Az igazság keresése (16.) Velünk manipulálnak

önarcképValahol Amerikában kitalálnak egy „nemzetbiztonsági” hazugságot, amit leközöl a New York Times, majd a Washington Post, ahonnan az egész nyugati világ átveszi (és akár oda tartozunk, akár nem) mi is. Másodpercek alatt egy milliárd „fehér ember” totálisan félre van vezetve.

Vegyük a legutolsó esetet. Az iráni választások eredményét. A nyugati sajtó tudni vélte, hogy egy nagyon szoros verseny várható. Vagyis előre fel voltunk készítve a hatalmas küzdelemre. Valójában erről szó sem volt. A régi elnököt a vidéki lakósság és a szegények támogatták. A kihívó mögött csak a szekularizált, tanult városi értelmiség állt. Tegyük hozzá, hogy ez utóbbi hatalmas százaléka elment az urnákhoz, míg a vidékiekről ez nem mondható el. Ennek ellenére Mahmoud Ahmadinejad, a régi elnök simán (63,29 %-os fölénnyel) megverte a „mérsékelt” kihívót, Mirhossein Mousavi-t. Mivel ez az USA-nak nem tetszett, az „Amerikai Kormány nem fogadja el a választási eredményt.” A nagy USA, mindenbe beleveri az orrát. Ők nem fogadják el az eredményt! Ki nem szarja le a véleményüket? – jó kérdés! Hát az 1 milliárd „fehér ember”. És mi baja Amerikának a régi elnökkel? Az, hogy fanatikusan hazafi és a CIA nem tudja megvesztegetni, ami egy „értelmiségiről” nemigen mondható el. [Még Antal József idejében mondta egy magyar értelmiségi – a nevét nem hozom nyilvánosságra – hogy a magyar értelmiséget kilóra meg lehet vásárolni. X-nek tökéletesen igaza volt – futott át rajtam a gondolat – amikor két napja nyilvánosságra hozták a legújabb besúgok hadát.]

A végső üzenet: A holokauszttagadó, Izraelt a térképről lesöprő, atombombát gyártó Ahmadinejad csalással nyerte meg a választásokat. Ha a nemzetközi sajtó valóban tájékoztatni akarná az embereket, akkor a következőket írhatta volna: Ahmadinejad doesn’t have much power in Iran. The President is not the most powerful person in the country. He is not the commander in chief and  does not control the army and the intelligence and security services. He does not have the power to go to war. Those powers are reserved for the supreme leader of Iran Ayatollah Khomeini. Ami valahogy így hangzik magyarul: Ahmadinejadnak nem sok hatalma van. Az iráni elnök nem az ország legerősebb embere. Nem ő a hadsereg főparancsnoka, nincs befolyása a hadseregre, a hírszerzésre és a nemzetbiztonságra. Nem viheti az országot háborúba, mert az fenn van tartva Ayatollah Ali Khamenei, legfelsőbb vezető részére. – Következésképpen az iráni választásoknak mindössze protokoll tétje volt. Én azért még hozzátenném, hogy Ahmadinejad nem holokauszt tagadó, ennél lényegesen értelmesebb ember. A holokauszttal kapcsolatban én két megnyilvánulásáról tudok. 1) A németek bűnéért miért a palesztinoknak kell megfizetni? 2) A holokauszt rókáról túl sok bőrt húznak le a zsidók. Ami pedig Izrael térképről való letörlését illeti, Ahmadinejad mindössze idézte Ruhollah Musavi Khomeinit, aki nem az izuraeli államról, hanem az ott uralkodó rezsimről beszélt és nem a térképről kívánta letörölni, hanem az „idő elsöpréséről” beszélt.

Hogy is van a szakállas vicc? A TASZSZ jelenti: Moszkvában Mercedeseket osztogatnak. Helyesbítés: Nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem Mercedeseket hanem Zsigulikat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.           

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük