(2827) Patkányisztán

Tibor bá’ online

 

Mint derült égből a villámcsapás úgy ért minket a felismerés, hogy létrejött az ENSZ legújabb tagállama, Patkányisztán, Budapest fővárosával, amit egyszerűen elleptek a 6 hónap óta nem irtott patkányok. Bangóné szerint, különben is túl sok a patkány, egészen pontosan a kétlábú patkány. A Fidesz mindjárt meg is oldotta a talányt, a saját választóiról lehet szó, és beindított hozzá egy anti-patkány mozgalmat. Erre fel az emeszpés Újhelyi előállt a saját anti-anti-patkány reklámjával, amit nagyon gyorsan lefújt, arra hivatkozva, hogy ők nem dagonyáznak, feltehetően a patkány fekáliában. Röviden ennyi a történet, de mindenkinek volt hozzáfűzni valója, elsősorban morális, emberjogi, stb. okokra hivatkozva. Súlyosan liberális gondolkodású Fidesz ellenes lelkületük is úgy gondolták, hogy az ember az ember, még akkor is ha hülyére lopja magát (ez igaz), és egy embert önérzetében sérti, ha lepatkányozzák (ez is lehet igaz), de teljesen félre viszi a témát.

Kezdem azzal, hogy ha már valaki politikus, pontosabban megélhetési politikus, akkor ügyelni kellene arra, mit mond. Bangóné alaposan megsértette meggondolatlan mondatával azokat, akik fizetik a megélhetési politikusok nem csekély megélhetési költségeit. Amikor rádöbbentették hülyeségére, neki másodperceken belül le kellett volna mondania. És vajon miért? Azért, hogy az ellentábor ne tudjon belőle tőkét kovácsolni. Ennyi, minden további mondat túllihegés. Ami pedig a az anti- és anti-anti- patkányozást illeti, a hozzászólók hatalmas tévedésben vannak. Semmi dagonya, semmi emberi önérzet, semmi méltányosság. Egyetlen egy szempont létezik, a nevezett megnyilvánulások hoznak-e szavazatokat, vagy visznek? Aki ezt nem tudja, az ne menjen el politikusnak, mert se neki, se az országnak nincs belőle haszna.

A patkányozás nem hozott és nem vitt el szavazatokat, de a patkánytábort még jobban összekovácsolta. A másik tábor megértően hümmögött, de semmi más. A két tábor közötti, úgynevezett bizonytalan szavazókat pedig csak abban erősítette meg, hogy az egyik 19, a másik egy híján 20. Tehát még erősebben lett bizonytalan, pedig a baloldalnak ezeket kellene megfogni.

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

12 gondolat erről: „(2827) Patkányisztán

  1. Az biztos, hogy Bangóné politikusnak igen buta és rövidlátó.
    Aki képtelen felmérni, hogy egy ilyen kijelentéssel milyen vihart kavar, mekkora kárt okoz a saját pártjának, arra csak azt lehet mondani, hogy messze kerülje a politikai pályát.
    Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy mi járhatott a fejében, milyen megfontolás alapján tett ilyen kijelentést, mert ez teljesen esélytelen volt arra, hogy bármiféle pozitív hozadéka legyen. A Fidesznek viszont óriási szolgálatot tett.
    Ez arra utal, hogy a beszéd hevében egyszerűen képtelen felmérni a mondottak várható hatását, és egyszerűen kicsusszan olyan tartalom, amit később tán ő maga is megbán, de már későn.
    A másik az, hogy jól látom, mi folyik a fészbukon, ahol teljes gőzzel folyik a párthívek gátlástalan csatája, minden korlát nélkül, ott ennél még sokkal szalonképtelenebb megnyilvánulások is előfordulnak.
    Mintha Bangóné innen merítette volna az ihletet, és felvette az ott megnyilvánuló szimpatizánsok által árasztott „szellemiséget”, és velük szinkronban nyilvánult meg.
    Mintha elfelejtette volna, hogy most nem az utcai hívek között, hanem egy nyilvános médiában van.
    Az is látszott, hogy erre még Kárász Róbert is kényszeredetten mosolygott, Bombera Krisztinának meg elkerekedett a szeme, ők mindjárt érezhették, hogy ez nagy öngól volt.
    És igen, a pártja sem jól reagálta ez le…
    Ha ez a nő ennyit tud, akkor pedig jobb lenne, ha mihamarabb megszabadulnának tőle, mert egy elszabadult hajóágyú, ki tudja, mi telik még ki tőle…

  2. Re:1
    Ezen nem segít Bangóné kirúgása, magát az MSZP-t kellene felszámolni, és sóval behinteni…
    Szerintem ezek az utolsó rugásai a pártnak, és végképp eltűnik, mint a „szép” múltú SZDSZ, hisz ami összenőtt, össze is tartozik…

    Minden rendszerváltó pártnak ez lesz a sorsa, nem lesz kivétel… ?

  3. Nekem az tetszett, ahogy TGM tetszelgett a morálisan felsőbbrendű szerepében a téma kapcsán, és adta elő nagy pátosszal, hogy a baloldal micsoda egy nemes gyülekezet, amihez nem férhet az ilyen aljas fogalmazás. Jókat nevettem rajta.

    De az is vicces, ahogy a lakájmédia ráugrott a témára. Minha nem ugyanez a stílus menne folyamatosan.

    Én tulajdonképpen hálás vagyok Bangónénak ezért. Olyan mulatságos az egész. 😀

  4. A FIDESZ most öngólt lő ezzel a sulykolásos technikával.
    A választói arra fognak emlékezni,hogy a pártjuk lepatkányozta őket. (kabátlopási ügy)
    Amiért Simicska szállóigévé lett mondását sem plakátolták ki, hogy ország világ elé tárják milliárdos kampány keretében, elhíresült mondatát, hiszen az bántó, sértő,megalázó, hogy Orbán Viktor egy O1G, úgy ezt a patkányozós reklámot sem szabadna folytatniuk. Hisz minden egyes patkányozós reklámmal a táborukat sértik meg. Mintha örömüket lelnék abban, hogy a választóikat megalázzák. Szerintem kontraproduktív ez a reklám.
    Bangóné meg egy talány, egyáltalán mit keres a politikában. Talán azt a szerepet szánták neki, hogy mellette mindenki más politikusnak látszódjon.

  5. 4. Károly

    Szerintem nem. Túlértékeled a nívót.
    Mert ők maguk is a megbántottak, hiszen a Fidesz és szavazóik egyet akarnak(az orszag sorsát felvinni és határait megvédeni stb.)gyakorlatilag együvé tartoznak. Persze ők mint vezetők, ezt kategorikusan kikérik maguknak(még vagy 10.000szer) értünk is, hisz ők törödenek velünk.
    A kijelentések ezt az érzetet erősitík-véleményem szerint.

    Tökéletes retorika, mint azt már megszokhattuk. ?
    Személy szerint Lebá véleményével tudok azonosulni. Oltári vicces! Mszp meg Fidesz , bruhaha.
    Szanyi király, ezt a MSZMP-t csak piásan lehet elviselni.?

  6. Van az a (május1.-i proli) réteg, amelyet bizony sikerült megerősíteni identitásában Pangónénak (jaumegmonta). Esélyes hogy tervezett volt: Nem vita hevében, nem hirtelen felhördülésből tört ki belőle. Hosszabban nekigyürkőzve sikerült kinyilatkoztatnia.

  7. Az előzmény hiányzik. Miért szaporodtak el a patkányok.
    Azért, mert a Bábolna bio-tól élvették a megbízást és odaadták másnak, akik idáig nem irtották soha patkányt

  8. 1. hubab

    „Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy mi járhatott a fejében, milyen megfontolás alapján tett ilyen kijelentést”

    Valószínű megírigyelte, hogy Nagy Arconbasz Blanka mekkora sikereket ért el a trágárságával, még Timmermans figyelmét is felkeltette, valósággal szentté avvatták.

    Bangóné sose kritizálta kevésbé a Fideszt, mint Blanka, talán a nyelvezet volt a különbség…
    Tehát ő is „szókimondó” lett… de a várt hatás elmaradt…

    Mondják: Egyszer volt Budán kutyavásár.

    Csoda, hogy a legvérmesebb Fidesz elleneseknek is végigfut a hátán a hideg, ha belegondolnak, hogy ezek egyszer hatalomra kerülnek?

  9. 2. dajtás

    „Szerintem ezek az utolsó rugásai a pártnak, és végképp eltűnik, mint a “szép” múltú SZDSZ, hisz ami összenőtt, össze is tartozik…

    Tudhatnád: szocialista nem tűnik el, csak átalakul.

    A DK majd felszívja őket… Aztán majd azok, akik Gyurcsányt politikai hullának tekintették, be kell hogy vezessék a politikai zombi fogalmát.

    Mégsőtebb: ha hozzávesszük a politikailag szintén kimúlt Jobbikot is, akkor valóban egy Demokratikus Frankeinstein Koalícióról beszélünk.

  10. 8. lehettem volna valaki más
    Szerintem meg színtiszta hülyeség van mögötte, nem képes politikusként felmérni a mondottak hatását.
    Hiszen egy politikusnak mindenképp arra kell törekednie, hogy saját szavazótáborát növelje, a bizonytalanokat maga mögé állítsa.
    A patkányozás oda vezetett, hogy vérig sértette a kormánypárti szavazókat, azokat is, akik meggyőződésből állnak mellette, meg azokat is, akik a győztesek vonzerejének engedve, anyagi érdekből tagolódtak be a táborba, akár a korábbi baloldal felől is.
    Na, ezeket biztos, hogy véglegesen oda sorolta egy ilyen kijelentés, főleg, hogy igaznak is érezhetik magukra nézve…
    A határozatlanoknak sem valószínű, hogy nagyon szimpatikus egy ilyen kijelentés egy hivatásos politikustól.

  11. 10. hubab.

    „Hiszen egy politikusnak mindenképp arra kell törekednie, hogy saját szavazótáborát növelje, a bizonytalanokat maga mögé állítsa.”

    Alapvetően egyetértek veled.

    De Bangónét megzavarta, hogy Blanka mekkora sikereket ért el…
    És úgy itélte, hogy Blanka nem a politkai üzenetével lopta magát a balliberális választók szívébe, hanem a stílusával, és ez akarta másolni.

    Ez a stílus egy nagyon szűk rétegnek jön be… de azoknak nagyon.
    Látod, az MSZP előbb kijelentette, hogy mostantól patkánykormány van, majd rögtön csinált egy videót is patkányírtásról a Lendvai utcában.
    Ebben is hejesirasi hibával…
    Tehát a fogadókészség nem csak a szerény képességű Bangónében van meg, hanem pártpolitikai felső szinten is.
    Tehát itt nem feltétlenül csak arról van szó, hogy egy szerencséten rosszkor, rossz helyen elszólta magát…
    És amilyen nyögveszarósan „határolódott el” az ellenzék, az is magáért beszél.

  12. Nem hiszem, hogy az elkövetkező tizenkét évben bárki más fog kormányozni eme országban. Addigra meg megment minket a klímaváltozás a további értelmetlen problémáktól. Igazából tök mindegy minden.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük