(2947) Marx röhög a markába

Tibor bá’ online

 

A közhiedelem szerint egyes emberek forognak a sírjukban. Szép emberi szokás, de remélem, én nem fogom követni. Ismerek viszont egy Marx Károly nevű pasit, aki fittyet hányva a szokásnak forgolódás helyett hülyére röhögi magát, még a könnyei is kicsordulnak. Nem azért mert a Das Kapital című művével bizonyítottan antikapitalista volt, és ennek ellenére Londonban, a korai kapitalizmus fővárosában temették el. Hanem azért mert a világot egy Tőke nevű kísértet szelleme járja át. Átjárja? Hülyeség, uralja és irányítja.

Harminc éve még azt tanították, hogy „tőkésnek” lenni csúnya dolog, és mi meg voltunk győződve róla, hogy csúnya ide, csúnya oda, azért mégiscsak jó lenne tőkésnek lenni. Akkor még nem tudtuk, hogy az egész koncepció, úgy ahogy van, rossz. Mert mindenki, minden egyes ember tőkés, és ugye valamennyien nem lehetünk csúnyák. Ugyanis nem attól tőkés valaki, hogy milliárdjai vannak, hanem attól, hogy pénzre, egyre több pénzre iparkodik szert tenni. Márpedig ez alól nincs kivétel, mert mint írtam a Tőke nevű elvont fogalom irányítja az egész emberiséget. Egyszerűen uralkodik rajtunk. A célja pedig nem más, mint ami minden lénynek célja, a szaporodás. De a Tőke – vesszük észre, nem kis riadalommal – jobban szaporodik, mint bármely biológiai élőlény, és csupán egyetlen célja van, a proliferáció. Ha ezt a célt szabadság jogokkal éri el, akkor azt segíti elő, ha szólásszabadsággal, akkor azt vívja ki, ha cenzúrával, akkor betiltja a sajtószabadságot, ha népirtással, akkor anyagi juttatásban részesíti a kegyetlenkedőket, ha igazságszolgáltatással, akkor nemzetközi bíróságok finanszírozásával, ha diktatúrával, akkor demokratikus országok felforgatásával, ha menekült áradat befogadásával, akkor segélyek küldésével, ha a nyersolaj hiány megszüntetésével, akkor megszállással vagy atombomba bevetésének a kilátásba helyezésével, és így tovább.

A Tőke olyan, mint a vírus, addig szaporodik, amíg meg nem öli azt, akiben szaporodik. Pillanatnyilag a Tőke célja az emberiség kiirtásához vezető út megteremtése, mert ezen az úton haladva tud a Tőke a lehető legjobban szaporodni. Aztán velünk együtt majd a Tőke is kipusztul, mint az agyhártyagyulladás vírusa, amikor meghal a beteg, de addig Marx Károly csak röhög, csak röhög, csak röhög tovább.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

15 gondolat erről: „(2947) Marx röhög a markába

  1. Marx azon is röhöghet, hogy a kommunista Kína erősíti leginkább a globális kapitalizmus rendszerét, és tartja vállain az Egyesült Államok szuper pozícióit, e fura szimbiózist pedig most éppen a nagytőkés Trump készül aláásni. Kína az egészu világon egy atombiztos kereskedelmi és és ipari hálózatot épített ki, és termékeivel még a legszegényebb országokat és embereket is függő viszonyban tartja, és talán e viszonylagos jólét miatt uralhatja észrevétlenül az emberiség 0,1 % -a a Föld javait.

  2. A tőke olyan mint a jó bor……

    ……amely a társas együttléteket, közös, ünnepi étkezéseket élvezetesebbé teszi, oldva az emberek gátlásait.
    Az akalkoholizmus betegségre védtelenek életét pedig képes véglegesen megnyomorítani.
    A tőke tette lehetővé az emberiség értékes alkotásainak létrejöttét a luxusjólétet kevesek számára és ugyanakkor emberek százmillióit taszította brutális szegénységbe.
    Tudott dolog , hogy az állam jótékony beavatozással, meg tudja fékezni a tőke pusztítását.
    Ez a beavatkozás azonban vagy megtörténik vagy nem.
    Marx először világított rá igen lényeges társadalmi gazdasági törvényszerűségekre, amelyek előtte homályban voltak , ezzel az emberiség kultúrtörténetének megkerülhetetlen személyisége lett, a legnagyobbak egyike.
    A létező szocializmus népirtásaihoz, a gulagokhoz, pont annyi köze van, mint Jézus Krisztusnak az inkvizícióhoz.
    Hogy Marx tanai csak vért és könnyeket hoztak volna az emberiségnekaz nem igaz.

  3. Azonosítatlan személyek második alkalommal megszentségtelenítették Karl Marx sírját a Highgate temetőben, Londonban.
    Az idegenek piros festékkel „a gyűlölet doktrínája” és a „népirtás építésze” szavakat írták a sírkövére.
    https://www.flickr.com/photos/10632426@N05/3461833634
    DIEGO RIVERA híres festménye: Marx, Engels, Trotski és Rockefeller.
    „Hadd remegjen az uralkodó osztály …. A felkelő proletároknak semmi vesztenivalója nincs, csak a láncukat veszithetik.”
    A kommunisták és a zsidó bankárok együtt küzdenek a kommunizmus megvalósitására.
    A festmény először az RCA épületben (ma GE) jelent meg a New York-i Rockefeller Centerben.

  4. : “Les Rothschild, une famille definanciers juifs au XIXe siècle”: Édouard Demachy – Παρίσι 1896.

    1871 tavaszán Párizsban felkelés történt, amelyet „Párizsi Kommün”-ként vált ismertté, és ez mind Karl Marxra (aki a „proletariátus példamutató forradalmaként” jellemezte), mind Michael Bakuninra nagy hatással volt.
    „Furcsa módon” a felkelés során a Párizsban található Rothschildok bankját és 250 házát a felkelő „antikapitalista” kommunisták őrizték …
    mind érintetlen maradt.
    Vajon miért?

  5. Én végigrágtam magam Marx Tőkéjén. Nem egy könnyű olvasmány. Sokszor meg kellett állni, mert annyira gondolatébresztő. Azt gondolom, hogy a kapitalizmus árnyoldalait és kötelező bukását hibátlanul levezette. A megoldási oldala nem veszi figyelembe az emberi tényezőket, tulajdonságokat, éppen ezért csak diktatúrával megvalósítható.

  6. 5 Kamionos
    És egyébként egy önellentmondásba is keveredik az eszme, hiszen itt is érvényes, hogy aki vezető pozícióba kerül, az cserébe átlag feletti anyagi körülményeket tud teremteni magának, tehát törvényszerűen a legélelmesebb, legrámenősebb céltudatos személyek kerülnek az élre, ugyanazok, akik a kapitalista körülmények között szintén oda kerültek volna.
    Ezzel a motivációval máris fontosabb szemponttá válik a hatalmi harc, mint a valós elvhűség…

  7. 3: Egy sátánista sírján nincs mit megszentségteleníteni. Nem lehet még szentségtelenebb.

  8. Az abszolút objektív besorolás :
    Marx zsidó, kommunista – ebben a szövegkörnyezetben szitokszavak nem elegendőek – még sátánista (sic) is !
    Hogy kiemelkedő közgazdász és társadalomtudós ?
    Mit számít az,ha valakit gyűlölni kívánunk.

  9. Mérő László: Az élő pénz c könyve!
    Sajnos sok igazság van benne

  10. ” Aztán velünk együtt majd a Tőke is kipusztul, mint az agyhártyagyulladás vírusa, amikor meghal a beteg, de addig Marx Károly csak röhög, csak röhög, csak röhög tovább.”

    És akkor Geddon szaktársnak igaza lehetett, hogy Marx valójában Sátánista volt, és most örül hogy a világ végre elpusztul.

  11. 9 lehettem volna valaki más
    Na álljon már meg a menet!
    Marx nem a tőke mellett, hanem ellene kampányolt! 🙂

  12. 10. hubab

    Dehogy !
    A Tőke egy marketing fogás volt, hogy egy irányba állítsa a „kisemmizetteket”…
    A munkásosztályt belelovallta egy megnyerhetelen harcba, ahol nem hogy a láncaikat veszítették el, hanem elvesztették nemzetüket, hitüket, személyiségüket, kultúrájukat, ésmindent ami a hagyományokhoz köti őlet, hogy alkalmasak legyenek az Új Rend vezetői számára.

    Marx nem általában a kapitalistáktól akart megszabadulni, hanem lecserélni őket egy újabb generációval, pontosan ahogy a középkorban lecserélték a hagyományos arisztokráciát egy új társasággal, amelyik már nem kötődött a falvak népéhez.

    Attól, hogy a kizsákmányoló osztályt Marx átnevezi, attól még ugyanolyan, sőt brutálisabb kizsákmányolás folyik.

  13. 11. l.v.v.m. (hogy nem tudtál kitalálni valami rövidebb nicknevet is)
    Persze, meg Kossuth is direkt azért vitte bele az országot a szabadságharcba, hogy elbukjon, és így létrejöhessen , titkos célja, az Osztrák-Magyar Monarchia…

  14. Marx és Kossuth ugyanannak a sátáni csoportnak dolgoztak a világ lebontásán. Nyilván egyikük se ismerte a pontos jövőt, de a munkájuk nyomott hagyott a világon, és a gyümölcse lassan beérik. Sokan annyira összezavarodtak, hogy már azt se tudják, hogy fiúk-e vagy lányok. Ide illik a kannibalizmus propagálása is.

    Elértünk a falig, megérett a világ a pusztulásra. Nem is kell már soká várnunk rá.

  15. 11 – Attila:
    Ha ezt Sztálin tudta volna, akkor Marxot is likvidálja. 😀

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük