(2862) Ebola járvány

Tibor bá’ online

 

A WHO négy napja (2019.06.07.) jelezte, hogy a Kongóban dúló Ebola járvány nem húzódik vissza és a világ összes országának készen kell állni a járvány globális kitörésére. Akkor nézzük a kongói helyzetet!

Az ábrán fel van tüntetve a Kongóban elforduló Ebola betegek száma hetes felbontásban 2018.08.08. és 2019.06.05. között. Látható, hogy minden erőfeszítés ellenére az esetek száma nem hogy nem csökken, de folyamatosan növekszik. Miközben százak hagyják el hazájukat és jelentkeznek bevándorlónak az USA-ban és Európában. Megjegyzendő, hogy a világ Ebola vírus elleni vakcina készlete mindössze 130 ezer darab.

Két napja Robert Redfield a CDC igazgatója (Betegség Megelőző és Gyógyító Központ) az Amerikai Kongresszus előtt a következőket mondta: Az országoknak fel kell készülni, hogy ez a járvány el fog terjedni az egész világon.

Szerintetek a magyar egészségügy tud róla?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

22 gondolat erről: „(2862) Ebola járvány

  1. Tud, anno az ÁNTSZ-nél dolgoztam. Az infók napra készek, de akkora leépítések voltak, és annyira kevés a felszerelés, meg eleve sokszor nagy a fejetlenség, hogy lényegében védelem nélkül vagyunk.

    Anno a H1N1 őrület miatt is próbáltak védekezni, de látszott, hogy ha ez a vírus valóban veszélyes lett volna, és nem csak az eleve betegek/gyengébb immunrendszerrel rendelkezőkre lett volna veszélyes, akkor Európa szerte nagy bajban lettünk volna.
    Képtelenek lennének kontrollálni, max. a minél gyorsabb oltottságot lehetne erőltetni, plussz kijárási tilalmat elrendelni, határzárral egybekötve.

  2. Jelen pillanatban nonszensz a világjárvány, mert az ebola csak vérrel, testnedvekkel, fertőzött tűvel terjed, magyarul nem valami virulens kórokozó . Afrikában is csak azért terjed, mert a kórházi higiénia ismeretlen fogalom és elterjedt szokás a halottak mosdatása, csókolgatása. Persze ettől még nem árt az óvatosság, de amíg nincs hír mutációról, amely után már cseppfertőzéssel is terjedni tudna, addig megmarad távoli egzotikumnak.

  3. 4. 2012-es írás, és semmit nem állapít meg. Nem mondom, hogy nem kapod el ha 5 centiről a szádba köhög valaki egy jó nagy köpetre valót, de azért ezt én nem nevezném cseppfertőzéssel terjedésnek. Akárcsak 2012-ben, úgy ma, 2019-ben sem terjed cseppfertőzéssel, és ez nem reménykedés, hanem tény. Ettől még felőlem elkeseredhet aki akar 🙂

  4. Már elnézést, de aki igy viseli gondját, akinek a kezén igy néz ki máskülönben ritkaszép természetes tájakkal megáldott országa, az mindent megérdemel.
    Az ebolát is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SAJNÁLOM!!
    https://goo.gl/maps/j2jp2XvLvGayrEwk7
    https://goo.gl/maps/wgTPYdN5qN83p6Qr6
    https://goo.gl/maps/6py8fnLQZZZQZvxE7
    https://goo.gl/maps/5c1624t7K96Qr9a18
    https://goo.gl/maps/Akp7jSz85gmNdqkT6
    https://goo.gl/maps/PMj8ubPJHCapTHnu9
    https://goo.gl/maps/2ifFwUnTy55jxzQ77

  5. Szerintetek a magyar egészségügy tud róla?

    Nyilván tud… Végülis „politikai tőke”.

    De még mindig nagyobb eséllyel lehet elkerülni az ebola járványt a politikai menekültellenességgel, mint migránsbefogadó hozzáállással és hatalmas vakcina készlettel.

  6. És mi az akadálya már száz millió adag védőoltás bespájzolásának/kiutalásának az érintett területre? Ennyire drága? Nem lehet tárolni?

  7. 7:
    Szerinted Magyarországon ki akar befogadni migránsokat?

  8. 5 lr01

    Ott hibázol, hogy biztos vagy a véleményedben.
    „…és ez nem reménykedés, hanem tény.”

    Semmiben sem lehetsz biztos, még az ellenkezőjében sem.
    A vírus is élőlény, és mindent megtesz az életben maradásért.
    Alkalmazkodik, mutálódik.
    2012.ben már gyanakodtak a cseppfertőzéses mutációra.
    Azóta hét év telt el. Ez örökkévalóság a vírusoknak.
    A mutáció sebességére Tibor bá’ mondott egy lepke példát
    https://www.antalffy-tibor.hu/?p=36146 (89) hsz-ében.
    Ez néhány évtized volt.
    A vírusnál néhány hét is elegendő.
    Itt:
    http://expbio.bio.u-szeged.hu/evolution/popgen/book.html#s1003
    beszélnek a HIV vírusok „extrém gyors evolúció”-járól.
    „CTRL-F”

    Nem tudom, nem vagyok biztos semmiben.
    Nem biztos hogy van ebolában cseppfertőzéses mutáció.

  9. 9. Tibor bá”

    „Szerinted Magyarországon ki akar befogadni migránsokat?”

    Gyurcsány… plusz a DK .
    Támogatta a kvótákat, és támogatta a határőrizet EU-s kézbe adását is.
    Végülis Gyurcsány abban látja a lehetőséget saját legitimitásának felépítésére, hogy magáévá teszi az európai balliberális politikai elit ideológiáit, eminens tanulóként végrehajtja azokat. Az Európai Egyesült Államok hirdetése is pontosan ebbe az irányba mutat.
    Hogy jó pontokat gyűjtsön, nagy valószínűséggel túlteljesítené a kvótákat is, és azonnal lebontaná a kerítést.
    Abbaan a pillanatban Magyarország mintademokráciává válna, és megkapná az összes vállveregetést, amit azelőtt is begyűjtött, miközben ezüst tálcán nyújtotta nyugati gazdáinak a nemzeti vagyont. És most is szentté avatnák, mert megint VAN MIT átsíbolni a nyugati társaságnak. A fideszes oligarchák vagyonából a DK megkapná a 30 ezüstöt, és a többit – szigorúan törvényes keretek között – nyugati barátaink kapnák, kárpótlásul, hogy a patás Orbán miatt a nyereségük elmaradt a várakozástól.

    Aztán 6 év alatt megint padlóra kerül az ország, és a mocskos kapitalista jobboldal megint rendberakja, hogy megint lehessen mit kiszivattyúzni.

  10. 11:
    Amit szépen elmeséltél az nem más mint spekuláció mindenféle bizonyíték nélkül. Gyurcsány soha egy szóval nem mondta, hogy be akar fogadni migránsokat. Ennek ellenére te feltételezed. Ezzel szemben Orbán hatalmasat harcol a migránsok ellen, miközben, suba alatt már beengedett 170 ezret, és ebben nincsenek benne a pénzért állampolgárságot kapottak. Összegezve. Orbánnak minden szavát elhiszed. Gyurcsánynak pedig szájába adsz olyasmit, amit sose mondott.

  11. Off.: Tudjátok miért veri szét a rendőr kutyájának a házát?

    – Mert azt halotta az Eb(ola) nagyon veszélyes!

  12. Az Ebola Reston terjed cseppfertözéssel.A szerencse az az-hogy az emberre nem halálos,csak bizonyos majom fajokra .Az embert is megfertőzi-de csak enyhe tüneteket okoz.
    De egy esetleges mutációval ez bármikor megváltozhat.

  13. 12. Tibor bá’

    „Gyurcsány soha egy szóval nem mondta, hogy be akar fogadni migránsokat.”

    Ne viccelj már…. Menekülteket fogadott be otthonába Gyurcsány Ferenc (blikk cikk)

    Európai Parlament 2017-es szavazásán Niedermüller Péter és Molnár Csaba európai parlamenti képviselők, DK-s politikusok megszavazták a kötelező felső korlát nélküli kvótát. Nyilván Gyurcsány egyetértésével.

    És soha nem is mondta, hogy töretlenül folytatná Orbán menekültellenes politikáját…
    Vagy én maradtam le valamiről? Ha igen, akkor bocsi.

    Ami meg Orbán 170 ezres menekülttömegét illeti… Ha igaz lenne akkor szivatna minket az EU mert nem engedünk be migránsokat?

  14. lehettem volna valaki más,

    Maradjunk a tényeknél.

    A Cecilia Wikström svéd liberális képviselő által benyújtott előterjesztés nyomán a plenáris ülésen elfogadott határozat pontos neve: „Határozat intézményközi tárgyalások indításáról” – vagyis arról, hogy az EP tárgyalódelegációja egyeztetésbe kezd a tagállamok kormányaival a kvótáról. A jegyzőkönyv magyarul is elérhető, bárki elolvashatja.
    Akkor még egyszer amit megszavaztak a képviselők,
    „Intézményközi tárgyalások” indítása
    nem egyenlő semmilyen migránsbefogadási rendszer elfogadásával. (Még egy apróság: több helyen megjelent, hogy a „Soros-terv végrehajtásának nagyon fontos részeként” a döntést Brüsszelben fogadták el, de ez nem pontos, mert a november 16-i plenáris pont Strasbourgban volt.)

    „Ne viccelj már…. Menekülteket fogadott be otthonába Gyurcsány Ferenc (blikk cikk)”
    Ők nem menekültek voltak, hanem oltalmazottak. Megálltak az ajtóban és illedelmesen kopogtak.

    Orbán Viktortól idézet: „„Akikről most beszélünk, az az 1300 ember, ők illedelmesen megálltak az országhatárnál, odamentek a határátkelőhelyhez, és azt mondták, hogy ők védelemre szorulnak.”/ők oltalmazottak/

    A többi, amit állítasz, azoknak hellyel közzel, némi csúsztatással már van valóság tartalma.
    Van egy kevésbé reklámozott hírem. Orbán Viktor felavatta a Gül Baba türbéjét.
    Ha ezt az ellenzéktől tette volna bárki, rég keresztre lenne feszítve.

  15. 10: Ott hibázol, hogy fikciókat gyártasz, ennyi erőből retteghetsz az influenzától is, az is bármikor mutálhat, és létrejöhet egy halálos és rendkívül virulens kombó, ami letarolja a fél emberiséget. És hozzáteszem, ez még valószínűbb is lenne mint az ebola.
    Az ember nem tud mást tenni, a tényekből építkezik, és állít fel valószínű kimeneteket. Az ebola világjárvány fikció, akár tetszik a rettegésre vágyó lelketeknek akár nem 🙂

  16. 16. Károly

    „„Határozat intézményközi tárgyalások indításáról””

    Hajlandó lennél-e tárgyalásokat indítani abban a témában, hogy egy láncfűrésszel levágják a töködet?

    Egyébként már láttuk a ezeket a tárgyalásokat az európai demokrácia legnagyobb dicsőségére: A miniszterelnökök tanácsa elfogadott egy határozatot, amiben mindenki önként határozhatja meg a kvótáját, aminem néhány ország nulla kvótát vállalt. Ez nem tetszett az EU-s elitnek, és megszavaztatták a belügyminiszterekkel is, ahol megszavazták a kötelező kvótát mindenkire, amit egyébként jóformán senki se tartott be.

    De hát láthatod, időről időre megzsarolják a húzódzkodókat, hogy megvonják az EU-s pénzeket, ha nem akarnak migránsokat.

    És van itt megint egy összemosás.
    A Genfi egyezményt mindig is betartottuk, és ez vonatkozik az oltalmazottakra.
    Amit NEM fogadunk el, hogy a Brüsszel által behívott migránsokat egy kötelező kvóta alapján befogadjuk.
    A lényeg, hogy a döntés a mi kezünkben legyen, és ne Brüsszelében.

    És arra egyikk ellenzéki párt se adott eddig semmilyen garanciát, hogy ellen akarna állni a brüsszeli nyomásnak.

    Egyébként itt van: Gyurcsány aláírást gyűjt a menekültkvóta elfogadásáért:

    A DK aláírásgyűjtést indít kvótaügyben.
    Egy friss közvélemény-kutatás szerint a magyarok háromnegyede menekültkvóta-párti. Igazuk van. Az uniós kvóták elfogadásával ugyanis csak egy-kétezer menekültet kellene befogadnunk, de ha ezt elutasítjuk – ahogy Orbán akarja – akkor azt kockáztatjuk, hogy több százezer embert toloncolnak vissza hozzánk Németországból. Ezért is indít a DK aláírásgyűjtést a kötelező uniós kvóták mellett, szemben a Fidesz aláírásgyűjtésével. Nekünk van ebben igazunk és a kutatásból láthatóan nekünk van többségünk is. Mindenkinek döntenie kell: vagy az uniós javaslat elfogadása pár ezer menekülttel, vagy az orbáni javaslat támogatása több százezerrel. Mi az előbbire szavazunk.

    https://www.facebook.com/gyurcsanyf/photos/a.191029320929538/1087914171241044/?type=1&theater

  17. lehettem volna valaki más,

    Csűr csavarral, de beismerted állításod téves infó volt. Köszönöm.
    Ennek a posztnak nem az a témája amiről beszélgetünk.

  18. 19. Károly

    Ha ezt olvastad ki belőle, sajnálom, nem ez volt a célom.

    Az viszont a poszthoz tartozik, hogy zsigerből támogatunk-e olyan politikai formációt, amelyik intézményközi tárgyalások indításáról hoz határozatokat, hogy beengedjünk-e pár tízezer ebolával ferőzött migránst vagy se…

    Szerintem komoly probléma elmaszatolni Gyurcsány nyilvánvaló migránsbeengedő politkáját. Ahogy a nyomorúság növekszik Afrikában, a betegségek egyre kezelhetetlenebbek lesznek. És ezt a tömeget Európára zúdítani hatalmas felelőtlenség.

  19. 18.lehettem volna valaki más
    …”akkor azt kockáztatjuk, hogy több százezer embert toloncolnak vissza hozzánk Németországból. …”
    Nahát, hogy mik nem vannak…Gyurcsány úr csak most rukkol elő azzal, amiről az én hirelemzőim már tavalyeleött decemberben beszéltek: a Magyarba tervezett sikvidéki sátorvárosokról…. A harmincezer hatalmas, füthető sátorokról… Akkor, ezek szerint, Gyurcsány úr is tudja most, és tudhatta szerintem már akkor is, hogy bizony százezrekről van szó !
    Nahát, hogy mik nem vannak…

  20. 21. balint

    „Akkor, ezek szerint, Gyurcsány úr is tudja most, és tudhatta szerintem már akkor is, hogy bizony százezrekről van szó !”

    Persze hogy tudja.
    Ő „azon” az oldalon áll.
    Ő Magyarországon már leírta magát… Most az EU-s birodalom építőit győzködi, hogy remek helytartó lenne belőle.
    Magyarországon az Apró család (Dobrev Klára nagyapja Apró Antal) nem hangzik jól, de az 5 méteres Marx szobrot avató EU-s trockista politikai elit tárt karokkal fogadja majd a bennfentes információkkal rendelkező Gyurcsánynét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük