(923) Van egy szörnyű érzésem

Tibor bá’ online

 

Tudom, tudom, ez így babonás. Sokkal tudományosabb, ha azt írom, van egy ésszerű sejtésem. Úgy gondolom,hogy néhány napon belül beindul a III. világháború. Ilyesmit megjósolni igen nagy rizikó, mert elmúlik a néhány nap, és az ember ott áll megfürödve, közröhej tárgyává válva. De mi lehet az alapja ennek a sejtésnek?

Napokon belül a Perzsa öbölben 3 amerikai repülőgép hordozó anyahajó lesz. Mondom három. Nem is fér el annyi azon a kis helyen, mert egy-egy anyahajóhoz egy rakás cirkáló, aknakereső, romboló, stb. is tartozik. Minek vezényelték őket oda? Hadgyakorlat nemrég volt, de ahhoz se kell három. Ijesztgetésnek? Ugyan, már 10 éve ijesztgetik Iránt, és nem ez a lényeg. Semmi értelme. nem látok más okot, mint 300 harci gép egyidejű felküldésének a lehetőségét.

Barack Obama újraválasztása (november 6.) rozoga lábakon áll. Hol ő vezet, hol Romney  1-1 százalékkal: ha Obama biztosra akar menni, és ki nem akarna a helyében, akkor ennek legjobb módja egy támadás Irán ellen.

Netanyahu feloszlatta az izraeli parlamentet. A következő 95 napban nincs parlament. Netanyahu gyakorlatilag azt tesz, amit akar, senki nem vétózhatja meg. Népszerűsége töretlen, újraválasztása garantált. Mi másért kellett előrehozni a választásokat?

Irán ellen a jelenleginél szorosabb embargót létrehozni gyakorlatilag nem lehet. Már alapvető gyógyszerek sincsenek. Ahogy az embargó nem működött Hasam Huszein esetében, úgy nem hat az ajatolláknál sem. De ha működne, akkor lenne Amerika igazi szarban, mert nem az iráni atomtól félnek, hanem az iráni olajra akarják rátenni a kezüket. Az embargó igazi célja a „békés” rendszerváltás lenne (amire már volt példa) jöhetne egy Amerika barát rezsim, de erre nincs igazán garancia. Viszont az idő nem az USA-Izrael malmára hajtja a vizet. Kína és Oroszország folyamatosan felkészül a nagy összecsapásra bármennyire is őrültség az egész. Amerika már készen áll. Ha akarnak lépni, akkor nincs több tökölés. A lényeg az iráni nyersolaj megkaparintása, de miért? Azért mert már rég túl vagyunk az olajcsúcson, csak egy ideje bedobnak minden trükköt (oldalfúrás, víz lepumpálás, frackolás), hogy fenn tudják tartani a termelést, ami azt jelenti, hogy fokozatosság helyett, hirtelen fog összeomlani a kitermelés. Amerika pedig nem akarhat osztozni a többiekkel a maradék nyersolajon.

___________________________________________________________
___________________________________________________________
___________________________________________________________

60 gondolat erről: „(923) Van egy szörnyű érzésem

  1. Tibor bá’!

    Egy esetleges nukleáris támadásnak milyen következményei lehetnek a mi országunkra nézve ? A sugárzás vagy a radioaktív por milyen koncentrációban érnének el hozzánk ? Érdemes egy háború esetén nekünk elhagyni országunkat ? Teszem fel pl. Ausztráliába költözni. Nekem Izland nagyon szimpatikusnak tűnik. Ha tényleg valóra válik a jóslat, én nem érezném magam itthon biztonságban.

  2. 1:
    Abból kell kiindulni, hogy az északi féltekén az uralkodó széljárás nyugati. Ha csak a Közel Keleten lesznek radioaktív „tevékenységek” akkor a radioaktív por hozzánk ér el utoljára, és a legkisebb mennyiségben, de a déli félteke (Ausztrália, Új Zéland) többnyire teljesen kimarad belőle. Ha totális nukleáris háborúvá fejlődik a konfliktus, akkor tök mindegy hol vagy.

  3. Bizony, utoljára idén március környékén úszkált 3 hordozó a Perzsa-öböl térségében. De magában az öbölben 2003 -ban tevékenykedett 3 hordozó, a mainál egy kb. 10% -al kisebb flottakötelékkel. (Akkor nem volt ott ekkora számban helikopter hordozó – Tarawa és Wasp osztály – és nem volt ennyi aknamentesítő hajó a térségben.)
    A többi a szokásos felépítésű repülőgéphordozó harci kötelékbe tartozó hajó. (Cirkálók, rombolók, fregattok, tengeralattjárók, ellátóhajók.)

  4. Hogy nekünk mi jut ebből, ha lőnek. Ha tényleg háború lesz, akkor nekünk is annyi.

    1. Nem lesz elegendő olaj.
    2. A sugárzás nem áll meg a határoknál.
    3. Kötelező sorozás.
    4. Már élelemből sem vagyunk önellátóak. (A „Tecsó”, „ÓSAN” meg a többi szar kiürül órák alatt. Nincs több kamion meg repülőgép tele külföldi élelemmel.)
    5. Iparunk 0,1%. Szinte semmit sem termelünk. Mindenki szolgáltat és kereskedik, de szinte senki nem állít elő valamit. Aki meg mégis, az pedig külföldi alap-, nyersanyagból.
    Game Over.

    Imádkozzatok és böjtöljetek, tartsatok bűnbánatot és reménykedjetek a békés megoldásban!

    Az EMBER Isten nélkül önző vadállat.

  5. 4. Melyik Isten szerint ? Itt most arról van szó ,hogy nagyon megcsappantak a nyugati életstilust biztositó erőforrások,és a nyugati keresztény társadalom nem akar hinduistaként nyomorogni,vagy muzulmánként kecskepásztorkodni.
    Nincs itt semmi probléma ,a nyugat vagy lemond az energiapazarló életmodjáról,vagy felvállalja ,hogy a Suv -ja , légkondis lakása és huszabáló életstilusa mellé kapni fog egy kis rádioaktiv sugárzást,pokolgépes robbantást,hadkötelezetséget és mártirhalált.
    A helyzet adott,vagy lépsz vagy meghalsz .

  6. az igazság az, hogy nem látom ilyen közelinek a dolgot. egyrészt obamáról köztudott, hogy nem izrael párti és a zsidók így se – úgy se bocsájtanak meg neki, (magyarul mondva jó eséllyel obamának annyi) ezért szerintem csak azért sem fogja megtámdani iránt.

  7. 6.
    Vajon ugy mennek a dolgok arra, hogy Obama durcaskodik es csak azert sem tamad? Nincs senki aki beleszolhatna? Furcsa arra gondolni, hogy tobb ezer ember elete azon mulik, hogy Obama durcaskodik.

  8. Van egy olyan érzésem, hogy az elnökválasztás folyamata végigmegy anélkül, hogy az USA háborút indítana.

  9. A kérdés véleményem szerint az, hogy Obama mire játszik. Egyrészt okoskodhat úgy, hogy beveti a „Bush-féle ütőkártyát”, vagyis háborút indít, és arra apellál, hogy az amerikaiak patriotizmusa garantálja számára a győzelmet az elnökválasztáson (elvégre Busht is gyűlölték, de 911 után mégis újraválasztották négy évre, mondván, a haza nem engedheti meg magának a vezetőváltást, amikor egyszerre két fronton is hadat visel), vagy gondolhatja azt is, hogy érdemesebb megvárnia az elnökválasztási kampány végét, hiszen úgyis nyer, és miután januárban másodszor is beiktatták, majd megindítja a háborút.

    A másik nagy kérdés természetesen, hogy Oroszország és Kína valóban hadba lépnek-e az USA ellen egy esetleges konfliktusban… Kína mindenesetre veszett gyorsasággal fegyverkezik, ráadásul a lehető legmodernebb technikával. Tegnap volt pl. egy cikk az indexen, miszerint Kína drónokkal védené a saját vizeit, két bázist már fel is állítottak, és újabb 50-et állítanának fel 2015-ig.

  10. a történelemben a birodalmak válságainak mindig háború lett a vége, valószínű most se lesz másként, tehát háború lesz,
    a hely:Izrael és az arab világ közt a legélesebb a civilizációs törésvonal, itt a legesélyesebb
    csak a mikor? a kérdés,
    ha tudjuk hogy Usa és Nyugat gazdaságilag lefelé megy, de még katonailag erős,
    míg Kína gazdaságilag jön fel, de még időre lenne szüksége a hadipontciálja fejlesztésére, akkor az idő Kínának dolgozik Usa ellenében,
    Usa helyében tehát nem célszerű túl sokáig várni, hogy ők tovább gyengüljenek, ,Kína még erősebb legyen
    csak azt nem tudjuk mikor látják elérkezettnek a pillanatot?
    lehet hogy most, amikor a dollár már úgyse ér semmit, minden fejlődő ország szabadul tőle, ahelyett hogy usa kötvényt venne 1 %ra?

  11. 4: „Game Over”
    Ezután pedig kiderül, hogy van vajon örökélet…?
    Az ember isten mellett is önző vadállat.

  12. Sok a „véletlen” egybeesés.
    Netanyahu vajon melyik elnökjelölt mellett áll?
    Reménykedjünk, hogy ez csak egy színjáték, ami Obama újraválasztásához szükséges.

  13. Szerintem még kivárnak az elnökválasztásig, November 6ig.
    Az már nem oszt vagy szoroz.
    Másrészt most növekvő holdfázis van, (első negyed) 50% megvilágítottságban. Ez most csak növekszik, és bevilágítja az égboltot éjszakánként. Ha minden előnyt a maguk javára akarnak fordítani, és minimalizálni a lehetséges veszteséget akkor nem telehold környékén támadnak. (az 28án lesz)
    Egy hagyományos (buta) légvédelmi ágyúval is le lehet szedni a legszuperebb hightech vadászgépet is, ha vizuálisan észreveszik!
    November 6.án már az utolsó negyedben lesz a hold ugyancsak 50%os megvilágítással, de a rákövetkező napokban egyre csökkenő fázissal látszik majd.
    Szerintem még van pár hetünk.

  14. 13: „Ha minden előnyt a maguk javára akarnak fordítani, és minimalizálni a lehetséges veszteséget akkor nem telehold környékén támadnak.”
    Logikailag igazad van, de a politikusokat a logika ritkán szokta meghatni.

    Azt hiszem, veszek még pár zsák krumlit… 🙂

  15. Miért lenne világháború?
    Kinek lenne érdeke?

    Valószinû begyalulják Iránt, és közben Irán kap technikát meg kiképzést Kinától és az oroszoktól. Dávid elharcolgat Góliáttal és a végén gyôz vagy veszit.

    Addig kitárgyalják egymás között a nagyok hogy most kié mennyi az Iráni olajból…

  16. Ez minket mennyiben érintene?
    Mire lehet készülni?

  17. 16:
    Nem tudsz felkészülni (kivéve, hogy bespájzolsz benzint) mert nem tudni pontosan mi lesz. Pl. valószínűleg nem mernek egyik oldalon se atomhoz nyúlni, akkor pedig minket nem érint.

  18. 17:
    az jó lenne, ha nem atom-kodnának.
    A benzinspájzolás nem rossz ötlet, mostanság amúgy is eléggé ingadozós az ára. Fontolgatom is, de így akkor már beleinvesztálok pár lityibe.

    Mindenesetre felmérem újra a rendelkezésemre álló készleteket kaja meg minden, biztos ami biztos…

  19. Kész lettem a befőzésekkel,jöhet az atom..
    Vagy mégsem jöhet?Minden állj!Még nincs tüzelőm..
    Na nem baj,Putyin ad gázt nekem jó pénzért..De ő legalább ad(még).. 😀

  20. A benzin bespájzolásához nem árt tudni, hogy amióta telenyomják adalékanyagokkal, a benzin bizony hajlamos megromlani. 1-2 évnél tovább nem áll el, de egyes fajták már fél év alatt is tönkremennek. Szétválik alkotóelemeire. Ha áll az autó/motor 1-2 évet a garázsban, tele tankkal, gyakran már alig bírod beindítani (a karburátort pl. eltömíti a benzinből kiváló trutyi). Ezért sem érdemes nagyobb tételben felhalmozni, máskülönben a legjobb befektetés lenne, hisz az ára jóval az átlagos hozamok és az inflációt meghaladóan emelkedik.. 🙂

  21. 20:
    Ez a téma már egyszer lecsenget itt a honlapon. Bizonyítottan rémhír. Nekem van 3 éves benzinem, van egy fogadásom, hogy semmi gond sincs vele.

  22. 17: csak óvatosan, mert a finomított benzin (amit a kutak árulnak) elég hamar lebomlik. Szóval, túl sokat nem érdemes tárolni belőle.

  23. 20 Cyngi

    Csatlakozom Tibor’bá véleményéhez. Nekem is van három év köröli benzinem. Semmi baja. Ráadásul van egy 5 éve az udvaron álló Suzuki Marutim. Kb. 5 lityi benzin lehet benne. A sebváltója hibás, csak tolatni lehet vele. Évente egyszer megjáratom, hogy a dolgok ne álljanak össze benne véglegesen. Még eddig mindig pöccre indult, az akku töltése után. Majd egyszer traktort szeretnék építeni belőle, csak ez amolyan lucaszéke projekt.

  24. Remélem, hogy nem lesz hàború. Felkészületlenül érne most egy árúhiàny, mert a folyamatban lévő beruhàzàsok miatt mèg nem kezdtem el tartalékolni.

  25. Benzin nem romlik meg. Kb. 6 éve van egy 1,5 literes PET palackban benzin 1:50 keverék. Szeptemberben a négyütemű fűnyírómban már nagyon kevés volt a benya, lusta voltam a benzinkútra elmenni, hát felöntöttem a hat éves keverékkel.

    Egy kicsit füstölt, de vígan ment vele. 🙂

    A „megromlás” elmélet onnan ered, hogy a karburátoros gépekben hosszú állás alatt a karburátor réz alkatrészeinek katalitikus hatására egy kocsonyás trutymó képződik, ami eltömi a rendszert és nem indul a gép. A nép meg azt hiszi, hogy a teljes benzin mennyiségnek annyi lett, pedig csak a karburátort kell kitisztítani és már lehet is indítani.

  26. A benzinbe,és a dízelbe is kötelezően!kevernek etanolt kb 5% az romlik meg.

  27. 26 paradoxon

    A flancos agyonkumputerizált gépekben ez lehet gond, de az én 24 éves „zőcségesmercim” nemigen foglakozik ilyen részletkérdésekkel. Eseglet kicsit jobban füstöl (szinte lehetetlen) mint eddig.

  28. 11. János

    „Az ember isten mellett is önző vadállat.”

    Istene válogatja.
    Ajánlom figyelmedbe : Madarat tolláról, embert Istenéről

    Érdekes eszmefuttatás a jutubon.

  29. Nem akarok kötekedni de hogy jött ki a 24? Tudomásom szerint a „zőcségest” csak 85-ig gyártották, de a kombi is csak egy évvel húzta tovább!

    Egyébként jó gép az csak már mind bontószökevény, a másik gáz meg a fogyasztás, mikor van olyan szekér ami a feléből(egy kis túlzással persze, de majdnem!) is elmegy!!

  30. Az amerikai elnökválasztásna szerintem nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani.

    Se Bush, se Obama nincs valódi döntéshozói pozícióban.

    Ők csak a már meghozott döntésehez szolgáltatják a PR díszleteket.
    Nekem az az érzésem, hogy lesz kormányváltás.
    Ezt arra alapozom, hogy a Demokraták programjából véletlenül kimaradt, hogy Jeruzsálem Izrael fővárosa. Sarkallatos amerikai pont, el kell ismerni. Aztán volt egy szavazás hogy belevegyék-e a programba…
    háromszor is szavaztak, mert mindig a NEM volt az erősebb… de azért bevették. Ez is megvan : „dem vote on jerusalem”

    Mindenesetre figyelni kell az elterelő hadműveletekre…

    Akár a hazai 56-os évfordulóra is… Mert ha lesz támadás, az csak pár nap múlva fog kiderülni…

  31. 23-án, vagy 24-én lesz a világháború? 24-e nekem nem jó. De miután ma legyilkoltam Tibor bánál egy csirkét, úgy érzem készenállok:)

  32. Szerintem választásközeli csinnadrattáról van szó. Demokratáknak is működik a show, hiszen lám-lám az Obama adminisztráció békés, nem támad persze azért megmutatjuk mekkora a farkunk. Republikánusoknak meg azt sugallhatja hogy mégiscsak lesz itt valami ha odaküldi a Carriereket. Ráadásul ha tényleg támadásról lenne szó, akkor miért várnának hetekig? Mostanában felröppent egy hír valami szupertitkos Iráni tervről, miszerint zátonyra futtatnának egy tankert, elárasztva ezzel a szorost. Így persze a „jók” -ezek mi volnánk – kénytelenek lennének segíteni a gonoszaknak sőt még az embargón is lazítani kellene. Nekem már csak annyi kérdésem volna, hogy ezeket a szkenáriókat vajon kiselejtezett hollywoodi scriptekből merítik, vagy külön megrendelésre készülnek?

  33. 29 Arwind

    „Tudomásom szerint a “zőcségest” csak 85-ig gyártották”

    Elnézést minden Mercistől ! Úgy látszik ebben a témában alulinformált vagyok. Nálam a „zőcséges” az a régit akarta jelenteni. Nem tudtam, hogy ez egy konkrét típus. Az enyém 124-es, és csak télen használom, mert leeresztett hátsógumival a legnagyobb hóban is kitolja magát a tanyáról. Normális időben egy Hyundai Atost nyúzunk, a kedvező fogyasztás miatt.

  34. 32. csókacsalád

    „Nekem már csak annyi kérdésem volna, hogy ezeket a szkenáriókat vajon kiselejtezett hollywoodi scriptekből merítik, vagy külön megrendelésre készülnek?”

    Nem figyelsz?

    A Black Hawk Down óta ( de lehet hogy már a Pearl Harbor?) A Pentagon rendes társszerző Holliwoodban. Tulajdonképpen az iraki háború óta a az amerikai akciófilmek a polgári védelem alapját képezik. Aki lelkiismeretesen végignézi a blocbustereket, az tudni fogja, hogy kell viselkedni geddon esetén.

  35. Attila (PV)
    🙂 Nagyjából olyan 20 évesen kezdett elegem lenni a klasszikus sarkított karakterű filmekből. Egyre inkább kezdtem azokat a filmeket megkedvelni ahol nem fekete fehérek a karakterek. Egyik ilyen kedvencem például a Jó a Rossz és a Csúf. Na szerintem a Az Irak-Izrel-USA hármas címe is lehetne ha a „Jó”-t kivesszük és helyette valami odaillőt rakunk. Valahigy nekem egyik se szimpatikus.

  36. Az angol hiradókban nincs komoly szó haborúról. USA-ból sem kap az angol nép rémiztő híreket. Legtöbbje a válsztásokkal van elfoglalva.

  37. 35!
    Én is rohamos vagyok már az olyan amerikai filmektől,amikor az oroszok ellen kell mindig hadakozni,és persze állandóan az oroszok a rosszak..De a múltkor már Rihannával a főszerepben,volt egy film,ahol már földönkívüliek ellen viseltek hadat. 🙂

  38. Az hatalom egyben spirutális is igy mindig csak megfelelö dátumnál inditanak történelmi akciot-legközelebbi ilyen dátum 2012,11,09—természetesen irán elleni háboru minket is érint mert ebben az esetben izraelnek vége palesztinában s nekünk itt kárpátmedencében mert uj nagy izraelt hoznak létre ukrajna,lengyel,szlovák,román s magyarország területéböl.Külföldön már most is judapeströl beszélnek s nem budapeströl.Szoval tartsátok készenlétben fegyvert s készüljetek élet-halálk harcra mert ne legyenek kétségeitek az zsidok gyülölik magyarokat igy kiirtanak bennünket.

  39. 39. 🙂

    Egyébként az olaj ára hatalmasat esett a héten, már alig 86 dollár, úgyhogy a háború valószínűleg még kicsit odébb van.

  40. 40!
    Manapság már minden a feje tetején áll,úgyhogy itt nem lehet semmit kiszámítani,és egyértelműen kijelenteni..

  41. 41.

    Igen, igazad lehet. Az olaj ára attól is függ, hogy az Usa mennyit tartalékolt. Ha jól bevásárolt(az elmúlt hetekben, márpedig a hírek szerint ez a helyzet) és felduzzasztja a tartalékait, akkor csökken az ár a tőzsdén (mert akkor a közeli jövőben valószínűleg nem fog venni a legnagyobb vásárló, tehát csökkenni fog a kereslet). Csakhogy lehet, azért tartalékol(t) be, mert háborúra készül, azaz az árzuhanás azt is jelentheti, hogy a háború küszöbön áll. És el is érkeztünk oda, amit írtál. 🙂

  42. http://www.dedefensa.org/article-pour_info_poutine_et_la_russie_sont_diablement_s_rieux_22_10_2012.html

    október 19-én Putyin részvételével az orosz hadsereg nukleáris töltetek indítására tartott hadgyakorlatot, mind a rakéták, mind a tengeralattjárókról és bombázókról índíható atombombák indítását „gyakorolták”. Szovjetúnió felbomblálása óta ez volt a legnagyobb ilyen jellegű gyakorlat.

    úgy látszik komolyan veszik az öbölbeli flotta felvonulást…

  43. http://www.vg.hu/kozelet/elkeszult-iran-urandusitoja-389781
    Elkészült Irán urándúsítója?

    2012. 10. 26. 17:38| 18:20|
    Irán az elmúlt hetekben gyakorlatilag befejezte földalatti urándúsító üzemének építését Fordóban, a nemzetközi szankciók ellenére is – írta pénteki számában több országból származó hírszerzési értesülésekre hivatkozva a The New York Times
    A lap szerint a csaknem háromezer urándúsító centrifuga utolsó darabjainak beszerelésével Irán közelebb került ahhoz a képességhez, hogy nukleáris fegyvert állítson elő, ha az ország vezetői emellett döntenének

  44. 44:
    Irán évek óta dúsít.

  45. Szerintetek az önvédelem feljogosítja vagy nem jogosítja fel Iránt az atombomba előállítására?

  46. Hát atombombával eddig egy atomhatalmat sem támadtak meg… tehát a felvetés jogos.

    Hogy aztán kinek van „joga” önvédelemre, az általában a meccs végén derül ki…. és többnyire a vesztesnek nem volt joga…

  47. 47-Attila (PV)

    „Hogy aztán kinek van “joga” önvédelemre…”

    Az önvédelemre mindenkinek joga van! Ez általános szabály.
    46-Bubu sem állítja ennek az ellenkezőjét. Összezavarod a dolgokat!

  48. Iránnak joga van az önvédelemhez. Senkinek nincs joga atombombát építeni, aki eddig ilyet tett, az rohadék. 🙂 Pont annyi joga van Iránnak az atombombához, mint az USA-nak. Irán az ókor óta nem támadott meg másokat. Atombombát azért szoktak létrehozni, hogy az USA ne támadjon.

  49. Azt mondják, DSK-nak is az volt a bűne, hogy leltárt akart Fort Knox-ban…
    Állítólag 1952 óta senki hivatalos személyt nem engedtek be.
    Ha kiserül, hogy a FED valódi tulajdonosai lenyúlták az aranyat, akkor megbolondul a világ. (még ennél is jobban)

  50. 52: Fort Knox-ban már jóideje nincs arany. Nincs is rá szükség. A dollár fedezetét úgy hívják, hogy US Army. 😉


  51. Az európai aranytartalékok lehetnek a végső joker az euró megmentésében (2011.11.11.)

    Nem múlnak a spekulációk a nemzeti aranytartalékok megcsapolásának lehetőségéről az euró megmentése érdekében. A szűnni nem akaró válságcsúcsok visszatérő témája az egyes eurózóna tagországok aranykészlete. Különösen a közös európai valuta életben tartásának terheit lassan egyedül viselő, és a világ második legnagyobb aranyvagyonával rendelkező Németország reagál a fokozódó belpolitikai feszültségek miatt is ingerülten azokra a felvetésekre, hogy az EFSF mögé saját tartalékaival beállva biztosítson garanciákat a mentőcsomag számára – tájékoztat a http://www.aranypiac.hu.

    Németországban amúgy kényes kérdés jelenleg a külföldön történő értéktárolás kapcsán az is, hogy a Budesbank milyen mértékben képes ténylegesen rendelkezni a németek aranya felett. A 60-as években Karl Blessing akkori német jegybankelnöknek ígéretet kellett tennie az Egyesült Államokkal szemben arra vonatkozólag, hogy Németország nem fogja kivonni aranyát a New York-i Fed manhatteni páncélterméből mindaddig, amíg amerikai katonák állomásoznak Németországban. Egyes „jól értesültek” tudni vélik, hogy az USA azóta is egyfajta zálogként tekint a német aranyrudakra, amelyek fontos európai szövetségesének lojalitását biztosítják a számára.”

  52. 17. Tibor bá!

    „16:
    Nem tudsz felkészülni (kivéve, hogy bespájzolsz benzint) mert nem tudni pontosan mi lesz. Pl. valószínűleg nem mernek egyik oldalon se atomhoz nyúlni, akkor pedig minket nem érint.”

    Eljöhet még az az idő, hogy a leállított autót fegyveres őrizet nélkül nem hagyhatod?

    jancsika emlegette a kerékpárt, és okkal. A legjobb befektetés, ha a kajatartalék után minden családtagnak be lesz szerezve, ha még nincs. A ló azért nem jó, mert asszociálnak a kolbászra és ráadásul etetni kell.

  53. A nov.6 i választások után van még egy fontos dátum ebben az évben, 2012.12.22 !
    Nem, nem a maya világvége napja,
    1913.12.23 a FED alapítása, amikor is 99 évre megszerezte a dollár kibocsátást, és sok más jogot.
    A Fed mandátuma jár le ezen a napon. Elméletileg Usa visszavehetné a szuverenitását, bár erre nem sok esély van.
    Ezzel együtt ahhoz képest hogy ennek mekkora a tétje a bankárvilág számára, sehol semmit se lehet olvasni, mi lesz e Fed után?
    Ennek jóval nagyobb a súlya, tétje mint egy 4 évente megrendezett elnökválasztásnak, bőven megérhet egy háborút az érdekelteknek…

  54. Most már megvolt a pár nap, vagy még várhatjuk az armageddont?

  55. Vihar előtti csend, vagy majd a vihar után lesz?

    Az irániak tehetnek mindenről.
    Viszont lehet hogy az usákok megkapják az első saját atombombájukat egy leolvadó reaktor képében.
    Mert megérdemelnék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük