A nap híre (Népszava)

Több mint 430 milliót fizettek a tibeti masztiffért

 

A mi Athos nevű kan kutyánk
A mi Athos nevű kan kutyánk

Tizenkét millió jüanért (431,6 millió forint) kelt el a világ egyik legdrágább kutyája Kínban. A tibeti masztiff boldog gazdája egy ingatlanfejlesztő üzletember.

Az üzlet a luxusebek kelet-kínai vásárán köttetett kedden – jelentette a helyi média. A különleges állat tenyésztője a helyi lapnak elmondta, biztosította az új tulajdonost arról, hogy az állat felmenői között oroszlán is volt és a legtökéletesebb masztiffjegyeket hordozza magán. A Hangcsou városában elkelt aranyszőrű kutya 80 centméter magas és 90 kilót nyom.

Csang Keng-jün egy másik kutyája 6 millió jüanért (215,5 millió forint) kelt el. A tiszta tibeti masztiff rendkívül ritka, csakúgy mint a Kínában különös becsnek örvendő pandák – mondta. Hozzátette, szomorúan vált meg a szép állatoktól.
A tulajdonosról annyit tudni, hogy egy 56 éves csingtaói férfi, aki az ingatlanfejlesztésből szerezte vagyonát, s állítása szerint maga is tenyészteni szeretné a különleges állatokat.

A legdrágább masztiffok listáján korábban csúcstartóként tartottak nyilván egy 2011-ben 10 millió jüanért (358,8 millió forint) gazdára talált állatot. Egy tenyésztői honlap tanúsága szerint azonban egy pekingi vásáron 27 millió jüant (969,2 millió forint) fizettek ki egy masztiffért.

A tibeti masztiff hatalmas, izmos, nagyfejű állat, amelyet egyszerre tartanak harci- és pásztorkutyának. Igen hűséges. Az ősi tibeti fajta testalkata, kerek sörénye miatt az oroszlánra emlékeztet. Míg valaha a kínai uralkodók kiváltsága a palotapincsi tartása volt, addig a mai Kína újgazdagjainak státuszszimbóluma a tibeti masztiff. Ennek megfelelően és állítólag a tenyésztők árkartelljének köszönhetően, az áruk is csillagászati.

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________

7 gondolat erről: „A nap híre (Népszava)

 1. 1:
  Évának nincs kedve versenyekre mászkálni.

 2. „A különleges állat tenyésztője a helyi lapnak elmondta, biztosította az új tulajdonost arról, hogy az állat felmenői között oroszlán is volt…”

  Ezt szó szerint kell értelmezni?

 3. 4:
  Kínában igen, ahol tűszurkálással „gyógyítják” a vastagbél rákot, és ahol a hülye Bajor Imre agydaganatából rántottát csinálnak. 😀

 4. 4-5: a minap volt szó a szexturizmust szolgáló állatkertekről. Talán egy ilyenből származik a szóban forgó állat és egyik felmenője egy perverz gazdag (oligarcha) orosz lány volt… 😀

 5. 5: Bajor Imre agydaganatát direkt elküldték Kínába, hogy rántottát csináljanak belőle? Mi a fenének annyi gázolajat elégetni, ami ilyen hosszú szállításhoz kell? Megsüthették volna itthon is.

  Tényleg durvák ezek a kínaiak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük