(2817) Putyin egyértelmű figyelmeztetése

A VIP fordítást az előfizetőknek elküldtem

Western media did their best to ignore it or to twist its meaning. Regardless of what you think or don’t think of Putin (like the sun and the moon, he does not exist for you to cultivate an opinion) this is probably the most important political speech since Churchill’s “Iron Curtain” speech of March 5, 1946.

In this speech, Putin abruptly changed the rules of the game. Previously, the game of international politics was played as follows: politicians made public pronouncements, for the sake of maintaining a pleasant fiction of national sovereignty, but they were strictly for show and had nothing to do with the substance of international politics; in the meantime, they engaged in secret back-room negotiations, in which the actual deals were hammered out.

Previously, Putin tried to play this game, expecting only that Russia be treated as an equal. But these hopes have been dashed, and at this conference he declared the game to be over, explicitly violating Western taboo by speaking directly to the people over the heads of elite clans and political leaders.

Russia will no longer play games and engage in backroom negotiations over trifles. But Russia is prepared for serious conversations and agreements, if these are conducive to collective security, are based on fairness and take into account the interests of each side.

All systems of global collective security now lie in ruins. There are no longer any international security guarantees at all. And the entity that destroyed them has a name: The United States of America.

The builders of the New World Order have failed, having built a sand castle. Whether or not a new world order of any sort is to be built is not just Russia’s decision, but it is a decision that will not be made without Russia.

Russia favors a conservative approach to introducing innovations into the social order, but is not opposed to investigating and discussing such innovations, to see if introducing any of them might be justified.

Russia has no intention of going fishing in the murky waters created by America’s ever-expanding “empire of chaos,” and has no interest in building a new empire of her own (this is unnecessary; Russia’s challenges lie in developing her already vast territory). Neither Russia will not close herself off from the world, but anyone who tries to close her off from the world will be sure to reap a whirlwind.

Russia will not attempt to reformat the world in her own image, but neither will she allow anyone to reformat her in their image Russia will not close herself off from the world, but anyone who tries to close her off from the world will be sure to reap a whirlwind.
Russia does not wish for the chaos to spread, does not want war, and has no intention of starting one. However, today Russia sees the outbreak of global war as almost inevitable, is prepared for it, and is continuing to prepare for it. Russia does not war—nor does she fear it.
Russia does not intend to take an active role in thwarting those who are still attempting to construct their New World Order—until their efforts start to impinge on Russia’s key interests. Russia would prefer to stand by and watch them give themselves as many lumps as their poor heads can take. But those who manage to drag Russia into this process, through disregard for her interestswill be taught disregard for her interestswill be taught the true meaning of pain.

In her external, and, even more so, internal politics, Russia’s power will rely not on the elites and their backroom dealing, but onthe will of the people.

To these nine points I would like to add a tenth

There is still a chance to construct a new world order that will avoid a world war. This new world order must of necessity include the United States—but can only do so on the same terms as everyone else: subject to international law and international agreements; refraining from all unilateral action; in full respect of the sovereignty of other nations.

To sum it all up: play-time is over. Children, put away your toys. Now is the time for the adults to make decisions. Russia is ready for this; is the world?

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

27 gondolat erről: „(2817) Putyin egyértelmű figyelmeztetése

  1. Oroszorszag nem haboruzik, o csak megelozo csapasokat ad amibe veletlenul belehalsz, de hidd el ezt o nem akarja meg sajnalja is, dehat rakenyszeritette a gonosz usa! Olyan jo amikor az iskola bullyjai meg mentegetik is magukat mikozben vernek. Az usa ugyanez pepitaban..

  2. Sokszor meditáltam azon hogy vajon nem Putyin is az NWO militáns részének a bábja-e (nem feledve hogy anno a Lenin-bandát is ugyanezek prezentálták) , aki azért kell a táblára hogy az üzlethez legyen ellenségkép (mint OV-nek a migráncs) ??
    De mára már több szereplő is megjelent (a cion fiain kívűl) , valódi alternatíva is van a WW3-al szemben:

    „Még mindig van esély arra, hogy új világrendet alakítsunk ki, amely elkerüli a világháborút. Az új világrendnek szükségszerűen az Egyesült Államokat is magában kell foglalnia, de csak ugyanazokkal a feltételekkel tehetik meg, mint mindenki más: a nemzetközi jog és a nemzetközi megállapodások hatálya alá; minden egyoldalú fellépéstől való tartózkodás; tiszteletben tartva más nemzetek szuverenitását.”

  3. 1:
    Te nagyon okos, nézz már rá egy katonai térképre, hova lettek az USA bázisok, rakéta- elhárító rendszerek (amik támadórakétákat is tökéletesek egyébként kilőni) telepítve.
    És hol van Oroszország.
    Ez a bully szóhasználat mutatja, hogy valami angol- szász democsokrácia- exportáló országban tengeted életed agymosott- rabszolgaként.
    A „nagy okos” itt a maximális durvaság, ne lépd túl!

  4. 3 – Statikus:
    Az ilyen messzire vezető fejtegetések célja egyértelműen a megtévesztés.

  5. 5. Tibor bá!

    Most, vagy soha…bátorságpróba ez tőlem…

    (Elöljáróban: Bobkó Csaba nézte a világ történéseit hasonlóan „torz” tükörben, mint most rólam is kiderült, de én ezt nem verem olyan nagy dobravecser…).

    Elárulom: évekig leveleztem dr. Szeszák Gyula olajügyésszel. Majd amikor egyértelmű jeleit láttam a szellemi hanyatlásának, elköszöntem tőle. De: amiket írt, azokat én megtalálom, időnként direkt megkeresem.
    Most is így tettem.
    Ezek a linkek nem tükrözik hűen az én személyes véleményemet, de jelzik azt az irányt, ahol a magyarázatot keresem az efféle kérdésekre is, mint amilyen a mai poszt Tibor bá blogján.
    Íme egy régebbi Szeszák-tanulmány Putyinról. Valahol itt kell keresni a vaktyúk szemét. Mert hogy a csodába kerülhetett egy KGB-s a világ legnagyobb országának a csúcsára „csak úgy”?
    https://szeszak.hu/Comment/Kommentarok/Szornyeteg%20portreja/A%20szornyeteg.htm

  6. 6 – Statikus:
    Mért fogadnám el, hogy az itt írtak megfelelnek a valóságnak? Különben is, amikor Cion bölcsei előkerülnek, akkor abbahagyom az olvasást. Nem tudom elfogadni, hogy minden szarért a világ zsidósága tehet. Arról nem beszélve, hogy Putyin demionizálása egyértelműen amerikai propaganda. Putyinnask itt van néhány kijelentése. Ezek alapján kell az ember most megítélni. Jelenleg Putyin a világ legszimpatikusabb vezetője – az én véleményem szerint.

  7. 7. Ok Drusza bácsi!
    Nem könnyű a szőrös szívedbe lopózni…
    Ez valami blogtulajdonos habitus – Posta Imre is állandóan kötözködik velem.
    Pedig olyan sapkát viselek, ami akkor van fönn, amikor lenn van…
    Szép tavaszi napokat kívánok neked és Putyinnak!
    Én azért szárazon tartom a krumplipuskaport…
    Csorbatibi

  8. Bobkó Csaba világképe nagyon vad, de még nem találtam benne olyan elemet, amiről bebizonyosodott volna, hogy hamis, viszont több elem is igaznak találtatott független forrásból. És sok mindent megmagyaráz. Ezért szívesen elfogadom mint lehetséges munkahipotézist a társadalomtörténet elmúlt 500 évének magyarázatára.

  9. 6. Statikus

    van másik elmélet is: Putyin azért került hatalomra, mert kellett egy áldozati bárány, aki elviszi a balhét Oroszország feldarabolása után. A feldarabolási tervek egészen előrehaladott állapotban voltak, azonban megtörtént az, amit senki sem várt: Pyutin „nem vette a lapot”, a munkáját komolyan gondolta, és bemutatott az egész világnak.

    Ez a verzió nekem jobban tetszik, mégpedig azért, mert jobban összevethető a történésekkel, ami ma már történelem. Nézzük meg hol volt Oroszország a Jelcin-éra végén, gyakorlatilag lefeküdt a Nyugatnak – ott már nem volt hova hátrálni, már csak a végső cspapást, a feldarabolást kellett volna levezényelni. Putyinnal törököt fogtak, senki sem gondolta volna, hogy ez kis politikai „senki” fogja keresztülhúzni a nagyok számításait.
    Megkockáztatom, hogy ma ő a legnagyobb államférfi a világon. Lehet hogy nincs igazam, de ha levesszük a rózsaszínű szemüveget ( és félretesszük a nettó rosszindulatot és előitéletet ), akkor a gyakorlat ezt mutatja.

  10. 8 – Statikus:
    Az én megszólításom Tibor bá’ Ezt a minimumot még egy druszától is elvárom. És a stíuson is csiszolhatsz egy kicsit. Ez egy ilyen blog, amit nem kötelező látogatni, pláne hozzászólni.

  11. 3. Statikus
    „A Sátán az ókori Görögországban a Jelenések könyve szerint is Pergámumban lakott, ahol a „királyiszéke” volt. Melyik görög „istennek” is volt Pergánumban az oltára és a tempoma?
    Zeusznak természetesen. ”

    A belinkelt cikkel kapcsolatban :

    διαβολος= Sátán, ördög
    διαβάλλω=Δια βάλλω=Diasz-t (Zeusz-t) bántalmaza,

    A szó etimológiája kizárja, hogy (Διας) Zeusz a Sátán legyen.

  12. Sokszor felróják, hogy Putyin (és komcsi elődei) KGB-s volt, csak mindig elfelejtik hozzátenni hogy idősebb Bush is a CIA igazgatója volt elnöksége előtt…
    Putyin mögött valószínűleg az „összefogott” orosz elit állt és áll (Medvegyev az ő igazi emberük ahogy én tudom) akik -gondolom- kibékülnek egy erősebb államhatalommal, mintsemhogy (nyugat által feltuningolt) kiskirályok uralják az országot, esetleg nyugati kézbe kerüljenek a hatalmas ásványkincs-tartalékok.
    Emlékszünk még a Jelcin „választotta” Lebegy tábornok furcsa balesetére ugye? Valakik úgy intézték hogy Putyin legyen az új orosz elnök, és Oroszországnak (talán a világnak is) ez csak a javára vált.
    Ne felejtsük el, hogy igen komoly aknamunka folyt Oroszország belső stabilitásának felborításáért, a mai napig talán a legdurvább terrorcselekményeket itt vitték véghez (kilenctizenegyet leszámítva de az más tészta): 2002.-ben a moszkvai színház-túszdráma-több mint 900 tússzal, és a beszlani iskola megtámadása 2004.-ben. A grúziai háborúkat, Csecsenföldet most nem is részletezném, de a Grúzok komoly USA haditápot és technikát kaptak a kis „vállalkozásukra”, ez bizonyított. Hogy az USA még mit ígért nekik azt csak a jóég tudja.
    Hosszú és néha keserves volt az út idáig, sokszor igen erős ellenszélben, de Oroszország ismét komoly és megkerülhetetlen tényezővé vált (talán somem múlt el az lenni), és ezt úgy tette meg, hogy egy PR világban ahol csak érdekek és marketing léteznek, elismerést tudott kivívni a józanabbul gondolkodók (vagy csak inkább gondolkodók) táborában. Erre példa ahogy Szíria mellett kiálltak-természetesen saját érdekeiket is védték,védik ott- de nézzük csak meg a különbséget a szétbombázott és USA-kurdok által felszabadított Rakka és Aleppó (Szírek vették vissza az Oroszokkal együtt) között ma…
    Befejezésképp (elnézést ha túl sokat hegyibeszélek) még annyit, hogy teljesen egyetértek Tiborbával, és sajnálatos az, hogy manapság odáig jutottunk, hogy ha álláspontot akarok védeni vagy csak letisztázni Oroszországgal kapcsolatban, akkor már záporozik a „ruszkibérenc”, „Putyin-ügynök”, és ehhez hasonló színvonalas beszólástömeg, mert már olyan szinten sikerült az agyakat átmosni, hogy a közgondolkodás lealjasítása (negatív)csúcsokat döntöget.
    Megérne egy másik kommentet egyébként az is, hogy -a nyugati diplomácia és média szerint mekkora spílerek ezek az oroszok, hogy az USA elnökválasztásoktól kezdve, hackertámadásokon át a Brit mérgezésekig mi mindent ki nem tudnak vitelezni…mindezt úgy, hogy a nyugati sajtóból már 5 éve ömlik az infó, hogy Oroszország pár héten belül gazdaságilag letérdel.
    Nem vagyok sem oroszpárti, sem Putyin hívő, de örülök hogy van legalább egy erő amelyik egyre stabilabban áll a „szabad világ” demokráciaexportjával szemben.

  13. 14 – Avatar:
    Engem is felháborít a dolog, de ha körülnézel, ez van mindenütt, bele értve Magyarországot is.

  14. dia = széjjel, balló = dob, vet hajít. Nem Zeuszból ered. Diabolosz = aki szétdobál.
    Vaszil, Obama mondta az elején: „ideje hogy Oroszország elfoglalja méltó helyét a világpolitikában”. Ennek fényében nehéz nem úgy nézni rá mint szerepjátékosra. A 2. VH idején is az USA vágta teherbe az orosz anyácskát, látta el technikával, tudománnyal, amivel meg nem (atombomba…) azt is tőlük lopkodták össze. Az USA nélkül a ruszki nem volt tényező. Nehezen hiszem, hogy az USA akkori elnöke csupa naívságból mondta sztalinról, hogy ha mindent megad nekik, akkor ő tisztességesen fog viselkedni. Szerepet szántak nekik, és a ruszki el is végezte ami rá volt bízva. Ezután is el fogja.

  15. 16
    A T34 et is biztos az amiktól kapták…meg a katyusákat…meg még sorolhatnám.
    Kaptak technikàt nem is keveset, de ne add már úgy elô, hogy Sam bácsi ntézte nekik a dolgokat…légyszi

  16. 17 – Sárkányka:
    Néhány napja volt egy cikk a Szputnyikon a kölcsön-bérleti segítségről, ami ezt a kérdést a helyére tette. Akit érdekel megkeresheti a kulcs szó gondolom „lend lease” Nem volt akkora nagy durranás, mint azt sokan állítják. Ami a lényeg. A vörös hadsereg harci eszközeinek 96 százaléka saját gyártmány volt, csak 4 százalék jött az amerikaiaktól.

  17. 18.
    +1 like
    Nem gondoltam volna hogy ennyire kicsi volt a részaránya.

  18. 18.
    like
    Nem gondoltam volna hogy ennyire kicsi volt a részaránya.

  19. Pável – (2817) Putyin egyértelmű figyelmeztetése

    „dia = széjjel, balló = dob, vet hajít. Nem Zeuszból ered. Diabolosz = aki szétdobál.”

    Tisztelt Pável.
    „Mivel a görög nyelven semmi sem véletlen, a jelenlegi (alsó mentális szinten) értelmezésen túl (δια-βάλλω= az aki : szétvet, szétdobál, rágalmaz, félrevezet, bántalmaz, megsért, vádalmaz), a szó szerinti értelmezés (és valószínűleg a magasabb szellemi szinten) az azt jelenti: Diasz-t ( Zeusz-t) vádalmazom, azaz a Diasz által képviselt hatóság ellen cselekszem, és aki ellenzi Diasz-t (Zeusz-t), ..az az „ördög” (!)”

    ΕΝΑΣ ΕΝ-ΔΙΑ-ΦΕΡΩΝ, ΔΙΑ-ΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΔΙΑ-ΝΟΗΤΙΚΑ, ΔΙΑ-ΛΟΓΙΣΜΟΣ …

    Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο στην Ελληνική Γλώσσα, πέρα από την σημερινή (κατωτέρου νοητικού επιπέδου) ερμηνεία του δια-βάλλω (συκοφαντώ, παραπλανώ κλπ.), στην κυριολεκτική του ερμηνεία (και πιθανότατα ανωτέρου νοητικού επιπέδου) σημαίνει : βάλλω κατά του Διός, δηλαδή βάλλω κατά της Αρχής που αντιπροσωπεύει ο Δίας, κατά της Ύψιστης Φυσικής και Ηθικής Διανοίας του Κόσμου (βλ. Β. Ρασσιάς «ΖΕΥΣ»), και αυτός που βάλλει κατά του Διός είναι …«διάβολος»(!)

    http://www.tetraktys.org/stelser/mid%20ss15.htm

  20. 21: L.S.
    A félrevezetés, kábítás, rend széthányása, sértegetés, vádolás stb stb akkor indult be gőzerővel amikor Konstantin 312 október 27.-én(!) „álmot látott majd megtért” (világuralmi álmot láthatott…) és kamu rendszerváltással kiherélték a kereszténység valódi szellemiségét máig. Ehhez persze felhasználták a Babilonból-Óegyiptomból kimentett ‘könyvecskéket’ is.
    A római birodalomnak semmilyen szellemi hagyománya nem volt – hacsak a kiirtott etruszkok madárjós-maradékát nem számítjuk ide, akik persze jósolgattak is a csaták előtt (életükért cserébe)
    http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/312_oktober_27_nagy_konstantin_csaszar_latomasa/

    Ez a Konstantin-i világ azóta konstans (nomen est omen) volt – most omlik mert mindennek vége van egyszer
    ἀπὸ δὲ τῶν ἡμερῶν Ἰωάνου τοῦ βαπτιστοῦ ἕως ἄρτι ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν βιάζεται, καὶ βιασταὶ ἁρπάζουσιν αὐτήν

  21. Tisztelt L. S., hadd köszönjem meg a linket, tényleg érdekes. A dia- prepozíció (megkövetem,) tényleg vonatkozhat Zeuszra. Anélkül hogy épp Tibor bá blogján bonyolódnék nem anyagi természetű témába, megjegyzem, a dia- prepozíciónak tökmás jelentése is van (diafragma, diagnózis, dialektus, diaméter, diaszpóra, dialízis, diavetítő 🙂 diagramm, dialógus, diadém, diamágnesesség, dielektrikum, jut az ember eszébe hirtelen), hasonlóan a magyar több értelmű szavaihoz (nyúl). Azt hiszem semmilyen nyelven sem véletlen semmi. A Szentírás szövege mégis a diaboloszt ugyanarra az ördögre vonatkoztatja, amelynek hatalmi rendszerébe sorolja Zeusszal együtt az összes görög istent mint démont vagy bukott angyalt. Nem fordíthatták Zeusz-dobálónak a zsidóknak adott kijelentést a hívő zsidók, apostolok.

    Sárkányka, egyikőnk sem volt ott, nincs tehát forrásunk ami alapján vitázhatnánk, nyilván minden háborús fél a maga igazát hazudja. Azt tudjuk hogy az atombomba amerikai találmány (nem nagy dicsőség….), hogy a ruszkik az atombomba ledobására képes bombázót az amiktól koppintották (kóladoboztartóval együtt), hogy a korabeli rádiócsöveik amerikai gyártmányok voltak (és a későbbiek 1:1 kompatibilisek)…nem akarom nagyon hosszúra nyújtani a listát, bár bőőőőven lehetne („mit adtak nekünk a rómaiak?”). Azt mondják, mikor hitler megtámadta őket, sztalin elvonult a dácsájába inni, és lemondott a jövőről. A németek pedig mint kés a langyos vízben. Erre voltak képesek amik nélkül (kommunikáció nélkül T34-ekkel sem lehet sokra menni). De nem ez a lényeg. nekem úgy tűnik, a szu és a kommunista blokk léte magasabb érdekű cél volt. Vajon mi végett? Erős érzelmi nyomás kéne ahhoz az amerikai világ gonoszságairara koncentrálva, hogy becsületes embernek lássam a KGB-s Vlagyimirt. Közülük való. Az USA-nak lett volna alkalma leradírozni a ruszkikat, nem hagyni megerősödni Kínát. Nem tette.

  22. 23
    Az atombomba nem Amcsi találmány-ôk lettek készen vele elôször. Mielôtt leszólod a szovjeteket, nézz csak utána kinek jött elôbb össze az interkontinentális hordozórakéta. Például.

  23. Az USA a ruszkik NÉLKÜL lett nagyhatalom, gyakorlatilag az akkori európai civilizáció és kultúra átültetésével. A ruszkiknak egyedül ez sosem ment volna, kulturális-történelmi okokból (Bizánc kötötte őket mindig is). Az atombombán Heisenberg és Oppenheimer csapata versenyzett, az utóbbi nyert (Fat Man), a ruszkik ezt koppintották le (Klaus Fuchs), és bő négy év késéssel sikerült is behörrenteniük Kazahsztánban. Magyar lévén természetes hogy „leszólom” a ruszkikat, ez nem róható fel. De ami sokkal érdekesebb: Az USA-t és a szovjetuniót is a szabadkőműves testvériség bocsátotta útjára..

  24. 25.
    Kedves Pável
    Amerika tudod miért lett nagy hatalom? elmondom:
    1. a bevándorlók tették azzá, mivel elhitették velük, hogy az az igéret földje. Nélkülük nem lett volna se atombomba, se számítógép, se rakéta. max. koppintás, mint az oroszoké.
    2. az országuk területén az utobbi 100 évben nem volt nagy háború. nem kellett újra felépíteni házakat, gyárakat, áttelepíteni gyárakat, nehogy az ellenség kezére jusson. De kiváncsi lennék meddig tartana ez a”jólét” számukra,hogyha újjá kellene építeniük egy országrészt. Mondjuk egy földrengés után(a tegnapi Törésvonal után).
    3. ráeröltetik a sz***s termékeiket az emberekre.
    4. Kina és japán veszi az állampapírjukat/ tartják el őt.
    Hogyha ezek nem lennének, vagy nem lettek volna, ma nem az usa lenne világhatalom.

  25. 25. Pável

    Az Orosz Birodalom már akkor is birodalom volt, amikor az USA még nem is létezett. Sőt, a cári Oroszország konkrétan pénzzel is segítette az USA létrejöttét. Sem az oroszokból, sem Kínából nem az USA csinált nagyhatalmat, ugyanakkor a jelenleg ismert amerikai szuperhatalmi státusz nagyban köszönhető a harc nélkül visszavonuló és kínai segítséggel térde kényszerített Szovjetuniónak.

    De nem ítélkezzünk ideje korán, a geopolitikai folyamatok megmutatják majd, hogy az USA mire lesz képes Kína és Oroszország ellenében.
    Ha az USA valóban olyan egyedülálló és kivételes nemzet, mint aminek hirdeti magát, akkor ezt bizonyítani is tudnia kell majd a valóságban a hozzá mérhető nagy riválisokkal szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük