B r e a k i n g

 

Ma hajnalban, Moszkvai idő szerint 3:42-kor amerikai, angol és francia koalíció rakétákkal megtámadta Damaszkuszt. A szír légelhárító egységgel, S-125, S-200 rakétákkal a mintegy 100 behatoló legnagyobb részét célba érés előtt megsemmisített. Az orosz elhárítás bevetésére nem volt szükség. A támadás 5:10-ig tartott. A támadás megkezdése után egy órával Trump elnök kijelentette, hogy ez egy egyszeri eset volt. Irán és Oroszország súlyos következményeket emlegetett. A III. világháború egyenlőre elmaradt. 😀

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

52 gondolat erről: „B r e a k i n g

 1. Ha jók az infóid Tibor bá’, akkor a szír légvédelem szépen működött. Ha nincs több csapás, akkor mindenki hazamehet, Trump tökös gyerek volt, a szír légvédelem meg ügyes, oszt joccakát.

 2. Komoly diplomáciai birkózás után mertek támadni. az oroszok is engedtek.
  Trump itt most nem vesztett arcot. Viszont a távol keleten ez nem igaz.

 3. 01 – Montezuma:
  Hírforrás: orosz hírportál szuptnyik. Mértéktartó és megbízható. Legújabb jelentés szerint 3 sebesült, nulla halott.

  Szerintem a támadás célja kipuhatolni mit tudnak az orosz elhárító rakéták. Kiemelték, hogy az S-300, és S-400 bevetésére nem volt szükség.

 4. Ez totál kudarc a hirtelen összeborulásnak.(brit, francia, E.Á).
  A CNN is győzelemként beszél Szíria részére.
  Ha lehet folyt. köv. nem legyen , mert akkor tényleg tartós tejet kell venni.

 5. Az ss 300-400 as legvedelmi rendszeruket be sem vetettek az oroszok. Ez azt is jellentheti hogy egy orosz ellencsapas utani nato csapas kivedesere tartogatjak. Kivancsi vagyok az orosz lepesre. Putyin mindig meglepp majd az ido mulasaval rajovunk hogy igaza volt. Pl Sewcsenko ugy.

 6. Ez már követhetelen.

  „A támadás megkezdése után egy órával Trump elnök kijelentette, hogy ez egy egyszeri eset volt. ”
  A politikusok mindig igazat mondanak.

  Index írja:https://index.hu/kulfold/2018/04/14/trump_katonai_csapast_mert_sziriai_vegyi_letesitmenyekre/
  „Nagyjából egy órával Trump beszéde után amerikai katonai vezetők bejelentették, hogy véget ért a csapások első hulláma.”
  Vagyis ez csak az első volt.

  Bajban vagyok. Van itthon 1 kg konyhasóm (NaCl). Ebből klórgáz készíthető.
  Engem is le fognak bombázni.

 7. 05 – n/a:
  Trump nem beszélt első hullámról. Kifejezetten a one szót használta, nem pedig a first kifejezést.

 8. Syrian air defense forces have intercepted all 12 cruise missiles, which had been used to attack the Dumeir military airfield, according to the Russian Defense Ministry.

  Russia’s air defenses haven’t been used to repell the missile strike on the territory of the Syrian Arab Republic, the military said.

 9. 07 Tibor bá’!
  Köszönöm!
  Nem kerestem a forrást, az Index pedig ezek szerint (szándékosan?) rosszul fordít.
  Az angolom sem éri el a Te szintedet. 🙁
  Mennyi rakéta volt akkor és mennyit lőttek le?
  Mindenki mást mond.
  Mindegy, már fásult vagyok.
  Ahogy „jenheral ” félék eszét látom, nincs remény.

 10. 71 rakéta, mert ennyiről írnak és Rossija1-en ennyit említettek: ha a számuk így helyes, akkor szándékosan irányították magas röppályára őket, hogy elfoghatók legyenek az elhárítókkal. Úgyhogy ezek csak a szajhamédiának szóló rakéták voltak, amik sikeresen el is fogták őket bárki bármit mond.

  71 millió dolláros sóműsor egy hazug mérgezési vád miatt.
  több helyen is 71-et olvastam és a szír légvédelem S400-asainak sikeres használatát említik.
  Orosz gyártmányú, de egyelőre csak Szíriából lőtték ki. A kellemetlen az lesz, ha Oroszország saját területéről indítja válaszcsapást.

 11. Azért azt tisztázzuk, hogy a Szír Légvédelemnek nincsenek Sz-300 és Sz-400 lérak ütegei! A SA-22 Pancir-Sz1, az SA-6 Kub, és az Sz-200 Vega-E ütegek dolgoztak

  A meglévő régi szovjet cuccokkal lőttek le a saját állításaik szerint hol 13% -ot, hol 13 db -ot az ellenük összesen 71 db amerikai hadihajókról és brit tengeralattjárókról indított Tomahawk -ból, a brit Tornado GR4 -ről és francia Rafale Rafale -ről kilőtt Storm Shadow/SCALP EG -ból, valamint a francia Aquitaine fregattról indított MdCN (SCALP Naval) -ből.

  Előre nem szóltak az oroszoknak az amerikaiak, de napok óta mentek a háttér egyeztetések. De azért az USA-ba delegált orosz nagykövet Antonov (amúgy 3 csillagos tábornok volt előtte…) azért elejtette, hogy lesznek majd válaszlépések is, mert megsértették Putyin elnököt.

  Gondolom némi viszont szankció az USA felé gazdasági téren, meg egy kis „szarkavarás” a Közel-Keleten, meg talán Európában.

 12. 10. Bazs
  Az SZ-200 és az SA-6, bár régebbi rendszerek, de jól képzett kezelőkkel és komolytalan rádióelektronikai ellen tevékenység esetén ezek bőven jó eszközök a szubszonikus Tomahawk-ok ellen – főleg, ha tényleg igaz, hogy magas pályán jöttek, hogy könnyen lelőhetőek legyenek.
  Ha igaz a 100-ból a 71 Tomahawk leszedése, azért az igen szép eredmény, erre még a jenkik és az oroszok is büszkék lennének, ugyanis 70% körüli légvédelmi eredményességet még sem az USA, sem az oroszok nem hoztak igazi háborúban.

 13. Pontosítok, 103 db eszközt indítottak. A szír lérakok közül a Pancírnak van bármi esélye egy manőverező robotrepülőgép lelövésére, a végfázisban. Esetleg az Sz-200 ha minden körülmény összejön, akkor leszedhet pár darabot, az SA-6 meg ezek ellen eléggé futottak még kategória. Biztos leszedtek pár darabot, de azt a 71 db -ot eléggé propagandaszagúnak tartom, még ha az oroszok élőben át is adták a saját légi felderítésük célkordináta adatait.

  Meg állítólag B-1 -ek is bevetésre kerültek, ezek repültek csak be szír légtérbe.

 14. Igen sok variáció létezik.
  Kihagyjátok azt a lehetőséget, hogy az Oroszok zavarták a GPS-t, mindent, így csak inerciális (tehetetlenségi) repüléssel tudták célba irányítani a „modern” technikájukat.
  A Tomahawk csak egy „darab kő” volt.

 15. Én azt hiszem, hogy a részletek tök feleslegesek. Megtörtént. A szakértők nyilván tanultak belőle. Egy arabig csend lesz. Ez Trumpnak belpolitikailag kellett. A háborút akaró amerikai tábornokok meggyőződhettek arról, hogy nem eszik forrón a kását. Én pedig megismétlem: Nem kell beszarni.Majd egyszer nem fogsz felébredni, mert éjszaka a lakásod, veletek együtt elpárolgott, és az előző nap semmiről se tudtál, hogy esetleg történni fog.

 16. Na most tisztázzuk, mennyiből mennyit szedtek le?
  A beírt információk alapján, súlyozásos alapon 100-ból 13-at?

 17. No hát ennyi volt a nagy csinnadratta, a nagy üzengetés, kardcsörtetés.

  Szerintem le volt zsírozva, le volt tárgyalva a forgatókönyv amerikai és orosz részről. Amerikának csinálni kellett valamit, hogy ne legyen arcvesztés, így aztán ennyivel le van tudva a „büntető akció”. Volt egy kis hadgyakorlat, a fegyvergyártók is boldogok, mert gyártani kell néhány tucat méregdrága rakétát, úgyhogy ma délután már boldogan és nyugodtan lehet mindenkinek partizni.

  Nem akar sem az amerikai, sem a brit, francia, sem az orosz elit megdögleni, úgyhogy nem lesz semmiféle atomháború.

 18. Friss pletykák szerint Trump ma CIA által Szíriában épített méreg-gyártósorokat (is?) lövette ki.

 19. Az eseményekről készült élő képeken „chemical weapon research center” elnevezést használnak, több tanuló is odaveszhetett.

 20. Nekem az a véleményem, hogy a „koalíció” „megtorló támadása” színjáték volt, pontosan egyeztetett koreográfiával. A pontos anyagi károkról még nem tudunk semmit, a személyi kár minimális. Dunford hazudott, amikor azt mondta, hogy nem tájékoztatták az oroszokat. Az, hogy az orosz légvédelem nem lőtt, igazolja, hogy pontosan tudták, hová tartanak az agresszorok támadóeszközei. Ha én a khmeimimi légitámaszpont parancsnoka vagyok, és csak annyit látok, hogy nyugat felől kilőnek rám két tucat robotrepülőgépet, amelyek felém tartanak, akkor bizony tüzet nyitok a robotrepülőgépekre, mert a támaszpont megvédése az én személyes felelősségem.
  Úgy gondolom, a támadás előre jelzett – vagy akár megtervezett – célpontokra irányult, és az orosz légvédelem folyamatos valós idejű tájékoztatást nyújtott a szír légvédelemnek, amely megmagyarázza a meglepően jó elfogási arányt.
  Az ügy lezárva, a felszabadító hadjárat mehet tovább. Az már Oroszország felelőssége, hogy a „támadás” színhelyén begyűjtendő OPCW-információt az agresszorok ellen diplomáciailag maximálisan kiaknázza.

 21. Pentagon chief James Mattis described US airstrikes on Syria as a „onetime shot,” while Joint Chiefs of Staff Chairman Gen. Joseph Dunford told reporters that Washington had no more attacks planned at the moment.

  Egyszeri alkalom volt, és pillanatnyilag nem terveznek további támadásokat.

  Megerősítést nyert, hogy összesen 103 támadó rakétából 71-et reptében megsemmisítettek.

 22. Bár látszólag sikertelen volt a támadás az „okos” rakétákkal, a történteket elemezve a következő gondolatok merültek fel:

  1. Kirakodtak…az „elavult” a „lejárt” áruval.Újra beindúlhat az újabb fegyverek gyártása, országukban.
  2. Megmérték rakétáiknak a pontosságát, a túlélést és a megbízhatóságot valós körülmények között.
  3. Meghatározták a védők reakcióját térségben és időben és annak hatékonyságát.
  4. Arra kényszerítették a védőket, hogy (nem „lejárt”) „erőforrásaikat” elköltsék, amelyet gyorsan fel kell tölteni, (amit a nyugatiak meg figyelni fognak, honnan, mennyi idő, és hogyan pótolják be.)
  5. A kommunikációs rész is ki lett elégitve.
  6. „Mérlegelik” a nagy és alapvető ellenfelüket.
  7. A tényleges konfrontáció az elektronikus hadviselés szintjén történt … Itt úgy vélem, hogy az amerikaiak őrülten keresik az oroszok képességeit e téren…, biztosan követik és folytatják e tevékenységüket…

  Egyelőre minden rendben van.
  Mindenki nyert, kivéve a szerencsétlen Szir népet.

  U.i.:
  A legrosszabb pedig elöttünk van: Putyin ezután a támadás után átadja az S-300 védőrakétákat a Szír Légvédelemnek.

 23. 21. Bikkin
  Megvettem az orosz légvédelem zéró reakciójára az észrevételedet, abszolúte egyetértek!
  Az infók szerint egyedül a B-1B bombázó repült be szír légtérbe és láss csodát: miközben lekapkodtak 71 db (vagy akármennyi) cirkálórakétát, a 100x nagyobb és full nem lopakodó nehézbombázóra egy árva parittyát sem dobtak, miközben ezek a gépek úgy világítanak még a régi légvédelmi ütegek indikátor képernyőin is, mint a karácsonyfadíszek.
  Ráadásul a 103 rakétát mindösszesen 3 db (!!!) célpontra indították (a Pentagon megerősítette), ami önmagában is kicsit vicces, kivéve, ha eleve azzal számoltak, hogy a CM-ek (cruise missile) döntő része nem jut el a célpontig.

  17. Pzuj
  Az eddig előkerült fotók és műholdas képek alapján annyira kevés a becsapódások helye, hogy az indított 103 db CM-nek (de még a felének is) a közelében nincsen. A szír légvédelem mostanában azért már remekelt, került itt nemrég egy izraeli F-16 Soufa is a listájukra.
  Nagyon úgy fest, hogy az amerikaiak úgy küldték a rakétákat, hogy a szíreknek ne legyen nehéz dolga tizedelni őket.
  Például hova tűnt a professzionális amerikai EW (electronic warfare) tevékenység?
  Csak mert az SZ-200-asok és az SA-6-osok vígan működtek, mintha valami hadgyakorlaton lettek volna, nem pedig egy éles harci helyzetben az USA ellen.

 24. 24: Még ha az orosz Sz-300 és Sz-400 lérak ütegek nem is működtek, mert előre egyeztettek, meg oroszokat nem ért támadás, arról nem lenne nehéz meggyőzni, hogy a szír légvédelem már rég megkapja az orosz felderítési adatokat amikor az szükséges, továbbá én azt is elklépzelhetőnek tartom, hogy voltak a szír vezetési pontokon, ha az ütegeknél nem is orosz „önkéntesek” vagy „tanácsadók”. Továbbá nagy összegbe mernék fogadni, hogy min. Damaszkusz térségében volt elég erős EW tevékenység, hogy közvetlenül orosz vagy átadták a technika egy részét azt nem fogjuk megtudni. Az viszont biztos, hogy jó nagy adag lérakot ellőhettek, ha a 103:71 aránypár igaz.

 25. “A háború nem más mint a béke folytatása más eszközökkel…”

  No úgy néz ki ezen az alapon kicsit megnyugodhatunk, még igen sok hasonló eszköz porosodik a raktárakban amiknek nagyon kicsi a “forgási sebessége” – a finálé még ráér. Szépen együttműködve nyilván sorrakerülnek majd az újabb típusok, főleg az EW-k kölcsönös tesztelgetése, szoftverfejlesztés stb., több éves műsor, mindenki megkapja a magáét – belefér tán még egy-két elnökválasztás is.
  És akkor lehet majd hamarosan eljutunk (globálicce) a valódi gondokhoz is amikben azután tényleg jól jön majd az együttműködés…

 26. OFF téma!

  Kedves Tibor bá’!
  Mielőtt még itt a nagy geopolitikai katyvasz közben elfelejteném a legfontosabbat:
  Névnapod alkalmából kívánok jó egészséget, hosszú életet és még rengeteg cikket és bejegyzést itt a fórumon!
  Isten éltessen sokáig, p..csöd érjen bokáig! 😀

 27. 27 – Montezuma:
  Köszönöm, úgy legyen.

 28. 30 – Nostradamus:
  Köszönöm a belinkelt Diamond előadást. Valóban érdekes annak ellenére, hogy semmi újat nem hallottam, vagy amit ne tudtam volna magam is. Az egész jelenségnek az oka a szinte elviselhetetlen gyors változás. Ez van, ez kell szeretni. Javaslom azok is nézzétek meg, akik félnek mert nem tudnak elég jól, vagy egyáltalán angolul. Van magyar szöveg is.

 29. Én azért kíváncsi lennék rá, hogy a Harry S. Truman repülőgéphordozó és köteléke mi a fenének tart még a Közel-Kelet felé, ha ez egyszeri csapás volt…

 30. Érdekes gondolat a háború elmaradása.
  QAnon üzenetei nyomán a háború mostani fázisa politikusokról készült pedofil és egyéb bestiális videók nyilvánosságra hozásával történik: Hillary a tegnap kiszivárgott videó nyomán eztán nem nézhet többbé a választói szemébe.

  http://beforeitsnews.com/alternative/2018/04/hillary-rape-tape-dropped-sources-report-3608516.html

  És harci eseményekből QAnon Irán megtámadását ígéri legközelebb. Feltételezésem szerint Izrael általi megtámadásról szólhatott. Szíria megtámadásához hasonló módon.
  Korábbi posztok valóban a keresztény-iszlám háború kitörése előtt komoly leleplezéseket, hitelpénzrendszer összeomlását említett.

 31. Vlagyimir Putyin orosz elnök arra figyelmeztetett: káosz törhet ki a nemzetközi kapcsolatokban, ha a nyugati országok tovább támadják Szíriát. Az amerikaiak már nem tárgyalnak többé Aszaddal, az oroszok ellen pedig órákon belül újabb szankciókat jelentenek be. A franciák szerint nem üzentek hadat a légicsapással Szíriának, csak rendet raktak – és egyébként se találtak el egy oroszt sem.
  Putyin az iráni elnökkel, Hasszán Rohanival tárgyalt telefonon; a Reuters tudósítása szerint egyetértettek abban, hogy a nyugati támadással csökkentek az esélyei annak, hogy politikai megoldást sikerül találni a 7 éve húzódó szíriai konfliktusra. Putyin arról beszélt: ha folytatódnak a szerinte az ENSZ alapokmányát is sértő akciók, az elkerülhetetlenül káoszhoz vezet a nemzetközi kapcsolatokban.
  Eközben Nikki Haley, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete a CBS műsorában arrül beszélt: hétfőn újabb gazdasági szankciókat jelentenek be Oroszország ellen – azok a cégek lesznek érintettek, amelyek az Asszad-rezsimet különböző felszerelések értékesítésével hozzásegítették az Aszad-rezsimet ahhoz, hogy vegyi fegyvert tudjon bevetni.
  https://privatbankar.hu/makro/egyre-no-a-feszultseg-azon-mulik-a-vilaghaboru-hogy-mennyire-pontosan-celoznak-317758

 32. Az amerikai és az orosz hivatalos verzió között hatalmas, mondhatni fényévnyi a különbség!

  neptun892 HTKA:

  https://www.defense.gov/News/Transcripts/Transcript-View/Article/1493749/department-of-defense-press-briefing-by-pentagon-chief-spokesperson-dana-w-whit/

  http://eng.mil.ru/en/news_page/country/more.htm?id=12171300@egNews

  Hivatalosan 3 célpont volt, ezekre indítottak 105 db különböző típusú manőverező támadó fegyvert. Gyakorlatilag több cél volt:

  18 rakéta célzott a Blai-légi támaszpontra, a rakétákat lelőtték.

  12 rakéta célzott a Shayrat légi támaszpontra, minden rakétát lelőttek.

  9 rakétát lőttek az üres Mazzeh repülőtérre, ebből 5 db -ot lelőttek.

  16 rakétát lőttek Homs repülőtérre, ebből 13 db -ot lelőttek. Nincsenek súlyos pusztítások.

  Összesen 30 rakétát lőttek Barzah és Jaramana közelében lévő létesítményekre, ezekből 7 db -ot lelőttek.

  Az orosz jelentés szerint legalább 6 repülőteret céloztak meg. A Pentagon nem jelentett be támadást a szíriai repülőterek ellen, de azt állítja, hogy túl nagy számú cirkáló rakétát indított állítólag mindhárom célpontra. A szíriai ellenzéki SOHR 8 célpontról számolt be , és azt állítja, hogy a szíriai légvédelem legalább 65 cirkáló rakétát lelőtt. Az oroszok azt mondják, 71 -et lőttek le, miközben a Pentagon szerint egyetlen cirkálórakétát sem találtak el.

 33. Én is azt érzem, hogy megy a dezinformálás talán akár mindkét oldalról is.
  Valóban azt írják az oroszok, hogy Szíria a volt szovjet kor fegyvereivel érte el a sikereit vasárnap.

  Az oroszok és szírek az olaj szerepét domborítják ki, hogy az kellett Amerikának vasárnap reggeli támadásoknál is.
  Lehet, hogy nem tudok pártatlan lenni én mégis az oroszok irányát érzem valószerűbbnek (Amerika eddigi színes forradalmaiból kiindulva). Pedig mennyire utáltam a szovjeteket 30 éve.
  És ezek az események szerintem mind elterelő hírek arról, hogy milyen forradalom és katonai lépések követhezHETnek Európában. amit a Gatestone cikke is megír.

  https://www.gatestoneinstitute.org/12093/europe-civilizational-exhaustion

  Ez a cikk a következő mondatnál figyelmen kívül hagyja, hogy milyen háborút indíthatnak Európában a muszlimok ellen, amíg nem keltenek nagy feltűnést. Mert fognak feltűnést kelteni.

  „so long as they avoid another enormous massacre like 9/11, they will be able to continue taking away human lives”

 34. 39. Bazs

  Hónapja érlelődött meg bennem egy forgatókönyv.
  A politikai iszlám nagyon terjed a világon. Ez már komolyan veszélyezteti a fehér oligarchiák érdekeit.

  Belekezdtek a muszlim országok szétzüllesztésébe, káoszba taszajtásába. Lásd Afganisztán, Irak, Líbia, Szíria, és részben Irán, Egyiptom a „forradalmi „eseményeivel. Most Yemen szétcincálása van soron.
  Viszont fehér fiúkat iszonyú nehéz toborozni muszlim országok ellen, a Vietnami fiaskó után.
  Tehát egy nagyon logikus lépés, a hamis hivatkozás elöregedésre, demográfiai helyzetre, melyek „megoldására” a nyugati kormányzatok ( választói felhatalmazás nélkül) óriási számban importálnak bevándorlókat. Ezt törvényesen nem tudták elindítani, ezért emberkereskedők NGO szervezetek közbeiktatásával kényszerhelyzetes illegális bevándoroltatást szerveztek.
  A bevándorlók integrálására, vagy az eredeti országaik megsegítésére vajmi keveset tesznek, azt is inkább csak látszatból. A bevándorlók részére viszont törvényeken felüli állapotot biztosítanak. Azok élnek is a szabad erőszakolás, szabad lopás, szabad csalás lehetőségeivel. A rendőrség munkáját parancsszóval akadályozzák. Ezzel felhergelik a helybeli őslakosokat, végül a teljesen elfajuló, tarthatatlanná váló helyzetben a nyugati fiatalok, önként és szívesen fognak fegyverbe állni, először az országukban élő muszlimok ellen, majd az országaik ellen.

  Megvédik a fehér oligarchiák érdekeit a muszlimok leverésével.

 35. 41: bogozy

  „Megvédik a fehér oligarchiák érdekeit a muszlimok leverésével.”

  Ebben lehetne logika, ha nem lenne kicsit nyögvenyelős a kivitelezés! Ugyanis a nyugati társadalmak két fő jellemzője lett “kitenyésztve” mára: a jövőkép nélküli hedonistaként vegetáló világpolgár – aki unalmában a fajfentartást is csak élvezeti cikk gyanánt tekinti (kivéve ha fizetnek is a “szaporításért”) – ő nem fog háborúzni, a másik pedig a kereszténység szellemi romjain kialakult közszellem, a bárgyú ellenségkép-nélküli lelkület (mindenkit szeretni kell…). Ebben mondjuk közrejátszik az is, hogy apáink-nagyapáink még jólnevelt keresztényként lövöldözték és bombázták itt egymást amikor arra urai és parancsolói rákényszerítették (vagonba rakták). Azóta ki is nyílt annyira a többség szeme, hogy nem hajlandó már üzleti alapon szervezett nacionalista politikának bedőlni és egymásnak esni (Európa döntő részén) – mégha akad is néhány véresszájú oligarcha itt-ott aki ezzel próbálkozik a politikai porondon. Most fásult beletörődéssel várjuk a mit is?… valaki találja már ki!? Elegünk van az ellenségkép-gyártásból, kulákozásból zsidózásból is, ezzel csak a társadalmak aktív részeit kiszelektálták családostól tönkretéve. (vagy egyszerűen bérgyilkosok segítségével lásd Fenyő, Jan Kuciak stb). Mostanra maradt ez a lepusztult beletörődő ‘génállomány’, ami nem valószínű hogy az arab tavaszban harcedzett fiatal tömegekkel éppen újabb fegyveres konfliktusra vágyik – főleg nem évszázados kizsákmányolói és oligarchái érdekében…
  A káosz előidézése inkább arra céloz, hogy a zavarosban könnyebben el lehet tünni a hosszú idő alatt összerabolt holmival, de lehet helycsinálás céljából is (amikor a mór megtette kötelességét akkor majd mehet). De „világbajnoki döntőben” nem minden tervezhető előre mégha sok pénze is van egyeseknek…

 36. A világháborúk alatt volt idő kidolgozni az akkori kormányok eltávolításának módját, akkor is alkalmazták és most is megtehető (Hooton terv, Calergi terv, Kaufman terv, Morgenthau ötleteivel együtt).
  Már csak a nyugat-európai háború kitörésére kell várni — a németeknél már elég jól látható ezen a téren az események felgyorsulása.
  Amerikában is ugyanazokat az eszközöket kezdik bevetni a Deep State ellen (Hillary, Obama, Bush család és többek). QAnon hívta fel erre Trum figyelmét és innen lett nyilvánvaló a szerepe, amit Trump szán neki leírása szerint: egy esetleges ottani államcsíny megakadályozását segíteni.
  Ennek keretében kerültek ki hrklintont pedofil gyerekmészáros őt is megadó videói is különféle fórumokon keresztül a lakossághoz, az amerikaiakhoz, mint ez https://www.youtube.com/watch?v=yRWJaT9kkF4 (a vége felé szerencsére képi információkat minimalizálva – inkább csak gyereksírást benn hagyva). Trump is meg akarja akadályozni az említett tervek amerikai megvalósítását.

  Katonák hozzátartozói nyomán sejteni lehet, hogy se itt maradt muszlimot/négert se se pedig sebesültekkel nem akarnak foglalkozni utána.
  A leendő tömegsírokat már meg is áshatták Németországban.
  Ahogy olyan híreket olvasok, hogy mennyien készülnek Európába idén Afrikából sejtem azt , hogy minden előkészületnek jól kell állnia mára

 37. Nincs szükség semmi extra dolog „szedésére”, csupán korábbi háborúk (2. vh) ismerete, Amerika ismerete és a jelenlegi pénzügyi rendszer (dollár hitelpénz) helyzetének ismerete szükséges hozzá. Az egész világgazdaság, a fellendülés üres ígéretek összessége.
  Ha megkezdődik a hozamemelkedés (február 1-től megkezdődött), akkor 3.8% fölé kerülve az összes derivatíva értéke nullára megy, ami sok banknak minden befektetését nullázza. Akár a Deutsche Bankét is. Szép dominó lesz az egész vérfertőző bankbetétesi lánc összeomlása.
  Értsd meg te is a tényeket, aki nem tudja mi lesz a végeredmény, az valóban nem érti meg a közbülső lépéseket.
  Érdekes összerakosgatni a hírmorzsákat. A 2. világháborúban nem volt mód erre ilyen széles körben internet hiányában.

 38. 45
  Bazs,

  Már 2009 óta megy fel a tőzsde és semi extra nem történt azóta. A neten való keresgélés nehéz dolog. Pl azt megmondani hogy összedől e a dominó a kamatemelések miatt rövid időn belül az szinte lehetetlen.Így olvashatok napi 24 órát akkor sem tudom megmondani mi lesz mert a szálak bonyolultak.

  Habár mondogatják hogy gebasz lesz, és ahogy írod is lehet hogy egy ilyen paraméter minta kamatelmelés következtébeni derivatíva nullázódás olyan válságot csinál mint a 2008-as többszöröse, de ezt így nehéz megjósolni, mindenesetre azt mondják nagy gebasz lesz.

 39. Andrew örülöl. hpgy konstruktivan állsz hozzá.
  Egyszerűen csak arról van szó, hogy ha a JP Morgan derivatívái 3.8% fölé mennek, a banknak nem lesz miből kifizetni a tulajdonosokat (akik lehetnek akár másik bankok, mint mondjuk a Deutsche Bank vagy a Bivajnádasi tajakarék – remélem nincs ilyen – mind mind nullázza a vagyonát, a tőkéjét, amit a betétesek vagy más bankok benne tartanak). OBA komolytalan akár egy kisebb bank bedőlésére is. Nemhogy egy nagyobbra. Hasonló a helyzet Amerikában, a FDIC nem tudna kigazdálkodni még egy bankmentést – ahogy ott írják. Eddig kétszer csődbe is ment az utóbbi 40 évben.

  Nem tudom mennyire tartod komolyan vehetőnek QAnon híreit (akár Szíria megtámadásának megírását akár másikakat). Ma a legújabb postja ezt tartalmazza:

  : SKY Event.
  : Federal Reserve ending?

  Égből jövő esemény? Talán egy eltérített repülő valami b0mbával?
  A jegybankjuk megszűnhet? Utólag tudjuk meg mire célozhatott.

  Attól tartok nem kell sokáig várni a gebaszra.
  Annyira rossz passzban van a hitelpénzrendszer, hogy már az új FED elnök türelmetlenül várhatja, hogy mikor kezdheti a bailineket, a betétesek pénzének bank pénzévé tevését (ciprusolást), amiről egykoron a könyvét írta.

  Mondják, hogy nagy gebasz lesz, hogy utólag senki se mondhassa, hogy nem figyelmeztettek előre.

  Q oldala: https://qanon.pub/

 40. Bazs, az írásodban nem tudom pontosan mire gondolsz. Mindenesetre tényleg azt mondják hogy 1-2 éven belül bekövetkezhet .Lehet akár amiatt hogy a nyirbálások miatt

  sokan megrohanják a bankot.Azt is hallani hogy a pénzügyi rendszer egésze összeomlik és mindneki elveszíti szó szerint mindenét.

  Két fő forgatókönyv lehetséges:

  -Kamatokat lassan emelik és szép lassan visszaszorul a hitelezés , de nem lesz nagyobb gebasz csak szarabb lesz minden

  -Emelik a kamatokat , világszinten nől majd az infláció és egy hirtelen változó miatt beáll a gebasz(pl amit említesz derivatívák vagy akármi ,amit egy átlagember nem tud megjósolni sok a paraméter…)

  Ezáltal beindul egy globális válság visszaesik az ipari termelés stb…Ugye elvileg az olaszok, spanyolok most sem állnak valami jól csak mi innen nem tudjuk mi megy ott pontosan.

  Mindenesetre már 2-3 éve mondogatják ezt az összeomlást, de a gazdaság tovább fut , így még egy geddonista is nehezen hiszi el hogy gebasz lesz.

  Úgy vagyunk vele hogy ejj az ugysem fog eljönni aztán egy pillanatban hirtelen lecsaphat.

 41. Gazdasági válságoknak alapvető természete, hogy rohadt gyorsan következnek be. Mindenféle előjel nélkül.

 42. „Az elmúlt napok arról szóltak, hogy Szaúd-Arábia addig korlátozza olajkitermelését, amíg hordónként 80-100 dollárra nem drágul a fekete arany, ám ehhez mások, mindenekelőtt Oroszország együttműködésére is szükségük lenne.”
  https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/megszolaltak_az_oroszok_jo_ha_figyelnek_az_autosok.660992.html

  „Elszakadni látszanak a nyersanyagárak az utóbbi időszakban a tőzsdék teljesítményétől, február eleje óta jócskán lehagyták a részvényeket. Komoly fordulatot és sokéves szuperciklus kezdeték sejti e mögött néhány szakértő, s szerintük itt az ideje aranyat, fémeket és olajat venni.”
  https://www.napi.hu/tozsdek-piacok/komoly_fordulat_keszul_nem_art_resen_lenni.660970.html

 43. 48 Andrew: 2015 októberében már jelei voltak a kötvénypiaci buborék kidurranásának (a hozamok égbe emelkedésének, amivel a régebben kibocsátott alacsony hozamú kötvények elértéktelenednek „töredék értékre”).
  Valahogyan sikerült megakadályozni ezt -talán valamelyik amerikai háború eredményeként juthattak annyi olajhoz és aranyhoz, hogy elég volt nekik erre.
  Most viszont egyre több ország dönt úgy, hogy fizikai aranyát hazaviszi magának Amerikából, így csökken az Amerikában lévő arany mennyisége. Több országnál (francia, német) már arról cikkeznek, hogy nincs is semmi bizonyítéka, hogy sikerült hazavinni a szóban forgó aranyat. Magyarországról lehetett látni a hírekben, hogy az 1914 óta kinn őrzött és most hazahozott aranytömböket a Heraeus finomítóban 2009 körül öntötték (a rajta lévő dátum alapján).

  https://dailynewshungary.com/wp-content/uploads/2018/03/mnb-arany3.jpg

  50 Montezuma, Tibor bár korábban is megírta – olvastad is biztos, hogy itt az ideje nemesfémeket így akár aranyat venni. És egyre inkább erre tart a világ.

  És a tegnapi QAnon hírt is megemlítem most:
  >>1133925 AMERICA WILL BE UNIFIED AGAIN! 11.11.18. Q

  Vagyis idén november 11-ét látja az egyesített Amerika megszületési időpontjának.
  Remélhetőleg addig nem fog ez eltartani.

  más

  A CIA nagy terrorcselekményekre számít odahaza.

  https://www.infowars.com/exclusive-cia-warns-of-massive-terror-attacks-targeting-the-us/

  Talán kell valami, amivel elterelhetik a figyelmet Hillary mocskos dolgairól.

 44. A francot, haverok. Egyébként a magas olajárral lehet szabályozni a gazdaságot.
  Egész pontosan le-szabályozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük