Breaking news

Orbán 2/3-al nyert.

Orbán kétharmaddal nyerő mondata: Mi békét akarunk, MZP pedig háborút.

Nem számít a lopás, nem számít a járvány rossz kezelése, nem számít az infláció, nem számít az ország eladósodása. Egy dolog számít, senki nem akar háborút. Márky-Zay ezt nem fogta fel ésszel. Ezt a választást Orbánnak az Ukrán háború nyerte meg. Pontosabban, Márky-Zay vaksága.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

105 gondolat erről: „Breaking news

 1. Ez várható volt.Az emberek legfontosabb
  èrtéke a biztonság érzete,mindent felül ír
  minden felejtős.Aki ezt igéri,aki magabiztos-
  nak látszik,erőt mutat az a biztos befutó.

 2. Az ellenzék balfaszokból + régi szörnyekből áll. MZP állandó, ostoba pofázása meg maga volt a harakiri.

 3. Az ukrán háború egyértelműen Orbán malmára hajtotta a vizet. A kérdés, hogy mit kezd majd az elkerülhetetlen megszorításokkal, a kétszámjegyű inflációval, a gazdasági és energetikai káosszal, amit a háború okoz és a totálisan bedőlt oktatással illetve egészségüggyel.

 4. Egy huxit sanszos és bármikor kipattanhat egy polgárháború, egy-egy kardinális kérdés miatt. Most ugyanabban a helyzetben van, mint Gyurcsány volt 2006-ban. Élesben bizonyíthat… Arra nagyon kíváncsi vagyok, az EU és az USA hogyan reagálja le a helyzetet, valóban célpont lesz -e Magyarország, mert mostantól nincs Orbán, csak Magyarország, és azért valljuk be, így nem a legjobb omen több várható válsággal is szembe nézni. Ill. Vlagyimir is ott a képben, folyamatosan, ezzel is kezdeni kell valamit. Paks II. megépül, ez az egyetlen biztos következmény sztem., egyelőre.

  Ha nem teszik rendbe azonnal az oktatásügy kérdéseit, ami az egészséges fejlődést és a felnőttkorhoz szükséges képességfejlesztést illeti, az állami iskolákban felnövő gyerekeinknek végleg annyi.

 5. Üdvözlet a győzőnek

  Ne tapossatok rajta nagyon,
  Ne tiporjatok rajta nagyon,
  Vér-vesztes, szegény, szép szivünkön,
  Ki, íme, száguldani akar.

  Baljóslatú, bús nép a magyar,
  Forradalomban élt s ránk hozták
  Gyógyítónak a Háborút, a Rémet
  Sírjukban is megátkozott gazok.

  Tompán zúgnak a kaszárnyáink,
  Óh, mennyi vérrel emlékezők,
  Óh, szörnyű, gyászoló kripták,
  Ravatal előttetek, ravatal.

  Mi voltunk a földnek bolondja,
  Elhasznált, szegény magyarok.
  És most jöjjetek, győztesek:
  Üdvözlet a győzőnek.

  Ady Endre

 6. Hát jobb lett volna ha nőgyógyászatból szavaztak volna mint itt a blogon..

  MZP idiótát alakított szinte végig. Csak a nagyon okos réteg értette meg, hogy mindegy ki az ellenzék jelöltje meg kellett volna választani, hogy Orbán letűnjön. Aztán 4év múlva odébb lehetett volna rúgni MZP-t is.
  De a stockholm-os népet meg lehet venni háborús pofázással meg „olcsó” farháttal és benzinnel, és odadobott segélyekkel.
  A tipikus szar-apa, akihez ragaszkodik a lelkileg megnyomorított gyerek. Ez a magyarság nem vállal felelősséget magáért. Hagyja magát az orránál fogva vezetni egy ilyen által.

 7. Valljuk be, Orbán kiválóan alkalmazta azokat az eszközöket az utóbbi időben, amivel a nagy tömegeket maga mellé tudta állítani. A nyugdíjasok a legnagyobb egységes érdekeltségű réteg, akinek egzisztenciája egyértelműen közvetlenül a kormány intézkedéseitől függ, és elég mézesmadzag lett előttük elhúzva.
  A fiatal gyerekes házaspárok is jó időzítéssel lettek megkínálva az adóvisszatérítéssel, és ez jól érzékelhető segítség volt nekik, sokan most rendezték ebből banki adósságaik legalább egy részét, ami javíthatott a kormány megítélésén.
  Szerintem a fidesznek most kellett a legmélyebben a zsebébe nyúlnia ezért a látványos győzelemért, de bejött nekik…
  Biztos, hogy most jön majd a fekete leves, a mesterséges gátakkal visszatartott nemzetközi válságok ránk fognak zúdulni, amint ezeket a gátakat a kormány kénytelen lesz lebontani, ha nem akar becsődölni.
  A háborúval kapcsolatos retorika is bejött, az ellenzék meg ügyetlenül kezelte, mert lovat adott a kormánypropaganda alá.
  Habár az teljesen világos, hogy hazugság volt az az állítás, hogy az ellenzék háborúba akarja sodorni az országot, mikor maga a NATO is igen óvatosan kezeli a háborúba sodródás kérdését, majd éppen a magyar álláspont lesz a kulcskérdés ahhoz, hogy ez bekövetkezzen.
  Arról már nem is szólva, ha a NATO valami miatt mégis belekeveredik, akkor semmiféle retorika sem mentene meg bennünket, hogy mi is hadszíntérré váljunk…
  Úgy, hogy itt blöffök is harcoltak blöffök ellen, de a fidesz ebben is profibb volt…

 8. Tibor bá’, nem ment át egy hozzászólásom

 9. Gyurcsány az egyik nyertese a választásnak, röhög a markába, ezt mindenki bekajálta, főleg az agyatlan koalíció!
  Egy percig sem akart ő újra kormányon lenni, majd hülye lesz, amikor többségi ellenzéki pártként négy évig ugyanannyi pénzt keres és befolyással bír, tized annyi munkával felelőségek nélkül, a mai kiszámíthatatlan nemzetközi politikai helyzetben !

 10. Miről beszél Tibor bá??! Hol mondta MZP, hogy ő háborút akar??? Ezt csak a Fidesz hazudta róla, minden olyan ember tudja ezt, akinek 3 IQ-nál több van a fejében. :-O Mára szégyen lett magyarnak lenni az egész világ szemében. Minden ország egyértelműen kiállt Ukrajna mellett, ahogy az Magyarország kötelessége lett volna. Mi részei vagyunk az EU-nak és a NATO-nak, őket kell támogatni, nem pedig bomlasztani őket ilyen undorító módon. De a magyarság innen kezdve meg is érdemli, hogy visszarugdaljanak minket a sztyeppére, nincs többé helye ennek az országnak a civilizált világban.

 11. Ilyenkor döbben rá az egyszeri logikusan gondolkodó ember, hogy micsoda agymosott zombi idióták veszik körül akik nem látnak át a szitán. Hagyján hogy azt nézd amit csinál, ne amit mond. Egyszerűen nem fér a fejembe hogy nyalhatja be ez a sok ember körülöttem a propagandát 🙁 A nemzetközi sajtóban meg vagyunk bélyegezve. Azt is elintézték hogy valószínűleg ha külföldre emigrálok, ott is meg leszünk bélyegezve. F*ck. Nem hiszem el… 🙁 🙁 Kis öröm az ürömben hogy a nyakukba szakad a sok xar, mindenki szívni fog, így elég valószínű hogy 4 év múlva többet nem látjuk őket. Addigra már nem szeretnék itthon lenni.

 12. Azért az nem igaz, hogy MZP nem sodorhatta volna bele az országot a háborúba, méghozzá azért nem, mert megengedte volna a fegyverszállítmányok áthaladását az országon. Aki egy picit is tájékozott vasúti szállítás ügyben, annak tudnia illik, hogy a legnagyobb szárazföldi „kikötő” kelet-nyugat közt, az a Záhonyi MÁV állomás, ezért ennek kapacitása miatt , szerepe felértékelődik ( a szükséges nyomtáv váltás miatt), szóval egy itt zajló, nagy intenzitású logisztikai tevékenység igen könnyen kiválthatta volna az Orosz medve haragját, amit OV igen okosan el akart kerülni. Egyébként annak nagyon örülök, hogy A Torockaiék bekerültek, a 2/3-nak kevésbé.

 13. Kedves Tibor bá

  Egyetértek a vitaindítóddal.

  (Senkisem fél „szétlövetni” magát
  – a fegyverszállításban érintett országok közül – csak Orbán Viktor !)

 14. Mindig is mondtam, hogy a magyarok több mint 50%-a hülye. Most is látszik.
  A 12 éve tartó agymosás újabb 4 évig tartani fog.

 15. Utólag könnyű okosnak lenni, de megint látszik, hogy a távoli helyen használt módszerek nálunk nem működnek, az ide küldött tanácsadók ezt nem fogják fel.
  Az rendben, hogy egy akolba terelték a Fidesz ellenfeleit. Nagy terelés nem kellett, mert a DK-t kivéve a többi már csak látszatpárt, önállóan esélytelenek lettek volna a bejutásra.
  A fő céljuk az volt, hogy valahogy leszalámizzák a Fidesz oldalt, mert magukban kevesek. Ezért vették be a Jobbik maradványt. Azt viszont nem vették észre, hogy az előző választáson elért eredményük már csak a nevükből adódó lendületből jött össze, azóta már csak a jórészt olyan proli, volt MSZP szavazók támogatják, akiknek tetszik a hőbörgésük. Tehát ez nem jött be, viszont utat nyitott a MHM bejutásához.
  Utána azt a máshol bevált módszert próbálták, hogy egy új, friss arcot bevetni, aki az eddigi elit ellen van (látszólag), meg talán csalódott fideszesnek, vallásosnak is nevezi magát, így elvesz a FIDESZ-től. Ez sem jött be, mert nem azt mondta, amit a tömegek szerettek volna hallani, hanem a régi beidegzettségből a megbízóknak akart minden áron megfelelni. Próbált korrigálni, de ebből még nagyobb marhaság lett.
  Az lenne a legjobb, ha ez a globalista, szervilis ellenzék eltűnne és lenne helyette egy olyan, ami tényleg alternatíva lenne. Erre kevés az esély, ugyan nagy pofont kaptak (a biztosnak hitt listás befutóhelyek száma lecsökkent, az egyéni jelöltjeik vidéken nem jöttek be). Emiatt nagy harc lesz a lista módosításáét, de gyakorlatilag egybe olvadnak, mert önállóan már semmik. Se szervezet, se tagság (kivéve az elöregedő DK-t).
  Az viszont jó, hogy a következő nehéz időkben egyszerűbb a kormányzás. Elég csak az északi szomszédunkra gondolni, ahol az utóbbi években jelentős volt a visszacsúszás. A gazdaságilag meggyengülő EU bürokratikus vezetése próbál erőlködni, de mindegyik ország az egyedi túlélési lehetőséget keresi majd. Ehhez lehetőséget ad Németország meggyengülése és emiatt a a franciák relatív megerősödése. Elég nagy probléma lesz az EU vezetés számára a nehéz helyzetbe kerülő Dél-Európai országok kezelése, akik már az újraindításhoz kapott pénzt is felhasználták, de nemhogy újraindítás nem lesz, hanem összeomlás szélére kerülhetnek.
  A 11-hez.
  Miért jó az nekünk, ha kiállunk a birodalmi érdekekért, feláldozva magunkat?
  Az tetszik, hogy azok követelik most a viszonylagos függetlenségünk feladását, az amúgy is szűkülő mozgásterünk teljes feladását, akik a leginkább hibásnak és elítélendőnek nevezik pl. Horthy háborúba lépését. Pedig akkor a helyzet egyértelmű volt, egész Európa már német uralom alatt, a csapatok Moszkva előtt. Akkor is csak látszólagos volt a belépés, az erőket a későbbiekre tartalékolták. Amikor már romlott a németek helyzete, akkor viszont már nem volt döntési lehetőségünk.
  A mai helyzet meg egyáltalán nem egyértelmű, nem lefutott, már a kezdetén sem. Mi hasznunk lenne már most teljesen feláldozni magunkat? A mi érdekünk? Az ukránokat is csak odadobták áldozatnak, vajon mi jobban járnánk?
  Örülhetünk már annak is, ha a gazdasági háborúból sikerülne minél kisebb veszteséggel kijönni, amire azért a mezőgazdaságunk miatt esélyünk van.

 16. 11 – Camelia:
  Természetesen tudom, hogy MZP nem akart katonákat küldeni. De a sok össze-vissza dumába Orbán bele tudta magyarázni. Neki a témát messze el kellett volna kerülni. És azt mondani, hogy ez az egyetlen dolog, amiben Orbánnal egyet tud értei. Egy bigott katolikust nem szabad vezetőek választani. Aki hisz istenben, az más hülyeségre is képes.

 17. 13: Látom neked is sikerült beszopnod Orbán hazugságait. Gratulálok, Ön nyert egy Huxitot. Jobb lenne, ha Bp. városállammá alakulna, a vidék meg mehetne szabadon orosz gyarmatnak, ezt érdemlitek.

  https://www.valaszonline.hu/2022/03/29/ukrajna-fegyverszallitas-tenyellenorzes/

  https://jovotv.hu/2022/04/02/orban-sajat-kezuleg-irta-ala-hogy-fegyvereket-szallitsanak-magyarorszagrol-ukrajnaba/?fbclid=IwAR0VE2-KWliV8TytnoKXNmdPydsvX-Iitp1UeemhqoiyDwmbI4JAUD_6wEQ

  A békepárti, békeharcos miniszterelnök az elmúlt hetekben többször azzal támadta az ellenzéket, hogy fegyvereket szállítana Ukrajnába, ami azzal a következménnyel járna, hogy Magyarország is belép a háborúba és szétlövik az országunkat. A jelek szerint nem mondott igazat – szúrta ki a Bahír.hu. Íme a Magyar Közlöny 2022. évi 43. száma.

  “MAGYAR KÖZLÖNY • 2022. évi 43. szám
  A Kormány, figyelemmel az Alaptörvény 47. cikkére, … a szövetséges államok fegyveres erőinek az ukrajnai válsággal összefüggő csapatmozgásainak és egyéb feladatainak elősegítése érdekében.
  1. engedélyezi a NATO állam- és kormányfői testületének 2022. február 25-i nyilatkozatában megerősített döntéseire tekintettel a NATO reagáló erők Magyarország területén szárazföldi és légi úton történő áthaladását, ….valamint Budapest Duna vonalától nyugatra eső területére (a továbbiakban együtt: Dunántúlra)] történő települését;

  (…) engedélyezi a szövetséges fegyveres erők által… Magyarország területén szárazföldi és légi úton más szövetséges tagállamba történő szállítását;

  (…) engedélyezi a szövetséges fegyveres erők által … Magyarország területén szárazföldi és légi úton más szövetséges tagállamba, illetve szükség szerint Magyarország területéről Ukrajna területére történő szállítását;

  8. felkéri a honvédelmi minisztert, a pénzügyminisztert, valamint a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a 3–6. pont végrehajtásában működjenek együtt.

  Aki nem hiszi, járjon utána. ITT.

  A kiemelt képen amerikai tankokat szállítottak Ukrajnába, 2022. április 01-én.

 18. 18. Camelia
  Tipikus hírmanipulálás.
  A kipontozott részen hiányzik a lényeg, hogy mit szállíthatnak, nem fegyvereket. Valamint Ukrajna nem szövetséges állam.
  Ez olyan, mint amikor a nyíregyházi állomáson lefényképezték az amerikai tankokat szállító vonatot. Ami Romániából Lengyelországba ment, gyakorlatra 🙂

 19. Nem hinném, hogy pusztán az elhibázott és előnyös háborús retorika döntött volna !
  Az állampárti ravasz populista retorika az emberek cirka felénél befogadásra talál.

 20. 20. Tas
  Valóban nem az döntött, az „csak” a 2/3-ot hozta.
  Az „ellenzék” nem tudta növelni a szavazói számát, hiába erőlködött. A mai formájában nem is fogja, mert arra teljesen alkalmatlan. Viszont azt meg tudja akadályozni, ahhoz minden képessége megvan (ahogy eddig is tette), hogy az egyeduralmát azon az oldalon valami is fenyegesse.

 21. Véleményem szerint MZP egy minimum személyiségzavaros ember. Nézzétek meg az életútját: Vendéglátóipőari főiskola, Közgáz, BMF villamosmérnök, Szeged történelem tanár i diploma, Pázmány Péter Katolikus Egyetemen gazdaságtörténet PhD. Közben csinál 5 gyereket, majd kimegy amerikába és porszívóügynök lesz. Kinnt csinál még két gyereket, aztán hazajön és politikus lesz.
  Szerintem itt valami nem stimmel! Ha meghallgatom a beszédeit, megnézem a TV interjúit, az tovább erősíti a gyanúmat.
  Olyan mint egy ifjú titán… ti tán tudtok vele mit kezdeni…!
  Fel nem foghatom, hogy Karácsony miért mondott le MPZ javára.
  Mi lehet a háttérben?
  Mielőtt kiderítjük ki az agymosott, jó lenne erre a kérdésre válasz találni.
  Egyébként azt gondoltam, hogy MZP-t csak golyófogónak használja Gyurcsány és amikor mindenki számára világossá válik, hogy MZP nyilvánvalóan elmeháborodott, a választások előtt Klárika lesz miniszterelnök jelölt.
  Az is lehet, hogy GYF nem akart választást nyerni és MZP-vel vitette el a balhét.

 22. Szerintem nem lesz itt semmi különös.Drága minden de a fizetések is felmentek ugyan nem olyan arányban mint a drágulás.De ha megnézitek az újsághirdetéseket pl. sima belföldi sofőrt keresnek nettó 350-450 Eft-ért.Sok állásban meg lehet kapni a nettó 250 eft-ot.Pl tesco árufeltöltő poziban láttam persze lehet trükküznek és csak rengeteg túlórával adnak ennyit. Szóval az 5 évvel ezelőtti 100-150 ezer ft-os fizetések sehol sincsenek már.Namost ha egy pár összeáll és egyikül szerencsés szakmában van akkor ketten hazavihetnek mondjuk nettó 600eft-ot ami évi 7,2 millió Ft.Ha azt nézzük ez már nem is olyan rossz , ebből el lehet gazdálkodni egész évben.
  A baj persze hogy sokan nem keresnek ennyit vagy nem kapnak ennyit (pl. minimál nyugdíjasok vagy kiskeresetűek)
  Az is igaz hogy a lakhatás drágább lett mint valaha.Olvasok sok panaszkodót hogy aki eddig spórolt az 5-10 évvel ezelőtti világban és a félrerakott pénze most a mostani árak mellett még az önerőre sem elég.A helyzet szörnyű.

  De ha úgy nézzük hogy most egy fiatal pár akinek befolyik évi 7 millió ft és 4 milliót félre tudnak tenni évente akkor 5 év alatt egy 20 milliós lakáshoz tud jutni ami nem is rossz arány.
  Ha van hol lakni egy párnak és van évi 7 millió ft bevételek akkor egy autót fillérekből lehet venni.Utánna már csak az életet kell fenntartani.Enni pedig évi 7 millióból nagyon sokat lehet venni , tulajdonképpen a megdrágult élelem mellett is fillérekbe kerül az élelem egy évi 7 milliót kereső párnak.
  Persze a valóság az ember életében sokkal rögösebb csak azt akartam szemléltetni hogy még viszonylag nem is élünk rossszul.Nem vagok egyik párt híve sem.

 23. Hónapokon át az összes közvélemény kutató 50-50 vagy közel 50-50 állást hoz ki. Szoros verseny lesz, jósolják. És akkor hirtelen a valóságban 70-30 lesz belőle. Szerintem a katasztrófa az utolsó 2-3 napon történt. „Kiderült” hogy Márky-Zay háború párti, míg Orbán ragaszkodik a békéhez. Zelenszkij „megtámadja” Orbánt. Márky-Zay pedig találkozni akar vele. Hirtelen tömegek fordulnak el Márky-Zay-tól (beleértve engemet is) és szavaznak helyette Orbánra, vagy csak simán nincs kedvük elmenni szavazni (mint például mi). Amit nem értek, hogy lehet az, hogy az elemzők erre nem jönnek rá?

 24. 8.:
  Köszönöm, Delp, jó írás!
  Más:
  Hirtelen megnőtt az egy főre eső politikai elemzők száma. Valaki még azt is kitalálta, hogy mennyivel jobb lenne a „globalista ellenzék” nélkül. Volt már ilyen, de az sem volt jó!
  Sok ellenzéki szavazó szemében nem volt alkalmas MZP erre a szerepre. Rögtön az elején kigolyózta K.Gergelyt és utána D.Klára sem bírta elviselni őt sokáig, ezzel nagyon sok DK-ás szavazót vesztett az ellenzék, a sok Jobbikos szavazó mellett. Orbán 1201. választási törvény módosítása meghozta a kívánt eredményt.

 25. 24. Tibor bá’
  A „kis bili” (belpolitika) nem az én asztalom, de a kérdésedre válaszolok.

  Mert az elemzők egy jó része pártokat/pártpolitikát vizsgál a választók körében, nem pedig a miniszterelnök jelölteket!
  A választások sosem ész érvek, hanem érzelmek alapján dőlnek el (meg néha egy kis rásegítéssel…), a tömegeknél pedig teljesen felesleges az értelemre megpróbálni hatni az nem működik, csak és kizárólag az érzelmek döntenek!
  A motivációra/manipulációra legalkalmasabb két alapvető érzelem a félelem és a gyűlölet, ráadásul a kettő szorosan összefügg, kéz a kézben jár. Félelem – gyűlölet – agresszió, ami ebben az esetben a fülkében a dafke X-ek behúzásában kimerült.
  Márki-Zay olyan szintű baromságokat beszélt megállás nélkül, hogy Orbánnak már meg sem kellett szólalnia a kampány során. A mostani Fidesz győzelem nagyságrendje Márki-Zay és a baloldali politikai elitnek nevezett elfuserált géniuszok érdeme.
  Innen nézve a Fidesz megérdemelten győzött, ahol ilyen blőd az ellenzék, ott jobb is, ha nem kerül kormányra.

 26. Ezek a nyilvánosságra hozott közvéleménykutatások nem sokat érnek. A gyengébbnek túloznia kell, az erősebbnek a másik irányban. A gyengébbnek bizonyítania kell, hogy van esélye, érdemes rá szavazni, a másiknak pedig fontos, hogy nem biztos a győzelme, nehogy otthon maradjanak a hívei.
  Valószínűleg megkapják a megrendelők a valóst is, de a választóknak szánt általában 50-50 százalékos.
  Ahogy a Mi Hazánkat is 2-3 %-on „mérték”, hogy ne szavazzanak rá, mert úgysem jut be.
  Ezek a közvéleménykutatók is manipulálás része, ahogy a hitelminősítők is.

 27. Ennyi Kakukk! Manipulálnak a kkutatók s megrendelők kérése szerint. Sajnos az elkenzék a valóságban meg sem közelítette a narancsot. Ezekkel a mindjárt győzünk manipulált kutatási eredményekkel több célt is támogattak, pl. a bizonytalan, de nem kormànypártiak bevonzására is jó volt/vagy lett volna, azzal, hogy van esély. A Medián a végén már próbált az arcvesztésen mérsékelni azzal, hogy közel valóságnak megfelelő adatokat hozott ki.
  De az igazat megvallva nem is tudom mi lett volna jó. Egy a nyugat seggébe fejest ugró baloldali kormány, aki ezzel az oroszt rànk haragította volna, vagy ez a szemi-autó Ritter kormány, aki próbál kimaradni ebből az oroszt csesztető buliból? Nem mellékesen ilyen vész terhes időkben jobb ha van egy döntésképes kirmány, mint egy sokpártos folyton a kompromisszumok útvesztőjében koválygó kormány, mert az egy sürgős helyzetben nem fog tudni dönteni. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a dolog jó oldalát kell nézni.

 28. 26:
  „Fidesz győzelem nagyságrendje Márki-Zay és a baloldali politikai elitnek nevezett elfuserált géniuszok érdeme.
  Innen nézve a Fidesz megérdemelten győzött, ahol ilyen blőd az ellenzék, ott jobb is, ha nem kerül kormányra.”
  A lényeg a fenti 2 mondatban van. Lehet szidni a buta vidéki tömegeket – akik véleményét én inkább realitásérzéknek neveznék- , lehet gyűlölködni mert a másik más propagandát szopott be mint én – tudom senki sem szopik be propagandát az csak a másik kiváltsága- , lehet jajgatni, sajnálkozni és fröcsögni pro és kontra. A megoldáshoz azonban egyik sem visz közelebb. Ameddig mindenki elfogadja, és természetesnek veszi, hogy vagyunk mi és vannak ők, addig nem lesz érdemi változás.
  Az „összefogás” is azért bukott el (és volt halálra ítélve az elejétől kezdve), mert nem valamiért hanem valami/valaki ellen jött létre, és ezzel ki is merült a célja. Az adott feltételrendszeren belül jelenleg nincs alternatívája a Fidesznek sajnos, és ez meg is látszik a eredményen.

 29. 27 és 28.:

  Gondoljatok bele, ha egy közvéleménykutató elveszti a hitelét, mikor fog munkát találni?
  Szerintem az „egy akolba terelés” hozta meg a győzelmet a többi, saját előnyre hozott törvény mellé. Ilyen lejtős helyzet még sohasem volt, és akkor még nem beszéltünk a régi és új csalásokról.

 30. Elolvasva a hozzászólásokat be kell valljam, hogy meg vagyok lepődve, vagy mégsem.

  Hogy lehet ilyen szűklátókörűen látni a helyzetet?
  Ahelyett, hogy csinálnátok is valamit, meg akarjátok változtatni a lehetetlent!
  Óh jaj, káoszba fullad az ország mert már megint narancsszínű l
  ett! Tényleg? Tényleg. De nem emiatt.
  Vajon a belpolitika felülírja-e a világeseményeket? Sok ország belpolitikája igen. De vajon mi a trendje a belpolitikáknak? Káosz!
  Tehát egy kis ország belpolitikája nem sokat tesz hozzá a globális trendehez.
  Orbán unióellenes, mert nem foglalt mellettük állást?
  Hát maximum ennyit tehet. Populista? Naná! A hülyeség jutatta be? Naná! És?

  Az ellenzék a nép körében egy fokkal van feljebb a gondolkodásban, de ez már ide édeskevés, hogy jobban rá is lásson.
  Tehát káosz lesz, ha tetszik, ha nem és ez nem a Fityesz hibája.
  Inkább örüljetek, hogy talán kaptatok egy kis időt. Oktatás, egészségügy? Mi a f@sz? Ti 20 években gondolkoztok?
  Akkor bizony ti nem vagytok racionálisak és realisták!
  A hibás a nép iq szintje? Hát attól ne várjunk nagy csodát. De az értemiségiektől sem akik úgyanúgy tehetetlenségükben lényegtelen! igen, LÉNYEGTELEN! dolgokkal foglalkoznak.
  A faxomat se lenne nektek jobb ha a másik idióta kerülne a hatalomra.
  Komolyan ez az értelmes emberek klubja?
  Mit tesztek, tettetek(kevés kivétellel) azért, hogy a nyilvánvaló hülyeségeken való csámcsogáson túl is lépjetek?
  100-an írkálnak, hogy a környezetük nem fogja még mindig a közelgő változást!
  Szószátyár, tehetetlen, picsogó banda ! Egy kicsit sem különb az általuk lenézetteknél.

  Hajrá Orbán! Miért nem integráljátok egyből a cigányságot is?

 31. 30. Kacor
  A közvéleménykutatónak nem a „közvéleménykutatott” adja a munkát, nem is az fizet, így a „hitelesség” a politikai felméréseknél nem piaci szempont.
  Nem véletlen, szinte valamennyi pártnak megvan a saját intézete.
  A Medián, hogy hozza a látszatot, az utolsó pillanatban korrigált valamennyire, ahogy eddig is szokás volt. Nyilvánvaló, hogy nem az utolsó órákban változott meg hirtelen ennyire minden.

 32. Közben az AB.2.-vel beindult a hatodik hullám is, csak mi még nem tudunk róla. Úgy hogy a következő hónapok izgalmasak lesznek.

 33. „Pontosabban, Márky-Zay vaksága.”

  Tibor bá, kíváncsi lennék hány Márky-Zay nyilatkozatot néztél, hallgattál meg. De nem az M1 által kivágott változatban, hanem úgy teljes kontextusában a saját internetes felületén vagy pl Partizán riportban.

  Beszéltem az utóbbi kb. egy hétben néhány otthoni idősebb emberrel, akik tisztességben öregedtek meg és kb. egy az egyben felmondták a központi propagandát.

  Egy gátlástalan autoriter vezető rendszert teremt magának, aminek központi eleme a mindent leuraló propaganda. Hitler a goebbelsi propagandával meg tudta hülyíteni a német tömegeket még akkor is, amikor közel volt a katasztrófa.

  Ennek egy gyengébb változata történik Magyarországon.
  Az Orbán teremtette rendszerben, annak mindent leuraló propagandájával szemben ennyit lehetett elérni.

 34. Ti nem tartjátok lehetségesnek, hogy egy az egyben elcsalták a választást?

  Ahogy elnézem a környezetemet, a túlnyomó többség kormányellenes. Nem számítottam ilyen egyértelmű ellenzéki vereségre.

  Nem mondom, hogy biztos csalás volt, de nekem gyanús. 50% esélyt adok neki, hogy a valódi eredmény valahol 47-48-5% körül lett volna, ahol az 5% a Mi Hazánk, a másik kettő meg a kormánypárt/ellenzék valamelyike.

 35. 25 Kacor, Ez lehet, hogy az igazi balosoknak nem tetszett MZP. Akiknek meg tetszett, azok nem tudták lenyelni a DK-t.
  Nekem pl. MZP szimpatikus volt, amit hallottam tőle, az is tetszett (nem tudom, mire mondja mindkenki, hogy hülyeségeket beszélt, szerintem túlnyomórészt igaza volt), de nem fogok se DK-s pofára szavazni, sem egy olyan koalícióra, amiben a pártok 2/3-a szöges ellenkezője az én világnézetemnek.

  Ha a listát is az előválasztáson döntik, el, ha a Jobbik az előválasztáson elindul a DK ellen ahelyett, hogy előre lepaktál, ha MZP-nek is lett volna pártja, még lehet, hogy rájuk is szavazok. És talán ezzel nem vagyok egyedül. De lehet, hogy ez kevés lett volna.

 36. Márky Zay egy figura volt a „semmiből” ,senki nem akart kormányra kerülni,össznépi tánc volt ő, a nyilatkozatai,és Putyin háborúja csak ezt hozhatták ki.

  Remélem egy kövér csekk ” megvígasztalja „és nem tudunk róla többet.

  Nem,egyszerűen szó nincs arra ‘hogy átbaszták ( persze átlátszó volt) a figyelőket.
  Erre csak egy magyarázat van,ami az orosznak,és ami az amerikaiaknak is jó.( és Kínának)

  Orbán egyszer azt nyilatkozta

  Az a célunk,hogy az új világrendben minél jobb pozíciót találjunk.

  Hát ez ilyen,persze nem az alap magyarokról szól,látva az építőipar dübörgését.

  Mint Hong Kong.Kelet -Európa Hong-Kongja.

  …meg selyemútja.
  …meg duna-parti irodaházai.

 37. A v-álasztások mellett volt egy „népszavazás” is .
  1,6 millió érvénytelen szavazat .
  Há’ noomális ?

 38. 33. Tibor bá’

  Ennek már nem lesz vége. Mindegy, hogy AB2 vagy más nevű, mindig felüti valami a fejét a vírus nagy mutációs képessége miatt.
  Én csak attól tartok, hogy a sok ismétlődő oltás miatt az immunrendszer már ne tudja lekövetni az éppen aktuális verziót, mivel az kikerüli az oltás védelmi rendszerét vagy annyira egy irányba (régebbi verzióra) lesz kihegyezve az immunrendszer, hogy az újat nem tudja lereagálni.
  Jó lenne ha őszre bár meglenne az új oltás. Ez talán már kellő védelmet adna az új AB2-vel szemben is.

 39. 38. Buda

  Azon tudtak az ellenzékre-szavazók üzenni OV-nek hogy „Lóf… a s…-be”. Tök jó alkotások születtek, láttam párat befotózva.

 40. 31: Balázs:
  Ismered azt a mondást, hogy „Isten nem bottal ver”?
  —————————————————————————-
  35: Ábel:
  Itt nem az értelem dönt, hanem az érzelmek.
  Utóbbira sikerült hihetetlenül rájátszania a kormánypártnak, amihez minden muníciója megvolt, s ezt maximálisan ki is használta.
  Ettől függetlenül igazat adok elképzelésednek, de tudomásul kell venni, hogy az emberek ilyenek, ha 1 év munkáját értékelni kell, nem veszik maguk elé a tényeket igazoló dokumentumokat, nem is keresik ezeket, hanem a legutolsó érzelmi impulzus alapján meghozzák aktuális döntésüket.
  Például: Marika ne kapjon jutalmat, mert csak egy hülye kurva, hiszen múlt héten nem hozott nekem kávét és tegnap láttam egy idegen pasival. Az nem számít, hogy a cégnél a leghatékonyabb munkát végzi, s a legokosabbak egyike. De Marcit kiemelt jutalomra javasolom, legjobb fej, mert 1 hónapja kölcsönadott, az nem érdekes, hogy előtte folyamatosan gátolta a közös munkát lógásaival. Ilyen az ember! 🙂
  Nyilván egy multicégnél, vagy komolyabb vállalkozónál ez nem működne, de állami cégeknél, olyan helyen, ahol a vezetőségben csak hozzá nem értő arcok vannak, s leginkább egy ország demokratikus ügyeinek eldöntésénél, simán működik és ezt a nem túl dörzsölt politikusok is tudják. MZP-t a becsülete és az emberekbe vetett hite, ill. bizalma söpörte el, ami alapján én módosítani kényszerülök egy korábbi megállapítást, miszerint nem O1G, hanem az Isten egy nagy G, ha létezik. Hiszem, hogy nem sértettem meg ezzel senkit… 🙂

 41. 24: A rohadt Fidesz ilyen orbitális hazugságokkal bombázta az egybites szavazóit, ez egy nagyon jó példa:

  https://www.facebook.com/watch/?v=495339265575482

  Ehhez képest az igazság:

  https://www.pecsma.hu/top/ver-es-olaj-ilyen-aljas-hazugsagra-tenyleg-csak-az-orbani-kommunikacio-kepes/?fbclid=IwAR12ZttaERSFdiXsXgpbRNOJV6P3sd4VVGLjLwHPN-LBRl2Sjs_7YC9e8wE

  Eredmény: Számos ember mondta a környezetemben, hogy azért szavazott a Fideszre, mert nem akar itt háborút, mint az ellenzék. Többek közt az egyik barátnőm is, azt hajtogatta, hogy de ő többször látta a tv-ben, hogy MZP háborúba akar vinni minket. Ááá

 42. Tia !
  Azt én értem,de a feltett kérdésről mi a véleményük?

 43. Tia 40
  pontosan az amnesty national felhívása alapján. az atv-ben voltak a múlthéten.
  azt tanácsolták, hogy aki nem ért vele egyet a kérdéssel az mindkéttőre szavazzon az igenre és a nem-re is. kiváncsi lennék hogy hány válasz adó volt aki csak az igen húzta be :-)))

 44. Nem volt ez demokratikus választás, a legkevésbé sem
  Az nem demokrácia, hogy a kormánypárt kisajátítja a közmédiát, azon közli a hazugságait, (az államkasszából kicsengetik a bíróságok által megítélt bírságokat, vagyis, hazudhatnak büntetés nélkül). Az ellenzék meg kap 5 percet az elmúlt négy évben (a kétmillió percből)
  Ezzel elérték, hogy van egy széles, birka réteg, ami egyetlen forrásból tájékozódik, nekik következmények nélkül bármit hazudhatnak. Ellenvéleménnyel nem találkoznak, bármit elhisznek.
  Amíg nem veri bele az ellenzék a nép fejébe, hogy:
  – a rezsicsökkentés azt jelenti, hogy súlyos százezrekkel támogatják a luxusvillák medencefűtését, abból a pénzből, amiből ő nyugdíjemelést is kaphatna
  – stadionok helyett kórházakat is fejleszthetnének, botlábú focisták helyett orvosokat is fizethetnének. (Egy NBI-es focista fizetése kb. 3-5 orvos bére). És akkor még elhalálozás előtt bejutna a vizsgálatra, kezelésre, műtétre;
  és a többi. Egyszerű, rövid, érthető üzeneteket kell eljuttatni az egyszerű néphez. Négy éven át, folyamatosan, állandóan, országos óriásplakátokon, amelyek ott virítanak a legkisebb településeken is

 45. 34 – Gyarmathy:
  MZP-nek észre kellett volna venni, hogy O1G kiforgatja szavait. Éppen ezért nem lett volna szabad hozzányúlni az ukrán témához. Hozzányúlt, kiforgatható formában. NATOzott. „Ha a NATO, akkor mi….” ebből lett kikövetkeztetve, hogy háborúba vinné az országot. Ezért vesztették el a választásokat.

 46. buda 43

  sztem aki erre igennel válaszolt az a 99 körzet lakója! max esetleg lázadó a hüje kérdés miatt. amilyen kérdéseket szoktak volt feltenni a sima i bites földi halandóknak. :-))

 47. Még néhány gondolat, a belpolba úgysem szoktam belefolyni.

  1. Az ellenzék ott vesztett, amikor kigolyózták az előválasztások során Dobrevet. Dobrev Klára lett volna az egyetlen olyan jelölt, akinek egyáltalán valós esélye lehetett volna Orbán Viktor ellen, ehelyett ez a felelmás összefogás egy Márki-Zayt tudott előhúzni a kalapból.
  Márki-Zay amúgy biztos jó arc és egy kiskocsmában egy üveg sör mellett is biztosan jól el lehetne vele dumálni a világról, de amit és ahogy a választási kampány során előadott az előre borítékolt bukás volt a vérprofin felépített és retorikailag is magas szinten kikupált Orbán Viktorral szemben.

  2. Nekem az is eszembe jutott, hogy a baloldalnak nevezett összefogásnak esze ágában sem volt nyerni. Zűrös idők jönnek, vigye csak a Fidesz a balhét, az ellenzéki országgyűlési képviselőnél faszább állás pedig a világon nincs! A mi pénzünkön négy évig el lehet bohóckodni a Parlamentben, néha majd csinálnak némi lepkefing cirkuszt, a nagy fizut zsebre vágják, a felelősségük pedig zéró. Erre pont jó volt Márki-Zay, Dobrev még a végén akár nyerhetett is volna…, bár Orbán Viktor ellen ez kőkemény menet lett volna, de így nagy kő esett le a szívükről.

 48. Pontosan az érvénytelen népszavazólapokról látszik, hogy az ellenzéki szavazó egybites. Ilyen fontos kérdésben viccelgetve dönt, faszokat rajzolgat. Ez pont nem politikai kérdés volt, ha szívük és eszük szerint szavaztak volna, szinte mindenki nemmel szavazott volna, ebben biztos vagyok. De persze megmutatták, hogy ők biza nem! Nem álltak ki a normalitás mellett.

 49. Öreg !
  Nem tudom h. te mennyire vagy öreg .
  Én biztos nem ilyen öregkorra vágytam.
  Nem vagyok nagy igényű .

 50. A legjobb magyar futball klub (FTC) értéke kevesebb mint 50 millió euró. A francia PSG kapusának az értéke 60 millió euró. Egymás ellen játszanak, ti kire fogadnátok?
  Ugye, a PSG-re. Csupán azért, mert feltételezzük, hogy a nagyobb anyagi háttérrel rendelkező csapat, nagyobb játékerőt képvisel. Természetesen mindez azonos, tisztességes feltételek mellett.
  A kormánypárt legalább 10-szer többet költhetett a kampányra, és a választási törvényeket is ő készítette a maga előnyére – a legutolsót tavaly decemberben).
  Ha futball meccshez hasonlítanám a választást lejtős pálya, erős ellenszél és részrehajló bíráskodás mellett, 10-szer kevesebb pénzzel: milyen esélye volt az ellenzéknek? Semmi, nulla, zéró!
  Ha a világ legjobb ellenzéke lenne, akkor is bukott volna. Igen. Az ellenzék elvesztette választást, a nyertes pedig harcolhat a csőddel.

 51. Amikor a törpe kisebbség mindenáron érvényesíteni akarja magát a többség felett. Nem nevetséges ez? Nem elgondolkodtató? Ki is megy szembe az autópályán? Nézzünk rá a szavazási térképre: Bp és Szeged, vagy mindenki más megy szembe?

  Az ellenzéki szavazó folyton nyüzsög, erősködik, kiabál. Észrevettétek már a környezetetekben azokat is, akik csendben teszik a dolgukat, nem beszélnek veletek politikáról (mert minek)? Nézzetek csak körbe, és számoljátok össze.

 52. Megjött az ítélet: Magyarország életfogytot kapott. Ez már így marad Viktor haláláig. És még csak csalás sem volt, vagy agymosás, vagy bármi más: a magyar emberek többsége ezt akarja, és kész. A tegnap propagandája a ma valósága lett, és szépen csendben rezonál a magyar néplélekkel.
  Ez van.

 53. 6. Tia.
  11. Carmélia.
  Na egy kis tisztavíz nektek, hogy tobzódjatok még egy kicsit.
  23 éve vagyok nyugdíjas, és kikérem magamnak, (talán mások
  nevében is, ) hogy csirkefarháttal megvásárolhatónak és
  agymosottaknak tituláljatok. — Én ezen a néven írom a fészen is
  a véleményemet, s aki nem rest utánajárhatnyilvánosan is
  propagáltam orbánviktor meggyilkolását. — Mindig azt irom,
  írtam amit gondolok és senki soha nem tud befolyásolni.
  Miért gondoljátok hogy aki nyugdíjas az agymosott, vagy
  megvehető ? 1956 óta baloldali gondolkodású vagyok,
  mégis,az előválasztás óta erősen kampányoltam MZP ellen !!!
  Szó nincs csirkefarhátról, orbáni pénzosztogatásról, egyszerűen
  mem vagyok hajlandó a saját érdekeim ellen dönteni még
  akkor sem, ha ezzel orbán szekerét tolom. Mert itt minden
  a mellett szólt amit 22. JABU OKOSAN KIFEJTETT,, hogy
  elforduljak egy bigottan vallásos ( és ezzel kérkedő ) jobbos
  gondolkodású embertől, aki ezzel az előzménnyel akart
  baloldalt vezetni. Talán hamarabb jöttem rá mint sokan
  mások, HOGY ÜGYETLEN FAJANKÓRVAL ÁLLOK SZEMBEN.
  orbánviktor továbbra is egy púp lesz a hátamon és nem
  szavaztam rá, SŐT el sem mentem szavazni, mert nem állt
  arányban a fáradtsággal ez az egész cécó VÉGEZETÜL. =
  „”Ugyanazt csinálnám miniszterelnökként, mint Orbán Viktor,
  csak én nem hazudoznék róla.””
  ezt mondta Márki-Zay Péter a JelenValó legújabb videójában.
  LEGYETEK ŐSZINTÉK, HA ERRE VÁLASZOLTOK = HÁT ANNYIÉRT,
  HOGY = „”nem hazudnék”” ÉRDEMES ???

 54. 42-48:
  Régóta mondom nektek, hogy bajban lesztek az oktatás problémáinak ignorálása miatt! És a java csak most fog az országra zúdulni, ezt már szvsz. megoldani sehogyan sem lehet, max. foltozni rajta, vagy ahogyan az eü-ben, átirányítani magán vonalra…

  Persze, hogy probléma az átlagember gondolatvilága… Persze, hogy probléma a sok ismert tény, az esélyegyenlősdi sárba tiprása. De ez mind tudott volt.
  ———————————————————

  Ami megnyugtató, hogy eszerint nincs külső befolyásolási szándék, mert ha Soros, vagy bárki tényleg érdekelt lett volna, most bedönthette volna az országot, de Zelenszkijen kívül a kutyát nem érdekelte a magyar belpolitika sorsa.

  Ami pedig gyomorforgató, az az ellenzéki összefogás vezéralakjainak magaviselete, ahogy magukat kimentve otthagyták a szarban MZP-t a saját családjával! Azt hiszem, örök lecke volt ez nekik a magyarság mibenlétét illetően.

  Ezt a jobbiktörő keménylegényt, meg a széplányokat ideje lenne parkolópályára tenni, Gyurcsány pedig (Gyurcsánynével együtt) -sokszor elmondtam már- szükséges és nélkülözhetetlen kelléke Orbánnak a Fidesz útjának egyengetéséhez. Meglepő lenne, ha nem kapna részesedést, ahogyan sok ellenzéki katonát is titkon fizetnek azért, hogy eljátszák a szerepüket egy bizonyos határig. Ők bolondok lennének lemondani erről a jövedelmező és hálás szerepkörről!

  Amit viszont őszintén sajnálok, hogy nem ismerhetjük meg az ügynökaktákat! Bár olyan nagy meglepetés számomra valószínűleg nem lett volna, s egyszer úgyis megtudjuk azt is, amikor már az érintettek a föld alá kerülnek.

  A most csalódott fiataloknak üzenem, ne csüggedjenek, ne bánkódjanak, vigasztaljon a tudat, hogy egyszer minden véget ér, ill., hogy biztosan tovább fogtok élni, mint az, akinek a mindenképpen szar jövőt -s annak egy jókora, jó magyar részét- köszönhetitek!
  Ma is elsétálhatok Hitler bunkerébe, Kádár sírjához, vagy Rákosi volt rezidenciájára, nemrég még magát Lenint is megnézhettük, így lesz ez egyszer Orbánnal is. Ki tudja, akár még hálásak is lehetünk annak, hogy így alakult, hiszen sohasem lehet tudni! 🙂

  54: Barna Mihály:
  Köszönöm/jük! Mindent őszintén elmondtál magadról.
  Ehhez a 2/3-hoz nagyon nagy szükség volt a fent általad megfogalmazott módon gondolkodó emberekre. Gratulálok! Orbán Viktornak…

 55. Megint fogyott a remény.
  A hozzáértőbb, sokkal több pénzből gazdálkodó állampárti propaganda, győzelemre vitte a Fideszt.
  Az ellenzék választási stratégiája, üzenetei, személyiségei, nem voltak átütő erejűek.
  Márki-Zay, nem egy karizmatikus személyiség.
  A háborús nyilatkozatok és Zelenszkij verbális támadása is Orbánnak kedvezett.
  Folytatódik a féldiktatúra uralma , Európa egyik legeslegelmaradottabb országában.
  Részvétem annak, aki szerint erre van előre !

  Dága Istenem, kegyelmezz szegény Hazámnak !

 56. 42.

  Hazugságokról beszélsz, majd belinkelsz egy olyan cikket, ami MZP hazugságát tolmácsolja:

  „Márki Zay Péter bő félórás szerdai pécsi beszédében volt egy rész, amikor azt taglalta, hogy Orbán 2008-ban még tudta, hogy ki kell állni egy megtámadott ország (az Oroszország által akkor megtámadott Grúzia) mellett, és az agresszort agresszornak kell nevezni, tudta, hogy nyugatról érkezik a szabadság, keletről csak az olaj.”

  Ezt szegény wiki sem meri leírni. Inkább:

  „Grúzia 2008. augusztus 7-én, a pekingi olimpia megnyitására időzítve, váratlan támadást intézett a Dél-Oszétiában állomásozó orosz békefenntartó erők ellen azzal céllal, hogy a Grúzia által magáénak vallott területet elfoglalja…
  Az Európai Unió Heidi Tagliavini svájci diplomatanő által vezetett vizsgálóbizottsága 2009. szeptember 30-án kiadott hivatalos jelentése megállapította: a háborút Grúzia kezdte, a grúz állítások az előzetes orosz támadásról hamisak.”

 57. 52.: -wiselady –
  Nickeddel ellentétben nagyon egyszerűen és elfogultan gondolkodsz. Figyelmen kívül, hagyod, hogy a Fidesz is volt törpe párt és mégis megkapta a lehetőséget, hogy nagy párt legyen. Vagy, úgy gondolod, hogy a győztesnek mindent lehet. De hát azt nem demokráciának hívják, hanem diktatúrának. Ezek szerint te az olyan rendszereket szereted, mint Putyiné, mint Lukasenkájé, ahol lelövik, vagy megmérgezik a másként gondolkodókat. Mint kiderült, rajtad kívül sokan vannak ilyenek.

  53.: – Majsz –

  „És még csak csalás sem volt, vagy agymosás, vagy bármi más: a magyar emberek többsége ezt akarja, és kész.”
  Ha leszámítjuk a legalább 10-szer több pénzköltést propagandára, a teljes média bitorlását, ahol 5 percet kapott a 4 év alatt egy ellenzéki párt és ugyanaznap 9-szer adták le Orbán propaganda videóját, a külföldi szavazások eltérő engedélyezését, a választási törvény és az alkotmány egyoldalú megváltoztatását, a lopás, hazugság, csalás kimaxolását, az állami vagyon haveroknak való szétosztását, akkor igazad van. Lehet, Majsz , te jól érzed magad, de nem mindenkit elégít ki ez az állapot.

 58. 58: Kacor:
  Aki esélyegyenlőségről beszél, meg hasonlók, az tényleg értelmileg megnyomorodott, nem érdemes szót fecsérelni rá…
  Egyértelmű, hogy ez egy elnyomó, egypártrendszer „ünnepe”. 40 évig ünnepelték a május 1-et is Kádár elvtárssal, itt sincs mit magyarázni. Mert ünnepelték és ették a virslit, tagadhatatlanul! Ezt politikailag ki lehet használni és van, aki kötelezően ki is használja. Ez sztem. önmagában még nem teszi vétkessé, max. erkölcstelenné, amire egyre kevesebben érzékenyek.

 59. Off téma mégis mellbevágó, hogy az 1975óta működő Dabas tej üzem lehúzta a rolót,mert nem tudta fizetni az 1milliról 7 millióra ugró gázszámlát.
  A helyi nagygazdák meg 25ft-ról 50 ft ra ugró villanyszámlák miatt keseregnek.
  Emberek! Nincs hová hátrálni…a még nem tűnt volna fel…
  A helyi gazdaboltban nincs krumpliba való gyomirtó, se lótetűre méreg.?
  Szép lassan éhen fogunk(?) dögleni…pártállástól független.

 60. 59.: – Horváth Csongor –

  Szörnyű kimondani, de ez nem Kádárral kezdődött. Ez a szolgalelkű nép tapsolt Tisza Istvánnak és Horthy Miklósnak, a két világháborús hősnek, majd Bárdossy Lászlónak, Jaross Andornak, Szálasi Ferencnek is. Persze tudom, a plebs mindenhol ugyanolyan. Chomsky sem kizárólag a magyarokról állította össze a Tízparancsolatát.
  Emberi hibám – amit nem tudok levetkőzni -, hogy jobban kedvelem a tisztességet, mint a csalást és a megalkuvást. Tudom, ez idealizmus, de erre a kis időre már nem érdemes megváltozni.

 61. 61.

  Bayern: Március 1. óta nincs étolaj , most van 4.99 Euro per liter , de csak kettőt vehetsz egy szerre… Disznózsirt nem ˇ”ismerikˇˇhelyette van Planzenfett .. ez kb valami növényi trutyesz..amivel süthetsz..

  Cukor: felment 6-7 Eu cent-tel

  A legolcsóbb palackos víz felment 6 centtel

  Múlt héten egy „nagygazdával ” beszéltem : a Mezőgazdaságban ugyanaz a helyzet mint nálunk … kb dupla áron jutnak hozzá a szükséges permetszerekhez

  A benzin Diesel volt már 3 E/ Liter most „ugrál ” 2.10 – 2-30 között.

  ( Az FFP-2 viselése már csak ajánlott az üzletekben))

  Rizs már „kezd megérkezni” az üzletekbe 2E/ Kg

  Az „olcsó” tészta elfogyott.. van helyette: 1.50 -2 Eoruért..
  Tojás : legolcsóbb: 18db -os 3.39 Euro

  „Kell még valamit mondanom, Ildikó””?

 62. Szóval mindenki aki a Fideszre szavazott tegnap az ostoba, Stockholm szindrómás, megvezetett ember?

  Akkor itt a másik válasz arra, hogy miért bukta el az összefogás a választást: lehülyézni a többséget akiktől ráadásul a szavazatokat várjuk?
  Minden magyar hülye, főleg te kedves krumplievő úgyhogy szavazz rám mert én nem lopok és nem verlek át?
  Igaz, hogy ostobának tartalak én is és az összes követőm, de rá se ránts, csak szavazz rám mert O1G?

  Hát normális?

 63. Úgy látom, a „mindenki hülye, csak én vagyok helikopter” ideje jött el, avagy,”minden véleményt elfogadok (amíg megegyezik az enyémmel)” liberális mantra diadalmaskodik (legalábbis a kommentekben, ha már a választáson nem jött össze. Hátha a nagyotmondással mindez megváltoztatható). És még csodálkoztok? Hová tettétek a józan eszeteket?

 64. 53. Csego: megoldás: az étolaj méreg, a cukor fogy fél kiló egy héten egy négytagú családban, csapvizet kell inni, fel kell ülni biciklire is, rizst se eszik az ember minden nap, tészta se prémium kaja, de lehet gyúrni, 18 tojás kétheti adag…

  És most komolyan: óriási volt a pazarlás, egy kicsit itt az ideje meggondolni, mit főzünk és mit dobunk ki…

  Krumplit lehet takarni, gyomirtó helyett, de van egy ősrégi szerszám, a kapa, az is jó a gyomra, arról nem is beszélve, hogy ha kaprot vetsz közé, nem megy rá a krumplibogár… és sorolhatnám…

 65. 66 infos

  de akkor dolgozni kell, ráadásul nagybirtokon nem működik

 66. 67. Nem az ujjamból szoptam ki, barátom 10 hektáron termel krumplit, hagymát, eus dotáciok nélkül is nyereséges

  Alig permetez, azt is általában levéltrágyát, igaz, öntöznie nem kell…

 67. 58. Kacor
  12 év után nekem ne mondja senki, hogy becsapták a népet, a többség igenis szeret ebben a langyos pisiben lubickolni, és már nem tudni, mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás, az agymosás, vagy az agymosott, mert annyira elmosódtak a határok. Olyan, mintha egy szekér kivájta volna a sáros utat, és most már csak abban a sávban tud közlekedni, és minden egyes úttal egyre mélyebb, és mélyebb árkot szánt maga után.

 68. 69.:

  Mit ne mondjak? Nem értem! A csalás, a hazugság , a lopás az elévül számotokra? Ezzel a mondatoddal elismerted, hogy lopnak csalnak, hazudnak! Mondd, hány év után évülnek el? Ha elévülnek, akkor meg miért hivatkozik a főnököd több, mint 12 éve Gyurcsányra? Elég egyoldalúan látod a dolgokat!

 69. 41. Horváth Csongor

  Ismerem a mondást. Jelen esetben Orbánnal vert.

  65. hargi, 63. csegő, 61. Valaki

  Ja de szörnyű, de csak egyetérthetek.

  ——————————————————————–

  Érzelmektől átszőtt értelmetlen hablaty pro és kontra.

  Orbán min.5 szinten játszott.
  Láthatóan zavart ember, komoly difikkel, de az is látható, hogy se nem az 1 bites rajongás, sem nem a 2 bites fröcsögés mozgatta.
  A mai világhelyzetben paranoiája és Napóleon komplexusa, valamint „megmentő, megoldó” szindrómája, megalomániája éppen, hogy előny a nemzet számára. Persze hosszútávon káros, mert visszaüt, de ilyen hosszútávban gondolkodni… felesleges.
  Vagy aggódtok a gyermekeitekért, unokáitokért?
  Akkor miért nem tesztek, tettetek is valamit?
  Ja, hogy egyedül nem lehet? Hát nem is. A legjobb lenne országos szinten.
  Persze egy törpeállam mit is tehetne?
  Ha elhiszi, hogy nagy legalább a póker játékidejét megnyeri.

  Orbán ellopta az országot, hogy a nagy vagyont tudja mozgatni. Ha gyengül a forint a Ner-nek államkötvényt kell vennie Viki utasítására és saját nem kevés pénzét is mozgósítja. Erkölcstelen?
  Persze hagyhatná is a hülyéknél, hogy elb@sszák cukros mandulára meg wellnesre.
  Nem értik, nem értitek a megalomániáját, csak a saját sztereotip hülyeségeiteket szajkózzátok. Ő akart lenni MO. , hogy MO. érdekében pókerezhessen.
  Mert arra már korán rájön mindenki, hogy a népnek csak beszélni kell, de óvni kell önmagát saját önrendelkezésétől.
  Pontosan az ilyen „ellenzéki”(mi ellen?) meg kormánypárti értelmiségi hülyék termelték ki az ilyen Orbánféléket is. Aztán meg sopánkodnak!

  Pofáznak a demokráciáról meg erkölcstelenségről, meg jobb és baloldalról miközben tényleg segghülyék, már bocs! Tegnapelőtt láttam ezt a Potápi Árpi bácsit Dombóváron a kampányfinisben. Tiszta röhej ez a manus, mégis rá szavaztam, pedig 16 éve nem is szavazok, mert tiszta óvoda ez az egész színjáték.
  Miért?
  Mert még szeretnék a lehető legjobban felkészülni a közelgő kataklizmára, amit a tehetetlen üresfejű értelmiségnek és a saját mozgatórugóit kicsit sem ismerő plebejus-zombik hadának köszönhetünk világszerte.
  Méghogy MZP nem vitt volna háborúba? Nem. Csak gazdaságilag lehetetlenített volna el villámgyorsan. Tévedés ne essék, ugyanez vár ránk, de még mindig lehet benzint venni.
  Már omladoznak a védvonalak.

  A jó világhoz először meg kéne érteni, hogy mitől lenne jó. És az nem a bel- vagy külpoiltika, hiszen az csak olyan lehet amilyen emberek csinálják.

 70. 70. @Kacor, de hát én az összefogásra húztam be.
  Az más kérdés, ahogy a fideszes szavazókra tekintek.

 71. 51. Valaki

  Ne is mond, már most hiányzik. Gyerekkorom minőségét hozták hozzá illő áron. Ez egy módos város, de így sem tudtak talpon maradni. Utoljára még csináltunk két tepsi igazi sári rétest…

 72. 24. Tibor bá’
  „És akkor hirtelen a valóságban 70-30 lesz belőle.”
  Ez az arány a parlamenti helyekre vonatkozik, a listás szavazatoknál durván 53-35 volt az arány. (2,7 M, szemben az 1,8-al)
  Miután az egyéni körzetek túlnyomó többségét a Fidesz vitte el, (88, szemben a 18-al), így jött ki ez az arány.
  Tehát a Fidesz nagyjából hozta az előre jelzett eredményt, az ellenzék nem.

 73. Ki milyen katakizmát vár?Megszorítások,,megszorítások.
  Oké de ki milyen jellegű megszorítást vár?
  Nálam a fokmérője a megszorításoknak az hogy mennyi hitel dől be, vagy hogy egy szombat délelőtt a lidl,tesco és az építőanyga áruházban fele annyi vagy negyad annyi autó lesz.A lakosság 30-40%-a letezsi az autót.stb….
  Ti most számítotok ilyenre? Szerintem nem lesz visszaesés.Mint mondtam hogy azért a fizetések is megemelkedtek és egy párnak a havi 500eft-os bevétel már nem álom kategória hanem átlag.Ilyen esetben a havi mondjuk 10 eft-os villanyszámla ha 20 eft- lesz nem lesz gond kifizetni. Persze vannak most is akik még csak havi 150 ezret kapnak.
  A baj ott lesz hogy pl. egy egyedül élő nyugdajas aki havi 80 eft-ot kap annak a kiadásai nagyon megemelkednek.Így sok nélkülöző ember lesz.De kérdés hogy mennyi ?

  És mennyi volt eddig ? Mondjuk ha számuk felmegy 1 millióról 1,3 millióra azt még semmi.De mit hoz a jövő és a még elvetett gabona és az olajárdrágulás?
  Mondjuk az 1 millió nélkülözőből lesz 5 millió? Na az már tényleg egy nagy össszeomlás lenne. De még nem tudjuk hogy a nyersanyaghiány,gabona és olajárak elegye milyen robbanást hoz.
  Én csak azt mondom hogy majd ősszel áljunk ki a lidl sarkára és nézzük meg a parkolót és az autókat.Azért nagy beszakadásra nem számítok, de ki tudja.
  Ki mit vár?

 74. Gondolom a frusztrált keserűség ,nem enged hozzászólást írni szitokszavak nélkül.

 75. Pont nem érdekel a politikai dogmák alapján történő választás. Sajnos kihat az életemre, de ez „társadalmilag” elfogadható mértékü. Vagy nem, de ezt hagyjuk. Jelenleg van egy elfogadott „politikai egyistenhit” ami nem biztos hogy baj. Egy párt uralja az embereket, viszont csak ez az egy párt az, ami felelősségre vonható. Bármiért! Tehát azért is, ha az ukránok ránktámadnak. Nem most, majd eljön annak az ideje,mikor nem csak szavakkal vegzál egy volt színész. Ha túléli a háborút . Remélem nem. Pontosan tudja hogy kell befolyásolni a nyugatot. Hamisan vádol, hazudik, mint volt színész pontosan tudja hogy tud befolyásolni másokat hamis előre beállított, megrendezett álnépírtásra hivatkozva. És a nyugatnak pont ilyen politikusok kellenek. Mert ez így mindenkinek megfelel. Mint Orbán Viktor is…
  Senki sem akarja itt a valós rendszerváltást. De nincs is kivel véghezvinni.

 76. Emelkedik a tejtermékek ára, lassan luxuscikk lesz a sajt.
  #https://hvg.hu/gazdasag/20220405_tejtermek_aremelkedes_dragulas_sajt

 77. Napról napra jobban látszik, mekkora gonosz kalandba vágott bele a Putyin nevű gonosz orosz diktátor.
  Rengeteg a halott ,irgalmatlan a rombolás.
  Mérhetetlenül sok vért, izzadtságot és könnyet facsar ki az ukrán és az orosz népből.
  A keserves háború vége nem látszik.
  Ahogyan az lenni szokott, minden egészen másképpen történik, mint azt, a rettenetesen tájékozott és szörnyen intelligens szakértők megjósolták.
  Barbár és értelmetlen háború ez, aminek minden résztvevője garantáltan vesztes lesz !

 78. 80: és a Fideszesek ezt támogatják, Putyin pincsijével az élen. Az embernek hányingere van a magyar nép többségétől. Tisztelet a kivételnek. „összesen 3 oka lehet, hogy valaki a FIDESZ-KDNP-re szavaz, illetve ezek esetleges kombinációja:
  1. Buta
  2. Gonosz
  3. Megvehető
  OV felismerte, hogy ez a három halmaz a választási rendszer torzításával vegyítve, pont elég a permanens kétharmadhoz. ” (a Diétás Magyar Múzsa oldaláról)

 79. Oroszország kilép a szankciók miatt az ISS Nemzetközi Űrállomás projektből. Így, az oroszok nélkül az űrállomásra sötét jövő vár.

  forrás: Roszkozmosz és a Tass

 80. 81: János:
  Miért is?
  Musk cége már felkészült az öreg orosz technika pótlására, ellenben az oroszok így űrállomás nélkül maradnak.
  Valójában így egyedül Kínának lesz önállóan használható űrállomása.
  A ruszkik meg többé nem férhetnek hozzá a fejlett nyugati technikához az űrben sem. Építhetik az új MIR-t… minden téren.

 81. Fórumtársak!

  Rá tudnátok keresni a szerb twitterre, hogy mégis mi zajlik Koszovóban, már megint!?

  Hány száz magyar katona van épp most Szerbiában a KFOR csapatában?

 82. 83,84 – János, Tibor bá´

  Már írtam infókat, de blokkolva van az üzenet, pedig link sincs ott egy darab sem.

 83. 83 – János

  „Hány száz magyar katona van épp most Szerbiában a KFOR csapatában?”

  Szerbiában egy sem, Koszovóban – az én infóm szerint – a teljes KFOR kontingens nagysága 3775 fő, ebből Magyarországról 469 ember.

  Néhány rövid plusz infó a helyzetről a beragadt üzenetben.

 84. 83 – János

  Baj van.
  Milyen részletek érdekelnek? Igazából nem fontosak, a lényeg az, hogy a szerbek nagyon félnek, hogy nagyon csúnya dolgok elszenvedői lehetnek az elkövetkező órákban, napokban.

  A pristinai hatóságok éjféltől blokkolni akarják az összes szerb rendszámú jármű belépését Koszovóba, lényegében elzárva az ottani szerbeket alapvető termékektől.

  Dudin Krš térségében (Zvečan falu) már ott vannak az koszovói különleges erők, a ROSU (Regional Operations Support Units), gondolom tele idegen zsoldosokkal.

  A szerbek barikádokat kezdtek építeni, először Rudare falunál és blokkolják a Pristina-Leposavić sztrádaszakaszt, hogy a koszovóiak előrenyomulását akadályozzák.

  A koszovói határon a szerb hadsereg a legmagasabb készültségben várakozik a további parancsokra. Satöbbi, satöbbi.

 85. Tegyük hozzá, hogy előtte Montenegro, EU-s ajánlásra megszüntette a 18 év alatti koszovóiak anyakönyvi kivonattal való belépésèt az orszàgba. Májusban még balkáni unióba akartak lépni Bosznia Hercegovinával és Szerbiával egyetemben, úgyhogy háttérmunkát sejtek… érdeke az orosznak is a csetepaté, hogy megossza a nyugatot, de érdeke az USAnak is, hogy az oroszt megossza, aki Szerbiát támogatná. Kissé feszült vagyok, mert nem látok mèg tisztán. Montenegróval határvita is van, ami egy hete még békésen látszott megoldódni, Djuki nagyon kompromisszumkész volt, ami Djukitól nagy szó, de ez minden jel szerint valakinek nem tetszett. Az én gyanúm a medve. Folyt. Köv., ha megtalálom a hallókészülékem és a szemüvegem.

 86. 89 – infos

  Európa a destabilizáció útjára lépett, több helyen nagyon súlyos gondok lesznek, politikai, szociális, gazdasági téren. Akár kaotikus állapotok és messze nem csak a Balkánon.

  Te felvidéki vagy. Miért szerinted véletlen, hogy a szlovák kormányban meg a parlamentben szó szerint idióták, súlyos pszichés problémákkal küzdő miniszterek vagy kriminális múlttal rendelkező egyének vannak? Ez a kontraszelekciós politika Csehországban is jól megfigyelhető (egyébként máshol is).

  Ugyan miről mesél az 1918-ban létrejött Csehszlovákia atipikus zászlaja? Miért éppen olyan furcsa alakzat van benne, amely egyedi Európában, de még világviszonylatban is ritka? Mit szimbolizál ez a zászló, amely még mindig a Hradzsin felett lobog? Én már mondtam, hogy a szimbólumok milyen fontosak, de tudom, hogy erre kevesen figyeltek oda! Nagy hiba!

  S mi folyik éppen ebben a két országban? Ha tudod a valós történelmet, nem csak a lózungokkal teli hivatalos verziót, akkor nagyságrendileg kisebb meglepetések érnek a jövőben is.

  Ha egyszer egy tehetséges rendező filmet akarna forgatni mondjuk Csehszlovákia létrejöttének előzményeiről és folyamatáról, akkor egy kiváló politikai thrillert lehetne letenni az asztalra, ami bőven meg lehetne fűszerezni egy jó kaland- és háborús film elemeivel. Szinte teljesen biztos, hogy ha nem történik meg egy bizonyos esemény Tatárföldön (!), akkor Csehszlovákia vagy létre sem jön vagy ha igen, akkor messze más határok között; Masaryk meg Štefánik megszakadhatott volna a lobbizástól, akkor sem. Ezt tudtad?

  Szóval, recseg-ropog Magyarország körül minden, Ukrajna, Szerbia, de félő, hogy lehet majd ezt még fokozni is és nem csak Magyarország közvetlen közelében, de az egész kontinensen.

  Egyébként azt kívánom, hogy ne legyen igazam!

 87. 88. Zsolt

  A kfor nem azért van folyamatosan ott, hogy a vérengzéseket megakadályozzák?

  A kfor parancsnoka most kénytelen lesz tétlenül nézni a következő eseményeket? Vagy különvonalon hazatelefonál Budapestre?

  Vagy bár értesültek róla, nem tehetnek semmit már csak azért is, hogy a háborúk még jobban körbefogják és kivéreztessék gazdaságilag Európát?

  És a Szerbia felől érkező földgázunkkal, így, mi lesz?

  A Zrínyi 2026-nak lőttek?

 88. 92 – János

  Egyelőre az van, hogy a pristinai hatóságok 30 napra felfüggesztették a szerb rendszámú járművek belépésének a tilalmát Koszovóba, azaz szeptember 1.-ig kellene megoldást találni a feleknek arra, hogy hogyan tovább.
  Az este és éjjel bizonyára égtek a telefonvonalak Pristinában, Belgrádban, a KFOR-nál, Brüsszelben, bizonyos országok nagykövetségein.

  Legalább nem egy újabb tragédia hírére ébredtünk fel!

 89. 93.Zsolt
  Gyanus, nagyon gyanus, hogy most, pont és éppen most találták megfelelőnek az időt egy eléggé eldugott kis vidék lakói valami nagyot dobbantani a forró nyári hónapokban.A környék arrafelé már évek óta nyugodt volt, tehát Nincs kizárva, szerintem, hogy valaki távoli idegeneknek, akiket a világ nagyon jól ismer már, akiknek ez a szakmájuk, és akik nagyon értenek a viharkavaráshoz, most lett érdekükben kissé gyújtogatni, valamiről , valami előkészületben levő másról a figyelmet elterelni, mint szokták szinte mindig.
  Kiváncsi vagyok mit hoznak az elkövetkező napok, mi fog történni MÁSHOL.
  Reálisan gondolkodó emberek vagyunk itt valamennyien, tisztában vagyunk az ukrajnai helyzettel, annak minden vetületével Amerika , illetve Európa tekintetében. Európa, bizonyos tekintetben a tücsök és a hangya tanmeséjét játsza le, miko

 90. A 34-35. heti híresztelésekkel (woodside-i LNG üzem munkaügyi megállapodás a sztrájkolókkal) ellentétben az európai gázárak emelkedése garantált, mert két ausztrál LNG gyár 2023. szeptemberére sztrájkot jelentettek be, így az EU kénytelen versenyezni az ázsiai vásárlókkal.
  Valószínűleg a norvég spekulánsok sem lesznek tétlenek.

  forrás:
  Gorgon and Wheatstone LNG, seekingalpha.com

 91. 97. Gumihuszar
  Azt is mondtuk hogy a németeknek nem lesz gáz az idei télen nagyon kirtikus lesz a helyzet,Hallottam hogy az EU-s gáztározók tele vanank, úgyhogy lehet az idei télen sem lesz gázhiány nyugat európában.
  Persze az ára lehet drága lesz, mert egyrészt lehet spekulálnak európa ellen.Viszont az ausztrál sztrájk sem hiszem hogy örökké tart majd.Ugye beszéltük itt hogy majd leállnak a németek a gázhiány miatt és
  katasztrófa lesz (pl.BASF).Namost festék is és mosópor is van a boltokban viszonylag tűrhető áron.

  Az is érdekes hogy mondtuk hogy nem lesz műtrágya közben meg sehol sincs teméskiesés.

  Mondták tavasszal hogy nem tudják elvetni a gabonát ukrajnában most meg annyi van mint a szemét és árasztanák el a világot vele.

  A tavalyi aszály kapcsán is vizionáltuk hogy nem lesz élelem és már vágják a vágóhídon az állatokat.Ehhez képest most tele vannak a boltok polcai és még 1 terméknél sem látjuk hogy hiány van.

  Szóval félre lehet becsülni a dologokat.Gumihuszár nem ellened beszélek ne érts félre és senki ellen sem, béke van , csak utólagos tényként közlöm hogy minden katasztrófa nem jött be, elvégre azért vagyunk, hogy kibeszéljük a dolgokat.

  Persze az alapanyagok ára mint olaj, építőanyag stb magasan van és nem is várható hogy olcsóbb lenne bármi is.Nem mondom hogy nem lesz baj (erősítsetek meg hogy lesz :D) de nem olyan mélységben jött be eddig mint itt többen vizionáltuk.

 92. 98. Andrew
  Két okot látok, miért úszta meg európa az előző időszakot.
  Én is azok között voltam, akik nagyobb bajt vizionáltak. Várható volt, hogy kijátszanak majd szankciókat, na de mindet?
  A kommunikációval ellentétesen nem zárták el teljesen az orosz gáz, nyersolaj és olajszármazékok útját európa irányába és a még hiányzó energiahordozókat, alapanyagokat harmadik fél közbeiktatásával feláron megvásároltuk.

 93. 98, andrew

  Idő kell hozzá. Nem hiszem, hogy bárki azt gondolta, hogy összedől az EU már holnap.
  Viszont az ukrán hadi helyzetet sokan reálisan látták.

 94. Nem sikerült a ma reggeli (2023.09.08.) tanácskozás a sztrájkolókkal, így az európai LNG ára is emelkedett.

  forrás: Bloomberg, ##European Gas Prices Jump as Chevron Fails to Avert LNG Strikes##

 95. Mikor kezdik vajon a hazai ún.

  jól tájékozott biztonságpolitikai szakértők

  feszegetni azt az óriási témát, hogy Gázát miért sávosan bombázza az IDF…?

  A sávok szélessége kb. 200-400 méter közt látszódik…

  A Yahalom alakulat – vajon megkaphatta az Észak – Kóreából megszökött katonák tanúvallomásait..?

  A 300 ezer ájdief tartalékos katona jó része oda fog veszni Gáza erődjében, annyi rohamcsapat és épületbiztosító raj, no meg teljes plate carrier, Role triázs a világon nincsen!
  Fallúdzsa, Mogadishu.

  Hacsak a 2. világháborús haláltáborok módjára el nem gázosítják a járatokat.

  A sajtó fenyegeti a világot a perzsákkal hogy izéne: belép majd az arab – izraeli apokalipszisbe…aha, a hatalomváltással a hatalomátmentéssel foglalkozik inkább most az iráni vezetés és az új kereskedelmi vasútvonalának kiépítésével.

 96. Nagyon sajnálom, hogy megszűnőben van ez a blog. Naponta ellátogatok ide, hátha mégis történik valami. Elsősorban Bálintról és családjáról szeretnék hallani. illetve érdekelne, ha mégis eljönnének Izraelből, hogy tudnánk segíteni nekik. Ők sem fiatal emberek, rettenetes lehet nekik ez a háború.

 97. 103. néni,

  Sajnos zsidóként úgy néz ki, hogy olyan helyzet kezd kialakulni a világban, hogy még mindig Izrael a legbiztonságosabb.

  (Úgy látszik megszűnt a tiltásom (?))

  Nem tudom mikor jár le a tárhely bérlete, de lehet egy nap eltűnik ez az oldal a teljes tartalmával együtt?

 98. 104 – Elképesztő számomra, hogy ebben a helyzetben sok zsidó gyakorlatilag a palesztinok mellett áll ki. Tüntetéseken, médiában, stb.

  Bennem mindig volt egy mérsékelt antiszemitizmus, de még így is teljesen egyértelmű számomra, hogy Izrael mellett álljak ebben a helyzetben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük