(1918) A nők is félrelépnek – jobb ha tőlem tudod meg

Tibor bá’ online

~p001Ha egy nőt könnyen le lehet venni a lábáról, azt a közvélemény kurvának tartja. Szexológusok nem fogalmaznak ilyen durván, ők azt mondják, hogy „férfias szabadossággal teremtenek kapcsolatot”. Ebből nyilvánvalóan az következik, hogy kétféle mércével mérünk. Másképp ítélünk meg egy férfit és megint másképp egy nőt, ha félrelép. A férfiak természetesen találtak is rá magyarázatot. Szerintük ők csak könnyű kalandot keresnek, aminek semmi hatása nincs a partnerkapcsolatra, míg a nők esetében ez nem mondható el, mert egy nő érzelmek nélkül nem tud szeretkezni, és ha egyszer valakinek odaadja magát, akkor az illetővel kapcsolatban olyan tartós érzelem alakul ki, ami a párkapcsolatra negatívan hat ki.

A helyzet azonban az, hogy ez egyszerűen nem igaz. De, ha nem igaz, akkor a férfiak miért ragaszkodnak ehhez az elképzeléshez? A válasz – részemről – egyszerű: Szexuális kérdésekben a nők nem közlékenyek. Ellentétben a férfiakkal, még egymás között se fedik fel a tényleges helyzetet, tekintve, hogy minden nő potenciális riválisa minden más nőnek. Kutatásokat pedig manapság főleg nők szexuális diszfunkciójával kapcsolatban végeznek (lásd: Tibor bá blogja (206) Filmismertető: Orgasm, Inc.). Viszont volt egy vállalkozó szellemű amerikai hölgy, Jocelyn Wentland, a Guelph University hallgatója, aki tisztán szeretett volna látni, mert szerinte a fentiekben vázolt nézet felett eljárt az idő. Wentland tehát online kutatást végezve, 1500 választ kapott 20 és 30 év közötti nőktől. A válaszok élesen eltérnek a „jól ismert tényektől”. Például a válaszolók 88 %-a állította, hogy nagyon könnyen lázba hozhatók, amivel a „tapasztaltabb” férfiak nagyon nem értenek egyet. Akkor ezek a férfiak most jól kapaszkodjanak meg, hiszen jórészüknek számtalan esetben vágták a fejéhez, „neked mindig a baszáson jár az eszed!” Ami azt eredményezte, hogy beléjük lett sulykolva, hogy a nőnek viszont nem. ÓÓÓÓÓÓriási tévedés, mert a nőknek is, legfeljebb másképp fogalmazzák meg maguknak. Ezt látszik alátámasztani az a tény, hogy a válaszoló (max. 30 éves) nők több, mint 70 százaléka minden nap szeretne szeretkezni, 80 százaléka maszturbál. Ami pedig a női passzivitást jelenti, több mint 90 százalék jelezte, hogy gyakran kezdeményezi a szeretkezést, míg 70 százalék ragaszkodik ahhoz, hogy kívánsága ki legyen elégítve. Ami finom megfogalmazása annak, hogy az adott hölgy addig nem nyugszik, amíg be nem dugják neki a lompost.

Ezek szerint a gátlásoktól duzzadó nő már a múlté. De nem csak ez, a nők jelentős hányada – ha hiszed, ha nem – kifejezetten hódol a promiszkuitásnak. Apám, ezt is megértük! Ráadásul a gyakori partner váltás nem hat ki az önbecsülésükre, teljesen természetesnek veszik. Wentland megállapítása szerint a fentiekben ecsetelt hölgyek teljes magabiztossággal menedzselik kalandjaikat, mert kifejezett határozottsággal választják külön a szexet az érzelmektől

Végül azért bennem megszólal a kisördög. Ez egy online felmérés volt, az  válaszolt, aki akart. Feltételezem, hogy a válaszadók ki akarták fejezni, hogy ők már nem tartoznak a megszokott sztereotípiához, ők ezen már túlléptek. Vagyis a megadott százalékokat el kell osztani, csak az isten tudja mennyivel. Minden esetre a társadalmi változások már ezt a területet is kikezdték, hogy aztán jó-e vagy sem, azt majd csak az idő mondja meg.

________________________________________________________
________________________________________________________
________________________________________________________

6 gondolat erről: „(1918) A nők is félrelépnek – jobb ha tőlem tudod meg

 1. Lehetetlen a férfinek félrelépni, ha nem talál egy nőt, aki hajlandó félrelépni.
  Érdekes állítás, hogy a nők érzelem nélkül nem tudnak szeretkezni.
  Jól írja Tibor bá’, hogy ez nem igaz.
  A nők képesek munkahelyi előmenetel, ajándékok, vagy jó egzisztencia érdekében (gazdag házasság) mindenféle érzelem nélkül szeretkezni.
  A hivatásos altesti munkásokról nem is szólva.
  Persze a szexuális kielégülés utáni vágy, a legfontosabb hajtóerő a házasságon kívüli kalandban.
  Otthon nem jó, vagy ellaposodott, vagy a férj uram ágyas kiszolgálása az esti műsor.
  Sajnos manapság is a férfiak nők feletti uralkodása a meghatározó a nők szexuális életének megítélésében.
  Csizmával szarba lépni ok, csizmába szarni ajaj 🙂
  Sajnos sok nő elfogadja azt, hogy a pina szolgáltatás árucikk jellegét fenntartsa, és az ezzel járó előnyöket élvezhesse.

 2. Jó írás! Nem tudom cáfolni a saját tapasztalataim alapján a leírtakat…! Persze a kivétel erősíti a szabályt, de az meg ritka mint az a bizonyos fehér holló…! 😛 😉

 3. A cikk mondanivalója alapvetően igaz lehet, annyit fűznék hozzá, hogy a férfiak és nők esetében a különböző megítélésnek az oka az, hogy a férfi félrelépésével nem kerül kakukkfióka a családba, míg a nőével igen. De ez ösztönös eredetű (a férfiak ösztönösen féltékenyebbek ilyen téren, mint a nők), ezért a férfiak valóban rosszul gondolják, hogy ez az azért van, mert a nők nem tudnak érzelem nélkül szeretkezni.

 4. 1: „Lehetetlen a férfinek félrelépni, ha nem talál egy nőt, aki hajlandó félrelépni.” – Nemi erőszakról hallottál már?

 5. 4:
  A félrelépés és az erőszak két külön kategória.

 6. Vannak emberek, akik monogám párkapcsolatban élnek, vannak akik félrelépnek, és vannak, akiknek nincs is párkapcsolatuk, mindenkivel lefekszenek, aki adódik. Minden kategóriában vannak nők és férfiak is. Mi ebben az újság?

  Szex és érzelem: viszonylag egyszerű pusztán testi vonzalom alapján, érzelmek nélkül lefeküdni valakivel. Viszont ha már megvolt a szex, nem olyan egyszerű érzelmileg érintetlennek maradni tőle. És nemigen lehet biztosítani, hogy a két fél ugyanúgy jöjjön ki belőle: az egyik könnyedén belezúghat a másikba, míg a másik gond nélkül továbblép. Ez se nemfüggő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük