(13) A gyilkos gyilkosa

Tibor bá’ online

~k001A magyar sajtó nem nagyon foglalkozott Dr. George Tiller meggyilkolásával, pedig lett volna mit írni róla. Dr. Tillert 2009-ben lelőtte egy Ábel-féle fanatikus istenhívő, egy templom előterében, ahová vasárnaponként rendszeresen járt istentiszteletre. Sokak szerint bűnhődnie kellett, mert egyike volt azon amerikai doktoroknak, aki a klinikáján (egészségügyi okból, törvényesen) hajlandó volt terhességet megszakítani, ellenfelei szerint „gyilkolni” egészen a szülésig. Ez természetesen nem volt igaz, mert a terhesség 21. hete volt a határ. Meg kell még említeni, hogy Dr. Tiller ellen már követtek el gyilkossági kísérletet, és Amerikában ő a negyedik orvos, aki ugyanezen okból kifolyólag merénylet áldozata lett, természetesen a bibliai isten nevében.

Az esetet én magam se tartanám olyan kirívónak, hogy világszenzáció legyen belőle, ha nem lenne elgondolkodtató. Nálunk az Amerikát megjárt magyar csúcsértelmiségek, teszem azt Heller Ágnes, lépten-nyomon kommunikálják az amerikai demokrácia nagyszerűségét. 1949-től 1989-ig a Szabad Európa rádió mást sem tett, mint hirdette az amerikai szabadságot (it’s a free country). Szabad ország. Szabadon lehet fegyvert vásárolni, szabadon használni azt, szabadon lehet beavatkozni mások életébe. És vallásos hitre hivatkozva szabadon lehet gyilkolni, úgy hogy a meg nem született életek megóvása a cél (tényleg okosok, egy 3 hónapos embriónak van lelke?). Olyan meg nem született életekét, amelyekhez az égvilágon semmi közük. Felmerül bennem a kérdés, micsoda szabadság és demokrácia az, ahol bárkinek eszébe juthat, hogy ha a demokratikusan megválasztott képviselők által megszavazott törvény neki személy szerint nem tetszik, akkor gyilkolással adjon ennek hangot? Pontosan ez teszi kétségessé Trump elnökségét. Gyakorlatilag már mindenki ellene van, aki számít. Az én számításaim szerint megválasztása után Trump vagy egészen mást fog tenni, mint amit most hirdet, vagy egyszerűen le fogják lőni, mint egy kutyát.

___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________________

50 gondolat erről: „(13) A gyilkos gyilkosa

 1. Ne bántsd már szegény Ábelt, jó lélek ő 🙂

  Tök fölösleges volt lepuffantani a dokit, karmikus körforgás amúgy is helyére tette volna az ipsét. Gyilkosság az gyilkosság, mindegy hogy hány hónapos magzatról van szó, és ki követte el.

  Mondok egy újdonságot Tibor bá’, van lelke a 3 hónapos magzatnak, sőt akkor is van már lélke, mielőtt megszületett volna. Mondok még egy cifrábbat, lelkek Istenből születnek, folyamatosan az idők kezdete óta(sorrend nem mindegy, elsőszülöttek az arkangyalok voltak, plusz Lucifer).
  Te lelked is Istentől származik, és akárhogy is tagadod, keblére fogja ölelni a kis tékozló lelkedet halálod után… 😉

 2. 1.Tibor bának van lelke? A kérdés az érintetthez is szól! 🙂
  A témához meg:

  A válaszom meg a kérdésre:”A legyeknek mindig igaza van!” Ilyen a demokrácia.

 3. 1:
  Ha a 3 hónapos magzatnak van lelke (gratulálok a hülyeségedhez) akkor kell lenni az 1 hónaposnak is. Sőt az éppen osztódó megtermékenyített petesejtnek is. Ez magával hozza azt, hogy a megtermékenyítő spermiumnak is kell, hogy legyen lelke, mert micsoda dolog lenne az, hogy a női petesejtnek van, a férfi spermiumnak nincs. Ez azonban felvett egy kis problémát. Ha a megtermékenyítő spermiumnak van lelke, akkor a többinek is kell lenni. Annak is, amelyik a vécé kagylóban végzi, annak is, amit a nő kimos magából, annak is ami a férfi markába landol, és azoknak is, akik simán felszívódnak, mert nem lettek felhasználva. Szóval a napi 100 millió spermiumnak, ami minden nap termelődik, beszorozva 4 milliárddal, mert kb ennyi férfi él a világban. Hát ez elég sok lélek, még jó hogy kis helyen is elférnek. És legyünk igazságosak. A nőknek is beérik havonta egy petesejt, ami egy fél élet alatt szintén kitesz néhány százat, szorozva 4 milliárddal. Ez se semmi. Elképesztő mennyiségű lélek. És ez mind az isten jobbján akar ülni, illetve mind istenből szakít ki egy darabot. Ez nevezik a hit erejének, mert ezt a baromságot elhinni NEM SEMMI.

  2:
  Van-e lelkem? Nem tudok róla. 😉

 4. Abortusz vitánál is jól kijön, egy-egy eszme képviselői fanatizálódva bármit képesek elkövetni.
  Ha valakinek piszkálja az orrát az abortusz, akkor elsődlegesen az abortuszhoz vezető okot kell felszámolni. Megfelelő oktatással, olcsó fogalmazásgátló eszközökkel, bizonyosan jelentősen csökkenthető lenne a nem kívánt terhességek és ezáltal az abortuszok száma.
  Ez egy strapás munka, könnyebb agyonlőni Tiller doktort.

  Olvastam régebben, csendes óceániai népnél szabad a házasság előtti szex a fiataloknak. Valahogyan nem esnek teherbe ebben az időszakban a lányok.
  Viszont mikor házasságot kötnek, nagyon szigorúan megkövetelik a házastársi hűséget. De ezek nem civilizáltak, vademberek 🙂

  Trump elnöksége korábban leírtak miatt eleve kútba esett. Trump kampánypolitikájának lényege; azokat a kisembereket megszólítani, akiket senki sem képvisel, akiknek az érdekei senkit sem érdekelnek a politikában, a választási kampány kivételével.
  Ha valami csoda folytán mégis elnökké választanák, azonnal betagozódna az oligarchiák rendszerébe, mert más választása nem lehetséges. Egyedül, az USA elnökeként nem tudja kormányozni az országot, a szenátus, a kongresszus jóváhagyása is szükséges a változásokhoz. Lásd Obama reformjainak bukdácsolását.

  Érdekes, az US Citizens mozgalom többször leleplezte Hillary asszony és a Clinton klán „közpénz jellegvesztés” (lopás) tevékenységeit, de az országos médea nem kíván foglalkozni a Clinton szennyessel. Hillary asszony beígérte, első dolga lesz az US Citizens mozgalmat betiltatni, még alkotmánymódosítást is intézni fog.

 5. 3 Tibor bá’
  1-ben dajtásnál ott van a mosoly jel.
  Ez Ábelnek rossz, mert dajtás nem goldolta komolyan azt hogy „Ne bántsd már szegény Ábelt, jó lélek ő ?”

 6. 1.
  Te végig sem gondolod a mondataidat, nem ártana, ha néha vissza is olvasnád:
  „Mondok egy újdonságot Tibor bá’, van lelke a 3 hónapos magzatnak, sőt akkor is van már lélke, mielőtt megszületett volna.”

 7. Én ‘úgy tudom’ a magzatokba a lélek sok hónaposan költözik.
  Ez reális szerintem. Az abortuszt abszolút támogatom, egyben a védekezést is. Már rég túlnépesedett a Föld.. csak épp ezt azok nem érzik akik miatt a leginkább.

 8. Re:1
  Gondoltam hogy lesz egy kis ferdítés, de leírom még egyszer.
  Van lelke a magzatnak, egészen a test haláláig(ugyebár halál beállta). Fogantatáskor már mindenképpen jelen van a lélek, de jellemző az, hogy a fogantatás előtt is az anyával van időszakosan. És itt kell aláhúznom, 1db lélekről van szó.
  Minden különálló biológiai entitásnak van lelke, és nem minden sejtnek, ezért teljesen fals logikai következtetés hogy a WC-ben végzett sperma „tömeggyilkosság” lenne. 1 ember 1 lélek, 1 magzat 1 lélek, 1 petesejt/sperma(emberre nézve) csak annak a testnek a része, aminek 1 lelke van. Definíció szerint a megtermékenyített petesejt már külön biológiai entitás, ezért nem összemosható más sejtekkel.

  Re:5
  Nem, nem, Ábel valóban jó lélek, csak kicsit ortodox az álláspontja…Mondjuk ezzel a világ megértését zárja ki, mert a saját keretrendszerében túl sok lesz az ellentmondás.

  Re:6
  Logikátlannak tűnhet, de leírom az időrendiséget. A lélek már fizikai megszületése előtt az anyával van, ráadásként nem ad-hoc módon, hanem közös megállapodással(kb születés előtt 1 évvel kezd a születendő lélek az anyához kapcsolódni). Mondhatni az anya körül sündörög a lélek és azt várja, hogy az apjuk dugja már meg az anyjukat, hogy legyen mibe megszületnie. Ez az oka a fogalmazásomnak , hogy akkor is van már lelke mielőtt megszületett volna.

 9. Ez az a szituáció amikor a szerencsétlen freudi elszólásból fakadó piszkálódásból a poszt fő témája lesz.

  Tibor bá’ nagyon kíváncsi a témában, mert érzi hogy közel az idő amikor útra kel. Viszont materialistaként képtelen elfogadni a nem materiális dolgokat és viszolyog tőlük.

  Ez pontosan látszik a 3 hsz-ben, mert spirituális dolgokat ilyen anyaghoz kötötten csak egy hithű materialista képes levezetni.

  Dajtás lélek elmélete teljesen életszerű, természetesen erre bizonyíték nincs, mindenki megtapasztalja majd a halála után hogy hogyan van.

 10. 8: „kb születés előtt 1 évvel kezd a születendő lélek az anyához kapcsolódni”

  OK. Mi a helyzet a nemi erőszakkal? A lélek előre tudja, hogy jön egy iszlamista harcos, aki majd megerőszakolja a jazidi nemzetiségű anyukát, tehát jó, ha készen áll?

 11. Vallásosak szerint az élet a fogantatással kezdődik, ezért tilos meggyőződésük szerint az abortusz bármely időpontban.
  Tudományosan nézve a kérdés nem egyszerű, kezdődhetne a szívverés megindulásnál, de az nagyon korán van, bár egyszerűen detektálható, ill. ilyen szempontból az agyhalottból sem lehetne transzplantálni. Maradhatna a komplex agyműködés, mint határvonal, de az agy a születésig, de még az után is igen sokat alakul, hol a határ?

  Nem hinném, hogy dr. Tiller és más abortuszt végző orvosok meggyilkolása büntetlen maradt volna, vagy igen, Tibor bá?

  Ábel szerintem egyáltalán nem fanatikus, csak mélyen hívő, és képtelen lenne gyilkolni, nem szép tőled, hogy ilyen kontextusba hozod.

 12. 10:
  Ti sokkal többet foglalkoztok az én halálommal, mint én magam, és persze magatokból indultok ki. Alapvetően kíváncsi vagyok, de csak olyasmire, amit nem ismerek. Lélek ügyében nincs mire kíváncsinak lenni, mert ez csak a hívőknek téma. Nekem nem.

 13. Legközelebb jobban odafigyelek a kertben, nehogy rálépjek egy hangyára, mert a pokolban végzem. Viszont megölök egy dokit, aki az adott kor társadalmi elvárásai szerint végzi a munkáját, és ezzel még jól tönkre is teszem a családja életét. Kicsit ellentmondásos vagyok, nem? Ott a baj, hogy az ember azt hiszi bármit megtehet hogy igazolhassa a rögeszméit. A bigott vallásosság= fundamentalista terrorizmus. Az ilyen ember egyszerűen elmebeteg.

 14. 8. dajtás.
  Hát ezen jót röhögtem. 😀
  Nem tudni mi az, nem tudni hol van, nem lehet érezni, kimutatni, tapasztalni.
  De azt tudni, mikor születik és hová tart!?
  És hogy viszi magával az emberi tudatot, a halál után! 😀
  Akármilyen elméletnek, elgondolásnak, elképzelésnek azért kellene lenni valami valóságalapnak!!!
  Mert ha semmi ilyen nincs, akkor az semmi!
  Csak agymenés.

 15. 8 – dajtás és egyebek:
  Időnkét egyesek, így vagy úgy hivatkoznak a honlap mottójára: „értelmes emberek vitafóruma”. Annak idején, amikor ezt kiírtam arra gondoltam, hogy az eszeveszett hülyék a mottó olvasása után csendben el fognak farolni. De nem ezt történt. A közel elmebetegek úgy gondolják, hogy ha itt elszórják marhaságaikat, akkor ők automatikusan értelmes emberekké válnak. Hát sajnos nem. Ha így lenne, akkor nyitnék itt egy elmegyógyintézetet, ahol rögvest gyógyulna minden agyalágyult pusztán attól, hogy rögeszméjének nyilvánosan hangot ad. Szóval kedves gyógyulni vágyok és nem vágyok. A hülyeségnek, és az én türelmemnek is van felső határa.

  Még egy apróság. Semmi szükségem arra, hogy bárki is analizáljon engem. Ennek a blognak ez a legkevésbé a funkciója. Meg aztán volt éppen elég időm arra, hogy magamat megismerjem. Felesleges olyanoknak strapálni magát velem kapcsolatban, akik személyesen még soha nem is találkoztak velem.

 16. 13-16:
  Tibor bá’
  Nem foglalkozna senki a haláloddal meg a nemlétező hiteddel, ha nem provokálnád ki.

  Ha nem érdekel a lélek, isten és a vallás kérdéskör, akkor mégis miért foglalkozol vele?

  Vagy úgy nem érdekel hogy érdekel?

  Nagyon izzadságszagú ez az állandó hárítás, miközben előszeretettel piszkálódsz ebbe az irányba.
  Aki a sötét erdőben ordítva énekelve gyalogol az nem bátor, hanem fél!

 17. 3. Tibor bá’

  ” Ez magával hozza azt, hogy a megtermékenyítő spermiumnak is kell, hogy legyen lelke.’

  Hibás következtetés, mert nem hozza magával.
  A magzat atól a pillanattól magzat, amikor a spermium megtermékenyíti a petesejtet.
  A lelkeket meg elképzelheted úgy, hogy sorba állnak hogy „beköltözzenek” az éppen megtermékenyített patesejtebe, szóval itt sincs ellentmondás.

  Szóval felállítasz egy hibás gondolatmenetet, és arra szórod cinikus kritikáidat, és úgy érzed, hogy győztél.
  Ennél azért jobban is össze tudod szedni magad, ha odafigyelsz… De hát ez a téma nem érdemel komoly figyelmet, és lehet hányavetien is kezelni… Ugye?

 18. 7. pilotkex

  „Az abortuszt abszolút támogatom”

  Ezért fog kihalni a fehér ember… Németország egyes részein a szaporodási ráta 0,6…

  Amibe az ember eddig beleavatkozott, abból mindig katasztrófa lett.
  A természet úgy védekezik, hogy szépen saját intelligenciájával fogja kiszelektálni a „nyugatias modernitás” filozódiáját, és akkor visszaáll egy fenntarthatóbb egyensúly.

 19. Re:16
  Attól még hogy valamit letagadsz, még nem jelenti azt hogy sületlenség, sőt lehet még igaz is…. Reinkarnációra, ezzel együtt a lélek lehetőségére adtam egy elég kézzel fogható bizonyítékot, ami kellően jól dokumentált eset volt. Erre hoztad a tőled várható reakciót, letagadtad az eset hitelességét, annak ellenére hogy ellenőrizhető volt az érintett személy, és minden infó. Nem várom el tőled, hogy legyél hívő(klasszikus értelemben én sem vagyok az), de azt mindig is szóvá fogom tenni, ha letagadsz olyan spirituális „tényeket”, amik egyértelműek.

  Van egy rossz hírem az abortusz pártiaknak. Még az erőszakoló migráncs közösülése is benne van a „nagy tervben”, és bizony az a lélek aki így kap magának fizikai testet, direkt ezt kérte.

  Re:18
  Attila jól megfogtad Tibor bá’ logikájának hibáját, lényegében erről van szó.
  Amúgy jó lenne ha sok vallási fanatikus rövidlátó egy apróságon elgondolkodna, tisztán logikai alapon. Ha a Teremtő hozta létre a világunkat, márpedig még az ő keretrendszerükbe is így van, akkor ő hozta létre a gonoszságot is… Lehet emészteni ezt a látszólag ordas nagy ellentmondást, de ettől ez még igaz.

 20. 19. Te még ott tartasz, hogy a fehér ember hal ki? Az ember fog kihalni, ember! Meg hogy „ezért”? Hát nem „ezért”, de nem ragozom, mert már nagyon sokszor körbejártuk a témát.
  Egyébként miért baj, hogy a fehér ember kihal? Bárcsak csak az halna ki! Csak nem látens rasszista vagy?

 21. 21. Ha nem vagy fehér ember, akkor csak nem látens rasszista vagy? Ha pedig fehér ember vagy, akkor lehetne veled kezdeni a kihalási sort, nemdebár?

 22. 22. Lehetne. De hogy jön ez ide? Az európai ember sokkal többet fogyaszt a természeti erőforrásokból, mint egy harmadik országbeli sokgyermekes család. Minden felelősséget levakarni magunkról álszentség. Nem a fehér ember kihalásáért kéne aggódni. Ez nem kulturális különbség kérdés, amiről mondjuk a migráns válság esetében szó lehet… nemdebár 😛

 23. A fanatikus Istenhívő az milyen? Mert ha öl akkor nem Istenben hisz…

 24. Milyen lenne, hát milyen, most éppen Allah akbar(Isten a legnagyobb) felkiáltással robbantja fel magát, pepitában pár száz éve a keresztesek, még régebben az zsidók,stb,stb. Isten nevében már annyi gyilkosság volt, hogy számolni se lehet. Annyi köze volt hozzá, hogy a félnótás teremtményei csinálták a balhét.

  Kellően meghülyített fanatikus valóban elhiszi, hogy őt felhatalmazta Isten a gyilkolásra. Beígérnek neki túlvilági paradicsomot, szűz lányokat, örök életet, ingyen sört,miközben csak báb a szerencsétlen, és egy félnótás vallási vezető eszement tervét hajtják végre. Ez kérlek definitív fanatikus Istenhívő. Ki is ölte meg a Jichák Rabint?

 25. Bogárkáim!

  El ne feledjétek, hogy hol vagytok.
  Ez vitafórum. Ott olvasható a lap tetején.

  Ez a poszt hitvitának indult. Az is lett.

  Az ilyen vita nem ér véget soha.
  A hitét mindenki védi, akár az élete árán is, … mert a hit mindennél fontosabb.
  Nem új dolgokat mondok. Ezt itt többek között Tibor bá’ is leírta a korábbi posztokban. Nem olvastátok el? Esetleg nem figyeltetek oda?
  Jó helyen vagytok, örüljetek ennek, és vitatkozzatok 1000 azaz évig!

 26. Ábel a hozzászólásai alapján nem tűnt fanatikusnak, aki ölni tudna a téveszméiért. Példának hozni nagyon sértő volt! Nem csodálkoznék, ha lelépne, és egy értelmes emberrel kevesebb lenne a fórumon… 🙁

 27. 27 fetamas
  Csak kérdezem!

  „Ábel a hozzászólásai alapján nem tűnt fanatikusnak, aki ölni tudna a téveszméiért.”
  Vagyis Ábelnek téveszméi vannak?
  Ebben a posztban meg sem szólalt.

  Csak kérdezem!

 28. 27:
  Az a vesztes aki önként lelép, vagy én kitiltom. Nem pedig mi, az itt maradt többiek.

 29. Látott már valaki itt abortuszt videón? Mert én igen, egy 12 hetes magzatot daraboltak szét és szívták ki egy csővel, amelyik menekült az eszköz elől. Nem vagyok egy túlzottan érzelmes típus (itthon én vagyok a baromfiudvarban a kivégző és pucoló egyben), de nagyon megrázott a videó. Nekem ne mondja senki, hogy az csak egy sejtkupac, amit csak úgy meg lehet szüntetni, mert az lelketlen, kicsi, fejletlen stb.
  Persze van, amikor értem, hogy miért kér abortuszt valaki, de elég sokan alternatív védekezési módnak használják. Na azoknak levetíteném ezt a kisfilmet.

 30. 30:
  Már belinkelték. Az érzelmekre ható manipulációt végig lehetett élvezni. El is határoztam, hogy több abortusznak nem vetem magam alá. 😀 De láttad-e már hogyan működnek a vágóhidak? Garantáltan vegetáriánus leszel utána. ÉSSSSSSS? Vagy tudod-e mi van egy gáztámadás után? Esetleg torok átvágós kivégzést megnézhetnél. Az emberi élethez sok minden tartozik. A saját testéhez mindenkinek joga van. Gyilkolás csak akkor van, ha az áldozatnak van már öntudata. A húsz dekás sejttömegnek nincs.

 31. 30. Kíváncsiságból kérdezem: Ha nem fogadod el az abortuszt, akkor a lombikbébi programot helyesled? Ha nem képes a petesejt természetes úton megtermékenyülni, akkor etikus külső segítséggel kényszeríteni a fogantatást?

  31. Hasonlóképp vélekedek, csak azon gondolkodom, hogy mi lenne a helyes definíció. Egy fél éves babának már van öntudata?

 32. 31-32.
  Nem vagyok abortuszellenes, ha valakinek tényleg jó oka van rá (ha az anya élete veszélyben van, a magzat súlyosan károsodott, erőszak miatt stb.). De mint mondtam, sajnos az abortuszok nagyon magas száma azért van, mert felelőtlen hülyegyerekek nem védekeznek.
  Pl. mikor a kis tizenéves a szüleivel ment a dokihoz nevetgélve, hogy ez egy gyors kis beavatkozás lesz, és az ajtón keresztül is hallottuk, amikor a doki emelt hangon elmagyarázza a lánykának, hogy mit hogyan kellett volna, meg egyébként mit gondol róla. Kifelé már sírva jött.

  Ez már hit kérdése, szerintem az állatoknak és a növényeknek is van, attól még megeszem őket, csak meg kell tanulni tisztelni is őket.
  Pl. igyekszem a saját állatokat jó helyen tartani, és a vágásukat is gyorsan kivitelezni. Ezt a nyaknyiszálós részt nem bírom, inkább baltával csapdosom le a baromfi fejét, nekem az gyorsabbnak és talán kevésbé fájdalmasnak tűnik.
  Vágóhídat láttam, sőt biofakultáció keretében boncoláson is jártam.

 33. Minden megfogant gyermek egyben leendő adófizető is.
  Szükség lenne rájuk, legalábbis a kormány ezt így véli.

 34. „És vallásos hitre hivatkozva szabadon lehet gyilkolni” – Nem mondod! Komolyan legális, nem büntethető ez a figura, aki lelőtte a dokit? Hihetetlen lenne, de hát nem vagyok az USA jogtudományok doktora, úhogy ha Te írod, Tibor bá, biztos igaz. 😀

 35. Embert ölni gyilkosság.

  Függetlenül az ember korától és tartózkodási helyétől. Mindegy, hogy éppen csak megfogant, vagy már fejlett magzat, esetleg koraszülött csecsemő, gyerek, felnőtt vagy aggastyán. Mindegy, hogy egészséges vagy beteg, hogy tud-e beszélni vagy nem. Ha emberi lény, akkor ember, akkor személy, és védelem illeti.

  A normális jogrend olyan, mint az ír: ahol a személy életét védelem illeti a kezdettől fogva végig. Egy ilyen jogrendben az igazságszolgáltatás bünteti a gyilkosságot, törvényes keretek között.

  Kérdés, mit tehet az ember, ha olyan országban él, ahol egyesek életét jogszerű kioltani. Azt gondolom, hogy a legálisan gyilkoló orvost megölni ebben az esetben sem szabad, mert kontraproduktív: az ilyen erőszakosság az abortuszpártiak malmára hajtja a vizet, pedig inkább azt kellene elérni, hogy az életvédelem érvényesüljön a törvényhozásban.

  Az ilyen gyilkosság egyetlen esetben indokolható: ha ez az egyetlen módja, hogy konkrétan valakinek megvédjük az életét a gyilkostól. Az (egyébként nem túl informatív) leírás alapján itt nem erről van szó, ezért ez az önbíráskodás elfogadhatatlan, és nyilván a megfelelő törvényes retorziót fogja maga után vonni.

 36. 31: „Gyilkolás csak akkor van, ha az áldozatnak van már öntudata. A húsz dekás sejttömegnek nincs.”

  Ez a vélekedés cáfolható. A feleségemnek párhetes magzat korából vannak emlékei, amik valóságtartalma visszaellenőrizhető volt a szülei által. Konkrétan arról van szó, hogy valaki el akarta vetetni, emiatt halálfélelme volt, és ez traumatizálta. A pár hetes embriót!

 37. 37: „Tanult” emlék, nem valódi. Valószínűleg fizikailag is képtelenség, utána kellene nézni az agy fejlődési szakaszainak, de az is elfogadott teória, hogy a gyermekkor bizonyos szakasza előtti emlékek lenullázódnak.
  /Saját gyerekeimnél ez elég késői korukra is igaz. Biztos vagyok benne, hogy a fiam pl. már rég elfelejtette, hogy tegnap mondtam neki, hogy csináljon rendet a szobájában… mire hazaérek, kiderül. 🙂 /

 38. 38: Nem lehet tanult az, amit mindig titkoltak előle.

  A „törlődött” emlékek hipnózis jellegű technikákkal előhozhatók. Beleértve születés előttieket is.

 39. Eddig nem szóltam hozzá a vitához, de most úgy érzem meg kell tennem. Tibor bá’ kedvenc érve: Ha nincs bizonyítva, nem létezik.
  Olyan szívesen élnék 1000 évvel ezelőtt. Nem voltak vírusok, baktériumok de még gravitáció sem. 🙂
  Ha valami nem bizonyított (még) attól még nem biztos, hogy nem létezik.

  Abortuszról: A Biblia szerint „Mert a test lelke a vérben van…” (Mózes 3. könyve 17:11), vagyis a lélek a magzat 18. napján „kerül a testbe” amikor a fötális hemoglobin elkezd termelődni. Tehát az abortusz eddig elvégezhető. Az más kérdés, hogy általában később szokott megtörténni.

 40. 40:
  „Tibor bá’ kedvenc érve: Ha nincs bizonyítva, nem létezik.
  1000 éve nem voltak vírusok, baktériumok de még gravitáció sem.”
  Állította valaki 1000 éve, hogy a betegséget baktériumok okozzák? — Egyetértek abban, hogy lehetnek dolgok, amikről nem tudunk. De állít valaki ilyet? Te viszont állítod, hogy „a lélek a magzat 18. napján kerül a testbe” Honnan tudod? Bizonyítsd be.

 41. 37:
  Tudod mi jut erről az eszembe? Egy 60 éves vicc. – A szovjet tudósok megjelentettek egy cikket a Nature-ben, ami szerint egy balesetben megvakult varrónőbe disznó szemeket ültettek be és jobban látja az apró öltéseket, mint előtte. Erre az amerikai tudósok is megjelentettek egy cikket, ami szerint egy munkásnőnek a fűrészgép levitte az ujjait. Az ujjak helyére egy tehén tőgyeit varrták fel. A nő ma jobban zongorázik mint Liberace. Igen – így az oroszok – látta ezt valaki? – Hát persze, a ti disznószemű varrónőtök.

  Én meg arra emlékszem, hogy sperma koromban úsztam felfelé anyám vaginájában, a többiek biztattak, hogy „gyerünk mert lemaradsz.” Pedig én csak beosztottam az erőmet, és nekem lett igazam, mert én értem oda elsőnek. 😀

 42. 41: Nem állítom, „a Biblia szerint”…

  Hogy állította e valaki 1000 éve bármi ilyet, nem tudni, nem tudok róla, hogy írásos bizonyíték lenne ilyesmiről. Azonban ha valaki állított akkoriban ilyet, valószínűleg gyors halállal jutalmazták érte. 🙂

 43. 43:
  És a Biblia, ahol olyan képtelenségeket lehet olvasni, mint a 6 ezer évvel ezelőtti teremtés néhány nap alatt, az bizonyíték?

  De látom nem érted. Két fajta rejtett ismeretlen lehetséges. Az egyik például az ezer évvel ezelőtti baktérium. Senki se tudott róla, de senki se állította, hogy vannak. A másik például manapság a lélek, semmi jele, hogy létezne, de egyesek állítják hogy létezik. Te bizonyítod a második esetet az első történetével. Ez nem megy!

 44. 42: „sperma koromban”

  Na ne szédíts, sperma korodban még nem volt lelked, szemben Ábel feleségének magzati korával – neki már volt. S mind tudjuk ebben az esetben a lélek emlékezik, nem az agy (ami még nem volt/nincs kifejlődve). 😀

  Bár hogy a léleknek miért kellett rettegnie, hogy kikotorják körülötte a magzatot és ő így egyből mehet a Mennyországba az Atyaisten jobbjára, azt nem értem. 😉

 45. 43: Mi számít 1 napnak abban a korban amikor a „nap” mint definíció nem létezett, mert nem létezett Föld ami forogjon?
  Senki sem állította (a Bibliában), hogy az 1 nap az 1 Föld forgási idő.

  De azthiszem eléggé OFF-oltuk a témát.

 46. 45: Köszi, Observer. Üdítő néha logikusan végiggondolt hozzászólásokat látni.

 47. 45:
  Bocsánat! Én egy kicsit koraérett voltam. Nekem már sperma koromban is volt lelkem. Ha nem lett volna az egész maratoni tömegfutásra se emlékeznék. Tyű, de beleizzadtam. Különben megérte! Tudom mindenkinek ajánlani. 😀
  46:
  Összesen ennyi jött ki belőled? Ez nagyon vérszegény!

 48. 48/2: Hát ezzel az érveléssel nem tudok ellenkezni, be is dobom a törülközőt. 😉

 49. 46: „Senki sem állította (a Bibliában), hogy az 1 nap az 1 Föld forgási idő.”

  Ha ‘egy napról’ beszélek, akkor egy földi napot értek rajta – és mindenki más is.
  Ha ettől eltérek, akkor hozzá kell tennem a magyarázatot, hogy mire gondolok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük