(2878) Lesz-e Iráni háború?

Tibor bá’ online

Állítólag Trump elrendelte iráni célpontok pontos lebombázását, de 10 perccel az indulás előtt lefújta a támadást. Erre túlzás nélkül el lehet mondani, hogy 10 percen múlt az emberiség élete, mert ahhoz kétség nem fér, hogy Irán visszaütött volna, kitör a háború, amit Washington nem tud megnyerni, a végén hozzányúl az atomhoz, és akkor már csak az isten tudja megmondani, mi a következő lépés. Minden esetre, nem csodálkoznék, ha Oroszország megelőző atomcsapást mérne Amerikára. Ha már atomháború, akkor okosabb, ha én lövök először, alapon.

A probléma az, hogy ez nem lesz egy elszigetelt eset, lesz még alkalom a támadás lefújására. Bolton, Pompeo és Pence, a három eszement háborúpárti tisztségviselő ily könnyen nem fog lemondani az izraeli lobbi kiszolgálásáról. Mindössze az történt, hogy legközelebb egy drón lelövését meghaladó provokációt kell kitalálniuk. Kell lenni egy olyan provokációnak, ami átlépi Trump ingerküszöbét.

És a világégés? Majd meggyőzik Trumpot, hogy Irán nem mer visszaütni, nem lesz háború, de Irán megtanulja, hogy úgy kell táncolnia, ahogy azt Amerika elképzeli. Ez belefér Trump lyukas fejébe, akinek jelszava volt „legyen Amerika újra nagy”. Csak abban tévednek, hogy Irán nem fog meghajolni előttük.

Végeredményben lezárhatjuk a töprengést azzal, hogy egy csőre töltött pisztollyal nem lehet hónapokon át hadonászni anélkül, hogy egyszer ne sülne el. Márpedig Amerika hónapok óta hadonászik, és mert nem ijednek meg tőle, a hadonászást nem hajlandó abbahagyni. Na vajon, mik lesz ebből. Nagyon csodálkoznék, ha a Közel Kelet ezt sokáig ki tudná húzni lángba borulás nélkül. Más lenne a véleményem, ha Trump kirúgta volna Boltont és Pompeot, de nem rúgta ki, valószínűleg, mert tanult Kennedy esetéből.

Természetesen azt a kérdést is feltehettem volna, hogy lesz-e atomháború. LESZ. 1945 óta van atombomba. Leszerelni senki nem akar, de egyre többen akarják, hogy nekik is legyen. Elképzelhető, hogy az emberiség úgy akar élni még száz meg száz évet, hogy ott lapulnak az atomtöltetek, de senki se nyúl hozzájuk? Ősszel a vadászok úgy mennek hajtóvadászatra, hogy nehogy egymást meglőjék. Mégis időnkét egy-egy meghal közülük. Az atom reaktorokat biztonságosra építik és nem azért, hogy leolvadjanak. Ennek ellenére 70 év alatt három helyen is volt leolvadás. Szóval??

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Éljetek a lehetőségekkel!

90 thoughts on “(2878) Lesz-e Iráni háború?

 1. Lesz folytatás.
  A 10 percmagyarázata egyszerűbb
  Nancy Pelosi és Schumer, Obama által beiktatott muszlimbarát képviselő örömmel küldték meg előre az Iráni partnereiknek a drónoknak beállított és a rakétákat indító repülőgépeknek betervezett célpontokat. Céljuk, hogy az Trump akciója sikertelen legyen és “leégjen” a választók előtt a bénaságával.
  Trump 10 percen belül rájött erre és elhalasztotta a támadást.
  Ketten lebuktak a még Obama által kinevezettek közül.
  Remélhetően addigra Pelosi és Schumer kikerül az adminisztrációból.

 2. Az Ipari-katonai komplexumnak szüksége van háborura Trampli csak egy báb..Kennedy sorsát biztos ismeri..pár ezer amerikai hulla nem számít ezeknek….

 3. 2:
  Úgy van. Az USA-t nem az elnök vezeti, hanem a CIA. Az elnök csak bohóckodik a tömegeknek.

 4. “…kitör a háború, amit Washington nem tud megnyerni, … ” – én úgy tapasztaltam, hogy amerika nem akar háborút nyerni, eszük ágában sincs, csak fegyverrel akarnak mindíg játszadozni, ehhez értenek, erre van hangolva az iparuk és a gazdaságuk. Háború megnyerése felelősséggel jár, mert a nyertestől elvárnak minimális társadalmi-infrastruktúrális rendbetételt, ehhez az usa nem ért, nem akarnak háborút nyerni, ki akarják üríteni a fegyverraktárakat, így újra lehet indítani a hadügyi költségvetés áttervezését (nyilván emelni a pénzeket)

  Az valóban nagy igazság, hogy az ember az eszközeit használja, amink van, kipróbáljuk. Jó ideje nincsenek kísérleti atom robbantások, Csernobil is régen volt már, senki nem tudja a mai “kanok” (a megnevezés idézet a 13 nap című filmből :-), nagyon találó idézet) közül, hogy mit is jelent egy atom háború, de azt sem, mit jelent a felrobbanó atom vagy H bomba

 5. 5 – Apofis:
  Lehet, hogy én vagyok imbecillis, de nem értem az irományodat. Azért nem írom, hogy a mondatodat, mert a végén se pont, se kérdőjel, szóval nincs befejezve.

 6. 6.Tbor bá
  De igen, én megértettem mire céloz Apofis: ha Amerikát a hárombetűs szevezet vezeti, vezeti magát a szevezetet?
  Nos, amennyire én látom – sejtem, a szevezet ugyancsak önjáró, méghozzá régóta.
  Jelenlegi alakja, felépitése elöző-még a II.vh idején – létrehozott kisebbb szevezetek , többek közöt a reátok nézve rettenetesen rosszemlékű OSS összevonásából alakult ki mai formátumáig. Velejéig romlott, gonosz, MINDENKIT félelemben tartó ,elszabadult szervezet.
  Itt és ismét megragadom az alkalmat lehúzni Amerikát, valamint barom lakosságát: nem hiszem, hogy létezne ország, amelyben bármi kémszervezet büntetlenül meggyalázhatja avietnami háborúban elesett katonáknak nemcsak az emlékét, hanem mintegy megcsúfolja magát a halál tényét azzal, hogy hullazsákjaikban drogot csempésszenek be, méghozzá RENDSZERESEN!
  Ezen égbekiáltó aljasságért, a katonák holttestét csempészésre felhasználandó, a nép mindenhol felkoncolja elöbb a politikusférgeket, majd magát a szervezetet, le a ruhatárosig.
  De semmi ilyesmi nem történt meg, ez Amerika!
  Ezután áll be a nagyon meredek változás a szervezet viselkedésében.
  Mig eleddig a közös kongresszusi “népkonyháról” étkezik ő is, hasonlóan bármi másik állami szervhez, ergó kussol a politikusok elött, a háború alatt nagyon megszedi magát, a szervezet hatalmas dugi pénzekhez jut, szinte teljesen függetlenné válik az állami büdzsétől és elkezd saját önálló életet élni! Dehogyis mond le a neki járó állami pénzekről, dehogy!!!!
  Csak most megteheti-mert van saját pénze is – hogy függetlenitve magát Washingtontól, most bármelyik politikusféreg , akár az elnökfigyelmét felhivja az élet véges voltára, az emberre leselkedő ezernyi tömegközlekedési veszélyre,vállalni a házból való kilépés eszméletlen rizikóját, meg hasonló.
  Megteheti, mert nincs ember széles Washingtonban, aki másképp gondolná.
  Való Világ.

 7. 7.Köszi balint. Szerintem meg a CIA-azoknak a kezében van akik felügyelik az egész pénzügyi rendszert a pénznyomtatás jógát és az FED-et ami az amerikai központi bank.A nagy USA egy pénzügyi vállalkozás amit kirakat bohóc elnökök vezetnek a nép ámitására.

 8. Számomra is okozott némi értelmezési fennakadást a kissé igénytelen módon, -vessző és mondatvégi írásjel hiányosan- írt mondat.

  ” Engem az érdekelne,hogy CIA-ki vezeti ki a gazda ”

  Engem az érdekelne, hogy ki vezeti a CIA-t, ki lehet a gazda.(?)
  Így talán olvashatóbb.

  8. Apofis

  Teljesen egyetértek, a gyeplő bizony a piramis csúcsán található, 100. leggazdagabb család kezében van..
  Ők azok, akik az állam pénzét hitelezik, magának az államnak…
  Ők azok, akik, a Kennedy féle gondolkodókat, pillanatok alatt likvidáltatják…

 9. 9: Gyurma
  “Ők azok, akik, a Kennedy féle gondolkodókat, pillanatok alatt likvidáltatják…”
  Eddig ment ez az üzlet (a gondolkodók lefizetése vagy legyilkolása), de most a globalizmusnak hála újabb és nagyobb súlycsoportú nehézfiúk is beszálltak a bizniszbe, elkezdődött a helyosztó…
  Nem (csak) ők csóválják már a kutyát
  https://bit.ly/31TfzyB

  “A klímaváltozás és a migráció mellett az amerikai–kínai kapcsolat korunk legfontosabb kérdése. A viszony rosszabbodásának ugyanis olyan következményei lehetnek, amelyhez képest a mostani amerikai–iráni konfliktus lényegtelen ujjgyakorlatnak tűnik.”

  Felfoghatatlan aránytalanság állt elő máris, pl két év alatt, 2011 és 2013 között, Kína több cementet használt fel, mint az Egyesült Államok a teljes 20. században.
  A döntőhöz közeledve szorul hátra az a 100 család…

 10. 9.Gyurma kissé szarakodik a billentyűzetem és ezért maradtak le az egyes dolgok bocsi.Látom Te azért érted a lényeget bizony bizony nem politikusok irányitják a világot.

 11. 11 – Apofis:
  Mi után becsatoltad a hozzászólásodat, van 15 pered, hogy korrigálj. A billentyűzet szarakodása nem kifogás. Tedd könnyebbé az életünket.

 12. 10. Vaszil
  Érdekes fejleményeknek nézünk elébe..

  11. Apofis
  Semmi baj, ne érts félre, tényleg nem cseszegetés akart lenni, hibázni szoktam sajnos én is bőséggel, de tényleg nehéz volt első nekifutásra értelmezni a mondatod.

  Bizony nem politikusok irányítják, hanem politikusnak nevezett bábok.
  (Ott, ahol ez még nem így van, előbb-utóbb vadászgéppel exportálják a demokráciát..)

 13. Nem akartam hozzászólni, mert nem tetszik ez a poszt.
  11 Apofis kiprovokálta.

  A gazda szavaihoz:
  Te hülyének nézel bennünket, amikor a gépre fogod a hibádat, (úgy mint az egyszeri ember aki a “vak komondor”-ra fogta).
  Tisztelj meg azzal, hogy pontosan , szabatosan, érthetően írod a mondanivalódat.

 14. “Lyukasfejű” Trumpot a belpolitika, a gazdaság bajságai miatt választották meg. Ezeket jól kezeli. Ezért valószínűleg újra fogják választani.
  A világ nagyon szerencsés, hogy a “lyukasfejű” nem követi obama elnök úr bombázásos demokrácia exportját.

 15. Lehet, hogy most néhányan kiátkoznak, de személy szerint Trumpot nem tartom sem bolondnak, sem üresfejű idiótának.

  Véleményem szerint Trump direkt módon olyan politikát folytat, ami szó szerint kiütheti a széket a globális elit segge alól, ezt pedig indirekt módszerekkel éri el. Kénytelen lavírozni és manőverezni, valamint néhány morzsát visszafelé is dobni, hiszen az amerikai királycsináló elit árgus szemmel figyeli, hogy Trump mit is művel valójában.

  Trumpra, mint politikusra hatványozottan igaz az, hogy ne azt nézzétek, amit mond, hanem azt, amit csinál.

  Kereskedelmi háborút indít Kína ellen, de ezzel valójában a globalizmus jelenlegi modelljének fenntartásában érdekelt amerikai elitet támadja meg és gyengíti.
  Egymás oldalára tolja Kínát és Oroszországot, de ezzel valójában az amerikai katonai-ipari komplexum világuralmi terveinek tesz keresztbe, hiszen felerősíti az ellenpólust.
  Kötelezően belehajtja az európai szövetségeseket fegyverkezésbe, ezzel látszólag kedvez az amerikai lobbiknak, de valójában belülről bomlasztja a NATO szövetségesi rendszerét, ami további szeg a világuralmi törekvések koporsójába.
  Nyíltan parolázik Észak-Korea urával, miközben zéró valódi eredményt ért el Phenjannal szemben, amely nyugodtan folytathatja tovább eddigi mentelését.
  Indítják a bombázókat Irán ellen, majd az utolsó pillanatban lefújja az akciót, demoralizálva és összezavarva ezzel a saját haderőit is.
  Fenyegeti Venezuelát, majd az egész válságot szó szerint faképnél hagyja secperc alatt, hülyét csinálva a saját adminisztrációjából.
  Felrúgja az INF megállapodást és ezzel közben elősegíti Oroszország nukleáris újra fegyverkezését, amivel Moszkva könnyedén képes a katonai és stratégiai hátrányát gyakorlatilag minden régióban megszűntetni.

  Trump őrültnek látszó lépései valójában nem csak a világot és a saját szövetségeseit bizonytalanítja el, hanem az amerikai gazdasági-politkai elitet is. Egy kiszámíthatatlan és bizonytalan amerikai elnöki adminisztráció viszont egyvalamit garantáltan elér: a rivális nagyhatalmak éberek és gyanakvóak maradnak és szorosabbra fűzik egymás kapcsolatait a megbízhatatlan USA-val szemben, miközben a saját szövetségeseik is nyitnak az eddigi „kötelező” ellenség(ek) felé.

  Trump és a mögötte álló támogató erők nem érdekeltek egy globalizált világbirodalom fenntartásában és nem érdekeltek egy világháború megkockáztatásában sem – innentől kezdve pedig olyannak tűnik a helyzet, mintha Trump vívna egy rejtett háborút, mégpedig a saját házán belül egy olyan ellenfél ellen, amely a saját érdekei mentén tör világuralomra, akár egy új világháború árán is.
  Az USA megmentése szó szerint arról szól, hogy az USA mögé bújt, de az USA-n is élősködő láthatatlan Világbirodalmat kell leépíteni – ezt jelenti az “America first” szlogen.

  Lehet persze, hogy ismét tévedek, de javaslom, egyelőre nézzük tovább ezt a műsort, ami a szemünk előtt folyik és Trump lépései során figyeljük meg, hogy valójában kinek/kiknek kedvez ezzel stratégiai szinten. Egy egészen más kép fog kirajzolódni a szemünk előtt, mint amit a klasszikusnak tekinthető eddigi világmodellek alapján megszoktunk.

 16. MangaM,

  Ha ez a magatartása Trumpnak ennyire nyilvánvaló, akkor a globális elit miért nézi látszólag tétlenül?
  Azt hiszem tőled olvastam azt a megállapítást, szabadon idézlek, hogy annyira sok lett a szereplő a világ színpadán, hogy már az eseményekből sem lehet kikövetkeztetni még utólag sem, kik, mit, miért, milyen érdek mentén csinálják a kavarást.
  Szintet lépett a világpolitika. Ugyanis, már a világ színpad szereplői sem tudják, ki, mikor épp mit hazudik, blöfföl.

  Vajon mi lesz a következő szint? Reggel kiposztol Trump a Twitterre egy szimulációs atomcsapást Oroszország és Kína megsemmisítéséről, majd nyilatkozik, hogy elhárított egy atomháborút, mert véletlenül nem is szimulációs játék volt, hanem valódi támadás, ezért lefújta?
  Addig kiabál farkast USA, míg pórul nem jár, járunk.

 17. 17. Károly

  A globális elit eleve nem egységes, ráadásul az elitnek nevezett csoport(ok) tagjai nem is feltétlenül ugyanolyan fajta globális rendben érdekeltek. Sőt, a gazdasági elit egy része eleve nem a globalizmusban, hanem a lokalizmusban érdekelt.

  Trump magatartása távolról sem egyértelmű, ráadásul az elit egy része eleve nem nézi tétlenül: lásd pl. a folyamatos belpolitikai támadásokat Trump személye ellen.

  Nem tudom, hogy jól látom-e a helyzetet, én csak próbálok valamilyen észszerű magyarázatot találni a látszólag kaotikusnak tűnő helyzetekre, hiszen – elvileg – nem vakok és süketek a nagyhatalmak irányítói, akik azt sem tudják, hanyadika van.

  Legalábbis remélem…

  Friss cikk, amin érdemes még agyalni:
  https://privatbankar.hu/makro/ma-egymas-torkanak-ugranak-a-vilag-vezetoi-326935

 18. 18,MangaM
  …” hiszen – elvileg – nem vakok és süketek a nagyhatalmak irányítói, akik azt sem tudják, hanyadika van…”
  Nem süketek, sem vakok, ennyire hátrányban nem lehetnek. Csak hülyék.
  Végtelenül.
  Most akár nem is szegény, nevetségesen butuska Sarah Pellint hozom példának, aki azon kérdésre, hogy Amerika elnökasszonyi poziciójára aspirálva, miképpen viszonyul az Afganisztán és Németország között fennálló HATÁRVISZÁLYHOZ, azt válaszolta, hogy ” mindenre van megoldás, elnökként majd közelebbről megvizsgáljuk az ügyet”
  És ez a hölgy Amerika elnökasszonyának jelöltette magát!!!!!!!!!!!!!!!!!
  De mint mondtam, hagyjuk őt.
  Ki az a Merkel?
  Ki az a Macron? Theresa May? És társaik?
  Kik ezek, mit tettek le nemzeteik asztalára, amire fel megilletné őket poziciójuk?
  És tényleg , hadd kérdezném meg, ki ez a Trump?

 19. 18. MangaM,

  A cikket olvasva, meg sok más elemzés után, megint csak az az egy szó az, ami eszembe jut a világban végbemenő folyamatokról. Kaotikus.

  A partvonal legszéléről, nem hozzáértőként, úgy összegződik bennem a világpolitikai folyamat iránya, annál jobb, minél kaotikusabb a rendszer.

  Ennél a gondolatsornál pedig egy dátum ugrik be, 2008.
  Ez most csak egy elméletem a több közül, szóval elképzelem, hogy már akkor be akarták dönteni a világgazdaságot, de nem jött össze.
  Túlbecsülték a kipukkanó lufi erejét. A világgazdaság túlélte.
  Most viszont biztosra akarnak menni (az is lehet, hogy szándékosan nem terelgeti senki a rendszereket a zűrzavar felé, hanem önmagából következik) és a létező legtöbb politikai, gazdasági, környezeti konfliktust a végletekig kiélezni.
  Mikor pedig dőlni kezd a dominósor, ne legyen egyetlen stabil szegmense sem a világnak, ami megállíthatná a teles összeomlást. De ez csak egy érzés, semmi több.

 20. 19 – bálint:
  Csatlakozok a megállapításodhoz. Nem kell bonyolult magyarázkodásokba kezdeni. A megoldás egyszerű, a világ politikusai simán hülyék. Ez mindent megmagyaráz.

 21. 21-Tibor bá: Náluk már csak a megválasztók hülyébbek .

 22. Szép estét Mindenkinek!

  Nos, ha csak annyi történik, hogy a világ nagypolitikusai mind hülyék, akkor tényleg nehéz dolog lesz itt bármiről is tovább agyalni, hiszen nincs miről, maximum arról, hogy hol vannak az ápolók.
  Ugyanakkor ne ragadjunk le a Nyugat nagyjainál – azért Kelet felé tekintve nem kimondottan szefós a társaság, legalábbis első ránézésre semmiképpen.

  Bálint kérdései jogosak: Kik ezek és honnan jöttek? Valakik ezeket jelölték adott posztra és biztosították a szükséges média felületet és kampányt az egész cirkuszhoz.

  Károly
  Így van, a kaotikus egy tökéletes jelző. Bár semmi sem indokolja azt, hogy ennyire kaotikus legyen a geopolitika, ergo nagy eséllyel ez nem egészen a véletlen műve.

 23. 13. Gyurma
  “Bizony nem politikusok irányítják, hanem politikusnak nevezett bábok.”
  19. balint
  “Ki az a Merkel?
  Ki az a Macron? Theresa May? És társaik?
  Kik ezek, mit tettek le nemzeteik asztalára, amire fel megilletné őket poziciójuk?
  És tényleg , hadd kérdezném meg, ki ez a Trump?”

  Mindegyik, egy szinházi társulat tagjai.
  Bábuk, akik a kamerák előtt reprodukálják azt amit eldöntöttek azok, akik igazán uralják ezt a világot.

 24. 24 – L.S.
  Kivétel Orbán Viktor, mert ő aztán valóban uralja Magyarországot.

 25. Egyetértek azzal hogy a világ politikusai egyszerűen hülyék (kevés kivétellel).

  De hogy a választók is hülyék lennének, szegények?

  A választó csak abból tud választani ami az étlapon van. Nem ő tehet róla ha a menü vacak. Ilyenkor igyekszik a szerencsétlen a legkevésbé hülyére voksolni.

 26. 26. Fodor Judit

  A politika irányítja a gazdaságot/pénzvilágot, vagy fordítva, a gazdaság/pénzvilág irányítja végső soron a politikát? A kérdés persze költői.
  A politikusok nem maguk az irányítók, hanem az irányítók szócsövei.

  Ergo valamilyen szinten tök mindegy, hogy hülyék-e vagy sem (sőt, van ahol ez konkrétan elvárás), a lényeg csak annyi, hogy szófogadóak legyenek.

  Ezeken az oldalakon sem a politikusokat elemezzük a globális stratégia szintjén, hanem a folyamatokat és az érdekek ütközését.

 27. Hogy mennyire nem a politikusok irányitják a világot, az kiderül abból, ami azokkal történt, akik valamiképpen önállóságra törekedtek, el akartak térni az előirt végrehajtó-szerepkörtől:
  Eisenhoover.
  Kennedy. Mindkettő.
  Jörg Heider.
  Kivételek, azok, akikkel még a világ irányitói sem mernek ujjat húzni:
  Putyin.
  Mindenkori iráni elnök, valamint a Gárda parancsnoka.
  Mindenkori É.Koreai elnök.
  Ez van. Való Világ. Tények.

 28. A pénz irányitja a politikusokat – aki megtudja fizetni azt amit elvár tőle.
  Attól kaotikus hogy egymással se eggyeznek mert irigyek egymásra IS!
  És mivel már nincs honnan zsákmányolni igy egymástól is akarnak…nagyhal kishal teória közöttük is működik.

  Mo jónépe meg a kisebbik rosszra akar szavazni de??? -SS- ez is, mert nem tudni akire szavaznának mint lehetöség milyen parancsot kap végrehajtásnak+saját álom (vágy).
  Különben mindegyik lop csak talán nem tudjuk mennyit, de ahogy eltünt a nemzeti vagyon 98 ig majdnem minden…. és OV csak 2010 óta…hááát én lexarom mert nekem nem jut több attól ha köpködök bármelyikre is….Az irányitóik igy fizetik meg a szolgálatokat.

 29. Ha nem eléggé feszült a helyzet Irán és Amerika között, akkor jön a hülye Anglia rátenni egy lapáttal.:
  A mai nap folyamán a britek feltartóztatnak egy tankerhajót a Gibraltári szorosban, a hajó valami 2 milió iráni nyersolajat vitt volna Sziriának.
  Irán bejelenti az est folyamán, hogy ennek ” romboló hatása” lesz a közeljövőben, mert amennyiben Irán nem exportálhat olajat, senki sem fog.
  Valakik nagyon ki akarják ugrasztani a nyulat a bokorbó, csak ne adj isten, nehogy a nyúl helyett egy megvadult, feldühödött oroszlán ugorna elő onnan, mert félő, hogy a világra nézve csúnya vége lehet.
  lIlyes merészséget eleddig még Amerika sem merészelt meglépni, kiváncsi vagyok mit lép Irán.

 30. 30 – bálint:
  Az angolok arra hivatkoznak, hogy Irán embargó alatt áll. ??? Az USA, vagy Anglia elrendelhet embargót? Micsoda világ ez, ahol bárki elrendelhet embargót, ha van hadihajója?

 31. Utánanéztem a hajónak, Grace 1 a neve. Gibraltál elött áll lehorgonyozva hajnal óta, eszméletlen, 22,5 m. merülési szinttel, azaz csordultig tele nyersolajjal.Kis hullámzás, a viz fel-felcsap a fedélzetre.Ilyen terheléssel csakis ritkán, nagyon ritkán engednek utra hajót, a fedélzet alig 1,5-2 m, magasságban emelkedik ki a vizből. Nem lennék meglepve, hjogy nincs-e valami szándékosság a hattérben, miért PONT EZT A VÉSZESEN MEGTERHELT , RENDKIVÜLI VESZÉLYT jelentő hajót állitották meg, ezt az időzitett bombát???? Mert:
  Ha most isten őrizzz, valami történik vele, “megsérül” vagy valami hasonló, a spanyol partoknak nagyjából Almeiráig, az afarikai oldalon akár fel Oranig , lőttek VÉGZETESEN!
  És ugyan ki tudná, mi történhetik egy ilyen kényes hajón, ILYEN helyzetben??!!

 32. 30.
  Jesszusom, Bálint..

  Irán, a tőle légvonalban kb. 500-600km-re lévő Szíriának Gibraltáron keresztül szállít olajat? Ha ez igaz, ez a tanker megkerülte Afrikát és már tizenezer km van mögötte, elégetve a fene tudja hány száz tonna üzemanyagot. És most lehet, hogy mehet vissza ugyanott.
  Döbbenetes egy világ ez!

  31. Bizony, Tibor bá.
  Amerikai kérésre, Anglia tartóztatta fel, méghozzá nagyon úgy tűnik, hogy spanyol vizeken.
  MÉghogy nem Amerika a világ ura (Angliával szövetségben).

 33. 34:
  Sok agymosást kaptál Britisztánban.
  Alapvető dolgokról nincs fogalmad, de meg vagy győzödve a qrva nagy igazadról meg felsőbbrendűségedről.

  Mint a tipikus, igazi, vérbeli, tahó angol.

 34. 33.
  Gyarmathy, az utobbi időben több iráni tankernek megtagadták az áthaladást a szuezi csatornán, így Afrikát megkerülve kell olajat szállítania Sziriának.

 35. Összezavarodtam. Valaki magyarázza el,

  “…az utobbi időben több iráni tankernek megtagadták az áthaladást a szuezi csatornán…”

  A Szuezi csatorna nem nemzetközi hajózási út?

  (Pl. a Duna Mo.-on folyik, mégis nemzetközi törvények vonatkoznak az ottani hajózásra.)

 36. 37:

  Ettől még a US és elsőszámú pincsije, UK minden percben megszegik a nemzetközi jogot.
  Valószínűleg Egyiptomot is megzsarolták.

 37. 37. n/a
  A Szuezi-csatorna Egyiptom fennhatósága alá tartozik, de az Usa kérésére megtagadta már többször, hogy iráni hajók haladjanak át a csatornán.
  A gibraltári eset azért furcsa mivel az eu-s szankciókra hivatkozik, de az csak arról szól, hogy eu-s országok nem vihetnek olajat Szíriába. Irán nem eu-s ország, így rá nem vonatkozik ez. Így most Akár Irán is lefoglalhat brit hajókat a hormuzi- szorosnál, amiből akár komoly konfliktus is kialakulhat.

 38. Tovább éleződik az amúgy is feszűlt helyzet a Hormuz-szorosban:
  Mint várható volt, Irán elfogta az éjszaka folyamán a brit ” Pacific Voyage” tankerhajót.
  Bármennyit töröm a fejem, képtelen vagyok megérteni az angolokat. Mégis, mit gondoltak ezek az eszementek, hogy ha feltartóztatják az iráni hajót Gibraltár elött, nem-e ez lesz az azonnali iráni válaszlépés.??
  Most akkor mit fog lépni idióta Britannia, főleg miután Irán bejelenti, hogy amennyiben rövid időn belül nem szabadul el az iráni tanker, akkkor a Hormuz-szoroson áthaladni kivánó MINDEN brit hajó iráni ellenőrzés – értsd feltartóztatás – alá kerül.
  Hülye angolok.

 39. 40 – bálint:
  Az angolok USA felkérésre csinálták. (ettől még hülyék)

 40. 43.
  Bálint,
  én (5 órával korábbi jelentés szerint) ezt a brit tankert Szaúd Arábia felségvizén látom a szaudi partokhoz közel.

  https://www.vesselfinder.com/?imo=9362889

  A Hormuzi szoros iráni lezárásáról/blokádjáról évek óta szó van, de eddig még nem történt meg egyszer sem.

 41. 44.
  A fenti linkre ha rákicsinyítünk látjuk hogy mennyi hajó van vizen.Rengeteg,és ezekben dolgozik a több 10ezer(százezer?) köbcentis motor ami okádja ki a co2-őt.Mindemellett a kén dioxidot vagy mi a fenét ami ugye káros a tüdőre de visszaveri a napfényt.Egyszerre egy co2 pumpák és mellette fényvisszaverő monstrumok.
  Ha egyszer nagyobb gebasz lenne és leállnának ezek a hajók akkor kíváncsi lennék mennyit melegedne a föld hirtelen.+ a repülők…..
  bocs az offért

 42. 44.Gyarmathy
  Kövesd vissza a hajó utvonalát kevéssel tegnap éjfélutánig.
  Érdekes lesz.

 43. 46.
  Bálint, én nem látom, hogy iráni vizeken járt volna. Ami a lényeg, hogy most aligha van iráni vízen és iráni fogságban.

  A 40.-es hozzászólásodban honnan a hír, hogy az irániak elfogták ezt a hajót? Talán zaklatták, megpróbálták megállítani, eltéríteni? Ha meg is próbálták, én úgy látom, hogy nem igazán sikerült.

 44. 47.Gyarmathy
  …”A 40.-es hozzászólásodban honnan a hír, hogy az irániak elfogták ezt a hajót?”
  A reggeli hirekben közölték.
  Honnan tudhatták? A hajó közölte az éjszakai eseményeket.
  Ismét mondom Gyarmathy kedves, nézd vissza a hajó utvonalát és meglátod mi történt vele az éjszaka folyamán.

 45. 51.
  Szerintem kifelé csattog 13.5 csomós (kb. 22 km/h) sebességgel az öbölből.

  A fene tudja mennyi angol meg amerikai tanker van ott a szoroson belül jelenleg is, úgyhogy van miből válogatniuk az irániaknak, ha el akarnak kapni egyet.
  Már ha van merszük hozzá. (Szerintem nincs, de majd kiderül).

 46. 52.
  Szerintem sincs merszük, csak a szájuk nagy, ezért baszakodnak velük az amerikaiak és a brittek.
  Engem viszont meglepett, hogy a többi hajóval ellentétben, melyek az iráni felségvizen kivűl párhuzamosan haladtak kifelé a szorosból, a Pacific Voyager az iráni partok felé tartott egy darabig. Mint hogyha eltérítették volna.

 47. Csak az isten tudja mi folyik ezen hajó körül.
  Tegnapig a szaudiai Ras-Tantura elött horgonyoz, be sem megy a kikötőbe, majd délben visszaindul -ÜRESEN – az Emirátus Fujairah felé. Ismétlem a hajót kisérő furcsaságokat: A hajó üresen jött Európából, volt valami furcsa galibája vasárnap éjjel, de lezajlott, lehajózik a célkikötöbe, Ras-Tanturába, DE NEM MEGY BE, nem kap rakományt, üresen indul egy újabb helyre, az Emirátusokba, és most, 5 perccel ezelött látom, hogy utitársa akadt: angol hadihajó kiséri!!!!

 48. 54 – bálint:
  A Sputnyik szerint, a nevezett angol fennhatóság alatt működő hajó fél az iráni megtorlástól, célja, hogy elkerülje azt.

 49. 54. Bálint,

  Ki tudja mit szállított ez a hajó. Mert az nehezen elképzelhető, hogy egy ilyen hatalmas jármű üresen járkál arrafelé. Folyik ott a szomszédban, Jemenben egy proxi háború, ami valójában Irán és Szaúd Arábia(amerikai támogatással) között zajlik.

  Egyébként te valami más oldalt nézhetsz (vagy előfizetésed van?) mert én nem látok hadihajót az említett tanker körül, meg úgy az öbölben sehol, pedig biztosan vannak.

 50. 56.Gyarmathy kedves, ime az oldal:
  Marine traffic gglobal ship tracking
  Igyekezz, mert állandóan változnak az adatok, a hajók haladása szerint.
  Most például, néhány percel ezelött látható, hogy még egy hadihajó, Nato Warship csatlakozott az angol fregatt mellé, most ketten kisérik a Pacific tankert.

 51. Lábjegyzetként egy észrevétel:

  Akivel az USA eddig valóban háborút akart, azokat már lerohanta/megtámadta az elmúlt két-három évtizedben, akiket pedig eddig nem támadott meg, azokat vagy nem is akarta, vagy nem merte.
  Iránnal 1979. óta, (40 éve), Észak-Koreával 1953. óta (66 éve), az oroszokkal 1949. óta (70 éve) szórakozik és ijesztget, de ennyi idő alatt igazi nagy háborús lépés nem történt amerikai részről, lássuk be.

  Ha háború fog kitörni Irán ellen/Irán részvételével, azt szerintem nem az USA fogja indítani, maximum csak a háttréből bujtogatni a megfelelő “szereplőket”.
  A valódi USA érdek nem egy Irán elleni háború lenne, hanem Irán USA oldalra történő állítása – ugyanis Irán, mint szövetséges egymaga többet érne az USA-nak, mint a környék összes többi arab bandája négyzetre emelve.

  Azok, akik háborús héjaként – többek között – az Irán elleni katonai fellépést szorgalmazzák, azok valójában a legnagyobb haza- és nemzetárulók az USA-ban.

 52. 58 – MangaM:
  Erre sok esély nincs. Irán emlékszik a Sach beszervezésére, az iraki háborúra (ahol az USA Irak mögött állt), az országon belüli szervezkedésre, rezsim változtatás végett. Nem hogy szövetségre nem állnának, de pillanatnyilag tárgyalni se hajlandók, amíg tart az embargó.

 53. 59. Tibor bá’

  A jelenlegi iráni vezetéssel erre valóban esély sincsen, emiatt szeretne Washington a nyugati terminológia szerinti ún. rezsimváltást elérni, lehetőleg a belső ellenzék feltüzelésével (esetleg polgárháború vagy forradalom kirobbantásával), legrosszabb esetben pedig egy olyan háború kirobbantásával, ahol a kezdő lépést Iránnak kellene megtennie és lehetőleg minél több szomszédos országot kellene Teheránnak belerántani a buliba.

  Az USA nagy sajnálatára Irán egyenlőre nem egy féleszű bolond, akit olyan simán bele lehetne ugratni egy kétes sztoriba, ugyanakkor ahhoz viszont elég kemény, hogy a nyílt színen élesen szemben álljon az USA-val, ezzel is csökkentve Amerika hitelességét a Közel-Keleten.

  Egyenlőre nem látszik a történet megoldása, ráadásul egyéb nagyhatalmaknak sem érdeke a helyzet rendezése, a se béke se háború befagyott állapota a legideálisabb számukra. Az egy más kérdés, hogy a végtelenségig ez a helyzet sem tartható fent, így vagy úgy, de el fog dőlni a kérdés belátható időn belül.

 54. Igyekszem én is tőlem telhetően kiókumálni a mostani helyzetet, ahogy én látom, és a könnyebb áttekintés végett megszámozva:
  1.Valamibe be akarták rángatni Iránt azok, akik pont és éppenséggel egy brit illetőségű hajót küldenek oda, szinte közvetlenül miután az angolok tartóztatnak fel egy iránit Gibraltár elött.Lehet, hogy máshol ennek más neve van, nálam ez szimpla és átlátszó provokáció.
  2. Azon valakik elszámitják magukat, Irán, ha vacakolt is valamelyest az angol tankerrel, nem megy lépre, nem árt a hajónak, sőt valamelyes herce-hurca után még el is engedi!
  3.Itt és most jön a lényeg, szerintem: Irán világossá teszi számukra, miszerint az ÚRES tankert elengedte ugyan, de amennyiben felvesz olajat a szaudiai célkikötőben, nem teszi majd lehetővé a hajó kijutását a szorosból. És itt ugrik a kutya a vizbe, itt száll valakinek inába a bátorsága!
  4.Másfél napi veszteglés után-ami idő szerintem tanácskozásokkal , valamint rizikó-és esélyfelmérésekkel telt el -az ÚRES tankerhajó , brit hadihajó kiséretében a szoroson kivülre, az Emirátusokba hajózik, messze az iráni vizektől, ott fog szerintem rakományt kapni. SZÉGYENSZEMRE!!
  Ravasz volt Irán ?
  De még mennyire!!!
  Megszégyenitette hülye Angliát? De még mennyire!!
  Ha engem kérdeztek volna, előre megmondtam volna: NE kezdjetek ki az irániakkal, ez a nép nagyon jól SAKKOZIK.

 55. Szerintem bármi lehet, mert ez a játék sokszereplős. Még az is, hogy egy harmadik fél bekavar. Mert mi van ha egy amerikai hajót mondjuk kiiktatnak a térségben úgy, hogy komolyabb emberáldozatot követel az incidens, amire Amerikának már nincs más választása mint válaszolnia. Simán megérné mondjuk az oroszoknak, hogy Iránra terelve a gyanút megcsinálja ezt, hiszen az olajár emelkedésén egy konfliktus esetén gennyesre keresné magát. Magyarul nem csak Irán és Amerika sakkozik, van a táblán még számos szereplő aki beleköphet a levesbe.

 56. 63. Bálint,

  másfél perc alatt két brit tankert is találtam bent az öbölben, tehát a Hormuz szoroson belül, meg legalább 5 amerikait. Ha úgy van, ahogy írod, azokat miért nem támadják meg?

  Egyébként köszi a tegnapi tippet, az az oldal többet mutat, több járművet.

 57. 64.
  Nem olyan egyszerű ez, mert mindenki figyel mindenkit. Ha az oroszok szabotálnának, arról pl. Kína 5 percen belül tudna és nagyon durcás lenne az oroszokra, mivel ő is odajár olajért és nem mindegy hogy 50 dollárért veszi vagy 150-ért.

  Egyébként volt próbálkozás pár hete, két tankert megtámadott valaki. Mi azóta sem tudjuk ki lehetett. Ha Irán volt, akkor lehetséges, hogy épp Kína fenyítette be.

  Másrészt szépen hangzik, hogy az oroszok gennyesre keresnék magukat, de büntetésként Kína nem vásárolna tőlük, a NATO tagországok meg embergót vezetnének be, így cseszhetnék az egészet.

 58. 65.Gyarmathy
  Érdekes, én nem találtam angol, illetve amerikai tankereket a környéken, lehet elnéztem valamit?

 59. Újabb affér a szorosban:
  A reggeli órákban t0bb iráni naszád veszi körül a szorosból kifele tartó ” British Heritage” óriástankert, minekután a kisérő angol hadihajó rájuk irányitva ágyuit, a terep elhagyására kényszeriti őket.
  Nem értem mi folyik arrafele, mi az értelme az egésznek. EZ a hajó szintén üresen halad sehova,” port details / destination not available” cimszó alatt, ez valami furcsa, és józan ésszel megmagyarázhatatlan, főleg ha tudjuk mi irdatlan pénzbe kerül üres hajókat céltalanul utaztani.

 60. 71.
  Az nem lehetséges egy opció ez csak egyfajta sakkhúzás az irániak részéről,
  nem csinálnak semmi komolyat, hiszen ők helyben, szinte otthon vannak.
  Csak kifárasztásra játszanak
  ha minden egyes nyugati tanker mellé egy vagy több fegyveres naszád szükséges kell
  ez annyira megdrágítja az olaj és egyéb javak szállítását a szorosban
  hogy us fel kell adni a szankciózást.
  Amerikának ereje az van még
  de már nem akkora, hogy az akaratát a Föld minden régiójára rá tudja kényszeríteni.

 61. Újabb hülye fejleményről szerzünk tudomást:
  Idióta Anglia tovább fesziti a húrt az elfogott iráni tanker körül, és BIRÓSÁG elé állitja a hajó kapitányát, valamint első tisztjét.
  Megáll az ember esze!!!!!!!!!!!
  Nehezen hihető, hogy egy komoly európai ország csak ugy magától, saját erőből lenne ennyire hülye, az angolokat valakik ugymond “maguk elött tolják” Irán ellen, csak azt nem értem, a hasznos idióta szerep mi hasznot hoz Angliának.
  Egy iráni igéretet sikerült szerzniük: ” Nehéz napok várnak az angol hajókra””….
  Tessék erre gombot varrni.

 62. Irán dühös, dühöng, hiszen egy hatalmas tankerját 2 millió hordó olajjal fogva tartják az angolok múlt csütörtök óta.
  Mit tudnak csinálni? Fenyegetik az angol hajókat ott, ahol a legközelebb tudnak hozzájuk menni, a hormozi szorosban.

  Amerikai-Angol kontra Irán kötélhúzás folyik. Lassan el kell dönteniük az angoloknak is, hogy mit csinálnak a Grace 1-el,mert örökké nem állhat ott a gibraltári nyílt vizeken.

 63. 77.
  A perzsákok semmivel sem jobbak vagy szebbek, mint az angolok vagy amerikaiak. Csak gyengébbek.
  Ez van.
  “Ha Irán el akar fogni egy tankert, azt el is fogja.”
  Hát rohadtul nem. Hiába Irán van otthon a perzsa öbölben, mégis tizenezer km-re az anyaországtól Anglia és Amerika van túlerőben azokon a vizeken(is).
  Elhiszem,hogy ez sokaknak nem tetszik, de attól ez még tény!

 64. 77 – 78:
  Az angolok most hatalmasat benyalnak Washingtonnak, csaléteknek küldtek oda egy üres tankert, amit össze-vissza mozgatnak, és kitalálták, hogy 3 iráni naszád meg akarta szállni, de elkergették őket. Az amerikaiak szerint 5 naszád támadott. Nem sikerült nekik összehangolni a hazugságot, de Irán nem kapta be a horgot. 😀 Ha tényleg háborút akarnak, akkor legközelebb IRG egyenruhába bújtatott kurdok fogják a tankert megtámadni, hátha azt beveszi az amerikai, CNN tőgyön táplált közvélemény.

 65. 78.Gyarmathy
  …”Hát rohadtul nem. Hiába Irán van otthon a perzsa öbölben, mégis tizenezer km-re az anyaországtól Anglia és Amerika van túlerőben azokon a vizeken(is)…”
  Gyarmathy kedves, mire alapozod ezen kijelentésedet?
  Irán egy nem megvetendő katonai erővel rendelkező hatalmas ország, ha ott, a szorosban akarna hajbakapni vele Ameika, vagy Idióta Anglia, azt kétszer, de akár többször is meg kéne gondolnijok, merthogy Irán a saját házában van, mig nekik mindent, még az utolsó rozsdás szöget is a világ tulsó feléről kéne odaszállitani, és az ilyesmi, főleg háborús helyzetben, fölöttébbb kucifántos dolog.
  Tibor bá ir valami érdekeset a 79.-ben, éspedig egy ÚRES tanker ide-oda való usztatásával akarták Iránt léprecsalni, hogy lehessen utána iráni agresszióról jajgatni.
  Irán nagyon okosan, nem veszi a kártyát, de kijelenti, hogy az üres tanker kimehet, de ha olajat vesz fel akkor NEM, minekután Washingtonban néhány okos ember arra a következtetésre jut,-ezért vesztegelt másfél napot a szaudiai célkikötő elött a hajó – hogy ne próbáljuk ki túlságosan az irániak türelmét, és vigyük vissza ÜRESEN a hajót, mert jobb a békesség.Ugyanez játszódott le a második hajóval, üresen jött, úgy is ment ki, de ezuttal hadihajó kiséretében.
  Hogy kiknek-minek jó, mi értelme van hatalmas , üres hajókat a világ távoli sarkaiból ide-oda utaztani egy rakás pénzért, azt csak a jóisten tudhatja.

 66. Kedves Bálint,

  Amerika ott az úr (Angliával karöltve). Csak nézz a térképre, hatalma és befolyása alatt tartja a legtöbb környező államot, Szaúd Arábiát, Egyiptomot, Törökországot, Irakot, az öbölmenti kis olajtermelő arab államokat, Irán másik oldalán Pakisztánt és Afganisztán jó részét is.
  És örülj neki, hogy így van, mert ha egyszer nem így lesz, nagyon rossz világ jön Izraelre és zsidó lakóira.

 67. No beragadt egy hozzászólásom.

  Tibor bá, igazán engedélyezhetnél már két linket a számomra egy hsz-en belül ennyi idő után (mert gondolom azért ragadt be). 🙂
  Nem tudok csak neked engedélyezni két linket. Csinálj két hozzászólást.

 68. A Forradalmi Gárda az iráni haderő egyik haderőneme, nem “az” iráni haderő maga.

 69. “Más lenne a véleményem, ha Trump kirúgta volna Boltont és Pompeot, de nem rúgta ki, valószínűleg, mert tanult Kennedy esetéből.”
  5. Apofis
  “Engem az érdekelne,hogy CIA-ki vezeti ki a gazda”
  8. Apofis
  “Szerintem meg a CIA-azoknak a kezében van akik felügyelik az egész pénzügyi rendszert a pénznyomtatás jógát és az FED-et ami az amerikai központi bank.”

  16. MangaM
  “Trumpra, mint politikusra hatványozottan igaz az, hogy ne azt nézzétek, amit mond, hanem azt, amit csinál.
  Trump és a mögötte álló támogató erők nem érdekeltek egy globalizált világbirodalom fenntartásában
  -innentől kezdve pedig olyannak tűnik a helyzet, mintha Trump vívna egy rejtett háborút, mégpedig a saját házán belül egy olyan ellenfél ellen, amely a saját érdekei mentén tör világuralomra, akár egy új világháború árán is.”

  A mai világunk kormányzásáért 4 bivaly harcol a mocsárban.
  A három bivaly a sárban: Tramp, Rothschild és Putin.
  A kínai kívülről figyel, ki fog nyerni. Ha a győztes nagyon fáradt, megtámadja őt, hogy ő legyen a végső győztes. Ha nem túl fáradt,a két bivaly megosztják a vezetést maguk között.
  Trampnak sikerült megosztania a zsidók erejét.
  Egy régi művészetet használva: az oszd és uralkodj művészetét. Hogyan osztotta meg?
  Elismerve Jeruzsálemet Izrael fővárosaként az izraeli állam az ő oldalára állt. Szintén a közelmúltban elismerte, hogy a Golán-fennsík területei Izraelhez tartoznak.
  A Rothschild ellentámadási terve…

  Részlet George Ayfantis tábornok beszédéből Kapsis hotel, Thessaloniki

 70. Részletek George Ayfantis tábornok beszédéből-
  Kapsis hotel, Thessaloniki

  A “szia”-val kapcsolatban:

  Ki szervezte a gyilkosságot Ankarában, két évvel ezelőtt,
  az orosz nagykövet ellen és miért?

  Addig minden héten 1-2 kurd származásu kamikáze halott volt. Ezt meg kellett állitani.
  Addig ki uralta a kurdokat? Az oroszok vagy a “szia”?
  Attol a pillanattol amint a görög kormány (Szimitisz miniszterelnök -felsőbb utasitásra) átadta a törököknek Ocsalánt a kurdok vezetőjét, a kurdok vezetését átvette a CIA, mind addig az oroszok kezében volt.
  Az orosz nagykövet gyilkosságával (Erdogan testőrétől) Erdogán hitét és elkötelezettségét mutatta a CIA amerikai haderejének.
  Ettől a naptól kezdve megálltak a kurd kamikaze támadások Törökországban.
  Az elmúlt két évben egyetlenegy kurd kamikaze sem lett öngyilkos.
  Ha egy napon Törökországban azt hallasz, hogy egy kamikaze merényletet követett el és egy hónapon belül ugyanaz megismétlődik, akkor az azt jelenti, hogy Trump átvette a CIA parancsnokságát és ellenőrzését.
  Addig azonban nem az ő kezén van.
  A “szia” parancsnoksága és ellenőrzése a mély állam kezében van, Rothschildok kezében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..