TIBETI MASZTIFFKUTYAHÍRADÓ III.

 

Az alábbiakban képek láthatók a 2013-as alomból

 

2013. Február 24-én reggel hatalmas volt a nyüzsgés. A kutyusok minden nap látványosan fejlődnek. Most már felnőtt kutya módján mászkálnak, birkóznak, morognak és ugatják egymást. Még szopnak, de már életben maradnának, ha elapadna a tej. A következő 6 kép ma reggel készült.

február vége 5

Én Nyíregyházára készülök, három gazdim is lesz, beeee.

_________________________________________________________________

Korábbi képek:

kölyök-6

____________________________________________________________

____________________________________________________________

A tizenhatodik nap. A 600 grammal

született kölyök súlya 1300 gramm. Tizenhat nap

alatt több, mint megduplázta a súlyát. Ezen kívül

nyiladozik a szemük. 

 

 

Én meg biztos a nagypapára hasonlítok, és jelenleg gazdit keresek magamnak.

____________________________________________________________
____________________________________________________________
____________________________________________________________

39 gondolat erről: „TIBETI MASZTIFFKUTYAHÍRADÓ III.

  1. Ide mit lehet írni?Hát annyit hogy cukik.. 🙂

  2. 2:
    Olyanok, mintha plüss figurák lennének, csak mozognak hozzá, meg nyögnek.

  3. A kislányom és én is beleszerettünk az utolsó gazdikeresőbe. Ő a legszebb. 🙂

  4. 4:
    Amikor az ember ilyen közelről látja hogyan lesz semmiből valami, nem győz elcsodálkozni a természet működésében.

  5. A kölykök kifejezetten dundik. Maci naponta 6-8 db farhátat eszik meg főve, jó sok lével. Két naponta főzök neki egy rekesszel (10-11 kg) egy 12 literes fazékban. A napi kajája kb. 1500 Ft. A szoptatás alatt ez 60.000, de meg van az eredmény. A 9 kölyköt egy ládában alig lehet felemelni. Tegnap magasítani kellett a 20 cm magas palánkot, mert már majdnem átbuktak rajta. Egyre jobban mászkálnak. A Maci is órákra kimegy a kertbe hancúrozni a többiekkel. Aztán, amikor megunja, vissza megy szoptatni.Tegnap valahogy felrúgta a félig teli vizes vödröt. Apró vakkantással hívta az Évát. Éve bement hozzá, Maci a karámon kívül „bokáig” állt a vízben, meg se mozdult. Amikor Éva odaért, ránézett, majd a tócsára, majd megint az Évára, és megint a tócsára. Éva felmoppolta a vizet, ami után Maci megnyalta a kezét, ez volt a köszönöm.

  6. Nagyon aranyosak, Tibor bá’, és szívemből kívánom, hogy egészségesen nőjenek fel. A kutya a leghűségesebb állat, persze nagy ritkán előfordul, hogy idegrendszerileg „bevadul”, de ez a te kutyáidra nem igaz.
    Ahogy fentebb írtam, nagyon cukik, de ha lehetne kutyám, akkor én a német juhászt választanám. De ennek nincs realitása, panelben lakom.
    Még egyszer: egészséges életet kívánok a csöppségeknek, és Tibor bá’ kitartást kívánok az etetésben, és Neked is jó egészséget, hogy minél tovább olvashassuk a blogodat. 🙂

  7. 7:
    Köszi!
    A mi kutyáink emberközelben nőnek fel. Gyakorlatilag szimbiózisban élnek velünk. Korábban nem hittem volna, hogy ilyen mértékben lehet velük kommunikálni. A mi kutyáink annyira összenőttek velünk, hogy ha a valami azt kívánja, akkor az ételt kivehetjük a szájukból. Maci rámorog a másik kutyára, ha az ajtó felé közelit, ami mögött a kölykei vannak, de mi a kölyköket szabadon fogdoshatjuk. Abszolút a bizalma irányunkban.

    Az már előfordult, hogy két kutya összeveszett egy csonton. Éva közéjük állt, hogy szétválassza őket. Az egyik tévedésből Évába harapott, de az utolsó ezred másodpercben észrevette a tévedést (nagyon jók a reflexeik) és az állkapcsát nem zárta össze. Szükölt egyet és elkezdte nyalni Éva kezét.

  8. Nagyon édesek és biztosan hűséges házörzők lennének de nem kaptam meg az „engedélyt” egy harmadik kutyára 🙁

  9. Gyönyörűek Maci kicsinyei! Gratulálok hozzájuk! Sajnálom, hogy nem engedhetünk meg egy ilyet magunknak, de talán jövőre már igen! 😉

    Sajnos ritkán és csak keveset tudom olvasni a honlapodat Tibor bá’, az érdekelne mi lett Danival? Találtatok jó gazdát neki?

  10. 10:
    Az idén befejezzük a kutya „gyártást”. 😀

    Dani él és virul, de amíg a kölyök áldáson nem vagyunk túl, el van szeparálva Macitól. Éva nem tud lemondani róla, mert ő a legokosabb (tényleg), a legkezelhetőbb, a leginkább kedveskedő.

  11. 11: Basszus! A végén még sohasem lesz tibeti masztiffom?! Pedig nagyon szeretnék egyet, de ez a fajta kutya lakásba tényleg nem való. Jövőre talán sikerül kertesbe költöznünk, akkora meg már leáll a gyártás? Nem egyszerű az élet. 🙂

  12. Tibor’bá!

    Most éppen 6 felnőtt és 7 kölök kutyám van, tehát normális ésszel nem vállalhatok be még egy ekkora benga jószágot. De köztudott, hogy nekem ilyenem (normális ész) nincs. Ha nem tudnád eladni valamelyik gyönyörűséget, szívesen vendégül látnám a tanyámon, amíg gazdára nem talál. Pénzem nincs, de tartani, szeretni még módomban áll. Tavasztól-őszig jó élete van itt mindenkinek. Ha úgy alakulna, hogy túl sokan maradnátok, rám számíthatsz mint „nevelőszülő”.

  13. 13:
    Nagyon köszönöm az ajánlkozásodat, de….. Az „igazi” ha egy kölyök 6 hetes korában kerül a gazdájához. Tehát elsősorban a kutya érdekében nem nőhet fel össze-vissza. Különben, nálunk is leparkolhat, mert hely van elég.

    12:
    Éppenséggel lehet, mert tenyésztik, csak nem kapod meg 150.000 alatt. 🙁

  14. 11 Tibor’bá

    „Az idén befejezzük a kutya “gyártást”. ”

    Ezt azért gondold át újra! Mi is úgy vagyunk a bolognese szaporulattal, hogy utánaszámolva anyagi haszon nincs rajta, de az a kétszer két hónap amikor a kölkök itt idétlenkednek körülöttünk, az megéri. Velük lenni, az élet egy rövid, de jó időszaka. Miért akarod ezt az örömöt megvonni magadtól? Van az a kép párodról amikor Maci mellett ül. Boldognak tűnik. Nem fog ez hiányozni ?

  15. 15:
    Éva élvezi, de nekem vigyázni kell rá. Hatalmas strapa, híradó alatt elalszik mellettem a fotelben 18:45-kor. Ez nem lesz többé. A honlap látogatóknak most van lehetőség kölyök kutyára. Többet nem tehetek értük.

  16. Tibor bá’ a kiskutyáid 1xűen ellenállhatatlanok, igazán sajnálom, hogy nem csináljátok tovább. Van még egy melléképületem, amit meg kell csináltatnom, még nem tudom hazaköltözni ez miatt, de az ötödik képen lévőért simán megadnám a 150ezret is. Gratulálok, tényleg nagyon jó gazdik vagytok!!

  17. 17:
    Nagyon sajnálom, de csak 50-et fogadunk el. 😀

    Hülyén hangzik, de tényleg szívességből fedeztetünk. Egy év múlva, ha lesz ELŐRE 8 jelentkező, akkor meggondoljuk a fedeztetést. De hidd el, kurva nagy strapa. A legfőbb gond, hogy a T.M. csak télen ellik.

  18. Nem hangzik hülyén. Pontosan tudom, hogy qrva nagy strapa, én egy darabig újfoundlandikkal csináltam otthon, két évnél tovább nem bírtam lelkileg, egy hétig sírtam utánuk, persze akkor még élt anyu, volt, aki vígasztaljon, vagy együtt sírjon velem. Tavaly nyáron altattam el az anya kutyát, na azután meg egy hónapig nem tértem magamhoz, s meg is fogadtam, hogy soha többé. Teljesen tisztában vagyok vele, mit élhet át Éva, mikor elviszik tőletek őket. Barátném szintén otthon bernáthegyikkel csinálja ugyanezt, de ők tényleg rá vannak szorulva a pluszpénzre, csak és kizárólag ezért, de ő sem bírja lelkileg, ahogy cseperednek úgy voltam egyre többet nála segédkezni, s támasznak, mikor vitték el őket tőle.

  19. Tibor bá’
    Hiányzik egy alakuló félben lévő kölykökből álló falkából, amit a legelő állatok és terület védelmére tervezek, még egy nagytestű területvédő kutya.
    Igaz, azt írod, a nagypapára hasonlít, de csak megkérdezem, lány vagy fiú az amelyik még nem talált gazdára?
    Ha lány, akkor szeretnék többet megtudni a tibeti masztifról mielőtt igent mondanék.
    Egy fajtaleírásban azt olvasom, ne tartsuk egész évben szabadban. Ezt nem értettem, tibeti a kutya, hatalmas a bundája, mégis mi baja lehet a hidegben? Vagy a kánikulát nem bírja? A komondornak, kuvasznak, pulinak is nagy bundája van mégis bírják a hőséget, hisz nem a bőrükön keresztül párologtatnak, szabályozzák a hőmérsékletüket, hanem a nyelvükkel.
    Lehet, hogy az utolsó rám vár? Utolsókból lesznek az elsők.

  20. 21:
    Kedves Károly!
    Mind a 9 kölyöknek van gazdája. Sajnálom! A fajtáról elég sokat fecsegtem ezen kategórián belül. Könnyen fellelhetők.

  21. A képaláírásból gondoltam, valaki visszakozott.
    „..és jelenleg gazdit keresek magamnak.”

  22. 23:
    Legfelül van a legfrissebb, lefelé egyre régebbi a bejegyzés és a kép, de a könnyebbség kedvéért állandóan kiírtam a dátumot is.

  23. Ezt szomorúan olvasom! Minden kölyökkutyának legalább 3 hónapos koráig az anyja mellett a helye, de ha addig nem megoldható, akkor is minimum 10 hetes koráig. Rengeteg mindent tanulnának addig az anyjuktól, ha ez a szakasz kimarad, baromira megnehezititek nekik a szocializációt!!! Nem csak az számit, hogy mikor lehet őket a tejtől elválasztani!

  24. 26:
    Mi lenne ha a saját dolgoddal törődnél?

  25. 28:
    Tudunk, és tudtuk róla. De nem ezért van T.m. kutyánk, hanem azért mert a lehető legjobb örző-védő kutya betanítás nélkül. Személyes véleményem. Én megteremtettem a lehetőséget, nagy bolond volt, aki nem élt vele, bár élhetett volna.

  26. Tudom Ti is voltatok Berni pásztor gazdik,légyszi adjatok nekem némi jó tanácsot azzal kapcsolatban: mitévő legyek” Ő pimaszságával”(mármint a kutyámmal) ha mindig ott kapar lövészárkot, ahol éppen a tavaszi virágaim éppen már nyilnak. Nem máshol, csak ott. Tudja hogy rosszat tett, sunnyog, de legközelebb is ugyan azt csinálja és ugyanott évek óta.

  27. 30:
    Én is vért pisálok ez miatt, de ez nem csak a berni pásztor passziója. Tulajdonképpen az a baj, hogy megérzi rajta a gazdi szagát. Én azt találtam ki, hogy ahol nem akarok kutya interferenciát, azt bekerítem dróthálóval. Költséges és fáradtságos, de különben a keret nem funkciónál. Ad némi komfortot az a tudat, hogy 4-5 év környékén a kutya megkomolyodik és kubikus tevékenységével felhagy.

  28. Tibor bá’, segítenél? Nem tudom, hogy mikor engedhetem ki a most 10 hetes kiskutyámat a kertünkbe. Két oltáson van túl egyelőre, parvo és kombinált, kéthetenkét kapja az újabbakat, utoljára 16 hetes korában a veszettség ellenit.

    Az utcára, egyéb helyekre nem visszük, de fogalmam sincs, hogy a saját kertünkbe kiengedhetem-e. ( A szomszéd cicái, vagy négyen átjárnak, ez nem tudom, jelenthet-e problémát)

    Már nagyon várom, hogy kimehessen, lényegesen könnyebb lenne szobatisztaságra szoktatni. Öreg kutyám télen volt pici, mire jó idő lett, már kimehetett a kertbe. Kérlek, válaszolj. Előre is köszönöm.

    (Ha belekukkantasz a blogomba, vannak képek a kicsiről. Már összeszoktak a naggyal, összebújva alszanak, megfiatalította az öreget, annyit rohangál, játszik, hogy alig hiszem el. Pedig vak.)

  29. Akkor az én kutyám sosem fog felnőni, 6 éves elmult. Sajnos egyszerübb lenne Őt bekeriteni, mert mindenhol kapar,amint a lában kiteszem a kapun, vagy beesteledik.De hát kutyát bezárva nem lehet tartani, nem is tudnám vele megtenni főként ezzel a fajtával.
    Közi a választ, sokkal okosabb nem lettem.

  30. 32:
    Már legalább négy hete kiengedhetted volna.
    Miért nem kergeti el a macskákat az öreg kutya?

  31. Elkergeti, nem is nappal vannak ott, hanem főleg éjjel. Éjjel a kutyáim a házban vannak. Köszönöm, hogy válaszoltál Tibor bá’, holnaptól kiengedem a kicsit. Végre:) Előbb kellett volna megkérdezzelek.

  32. 30.

    Az ásott gödörbe ecetet kell önteni, a gödörhöz vinni a kutyát és gyengén belenyomni az orrát.
    Sajnos már túl idős hozzá a kutya, hogy ez a módszer bejöjjön, de meg lehet próbálni, hátha valamit segít a helyzeten.
    Minden esetre, szóban megdorgálni még most sem árt.(Bántani nem szabad.)

  33. Tibi Bácsi! Mi egy 596 m2-es telken lakunk, amin van egy kétszobás ház, melléképületekkel. Ekkora terület elég egy tibeti masztiffnak? Kell-e neki fűtött helyiség télen, vagy ez nem szükséges? (A két macskámnak padlófűtéses a lakása.) Mekkora költséggel jár havi viszonylatban egy ilyen jószág? Mennyire „megszökős” fajta? A két idősebb macskuszommal vajon kijönne? Jelenleg mennyiért adja a kölköket?

    Válaszát várva

    Tisztelettel:

    K. Kornélia

  34. A terület elég.
    Nem kell neki fűteni, megél a havon is.
    Ha a két macskával 6 hetes korában találkozik, hozzájuk szokik. Különben széttépi őket.
    Étel, napi 250 forintból kivan.
    Egyik kutya fajta se megszökős, ha a gazdával jó a kapcsolata. Viszont kíváncsiak. Ha a kapu nyitva van, kimegy, ha van kerítés nem kísérli meg az átmászást. Ha elzárod valahova, mindent megtesz, hogy kijusson, mert melletted akar lenni.
    A kölykök ára jelenleg 150.000 forint körül van, de nekünk már nincs feleslegünk, és belátható időn belül több fedezés nem lesz.
    Végül Tibor bá’ a nevem, nem Tibi bácsi

  35. Szevasz Tibor ! Az elmúlt napokban küldtem Neked email-t.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük