Az ukránok saját rakétája zuhanhatott a kijevi gyerekkórházra

Oroszország nem támad polgári célpontokat Ukrajnában, a kijevi gyerekkórház közelében egy ukrán rakétaelhárító rakéta csapódott be – jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

„Arra kérem önöket, hogy támaszkodjanak az orosz védelmi minisztérium nyilatkozatára, amely teljesen kizárja, hogy polgári célpontokat ért volna csapás. (A tárca) megmondta, hogy egy rakétaelhárító rakéta lezuhanásáról van szó” – mondta Peszkov az incidensről a média képviselőinek. „Továbbra is kitartunk amellett, hogy nem hajtunk végre csapásokat polgári célpontok ellen, a csapásokat kritikus infrastrukturális létesítményekre, katonai célpontokra mérünk, amelyek valamilyen módon kapcsolatban állnak a a rezsim katonai potenciáljával” – tette hozzá

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a diplomáciai honlapján közzétett kommentárjában azt írta, hogy az orosz fegyveres erők, válaszul az orosz gazdasági célpontok elleni ukrán rámadásokra, nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel ukrajnai katonai létesítményekre mértek csoportos csapást.

„Köztük van az Artyom és az Antonov üzem, valamint Lucs tervezőirodája Kijevben; a Dnyepr és Juzsmas vállalat Dnyepropetrovszkban (Dnyipróban); egy nehézgépgyártó üzem Kramatorszkban; egy nyugati fegyver- és haditechnikai raktár az ArcelorMittal kohászati üzemben Krivoj Rogban (Krivij Rihben) és számos más létesítmény. Minden célpontot eltaláltak” – írta a szóvivő.

Zaharova szerint ” mint az már sokszor megtörtént az ukrán légvédelemmel, rakétái ismét letértek a pályáról, és lakóházakat és szociális intézményeket találtak el”.”Ez történt ezúttal is. Már megerősítést nyert, többek között számos szemtanú is megerősítette, hogy a nyugati NASAMS légvédelmi rendszer egyik rakétája a kijevi Ohmatdit gyermekkórház területén lévő épületet találta el” – állította a szóvivő.

Zaharova kifogásolta, hogy a kijevi beszámolók elhallgatják, hogy a kórház az Artyom gyár, az ukrán védelmi minisztérium épületegyüttese és az ukrán fegyveres erők raktárai közelében található. Rámutatott, hogy az ukrán fél szándékosan telepít légvédelmi rendszereket a lakónegyedekben, a civilekkel „emberi pajzsként” fedezve magát.

Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövet a diplomáciai képviselet Telegram-csatornáján nehezményezte, hogy az Egyesült Államok elhallgatja, hogy a kijevi gyerekkórházban egy ukrán légvédelmi rakéta okozott károkat. A diplomata felhívta a figyelmet, hogy az incidens a NATO-csúcs előestéjén történt. Szerinte a történteket a szövetség indokként fogja felhasználni az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások növeléséhez.

(Origo)

 

20 gondolat erről: „Az ukránok saját rakétája zuhanhatott a kijevi gyerekkórházra

 1. Nem kell a pánik, mert az embereket csak a tele hasi és az üres zacsi foglalkoztatja.

  Lovaskocsi és sparhelt színvonal újbóli elérése a polgárvédelem feladata lenne.

  Az európai biztonsági környezet apránként romlik, de csak épp annyira, hogy se a közember, se a média ne tudja kikövetkeztetni a következő eseményeket és mindkét oldal előrelátó lépéseit.

  20-30 éves haditervek megvalósulása látható most épp, sőt pl. az Aegis-rendszert az elmúlt hetekben már készre szerelték.

  A piacra került Nasams rakéták célkoordinátáit a gyártó „online” látja, csak úgy mondom.

 2. 1.János
  Remélem átjönnek a régebben írt kommentjeid.

  Most én is csak kicsit csökkentett üzemmódban írok a nyári pihenés és otthoni munkák miatt,de remélem mindenki visszatér egy kis pihenő után.

  Csak annyit hallottam ,hogy már többszázezer hadkötelest köröznek ukrajnában akik próbálnak lelépni.És hoztak egy olyan törvényt hogy akit köröznek annak érvénytelenítik a jogosítványát.Tehát nem lesz saját autóval menekülés.Plusz teljes vagyonelkobzás lesz a büntetés.A tisza ukrán oldalához szögesdrótot helyeztek el a hatóságok a menekülés megakadályozására.Vajon össze tudnak e szedni még párszázezer embert ?És ha igen változtat e valamit?

  „Lovaskocsi és sparhelt színvonal ” ahogy telnek a hónapok ebből is már többet látunk majd hogy milyen fejlemények lesznek.

  „Az európai biztonsági környezet apránként romlik, de csak épp annyira, hogy se a közember, se a média ne tudja kikövetkeztetni a következő eseményeket és mindkét oldal előrelátó lépéseit.” Szép lassan beüthet a gebasz mind a fronton mind a csökkenő közbiztonság miatt, bár még a nép a nyaralással van elfoglalva egész Európában mert még van rá pénz.

 3. Az (Origo) milyen viszonyban van azzal a politikussal, aki rohan Putyinnak beszámolni?

 4. 1 János, a 3. 4. mondatát kicsit bővebben kifejtené, hogy a geopolitikához nem nagyon értő – mint én – is megértse? Köszönöm.

 5. Geopolitikai értelemben senkinek a tervét nem hajtja végre senki pláne nem 30 éven át !
  Még Klaus Schwabe -ét és Soros Györgyét sem.
  De keletkezhet ez a látszat.
  Szóval olyan mintha ….
  Az egyes jelentősebb és jelentéktelenebb szereplők a saját érdekeiket mozdítják elő.
  Tibor bát idézve:
  Ha 10 000 ember kinyitja az esernyőjét az nem összesküvés, hanem csak eleredt az eső.

 6. 6. Mozarella

  De az esőt lehet csinálni is!

 7. 6 Mozzarella
  köszönöm, megnyugtatott 🙂

 8. Azért az kemény, hogy orosz propaganda oldal lett Tibor bá’ blogjából…Origo hírt átvenni a legalja.

  Szégyellheti magát mindenki, aki ehhez asszisztál.

  Az egyetlen értelmes hozzáállás a dologhoz:

  „Azt nem tudom, hogy orosz támadó vagy ukrán légelhárító rakéta volt, de nem is érdekes.
  A Kijev elleni támadást ugyanis az oroszok indították, minden halott és sérült az ő felelősségük. Ha ugyanis nincs támadás, nincs légelhárítás sem. Ez egyszerű ok-okozat, és az ok itt az orosz támadás.
  Mindenkinek több empátiát ajánlok az ukrán emberek és ez esetben gyerekek iránt, aki ezen filozofál.”

 9. adamfire Ha jól emlékszem Tibor bá’ inkább az oroszok mellett foglalt állást, azok indokait ismertetve.

  Ha már ok-okozatról beszélsz: miért is indítottak támadást az oroszok Kijev ellen? Miért csak egy kis részletre fokuszálsz a nagy egész helyett?

 10. ademfire!
  A megjegyzés semmi jelentőséggel nem bír, valóság tartalma nulla.
  mindef: Köszönöm.

 11. Valóság tartalma nulla?

  Dehát orosz propaganda oldal lett…Ezek után már csak az hiányzik, hogy Spöttle, Stier, Nógrádi és hasonló „objektív” szakértőket szemlézzenek itt.

  Több Demkó Attila-t és Kaiser Ferenc-t javaslok, – és kevesebb Origo-t és a fent említett urakat – közelebb fogunk járni a valósághoz.

 12. 12./

  „Több Demkó Attila-t és Kaiser Ferenc-t javaslok”
  További kellemes időtöltést kívánok az urak társaságában.

 13. 13./

  Önnek is kellemes időtöltést kívánok az orosz propaganda felkent papjai társaságában…Nyilván rendkívül objektívek és a tudományos közösség elismert tagjai 😀

  Mi a következő? Fidesz propaganda is lesz előbb-utóbb?

 14. 14 – ademfire

  Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

 15. Putyin elnök úr béke – és tűzszüneti kéréseit meg se tárgyalta a témavezető Carnegie Agytröszt a washingtoni Csúcson.

  Teljesen mindegy, hogy Trump vagy Biden jelöltek kerülnek majd újabb ciklusba, ha némelyek ezen meditálnak és hiú álmokat kergetnek a konfliktus megállítása miatt.

  A fehérorosz- lengyel- kalinyingrádi határt csak erősítik tovább a lengyelek, ettől is van ijedelem közép – Európában, amire csak ráerősít az, jogy Németországba közepes hatótávolságú rakétaezredet telepítenek ( inf felbomlása, erről is beszéltünk már).

  A Szövetség tavaly év végén jozott egy passzust ( írtunk erről már), hogy ha esetleg az juászéj jövőbeli elnöke ki szeretne vonulni a konfliktusból, akkor azt ne tehesse meg ill. emiatt is újabb támaszpontokat (a meglévők birtokba vételével) és új parancsnokságot telepítenek a *megszállt* közép – Európába a jenkik…(figyelmen kívűl hagyva a helyi lakosság félelmeit).

  2025 – re újabb 40 milliárd eurót fognak küldeni Ukrajnába. Tetszenek érteni?

  14, adamfire
  Békemisszió-s beszéd, na aza propaganda. A szevasztopoli strandra bevágódott kazettás lőszer hatását bezzeg nem mutatta a nyugati média, csak a kijevi gyermekkórházat.

 16. 16. Zsolt

  Ha Trump nyer, rosszabb lesz a háborúk tekintetében.
  Szerintem nagyobb háborút fog csinálni mint Biden. Szegény beteg öreg és a körülötte állók csak Ukrajna miatt töri(k) magát(magukat). Trump minimum Iránnal akar leszámolni (de a Hezbollahal is!), hogy Izrael ne legyen többé soha veszélyben.
  Közben pedig erre fog rájönni egy távol-keleti eszkaláció (hisz Kínát sem bírja), ha már lúd legyen kövér, alapon. Hogy azt ki kezdi, na az nagy kérdés. É-Koreától, Kínáig és onnan USA hamis zászlós művelet, minden benne van.
  Mindegy is. Szép nagy kövér futam lesz arrafelé is. Ukrajna, babazsúr lesz ahhoz képest ami ott lesz, ha lesz (Isten adja, hogy ne legyen).

  Csak tudnám, hogy kit tudna az USA Irán ellen hajtani. Törökországon kívül nem látok sok potens népet a környéken. Azok azonban nem bolondok USA érdekért meghalni. Ígérhet bármit Amerika, ismerik a céget. Ha pedig a közép ázsiai isztánokban gondolkodnának, mint proxy jelöltekben, halkan jegyzem meg, hogy azokat sakkban tartják az oroszok és főleg a kínaiak. Ha pedig Amerika egymaga menne neki a perzsáknak, na az már neki is nagy veszteségekkel járna, amit nem biztos, hogy benyel a nép.

  Ha nyer Trump, akkor közel-keleten Jemennel és a Hezbollahal fogja kezdeni a verekedést. Csak figyeljetek mi lesz jövő ilyenkor arrafelé, ha nyer Trump. Ukrajna projekt pedig menni fog tovább EU-s támogatással. Kérdés meddig bírjuk. Ti. nem ezt mondták nekünk amikor indult a szankciós buli. Mindenki egy max. két évben számolt. Aztán most 10 évekről beszélnek. És kezd kiürülni az EU-s spájz.

  Az egészben az a visszás, hogy nekünk magyaroknak Trump győzelme lenne jó. Levenné rólunk Washington figyelő szemét és nyugton hagyna minket. Talán az EU-t is megregulázná vonatkozásunkban.

 17. Ki lehet ademfire, ezzel az új nickkel, aki úgy ír, mint aki régóta ismeri Tibor bá honlapját?

  Mégis csodálkozik, az orosz propagandán? Fura.

 18. 17 Szerintem Trump jobb lenne, háború tekintetében is. Lezárná az ukrán háborút, ami jó. Iránnal nem tudom, belekezdene-e, de ott vannak még Izrael és Szaúd-Arábia is, akikkel lehet valamit kezdeni a térségben.

 19. 19. Ábel
  Tartok tőle, hogy nem engednék meg neki, hogy lezárja az ukrán háborút. Több az mint holmi lokális konfliktus. Mivel a nyugat kezdte, ha abbahagyná az neki nagyon nagy tekintélyvesztés lenne. Ezt, így vagy úgy, de végig fogják vinni.
  A kérdés, hogy kiszélesedik-e, vagy marad az Ukrán lőtéren, ahova mindenki tolja be amije van. Na meg az is nagy kérdés, hogy nyílik-e új front. Ezzel kapcsolatban jegyzem meg, hogy mivel Trump erősen el van kötelezve a nemzeti érzésű zsidó köröknek, lépnie kell Irán ellenében. Ti. egyedül Irán jelent komoly veszélyt Izraelre. Le kell rendeznie ezt nekik, vagy minimum segítenie kell nekik lerendezni. Erre mondtam azt, hogy a meglévő mellé, nyitni fog egy újabb frontot. Sokan abban bíznak, hogy ő békepárti. Amiben igazuk is van, mert egy üzletember és tudja, hogy békében vagy háború közeli helyzetben (de semmiképpen sem háborúban) lehet jól üzletelni. Azonban vannak olyan dolgok is mint kötelesség és adósság. Namármost ez az Irán dolog is egy ilyen körbe tartozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük