(708-sz) Plágium

Tibor bá’ online

 

 

Nem rég idéztem, mert hisz nem saját gondolatom, hogy a téma az utcán hever, csak le kell érte hajolni. Itt van ni! Jön a szombat és fingom sincs, hogy mivel hülyéskedjek, és akkor Pali bá’ visszanyúl a múltba és hirtelen kisegít. Helyesbítek, nem ő nyúlt vissza a múltba, hanem a HVG. Előkaparnak egy kisdoktori disszertációt, ahol 215 oldalból 180-at egy az egyben átvettek egy tudományos munkából. Ilyen persze volt már sok millió az emberiség történetében, de ez most különleges csemege, mert a plagizáló történetesen Magyar Köztársság volt köztársasági elnöke. Helyesbítek: A volt Magyar Köztársaság álamelnöke (sic), aki január egytől megszűnt köztársasági elnök lenni, mert kiszűnt alóla a köztársaság, szóval csak simán elnök. A simán csak csak elnök, simán ügyeskedet egyet, mert ő 50 éve megélhetési ügyeskedő, és ebből a szerepből nem tud kikecmeregni. Hogy ez most egy kicsit megvalósítja a plágium bűntényét, az nem érdekes, mert amíg az ország első embere, addig bármit tesz, nem számít bűnnek, még akkor sem, ha valójában az ország utolsó embere lett. Az más kérdés, hogy kurva pechesek vagyunk, nekünk csak ilyen első emberre futja, aki vívó edzés közben elfelejtette anyanyelve helyesírását. Különben ez buktatta le, mert abban az ominózus 180 oldalban egyetlen egy helyesírási hiba se volt. Ilyen nincs mondta a HVG szabadúszója, nem ismerek rá.  

Viszont, alig 4 órája volt utcán a HVG, amikor az elnöki hivatal kiadta az első kommünikét. Visszautasítják a vádat, az a 180 oldal nagybetűkkel volt kiszedve, szabvány oldalon alig haladta meg a 150-et. Vagyis a balliberális, hazaáruló sajtó csúsztat, a 180/150 oldalt kiemelte a 215 oldalnyi szövegkörnyezetből, és ezzel teljesen mértékben értelmetlenné tette az egésznek a tartalmát. Máskülönben nyolc év szennyét nem lehet néhány hónap alatt eltakarítani, kérünk még egy fél évet, meg aztán Gyurcsány takarodj, Schiffer András takarodj, Vona Gábor takarodj. Maradt még valaki? Ezen kívül a lopott anyag szerzője egy bizonyos Nikolaj Gueorguiev, aki jó barátja volt az ország jelenlegi első emberének, meg együtt kutattak, mondhatnánk társszerzők voltak, és ezzel megteremtődött a világ első kétszemélyes doktori disszertációja, ahol a doktori címet a végén kisorsolják a szerzők között azzal a feltétellel, hogy bármelyik halála esetén a másik örökli a címet.

Én azonban személy szerint az esemény pozitív oldalát néztem. Néhány hónappal ezelőtt irigykedve olvastam, hogy a német Karl-Theodor zu Guttenbergnek sikerült összeollózni egy doktori disszertációt, amire mi – gazdasági fejletlenségünk miatt – még sokáig nem leszünk képesek. Most viszont felderült a képem, hiszen már nekünk is van Gutternbergünk, egész Európában mi követtük őket először, fityiszt mutatva ezzel a Firchnek. Azért ez egy ilyen kicsiny országtól nem semmi. Persze a talányt gyorsan megoldottam. Az egész siker a csepeli polgármesternek köszönhető, aki felszólította alattvalóit, hogy imádkozzanak, elsősorban persze Orbán Viktorért, de jut azért egy kevéske fohász Schmitt Pálnak is. Különben az istennek én is nagyon hálás vagyok (hogy nem hiszek benne az egy dolog, de most egy másik dologról van szó). Már hogyne lennék hálás. Eleinte  bosszankodtam ezen a Fidesz vircsafton, de most már annyira szürreális, hogy csak röhögni tudok. Reggelente arra ébredek, hogy az éjszakai röhögéstől könnybe lábadt a szemem.  Mi derülhet még ki. Mondjuk Pokornyi édesapja III/III besúgó volt, de ez már lecsenget, igaz előbb Kövér Lászlótól kapott másfél méter kötelet karácsonyra. Viszont még kiderülhet, hogy Rogán Antal kimaradt a 3. Általánosból, ezért az édesanyja bizonyítványát mutatta be, amikor letette a polgármesteri esküt. Szájer József fajtalankodott a frissen kinevezett feleségével arra hivatkozva, hogy van hozzá jogosítványa. Szijjártó Péter naponta küld titkos jelentéseket Putyinnak a grippenekről. Varga Mihályt rajtakapták a szomszéd kislánnyal, mert nem tudott a Lex Pedofilról.  Lázár János forint hamisításból volt kénytelen felfuttatni vagyonát, mert az olajszőkítésről lemaradt. Kövér Lászlót felnőtt fejjel megmetélték, hogy elutazhasson Tel-Aviv-ba, ugyanis az édesanyja a Keszthelyi rabbinál volt szakácsné. Simicska Lajos nyomára bukkant Kaya Ibrahimnak, aki kecskepásztor Bulgáriában és Dobrev Klára ősei után kutat. Ezzel szemben Selmeczy Gabriella – még Lewinsky kisasszony előtt – bejáratos volt Clinton elnök ovális irodájába, mint szenátor asszony, hogy Hilarynak ne tűnjön fel. Persze lehet, hogy egyik másik esetre sose derül fény, de ha mégis, én lennék az utolsó az országban, aki ezen elcsodálkozna. Mert itt aztán bármi megtörténhet, még az is, hogy 90 év után leáll a hatos villamos, és az M1-M7 bevezető szakaszán kitesznek egy nagy táblát a következő szöveggel: EBBEN AZ ORSZÁGBAN MINDENKINEK ELMENT AZ ESZE. AKI MEGTALÁLJA VISSZAIGÉNYELHETI RÓLA AZ ÁFÁT!  

______________________________________________________________
______________________________________________________________
______________________________________________________________

 

23 gondolat erről: „(708-sz) Plágium

  1. Köszi Tibor bá’, hülyére röhögtem magam. Jól jön ez a szombat reggeli szélben.

  2. A Kádári pangás idején eléggé jellemző volt az egyetemeken, hogy „nagy” embereket futószalagon doktoráltattak – külföldieket is, főleg arab országokból.
    Akkortájt Elena Ceausescu úgy lehetett a román tudományos akadémia tagja, hogy nem volt meg a 8 osztálya. Igaz ez nem akadályozta meg, hogy nyugati egyetemeken dísztoktori címet kapjon.
    Ekkora plágium viszont még abban az időszakban sem volt jellemző. Nem beszélve a formai hibákról, a szövegben található irodalmi hivatkozások feltüntetése már akkor is alapkövetelmény volt, anélkül nem mehetett volna át SP disszertációja. Jó eséllyel sárosak az opponensek, és a bíráló bizottság is. Nem csak az „álamelnök”.

  3. Én semmi furcsát nem látok a fentiekben. Régóta tudjuk, a politukussá váláshoz nem agy kell, hanem gyomor.

  4. A magyar joggyakorlat elképsztően korrupt. A releváns egyetem közölte, hogy nem történ szabálytalanság, tehát minden OK. Hogy 180 oldal egy az egyben kimásolás, az nem képezi a vizsgálat tárgyát, és a vizsgálatot csakis ők végezhetnék el. Ez tulajdonképpen így fogalmazható meg nyersen. Ha mi azt mondjuk a fehérre, hogy fekete, akkor az fekete, mert nekünk ehhez jogunk van. Ezt eddig is ntudtam, de….. Mi a fene lehet ebben a Schmitt Pálban olyan egyedülálló, hogy a párt állam alatt is sport-diplomatta volt, és most is, aztán államelnök, és most meg mögé állnak, és védik a védhetetlent?

  5. 4: Mit tehetne az egyetem? Éppen most komoly pénzeket vonnak ki a felsőoktatásból, illetve drasztikusan csökkentik az állami finanszírozott hallgatók számát. Öngyilkosság lenne most keménykedni az ügyben. Ettől persze még nem válik etikussá ez a viselkedés, de mindenki félti az állását. Kivéve, akik soha életükben nem függtek dékánoktól. 🙂

  6. Dajcs – néha Für máskor nem Für- Tompikát kár volt kihagyni, ő is egy nagy adu ász, a miniszteri posztját előbb szerezte (sic) mint a jogi diplomáját…..jut eszembe ő nem szerzett olimpiai aranyérmet a Hazának.Isten bocsássa meg ! – jómagam is ateista vagyok mint Tibor bá’- baromira nem állhatom szegényt, pedig voltak cigány barátaim és barátnőim is tehát nem a származásával van gondom.

    Ki is merne vazzeg, egy (sport) minisztert megbuktatni, aki a Miniszterelnök legszűkebb körének oszlopos tagja ?

    Ez a sportminiszterség, nekem úgy hangzik minha valaki a
    Magyar Tudományos Akadémia Sportszertárosa lenne……..

    ( Ugye megígéri nekem Tamás ,hogy ezt a könyvet még elolvassa és akkor aláírom az indexét. )

    Érdekes eset továbbá,hogy a jelenlegi Katolikus Pápa aki kamaszkorában lelkes kis Hitler Jugend volt.
    Ami azért nekem mégis nagyon meghökkentő ?
    Nem is az furcsa, hogy hívő igaz ember – engedjük meg – hanem az ,hogy az előző tény nem volt kizáró ok.

  7. Hehe. Orbán szenvedélyes focirajongó, ki tudja nem avatott-e be a világraszóló bundabotrányba azzal a kis huncut Smittel együtt? Végül is ezen milliárdokat lehet tisztára mosni és keresni. : D

  8. 5:
    Megtiszteltetésnek veszem, ha egy névtelen valaki kapásból idéz, kellemessé teszi téli napjaimat.

  9. Azt talán tudjátok, hogy miután zu Gutenberg volt német honvédelmi miniszternek plágium miatt le kellett mondania, mert valakik az internet segítségével összevetették szakdolgozatát az összes neten fent levő dolgozattal, hol folytatta pályafutását?
    Utcát seper?
    Nem, az Unió BIzottságának alelnöke felkérte, hogy legyen a Bizottság szakértője az Internet Szabadsága Szakbizottságban!!! 😀

  10. 9.Arma

    Az uborkafára nehezebb felmászni mint onnan leesni.
    Bár a Biblia szerint

    „Elsőkből lesznek az utolsók és utólsókból lesznek az elsők”

    Vetésforgó….hős …forradaomár …felforgató …anarchista…. terrorista…

  11. 9: Pali bátyánkkal ez nem fordulhat elő. Nem sokat tudok erről a Gutenbergről (valami könyvnyomdája volt korábban 😉 ), de SP-nél csak fajsúlyosabb alak lehet.
    8: Közben visszaültem a saját gépemhez 🙂

  12. Azon „röhögök”, hogy mindenki nyilatkozott eddig az ügyben, csak az érintett nem. Annyira ki szeretnék hagyni a vitából, hogy szinte már-már bujtatják. A régi törvény szerint 3 havonta meg kell jelennie a képernyőn. Még van két és fél hónapja, de az új médiatörvényt nem ismerem.

  13. 12:
    Valószínűleg nem csak a helyesírással vannak nehézségei, hanem a beszéddel is. Erre a vádra a választ mégsem olvashatja fel egy darab papírról, beszélni meg nem tud. A sugógéphez gyakorlat kell. Tényleg, hogy lett ez a pasi olimpiai bajnok? Lehet hogy az ellenfeleit lefizette? Ezen se csodálkoznék!

  14. Most itt érkeztünk el ahhoz az érdekes kérdéshez, vajon miért kellene egy államelnöknek szentnek lennie ?

    A Mónika Lewinsky ügyet ugyan tüzetesen nem figyeltem, de mintha a Fehér Házban lejátszott orális szex mégsem került a az amerikai elnök pozíciójába……….

  15. 14:
    Ne keverd a kategóriákat. A szex morális kérdés, a plágium bűntény. Különben szexnél, ha a sértett megbocsját, akkor a dolog le van nullázva. Hillary megbocsájtott. – – – Jut eszembe Gábor, nézd meg a fényképét! Nem látod rajta a sunyiságot?

  16. 16: Nem az egész amerikai népet szopatta, csak egyet közülük 🙂

  17. 13!
    Úgy volt olimpiai aranyérmes,hogy csapatban játszott.Lehet hogy ő volt a leggyengébb a csapatban..Attól még győzhettek, a többi húzott,ő meg vissza húzott..
    Egyéniben valami világkupa győztes volt..Lehet hogy szerencséje volt akkor..

    Ami a szakmai előmenetelét illeti,úgy lehet hogy, egy simulékony ember,aki felfelé nyal,lefelé tapos.Az ilyet nagyon szeretik arrafelé..Jól el tudja adni a magát (a semmit)..Érdemes lenne pszichológiailag kielemezni ezt az embert..
    Én is észrevettem hogy se beszélni,sem írni nem tud,de most elég ha aláír mindent Orbánéknak.Elég ha a nevét le tudja írni..Orbán ugyanis nem ír alá semmit..Ezért tartja ezt a bohócot..Jól tud bólogatni mindenre vissza beszélés nélkül,meg aláírni mindent..Na így kell ezt csinálni..

  18. Azóta eszembe jutott, hogy a fényképet egészen másképpen értelmezzük, mint a élő emberről érkező vizuális jeleket.

    Az agy folyamatosan érzi, értékeli és szintetizálja a látványt.

    Míg egy tizedmásodperc kimerevítve más értékelő érző következményekkel jár.

    Továbbá az érzékelés nem független a saját érzelmi állapotunktól sem, nagyon nem. Ezt észrevettem nálad 😀 És Gábor, nekem szokatlanul stabil a pszichém.

    Kisebb nagyobb projekciók mindennaposak.

  19. 19. Ennél egy pöppet bonyibb a vizuális kommunikáció. De hogy jön ez ide? OV képei óta maradt ez benned? 🙂

  20. 20!
    Geopárt!
    Adnék is az emberiségnek ne félj!. 🙂
    Nehogy sírva fakadjunk már ezen a Palin..Nem fog elmenni kapálni..Eddig sem arról volt híres..Élni tudni kell.. meg visszaélni 😀

  21. 17: Már szereztünk is egy új viccet!
    Mi a különbség OV és Bill Clinton között?

    Clinton csak egyet szopatott meg, OV 10 milliót…. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük