(2832) Weber kérjen bocsánatot!

Tibor bá’ online

 

1941. december 12.-én Magyarország hadat üzent az Egyesült Államoknak. A fáma szerint az amerikai külügyminiszter ezt jelentette  az akkori elnöknek, Rooseveltnek, aki megkérdezte, hogy mi ez a Magyarország. Ez egy közép európai mini királyság. És ki a király? Nincs királya. Akkor ki vezeti az országot? Egy Horthy Miklós nevű tengernagy. Van ennek az országnak tengere? Nincs. Van ennek az ország valami követelése felénk? Nincs. Van nekik egyáltalán valami követelésük? Igen, elsősorban Romániával szemben. És velük hadban állnak? Nem a románok a szövetségeseik. Akkor mit akarnak tőlünk? Azt nem lehet tudni. Talán arról van szó, hogy a magyar vezetők megalomániában szenvednek.

Talán ez az oka annak, hogy ennek a mini országnak a miniszterelnöke, miért szólítja fel az EU leendő főnökét bocsánatkérésre. Azt nyilván tudja, hogy sose fognak bocsánatot kérni, akkor pedig miért ez a felszólítás? Mert Orbán tetszeleg abban, a maga által kitalált pozícióban, hogy ő nem a kutyát megcsípő bolha, hanem a kutyafalka vezére. Ennek módja, hogy itthon jár a szája, pimaszkodik a nagyokkal, de valójában lehasal nekik, minden kívánságukat teljesíti, hogy elnézzék a pimaszkodásait.

Most, hogy Amerikában betelt a pohár, veszünk tőlük hadifelszerelést, megengedjük, hogy garázdálkodjanak az országban. Még az is lehet, hogy rakétaelhárító rendszereket enged itt felállítani, amivel azt éri el, hogy Putyintól mi is kapunk egy célkeresztet. De sebaj, az Orbán imádók ezt is meg fogják bocsátani.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

15 gondolat erről: „(2832) Weber kérjen bocsánatot!

  1. Éppen ma láttam ezt a szösszenetet a neten:
    Kétféle ember szavaz a fideszre: aki belőle él, és akinek fogalma sincs a valóságról.

  2. 1:
    Azért az, hogy az építőipart felpörgették, azt jelenti, hogy még a vidékről városba feljáró segédmunkás cigók is napi nettó 15 körül keresnek.
    Aki ért is valamihez, még vidéken is megkeres napi 30-40 körül.
    Én meg a diplomámmal törölhetem a seggem kifele.
    Szóval jól megy a cigóknak. Ők erre fognak szavazni.

  3. 3 – Titok:
    Már megbocsáss, te tulajdonképpen hol élsz, főleg miről beszélsz ???
    15 micsoda ??? Meg mi az a 30 – 40 körül ??? Villanyoszlop körül, vagy
    mi a túró ??? Ha csak ennyire tudod magad értelmesen, világosan
    kifejezni, akkor tényleg kitörölheted a seggedet a diplomáddal.
    Az pedig,hogy a cigányok („többsége” tölem,) orbánra fog szavazni,
    feltételezhetően igaz ! De az ok nem az, hogy „jól megy a cigóknak .”
    Inkább az agymosásból eredő tájékozatlanságot tartom OK-nak és
    az érdektelenséget. Egyébként ha már szerinted megkeres 30 -40
    akármit, (?) fogd magad és végezd el azt amivel ezt ők megkeresik
    és máris ott vagy, hogy a „diplomáddal” megkerestél 900 ezret vagy
    egy millát. És ha ez megvan, megkérdezem tulajdonképpen mi a
    Te bajod ??? Szerintem az, hogy nem toltak a segged alá rögtön egy
    íróasztalt, titkárnővel, a reggeli forró kávéval, kötetlen munkaidővel.

  4. 4 – Barna Mihály:
    Az alattunk lévő generációknak ez újabban a szokása. Össze-vissza fejezik ki magukat, mindenféle töketlen rövidítéseket találnak ki (nincs idejük). Ki kell találni mikre gondolnak.

  5. Tibor bá’

    „Talán ez az oka annak, hogy ennek a mini országnak a miniszterelnöke, miért szólítja fel az EU leendő főnökét bocsánatkérésre.”

    Te még mindig a „merjünk kicsik lenni” bűvöletében élsz?
    Weber utálja már annyira az országot, hogy egy sértegetésre való válasz már nem oszt nem szoroz.
    Gondolod, hogy ha szó nélkül hagyja akkor nem teszik ki a Néppártból, ha meglesz a liberális többség?

    Egyébként is… Weber egyelőre egy senki, aki akar valaki lenni, de az esélyei egyre töpörödnek. Hazájában gyakorlatilag ismeretlen.
    Orbán az alkoholista adócsaló Junckert se szavazta meg annak idején, és nem ez volt a fő konfliktusa a Néppáttal, ami egész addig ki is állt mellette, ameddig a liberálisok át nem vették benne a hatalmat.

    Az USA-nak való hadüzenet második felét csupán hitelesség kedvéért betehetted volna, biztos elfelejtetted, hát beteszem én:


    („Van Magyarországnak királya?” −„Nem, tengernagya van” stb.) beszélgetés állítólag sosem zajlott le, annyi bizonyos, hogy Washingtonban eleinte leginkább csak tologatták a vonatkozó aktákat, végül pedig nem is tekintették beálltnak a hadiállapotot a két ország között. Ennek egyértelmű oka az volt, hogy az amerikaiak pontosan tudták: Budapest lépése német nyomásra történt. Így aztán Washington végül csak fél évvel később, 1942. június 5-én üzent hadat hazánknak, Romániával és Bulgáriával együtt, az első harci cselekmények pedig egészen 1943 októberéig várattak magukra. Október 24-én hulltak először amerikai bombák magyar földre, az első Budapest elleni célzott támadásra pedig 1944. április 3-án került sor.

    Meg aztán ez az „Amerikában betelt a pohár” dolog is erősen vágyvezértelt helyzetelemzésre utal, mert az amerikai hírekben Orbánnal kapcsolatban megemlítik, hogy Orbán volt az, aki Európában először támogatta Trump megválasztását.

    A fegyvervásárlás tényleg kemény dió…
    A paksi hiszti után akkor most vegyünk inkább MIG-ket Putyintól?
    Aztán meg… szerinted Gyurcsány & Co. hatékonyabban tudna (akarna) ellenállni egy amerikai támaszpontnak, ha az USA úgy dönt hogy az országba telepít egyet?

  6. Az Amerika témakörhöz.
    A Kieselbach Galéria 2018 tavaszi katalógusában, a 29. tételnél.
    „20. századi festészetünk története nem más, mint a nagy eltűnések, a fájó veszteségek végeláthatatlan sora.

    A magyar festmények igazi Bermuda-háromszöge
    Az elmúlt években leginkább Barki Gergely publikációiból
    tudtunk képet alkotni arról, hogy az 1915-ös San
    Francisco-i világkiállítás mekkora veszteséget jelentett a
    magyar festészet történetében. A Panama csatorna
    megnyitásához időzített mega-tárlaton közel ötszáz
    magyar kép szerepelt, amelynek döntő többsége az első
    világháború kirobbanása miatt évekig az amerikai
    kontinensen maradt. Bár idővel a művek zöme haza kerül,
    mégis akad néhány jelentős alkotás, amely azóta sem
    bukkant elő.
    Kísérteties fordulata a sorsnak, hogy negyedszázaddal
    később, 1939 nyarán, vagyis alig pár hónappal a második
    világháború kitörése előtt egy hasonló nagyságrendű
    műtárgyállomány utazott Budapestről Amerikába. A
    történet főszereplőit a legjobb szándék vezérelte, az akció
    mégis megdöbbentő veszteséggel zárult: a New York-ba
    szállított 223 magyar festmény, valamint 103 rajz, pasztell
    és akvarell döntő többsége elveszett. Az anyag sorsáról
    közel nyolc évtized elteltével sem tudunk semmit: e
    festmények története a 20. századi magyar művészet egyik
    legnagyobb rejtélye.

    továbbiak a 2018 tavaszi katalógus 78. oldalán.
    Bárki letöltheti a weboldalukról.

    Aki még nyitott maradt, annak ajánlom Ronald Zweig: Az Aranyvonat c. könyvét.
    stb.

  7. 6 – lehettem volna valaki más:
    ” A fáma szerint” jelzéssel kezdtem. Nem állítottam, hogy a beszélgetés megtörtént. A többi a te véleményed, amire nem kívánok válaszolni.

  8. Titok: már ne is haragudj, de a diplomád mellett ertesz is valamihez? 🙂 tudod jobb ha elfogadod, hogy a buborek lassan kidurran, es ahogy irtad, aki ert is valamihez az penzt keres. Megis mi ezzel a baj? 🙂

  9. 8. Tibor bá’

    „Nem állítottam, hogy a beszélgetés megtörtént.”

    Viszont felhasználtad annak illusztrálására, hogy a „a magyar vezetők megalomániában szenvednek”… Ami akkor nyilvánvalóan nem volt tényszerű.

    És talán az is túlzás, hogy egy Spitzenkandidat jelölt sértegetéseire válaszolni megalománia.
    És az az ambíció se tűnik teljesen irreálisnak, hogy a V4-ekkel meg az olaszokkal meg az osztrákokkal létrehoz egy, a Brüsszeli liberálisokat ellensúlyozó konzervatív tömörülést… Már Le Pen is érdeklődést mutat.

  10. Minden háboru rablóhadjárat a műtárgyakért értékekért – ez volt az arab tavaszoknál is a múzeumfosztogatásban és a szabadon lévő műtárgyaknál. Gondolom usa és csatlósai megrendelésére.

  11. Titok.az építő ipar nem ennyire egyszerü. A felelősök büntető jogi felelősségük teljes tudatában kell hogy eljárjanak. A cigók nem 15000. Huf ot kapnak naponta ,hanem 8-10 ezret. Segédmunkát végeznek. Te egyetemet végeztél,viszont ha nem büdös a munka,kereshetnél napi tizenötöt. Rajtad áll. Attol még hogy egyetemet végeztél,semmivel sem vagy különb a nyolc általánost végzettnél. Az ember azt csinálja,amire van kereslet,kényszerből. Mert amúgy éhendöglik. Ha az egyetemi papiroddal nem tudsz elhelyezkedni,akkor az nem ér semmit.

    Fogjuk fel,mindig az a befutó akire szükség van. Nem pedig arra,aki veri a mellét hogy ő bezzeg ennyit tanult.

  12. Az amcsi hadifelszerelésről. Ha egy nő dugni akar kétféleképpen adja elő. Van amelyik egyből szétdobja a lábát. A „teccő gXXX, kő kóla” kategória nekem a Gyurcsány. Aztán van amelyik kicsit kéreti magát, mert tudja, hogy ő is kell a másiknak, esetleg közben szemez a melletted állóval (Putyin) és a minimum, hogy venned kell neki valamit, mielőtt le tudod fektetni. Ez Orbán. Mindkettő lefekszik, csak az utóbbi ad a látszatra és esetleg egy kis hasznot is kisajtol mielőtt megadja magát. Ettől úgy néz ki, mintha kicsit több tartása lenne. Emiatt van joga arra is, hogy Weber bocsánatot kérjen. Miért ne? Ha Orbánnak is kellett, akkor ez az egyenrangúság szimbóluma. Nekem ez szimpatikusabb, mint a meghunyászkodás.

  13. Titok: Előre is bocsánat a kemény szavakért! Tele van az ország olyan diplomásokkal, akiknek vagy nem ér semmit a tudásuk csak papírjuk van, vagy a személyiségük miatt egyszerűen nem túl keresettek a munkaadók között.
    A túlélés már most is az alkalmazkodásról szól. Nem kell hozzá SHTF. Ha a diplomáddal nem élsz meg, vagy nem keresel elég jól, de csak siránkozol, ahelyett, hogy tennél valamit ellene, akkor megérdemled a sorsod. Alkalmatlan vagy a kapitalista túlélésre. És amíg másokat hibáztatsz ezért, addig nem is fogsz ebből kiutat találni.
    Nekem is közgazdász diplomám van, de simán elmentem segédmunkásnak vagy épp most kamionosnak, mert az élethelyzet azt kívánta meg. Nem szégyen a fizikai munka!

  14. 14.Kamionos
    Fenti hsz-d egyetlen szavával sem értek egyet! Idézlek: „…A túlélés már most is az alkalmazkodásról szól.”
    …” Alkalmatlan vagy a kapitalista túlélésre…”
    Eredj már…Mihez alkalmazkodnál, a mindent és mindenkit kizsigerelni akaró , kapzsi munkaadóhoz? A könyörtelen kapitalizmust hogyan akarod túlélni, van rá bevált módszered? Szegény boldogult amerikai öcsémnek nem volt alkalmazkodó képessége,sem tehetsége az kapitalista túlélésre, ergo több, mint 20 esztendei munkaviszony után 5 perc alatt rúgták ki őt és társait, nem egy náhány munkást foglalkoztató kócerájból, amit esetleg tényleg megfojtott Kina, hanem egy hatalmas, kőgazdag kórházkomplexumból, mindezt az alkalmazkodás jegyében.Alkalmazkodás Kinához, a mindent elsöprő kinai dömping jegyében.
    Mellesleg és befejezésképpen, te helyesnek tartos, hogy diplomás létedre teherautósofőr vagy? Ez helyes, szerinted?
    Vagy inkább ahogy én gondolom és látom, a fene megenné azt a világot amely tálcán adja át iparát, polgárai megélhetését, gazdasági jövöjét egy távoli országnak, a volán mögé kényszeritve téged.
    Az alkalmazkodás, valamint a kapitalista túlélés jegyében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük