hitelesebbnek és komolyabbnak tűnt a flightaware.com, de ezután a manipulálás után már egyiknek sem lehet hinni.
  Egy hibát azért még vétettek, mert éjfél környékén még a július 12-i térkép nem volt átrajzolva (persze az is lehetséges, hogy direkt hagyták meg azt). Le is mentettem és feltoltam a Facebookra. Gondolom azóta fő a feje az elhárításnak.
  (most gyorsan ránéztem, még nem javították át 12-t)
  Ez az útvonal volt 16-ig, amit tegnap átkozmetikáztak a flightradar24 útvonalára, hogy ne törpöljenek már marhaságokat a népek:
  http://flightaware.com/live/flight/MAS17/history/20140712/1000Z/EHAM/WMKK
  Ha siettek még láthatjátok az Azovi-tenger feletti útvonalat.

  Ezzel a húzással máris kiiktatták az olyan Tibor bá’ féle gondolkodók „kellemetlen” kérdéseit, hogy „de minek repült 200 km-el északabbra, ha eddig nem ott repült?”

  „DE OTT REPÜLT MINDIG IS!” És kész! 😉

  Eddig magyarázkodhattak, hogy „de ott épp vihar volt, és biztos azért mentek a harci övezet fölé”, meg „különben is 9500 méter alatt légtérzár volt és ez már 10100 méteren repült”, és az nem is számít, hogy a BUK 25000 méterig visz fel. Mindenki idióta az ukrán légi-irányításban és a két adat közti összefüggést nem tudja kapcsolatba hozni…

  @129. Observer: „Különben arra gondolok, hogy “olvasnak” bennünket is, meg más fórumokat, ahol sok okos ember megvilágítja a kényes pontokat – ezzel is segítjük a minden szempontból ‘megfelelő’ bizonyítékok előállítását.”
  A kényes bizonyítékokat pedig eltüntetik. Az pedig kétségtelen, hogy olvassák a hozzászólásokat és értékelik a „hangulatjelentéseket”, amiket az emberek önkéntesen tesznek meg. Ma már nincs szükség besúgóhálózatra, az emberek már olyan idióták, hogy magukat dobják fel. 😉

 166. 175: „nem lehet, hogy parancsnoki kocsi nélkül lőtték ki azt rakétát?”

  Dehogynem. Nem is ez a probléma. Olyan személy, aki kezelni tudta a rendszert /kiképezték rá/, a saját radarja által megadott infó /repülési magasság, sebesség/ alapján nem keverhette össze a polgári gépet egy AN-26-ossal. Az „elfogott” telefonbeszélgetés /mint Kern a Heti hetesből 🙂 / szerint a szakadárok azt hitték, hogy AN-26-ost lőttek le. Ez egyszerűen hülyeség. HA a BUK lőtte le a gépet, tudták, hogy mire lőnek, bárki tette is.
  Akkor leszünk okosabbak, ha valóban! független csoport megvizsgálja a roncsokat, és megtalálja a légvédelmi rakéta repeszeit.
  Mondjuk, akkor is csak annyit fogunk biztosan tudni, hogy tényleg föld-levegő rakéta végzett a géppel.
  Az oroszok viszont állítják, hogy nem észleltek ilyen indítást. Nem hiszem, hogy megkockáztatnának ez ügyben egy nagy blamát, ha kiderül, hogy ‘tévedtek’.

 167. Tibor bá’ ehhez kevés az angoltudásom:
  „What I’ve been told by one source, who has provided accurate information on similar matters in the past, is that U.S. intelligence agencies do have detailed satellite images of the likely missile battery that launched the fateful missile, but the battery appears to have been under the control of Ukrainian government troops dressed in what look like Ukrainian uniforms.

  The source said CIA analysts were still not ruling out the possibility that the troops were actually eastern Ukrainian rebels in similar uniforms but the initial assessment was that the troops were Ukrainian soldiers. There also was the suggestion that the soldiers involved were undisciplined and possibly drunk, since the imagery showed what looked like beer bottles scattered around the site, the source said.”

  http://consortiumnews.com/2014/07/20/what-did-us-spy-satellites-see-in-ukraine/

 168. Én most azon gondolkozom, hogy tulajdonképpen mi is derülhetne ki a fekete dobozból? Ha a rakéta 12 mp alatt éri el a célpontot, akkor tulajdonképpen észre sem vették, nemhogy jelenteni próbálták volna. Ha bomba volt a gépen azt sem. Ha egy vadászgép támadta meg a gépet akkor ennek talán lehet valami nyoma, de mind a földről indított mind a levegőből indított támadásról már kellene hogy legyen olyan bizonyíték ami semmiképp sem a fekete dobozon múlik. Függetlenül attól hogy most az Ukránok vagy a Szakadárok-Oroszok voltak.

 169. 180: (röviden) Az USA-nak van részletes műholdképe a kilövést végző rakétaállásról, ami körül ukrán egyenruhás katonák voltak. Azonban adnak rá némi esélyt, hogy valójában szakadárok voltak ukrán egyenruhában. Különben a katonák fegyelmezetlenek és valószínűleg részegek voltak, mert körülöttük sörösüvegek hevertek.

 170. @129. Observer:
  @178. JR69:

  „Az pedig kétségtelen, hogy olvassák a hozzászólásokat és értékelik…”

  Mi az hogy olvassák! Le is nyúlták az ötletemet:

  „There also was the suggestion that the soldiers involved were undisciplined and possibly drunk…”

 171. 182: „a katonák fegyelmezetlenek … voltak”

  Nem tisztelegtek a műholdnak? 😀

  183: „possibly drunk”
  Ezzel az a problémám továbbra is, hogy kizártnak tartom, hogy részegen be tudnának állítani egy ilyen rendszert. Még akkor se, ha minden lépést az eljárási protokoll alapján hajtanak végre.
  Ha az amcsi rendőr már azzal kiszűri, hogy ittál, mert nem tudsz végigmenni a felezővonalon… nem életszerű számomra, hogy légvédelmi rakétával viszont le tudsz lőni egy gépet.
  Hogy a „sikeres” találat után ittak /mint Rezesova 😉 / , azt el tudom képzelni.

 172. „Azonban adnak rá némi esélyt, hogy valójában szakadárok voltak ukrán egyenruhában. ”

  Mondjuk ezek azok az agyon csavart dolgok amiket már én se nyalok be. Mert akkor lehetne ezt tovább tromfolni hogy:
  Ukrán katonák voltak szakadár ruhában. Igen ám de erre még egy ukrán egyenruhát is öltöttek de úgy, hogy a szakadár egyenruha gallérja kilógjon, és így majd azt higyjék róluk, hogy valójában ők olyan szakadárok akik ukrán katonának álcázva magukat követték el a gaztettet.

 173. komolyra fordítva: A részegséget se a szakadárok, se az oroszok oldalán nem zárnám ki. Sőt egyik nemzetnél sem. Nem merev részegségről van itt szó, ahol a már fel se tudna kapaszkodni a BUK fülkéjébe -anélkül hogy leesne róla- Hanem épp a kellő mennyiségű alkohol kell, ahol igencsak megjön a harci kedv. Van a részegségnek az a foka amikor még igencsak komplex dolgokat képes az ember csinálni. Persze a hibalehetőségek drasztikus emelkedése mellett.

 174. 185:
  Maradjunk annyiban, hogy te semmit se nyalsz be. 😀

 175. 185. cókacsalád

  „Mondjuk ezek azok az agyon csavart dolgok amiket már én se nyalok be. ”

  Lehet, hogy igazad van, de azt azért jó tudni, hogy sok ilyen csavart dolog van a politkában.
  Az USA a Kelet-Németországban titokban vásárolt Kalasnyikovokat Egyiptomon keresztül jutatta Afganisztánba a mujahedineknek, akik akkor az oroszok ellen használták.

  Sajnos a háborúban a gyilkolás mellett a megtévesztés a leghatékonyabb fegyver, és a sokszoros csavarokat se szabad mindjárt féresöpörni.

 176. Néhány furcsaságra szeretnék rávilágítani saját ismereteimre és tapasztalataimra alapozva. Minden polgári utasszállító gép folyamatosan kapcsolatban van az illetékes, területi és magasságbeli légiirányítóval, aki sohasem egy személy, hanem mindig van, aki az éppen kapcsolatban lévő légiirányítót is felügyeli. Az szabálytalan, ha a gép nem jelentkezik be, ha ilyen történik, akkor addig nem tágítanak, amíg nem jelentkezik be a pilóta, ha ez nem történik meg, akkor küldik a vadászgépeket, hogy bírják rá az együttműködésre. Amit mondani akarok, hogy a légiirányítás nem hagyja el a gépet, ha nem beszélnek éppen vele, akkor is folyamatosan nyomonkövetik, hogy az esetleges (előre kiszámolt pályametszéseket, ütközéseket) el tudják kerülni. Tehát nem tud „kalózkodni” a pilóta. Ha üzemanyagot akar megtakarítani, annak egy módja van, hogy magasabbra emelkedik, ahol ritkább a levegő, ezt csak engedéllyel teheti meg. Vagyis a horizontális iránymódosítással nem lehet üzemanyag megtakarítást elérni. Nyilvánvalóan vannak műholdfelvételek, és a kiváló képminőséget nem befolyásolja a rossz időjárás (infra, radar, stb.) A kérdés az, hogyha már a hetvenes évektől kezdődően műholdról el lehetett olvasni egy újságcikket, akkor miért nem hozzák nyilvánosságra a felvételeket?? A részegséggel és a sörösüvegekkel kapcsolatban eszembe jut az a vicc, miszerint: „a nő nem ember, a medve nem játék, a sör meg nem ital.” Orosz nyelvterületre ez hatványozottan jellemző, a nemzeti ital a vodka, sört (leszámítva a legfiatalabb generációkat) még étkezéshez sem isznak. A fekete dobozban (általában narancssárga gömb) lévő adatokból sokminden kiderülhet, de a gép darabjainak szakszerű vizsgálatából az is, hogy belső robbanás, föld-levegő, avagy levegő-levegő rakéta okozta a tragédiát.

 177. 190: Mi a fenének kellene polgári géppel kémkedni a műholdak korában? Mi lehet olyan szerkezet, ami a személyzetnek/utasoknak nem feltűnő /vagyis kellően kicsi/ és ne lehetne felrakni egy drónra – ha már mindenáron közel akarnak menni.

  Az ‘amerikai légi irányítás’ meg hogyan utasítana bárkit is bármire az ukrán légtérben.

  Ha azt a verziót elvetjük, hogy műszaki hiba okozta a tragédiát /ez sem kizárható/, akkor reálisan csak a provokációs célból történő lelövés/felrobbantás jöhet szóba.

  189: ” a nemzeti ital a vodka, sört (leszámítva a legfiatalabb generációkat) még étkezéshez sem isznak.”

  Ellentétben az ukrán egyenruhába /csak azt tudtak adni nekik az ukránok 😉 / öltöztetett tengerészgyalogosokkal vagy CIA ügynökökkel. Azok isznak sört… 🙂
  Viszont, ha a következő hírben módosítanak vodkás üvegre, akkor tényleg olvasnak bennünket. 😉

 178. Elsikkad a lényeg : Obamaki kongresszusi felhatalmazást kapott valamire.Hogy pontosan mire az számomra nem derült ki.Szabad kezet kapott bizonyos összegek felett,amelyeket már zároltak is.
  Ez háborút jelent.
  A ruszkik /állítólag/ már a rakétáik harckész állapotát ellenőrzik.
  Valaki nyugtasson meg hogy álhírek.

 179. Uldin, részemről amiket írtál ok. A gép roncsainak átvizsgálása valóban döntő lehet hogy mi okozta (tárgyi) a roncsolódást. De a hovatartozását a tárgynak nem fogja eldönteni. De a fekete dobozból nem tudom mi derülhetne ki. Apropó? ugyanilyen vagy hasonló „doboz” nincs a légiirányításnál?

 180. Mindenkinek ajánlom a 10-es hozzászólást mégegyszer figyelmesen elolvasni!

  „Az orosz állami hírcsatorna – amelyről köztudott, hogy szoros kapcsolatban áll a donyecki szeparatistákkal – arról tudósított csütörtökön este fél 7 után pár perccel, hogy Kelet-Ukrajnában a szakadárok lelőtték az ukrán hadsereg egyik szállítógépét délután fél 4-kor Torez közelében – vagyis ott és akkor, ahol és amikor a malajziai repülőgépet találat érte.
  A luhanszki szeparatisták viszont azt állítják, saját szemükkel látták, ahogy egy ukrán vadászgép megtámadta a malajziai óriásgépet. Azt mondják, ők a vadászgépet végül lelőtték, igaz, annak roncsait egyelőre nem találják.”

  Tehát több NEM NYUGATI (!!!) hírforrás megerősítette, hogy valamilyen gépet lellőtek a szakadárok.

  Akkor a tipp ukrán szállító gép vagy vadászgép volt.

  A KÉRDÉS AKKOR ÉS MOST IS AZ, HOL VAN EZEN
  GÉP RONCSAI???

  Ha nincsenek ilyen típusú roncsok,

  akkor ha igazat mondtak a lelővésről, a maláj gépet lőtték le (mert más roncs nincs)

  ha nem, akkor előzőleg hazudtak a géplelővésről.

  Akkor azonban mikor tudjuk, hogy igazat mondanak?

 181. @191. A cikk találgatás, csak a térképek miatt osztottam meg. Ez az utolsó másolat, ami alátámasztja Tibor bá’-t, hogy a gépek csak aznap mentek északabbra.
  Mára már meghamisították ezeket is.

 182. Ismét mondom, csak az számít, hogy a gép lezuhanása kinek állt érdekében. Aztán, hogy mely oldalról jött a lövés, már teljesen mindegy (mint a Majdanon a beépített lövészek).

 183. 190 JR69
  Ezt a linket már korábban Montesuma belinkelte, lásd a cáfoló érveket 44-ben.

 184. Kedves mindenki. Az olvasatombol azt latom, hogy reszegek nem a szakadarok lehettek. A teljes nagyobb letszamu hadsereg megsemmisitese, ami nemreg a leloves utan tortent jol szervezett, fegyelmezett erot feltetelez, mig az ukranoknal jobban el lehet kepzelni olyan szintu bekepzeltseget, hpgy annyival vannak tobben, es jobban felszerelve, meg uncle sam is mogottuk all, hpgy ott siman lekepzelheto a reszeg lovoldozes esz nelkul. Szerintem itt az ital egyertelmuen a szakadarok artatlansagara bizonyitek.

  Elnezest az ekezetek hianyaert, tabletrol gyorsan gepelek, eppen dolgozok.

 185. ne haragudj meg solouse, de ez csak annak számít, aki elfogult. Ha az anyósomat pofán vágná valaki az utcán (akár tévedésből) én bizony jól járnék vele „made my day” hatás. De csak az nem hinne nekem aki elfogult, ha azt mondanám, hogy nemhogy én nem vágnám pofon, de bérelni se béreltem fel senkit. Talán ez utóbbi még súlyosabb vád is. Jól jártam vele? Mi az hogy, mert kussolt vagy 3 napig, de ennek ellenére semmi közöm a tettlegességhez, se nem béreltem fel senkit, pont. De itt még csak utált anyós sincs áldozatnak basszus. Konspirálás ellenében persze érvelni sem lehet.

 186. 199.
  Logikád szerint pont az járna jól az esettel, aki gyanúba akarna keverni, ha ez volna a célja és az eset előtt már hasonló módon intézett ilyeneket (Irak, Szíria, Líbia, stb.) tehát van rutinja. Egyébként amit te példaként hozol, az nem analóg a vitatott helyzettel, mert vannak benne mindenféle idegenek. Amiről beszélünk, az meg háborús övezet, ahol csak a két szembenálló fél van és a mögöttük álló két nagyhatalom. Átfogalmazva a példád alapján a világ bármely országa is bekeverhető lenne a történetbe, mint hunyó, ahogyan a példádban a pofánvágós idegen.

 187. 191: :-)))))
  193: természetesen a légiirányításnál is minden rögzítve (logolva) van, de ez csak a repülési adatokra vonatkozik, a gépeken lévő fekete dobozok viszont rögzítenek minden adatot a gép pozíciójával, hajtóműveivel, műszereivel kapcsolatosan, illetve a pilóták rádión keresztüli kommunikációját, plussz minden beszélgetést, ami a pilótafülkében történik.

 188. 196
  Hogy kinek az érdeke?

  Pl. a maláj légitársaságé.
  Ok: mint Observer is utalt rá, biztosítási csalás.

  Tények:
  1. Első gépe eltűnt, a roncsokat azóta se találják.

  2. A második gépét lelővik napról holnapra történő útvonal módosítások után.

  3. A harmadik gépének most talált „biztonságos útvonalat” a háborús övezetként, többek által nem ajánlott szír légtéren keresztül.

 189. 200. Ok és köszönöm az adathamisítási gyanú megerősítését.
  Ez erősen utal rá, hogy valami takargatnak az útvonallal kapcsolatban.

  Mondjuk ez is beleillik a maláj légitársaság érdekeltségébe is ( másokat se kizárva ezzel).

  Lásd 203-at.

 190. 201.
  199-ben pont az akarták példával illusztrálni, hogy a kinek az érdeke logika mentén lehet hamis gyanúsításra futni.

  A példa esetében

  1. Közbeszólt a véletlen, érdekeltség nélkül

  2.Egy olyan érdekelt is van, aki nem került képbe a gyanúsítás során. Lásd 43-at.

 191. Pontosan arról van szó, hogy jelenleg semmit sem lehet nagyon kizárni. Na jó a gyíkembereket esetleg, de azt más okból miatt nem tudjuk. Én személny szerint még mindíg leginkább a szakadárok által tévedésből kilőtt verzióját látom a legvalószínűbbnek, de nem vagyok elfogult ezért nem zárom ki a többi lehetőséget sem, bizonyos ésszerűségi határon belül. Egyébként a biztosítások esetében elég elterjedt az a szokás, hogy a biztosító a nemhogy a szándékosan önnön okozott kárra- hanem a háborús károkra, terroreseményre sem fizet. De lehet, hogy itt ez nem így van.

  205. Igen ezt próbáltam. 🙂

 192. „Az Átlátszó felkérésére két „ellentétes oldalon álló” biztonságpolitikai szakértő írt cikket a maláj utasszállító gép ukrajnai tragédiájáról. Zicherman István a katasztrófáról szóló nyugati narratívával kapcsolatos orosz kétségeket és elméleteket, Georg Spöttle pedig az eddig ismertté vált tényeket foglalta össze írásában, amelyeket változtatás nélkül adunk közre.”
  http://vilagterkep.atlatszo.hu/2014/07/23/mh-17-zicherman-vs-spottle/

 193. 207: Zichermanon meglepődtem, nem tudtam, hogy ilyen szinten mozog.
  Évekkel ezelőtt futottam össze a nevével az index fórumon, mikor az orosz nyelvtudásomat próbáltam frissítgetni.
  Mindenesetre ott is igen termékeny volt, látszott, hogy igen nagy a háttértudása, érdemes belekukkantani mit hozott össze a fórumon:

  http://forum.index.hu/Search/searchUserArticle?u=655217

 194. „Az amerikai hírszerzés szerint a kelet-ukrajnai szakadárok feltehetően tévedésből lőtték le öt nappal ezelőtt a maláj utasszállító repülőgépet. Nincs bizonyíték arra, hogy az orosz kormánynak közvetlenül köze lett volna a tragédiához.”

  http://www.origo.hu/nagyvilag/20140722-ime-a-malaj-gepet-lelovo-raketa-roppalyaja.html

  Na itt az egérút a kihátrálásra, az ütközés, szerencsére, úgy néz ki elmarad.

  Vannak benne érdekes képek is.
  USA kép vs. orosz kép.
  Melyik az igaz?

 195. Hát ez az USA által közzétett kép egy vicc. Jót röhögtem a dörmögő dömötörös kommenten, nagyon találó. Ráadásul a címben az szerepel, hogy: „a maláj gépet lelövő RAKÉTA röppályája”. Hol is?

  – Ok elnéztem. De valahogy mégsem tudok vele kibékülni. Végtelenül dedósnak tűnik nekem ez a fajta illusztrálás.

 196. Újabb összeesküvés látott napvilágot…(barba már mondta az 58-ban)
  Először is ,állítólag Putyin nem is szokott mostanság Ukrajna felett repkedni..
  Aztán a Malajziai légitársaságot Izraeliek működtetik..
  Ez a hamis malajziai gép tömve a hullaházból származó testekkel,válaszul arra a bejelentésre, hogy a BRICS országok létrehoznak egy fejlesztési bankot és egy pénzügyi stabilizációs alapot, mint annak a módját, hogy kikerüljék az összeesküvés irányította Világbankot és az IMF-et..
  És ráadásként a Németek és Franciák is támogatják,sőt ők is be akarnak lépni..
  Szóval ez egy újabb verzió..

 197. 209:
  Miután az amcsik megtudták, hogy orosz műhold is készített képeket, egyszeribe engedékenyek, sőt barátilag megértők „tévedésből”, az orosz kormánynak nincs hozzá köze. Nahát-nahát! kedves Putyin (semmi terrorista, és egyéb jelzők) kölcsönösen felejtsük el, akkor nem kell belépned a háborúba. Kijev egy faszság volt tőlünk, mea kulpa.

 198. 212. „Miután az amcsik megtudták, hogy orosz műhold is készített képeket, egyszeribe engedékenyek”

  Ezt Te se hihetett komolyan…
  Gondolod, hogy közelítőleg nem tudják kölcsönösen, hogy milyen technikáik lehetnek az ellenfélnek?
  Azaz nem tudják az USA-ban, hogy mire képes műholdjaik vannak az oroszoknak?
  Nem tételezik fel azt, hogy miután az oroszok határainál megy a csatározás, nem fogják ezt kiemelt figyelemmel követni?

  Szerintem ez már a „civilizációs elpuhulás” része, hála az Istennek!!!

  Senki se akar egy bizonytalan kimenetelű, eszkalációjú VH-t.
  Remélem.

  Mondjuk az tény, hogy az USA vezetés cselekedett már a saját hírszerzése tanácsai ellenében is.

 199. Na akkor az egyik kommentelő idézte be ezt:

  Érdekesség kb. 1-perctől!!
  A feltöltés dátuma, Published on Jun 18, 2014 !!!
  (Mondjuk kicsit furcsa a tragédia előtt közel 1 hónappal ezelőtti feltöltés)

  Szóval volt rá példa a video alapján, hogy az ukránok egy utasszállítót használtak fedezékül a bombázó gépüknek.

  Ez alapján mindkét fél sáros lehet.
  Összecseng az USA verzióval a tévedést illetőleg.
  Az orosz vadászgépes verzióval is össze lehet hozni.

  CSAK ÉRDEKES MÓDON MINDKÉT FÉL CSAK AZ IGAZSÁG EGYIK FELÉT MONDTA EL!

  Na ilyen a jó propaganda mindkét oldalról…

 200. A nyilatkozó csajnak szerintem itt az esküvője, lehet hogy valami szóvivő a szakadároknál:

 201. 214-hez még:
  A sztori meg kompatibilis 194-el is.

  Hajlok afelé, hogy eddig ez közelíti meg legjobban az igazságot.

 202. A papír mindent kibír alapon az EU főburokratái komoly képpel felvetették az Oroszország elleni szankciók legbrutálisabb változatának elemeként az oroszok EU-ba irányuló olaj- és gázexportjának betiltását. Szóval mi, magyarok, lengyelek, csehek, szlovákok, stb. lőttük le a maláj gépet??? Brüsszel az EU-t büntetné, egyúttal rámutat a helyzet képtelenségére, hogy akár az EU-térség, akár Ukrajna hadakozhat-e az ellen az Oroszország ellen, amelyiknek az energiaszállításait nem nélkülözheti. Hülye vagy, nincs agyad? Jelentkezz brüsszeli bürokratának, ott ez követelmény!

 203. 217.

  Szerintem az Oroszország elleni szangciók erőltetése a legtisztább bizonyítéka annak, hogy az ukrán káosztól a gép lelövéséig az USA húzogatja a madzagokat.
  Nem engedheti hogy Oroszország megerősödjön, és saját maga rendelkezzen energiakészletei felett…
  És most igyekszik az EU-t is elszigetelni Oroszországtól, olyan áron is amit szinte képtelenek megfizetni.

  Akkor tényleg kénytelenek lesznek az USA által diktált feltételekkel elfogadni az EU-USA kereskedelmi megállapodást.

  Ki van ez találva.

  A művelt nyugat meg alszik.

 204. 217: Nem hülyék Brüsszelben, csak demonstrálják azt, amit mindig is tudtunk: vannak másodrendű EU tagállamok. Ezek szívnak a szankcióktól, Brüsszel meg bizonyíthatja az USA-nak, hogy milyen kemények. Faszt érdekli, hogy a magyarok vagy a lengyelek megfagynak…

 205. 219: A legnagyobbb játékos az EU-ban, amelyiknek fontos az orosz energia, Németország. Nem másodrendű tagállam. Tehát a szankció megszavazása kizárt. Akkor minek lengetik be?

 206. Na majd, ha néhány év múlva kiépülnek a távol-keleti csövek, és versengeni fog az orosz gázért az EU és Kína, majd meglátjuk, az oroszok mennyire felejtik el a mostani nyugati szivatásokat. Én Brüsszel helyébe előrelátóbb lennék.

 207. 220: Pszichológia hadviselés?
  Az energia embargo mindkét félnek növekedési áldozatokkal fog járni.
  A kérdés kinek fog jobban fájni?

  207:Zicherman több állítását ott cáfolják ugyanott.
  http://vilagterkep.atlatszo.hu/2014/07/24/mh-17-zicherman-elferditi-a-tenyeket/

  Vannak benne érdekes részletek, a cáfolat cáfolatai zsinórban.

  ” Zicherman ezt az állítást az Orosz Védelmi Minisztériumtól vette át, az igazság ezzel szemben az, hogy a plakáton nem látható krasznoarmejszki cím, ahogy arra többen rámutattak.”

  Ez csak egy, érdemes elolvasni a többit.

  Ez azért is érdekes, mert a legutóbbi az orosz nemzetközi sajtótájékoztatón is több cáfolt dologra is hivatkoztak.

  Na ez így kezd gáz lenni.

  Várom a cáfolat cáfolatának cáfolatát orosz oldalról.

 208. 220. Arma

  „Akkor minek lengetik be?”

  Hogy a reakciókból kiderüljön, hogy kikre lehet számítani.
  Az ellenzőket meg lehet elkezdeni megvásárolni, vesztegetni, zsarolni vagy likvidálni.

  Ezzel a kisebb EU-s országok számára ellehetetlenítik a keleti nyitást és végleg az EU-hoz láncolják őket most már nyíltan gyarmati státuszban.

 209. 222. PZuj

  „Az energia embargo mindkét félnek növekedési áldozatokkal fog járni. A kérdés kinek fog jobban fájni?”

  Azt hiszem, az már magas szinten is elfogadott, hogy a folyamatos növekedés tarthahatlan. Még orosz gázzal se…
  Gondolom, a globális elit az eddig felhalmozott pénzből kártalanítja a hozzá közelebb állókat, a világot pedig jóval alacsonyabb fogyasztásra kényszeríti.

  Azt remélem többen is észrevették, hogy a fejlett világban már 10 éve megy a középosztály felszámolása… Ez tudatos.
  Ez azt jelenti, hogy a fogyasztás visszaesését előre tervezték, és minden olyan remény hiábavaló, hogy a globális elit megpróbálja fenntartani a status quot. Az ő pénzük és hatalmuk már megvan.
  Most a középosztályt szüntetik meg, mint a rendszerre a legnagyobb veszélyt.
  Ehhez az orosz-ukrán a válság nagyon jó hátteret ad.

 210. 221: Néhány év múlva az EU energiaszerkezete is gyökeresen át fog alakulni.
  Garantáltan nem lesz ekkora az orosz függőség.
  És ez nem feltétlenül az USA palagázt jelenti.

  Lehet az oroszokkal üzletelni, de ekkora függőséget nem szabad hagyni.
  Ha ebből nem tanul az EU, akkor semmiből.

  A kínai-orosz egyezmény által lefedett szállítás az orosz-EU harmada és negyede között van.
  Gondolom a maradékot is el szeretnék adni valahova az oroszok.

 211. 224:”Azt hiszem, az már magas szinten is elfogadott, hogy a folyamatos növekedés tarthahatlan. Még orosz gázzal se…”

  Ha ez van a háttérben, akkor kicsit más a leányzó fekvése.
  Akkor ez az eset, hogy melyik kezemet harapjam, mindkettő fájni fog.

  „Ez azt jelenti, hogy a fogyasztás visszaesését előre tervezték, és minden olyan remény hiábavaló, hogy a globális elit megpróbálja fenntartani a status quot. Az ő pénzük és hatalmuk már megvan.”

  Azért tisztázzuk, nem az ő egyedi fogyasztásuk nagy, hanem a rendszeré, amit kiépítettek és aminek a hasznát húzzák.
  Ebbe beletartozik a fogyasztói társadalom és a középosztály is.

  Ez egyfajta racionális válaszmegoldásnak tűnik, még ha ennél lehetne a szélesebb társadalom számára optimálisabb verzió is.
  Persze abban, lehet, hogy nem lennének hatalmi tényezők…

 212. 226. PZuj

  A fogyasztói társadalom csak egy eszköz a globális elit hatalmának megteremtéséhez.
  Ez viszont egy széles középosztályt kíván, hogy a luxuscikkek fejlődése is folyamatos legyen.
  A középosztály viszont folyamatos kihívást jelent az elit számára, mert ő is egyre többet akar… de a források sem elegendőek a középosztály luxusának növelésére, és minduntalan „beleszólnak” az elit elgondolásaiba.

  Most, hogy már szinte minden hatalom és pénz megvan a globális elit kezében, igyekeznek a zavaró tényezőket eliminálni. Az egyik a középosztály lemorzsolása, a másik a feltörekvő nemzetek, régiók visszafogása.

  És nincs már sok idő.
  A középosztály érzi a vesztét, és lassan szerveződik a hatalom ellen, és ha az oroszok végleg szövetséget kötnek Kínával, akkor már nehéz lesz őket térdre kényszeríteni.
  Már meg is alakították a BRICK országok (Brazília, Oroszország, India, Kína és DélAfrika) a saját IMF-üket…

  A globális elit TUDJA, hogy fogyasztási szinten a status quo tarthatatlan. Viszont NINCS elegáns alternatíva a népek meggyőzésére, hogy fogják vissza magukat.
  Talán ezért manipulálják a klíma adatokat is, hogy egyre nagyobb zavart okozzanak az emberek fejében.

  Ha megnézed a szerb, az iraki, a líbiai háborúkat, ezek lehettek tesztek is a lakosság fogyasztásának drasztikus csökkentésére…
  Most Ukrajnát nyomják le… aztán talán kelet-európát…
  A végén Nyugatot is…

  A helyzet az, hogy gazdaságilag a rabszolgaság a leghatékonyabb rendszer.
  De ne a GDP-t számold, mert a tömegek vagyona nem érdekli az elitet, hanem csak sajátja… Minimális vagyon és hatalom legyen a saját hatáskörén kívül.

 213. „A donyecki vezető azt mondta, hogy az egész orosz néptől kapnak segítséget, és ő maga is orosz állampolgár, moszkvai lakos, önkéntesként érkezett Donyeckbe, és a sors úgy hozta, hogy a donyecki köztársaság miniszterelnöke lett.””

  Szeretném, ha ilyen sorsom lenne…
  Beérném Magyarország miniszterelnöke poszttal is… 🙂

  http://www.origo.hu/nagyvilag/20140724-tenyleg-az-ebesz-hatraltatta-a-malaj-gep-aldozatainak-osszegyujteset.html

  Hát érdemes elolvasni…
  A szakadárok azzal vádolják az EBESZ szakértőket, hogy miattuk nem tudták a holtesteket begyűjteni időben.

 214. 204: A fenti wiki cikken van egy érdekesség az útvonalról:
  „The Wall Street Journal cited a report from FlightAware which stated that 17 July was the first day in July that Flight 17 flew so far north over eastern Ukraine; on the previous 16 days it „appeared to fly just south of the restricted airspace, according to FlightAware”.[65] FlightAware has no coverage over Ukraine;[74] and all of the track reported for MH17 on the previous day’s flight beyond 51°10′23″N 24°23′55″E is based on estimates.[75] Another tracking site, Flightradar24, shows that MH17 consistently flew over separatist held areas, between Donetsk and Horlivka, in the previous 16 days.[76] Nico Voorbach, president of the European Cockpit Association, believed that poor weather on the usual southerly route on 17 July prompted the diversion.[77]”

  Mindenki eldönti, hogy kinek hisz.
  Szerintem mindenképpen gáz, ha csak így stikkában javították az útvonalat utólagosan.

 215. 228: „Már meg is alakították a BRICK országok (Brazília, Oroszország, India, Kína és DélAfrika) a saját IMF-üket…”

  Az BRICK az BRICS, és 100 milliárd dollár alaptőke az 1000 milliárdos mentőcsomagok körében már nem tétel.
  10 év ezelőtt még tétel volt!!!

  Az IMF „erejét” a tagok száma adja, akikre a szerződés szerint néha póttőke fizetési kötelezettség is dukál.

 216. Egy kis felsorolás, hogy USA miért nem szereti az oroszokat:

  Idézve e cikk kommetjéből :
  http://www.bloombergview.com/articles/2014-07-23/why-putin-isn-t-afraid-of-europe

  „fake like fake” say:

  „Reason why US wants war with Russia.

  — It’s Official – Russia Completely Bans GMOs -http://www.collective-evolutio…

  — What the new bank of BRICS is all about -http://www.washingtonpost.com/…

  — Putin Turns Black Gold to Bullion as Russia Outbuys World -http://www.bloomberg.com/news/…

  — Russian gov to dump x86, bake own 64-bit ARM chips -http://www.theregister.co.uk/2…

  — Russian government is looking to dump Microsoft for homegrown software -http://www.neowin.net/news/rus…

  — Pivot to the East? Demystifying the Russia-China Natural Gas Deal -http://studentreporter.org/201…

  — Putin Flushes the US Dollar: Russia’s Gold Ruble Payments System Delinked from Dollar? -http://www.globalresearch.ca/p…

  — Putin on the Ritz: Russia Now World’s Biggest Gold Buyer (Added 570 Metric Tons in 10 Years!) -http://www.theblaze.com/storie…

  — Putin’s Russia Now World’s Largest Gold Bullion Buyer — Why? -http://www.huffingtonpost.com/…

  — Russia says it will sell some U.S. Treasuries, buy IMF bonds -http://abcnews.go.com/Business…

  — Russia keen on another energy pipeline project -http://www.thehindu.com/news/n…”

  A cikk kommentjeiben van egy szép párhuzam is:

  Ha az USA azért követeli az oroszok elleni szankciót mert terroristákat támogatnak, akkor ezt miért nem teszi meg a Szaudiakkal szemben meg?
  Hisz ők is támogatnak terroristákat.
  Az ok valószínűleg az olaj importban keresendőek.
  Ez az ok, amiért az EU is húzódozik ma szankcióktól.

 217. 231. PZuj

  „Az BRICK az BRICS, és 100 milliárd dollár alaptőke az 1000 milliárdos mentőcsomagok körében már nem tétel.”

  Ez csak a kezdeti összeg… hogy a papírokat ki lehessen tölteni, meg végre hivatalossá tenni a dolgot.
  Oroszországnakk és Kínának is sokszorosa áll rendelkezésre.

  Egyébként a 232-ben levő lista prímán mutatja, hogy hogyan ellenkezik az USA érdekeivel, ahogy az oroszok próbálják magukat függetleníteni a dollártól.
  Ez most egy érdekes szkanderezés les, és versenyfutás az idővel… Szerintem a kabátújjban van még jónéhány trükk elrejtve, amivel az USA esetleg nyomást próbál gyakorolni az oroszokra… Jónéhány nagyon mocskos trükk… Ebbe beleértem a biológiai hadviselést is…

 218. 222:
  „„A népfelkelők nem rendelkeznek olyan rendszerekkel, amikkel maradandó károsodást tudtak volna okozni a 10100 méter magasságban közlekedő utasszállító gépnek (…)Nos, igen. A felkelők elfoglalták az A-1402 ukrán légvédelmi egység laktanyáját (június 29-én, Donyeck alatt), viszont a járművek irányítórendszerei tönkre voltak téve, mint ahogyan maguk a rakéták is.” – a felkelők közleménye szerint ezt az egységet helyrehozták, majd július 14-én állították azt, hogy ezzel lőttek le egy An-26-os ukrán szállítógépet.

  „„Mint az a mellékelt ábrából kitűnik, a felvétel 16-án lett feltöltve, egy nappal az utasszállító lelövését megelőzően, és teljesen más lelövések rádióforgalmából lettek összeollózva (jobbik esetben).” – ahogy arra többen felhívták a figyelmet, a youtube adatkódoló rendszere miatt tűnhet úgy, hogy előbb lett feltöltve a videó.

  A commentek között érdekes a Kálóczy Péter- Mihály Kálmán csörte.
  Láthatólag a cikk szerzője meg tudja védeni az érveit.

 219. 234: „Láthatólag a cikk szerzője meg tudja védeni az érveit.”

  Ez csak ízlés kérdése.

  Kálóczy Péter, ő cáfolja a cikk állításait /egy ideje megy a válasz viszontválasz/:

  „Ezzel szemben az utasszállítóra rárepülő Ukrán vadászgép jól egyezik egy légvédelmi akció profiljával, amikor egy közelben lévő gépet irányítanak rá a célpontra hogy azonosítsa vizuálisan. Tekintve hogy a Luhanszki és Donyetszki radarok, beleértve a polgári másodlagos rendszert is, nem álltak rendelkezésre az ukrán hadseregnek, így nagyon is elképzelhető ez a scenarió.

  Ezzel szemben, ha egy magában álló TELAR-al, felderítő radar nélkül lövök egy repülőre, akkor az optikai követőben jól látható a repülőgép, melynek ezen esetben az orosz színekre hajazó festése volt, és véletlenül sem lehetett összekeverni egy turboprop AN-26-al. Márpedig az Optikai követőre szükség van ha nincs felderítő radar. Persze elit legénység meg tudja tenni a lelövést felderítő és optikai radar nélkül is, de az elit legénység nem fogja benézni az IFF-en kiabáló polgári MODE 3A/C kódot sem.
  … Jelenleg nem lehet megmondani ki lőtte le a gépet, de Kijev ellen objektíve sokkal komolyabb bizonyítékok vannak jelenleg.”

  Ez nagyon egybevág azzal, amit én is állítok már egy jó ideje, csak nekem a technikai részletekről a BUK-kal kapcsolatban nem volt ismeretem (légvédelmi rakétaezredben voltam katona, de akkor ott még nem volt ilyen … 😉 😀 /.

 220. Szóval 234 szerint volt egy ukránoktól zsákmányolt BUK, ami működésképtelen volt.
  Aztán ezt megjavították (saját a maláj gép lelővése előtti közlésük szerint és azzal már lelőttek egy szállítógépet).

  No akkor volt működőképes BUK vagy nem a szakadárok kezén?

  Volt hozzá szakértelem vagy nem?

  Ki lehet zárni azt, hogy ha már ilyen jól megjavították, hogy további kiegészítőt szereztek be vagy tunningot hajtottak végre a már működőképes szerkezeten?

 221. 235:
  „Ezzel szemben az utasszállítóra rárepülő Ukrán vadászgép jól egyezik egy légvédelmi akció profiljával, amikor egy közelben lévő gépet irányítanak rá a célpontra hogy azonosítsa vizuálisan. Tekintve hogy a Luhanszki és Donyetszki radarok, beleértve a polgári másodlagos rendszert is, nem álltak rendelkezésre az ukrán hadseregnek, így nagyon is elképzelhető ez a scenarió.”

  Nem azt mondták az oroszok, hogy több rendszer is volt, amit mozgattak az ukránok?

  Nem az lehet tudni a BUK-ról, hogy a rendszerek egymás között is meg tudják osztani az információkat a célt illetően?

  Ergo szükségük lett volna a Luhanszki és Donyetszki radarokra?

 222. 236: Olvasd már el, amit 235-ben vastagon szedve idéztem K. Pétertől akiről gőzöm sincs, hogy ki, de a technikai részletek, amiket itt leírt, azok teljesen hihetők a számomra.

  Nekem a véletlen lelövés eleve „büdös volt”, és ezek szerint a BUK szállító/indító járműve optikai azonosításra is képes /ha már a sebesség és a magasság adatok nem voltak eleve gyanúsak/.

  Bárki lőtt is, tudnia kellett, hogy mire lő /vagy mit robbant fel/. Ettől még lehettek a szakadárok is, de kizárt, hogy véletlenül. Kérdés, hogy mi célból?

  Másrészt vajon miért titkosak az /ukrán egyenruhás/ amcsi műholdképek?

  237: „Ergo szükségük lett volna a Luhanszki és Donyetszki radarokra?”

  Nem tudom, ebből mit akarsz kihozni, az ukrán légi irányítás bizonyára követte a maláj gépet, amíg „látta” radaron. Hogy mennyire látnak be a szakadárok területére, azt a fene tudja. Mindenesetre, én nem látom értelmét annak, hogy egy ukrán vadászgépet felküldenek, hogy nézze meg, hogy a maláj gép, ami átrepült majdnem egész Ukrajnán, nem változott-e át valami mássá… 🙂 Ha volt ott ukrán gép, az nem azért volt ott, hogy vizuálisan azonosítson egy közönséges polgári gépet, ami egyébként teljesen jogosan repül az adott légi-folyosón…

  Arról van tapasztalatunk, hogy az oroszok szemrebbenés nélkül hazudnak, ha kicsit is sárosak valamiben, de
  – miért nem hozták nyilvánosságra az amerikai műholdképeket
  – miért tüntették el az ukránok a légiirányítók és a maláj gép beszélgetését? /Tán a pilóta megkérdezte, hogy miért liheg a sarkában egy vadászgép? 😉 /

 223. 238 Olvastam.

  „Márpedig az Optikai követőre szükség van ha nincs felderítő radar. Persze elit legénység meg tudja tenni a lelövést felderítő és optikai radar nélkül is, ”

  erre írtam 236-ban ezt

  „Ki lehet zárni azt, hogy ha már ilyen jól megjavították, hogy további kiegészítőt szereztek be vagy tunningot hajtottak végre a már működőképes szerkezeten?”

  Az ukrán vadász szerepéről lásd 214-et.

  Tehát az ukránok fedezékként használták az utasszállítót, a szakadárok azt akarták leszedni, de az volt olyan gyors, hogy kitért, marad vétlen áldozat maláj gép, mint célpont.

 224. 238:

  utálok úgy vitázni, hogy minden cseppfolyós. semmit se lehet tudni. Pl. 3 napja azt olvastam, hogy a fekete dobozt átadták a malájoknak. Ma azt hallom, hogy a fekete dobozok rendben megérkeztek Londonba. Itt mindenki csal, hazudik, ködösít, mellébeszél. Teljesen felesleges azt csinálni, amit PZuj művel. De ha mindenképpen spekulálni kell, akkor veled értek egyet.

  Különben tegnap előtt is lezuhant egy gép, ma is lezuhant. Mikor volt ilyen a világban? lehet ekkora véletlen?

 225. Még egy lehetséges verzó. Ukrán vadászok (vadászgépek) rendszeresen fedezéknek használhatták a személyszállító gépeket. A célpontok talán éppen az oroszoktól kölcsönbe kapott (vagy ukránoktól zsákmányolt) SA-11 esek voltak. Ezeket az ukrán légierő lopakodó gépek nélkül rizikós mutatványnak tartotta kiiktatni. Ha ez technikailag kivitelezhető akkor egy elég gerinctelen módon oldották meg a lopakodó problémát. Célpont fölé irányítani egy polgári gépet, rátapadni, fedezéknek használni és onnan indítani a támadást, majd visszabújni. Lehetséges, hogy a szakadárok besokaltak és az ominózus esetben megkockáztatták a Szu25-ös kilövését a Boeing mögül-alul. Hangsúlyozom, ezt nem állítom, főleg mert nem tudom hogyan működik a rendszer.

  Ezt pedig csak nagyon halkan merem megkérdezni de azok a fehéren füstölgő, fehéren izzó kis „izék” nem lehet hogy a vadászgépből potyogtak és nem maláj gép roncsai? Na így szoktak konspirációkat gyártani, ha akarnék én is tudnék.

 226. Itt van a Kálmán Mihály cikkben említett szakadár BUK, amiről hosszas képes riport is készült 2014.06.29-én.
  http://rusvesna.su/news/1404041521

  Itt egy cikk, amikor a szakadárok maguk büszkélkednek el, hogy lelőttek egy AN-26-os szállítógépet 6000 m magasságból a BUK-jukkal 2014.07.14-én:
  http://www.vz.ru/news/2014/7/14/695525.html

  Itt arról írnak, hogy a lelőtt gép négy fős legénységét kihallgatták 2014.07.14-én.
  http://vz.ru/news/2014/7/14/695509.html

  Vajon a forráskritikára oly kényes Kálóczy Péter milyen kritikával illeti ezen posztokat?

 227. 239: „az ukránok fedezékként használták az utasszállítót”

  241: „elég gerinctelen módon oldották meg a lopakodó problémát”

  Ha ez igaz lenne, komoly mértékben befolyásolná a nyugati közvéleményt.
  Viszont megmagyarázza, hogy az oroszok miért forszírozták, hogy mit keresett a térségben az ukrán vadászgép.

  242: Te ezeket el tudod olvasni? 😀

  Múltkor Tapolcán én és a fiam egy „Tigris tank” tetején fényképezkedtünk. Akkor mi bizonyára részt vettünk a II. vh-ban is… 😉 De minimum van egy tankunk a garázsban… Hisz fénykép is van róla…

  PZuj, te annyira rá akarod kenni ezt a szart a szakadárokra, mint ha fizetnének érte.
  Miközben valódi bizonyíték még arra sincs, hogy mitől esett le valójában az a gép.

 228. 240:
  „Különben tegnap előtt is lezuhant egy gép, ma is lezuhant. Mikor volt ilyen a világban? lehet ekkora véletlen?”

  Igen mostanában tényleg sok a véletlen.

  Okok (kellő forráskritikával olvasni … :-):

  a.) A maláj gép biztosítási csalást követett/et el.
  Ez rövid távon a maláj gépnek jó, de hosszabb távon a biztosítok kartelle visszavág. Lezuhan még pár gép „véletlenül” és a repülő biztosítási díjak az egekbe szállnak ( és tartósan ott maradnak, na azok nem zuhannak le… :-))

  b.)Attila (PV) által 228-ban említett az elit részéről erőltetett, kikényszerített erőforrás takarékosság részeként kell értelmezni a helyzetet.

  Tehát a repülés drágábbá tétele a biztosítások által, plusz az emberekben félelmet kelteni a repüléssel szemben.

  Mint tudjuk, a repülés elég energia zabáló tevékenység, a C02 kibocsátásáról nem is szólva.

  🙂

 229. 244!
  Háborús cselekményekre,robbantásokra,nem fizetnek a biztosítók..
  Ez minden biztosításban benne van..

  Az emberekben félelmet kelteni a repüléssel szemben,jobban hangzik.Ez ma nekem is eszembe jutott már..
  241!
  Ha már konspirációknál tartunk,láttam fényképeket.És azt vettem észre hogy a bőröndökből ki voltak borulva összehajtogatott ruhák ,törölközők,ami nem furcsa,viszont gyógyszereket is láttam mellettük kiborulva,Panadol meg ilyesmi.Állítólag a bőröndöket átvilágítják,és gyógyszereket nem lehet felvinni a repülőgépre..

 230. 243: „PZuj, te annyira rá akarod kenni ezt a szart a szakadárokra, mint ha fizetnének érte.”

  Nem tudom, hogy miért kételkedjek abban, amit a szakadárok maguk mondtak még a maláj gép lelövése előtt?

  Ha meg kételkednem kell, hogy igazat mondanak, akkor mi alapján higgyem el, amikor azt mondják, hogy nem ők voltak?

  Ugye 194-ben feltett kérdés változatlanul él.

  A linkek orosz hírforrások, nem nyugatiak, távol álljon tőlem a nyugati fizetett ügynökség és a nyugati médiumok reklámozása.

  Lehet azzal érvelni, de hogy ezt mind az ukránok hamisították korábban.

  Ezt az minimum két hétre előrelátó konspirációt feltételez, ezt viszont az ukránokból nem nézem ki.

  Mellesleg , ha hamisítást, akkor a szakadároknak lett volna idejük tiltakozni, de tudomásom szerint nem tették.

  És igen, mivel megint sokat utána olvastam, nekem egyre inkább a már általam korábban is említett 239-ben leírt verzió tűnik hihetőnek.
  Azért is mert minden oldal valamilyen módon sáros, meg azért is, mert így mindkét oldal igazság verziójának részleteit tartalmazza, és mint 214-ben írtam

  „CSAK ÉRDEKES MÓDON MINDKÉT FÉL CSAK AZ IGAZSÁG EGYIK FELÉT MONDTA EL!

  Na ilyen a jó propaganda mindkét oldalról…”

  Na akkor egyelőre a témát befejezem, mert a cáfolatok cáfolatának cáfolata már kezd unalmas lenni.

 231. 246:

  „Nem tudom, hogy miért kételkedjek abban, amit a szakadárok maguk mondtak még a maláj gép lelövése előtt?”

  Az ördög ügyvédje: A szakadárok neked mondták, vagy valaki állítja, hogy a szakadárok ezt mondták? Vagyis, honnan tudod, hogy a szakadárok mit mondtak?

  Nem veszed észre (és Observer ezért állt elő a „vádjával”), hogy nem vagy egyformán kritikus mind a két oldal felé, nyilván a saját prekoncepciódnak megfelelően.

 232. 246: Én azt gondolom, hogy háborúban a harci morált erősítik minden eszközzel. /Emlékezz: visszavonulás = rugalmas elszakadás stb./. A neten keringő ‘információk’ egy része biztos ez a kategória, és ebbe belefér a hamis győzelmi jelentés, a „csodafegyver” /jelen esetben a BUK/ megjelenése a fegyvertárban, lelőtt repülőgépek , kilőtt tankok száma felszorozva stb.
  Tehát az, hogy valami orosz oldalról származik, nem garantál semmit, sőt valószínűleg rendesen kozmetikáznak /ők is/.

  Ha voltál katona, és lőttél bármilyen fegyverrel, akkor tisztában vagy vele, hogy a lőtávolság pontos beállítása nélkül nem fogsz célba találni. 6000 ezer méteres magasságba célozva /egy AN-26-osra, ez van a hírben/ nem lehet lelőni egy repülőgépet 10 ezer méteren. Egyszerűen nem áll össze a kép. Lőhettek a szakadárok is 10 ezer m-re /ha tényleg van mivel/, akkor viszont nem beszélhetnek AN-26-osról. Vagy az infó egyik fele igaz, vagy a másik fele, de a kettő együtt képtelenség.

  245: „gyógyszereket nem lehet felvinni a repülőgépre”
  Megfelelő orvosi igazolással biztos fel lehet, de azt sem hinném, hogy általánosan ismert gyógyszerekre lenne tiltás.
  Számomra az nem kérdéses, hogy ez egy sima ‘mezei’ menetrendszerű járat volt, igazi /és nagyon peches/ utasokkal.

 233. „”Új bizonyítékunk van arra, hogy az oroszok nehezebb és erősebb, több rakéta indítására alkalmas kilövőállásokat szándékoznak szállítani az ukrajnai szakadár erőknek, és bizonyítékunk van arra is, hogy Oroszország orosz területről tüzérséggel támad ukrán katonai állásokat” – közölte csütörtökön Washingtonban hírszerzési forrásokra hivatkozva Marie Harf amerikai külügyi szóvivő.”

  http://www.hir24.hu/kulfold/2014/07/24/washington-az-orosz-tuzerseg-atlo-ukrajnaba/

  Igaz vagy nem az egy részletkérdés.
  Az, hogy alkalmas a feszültség szítására az biztos.

 234. Az internet korában már elég nehéz casus belli-t gyártani. Ezernyi szempár figyeli a hírekben megbúvó hazugságokat, ellentmondásokat. Régen elég volt bemondani a rádióban valamit és már indulhatott is a támadás. Egy darabig szaroznak, hadakoznak a közvéleménnyel, aztán mikor látják, hogy még egy jó hazugság kitalálásához is hülyék, akkor megindítják a támadást mindenféle ok nélkül.

 235. 247:
  Az ukrán gép mögé rejtőzködést elsőre elhittem a szakadár videonak.
  Ugyanis eléggé életszerű volt.
  Azt is az ukránok fabrikálták?

  Mondjuk olyan stílus, mint a szakadárok alkalmaznak a városon belüli harc során. Polgári objektumok mögé/közé bújni és az ellenfelet hibáztatni a civil áldozatokért.

  „A szakadárok neked mondták, vagy valaki állítja, hogy a szakadárok ezt mondták? Vagyis, honnan tudod, hogy a szakadárok mit mondtak? ”

  Tiltakoztak-e a szakadárok, hogy nevükben valótlant állítottak?
  Mert utána még több média lehozta a korábbi AN-26 lelövését, az ukrán is.

  Pedig az se egy grál lovag cselekedett.
  Ebben a kontextusban a szakadárok szempontjából majdnem jogos a visszalövés.

  248: Observer:

  „Ha voltál katona, és lőttél bármilyen fegyverrel, akkor tisztában vagy vele, hogy a lőtávolság pontos beállítása nélkül nem fogsz célba találni. 6000 ezer méteres magasságba célozva /egy AN-26-osra, ez van a hírben/ nem lehet lelőni egy repülőgépet 10 ezer méteren. ”

  Te azt hiszem nagy tévedésbe vagy!!!

  Amire én hivatkoztam 242-ben az EGY KORÁBBI SIKERES SZAKADÁR AN-26 LELÖVÉS-ről híradás.
  Ott vannak a dátumok a linkek mellett!!!.

  Az már egy másik történet, hogy a maláj gép lelövését is elsőre AN-26-nak nézték a szakadárok a híradásokban lásd 194.

  Ez két sztori!!!

 236. 251: „Te azt hiszem nagy tévedésbe vagy!!!” „Ez két sztori!!!”

  Épp az a lényeg, ha egy AN-26-ost lelőttek, akkor a második alkalommal semmiképp nem keverhettek össze egy AN-26-ost egy civil géppel. Te is meg tudsz különböztetni egy Mercit egy Trabitól… pláne, ha már ültél is bennük.

  Szóval, voltál katona? 😀

  http://www.honvedelem.hu/cikk/45420_a_szakadarok_atadtak_a_malaj_gep_feketedobozat

  Ha én sáros lennék, azokat a feketedobozokat elsüllyesztettem volna a pokol fenekére… 😉

 237. 252: Voltam, de nem voltam valami jó katona.

  Fekete doboz: Voltak olyan hírek, hogy az elején az oroszok nagyon akarták őket.
  „Természetesen” ukrán rémhír volt.

  Viszont arról is cikkeztek, hogy ki lőtte le, az ebből nem fog kiderülni. Esetleg a repeszeket lehet majd hallani (buk verzió megerősitése), meg a pilota beszélgetést( légiirányítás, esetleges vadászgép vonatkozás). A kérdés, hogy az angolok mindent fel fognak-e tárni.

 238. „Az üzleti élet végre fogja hajtani azt, amit a német kormány és az EU eldönt, így ha azt mondják, hogy Oroszország nem működik kellően együtt, és így keményebb szankciókat hozunk, akkor mi ezeket 100 százalékban támogatjuk – jelentette ki a Handelsblattnak adott, ma megjelent interjúban Eckhard Cordes, a Kelet-Európai Gazdasági Kapcsolatok Bizottságának elnöke.”

  http://m.portfolio.hu/gazdasag/megvaltozott_a_nemetek_allaspontja.201791.html

  Határozottan érzékelhető a radikalizáció.
  Abban a világban, ahol egyre inkább az közponosító államkapitalizmus tisztelete dominál, törvényszerű az állam, a politika dominanciája a gazdaság felett.

  „Nyilvánosságra hozta a Reuters hírügynökség azt a hangfelvételt, amelyen a Moszkva-barát szakadárok egyik parancsnoka elismeri, hogy Oroszországból érkezhetett az a Buk légvédelmi rakéta, amellyel feltételezések szerint a lázadók lelőtték a múlt csütörtökön Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj utasszállítót.

  A brit hírügynökségnél szerdán megjelent interjú után Olekszandr Hodakovszkij, a szakadár „donyecki népköztársaság” biztonsági szolgálatának főnöke az orosz médiának nyilatkozva cáfolta azt, hogy szót ejtett a Buk-rakétákról. A Reuters most a beszélgetés hangfelvételének közzétételével rácáfolt erre.

  http://hvg.hu/vilag/20140725_Hangfelvetel_bizonyitja_az_oroszok_felelo

  Közben az oroszok 8%-ra emelték a kamatot és a külföldi olajmultik államosításán gondolkoznak a szakciók elleni válaszlépésként.

 239. 248!
  Itt nem az általános vagy nem általános gyógyszerekről van szó Observer.A férj uram mikor repülővel megy,neki sem lehet felvinni gyógyszert a gépre..Potenciális veszély forrás,azt mondták.Akár kis robbanószer is lehet elrejtve..És akinek inzulin kell vagy valami komolyabb betegsége van, a kísérő személyzetnél van a gyógyszer külön,és az inzulint is ők adják be..

 240. 256: „Potenciális veszély forrás”
  Hát igen, felviszi a Viagrát, aztán meg ráugrik a légikísérőre… 😀

 241. 157:
  És még én vagyok megvádolva, hogy állandóan szexen jár az eszem. 😀

 242. 257!
  Hát fennáll a veszélye valóban 😀

 243. Maláj gépkatasztrófa: Kegyeletsértő rajzverseny
  Egy nappal azelőtt, hogy az USA kijevi nagykövetsége közzétette a rajzot, amely állítólag azt bizonyítja, hogy az ukrajnai orosz felkelők lőtték le a maláj repülőgépet, az oroszok már előálltak néhány vázlattal. Ezekről viszont az látható, hogy a maláj utasszállító (a rajzon a Donyecket jelző szürke folt fölötti nagy gép) útját ukrán katonai repülő (a rajzon az előző előtti kisebb repülő) keresztezi. Kegyeletsértő rajzversennyé silányult a felek közötti propagandaháború.
  http://bekialtas.blog.hu/2014/07/23/malaj_repulokatasztrofa_kegyeletserto_rajzverseny

  Média: Sok a hamis tudósítás Ukrajnából
  Gyakorlatilag nem tárja fel a nyugati média az ukrajnai események hátterét sem. Erre a következtetésre jutottam azt követően, hogy január óta behatóbban igyekszem feldolgozni az ottani történéseket. Lista az Ukrajnával, az orosz-nyugati kapcsolatokkal összefüggő időszerű témákról: a polgárháború kimenetele, esetleges rendkívüli állapot, hamis hírek, nyílt orosz beavatkozás, újságírók akadályozása, világgazdasági válság.
  http://bekialtas.blog.hu/2014/07/25/media_sok_a_hamis_tudositas_ukrajnabol

 244. Pzuj!
  Te sem gondolod komolyan, hogy egy orosz BUK azért átment Ukrajnába, hogy lelője a maláj gépet?

 245. 262: „Érdekes.”

  Az is érdekes, hogy mennyi oroszországi civil halt meg az ukrán belövésektől. Azt miért nem raktad mellé?

 246. „A holland belbiztonsági és igazságügyi minisztérium közleményében azt írta, hogy a helyszínre tartó delegáció a térségben tapasztalt robbanások miatt, valamint saját biztonságuk megőrzése érdekében visszafordult a kelet-ukrajnai Donyeckbe.
  Sahtarszk város környékén ágyúdörejek hallatszanak, a lakosság autókon menekül.”
  http://www.hir24.hu/kulfold/2014/07/28/malaj-gep-megvan-mi-okozta-a-katasztrofat/#sl

  Úgy tűnik, az ukránoknak sem sürgős, hogy az EBESZ szakértői eljussanak a helyszínre…

 247. 263:Én közzétettem egy linket, ezek nem az én gondolataim.
  Vannak benne sokak által hiányolt USA műholdképek is.
  Hogy kinek mi a hihető ebben a propagandaháborúban, azt mindenki maga dönti el.

  264:
  „Az is érdekes, hogy mennyi oroszországi civil halt meg az ukrán belövésektől.”

  Tudnál erről valami számszerűsíthető adatot tartalmazó linket?

  Mert én nem találkoztam ilyennel.
  Csak olyan orosz közléssel, hogy voltak a határon való átlövések a határátkelők szakadárok általi ostromakor, de nem állapítható meg hogy az szakadárok vagy a kormányerők tették.

  265:
  Tehát
  „A feketedobozok adataiból arra lehet következtetni, hogy egy felrobbant rakéta repeszei által okozott erős nyomáscsökkenés miatt zuhant le a maláj utasszállító Kelet-Ukrajnában – közölte hétfőn az ukrán nemzetbiztonsági tanács az adatrögzítő berendezéseket vizsgáló szakértőkre hivatkozva.”

  A BUK verzió mellett egy pont.

 248. http://www.hir24.hu/kulfold/2014/07/29/malaj-gep-mindenkinek-art-a-vadaskodas/

  „A cikkíró – mint fogalmazott – nem azt akarja ezzel sugallni, hogy a kijevi hatóságoknak bármi közük lenne a maláj repülő lelövéséhez, de vannak arra utaló jelek, hogy Kijev nem teljesen pontosan tájékoztatott a katasztrófa utáni történésekről, talán azért, hogy még jobban lejárassa a lázadókat és elfedje, hogy mennyire nem ura az ország területének.”

 249. Valahol azt olvastam (most nem emlékszem hol), hogy az ukrán Szu-25 eltalálta a maláj gép egyik hajtóművét, de az nem zuhant le és a pilóták megpróbálkoztak kényszerleszállással, ekkor lőtte le rakétával az egyik ukrán BUK üteg. Ez a verzió összehozná a célpontot kísérő ukrán harci repülőgép szerepét és a 10 km-re nem hatékony föld-levegő rakéta teóriáját.

  Más. Vajon megmaradt-e a gépen szállított AIDS-elleni szérum és az egész szabadalmi leírás, amit éppen a feltaláló szállított? Egy ilyen fiola még az útleveleknél is sérülékenyebb tud lenni…

 250. 268:
  Én inkább azt olvastam volna el, hogy ebből miért következik a rakétaindító pontos pozíciója? Ez szép és látványos, de egyáltalán ne meggyőző.

 251. 269: Tibor bá’-nál olvastad… 😀

  270: „ebből miért következik a rakétaindító pontos pozíciója”

  Ha megnézed a képeket, a gép elején vannak a repesznyomok. A többi mértan és fizika, de ahhoz te jobban értesz. 😀

 252. 271:
  Köszi. Hiába, bárhogy tagadják is a szkeptikusok, trópusi az időjárás, ezért a szétszórtságom…

 253. 271:
  Repesz nyomokat én nem látok. Ez pedig: „One of the most intact pieces of Flight 17 is a portion of the aft fuselage of the Boeing 777.” egy ráutal vélemény. Nem látom be, hogy ez a (hátsó) darab lenne a legkevésbé sérülve. A New York Times? Ugyan már!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük