(2978) Választás

Tibor bá’ online

 

Amikor beindítottam a blogomat 12 évvel ezelőtt célom csak a könyveim promótálása volt. Persze akkor még nem volt olyan mértékben telített az Internet, mint ahova mára kifejlődött. Naponta kaptam a pozitív visszajelzéseket, ami arra sarkalt, hogy gyakrabban és szélesebb téma választékkal írjam a posztokat. Kifejezett szándékom volt a politika elkerülése. Aztán Orbán megnyerte a választásokat, az az Orbán, aki korábbi 4 éve alatt kijelentette, hogy nincs szükség ellenzékre, és le kívánta csökkenteni a parlament összeülését háromhetente egy alkalomra. Nálam megszólalt a vészcsengő, és nagyon nem örültem neki, amikkor Orbán újra hatalomra került. Amikor pedig nekiállt megváltoztatni az alkotmányt, riadtan vettem észre, hogy a nemzetnek annyi. Nem tudtam megállni, hogy ne nyilvánítsak vélemény a politikával kapcsolatban. Ekkor derült ki, hogy olvasóim között is szép számmal vannak olyanok, akik a Fidesz propagandát beszopták, és mint lelkes hívők hangjukat is hallatták itt a blog fórumán. A késhegyre menő viták elkerülése végett, megint felhagytam a politizálással, de az Orbánféle nyomulás az abszolút diktatúra felé annyira nyilvánvaló volt, hogy lehetetlen nem ellenállni a nyomulásnak.

Most tehát ezt a hétvégét annak szánom, hogy felhívjam az elégedetlenkedők figyelmét arra, hogy az elégedetlenkedés mellett nagyon fontos, hogy elmenjetek szavazni. Szavazás után (és előtt) pedig vitassuk meg pró és kontra hol áll az Unióban az utolsó helyre lecsúszott hazánk dolga.

___________________________________________________________________________

A Borkai ügy

Orbán Viktor úgy döntött (és saját szempontjából nagyon helyesen), hogy egy korrupt és erkölcstelen Fideszes potentát esete előbb vagy utóbb elfelejtődik, de ha lemondatják akkor a többi, és a potenciális potentátok bizalma megrendül a pártban, és annak ránézve súlyos következményei lehetnek. Orbán nem csak birodalmat tud építeni, de fenn is tudja tartani azt.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

35 gondolat erről: „(2978) Választás

  1. Váratlanul meghirdették Borkai Zsolt rendkívüli sajtótájékoztatóját, majd váratlanul lefújták. A kormánylapban váratlanul Borkai Zsolt lemondását követelő cikk jelent, majd váratlanul levették. A Borkai-botrány állítólag nem csak Győrben ronthatja a fideszes jelöltek győzelmi esélyeit, nem véletlenül igyekszik eltolni magától a kormánypárt. De eddig inkább a zavarodottság, mint a profi válságkezelés jelei láthatók.

    Szintén péntek este a Magyar Hang arról írt, hogy a Borkai-ügy miatt csütörtök óta válságtanácskozást tartanak a Fidesz kampánystábjában – ennek felemás (rész)eredménye lehetett a pénteki kapkodás is.

    A lap szerint a kormánypárt utolsó belső mérései azt mutatják, hogy a Borkai-botrány elbizonytalanította a Fidesz szavazótáborát, és hatással lehet a választási részvételre és így a választási eredményre – méghozzá nemcsak Győrben, hanem országosan, így Budapesten is.
    https://index.hu/belfold/2019/10/11/fidesz_borkai-botrany_onkormanyzati_valasztas/

  2. Jelek vannak rá, hogy Borkai már kegyvesztett a fidesznél, tegnap már a budapesti főpolgármester is olyan kemény kritikát fogalmazott meg, amit szerintem csak akkor tehet meg, ha erre a kormány engedélyt ad.
    Mert azért róla is nehezen elképzelhető, hogy önfejűsködik…

  3. „El kell menni szavazni”-

    na de, kire is:
    -NOmentum nevű langley- i ügynöklerakat
    -a rendőrpalota- önmerénylő, kardlapozós lovasroham vezénylő demokratikus kígyók- a rekord mínusz 6%- os gazdasági növekedést produkáló rángatózó fantomferi
    -maszop
    -Lyóbik

  4. Szavazni lehet – választás nincs: megyünk az erkölcsi fertőbe koppanásig…

  5. 3 – Alzi:
    MIndegy, csak ne a Fideszre, mert ennél rosszabb nem létezik.

  6. Az, hogy Tarlós immár másodszor keményen fogalmaz Borkairól és lemondásra szólítja fel, az a Fidesz stratégiai húzása. Nyilván nem fog Borkai lemondani, hiszen akkor automatikusan az ellenzéki lesz a polgármester. Tarlós viszont ezzel a keményebb odamondással próbál szimpátiát és szavazatokat szerezni ebben a helyzetben.

    Szerintem több nagyobb városban esetleg előfordulhat holnap, hogy a személyesen jól ismert Fideszes polgármester jelöltet megválasztják ugyan, de az ismeretlen képviselőjelölteket, ahol inkább a pártszín számít, ott veszíthet sokat a Fidesz.

  7. „MIndegy, csak ne a Fideszre, mert ennél rosszabb nem létezik” ha nem kapnád a nyugdíjadat, rögtön rájönnél, hogy ez az állítás hazugság.

  8. 7 – Alfonz:
    Én a nyugdíj jogosultságomat a Rákosi/Kádár rendszerben szereztem, az akkori törvények szerint. Ha azok a törvények megmaradtak volna, és Orbán nem törölte volna el, akkor ma a nyugdíjam minimum 50 százalékkal több lenne, az úgynevezett svájci rendszer szerint. + Orbán elvette az önkormányzatok bevételeit és arra sarkalta őket, hogy a lakosságot adóztassák meg. Az én esetemeben ez évi 120.000 Ft. adót jelent. Ennyit lop ki Orbán a zsebemből. ++ Jegyezd meg magadnak, hogy én sohase hazudok, ellentétben imádott Orbán Viktoroddal, aki éjjel-nappal hazudik és lop.

  9. Alfonz. A nyugdíj NEM RENDSZERFÜGGŐ. Tehát nyugdíjat liberális, demokratikus vagy szélsöjobb vezetés alatt is kapsz. Ha nem akarnák adni, egész egyszerűen belebuknának szinte azonnal. És Alfonz, máshol írj faszságokat, itt nem hülyék vannak.

  10. 6 András 84
    Nekem is megfordult a fejemben, hogy Tarlós ezzel az igazságos, erkölcsileg szilárd ember imázsát veszi fel, aki kilóg a mostani kampány sárdobálási versenyéből.
    De azért még ha nem is lép vissza Borkai, akkor is erősíti a róla kialakuló negatív képet, aminek akár komoly hatása is lehet a szavazók egy részére.
    Igaz, a fanatikusokon ez sem segít…

  11. Amúgy a kiszivárogtatás is Fideszes berkekből jött. EGYÉRTELMŰ. Leginkább azért mert a Fidesz elkezdett belülről roskadni. Az viszont tény, hogy ebben a herélt környezetben már NEM LEHET ÉRTELMESEN SZAVAZNI. Igazából a teljes ma Magyarországon működő parlamentben képviselőként beszavazott embereket mind egytől egyig ki kellene kergetni a parlamentből pártállástól függetlenül. Új rendszerváltás kell tényleges alkotmánnyal. Tényleges felelősségre vonás terhe mellett. Mert ez így egyáltalán nem működőképes. Családvédelem, gyermek az első stb mind üres szavak. Skandáljuk :Éljen a párt.

  12. Orbán aszerint fog véleményt mondani Borkai tolvaj úrral kapcsolatban, ahogy alakul majd a szavazás. Ha nyer, ha nem nyer Borkai akkor Orbán megvonja majd a vállát és annyit mond majd hogy a nép így döntött. Persze erre a szar szövegre majd az összes fideszes bőszen bólogat majd hogy milyen bölcs volt már megint a Vezér. Persze arról Orbán nem fog vitát kezdeményezni hogy azzal a pár milliárddal mi lesz amit Borkai és érdekköre összelopkodott itt néhány év alatt. Orbánt csak az érdekli hogyha lopnak is azt fideszes tegye.

  13. Értem, én, hogy mindig az aktuális kormányt kell szidni; de
    – a „Borkai- ügy” semmi a 2006- os szemkilövetéshez, rendőrpalota- önmerénylethez, hetenkénti szlovák terroristákkal riogatásnak és a nemzetbiztonság folyamatos ellenzék elleni felhasználásához képest- amikor Csótány épp oda rohangált, akihez lehetett:
    Sin Bét, FSZB- majd most, hogy ez a vonal lement; most éppen a langley- i tartótisztekhez dörgölőznek
    – belpolitikán kívül a külpolitikát is érdemes figyelemmel kísérni:
    a langley- i ellenzék első intézkedése nem fizetés/ nyugdíjemelés lenne, azt garantálom, hanem:
    1) Ukrajna beengedése a NATO- ba (ami ugye gyakorlatilag világháborús provokáció, az amerikai érdekeknek megfelelően
    2) a migrik elosztása, brüsszeli (langley-i) utasításnak megfelelően; Dzsordzs bácsi CIA- fedőember európai bábjainak operatív utasítására

    Ne legyenek kétségeink.
    Meg aztán lenne megint mínusz 6% gazdasági növekedés, eLMeBeTeG- propaganda éjjel- nappal, gender WC- k és minden egyéb, országosan max. pártucat beteg elémét érintő „fontos ügy” orrba- szájba nyomatása.

  14. Ez a videós lejárató nem Borkaira ment.
    Ha most nyer, ez esetben úgy veszik Győr megbocsátotta a ballépését.
    Egy ideig nem fog tanévnyitón szónokolni.
    OV egy ideig biztosan eldugja a nyilvánosságtól amíg elfelejtődik.
    Akit ki akarnak nyíri
    Borkai rossz szelleme az a rossz arcu győri ügyvéd.
    Na ott már vannak érdekes dolgok.
    Az a tag nem kicsit perverz.
    Aki Győrben anyagilag előre akart jutni fideszes vagy legyen irokéz bárki
    a nőjével,vagy feleségével kellett megvetesse a jegyet ennél a szardarabnál.
    Hát ezért jöttek elő a videóval.
    Borkai ezt benézte, remélem tanul belőle.
    Bár a sportolók nem a nagy eszüktől híresek.

  15. 14:

    Na végre, bennfentes infók.
    Sajnos, sok ilyen „szürke eminenciás” van szanaszét az önkormányzatokban, államigazgatásban.
    Ideje lenne nemzetbiztonsági C- típusúan átvilágítani minden magyar választásokon induló politikust.
    Kiderülnének érdekes dolgok, a kapcsolati hálózatot feltérképezve.
    És nem biztos, hogy a kormánynak lenne több takargatnivalója… Bár van ott is bőven.

  16. 13 – Alzi:
    Próbálj meg tisztességes neveket alkalmazni a szövegedben. Ez a hányaveti szleng itt nem elfogadott.

  17. Itt a Borkai ugyanúgy sáros, nincsenek kevésbé ártatlanok vagy bűnösök. A gonosz ügyvéd azért tudott bármin nyerészkedni mert a Borkai mint polgármester ezt lehetővé tette. Őket megbuktatták mielőtt még kellemetlenebb dolgokat műveltek volna, mégpedig belülről. Jobb is így mert így legalább Orbán megint eljátszhatja hogy ők nem tűrik a korrupciót a párton belül.

  18. „MIndegy, csak ne a Fideszre, mert ennél rosszabb nem létezik”
    Tibor -bá ezt mégis honnan tudod ennyire biztosan?
    A Fidesz előtti 8 éves mszp kormányzás, mennyivel volt jobb?
    Az elmúlt 30 évben nem csak a Fidesz volt hatalmon, bizonyított itt már több párt is…
    Szerintem a mostani felhozatalból sem lenne nehéz olyat kiválasztani ami még a Fidesznél is rosszabb! (De persze ez is csak egy feltételezés mint a tiéd)

  19. 17 „Jobb is így mert így legalább Orbán megint eljátszhatja hogy ők nem tűrik a korrupciót a párton belül.” – Nevetséges! Ha ilyesmit akarna eljátszani, ha akár csak a látszatát fenn akarták volna tartani a tisztességnek, Borkait páros lábbal kellett volna kirúgni, és a helyére berakni valakit gyorsan.

    Aztán ha a fideszes potentátoknak akarnak üzenni, hogy nem engedjük ám el a kezeteket, be lehetett volna rakni valami nem szem előtt lévő pozícióba, ahol rendesen keres.

    Ezt rendesen eltolta a Fidesz. Olyan igazi amatőr módon. Azt hiszik, már sérthetetlenek? Azért ez a Karácsony győzelem talán pofánvágta őket eléggé.

    Hoppá, a Borkait viszont megválasztották a győriek! Elképesztő. Azt gondoltam, hogy ha valahol most bukik a Fidesz, az Győr lesz ezek után.

  20. 19 – Ábel:
    Győrben egy másik mechanizmus lépet előre: mi győriek fogjunk össze, nem engedünk a nyomásnak.

  21. Borkai megválasztásával nagy terhet vett magára a kormány, szerintem mostantól nem lehet Borkainak olyan fellépése, megszólalása, hogy az embereknek nem a videós akcióhős jusson az eszébe.
    De úgy látszik, az fontosabb szempont volt, hogy Győr fidesz kézen maradjon, mert olyan rövid idő állt rendelkezésre a botrány után, hogy egy új ütőképes jelöltet már nem lehetett volna felépíteni, így nem kényszerítették visszalépésre.
    És bejött…
    De mindenesetre ez még jól is jöhet az ellenzéknek hosszabb távon, mert méginkább rávilágít a kormánypárt sokat hirdetett keresztény erkölcsiségének hamis voltára, és a valóban kereszténydemokrata támogatókat elbizonytalaníthatja…

  22. 21 – huban:
    Orbán azt ígérte, hogy ma megnyilvánul Borkai ügyben.

  23. Ma hallottam Kósa nyilatkozatát, a budapesti vereségből is próbál számukra pozitív következtetést levonni.
    Szerinte ebből is látszik, hogy az ellenzék azon állítása, hogy a kormánypárt felszámolja a demokratikus intézményeket, és így teszi magát leválthatatlanná, fényesen cáfolódott…

  24. 23 – hubab:
    Fenéket, a taktika, hogy mindenütt volt 1-2 LEFIZETETT kamu jelölt, nem jött be. Pl. Ha nincs Puzsér, akkor Karácsony sokkal látványosabban nyer.

  25. Azért azt beszéld meg Puzsérral, hogy ki kit fizetett le…
    Puzsérra minden elmondható, de pont az nem, hogy fizetett troll, ala Berki.

  26. Puzsér logikája szerint, ha az ember súlyos beteg, de a szervezetében lévő gyulladás miatt belehalna az azonnali műtétbe, ő akkor is ragaszkodna a műtéthez. Hisz végleges gyógyulást csak a műtét hozhat. Ebben a választásban az ellenzéki összefogás a gyulladáscsökkentő, ezt mindenki tudja. Puzsér okos és ezt ő is tudja. De akkor miért akar azonnali (halálhoz vezető) műtétet. A párhuzamnál maradva, minden orvos, de még az azonnali műtétet javasló Puzsér szerint sem kivitelezhető a műtét. Amit ő akar, abba a beteg biztos belehal. Akkor mégis, mi motiválja? (-ta)

    Most már azt is tudjuk, ő nem akar a következő választásokig az általa kívánatosnak tartott ellenzék megteremtésében részt venni.
    Tevékenysége csak az össz ellenzék megbuktatására irányulhatott.

  27. Aki Puzsérra szavazott, az nem szavazott volna Karácsonyra. Nem lehet a szavazókat adni-venni, mint a krumplit, amennyi szavazatot kapott az egyik, nem lehet automatikusan átszámolni a másikhoz, hogy az mind odament volna, ha ő nem indul.

  28. 27 – Ábel:
    Aki Puzsérra szavazott, az nem szavazott Tarlósra. Ha nincs Puzsér miért szavazott volna Tarlósra? Az vagy nem szavaz, vagy Karácsonyra szavazott volna. A Fideszes taktika a kamú jelöltekkel pontosan arról szól, hogy a nem tarlós szavazókat meg kell osztani, hogy a legtöbb szavazatot Tarlós kapja. A nem tarlós szavazatok pedig szétforgácsolódjanak. Ez a lényege a „centrális erőtérnek”.

  29. 24 Tibor bá’
    Értem én, de egyértelmű, hogy Kósa azt mégsem mondhatta, hogy „A’fenébe, ezek képesek voltak még ellenszélben is pozíciókat szerezni, a fene se gondolta volna”.
    Gyorsan keresett egy olyan magyarázatot, ami az ő „demokratizmusukat” támasztja alá… 🙂

  30. Találtam egy igen érdekes videót, ami a számomra értelmezhető alapossággal járja körbe a „választás” kérdését. Élvezet nézni ahogy ellentétes szempontokat győztes kijelölése nélkül elemez (és még a Whorfian megközelítés is előkerül, ami szerintem egyértelműen sokkal több mint hipotézis).

    Szóval akit nem annyira köt le ahogy ovisok főzelékkel dobálják egymást a menzán (mert bár sajnos az életünk ezen múlik, a színvonal egyértelmű), annak érdemes megnézni… 🙂

    https://youtu.be/Vr-ZeToI4R8

  31. Kifejezett szándékom volt a politika elkerülése.”

    minden libsi értelmiségi ezzel áll elő, aztán elsiránkozza, hogy a gaz Orbán miatt mégiscsak kénytelen politizálni. Átlátszó álmoralizálás..

  32. 31 – kedves Alfréd!
    Gondolom meglepődtél, hogy hozzáfirkálásdat átengedtem. Úgy voltam vele, hogy ne csak én lepődjek meg.
    A helyzet az, hogy meg akartam beszélni veled ezt a „libsi” kifejezést. Tulajdonképen ki a LIBSI? Mit jelent libsinek lenni? Ha visszamegyek emlékezeteimhez, akkor beugrik nekem a „bibsi” szó, amiből a libsi lett. A bibsi a „biboldó” kifejezés rövidített formája. A biboldó pedig azt jelenti, hogy „nem megkeresztelt”. A libsi pedig olyan bibsi, aki ráadásul még liberális is. Magyarország egy keresztény ország, itt mindenkit megkeresztelnek, kivéve a zsidókat. A bibsi tehát zsidót jelent, a libsi pedig liberális zsidót. Én ugyan nem vagyok zsidó, de miért lenne baj, ha zsidó lennék. Elvégre senki se tehet róla, melyik kéménybe dobja be a gólya. Arról viszont nagyon is tehet, mit követ el élete folyamán, és ilyen tekintetben a nagyon nem libsi fideszesek, vagyis te magad is, nem nagyon jeleskedhettek. Leraboltok egy országot, hogy utána legyen miből szex szeánszokat tartani a horvát tengeren, miközben a keresztény értékekről papoltok. Holott nálatok csak a pénz számít, amiért nem csak leraboltok egy országot, de ki is árusítjátok töröknek, tatárnak, talán még a biboldóknak is, ha lennének olyan marhák, hogy megvegyék.

  33. 31, Elmer Alfréd „minden libsi értelmiségi ezzel áll elő, aztán elsiránkozza, hogy a gaz Orbán miatt mégiscsak kénytelen politizálni. Átlátszó álmoralizálás…”

    Sajnálatos tény, hogy a mondatban használt szavak jelentését magyarázni kell.

    Politizálni eredeti jelentése szerint „a köz ügyeiről gondolkodni”. Ez a mai rendszerben egyáltalán nem kerül szóba, kizárólag a hatalom megszerzése, megtartása és a tömeg irányítása körül forog. Ennek ezer éve központi része a háborús retorika, amelynek legsikeresebb művelője keresztyén-kipcsak-földön (khmm… a Soros ösztöndíjas, a Fidesz nevű SZDSZ fiókpárt alapító tag, 1992-2000 között a Liberális Internacionálé alelnöke – egész pontosan hogy kell definiálni a „libsi értelmiségi” fogalmat?) Orbán Viktor. Viszont ebben a játékban bármilyen színűre is festi magát a szereplő, a közgondolkodás katasztrofális állapotán nem tud változtatni. Vagyis nem pártfüggő a probléma, a rendszer ezt emeli magasra. „The medium is the message”.

    A gond az, hogy az értelmiség fogalmát sikerült kiüresíteni, intézményének helyét sóval beszántani (már csak a hónaljvakarásnak nincs „akadémiája”, de lehet, hogy tévedek), képviselőit bábokra cserélni (Áder, Német Szilárd, Borkai… lefelé mindig nagy a tér), valós tanulmányokra, tapasztalatokra hivatkozni „nem PC”, három összetett mondatnál többet írni saját kútfőből pedig kizárólag az önfényezés eszköze lehet. De ez szintén globális probléma, nem csak helyi és politikai kérdés, ez az egész „újmédiás” közeg kontroll nélküli térhódításának egyenes, előre látott következménye.

    A legszebb mégis a liberális szó elfelejtett jelentése, amelynek semmi köze nincs irányzatokhoz, a szó a római birodalomban egyszerűen azt jelentette: szabad ember. Birtoka, vagyona a szolgáknak is lehetett, a szabad római polgár legfontosabb kiváltsága az elme műveléséhez való jogot jelentette. Hála a modern informatikai környezetnek, mára ez előjogból kellemetlen kötelességgé vált, a gondolkodástól, a vele járó szabadságtól és felelősségtől való megszabadulás lehetősége céllá, az igény kiszolgálói pedig példaképekké (politikus, focista, színész, aktivista, „influenszer”, …)

    https://youtu.be/fo78gb4EZ6Y?t=72

    Tanulság: nem kell „rabságba kényszeríteni” senkit, ha vágyat lehet benne kelteni rá. Például elhiszi, a szabadság azt jelenti hogy két hétre elutazhat a világ másik felére, miközben a maradék ötven héten széles képernyőn nézheti a semmit, rabszolgaként dolgozik és soha nem kérdezi meg, miért? Hiszen már a szavakat sem tudja felfogni, amiből a kérdést felépítené, ahhoz tanulnia kellene, az meg (mármint a valódi tanulás) kellemetlen. A mondat tehát abban az értelemben igaz, hogy kultúrember nem szívesen mászik abba a trágyába, amit ma a „politika” szó jelent, és ott törvényszerűen marad alul azokkal szemben, akik hárombites igazság folyamatos ismétlésében és követők kiszolgálásában találták meg az életcéljukat.

    Viszont hála ennek a szálnak, eljutottam a problémáimat tökéletesen összefoglaló paródiához, és mivel valójában értelmetlen, sokkal „érthetőbb”, mint a „filozofálgatás” (amely szerint folyamat 1945-ben kezdődött, és az eredmény a jelen). A címe: Hülyék paradicsoma, fent van a videa.hu-n.

    Jó szórakozást! 🙂

  34. 33 – Kedves Loránd:
    Elmer Alfrédhez írt szépmívű üzenetednek egyetlen hibája, hogy a címzett egy szót se ért belőle, és valószinűleg végig se olvasta. Viszont belátom, sőt, saját bőrömön tapasztalom hogy ilyen emberek között élni nem kifejezett élvezet. De nyugi, az a néhány évtized egyszer a végéhez ér. 🙁

  35. 34 Tibor bá: én se azért kelek fel reggel, mert bármi értelmét látnám annak amit csinálok (illetve tehetek, tenni engednek ebben a világban), beleértve az itteni gépelgetést is. Hanem azért, mert így döntöttem. „Jól figyelj…” 🙂 🙁

    https://youtu.be/9_th8Rs6zAU?t=41

    (Na jó, persze ez elég drámai, kicsit többet tudok a témáról a Mátrix forgatókönyvénél. Viszont a Hülyék paradicsoma mellé ellenpontnak passzol…)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük