(2435) Nyitott házasság – csoportos szex

Tibor bá’ online

 

A társadalmi közös tudat szerint a monogámiában élők boldogabbak. Ezt azonban újabb kutatások erősen megkérdőjelezik, amiről beszámoltak a „Personality and Social Psychology Review”  tudományos szaklapban.

A felmérésekben úgynevezett nyitott házasságokat vizsgáltak, amikben a két partner megegyezik abban, hogy kapcsolatukon kívül mindketten fenntarthatnak más személlyel szexuális vagy csak romantikus kapcsolatot (ami alatt nem lehet tudni, mit kell érteni). A vizsgált személyek nagy része ezt az elrendezést a monogámiánál kielégítőbbnek tartották. Ami nem csoda, hiszen másképp nem csinálták volna, akiknél nem vált be, azok nyilván nem éltek nyitott kapcsolatban és így nem lett volna értelme őket meginterjúvolni.

Ez azonban még nem minden, bevallásuk szerint a nyitott kapcsolatnál a „féltékenység” alacsonyabb szinten virágzik (de azért van), amin én újra csak nem csodálkozom, u.i. saját tapasztalataim szerint a „hűtlenséghez” hozzá lehet szokni. Nem azt írtam, meg lehet szokni, hozzá lehet szokni. Nem ugyanaz! De nézzük, milyen okosságok jönnek ki belőlem, nem elhanyagolható tapasztalat után!

A legújabb kor sok mindent megváltoztatott, mert az emberi körülmények alkalmasakká váltak a változásra. A házasságtörés bűnössége, elvetése és megvetése egészen másképp volt értékelhető egy olyan korokban, amikor a munka látástól-vakulásig szólt, a korai halál mindennaposnak számított, a népesség átlagos életkora fele volt a maiénak. És még valami nagyon fontos. Ma már nem kell tartani a nem kíván terhességtől, és a nemi úton terjedő, gyógyíthatatlan betegségtől, valamint a házasságkötésnek nem feltétele a szüzesség. A kérdés, mi nőhetett ki ebből?

A nemiséggel kapcsolatban az Ember mindig is élt a fantázia lehetőségével, ami – természetéből adódóan – határtalan, de mi az, ami ezekből megvalósítható? A nyitott párkapcsolat önmagában még semmi extrát nem jelent. Extrát jelenthet a hagyományos elrendezéstől való eltérés, vagyis az unortodoxia (mely kifejezést Matolcsy tőlem lopta el), ami a szimultán több partnerséget jelenti. Két vagy több férfi és egy nő, két vagy több nő és egy férfi, nagyobb csoport (gruppen) elrendezés.

Különösen férfiak álma egyszerre egynél több nő jelenléte, ami a gyakorlatban egyáltalán nem működik, mert a férfiak szexuális potenciája (ellentétben a nővel) nem erre épült fel. A kísérletezgető férfiak frusztrált nőket hagynak maguk mögött, akiket többé erre rábeszélni nem lehet. Ha mégis, akkor van valami titkos szándékuk, és az elrendezésbe kizárólag taktikai okokból kifolyólag mennek bele. A fordítottja technikailag nagyon is lehetséges. Egyetlen nő könnyedén ki tud elégíteni több férfit is egy adott időben, ami ráadásul a férfiak számára afrodiziákumként hat. Persze ez csak akkor működik, ha érzelmi kapcsolat még véletlenül se alakul ki, és senkinek sincsenek titkos szándékai.

Ezeknél a csoportos szex sokkal jobban működik, mert oda a párok az ellaposodó szexuális kapcsolatuknak a fellendítése végett mennek, vagy a férfi kívánságára, amit a nőnek valami okból kifolyólag teljesíteni kell. Az ilyen kényszerű beleegyezések a helyszínen elég érdekesen szoktak végződni. Ha mind a két fél azonos lelkesedéssel érkezik, akkor egy másik probléma szokott kialakulni. A pár nőtagjának nem szokott problémája lenni, de a férfitagnál elég gyakran jelentkezik az ideiglenes impotencia. Ekkor derül ki, hogy elég tisztességesen rá van hangolódva a partnerére (feleségére) és más nő esetében az istennek se akar bekövetkezni a merevedés, pláne, hogy másfél méterre a sokéves partnerét valaki más éppen most kergeti fel a csúcsra.

Két pár esetében (ami azért nem igazán csoportos szex) a problémáknak se vége se hossza. Pusztán szex-vonzalom oldaláról nézve a két nő vagy a két férfi között rendszerint hatalmas minőségi különbség van. Ez ugyan nem tenyészállatvásár, de a bombázó férje képtelen nem arra gondolni, hogy amit ő kap cserébe egy közel szépségkirálynőért az alig jobb egy elnyűtt, lestrapált mosónőnél. Aztán a két férfi potenciája ritkán fedi egymást. Egy sima orgazmuson átesett feleség az újdonsült partnerrel folytatott csendes beszélgetés közben a falra tudna felmászni, ha a férje képtelen betelni a tálcán nyújtott lehetőséggel, ami közben az otthon nyújtott megszokott teljesítményének több száz százalékát produkálja. Akadnak aztán humorosnak nevezhető esetek is, amikor a kellő merevedés elérése érdekében annak a feleségnek kell besegíteni, aki valaki másnak lesz a behatolás tárgya, amennyiben ott a merevedéssel nem akad probléma.

Ezekből csak az látszik, hogy a fantáziák és azok tényleges megvalósításai között elég jelentős a különbség, mert a gyakorlatban állandóan előállnak olyan nehézségek, amik a fantáziákban sose jönnek elő.

___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________

13 gondolat erről: „(2435) Nyitott házasság – csoportos szex

  1. Két különböző dologról van szó. A csoportszex egy dolog, a nyitott házasság meg egy másik, ne keverjük a kettőt. A csoportszex olyan amilyen, nincs vele semmi gond ha a pároddal, vagy nejeddel konszenzusosan űzitek.

    A felmérés viszont akkora kamu, hogy csak. A nyitott házasság soha nem fog hosszabb távon működni, egyetlen egy okból kifolyólag: Képzeld el, hogy megbeszéled a nejeddel, hogy mostantól nyitott házasság, mindenkinek szabad a pálya. Mi fog történni? A nejed lefekszik 100 pasival, míg te egy-két nőt felhajtasz. Mindig lejteni fog a pálya, mert egy nőnek 1 perc pasit találni szexre, míg egy férfinak ehhez komoly erőfeszítéseket kell tennie.

  2. 01:
    Ezek nem az életből vett jelenetek, hanem a pornó ipar termékei fizetett pornószínészekkel. Nincs nő a földön, aki megfelelő fizetés nélkül, passzióból engedi, hogy egy időben két pasi a vagináját és az ánuszát is kitömje a péniszével.

    02:
    A nyitott házasság működik akár 10-15 éven át is. De a sima házasságok is felbomlanak átlagosan 5 év után. Nincs adat arra, hogy a nyitott házasságnak fel kell bomlani a nyitottság miatt.

    Az pedig a csoportos szexnél is előfordulhat, hogy a feleségedet öten is megdugják, te meg kutyának se kellesz.

  3. „Nincs nő a földön, aki megfelelő fizetés nélkül, passzióból engedi, hogy egy időben két pasi a vagináját és az ánuszát is kitömje a péniszével.”

    Tibor bá, konkrétan ismerek nőt, aki rendszeresen műveli, sőt nem két hapsival, hanem hárommal, és azt élvezi, ha minden testnyílása be van tömve. Ez elég gyakori női ábránd, szerintem háromból 1 nő fantáziájában megvan, max. nem jut el a megvalósításáig.

    A nyitott házasság soha nem azért jön létre, mert mindkét félnek az szolgál örömére. Két gyakori felállás van. Első, és ez a működőképes, amikor a pasi gazdag/extra jóképű/sikeres/híres stb. és nem akar lemondani a körülötte nyüzsgő pillangókról, így az állandó párja kompromisszumot köt, és a jut is marad is elv alapján megbékél a felkínált helyzettel. Nem olyan szörnyű ez a nőnek, mint amit mi férfiak gondolunk a felállásról, mert egy nő önérzete nem sérül ilyenkor, sőt valahol hízeleg is neki, hogy olyan pasija van aki kelendő, akiért több nő is odavan, na meg ő is talál magának vigaszfaszt. Ez a helyzet simán fennmaradhat hosszú távon.

    A kettes számú helyzet, amikor van egy jó nő, aki bizony mindenkivel meg akarja magát rakatni, és a pasija tudja, hogy nem tudja megállítani, így jobb híján belemegy a helyzetbe és a nyitott kapcsolatba. Mi pasik viszont másként működünk mint a nők, ha a nejünk mással, másokkal is dug, attól sérül a dominancián, frusztráltak leszünk, még ha be is hazudjuk magunknak ideig-óráig, hogy ez milyen jó így. Frászt jó, lúzerek dugnak mások által is pakolt nőt, ez az igazság.

  4. 04:
    Ha személyes tapasztalatról írsz, akkor meg kell hátrálnom. Az idézet mondatot így módosítom: Nincs sértetlen önbecsülettel rendelkező nő a földön, aki megfelelő fizetés nélkül, passzióból engedi, hogy egy időben két pasi a vagináját és az ánuszát is kitömje a péniszével.

    Több olyan pasiról tudok (beleértve önmagamat is) akinek a felesége, szakmájából kifolyólag (pl. idegenvezető) évente többször, napokon át külföldön tartózkodott, amikor is (legtöbbször) alkalmi alapon dugatta magát. Volt, aki ezt letagadta, volt aki nem, de a tény fennállt. Senki nem vált ezért el (én se). Mindenki elfogadta az élet velejárójának, és természetesen reagált rá kedvvel, kényszerűségből, dacból, stb. de ettől a gyakorlatban nyitottá vált a házasság. Meg lehet szokni, ha az ember úgy dönt. Viszont azt vettem észre, hogy ezek a nők teljesen hozzászoktak ehhez a promiszkuitáshoz, ami nem kifejezetten női tulajdonság, mert ugye érzelem itt nincs.

  5. Van egy kategória, ami talán nem lett megemlítve, amikor a férj arra gerjed, hogy egy másik, ismeretlen palival dugja/dugatja meg a feleségét. Mind a baráti körömben mind pedig a kollégáim között volt ilyen. Itt gyakorlatilag kiéli mindkét fél a vágyait de legalább mindezt együtt csinálják. A férj végre élvezheti a szituációt amire vágyott, a nő meg legálisan hozzájut egy faxhoz anélkül hogy örökké hazudozna hogy most hol, merre, kivel volt és mit csinált.

  6. 06 – Thunder:
    Ez valóban egy szerencsés elrendezés, ha a külső fax-t (hogy maradjak a te kifejezésednél 😀 ) a feleség választja ki, ami megfelel a férjnek. Ezt fiatalabb férfiak nem értik, én meg szívesen venném, ha ki tudnánk fejteni, hogy mi a háttere ennek a jelenségnek, vagyis miért jó a férjnek ha a feleség mással dug előtte.

  7. Nem tudom Tibor bá hogy mi állhat a férfiak lelkihátterében ilyenkor de tegnap direkt megnéztem és rengeteg fórum van ezzel kapcsolatban a neten ahol a férj kimondottan azért keress férfit hogy vki előtte jól megkefélje az asszonyt, esetleg még videóra is veszi ha lehet. Egyébként – ahogy megtudtam a fórumokból – téma angol megfelelője férfi oldalról cockold, női részről pedig amikor a nő imádja hogy a férje kefél idegen nővel pedig cuckquean.

  8. 08 – Thunder:
    Meglepő, illetve már nem. Sajnos nincs szabadidőm ilyen helyeken kóborolni.

  9. Alapvető fogalom zavarok vannak, és mivel Tibor bá’ által dekraláltan ez az értelmes emberek vitafóruma, ahol lehetőleg tények leírása vagy ütköztetése és nem vélemények tényként való beállítása a cél, így kénytelen vagyok hozzászólni.

    A kategóriák – értelemszerűen tovább bonthatóak altípusokra – a következők:
    N = normál = klasszikus hetero férfi, „klasszikus” szexuális élet
    A = alfa = hetero nem monogám férfi, aki általában a fentieknél a beszálló; de ez nem törvényszerű, hogy a beszálló ‘A’
    WSd = wifeshare dominant = férfi aki a saját nemi izgalmának fokozása érdekében veszi rá a feleségét, hogy mással is szexeljen, de ebben irányító szerepe vam, általában külön a feleség nélkül is szexel más nőkkel. (Morálisan még az alternatív szexuálpszichológia is negatív véleménnyel van erről a kategóriáról)
    SW = swinger párok, ahol mindkét fél szexel mással, együtt pl. swinger klubban, otthon pl. párcserés szex, vagy beszállóval (férfi a gyakoribb v. nő), vagy esetenként külön.
    WS = wifeshare = pár, ahol férfi beszálló van (akár házibarát) vagy a nő külön (valamivel ritkább).
    C1 / cuckold light = pár, ahol a nő mással is szexel, külön eljárva, vagy hármasban a férjjel; ez lehet passzív vagy aktív hármas, előbbi a gyakoribb.
    C2 / cuckold classic = fenti „erősebb” változata
    C3 / cuckold hard = kóros (ez már nem tekinthető normálisnak, de ha mindkét fél elégedett a modern (alternatív szex.pszi elfogadhatónak tartja).

    Fentiekhez: párok és házaspárok. Férfi kategorizálás. A részletekbe terjedelmi okokból nem mennék bele. A cuckquean iszonyatosan ritka, a cuckold női változata. A hotwife az a feleség/nő, aki kevés ellenállással, nyíltabban belemegy. A legtöbb nőnek az „igen” kimondásához 1-5 év kell. 99% a férfi kezdeményezi ezt a párjánál.

    Statisztika:

    Szexológusok szerint rohamosan nő azon házasságok aránya (2010 óta!), ahol elsősorban a feleség létesít szexuális kapcsolatot mással. A kivitelezések alapján a korábbi swinger (mindkét fél) életmódot mára megelőzte a wifehare (feleség) és a cuckold (kizárólag a feleség) életmód. Ennek az oka sokáig ismeretlen volt, de a legújabb kutatások kimutatták, hogy a férfiak közel 70% tartja szexuálisan izgatónak a gondolatot, hogy a feleségük mással létesít szexuális aktust vagy kapcsolatot. Felmerül a kérdés, hogy akkor miért nem ilyen magas a kivitelezési arány, amelyre a pszichológiai kutatások lassan megadják a választ: bár a nők 67%-a vágyik erre – a férfiak 70%-ának tetszene -, de ennek egymással való megbeszélése és főleg az első lépés megtétele az, ami nehezére esik a pároknak, s így csupán 20-40% esetében történik meg. Azoknál, ahol mégis megtörténik mindkét fél megkérdezésekor – jobb lett-e a szexuális életük – 90%-ban pozitív válasz* érkezett. A válások aránya gyakorlatilag nulla. (*9% nem jelezett változást, 1% szerint romlott a kapcsolat)

    A szexológia arra a kérdésre, hogy miért vonzó annyira mindkét fél, illetve nem számára a feleség más férfival létesített szexuális kapcsolata, már régebb óta tudja a választ. Nők esetében ugyanúgy érvényesül, hogy az első alkalom, illetve az első néhány szex nagyságrendekkel izgatóbb, mint a megszokott otthoni. Amit fokoz, hogy a lebukás miatti stressz teljesen hiányzik, illetve amit tovább fokozhat, hogy a férj szexuálisan izgatónak tartja mindezt. A biológiai okok is kiderültek mára, nevezetesen egy más méretű farok fokozottabb élvezetet nyújt; nem véletlenül keresnek általában vastagabb méretű partnert. De a legerősebb biológiai ok, hogy a sperma a hüvelyben – és valószínűleg bárhol – felszívódva egyfajta afrodiziákum hatású, statisztikailag kimutathatóan csökkentve a depressziót és javítva a kedélyállapotot. Férfiak esetében elsősorban a biológiai és a pszichológiai sperma verseny okozza a fokozott izgalmat. Míg az előbbi fokozza a férfiak biológiai vágyát a feleségük iránt, a pszichológiai sperma verseny egy sokkal összetettebb és bonyolultabb, egyben ambivalens, izgalmi fokozást okoz. De a paraszt logika is érvényesül… egy férfi igen nehezen tud egyszerre két nőt kielégíteni, míg fordítva ez nem igaz.
    Ugyanakkor a pszichológia arra is magyarázatot ad, hogy a közhiedelemmel ellentétben, mely szerint a férfiak nem tűrnek riválist, éppen a fordítottja az igaz, de ez csak akkor érvényesül, ha közösen elhatározott dologról van szó. A megcsalás mindkét nem számára elfogadhatatlan. De a közösen elhatározott szex kapcsolat esetében a nők elenyésző százaléka tartja izgatónak, ha a férj létesít szexuális kapcsolatot. Aminek biológiai és pszichológiai okai egyaránt régóta ismertek.
    Röviden összegezve, nem véletlen, hogy nő az aránya azon házasságoknak, ahol a feleség számára megengedett a szex mással. Ennek a tényleges kivitelezése igen változó, ami sok tényezőtől függ, de leginkább a feleség beállítottságától és személyiségétől; valamint nyilván a férj hozzáállásától. Az arányok százalékos megoszlásai statisztikailag nem ismertek, de a leggyakoribbak a következők: házibarát (szex hármasban, szex a férj jelenlétében, de előfordul a szex külön is), szexpartner (szex külön). Utóbbi esetében a tartós és rendszeres szex kapcsolatok esetében előfordul egyaránt az, hogy a feleség végig külön folytatja a szex kapcsolatot, de az is, hogy egy idő után partnert vált vagy a meglévő partner házibaráttá válik.

    Természetesen kishazánkban jelentősen torzultak az arányok; ismét egy hungarikum. Míg a fentiek a nyugati világban, délamerikában és ázsia számos országában egyre markánsabban mérhetőek, vagyis mívelik… 🙂

    FONTOS: a látensek, azaz nem őszintén vlaszolók aránya magasabb, mint más kérdéskörben, így gyakorlatilag a párok fele míveli ezt, válási arány nulla. A válási arányok egészét nézve, elgondolkodtató… nem válnak „ezek”?! Nem. Akkor a „normál” párok válnak? Javarészt, lévén a hűtlenség mindkét nemnél 50% feletti.

    FONTOS: az intézményes szexuálpszichológia-szexológia a fentieket „fétisnek” és „devianciának” tarja, és kábé kőkorszaki szinten tengődik. Ellenben az alternatív szexuálpszichológia kezdi felfogni, realizálni, de gyakorlatilag még az is fut az események után.

    (Tanultam ezt és nagyságrendileg ezer feletti nő és férfi volt a mélyelemzéseimben, akikkel hosszasan boncolgattam a szexuális életüket.)

    Szóval, komplexebb ez, mint fentebb a hsz-ekben.

  10. 10 – Jövőnk:
    Gratulálok, és egyben köszönöm az értékes hozzászólást.
    Viszont az első bekezdéseddel hivatalból nem értek egyet. Mindenki a saját véleményét írja le, aminek alapja különböző. Tanulta, olvasta, tapasztalta. Ezek legitim vélemény alapok. Amit utálok (Pugacsov elvtárs a főművelője) amikor valaki szerény ismereteire támaszkodva spekulál és azt adja elő tényként.
    Nekem azért van némi személyes tapasztalatom. Valóban a házas párok (vagy csak szex partnerek) közül majd mindig a férjé az ötlet, hogy „próbáljuk ki”. A nőt rendszerint sokáig kell nyaggatni, aki a végén belemegy (nyilván hossza tépelődés után) meggyőzve magát, hogy nem lehet belőle semmi „baj” önmagára nézve. Nem tudja, hogy mi sül ki a dologból. Pl. mi lesz, ha megtudja, hogy mást is élvez? Elég nagy a bizonytalanság. Többször voltam szemtanúja, amikor az első alkalomnál a feleség hirtelen meghátrált, rendszerint a levetkőzés után. Olyan is volt, amikor a férj rendkívüli teljesítményét látva egy idegen nővel, sírógörcsöt kapott, felöltözött és a gépkocsival hazahajtott, hátrahagyva a férjt. Szóval, érdekes dolgok ezek.

  11. Tibor bá’ igazad van, amit az elején írtál; pontatlanul fogalmaztam. Így helyes és teljes, ahogy kiegészítetted, illetve helyretetted.

    🙂 jaj, ne is mond, tapasztaltam már ilyeneket. Nem személyesen, hanem ismerősöknél.
    De ezek alapvetően hazai félresiklások, külhonban ritkábbak a negatív tapasztalatok.

  12. 10 – Jövőnk
    Tök érdekes leírás volt. Köszi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük