(3896) A pásztorórák alkalmi költsége

Tibor bá’ csodálatos női

 


89. Útban a 90. felé

A Tímár névre hallgató, Eötvös úti házában agglegényeskedő, amatőr magánnyomozóról már volt szó a pöcegödör című történetben, de az úttörő vasút építésének idején is nála nyaraltunk. Tímár Pista a szerencsés emberek közé tartozott, mert ismereteim szerint minimum 70 éven át volt agglegény és soha egyetlen percig se dolgozott. A háború előtt cipőkereskedése volt, a háború után pedig részben felélte korábbi vagyonát, részben a hatalmas szabadság-hegyi telkén nyáron kempingezőknek adott helyett.

Persze az agglegénységet nem kell összetéveszteni a cölibátussal, még akkor se, ha az illető semmi különöset nem tesz egy-egy női partner beszervezésével kapcsolatban. Az ilyen férfiakat ugyanis a nők falkákban veszik körül, mert ott, ahol az önbizalmat osztogatták a nők egy jelentős része háromszor-négyszer is beállt a sorba.

Teljesen mindegy, hogy egy adott agglegény nadrágszíján hány női skalp fityeg, mindig akad egy újabb, aki mérget merne venni rá, hogy ő lesz az igazi, és elhiszi magáról, hogy ha csak egyetlen egyszer alkalma nyílik a bizonyításra, mármint, hogy az ágyban utolérhetetlen, övé lesz az életre szóló trófea. Mi természetesen tudjuk, hogy ez egy biológiai lehetetlenség, elvégre az egyik női nemi szerv nagy vonalakban pont olyan, mint a másik. Csakhogy így a férfiak gondolkodnak, a nők a lelki finomságokra koncentrálnak, ahol valóban hatalmas különbségek lehetségesek, csakhogy az agglegények erre a legkisebb mértékben sem kíváncsiak.

Mindegy, a lényeg az, hogy Tímár Pistának nem csak nemi élete volt felhőtlen, de se mosásra, se takarításra nem volt gondja. Egyszerűen megfogalmazva élt, mint Marci Hevesen, főleg mert igen intenzív volt a fluktuáció, azaz a kilincset egymásnak átadó nők házban töltött hasznos ideje nemigen haladta meg az egy évet. Úgy tudni, hogy Sztálin évente lövette fejbe titkosszolgálatának főnökét, még mielőtt túlságosan belemelegedett volna székébe. Tímár ennél valamivel kegyesebb volt, egy év után csak repült a csaj, még mielőtt Tímár fejére nőtt volna.

Természetesen tudunk olyan férfiakról is, akiknek az egy éven át tartó kizárólagosság is nehezen viselhető, és hát persze Tímár pontosan ehhez a csoporthoz tartozott. Így aztán voltak beugró esetek, akik műsoron kívüli szolgáltatásaikkal tették Tímár életét, ha lehet, még teljesebbé.

Nem csoda tehát, hogy egy alkalommal valahogy szert tett egy Tímea nevű, meglehetősen csóró egyetemistára, aki az ajánlója szerint 100 forintért dugott. Tímár meghívta a lány Eötvös úti rezidenciájára, annak rendje és módja szerint megdugta, majd adott 100 forintot. Tímea persze nem volt profi, mert a profik a pénzt előre kérik, de egyelőre még nincs gubanc. Búcsúzáskor Tímár közölte, hogy bármikor feljöhet hozzá, amikor van ideje. Tímea ezt természetesen úgy értelmezte, hogy amikor elfogy a pénze.

Akkoriban senkinek se volt telefonja, nem úgy, mint manapság, amikor boldog-boldogtalan napi 20-30 telefonbeszélgetést bonyolít teljesen szükségtelenül. Ezért aztán nem telt bele egy hét és Tímea beesett az ajtón. De semmi pánik, Tímár mindig, minden körülmények között kész volt az akcióra, ami után Tímeának átnyújtott 50 forintot.

 • Ez mi? – Kérdezte a lány, – a múltkor 100 forintot adtál.
 • Az akkor volt, – felelte Tímár, – most nincs pénzem, különben is, tegnap is dugtam.
 • Na jó, – nincs harag, ez van, Tímea megértő.

Újabb hét, újabb beesés az ajtón, és újabb aktus. Ez alkalommal azonban Tímár már csak 30 forintot adott. Tímea nem állt le vitatkozni, nyelt egyet és távozott. Elvégre 30 forintból ötször lehet moziba menni, hatszor lehet beülni egy presszóba, ami jóval több, mint semmi.

Azt már azért előre lehet tudni, hogy Tímea egy héttel később megint beesik az ajtón, ami be is következett. Ekkor Tímár motyogott valami olyasmit, hogy még jó, hogy nincs itt senki, meg ilyesmi, de azért megdugta Tímeát és átnyújtott 20 azaz húsz forintot. Na erre a csaj bepipúlt. – Ide hallgass te vén strici, 2,20 a Fogaskerekű retúrjegy ára, 3 forint a két busz átszálló, ez összesen 5,20, vagyis a 20 forintból 14,80 marad a zsebembe. Ennyiért már nem lenne érdemes eljönnöm hozzád még akkor se, ha történetesen élvezném, de amilyen önző disznó vagy, téged még ez se érdekel.

Szó, ami szó, húsz forint tényleg pofátlanul kevés, ennyit már szinte nem érdemes el se kérni. Azt hinné az ember, hogy ennél olcsóbban dugni már nem lehet, pedig lehetett.

Tímea elvégezte az egyetemet majd befizetett egy IBUSZ útra Bécsbe, ahonnan nem jött vissza. Mivel német szakos volt, és mint tudjuk egyéb képességei is voltak, hamar talált magának férjet, természetesen osztrák férjet. Na most az a kérdés, milyenek az osztrákok? Elárulom, többnyire takarékosak, amit egy magyar nő úgy fogalmazna meg, hogy a fogukhoz verik a garast.

Ebből például az következett, hogy amikor Tímeának már két kis gyereke is volt, a férj kifejezetten takarékossági szempontok figyelembevételével vett egy kisebb lakókocsit és a család azzal járt nyaralni. Mindjárt első alkalommal Magyarországra, de nem Tímea magyar származása miatt, hanem mert akkoriban olcsó ország hírében álltunk.

Tímea ajánlotta férjének, hogy a lakókocsit vigyék fel az Eötvös útra, mert lakik ott egy régi ismerőse, akinek hatalmas kert terül el a háza körül, ahová igen jutányos áron lehet beállítani a lakókocsit.

A csattanó természetesen az, hogy Tímár ez alkalommal ingyen dughatta meg Tímeát, de nem az évek alatt természetszerűen beállott minőségromlás miatt, hiszen Tímea még nem volt harminc, Tímár pedig már rég átlépte a hatvanat. Nem, Tímeában évek óta halmozódott a bosszú és, mint Tímárnak elpanaszolta „ez a szemét Hans még nálad is zsugoribb, hát dögöljön meg, azért is megcsalom.”

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

20 gondolat erről: „(3896) A pásztorórák alkalmi költsége

 1. Tisztelt Tibor bá’
  Jó reggelt és szép napot kívánok!

  Mindaz ami tetszett az irásában:

  ” Persze az agglegénységet nem kell összetéveszteni a cölibátussal, ”

  „ott, ahol az önbizalmat osztogatták a nők egy jelentős része háromszor-négyszer is beállt a sorba.”

  „élt, mint Marci Hevesen,”

  „a fogukhoz verik a garast.”

  „Tímeában évek óta halmozódott a bosszú és, mint Tímárnak elpanaszolta „ez a szemét Hans még nálad is zsugoribb, hát dögöljön meg, azért is megcsalom.”

 2. JÓóóó, tudom hogy vannak axexuális emberek, DE
  azért egy nő „”tollából”” ilyet olvasni ( engem )
  kicsit megdöbbent. — Több megértést vártam volna.

 3. A szexualitás minden ember nagy ajándéka és megoldandó feladata.
  Mint sok minden mást, ezt is lehet igénytelenül ,közönségesen
  és művészi eleganciával megvalósítani.
  A kettő között széles a mozgástér, ki ki választhat, ízlése és vérmérséklete szerint.

 4. Hát nem tudom mit kellett volna élveznem egy 60 feletti Tímáron huszonévesként. Főleg bosszúból.

 5. 7 – Tia:
  Timár 90 felett halt meg. 60 évesen még ragyogóan nézett ki. Találkoztam velük amikor Tímea még egyetemista volt. Nagyon baráti hangulat uralkodott közöttük, jól megértették egymást. A kapcsolat nem tűnt disszonánsak. Szerintem ha Timár elveszi Tímeát, hozzáment volna.

  Éva és én közöttem 20 év a korkülönbség és 30 éve ragyogó harmónia van közöttünk. És egyikünk se csalta meg a másikat, mert nyilván nem volt rá szükségünk.

 6. 8. Tibor bá`

  A 20év korkülönbségedet elhiszem.
  A Tímár-féle 35-öt viszont nem. Főként hogy Tímea a leírt osztrák Hansi miatt és a „diákmunka” miatt is pénzéhesnek tűnt. Tímea ezen húzásai nem őszinte szerelem, egyik férfi felé sem. Kihasználta a képességeit, a két férfit pedig egymással heccelte. Népies történet.

 7. 9 – Tia:
  Tímea szegény diák volt, lett neki egy sugar Deddy-je. Aztán lett egy jó menő osztrák férje, akit megcsalt részben bosszúból, részben nosztalgiából. Nincs ebben semmi rendkívüli. Az élet hoz ilyeneket. Nekem pont beillet a csodálatos nők közé. Hát megírtam.

 8. 10. Tibor bá’

  Össze-vissza beszélsz 🙂 Most vagy Sugar-Daddy, vagy összeillő páros. Azért a fukar 20-as menet az nem Sugar sehogy, ha ugye a már eleve kis összegnek számító 100-asról jutottak addig.
  A csodálatos nekem máshol kezdődik.
  (Remélem Tímár és Tibor bá’ nem azonos személyek, bár akkor érteném a „felháborodást” 🙂 )

 9. Az örömlány és a kliense között, szex és pénz cserél gazdát.
  Minden párkapcsolatban megtörténik ez – csak nem szokás nevén nevezni a gyereket –
  csak az előző alkalmi kapcsolat ezzel véget is ér.
  Hogy a pénz és a szex főszereplői a párkapcsolatnak, azt az ezek miatti válások mutatják meg.

 10. 11 – Tia:
  A „csodálatos” nők nekem egy 67 történetet megörökítő könyvem.
  Timár apán ifjúkori barátja.
  Sugar Daddy-ből lehet férj, ha jó összeszoknak.
  Én életemben csak egyszer fizettem nőnek, amikor haverokkal viccből elmentünk egy spanyol kupiba. 1$-t kellett fizetni a madámnak. A nőnek külön adtam egy dollárt, mert megsajnáltam. (akkor a dollár 25 osztrák shillinget ért.)

 11. 12. Tibor bá`

  De nem lett férj, mert más a történet.
  Tömény lehet az a könyv 🙂 Azt nem valószínű hogy el fogom elolvasni, a többit igen.

 12. 14 – Tia:
  Kedves Andi!
  Ha alaki nem áll velem szóba. Ha valaki nem hallgat meg. Ha valaki nem olvassa el, amit írok. Nos, ott nem én vagyok a vesztes.

 13. 15.

  A megszólításomról viszont Tibor bá’ tehet. A kórház is kiírásra kerül ahol dolgozom? Az nem, mert nem látszik az E-mailcímből. Pedig több fenyegetést kaphatnék, személyesen is, nemcsak itt a fórumon.
  Ez adatokkal való visszaélés. Legkevesebb magentát ér. Így biztosan nem lesz „szóba állás”.

 14. 16 – Tia:
  Néhány nick név normál keresztnév. (Balázs, Bálint, Károly, stb.) ezekkel nincs baj, ha megszólítom. Pl. Kedves Balázs! Ha azonban a nick egy fantázianév, pl i31z, akkor nagyon suta azt írni, hogy Kedves i31z! Én a keresztneved alkalmazásával csupán kedves, és közvetlen akartam lenni. Ha ezt másképp fogtad fel, azt sajnálom, és elnézést kérek tőled. Különben kétlem, hogy ezért érhetne valami kellemetlenség.

 15. Tia

  Nincs neked egy kis üldözési mániád? Nem fenyeget itt senki téged, max. nem értenek egyet az oltáspropagandáddal.

 16. 18. hecklerk

  Lehet hogy nem olvastál egy nem olyan régi kommentet egy másik posztnál. Na az burkoltnak sem volt mondható.
  A diagnózisadást még kérdőjelesen is hagyd meg nekem.

  17. Tibor bá’

  Nem fantázianév, hanem becenév. „Továbbragozása” és rövidítése a megszólított verziónak. (Ausztria, más szokások, más becenevek.)

 17. A heteroszexuális szex és kapcsolat.

  Van két véglet.
  1. Spiccesen összeismerkedik az utcán a kurtizán és a kliense.
  Ha rutinosak és reálisak, kis szerencsével akár mindketten jól is járhatnak.
  2.A másik ritkább „véglet” hogy egy férfi és egy nő igazán szeretik egymást, és monogám házasságban élnek hosszú évtizedeken át.
  Mindketten felelősséget vállalnak magukért, a másikért, és a kapcsolatér is.
  Boldogan élnek, elégedettek, harmadik féllel kalandokba nem bocsátkoznak, a kríziseiket együtt megoldják, óvják egymást és az értékes kapcsolatukat, hiszen nekik ez megéri.
  A többiek kalandozásai, tévelygései, sikerei és a sok sok romantikusan izgalmas és kapcsolat és önsorsrontás, a filmek és regények kiapadhatatlan témája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük