(12) Atomkorszak

Tibor bá’ online

 

 

~p001Esküszöm az élő Istenre, hogy Kim Dzsongun nekem kifejezetten antipatikus. Arról is szeretnélek biztosítani, hogy az iráni ajatollah bagázs sincs a szívem csücskében. Kifejezetten szerencsének tartom, hogy jó messze vannak tőlünk, de…. . Az atomfegyverekkel nem rendelkező országok békés tűrése mellett, el nem tudom képzelni, hogy a 10.000 nukleáris töltettel rendelkező USA (amiből az elmúlt 60 év alatt pontosan tizenegyet „elvesztett”. Akit érdekel: http://www.alternet.org/story/140060/ ) miért van úgy felháborodva az Észak-koreai (akikkel különben háborúban van, csak éppen most fegyverszünetet kötöttek – na jó hatvan évvel ezelőtt, de azért érvényben van) atomrobbantásai miatt. Arról nem beszélve, hogy kifejezetten nevetséges, és természetesen példa nélküli, hogy egy háborúban lévő ország kifogásolja az ellenségének a haditechnikai fejlesztését. Különben is hol van az előírva, és főleg miért, hogy atomfegyvere csak a következő 8 országnak lehet: USA, Oroszország, UK, Franciaország, Kína, Izrael, India és Pakisztán. Nagyon nem szeretem az atombombákat, ami azt illeti a TNT-vel töltött bombákat se, amire meg is van az egyéni okom. De miért sulykolják belém, hogy Észak-Korea a sátán országa, miközben Amerika a mennyek birodalma. Különben pedig Kim Dzsongun atombombája (és nem hidrogén, hiába állítják) „csak” 20 kilotonnás volt, pontosan akkora, amekkorát Amerika ledobott Hirosimára és Nagaszakira. Még jó, hogy megírták, illetve eszembe juttatták. Tényleg ezek a tiltakozók már dobtak is le ilyen izét. Nekik szabad volt? Ezek meg elő se állíthatják?

______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
 

 

18 gondolat erről: „(12) Atomkorszak

 1. Egy egy országot jobban jellemez az adat, hogy oda bevándorolni, vagy onnan kivándorolni akarnak-e többen?
  Ott hogy áll az USA-È.korea meccs?

 2. 1:
  Így igaz, ha nem vesszük figyelembe a média irgalmatlan erős befolyásoló képességét, a propaganda hatalmát.

 3. 2. Pl az É.koreaiak azért nem turistáskodnak az USAban mert átlátnak a hazug amerikai kormány propagandán.

 4. 1:
  Gyanítom, hogy kínai, izraeli, indiai és pakisztáni is több él külföldön, mint külföldi az adott országban, akkor nekik miért lehet, és mondjuk Svájcnak vagy Monaconak akkor miért nincs 50000 töltete?

 5. Arany sakál!
  Szerintem az okoskodásod nagyon félreviszi ezt a témát. Vannak tulajdonságok, amikre könnyű mértékegységet találni, például a hossz, vagy a magasság. Hogy melyik az olcsóbb város, már nehezebben mérhető. Az emberi boldogság országonkénti felmérése, már egy sokkal keményebb dió. Azzal viszont semmit sem érsz, hogy hova vándorolnak ki-be az emberek. Észak Korea kemény diktatúra, Az USA pedig egyre inkább rendőr állam. Aztán megnézheted, hogy melyikben van több depressziós, mennyi a 100.000 főre jutó öngyilkosok száma, hol hal meg több rab a börtönökben, hol nagyobb a munkanélküliség, hol lőnek le több feketét a rendőrök, hol csalnak többet a választásoknál, stb. stb. aztán értékeld ki, és nézd meg hányan fognak veled nem egyetérteni. 😀

 6. 5. nyugi, senkit nem akarok lebeszélni az Észak-Koreába településről.
  Tuti nagyszerű lehet ott élni..nem kell ott öngyilkossággal bíbelődni ahol vannak lelkes állami segítők. ” Az USA pedig egyre inkább rendőr állam. ” be is vannak a nyomorultak délről erősen kerítve, meg körbevették magukat óceánokkal, tengerekkel.. Csúnyán ott rekedtek, nem szívesen lennék a helyükben! 🙂

 7. 1: Ez max. a mézesmadzag effektus definíciója. Vajon hány % emigráns lesz boldog vagy boldogabb az új hazában.
  Van még néhány ország a földön ahol boldogabban lehet élni helyiként, mint a „nyugati demokráciákban”, de fel fogja őket őrölni a nyugati média szellemi nyomása. Most Kuba a soros, néhány éven belül átveszik ott is a multinacionális cégek az uralmat, és az országot gyarmatosítják. De mutass egy embert, aki azt állítja, hogy boldogabban lehet ma élni Magyarországon vagy akár kelet Európában, mint a rendszerváltás előtt.

 8. 7: Egyről biztosan tudok, Arany sakál nick név alatt megtalálható. 😀

 9. Észak koreáról nem sokat tudni ellentétben amerikával, de gondolom a valóság nem is mindig látható ilyen távolságokból.
  Észak koreáról ez az oldal sokat megmutat, csak a szöveget nem értem teljes részletességgel: http://zloivinni.livejournal.com/133188.html

 10. 9: Ez engem is meglepett, sőt az is, mikor néhány napja láttam hasonló utcaképeket É-Kóreából: nyugatias nagyvárosi stílus, szolid bőség, mindenki a mobiljáról fényképezget.. Itt azt súlykolják, hogy éhínség van, és rettenetes szegénység. Persze ez nem kizárt vidéken, Kínában sem egyszerű a vidéki élet.
  Amúgy nem tartom normálisnak a szocializmust, de ha mai fejjel visszamehetnék 1988-ba és választhatnék melyik rendszer menjen tovább (az akkori szocializmus vagy az azt követő rabló globalizmus), akkor a szocializmust választanám, annak hazug ideológiájával együtt. Na persze nem tudjuk mi lett volna azzal a rendszerrel 28 év alatt, valószínűleg semmi jó.

 11. 11: Nekem úgy tűnik ezeket a képeket egy orosz túrista készítette, nem biztos, hogy propaganda.
  Hogy nem pazarolnak el az éjszakai közvilágításért rengeteg energiát, nagyon méltányolandó. Meg persze a hvg nem propaganda…

 12. #11.
  Köszönöm, hogy eldöntötted, hogy melyiket tekintsem valóságnak!
  Megszűnt minden dilemmám… (Hú de sötét-Kiscsillag)

 13. 14: Nem döntöttem el helyetted semmit. Csak mutattam egy alternatív valóságot. 🙂 Ezen nem kellene megsértődni.

  Különben te láttál élő észak-koreait? Mert én igen…

  Volt pár éve nálunk egy küldöttség… Az egy dolog, hogy mindenki egyforma egyenruha-szerűségben feszített, az csak vicces volt.
  A társaságot hivatalosan egy prof vezette, gyakorlatilag az egy ‘senki’ volt. Volt a társaságban egy ember, minden elhangzott mondat után a küldöttség tagjai ránéztek, várták a jóváhagyását. Gyakorlatilag a szemével irányította a csapatát, egy szemvillantására ugrott az adott emberke, mint a nikkelbolha.
  Szóval, ‘érdemeim elismeréséért’ kaptam tőlük egy üveg ginzeng kivonatot (azóta is olyan fickós vagyok, hogy csak na… 🙂 ), de a lényeg maga az üveg volt. Olyan buborékos, rossz minőségű üvegből, amilyet mi még az 50-es években sem gyártottunk. Ez volt egy tömegcikk, amit egyébként nem bonyolult előállítani, és már van rá vagy 2000 éves tapasztalat…
  Szóval mutogathatnak nekem csilli-villi épületeket, meg nyugati típusú bevásárlóközpontokat néhány lézengő emberrel… egy köznapi termék minősége többet mond.

  Ha a Kádár rendszer propagandáját (már) nem ismerted, a fideszéből is sokat lehet tanulni… 🙂

  Észak-Korea olyan, mint nálunk volt a Rákosi rendszer, csak még durvább, mert nem 6 évig tart(ott), hanem már 60 éve – generációk nőttek bele a totális állampropagandába.
  Nem lehet normális az a rendszer, ahol erőszakkal tartják helyben az embereket (A Kádár rendszer legnagyobb hibája és bűne is ez volt!), illetve a lakosság nagy részét a hadsereg keretében kell tartani, mert ott lehet legkönnyebben fegyelmezni.
  A plakátlopásért 16 évre ítélt amerikairól nem is beszélve…

  Akárhogy is, az egy szar hely, persze az emberek alkalmazkodnak hozzá, mert mit tehetnek mást.

  De hidd csak azt nyugodtan, hogy az amerikai propaganda szócsöve vagyok, és ezért még jól meg is fizetnek. 😉

 14. 15: Nekem Kaesong Koryo Insam ginzeng borom volt egyszer. Olyan rossz volt az íze, hogy az asszony a csapba akarta önteni, de szerencsére megnéztem, hogy mennyibe kerül ez a cucc, és inkább szép lassan megiszogattam… 🙂

 15. A kígyópálinkájuk is poshadt vízre emlékeztet.
  Öt év a sorkatonaság. A lakásuk egyetlen helyiségből áll. 8-10 ember él benne. A bútorzata minimalista. Szék, asztal nincs benne. A szoba közepén van egy nagyobb palacsintasütőre hajazó tál, ez az étkészletük és a pálcikák. Közös wc-k, mosókonyha van. Még egy berendezési tárgy van minden lakóhelyiségben. Kim Ir Szen fotója.
  A teherautók jórésze, faszén tüzelésű. Kizártnak tartom, hogy bármilyen telefonja is lenne az utca emberének. Autójuk nincs. Karórájuk sincs. Amelyik utcát előszeretettel mutogatják a külföldieknek az amúgy a helyiek által nem látogatott. Külföldieknek szállodák és bárok vannak végig. Olyan, mint egy szellemváros darabkája.
  A füvet a parkokban ollóval nyírják. Egymás melett leguggolnak huszan, harmincan és indulhat a fűnyírás.
  A metróban folyamatosan harsog a kommunizmust dicsőítő nóta.
  Bármi, ami épült, létrejött az országban, azt Kim Ir Szen útmutatása szerint készítették.
  Egy kis pozitívum. Nincs jatt, nincs borravaló.
  Viszont akik nem simulnak a diktatúrába, évekre átnevelő táborba kerülnek. Higgyétek el, mindenkit sikerül átnevelniük.

 16. 17. érdekes leírás.
  Mindemellet hozzá lehet tenni hogy nincs fogyasztói társadalom, így a emberek részéről végzett fölösleges munka sem,nem úgy mint a nyugati társadalomban ahol 10-ből 9 ember munkája csak a kacat előálítására megy el.Ott nincs még asztal sem , így még asztalos sem kell, sőt az asztalgyártáshoz kellő asztalosipari gépet sem kell legyártani stb…így nincs olyan rohanás. Bár azért nem laknék ott.
  A faszén tüzelésű autó nem lehet rossz ,bár globálisan biztos nem tudunk majd átállni arra sem mert nincs annyi fa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük