(99) Marx Károly

Tibor bá’ online

 

 

~k001Gondolhattad volna, hogy Hitler után Marx Károly következik. Nincs ebben semmi logika, hacsak az nem, hogy Hitler nevét gyerekfejjel tanultam meg, Marxét pedig kamasz koromban és ugye a két korszak az ember életében egymást követi. Aki már olvasta ezt a blogot, ugorja át. Fel meg ezért tettem, mert egy idő után a régiek eltűnnek, de új olvasók mindig lesznek. Miért fosztanám meg őket egy ilyen gyöngyszemtől 😀 .

A közhiedelem szerint egyes emberek forognak a sírjukban. Szép emberi szokás, de remélem, én nem fogom követni. Ismerek viszont egy Marx Károly nevű személyt, aki fittyet hányva a szokásnak, forgolódás helyett hülyére röhögi magát, még a könnyei is kicsordulnak. Nem azért mert a Das Kapital című művével bizonyítottan antikapitalista volt, és ennek ellenére Londonban, a korai kapitalizmus fővárosában temették el. Hanem azért mert a világot egy Tőke nevű kísértet szelleme járja át. Átjárja? Hülyeség, uralja és irányítja. Huszonöt éve még azt tanították, hogy „tőkésnek” lenni csúnya dolog, és mi meg voltunk győződve róla, hogy csúnya ide, csúnya oda, azért mégiscsak jó lenne tőkésnek lenni. Akkor még nem tudtuk, hogy az egész koncepció, úgy ahogy van, rossz. Mert mindenki, minden egyes ember tőkés, és ugye valamennyien nem lehetünk csúnyák.

Ugyanis nem attól tőkés valaki, hogy milliárdjai vannak, hanem attól, hogy pénzre, egyre több pénzre iparkodik szert tenni. Márpedig ez alól nincs kivétel, mert mint írtam a Tőke nevű elvont fogalom irányítja az egész emberiséget. Egyszerűen uralkodik rajtunk. A célja pedig nem más, mint ami minden lénynek célja, a szaporodás. De a Tőke – vesszük észre, nem kis riadalommal – jobban szaporodik, mint bármely biológiai élőlény, és csupán egyetlen célja van, a proliferáció.

Ha ezt a célt szabadság jogokkal éri el, akkor azt segíti elő, ha szólásszabadsággal, akkor azt vívja ki, ha cenzúrával, akkor betiltja a sajtószabadságot, ha népirtással, akkor anyagi juttatásban részesíti a kegyetlenkedőket, ha igazságszolgáltatással, akkor nemzetközi bíróságok finanszírozásával, ha diktatúrával, akkor demokratikus országok felforgatásával, ha menekült áradat befogadásával, akkor segélyek küldésével, ha a nyersolaj hiány megszüntetésével, akkor megszállással vagy atombomba bevetésének a kilátásba helyezésével, és így tovább. A Tőke olyan, mint a vírus, addig szaporodik, amíg meg nem öli azt, akiben szaporodik. Pillanatnyilag a Tőke célja az emberiség kiirtásához vezető út megteremtése, mert ezen az úton haladva tud a Tőke a lehető legjobban szaporodni. Aztán velünk együtt majd a Tőke is kipusztul, mint az agyhártyagyulladás vírusa, amikor meghal a beteg, de addig Marx Károly csak röhög, csak röhög, csak röhög tovább.  

______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________
 

15 gondolat erről: „(99) Marx Károly

  1. Világos, ezért nem lehet megakadályozni az emberiség korlátlan szaporodását a világban, és a természeti környezet végsőkig történő felélését, kimerítését, mert ezek is jótékony hatással vannak a tőke szaporodására.
    Hiába tudjuk, hogy ez végső soron katasztrófához fog vezetni, bármilyen trükköket is próbálunk kitalálni, hogy nyújtsuk a takarót.
    Minden pluszban megszületett földlakó szükségszerűen a tőkének ad terepet a növekedésre azzal, hogy megélhetési, lakhatási, szórakozási stb. igényei vannak.

  2. Ó, a mumus! A MUMUS!!! Vigyázzá féjjé szalaggy! 😀

    Szerintem ezt a cikket azonnal be lehet küldeni Matolcsynak, valamelyik alapítvány biztos tud rá dobni pár milliócskát. Kiteszik óriásplakátra is, mert kell valami, amikor az Erzsébet utalvány és SZÉP kártya miatt várható EU pofon beesik… Üzenjük Brüsszelnek… nem is, a zsidóknak… vagy a Bilderberg csoportnak, az elitnek, minden sorosnak és párhuzamosnak, aaa… aegészvilágnak, aki nem érti a mi okosságunkat!!! 🙂

    Köszönöm, Tibor bá, elég rossz napom volt tegnap, de ezen nem Marx röhög, hanem én (és az utolsó mondattól ihletgörcsöt kaptam, bocs…) 😀 😀 😀

  3. 3 – K.L.:
    Tulajdonképpen mit akartál velünk közölni? Hogy vigyázzá féjjé szalaggy? [legalább tettél volna közéjük vesszőt!]

  4. Nem, csupán a te szabályaid szerint három mondatban összefoglaltam az írásod lényegét mindazoknak, akik nem tudnak ilyen sokat olvasni (ami általában a problémád az én szövegeimmel).

    A Tőke a MUMUS, ott a sötétben, megesz, megöl, semmit sem tehetsz ellene, Marx félőrült kacaja szűrődik ki a kriptából… mint egy Zs-kategóriás horror, főszerepben Lugosi Béla. Vagy nem is, inkább Danny DeVito 😀

    Kérlek szépen, mondd, hogy ezt a cikket a „szarkazmus” címszó alá szántad… Az viszont teljesen komoly, hogy a turulos közgazdászok pajzsra (vagy legalábbis plakátra) emelnének érte, ha el tudod titkolni a röhögésedet 😉

  5. 3. Kedves Loránd
    Nem értelek. Érdemes volt beleszólnod? Ha van egy szöveg, ami nem üti meg a te mércédet, akkor beszólsz? Ha már ”ihletgörcsöt” kapsz, akkor érveket írj szenvtelenül. Próbálj meg társalogni, nem görcsösen kötözködni. Számomra flooding, amit csinálsz, nem hordoz hasznos információt, félreviszi személyeskedésbe a témát.

    Az meg egy külön művészet, hogy mi mindent bele tudsz érteni egy szövegbe, mi mindent a szájába tudsz adni a szerzőnek, és milyen asszociációid vannak. Nekem például nem jutott eszembe a cikk olvasásakor, hogy „Marx félőrült kacaja szűrődik ki a kriptából”, zsidók, SZÉP kártya, stb. Inkább a te félőrült kacajod ugrott be, amint a billentyűzetet nyomkodod, hogy most aztán igazán megmondod az öregnek.

  6. Lóránttal ellentétben nagyon reálisnak tartom a poszt meglátásait.
    De azt is meg kellene vizsgálni, miért van hatalma, miért ekkora a hatalma!?
    Azért mert elfogadjuk ezt a hatalmat!
    Mert szinte mindenki ezen hatalom után ácsingózik. De csak nagyon keveseknek jön be.
    Lóránt erre jó példa. 🙂
    Ez tartja fenn a tőke hatalmát, pedig csak annyit kellene tennünk, hogy megelégszünk a kényelmesen fenntartható életszínvonallal.
    Jó példa erre Steve Jobs utolsó megnyilvánulásai.
    Mivel mindig többnek akarunk látszani a környezetünknél, lehetőségeinknél, így teljes gőzerővel tápláljuk Mammont! 🙁

  7. 6, Tibor bá: tudom 😀

    Ezért nem is próbálom újra elismételni mindazt, amit már sokszor olvastál tőlem ebben a témában. A „nép” számára meg úgyis sokkal felfoghatóbb a „Tőke világot elkerülhetetlenül elpusztító gyilkos vírusának” képe, mint a működést létrehozó végtelen egyszerű gondolkodási sémák és elemi matek. Csak ha már tényleg jót szórakoztam, gondoltam megosztom, mit találtam viccesnek, ne csak a borongás meg az értelmetlen gonoszbankok, gonosztuggyukkik legyen az egyetlen választható komment tartalom.

    7, Jani: én abból élek, hogy nem a megszokott klisékből rakom össze folyton ugyanazokat a mondatokat (és nem „installációkat” készítek, hanem működő informatikai rendszereket). Lásd még: out of the box thinking, bár te erre láthatóan nem vagy vevő (például kicsit talán gondolkozz el, mi is a SZÉP kártya és miért morcos miatta az EU – segítek, köze van Tibor bá cikkéhez). Ahogy arra sem, hogy leessen: ennek semmi köze Tibor bá személyéhez, csak a jelenséghez.

    8, Ciki: Tibor bának tartalmi szempontból szerintem szokás szerint igaza van, a hozzáállás értelmetlenségét találom viccesnek. Ezek már jó kérdések.

  8. 9:
    A helyzet az, hogy hozzászólásaid „minősége” lehetetlenné teszi a személyeskedés elkerülését. Most nekem két dolog fogalmazódott meg az agyamban. Sok ismerettel és magas intelligenciával rendelkező pasi vagy, akinek valahogy az agyában két madzag rosszul van bekötve, amiről nem mer tudomást szerezni, pedig lenne rá elég bizonyíték.
    Igen visszás, hogy minden alkalmat megragadsz kivételesen nagy képességet igénylő munkád fitogtatására. Inkább azt kellene tudomásul venned, hogy a fent emlegetett madzag összekeveredés miatt selejt vagy. Hogy miért? Mert itt még senkinek se volt minimális haszna se megnyilvánulásaidból. De azért szeretünk, mert érdekes figura vagy, és erős figyelmeztetés arra, hogyan nem szabad fogalmazni.

  9. 10. Tibor bá’
    A megnemértett zseni szindróma. 😀
    Ez bizony kemény frusztrációt okoz.

  10. 10 Na ez meg az a szint, ami miatt még mindig itt csacsogok, elismerésem 🙂

    Az agyamban az összes madzag a ma „normálisnak” tekintett módtól eltérő módon van bekötve, vagy én drótoztam át harminc év kíméletlen edzésével, és semmi félelmet nem kelt bennem ennek tudomásul vétele. Viszont jelezném: ez a tény lehetőséget ad arra, hogy megoldásokat találjak „normális” emberek számára megoldhatatlan problémákra. Ismétlem: erre nincs garancia, nyilván lehetek síkhülye, de ez a tény legalább lehetővé teszi, hogy az általad képviselt koherens és normális gondolkodás ellenére, szintén koherens elemzéssel, ugyanazokból a tényekből eltérő következtetéseket vonjak le.
    Ezt azért érdemes lenne végiggondolnod.

    Itt érdekes az, hogy tudok működő informatikai rendszereket tervezni és írni, vagyis nem csak az álmaimban, hanem normális, élő emberek kiszolgálásában is hasznos, amit csinálok. Egyébként ma minden egyes mezőgazdasággal foglalkozó embernek „haszna van belőlem”, mert általam tervezett és írt keret kezeli minden adatukat. Soha nem fogja megérteni, tudnia sem kell róla – ezzel nem lehet óriásplakátra kerülni. Az én fajtámnak az úgysem való.
    Arról meg nem tehetek, hogy az egész tetején ülő urak ezt egy EU által fizetett hűbéri rendszer kiépítésére használják, és ezért érdemes volt szétverniük Kishantost. Ha kétezer Rozika és Jenőke osztaná el az (euró) milliárdos támogatást Excel táblákon keresztül, akkor talán nem így történik. Sajnálom.

    A kommunikáció… elfogadod, hogy intelligens vagyok. Azt is, hogy ha akarok, tudok „közérthető módon” kommunikálni. Még mindig nem állt össze a kép?

  11. Kedves Loránd:
    A nárcizmus népbetegség. (Tudod ez egy olyan szociális személyiségzavar, amitől nem a „beteg” , hanem a környezete szenved. Itt ezen a fórumon nekem szórakoztató. De a Isten őrizzen tőle, hogy közelebbről megismerjem a zsenit!)
    Azért hajrá!!!

  12. 13:
    lehet, hogy személyesen elviselhetőbb. 😀

  13. Ha az illetőnek tévképzetei vannak a saját tökéletességét illetően, akkor miért ide jár a „hülyék” közé?
    Nincsenek hasonló kvalitású informatikusok, matematikusok, akikkel lehetne tárgyalni? Jó, tudom, azok is sík hülyék hozzá képest. 😀 De miért kell valakinek folyamatosan házhoz mennie a pofonért olyanok között, akik nem is szakmabeliek? Merthogy az ő szakmája az értelem csúcsa, mások csak a napot lopják.
    Lehet, hogy érzi a vég elkerülhetetlenségét? Ha jön a HEMP, akkor informatikusként el lehet menni fingot fűrészelni, kb. arra lesz elegendő a tudása, amivel most annyira kérkedik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük